abonnement Unibet Coolblue
  zondag 8 oktober 2006 @ 22:41:14 #1
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42495741
Hier alweer deel 33 in een (blijkbaar) succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

Wie heeft er mooie treinpics?
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 2.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 3
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 4
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 5
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 6
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 7.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+1
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+2
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 11
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje dozijn
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 13
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 14
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 15
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 16
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 17
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 18
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 19
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 20
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 21
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 22
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 23
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 24
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 25
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 26
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 27
Het treinpics, - nieuws en praattopic, deel 28
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 29
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 30
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 31
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 32

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is hier niet veel intresse in, dus daar wordt niet op in gegaan. Mensen die er toch interesse in hebben kunnen op de site van Rolandrail terecht.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs wordt ook niet op in gegaan, maar als iemand er wat meer van wil weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion, Syntus en vanaf 10 december Veolia, en voor het grensoverschrijdend verkeer nog de NMBS (Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen), DB Regionalbahn (Leer-Nieuweschans (in opdracht van Arriva), Enschede-Munster en Heerlen-Aken), Prignitzer Eisenbahn Gesellschaft (Enschede-Dortmund) en de alweer gestopte proef van Syntus met enkele ritten Arnhem-Emmerich in het weekend.

NoordNed reed in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans/Leer. Verder verzorgde NoordNed het vervoer op Groningen-Leeuwarden in opdracht van NS. Met de dienstregeling 2006 is de concessie Groningen/Friesland overgegaan naar Arriva. Er zullen oa. nieuwe treinen komen: Stadler GTW’s. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen.

Syntus is actief in Twente in de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Oldenzaal en Arnhem-Tiel.

Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Mariënberg in de spitsuren ter versterking.

De NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, Enschede-Munster en Nieuweschans-Leer.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een inmiddels gestopt Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.


Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?

Arriva
Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Voorheen NoordNed, dochter van Arriva/NS)Dit bedrijf huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. Er wordt gereden met DM90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden en met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden).

Links de Wadloper (DH2), dit is het enige groene stel van Arriva. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Hiervoor werd in de zomer een deel van de stoelen verwijderd. Dit gebeurt echter sinds enkele jaren al niet meer. Voor de DM90-foto's: zie NS.

De Stadler GTW die voor Arriva zal gaan rijden.

Syntus
Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.



Twee Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.

Connexxion
Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Mariënberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus. In januari 2007 worden er op Almelo-Mariënberg nieuwe linten ingezet. Vanaf 10 december 2006 gaat Connexxion ook een treindienst onderhouden op de valleilijn, welke ligt tussen Ede/Wageningen en Amersfoort. Vanaf september 2007 wordt op deze lijn nieuw materieel ingezet.

Interieur en exterieur.

Veolia
Veolia is in Nederland wat betreft het gebruik van het spoor een nieuwkomer. Vanaf 10 december zal dit Franse bedrijf de treindienst gaan onderhouden tussen Nijmegen en Roermond en tussen Maastricht en Kerkrade. Hiervoor zal in eerste instantie materieel gehuurd moeten worden, wat er op neerkomt dat er op beide trajecten met het huidige materieel gereden zal gaan worden, namelijk de DM'90 en Mat'64. Veolia is op dit moment in Nederland actief met haar dochterondernemingen BBA (busvervoer in oa. Noord-Brabant en op de Veluwe, alsmede enkele vaarverbindingen), Limex en SBM in Maastricht. Veolia heette voorheen Connex.

RandstadRail
Het metronet van Rotterdam, het tramnet van Den Haag en de Zoetermeerstadslijn worden op elkaar aangesloten met light-rail voertuigen. Hiervoor worden de treintrajecten Hofpleinlijn en de Zoetermeerstadslijn van trein naar light-rail omgebouwd en worden enkele tramlijnen in Den Haag opgewaardeerd tot light-rail traject. RandstadRail is een samenwerkingsverband van het Haagse OV-bedrijf HTM en het Rotterdamse RET.
Sinds 3 juni rijden er op de Hofpleinlijn en de Zoetermeerstadslijn geen treinen meer. Op 4 september had men met de ombouw naar RandstadRail gereed moeten zijn. Inmiddels is hier echter de eerste vertraging opgetreden. Als alles klaar is, is de Zoetermeerstadslijn uitgebreid met een tak naar de nieuwbouwwijk Oosterheem.
De eerste jaren zal de metro van Den Haag Centraal naar Rotterdam nog zijn eindpunt hebben op station Hofplein. Momenteel wordt gewerkt aan een boortunnel tussen (ongeveer) station Kleiweg en het Rotterdamse Centraal Station, waar RandstadRail aan zal sluiten op het Rotterdamse metronet. De treinen van RandstadRail rijden dan van Den Haag Centraal door naar metrostation Slinge in Rotterdam Zuid.
Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl
Op RandstadRail gaat het volgende materieel rijden:



NS Reizigers
diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van NoordNed en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

Wat betreft aanbestedingen heeft NS-Regio de aanbesteding gewonnen voor het traject Apeldoorn-Zutphen, waar met DM'90 op gereden wordt. Hiervoor is een aparte tak opgezet die "RegioNS" wordt genoemd. Een vast team rijdt en onderhoudt het materieel. Ter onderscheiding zijn de Buffels die hier rijden voorzien van speciale stickers.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

electrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ongeveer tien jaar nieuwer, en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden). Ook technisch gezien zijn er verschillen, maar daar zullen we jullie niet mee vermoeien.
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als Venlo-Den Haag (met ICK), Maastricht/Heerlen-Haarlem, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
De inzet in de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht zal vanaf december 2006 ten einde komen als hier IRM op ingezet gaat worden. Hiermee zal van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar zal voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (niet meer in dienst), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig). Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.
ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu vrijwel afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt. (Inmiddels zijn overigens, in augustus 2006, alle ICK-rijtuigen weer in dienst genomen en rijden zij ook weer in de 3500-serie tussen Eindhoven en Schiphol.)

Hoe eea er van binnen en van buiten uitziet, zie de fototjes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten, en een coupé en het gangpad van binnen.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-rijtuigen voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Deze stuurstanden worden vooralsnog alleen ingezet op Haarlem-Limburg.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 rijtuigen ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). DD-AR staat voor "DubbelDekker - Agglo-Regio". Om loc's vrij te maken om oude locseries (1100/1200/1300) te vervangen, is bij vijftig DD-AR stammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de 1700-loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de elektrische installatie.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, plan V, plan T, SGM en tot december 2005 SM'90. Dit laatste type is buitendienst gesteld vanwege de grote storingsgevoeligheid en de hoge kosten die er aan die type, mede door de kleine serie, verbonden waren.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om dubieuze redenen overigens buiten dienst gesteld is sedert enige maanden, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Voor het ontkoppelen geldt hetzelfde.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein.
Verder wordt het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht. Met ingang van de dienstregeling 2007 komt er een eind aan de inzet van ICM op de stoptrein Zwolle-Groningen. Mat'64 zal deze dienst overnemen.
Foto's:

Een close-upje van de doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is.

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en door de sponsering van het NOC NSF door de NS, rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Vanwege de Olympische spelen in Turijn was er een Olympische Thalys. Deze heeft de wintersporters teruggebracht naar Nederland. Na deze rit is de Thalys echter meteen weer van haar bestickering ontdaan.

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. De NS heeft echter momenteel zodanig veel IRM in dienst dat de treinen in vele series rijden, waar ze oorspronkelijk niet bedoeld waren om op ingezet te worden, bijvoorbeeld op Venlo-Den Haag. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen. Met de dienstregeling 2007 moet deze versnippering voorbij zijn.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

Een wat minder bekend treinstel was de SM'90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM'90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat alle negen treinstellen in Zwolle aan de kant stonden. Door alle technische problemen mocht er een tijd lang alleen maar met twee stellen worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal gereden worden vanwege de grotere breedte van de trein. De opstelling in de trein werd echter na een tijdje veranderd in een normale 2+2 opstelling. Als de treinen werkten, was het echter één van de fijnste treinen van het land.
Per december 2005 staan deze high-tech stellen echter terzijde in Onnen en zijn ze vervangen door mat'64.
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kunt zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant ziet het ding er zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen had moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt, omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn er bijna 250 gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 12 jaar ouder dan de nieuwste.
Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen.
De belangrijkste overeenkomst is dat beiden gehaat worden voor hun krottigheid en harde bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je. Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet. Vanaf 2008 zal mat'64 geleidelijk aan vervangen worden door een nieuw type sprinter.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over. en het interieurtje van een Plan T 2de Klas

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in drie smaken: de tweebaks Citypendel en de driebaks Sprinter. Van de laatste zijn inmiddels ook weer gereviseerde exemplaren te zien: de SGMm (Vlaflip).
De Citypendels waren eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn. Ook waren de citypendels te vinden op de Hofpleinlijn. Nu aan deze inzet een einde is gekomen, worden de 2 delige stellen als versterking van sommige treinen in de randstad ingezet.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Utrecht-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Rotterdam-Hoek van Holland, en in de hoek Haarlem-Uitgeest-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. De ombouw van de Sprinters is bijna voltooid en met de nieuwe sprinters heeft NS Commercie het product 'Sprinter' ingevoerd, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen.

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.

NS Internationaal
NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, net alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.

Overig internationaal
Hier alleen maar wat foto's.
Op Enschede-Munster/Dortmund rijden Bauheihe 643 en 624. De eerste komt ook in Heerlen vanuit Aachen, de laatste in Nieuweschans vanuit Leer. In Enschede zijn deze oudjes met het verlenen van de concessie aan de PEG verdwenen.


Op Roosendaal-Antwerpen:



Maastricht-Luik:
De AM86 doet dienst op Maastricht-Luik

(foto: treinfoto.be)


Venlo-Hamm:


Overig binnenland
Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op Castellum te laten stoppen. Nu rijdt er een tram van de HTM (oorspronkelijk afkomstig uit Hannover), evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Nico Spilt)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42495974
TVPEN!

en waarom niet dan?
  zondag 8 oktober 2006 @ 22:48:28 #3
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42496053
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 22:46 schreef Ou-Tannu het volgende:

en waarom niet dan?
Veel te ver weg natuurlijk!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42496353
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 22:48 schreef Duvel het volgende:

[..]

Veel te ver weg natuurlijk!
dan had je ze gister moeten brengen toen zat ik praktish in je achtertuin (of balkon w/e)
  zondag 8 oktober 2006 @ 23:14:00 #5
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_42497190
was vandaag naar almere met de trein. terug stond er op station lombardijen nog een thalys stil met de deuren open, wel vaag
pi_42497726
TYPEN

  zondag 8 oktober 2006 @ 23:31:44 #7
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42497958
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 22:55 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

dan had je ze gister moeten brengen toen zat ik praktish in je achtertuin (of balkon w/e)
Als jij "JAAA JAAA JAAAA JAAAAAA!!!" had staan schreeuwen onder m'n balkon, had ik waarschijnlijk ook wel een doos naar beneden gemikt!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42498254
@ou tannu.... ga je er ook heen zaterdag ?
  maandag 9 oktober 2006 @ 00:07:50 #9
76248 Stakkertje
Saus voor over de pasta!
pi_42498982
ja... (tvp)
Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine! Mine!
pi_42499215
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 23:14 schreef jorienvdherik het volgende:
was vandaag naar almere met de trein. terug stond er op station lombardijen nog een thalys stil met de deuren open, wel vaag
pi_42502109
pi_42502218
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 23:40 schreef Zug-Chef het volgende:
@ou tannu.... ga je er ook heen zaterdag ?
als mn agenda het toelaat wel

(hangt er dus vanaf hoelaat ik weer thuis ga zijn)
  maandag 9 oktober 2006 @ 08:37:00 #13
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42502689
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 00:17 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

[afbeelding]
Mijn god, jij ook al??
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42502953
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 06:43 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

als mn agenda het toelaat wel

(hangt er dus vanaf hoelaat ik weer thuis ga zijn)
Cool Half 8 uit Heerenveen

Nouja het moet wel mooi weer zijn, zoals vandaag
  maandag 9 oktober 2006 @ 09:08:12 #15
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42503065
Ik zou ook wel willen, maar mijn agenda zit redelijk vol...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42506039
Ik begin wel te merken dat treinen (als in er in rijden) in de nacht als het donker is een stuk minder prettig en langer lijkt te duren dan wanneer je naar buiten kan kijken en kan genieten van het uitzicht.

Zat gisteraaf dan ook flink te gapen :/

Tevens een aparte spot vandaag op Amersfoort... op het rangeerterein langs het spoor naar Amsterdam staat altijd een lange rij met blauwe rijtuigen. Nu stond daar wel een erg aparte loc voor. Een oudje...maar kon het type niet herkennen. Wel in de oude NS stijl...

[ Bericht 34% gewijzigd door Dichterbijer op 09-10-2006 11:49:57 ]
pi_42509142
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 09:00 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Cool Half 8 uit Heerenveen

Nouja het moet wel mooi weer zijn, zoals vandaag
idd in de regen ga ik niet eens proberen een foto te maken, sterker nog ik blijf dan in mn bed rotten
pi_42509964
De vooruitzichten zijn super

Zijn wat wijzigingen t.o.v. mijn eerdere post... Wat betreft Arnhem - Zutphen, de 273 komt niet, maar de 766 wel. Daarnaast rijdt de 1501 en een ACTS 1200 + 6700 met daartussen oude TEE rijtuigen... Ook de Blokkendoos met Jaap komt... De 4e rit wordt opgevuld met SGMm...

De DE-I en DE-II rijden WEL gekoppeld, maar de DE-I is alleen toegankelijk voor NVBS'ers. De DE-II voor iedereen...
pi_42512873
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 14:04 schreef Zug-Chef het volgende:
De vooruitzichten zijn super

Zijn wat wijzigingen t.o.v. mijn eerdere post... Wat betreft Arnhem - Zutphen, de 273 komt niet, maar de 766 wel. Daarnaast rijdt de 1501 en een ACTS 1200 + 6700 met daartussen oude TEE rijtuigen... Ook de Blokkendoos met Jaap komt... De 4e rit wordt opgevuld met SGMm...

De DE-I en DE-II rijden WEL gekoppeld, maar de DE-I is alleen toegankelijk voor NVBS'ers. De DE-II voor iedereen...
766 ook open dan?

en de 273? hmm? dat was een eeeh?
  maandag 9 oktober 2006 @ 15:43:20 #20
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42512967
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 15:40 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

766 ook open dan?

en de 273? hmm? dat was een eeeh?
Mat '46:


Erg jammer dat deze er niet bij is...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42513384
Groene engel?
pi_42514266
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 15:55 schreef Wadloper het volgende:
Groene engel?
Ik vind het meer een groene egel... de voorkant doe mij aan een egel denken
pi_42514556
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 15:55 schreef Wadloper het volgende:
Groene engel?
MUIZENKOP!
pi_42514868
quote:
hoort eigenlijk in het tram topic
[centraal] tram topic

Overigens zeer nette wagentjes, ik heb er 1 gezien op de treintrek dag (gezellig met het fok team )
Maar zag er goed uit. Ik vind die oude metrostellen alleen een beetje jammer. Misschien dat er nog nieuwe komen als het wat langer loopt. Misschien om die samen met de NZ-lijn te kopen. Goedkoper enzo
  maandag 9 oktober 2006 @ 16:49:33 #26
86072 thatsme
and That's you!
pi_42515089

Foto van Maarten Otto.

De vernieuwde koploper
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_42515342
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 16:49 schreef thatsme het volgende:
[afbeelding]
Foto van Maarten Otto.

De vernieuwde koploper
Ergens koesterde ik altijd nog de stille hoop dat de NS de besllising om de doorloop niet meer te koppelen ooit nog terug zou draaien. Het was veel fijner om in de trein tussen Zwolle en Amersfoort over te kunnen stappen dan achteraan in de menigte te moeten aansluiten.

Helaas, die goede oude tijd...
Bananenyoghurt...
pi_42515433
jammer dat de deuren weg zijn, maar hijs wel weer mooi in de VERF!
  maandag 9 oktober 2006 @ 17:06:38 #29
86072 thatsme
and That's you!
pi_42515605
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 17:01 schreef Ou-Tannu het volgende:
jammer dat de deuren weg zijn, maar hijs wel weer mooi in de VERF!
VERF? ik denk dat ie bestickert is
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_42515665
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 17:06 schreef thatsme het volgende:

[..]

VERF? ik denk dat ie bestickert is
hmmzz zou het? dan ff die grote gele stikker van zn voorkant peuteren past leuk op mijn DEUR!
pi_42515768
ziet er puik uit
pi_42515815
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 17:13 schreef Willy84 het volgende:
damnz waarom heb ik die niet gezien. Ik las wel dat ie klaar was. Maar wist niet hoe/waar ie te zien was enzo
Weet iemand ook wanneer deze in dienst komt? En wordt er een aparte omloop voor ingezet ofzo. Of is koppelen met het oudere spul geen probleem (lijkt mij geen probleem nl)
zijn er nog meer foto's
pi_42515902
ziet er lelijk uit zo zonder die verticale lijn van de deur, wel mooi gepoetst is het interieur veranderd naar dat gele gebeuren? en rijdt deze al in dienst, zo ja toevallig ook groningne/leeuwardne-denhaag/rotterdam?
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_42515996
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 16:49 schreef thatsme het volgende:
[afbeelding]
Foto van Maarten Otto.

De vernieuwde koploper
Vet hoor
Ze zijn opgeknapt niet vervangen he?
Airco en het dichtlassen van de doorloopkop?
pi_42516030
Ach, in ieder geval geen klapperende ramen meer
  Redactie Frontpage / Sport maandag 9 oktober 2006 @ 17:25:11 #36
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42516117
Vrijdag ben ik even bij de bekendmaking van de namen van de GTW's van Arriva geweest. Uiteraard heb ik de GTW geheel van binnen en van buiten bekeken. Het zijn echt mooie treinstellen. Echter zitten de stoelen nog wat hard. Op 1 november is de eerste rit met de nieuwe trein. Dan komt minister Peijs naar Groningen om het treinstel officieel in te wijden. Dan wordt ook de typenaam voor de nieuwe trein bekendgemaakt. Vanaf 5 november zit de GTW op vaste dienst.

Uiteraard heb ik van afgelopen vrijdag even wat foto's gemaakt.

Link
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport maandag 9 oktober 2006 @ 17:29:52 #37
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42516250
quote:
Op zaterdag 7 oktober 2006 17:39 schreef Alexxxxx het volgende:
Bij Stalder kun je toch uit 10 koppen kiezen? Krijgen ze dezelfde kop als de Arriva-stadlers, of is dat nog niet bekend? En gaat Voith deze Stadlers ook onderhouden?
Voith is zeker bezig om het contract met Veolia binnen te slepen. Ik heb het vrijdag van een medewerker van Voith gehoord.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42517694
Nog niemand foto's van randstadrailspul in de haagse binnenstad? Ze hebben de oude gewone lijn 3 al gedeeltelijk omgeleid en op geheven omdat ze gaan proefrijden en er anders te veel trams door de tram tunnel gaan rijden. Lijkt me een beetje onzinnig om dat te doen als er dagelijks 2 van die randstatrail treinen door de tunnel komen.
  maandag 9 oktober 2006 @ 18:17:26 #39
86072 thatsme
and That's you!
pi_42517842
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 17:17 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
ziet er lelijk uit zo zonder die verticale lijn van de deur, wel mooi gepoetst is het interieur veranderd naar dat gele gebeuren? en rijdt deze al in dienst, zo ja toevallig ook groningne/leeuwardne-denhaag/rotterdam?
nee deze rijdt nog niet rond... Eerst testen of ie bevalt en daarna de rest netzo maken

Ze bestickeren tegenwoordig treinen omdat er strenge milieu normen op de verf staan en de grafity er makkelijker afgehaald kan worden.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_42518018
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 16:49 schreef thatsme het volgende:
[afbeelding]
Foto van Maarten Otto.

De vernieuwde koploper
Ik vind hem er erg strak uit zien en wacht gespannen op de foto's van de binnenkant!
pi_42519362
Alleen jammer dat het nummer niet zo makkelijk te lezen is nu (voor het spotten)
pi_42519428
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 18:55 schreef Wadloper het volgende:
Alleen jammer dat het nummer niet zo makkelijk te lezen is nu (voor het spotten)
4011


Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_42519472
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 18:17 schreef thatsme het volgende:

[..]

nee deze rijdt nog niet rond... Eerst testen of ie bevalt en daarna de rest netzo maken

Ze bestickeren tegenwoordig treinen omdat er strenge milieu normen op de verf staan en de grafity er makkelijker afgehaald kan worden.
lijkt me stug dat die stikkers op bare metal zitten :p
pi_42519677
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 18:56 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

4011


Niet zo plagen
pi_42520107
Waarom blijft 4011 gewoon hetzelfde en de SGM heeft allemaal een ander nr gekregen (oke 100erbij )
  maandag 9 oktober 2006 @ 19:39:37 #46
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42521020
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 19:14 schreef Willy84 het volgende:
Waarom blijft 4011 gewoon hetzelfde en de SGM heeft allemaal een ander nr gekregen (oke 100erbij )
Goede vraag... Misschien omdat ze de aandrijving van de 4011 niet hebben gewijzigd, en het geen nieuw concept wordt (tenminste, NSR heeft de nieuwe Sprinter als nieuw concept gelanceerd).

Ik kan nog niet zeggen dat ik erg blij wordt van het aangezicht met die lelijke plaat voorop... Ook vind ik het ronde einde van de blauwe band niet erg mooi, om over het bestemmingsdisplay nog maar te zwijgen.

't Zou een handmonster kunnen zijn
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42521083
Mja, ik vind de voorkant maar half werk. Als je dan tcoh spleten weg gaat halen, haal ze dan ALLEMAAL weg
  maandag 9 oktober 2006 @ 19:45:19 #48
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42521140
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 19:42 schreef Alexxxxx het volgende:
Mja, ik vind de voorkant maar half werk. Als je dan tcoh spleten weg gaat halen, haal ze dan ALLEMAAL weg
Ja, dat bedoel ik inderdaad... Beetje jammer. Ergens ook wel zonde dat ze 'm geen gave nieuwe kleur gegeven hebben, nu hebben we eigenlijk nog steeds de huisstijl uit 1968 erop zitten, terwijl ze de Sprinter wel iets nieuws hebben gegeven (ok, niet dat het zo denderend is, wel fris).
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42521285
Zijn dr nog meer foto;s van de 4011 dan?
pi_42522161
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 19:51 schreef Ou-Tannu het volgende:
Zijn dr nog meer foto;s van de 4011 dan?
U vraagt wij draaien



Bericht wat te lezen is op Wikipedia:
quote:
In de nabije toekomst zullen de Koplopers gemoderniseerd worden. Eind 2006 moet het eerste treinstel door NedTrain werkplaats Haarlem worden afgeleverd. Het gemoderniseerde treinstel zal ongeveer 13% meer zitplaatsen hebben, krijgt een nieuw interieur, rolstoeltoilet, airco, digitale reisinformatie en koersrollen en een statische omzetter in plaats van de huidige motorgenerator. Ter voorbereiding bevindt zich treinstel 4011 al enige tijd bij de werkplaats in Haarlem. De sinds 31 oktober 2005 niet meer gebruikte doorloopkoppen worden bij deze revisie waarschijnlijk dichtgelast.
  maandag 9 oktober 2006 @ 20:20:34 #51
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42522258
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 20:17 schreef Dichterbijer het volgende:

[..]

U vraagt wij draaien
[afbeelding]
[afbeelding]
Die zijn over de datum joh!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42522575
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 20:20 schreef Duvel het volgende:

[..]

Die zijn over de datum joh!
meen je
pi_42523178
k bedoelde van de ICMm4011
pi_42524085
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 20:40 schreef Ou-Tannu het volgende:
k bedoelde van de ICMm4011
Oowww die
  maandag 9 oktober 2006 @ 21:05:23 #55
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42524321
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 20:40 schreef Ou-Tannu het volgende:
k bedoelde van de ICMm4011
Ooh, zeg dat dan!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42524504
jaah! tis nu toch een ICMm met nrtje 4011
pi_42524560
Als er 13% meer zitplaatsen komen betekent dat óf minder ruimte óf geen/minder 4-zitsplekken . Dat is wel jammer zeg.
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 9 oktober 2006 @ 21:20:32 #58
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42524941
Zo'n soort toilet zal er wel inkomen



Gaan ze er dan ook nog zoiets in bouwen?



Ik denk niet dat ze ieder treinstel van namen gaan voorzien

Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42525273
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 16:49 schreef thatsme het volgende:
[afbeelding]
Foto van Maarten Otto.

De vernieuwde koploper
Ziet er netjes uit! Maar erg jammer van de deuren
Oh, and that's a bad miss!
  maandag 9 oktober 2006 @ 21:28:42 #60
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_42525362
Leuk stuk van Amsterdam naar Almere met de trein
  maandag 9 oktober 2006 @ 23:20:14 #61
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42528027
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 21:28 schreef jorienvdherik het volgende:
Leuk stuk van Amsterdam naar Almere met de trein
Vooral het stuk na de Vechtbrug bij Weesp tot je volledig op de Flevolijn zit.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42528099
43 treinstellen krijgen een naam. Er zijn 22 Groningse namen en 22 Friese

(er is dus één trein met een dubbele naam)
  Redactie Frontpage / Sport maandag 9 oktober 2006 @ 23:37:08 #63
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42528556
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 23:22 schreef Alexxxxx het volgende:
43 treinstellen krijgen een naam. Er zijn 22 Groningse namen en 22 Friese

(er is dus één trein met een dubbele naam)
Riemer en Annie he. Zij komen zo op de trein. Terwijl ik in een van de cabines zat, kwamen zij ook even een kijkje nemen. We konden zo met de trein weg rijden, alleen de sleutel ontbrak

Nog een opvallend detail aan de GTW: De GTW heeft niet een uitschuifbare treeplank, maar 2 !!! De bovenste wordt automatisch uitgeschoven, maar als het perron iets lager ligt, dan kan de machinist door een druk op de knop de onderste uit laten schuiven. De planken zijn voorzien van voelstrips, waardoor ze stoppen met uitschuiven als ze iets raken. De deuren van de trein sluiten automatisch na een x tal seconden. Voor minder validen is er echter een extra openknop, waardoor de deur langer open blijft staan.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42530202
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 23:37 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Riemer en Annie he. Zij komen zo op de trein. Terwijl ik in een van de cabines zat, kwamen zij ook even een kijkje nemen. We konden zo met de trein weg rijden, alleen de sleutel ontbrak

Nog een opvallend detail aan de GTW: De GTW heeft niet een uitschuifbare treeplank, maar 2 !!! De bovenste wordt automatisch uitgeschoven, maar als het perron iets lager ligt, dan kan de machinist door een druk op de knop de onderste uit laten schuiven. De planken zijn voorzien van voelstrips, waardoor ze stoppen met uitschuiven als ze iets raken. De deuren van de trein sluiten automatisch na een x tal seconden. Voor minder validen is er echter een extra openknop, waardoor de deur langer open blijft staan.
automatisch sluiten heeft wel als voordeel dat je geen conducteur meer naar buiten hoeft te schoppen om te fluiten en sleutelen

(zie linten van syntus)
pi_42530722
Maak kennis met de nieuwe Brusselse metrostellen (geleverd in de loop van 2007):



Deze metrostellen zijn van het "boa"-type (geen onderverdelingen binnenin) van de Spaanse constructeur CAF.

Het metronet zal trouwens de komende jaren met 36% worden uitgebreid, er komen nieuwe stations, bestaande metrostations worden gerenoveerd en ook de metro-ingangen (bovengronds) krijgen een eigen, herkenbaar en modern uitzicht.

De nieuwe trams rijden al een tijdje rond:





[ Bericht 9% gewijzigd door Frederic op 10-10-2006 01:15:40 ]
pi_42532292
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 01:00 schreef Frederic het volgende:
Maak kennis met de nieuwe Brusselse metrostellen (geleverd in de loop van 2007):

[afbeelding]

Deze metrostellen zijn van het "boa"-type (geen onderverdelingen binnenin) van de Spaanse constructeur CAF.

Het metronet zal trouwens de komende jaren met 36% worden uitgebreid, er komen nieuwe stations, bestaande metrostations worden gerenoveerd en ook de metro-ingangen (bovengronds) krijgen een eigen, herkenbaar en modern uitzicht.

De nieuwe trams rijden al een tijdje rond:
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
pi_42540680
Vandaag mijn eerste Stadlers gezien, drie op een rij bij Voith Geen zoomlens bij me
pi_42546933
Bij mij doet in de openingspost al tijden de afbeelding van het boemeltje Luik Maastricht het niet. Tenzij daar een klein rood kruisje rijdt natuurlijk...
pi_42547318
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 16:29 schreef zentuin het volgende:
Bij mij doet in de openingspost al tijden de afbeelding van het boemeltje Luik Maastricht het niet. Tenzij daar een klein rood kruisje rijdt natuurlijk...
Dies idd Stuqeu!
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 17:12:30 #70
86072 thatsme
and That's you!
pi_42548545
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 13:40 schreef Alexxxxx het volgende:
Vandaag mijn eerste Stadlers gezien, drie op een rij bij Voith Geen zoomlens bij me
Er stond er ook weer 1 op groningen
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 10 oktober 2006 @ 17:24:25 #71
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42548920
Dat moet dan de 305 zijn. Als het goed is staan namelijk de 228, 303 en 304 Alders in Leeuwarden.

Het is de naam die het emoticon doet verantwoorden. De trein zelf is natuurlijk prachtig.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42549068
dacht dat aan elke kand van de moterbak maar 1 rijtuig zat?
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 10 oktober 2006 @ 17:34:32 #73
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42549311
De 2/6 heeft idd aan beide kanten van de motorbak een passagierscoupé. De 2/8 heeft aan een kant van de motorbak 2 coupés en aan de andere 1.
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 18:05:21 #74
86072 thatsme
and That's you!
pi_42550355
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 17:28 schreef Ou-Tannu het volgende:
dacht dat aan elke kand van de moterbak maar 1 rijtuig zat?
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 17:34 schreef Peterselieman het volgende:
De 2/6 heeft idd aan beide kanten van de motorbak een passagierscoupé. De 2/8 heeft aan een kant van de motorbak 2 coupés en aan de andere 1.
zie http://www.stadlerrail.com/file/pdf/Pdb%20Arriva%200506%20e.pdf voor een boel info + tekeningen op pagina 2
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 10 oktober 2006 @ 18:38:31 #75
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42551365
Die kon ik even zo snel niet vinden.

De ambtenarentrein van Groningen naar Den Haag gaat gereden worden met 2x VIRM 6 ipv de huidige ICM, waaronder de 4444. Opvallender is dat de trein met dezelfde vertrektijd in het weekend ook met VIRM gereden gaat worden. Daarvoor gaat er omloopmatig zaterdagochtend een stel VIRM 6 vanuit Groningen/Onnen naar Leeuwarden en op zondagavond weer terug.

Met dank aan Somda
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42553858
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 18:05 schreef thatsme het volgende:

[..]


[..]

zie http://www.stadlerrail.com/file/pdf/Pdb%20Arriva%200506%20e.pdf voor een boel info + tekeningen op pagina 2
aah ik had liggen slapen dus

wel grappig dat de 2/6 en de 2/8 even veel kracht hebben !
pi_42555344
Zoals al eerder aangekondigd in dit topic gaat de DE-II 186 van HSA een zondagje knallen in Friesland en deels ook Groningen... En wel de 29e van oktober. Het stel komt de dag ervoor al in Lw aan.... De voorlopige dienstregeling is bekend... zie onderstaande link

http://www.friesemodelbaa(...)g/dienstregeling.pdf
pi_42555677
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 20:32 schreef Zug-Chef het volgende:
Zoals al eerder aangekondigd in dit topic gaat de DE-II 186 van HSA een zondagje knallen in Friesland en deels ook Groningen... En wel de 29e van oktober. Het stel komt de dag ervoor al in Lw aan.... De voorlopige dienstregeling is bekend... zie onderstaande link

http://www.friesemodelbaa(...)g/dienstregeling.pdf
hmm besloten rit zo te zien
pi_42555719
Nah ik vraag het me af... Zover ik van de HSA-boys gehoord hebt kan je ook als toeschouwer mee, alleen waren daar nog wel wat discussies over intern... ff mailen als je mee wil
pi_42555786
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 20:43 schreef Zug-Chef het volgende:
Nah ik vraag het me af... Zover ik van de HSA-boys gehoord hebt kan je ook als toeschouwer mee, alleen waren daar nog wel wat discussies over intern... ff mailen als je mee wil
ga mischien wel ff kijken langs t spoort
pi_42556087
Ik ook in ieder geval. Zaterdag bij de aankomst, zondag als ie vertrekt richting Hdg, en daarna fotostop bij Achter de Hoven. Daarna nog verder naar Boksum (afsplitsing Harlingen en Sneek) en ook nog ff bij Wirdum (als ie naar Zwolle gaat)

En jij
pi_42556478
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 20:53 schreef Zug-Chef het volgende:
Ik ook in ieder geval. Zaterdag bij de aankomst, zondag als ie vertrekt richting Hdg, en daarna fotostop bij Achter de Hoven. Daarna nog verder naar Boksum (afsplitsing Harlingen en Sneek) en ook nog ff bij Wirdum (als ie naar Zwolle gaat)

En jij
moet ik ff kijken,

als ik het bekijk rolt die ook door heerenveen vanaf het perron kan je volgens mij daar ook best leuk foto maken?
pi_42559166
Ja dat klopt, vooral bij binnenkomst, en anders schijnt er stukje zuidelijker ook een mooi plekje te zijn vanuti de bosjes ofzo... Dat weet dacht ik Alexxxxx wel... Iemand had het er hier wel eens over namelijk
pi_42560056
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 22:09 schreef Zug-Chef het volgende:
Ja dat klopt, vooral bij binnenkomst, en anders schijnt er stukje zuidelijker ook een mooi plekje te zijn vanuti de bosjes ofzo... Dat weet dacht ik Alexxxxx wel... Iemand had het er hier wel eens over namelijk
Vanaf leeuwarden is die prima vanaf het perron te zien dacht ik


maar goed! moeten we ff kijken
pi_42560237
Oh ja in Lw zoiezo, als ik jou was zou ik m ook in Lw komen spotten, komt ie vaker dan in Heerenveen
pi_42560555
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 22:35 schreef Zug-Chef het volgende:
Oh ja in Lw zoiezo, als ik jou was zou ik m ook in Lw komen spotten, komt ie vaker dan in Heerenveen
hmmz true true, maar ik voel dr weinig voor om de hele dag door lwd te slenteren als die weer weg is
pi_42560570
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 22:09 schreef Zug-Chef het volgende:
Ja dat klopt, vooral bij binnenkomst, en anders schijnt er stukje zuidelijker ook een mooi plekje te zijn vanuti de bosjes ofzo... Dat weet dacht ik Alexxxxx wel... Iemand had het er hier wel eens over namelijk
Toen ik nog in Heerenveen op school zat ergerde ik me alleen nog maar aan treinen. Pas nu ik er niet meer mee reis bben ik ze tof gaan vinden.

Geen idee dus.
pi_42568230
Wie weet toevallig waar de ICMm 4011 te spotten valt?
D'r moeten wel wat meer foto's komen is mijn mening
pi_42568599
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 08:56 schreef Dichterbijer het volgende:
Wie weet toevallig waar de ICMm 4011 te spotten valt?
D'r moeten wel wat meer foto's komen is mijn mening
Gisteren issie van Onnen naar Amersfoort gereden... Succes
  woensdag 11 oktober 2006 @ 09:27:46 #90
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42568674
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 08:56 schreef Dichterbijer het volgende:
Wie weet toevallig waar de ICMm 4011 te spotten valt?
D'r moeten wel wat meer foto's komen is mijn mening
Eh, te spotten in Haarlem wellicht? Ik ben ook wel benieuwd naar foto's van het interieur. Iemand een idee wanneer ie in de normale dienst komt?

Is de 4012 niet ook al in behandeling?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42569382
de 4012 is voor t laatst 2 oktober gespot. De 4013 voor het laatst op 7 oktober. En de 4014 gisteren nog...

pi_42569412
Oja de laatste keer dat de 4011 gespot is in dienst, was 25 februari 2005..... Dus al 1,5 jaar geleden...
pi_42569513
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 10:07 schreef Zug-Chef het volgende:
de 4012 is voor t laatst 2 oktober gespot. De 4013 voor het laatst op 7 oktober. En de 4014 gisteren nog...

Ga nog even door

Nouja maar even afwachten wanneer die weer opduikt
  woensdag 11 oktober 2006 @ 10:16:26 #94
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42569587
Dan zal ie nog niet in behandeling zijn.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42572421
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 10:16 schreef Duvel het volgende:
Dan zal ie nog niet in behandeling zijn.
de 4011 stond als proef natuurlijk te boek,

denk dat ze met de overige 4000 stellen wel iets sneller kunnen ?
  woensdag 11 oktober 2006 @ 12:24:04 #96
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42572590
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 12:16 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

de 4011 stond als proef natuurlijk te boek,

denk dat ze met de overige 4000 stellen wel iets sneller kunnen ?
Dat zou je denken. Dat dachten ze bij ICR ook...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42572619
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 12:24 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dat zou je denken. Dat dachten ze bij ICR ook...
je weet het niet

maar 1.5 jaar voor een ombouw? :-) tegen de tijd dat ze bij de laatste zijn kennen ze weer op nieuw beginnen !
pi_42576828

Wadloper 3116 samen met Wadloper 3115 als stoptrein naar Delfzijl

DH-2 3201 heeft als enige nog zijreclame

DH-2 3201 als stoptrein naar Roodeschool, alleen reden ze niet (achter staat de 3212)

DH-2 3220 met Geen Dienst op spoor 3a, DH-2 3219 als stoptrein naar Delfzijl op 2a

ICM-III 4014 Geen Dienst in Groningen, spoor 6a

ICM-III 4027 met een mooie vogel

DH-2 3204 als Geen DIenst op spoor 3a (daarachter de 3220)

ICM-IV 4201 als Intercity naar Den Haag of Rotterdam CS
  woensdag 11 oktober 2006 @ 15:31:22 #99
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42578749
Ik zag gisteren dacht ik in een flits op Den Bosch de 6401 staan in een heel rare livery.
Er stond op de neus heel groot in wit 6401 en voor de rest was ie een donkere kleur. Het was tegen 6en toen ik er voorbij kwam en ik sliep half dus ik kan me vergist hebben. Weet hier iemand daar meer van?
  woensdag 11 oktober 2006 @ 15:43:29 #100
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_42579116
Zometeen naar Amsterdam bijlmer vanaf rotterdam, via utrecht best raar maar oke
  woensdag 11 oktober 2006 @ 18:31:35 #101
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42584636
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 15:31 schreef bleiblei het volgende:
Ik zag gisteren dacht ik in een flits op Den Bosch de 6401 staan in een heel rare livery.
Er stond op de neus heel groot in wit 6401 en voor de rest was ie een donkere kleur. Het was tegen 6en toen ik er voorbij kwam en ik sliep half dus ik kan me vergist hebben. Weet hier iemand daar meer van?
Die is door Railion soort van uitgeleend aan Railpro, maar toch weer niet. Beetje rare constructie, op http://www.rolandrail.nl kun je er meer over vinden.

Edit: hier een foto: http://www.rolandrail.net/nieuws/06/fp_01458.htm

[ Bericht 10% gewijzigd door Duvel op 11-10-2006 18:38:12 ]
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42587654
Kan iemand trouwnes ff bij zwolle op het emplacement gaan foto schieten? staat volgens mij ook nog steeds een raar treinstel tussen de vele Plan T/U/Vtjes
pi_42587792
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 20:09 schreef Ou-Tannu het volgende:
Kan iemand trouwnes ff bij zwolle op het emplacement gaan foto schieten? staat volgens mij ook nog steeds een raar treinstel tussen de vele Plan T/U/Vtjes
Ik ben daar twee keer langs gekomen vorige maand (met de bus op vakantie, dan pik je daar mensen op)

http://www.nicospilt.com/Diesel_TEE.htm
pi_42589093
TEE jah !
pi_42591333
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 16:49 schreef thatsme het volgende:
[afbeelding]
Foto van Maarten Otto.

De vernieuwde koploper

Ze worden moooi
PS4 online: micro_nl
pi_42591998
Scoop! Ik stuitte vanmorgen op een randstadrail voortuidg die de het souterrain verliet aan de prinsengracht. In normaal nederlands: die de tramtunnel uit reed. Helaas maar één snel snapshot kunnen maken.



Ik was vandaag in de Efteling dus als er behoefte is aan een plaatje van een der ESM loc's voor in de OP moeten jullie maar roepen.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 21:54:01 #107
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42592035
Hela, hoort dat niet in het tramtopic? Of is het tijd voor lightrailtopic?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42592072
Ik ben benieuwd als die digitale informatie net zo brak gaat werken als bij de bussen van de connexxion
Airco is wel een voordeel, wel jammer dat je nu niet meer uit het raam kan hangen.
En de lijnen naast de voordeuren en inhammen onder de lampen hadden ze idd ook wel mogen wegwerken.
PS4 online: micro_nl
  woensdag 11 oktober 2006 @ 22:33:48 #109
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42593691
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 21:54 schreef guitarist.nl het volgende:
Ik ben benieuwd als die digitale informatie net zo brak gaat werken als bij de bussen van de connexxion
Airco is wel een voordeel, wel jammer dat je nu niet meer uit het raam kan hangen.
En de lijnen naast de voordeuren en inhammen onder de lampen hadden ze idd ook wel mogen wegwerken.
Oh ja! Die laatste waren me nog niet eens opgevallen!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42607881
Fietstochtje door het niks vanmorgen (zo'n 25km) met wat leuke plaatjes in een beetje mist...








pi_42610233
Wat grappig! Ik zat vanochtend nog in die groene Wadloper. Hij rijdt vandaag inderdaad tussen Leeuwarden en Harlingen Haven.
  donderdag 12 oktober 2006 @ 15:57:13 #112
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42612589
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 18:31 schreef Duvel het volgende:

[..]

Die is door Railion soort van uitgeleend aan Railpro, maar toch weer niet. Beetje rare constructie, op http://www.rolandrail.nl kun je er meer over vinden.

Edit: hier een foto: http://www.rolandrail.net/nieuws/06/fp_01458.htm
Ja die ja! Wat een maf ding .
pi_42613697


Die ruimte zonder raampjes, ongeveer op de helft van de trein, wat is dat?
pi_42613774
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 16:31 schreef KaheemSaid het volgende:
[afbeelding]

Die ruimte zonder raampjes, ongeveer op de helft van de trein, wat is dat?
De ruimte van de motor Kan je tussendoor lopen
http://s54.photobucket.co(...)06%20oktober%202006/
pi_42614024
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 16:34 schreef Dichterbijer het volgende:

[..]

De ruimte van de motor Kan je tussendoor lopen
http://s54.photobucket.co(...)06%20oktober%202006/
Thanks mate, ik dacht al daar zal de motor wel zitten maar omdat het er uit zag dat je er door heen kon lopen was er nog wat twijfel over. Het klopt dus wel, mooi hoor. Hij is wel erg krap of niet?
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 12 oktober 2006 @ 17:05:49 #116
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42614725
Valt best mee. De ruimte zal net iets smaller zijn dan een normaal looppad, maar veel zal het niet schelen.
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 12 oktober 2006 @ 17:36:08 #117
86072 thatsme
and That's you!
pi_42615483


(C)www.noordnedroute.com
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_42615985
Die groene wadloper, heeft die weer 2 groene baanschuivers?
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 12 oktober 2006 @ 18:03:13 #119
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42616232
Mocht ik m tegenkomen dan zal ik er eens op gaan letten en het uiteraard even melden.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42617026
Oke, als je dat wilt doen, graag
  donderdag 12 oktober 2006 @ 18:47:26 #121
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_42617512
wat een drama bij de ns, terug van utrecht naar rotterdam. zo koploper wel lang, maar echt zoveel mensen die instappen, stond helemaal vol waar je normaal zit, ook bij de deuren stonden 20 mensen waaronder ik,
pi_42617919
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 17:54 schreef Wadloper het volgende:
Die groene wadloper, heeft die weer 2 groene baanschuivers?
Vanmorgen nog gezien, ik had geluk, mijn kant (op de foto te zien) is groen, maar andere kant is nog steeds geel
  donderdag 12 oktober 2006 @ 19:08:42 #123
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42618178
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 18:47 schreef jorienvdherik het volgende:
wat een drama bij de ns, terug van utrecht naar rotterdam. zo koploper wel lang, maar echt zoveel mensen die instappen, stond helemaal vol waar je normaal zit, ook bij de deuren stonden 20 mensen waaronder ik,
Je had de trein van 16.49u van spoor 7 in Utrecht?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 12 oktober 2006 @ 19:09:34 #124
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_42618205
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 19:08 schreef Duvel het volgende:

[..]

Je had de trein van 16.49u van spoor 7 in Utrecht?
ja
  donderdag 12 oktober 2006 @ 19:14:31 #125
86072 thatsme
and That's you!
pi_42618379
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 18:47 schreef jorienvdherik het volgende:
wat een drama bij de ns, terug van utrecht naar rotterdam. zo koploper wel lang, maar echt zoveel mensen die instappen, stond helemaal vol waar je normaal zit, ook bij de deuren stonden 20 mensen waaronder ik,
tja zoals ze wel vaker omroepen "Deze trein heeft meer dan 1 deur"
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  donderdag 12 oktober 2006 @ 19:15:35 #126
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42618410
Zo, dan nu eindelijk wat foto's van de laatste dag van de vakantie, genomen in het pittoreske Gries am Brenner (Oostenrijk), langs de spoorlijn tussen Innsbruck en o.a. Bolzano. Dit is een erg druk bereden lijn, die voert via de Brennerpas. Er rijden vooral veel goederentreinen (wagons met opleggers, containertreinen) maar ook nog behoorlijk wat personentreinen. Helaas was ik er laat in de middag, op doorreis, dus was het licht niet ideaal. Ook was het wel lastig om een mooi fotopunt te vinden. Het was vrij bergachtig zeg maar.

Goed, zie hier!


Het stationsnaambord, voor de fappers alhier!


Een trein met opleggers, verkeerd spoor rijdend om de een of andere reden.


Zowaar een reizigerstrein die ook nog stopte!


En de stuurstand behorende bij betreffende trein.


Een trein met vijf losse locs.


Een reizigerstrein die níét stopte op station Gries.


Het uitzicht ongeveer vanaf het station, op het dorp beneden. Het was nog een leuke klim om van de weg beneden bij het station te komen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 12 oktober 2006 @ 19:16:20 #127
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42618440
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 19:09 schreef jorienvdherik het volgende:

[..]

ja
Voorin kon je nog prima zitten!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42618519
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 19:16 schreef Duvel het volgende:

[..]

Voorin kon je nog prima zitten!



  donderdag 12 oktober 2006 @ 19:22:30 #129
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42618656
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 19:18 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]




Ik was niet eens de machinist!

Dank je XM!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 12 oktober 2006 @ 19:26:32 #130
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_42618767
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 19:14 schreef thatsme het volgende:

[..]

tja zoals ze wel vaker omroepen "Deze trein heeft meer dan 1 deur"
was bij elke deur

wou eigenlijk aan de noordrem trekken en ergens in het weiland bij woerden er uit
  donderdag 12 oktober 2006 @ 19:28:56 #131
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42618842
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 19:26 schreef jorienvdherik het volgende:

[..]

was bij elke deur
Niet waar.

En nu weer on-topic!

[ Bericht 5% gewijzigd door Duvel op 12-10-2006 19:45:09 ]
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42620699
OMG Duvel... Austria ist GEIL Vooral die vele goederentreinen waar je het over hebt zullen mij nog wel eens die kant op sturen
pi_42620914
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 19:00 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Vanmorgen nog gezien, ik had geluk, mijn kant (op de foto te zien) is groen, maar andere kant is nog steeds geel
Oh oke
  donderdag 12 oktober 2006 @ 20:36:56 #134
65471 SkaterSam
Lurking Galore
pi_42621177
Maandagnacht de eerste nachttrein vanuit Utrecht naar Amsterdam genomen. Vertrok gewoon keurig op tijd, de rit ging lekker, totdat vlak voor Diemen de trein met een harde knal ergens tegen aan reed en plots stopte. Er werd al snel omgeroepen dat ze even gingen kijken, en het geluk was dat er op dat stukje traject (net voor de boog naar Schiphol) een werkploeg bezig was, die met wat lichtjes konden bijschijnen.

Na een half uur bleek uiteindelijk dat een of andere idioot of meerdere idioten een koelkast met bakstenen (!!!!!!) op de rails had gezet. Bij Amsterdam bleek dat de trein voldoende beschadigd was om uit dienst te gaan, er zat ook wel een flinke witte streep op de sneeuwschuiver (of hoe noem je dat polyester ding daaronder) en er was een stukje afgebroken geloof ik. Maar ik kon er echt met mijn hoofd niet bij hoe iemand op het idee zou komen om een koelkast met stenen op de rails te zetten...
Let's make life easy
Typo's are the demon spawn from hell !
  donderdag 12 oktober 2006 @ 20:52:43 #135
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42621722
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 20:23 schreef Zug-Chef het volgende:
OMG Duvel... Austria ist GEIL Vooral die vele goederentreinen waar je het over hebt zullen mij nog wel eens die kant op sturen
't Was best leuk om even te gaan kijken ja . En er rijdt daar ècht veel. Goederentreinen rijden meestal met locs voor en achter. Ik heb ook nog (beroerde) foto's van 'n Italiaanse loc als opdrukloc. In het dorp Brenner is het grensstation, daar zijn dus de locwissels. Maar blijkbaar hebben ze ook Italiaanse locs die op 15kV kunnen rijden. N.B.: 15kV 16,7Hz is de Oostenrijkse bovenleidingspanning, de Italianen rijden normaalgesproken op 3000V gelijkspanning.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42622399
Dat er echt veel treinen rijden had ik niet gedacht. Zeker als je ziet dat vanuit Innsbruck er ook een spoorlijn door de Alpen loopt richting het Westen / Bregenz / Zwitserland. Daar rijdt maar eens in de 2 uur een EC-trein......... Valt me dan nog mee dat er op Innsbruck - Brenner veel meer rijdt..
  donderdag 12 oktober 2006 @ 21:25:15 #137
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42622936
Het is zo ongeveer de verbinding tussen Oostenrijk en Italië. De Brennerpas is sowieso een drukke verkeersader, ook met de auto. Vandaar het vele goederenverkeer denk ik. Misschien is deze route ook wel goedkoper dan via Zwitserland. Hier nog een paar plaatjes.


Hier nog een Taurus als opdrukloc.


Het stationsgebouw van Gries.


Twee locs (op een slechte foto) van Duitse origine, ik weet niet waar ze voor reden...


Achter deze trein reed deze Italiaan als opdrukloc.


Hier wordt de spanning voor de treinen gemaakt: Unterwerk Gries.

[ Bericht 1% gewijzigd door Duvel op 12-10-2006 21:45:05 ]
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 04:53:27 #138
148385 Wadloper
Noorderling
pi_42631906
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 20:36 schreef SkaterSam het volgende:
Maandagnacht de eerste nachttrein vanuit Utrecht naar Amsterdam genomen. Vertrok gewoon keurig op tijd, de rit ging lekker, totdat vlak voor Diemen de trein met een harde knal ergens tegen aan reed en plots stopte. Er werd al snel omgeroepen dat ze even gingen kijken, en het geluk was dat er op dat stukje traject (net voor de boog naar Schiphol) een werkploeg bezig was, die met wat lichtjes konden bijschijnen.

Na een half uur bleek uiteindelijk dat een of andere idioot of meerdere idioten een koelkast met bakstenen (!!!!!!) op de rails had gezet. Bij Amsterdam bleek dat de trein voldoende beschadigd was om uit dienst te gaan, er zat ook wel een flinke witte streep op de sneeuwschuiver (of hoe noem je dat polyester ding daaronder) en er was een stukje afgebroken geloof ik. Maar ik kon er echt met mijn hoofd niet bij hoe iemand op het idee zou komen om een koelkast met stenen op de rails te zetten...
Dat zijn nou idioten, die van mij met dezelfde koelkast, zonder medelijden, geplet mogen worden, of gestenigd met hun stenen
Ik walg van dat soort gasten
pi_42632226
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 04:53 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Dat zijn nou idioten, die van mij met dezelfde koelkast, zonder medelijden, geplet mogen worden, of gestenigd met hun stenen
Ik walg van dat soort gasten
Yup! door zulke gasten kunnen wij weer mekkeren dat de NS altijd vertraging heeft!

( maar eh een trein heeft toch ook koplampen en dan zie je een beetje koelkast ondanks de snelheid toch wel staan? )
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 07:37:25 #140
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42632265
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 07:31 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Yup! door zulke gasten kunnen wij weer mekkeren dat de NS altijd vertraging heeft!

( maar eh een trein heeft toch ook koplampen en dan zie je een beetje koelkast ondanks de snelheid toch wel staan? )
Die lampen zijn puur om gezien te worden. In het donker zie je als machinist maar een paar meter voor je. En als een trein 140km/h rijdt, is dat ongeveer 40m/s, dus ga maar na wat je dan ziet .
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42635807
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 07:37 schreef Duvel het volgende:

[..]

Die lampen zijn puur om gezien te worden. In het donker zie je als machinist maar een paar meter voor je. En als een trein 140km/h rijdt, is dat ongeveer 40m/s, dus ga maar na wat je dan ziet .
weinig

Tijd voor SPOOR Verlichting! variant van straat verlichting

of een 3kW schijnwerper op de neus van elke trein
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 11:48:51 #142
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42637062
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 11:01 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

weinig


Je gaat door voor de koelkast!

Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42637219
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 11:48 schreef Duvel het volgende:

[..]



Je gaat door voor de koelkast!

geen bakstenen er bij?
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 12:09:28 #144
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42637659
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 11:54 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

geen bakstenen er bij?
Wellicht in ronde 4.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 15:46:56 #145
47385 CybPraetorian
Master of Science
pi_42644029
ik stapte net in Zuidbroek uit de trein, en ik keek achterom om te zien dat er 4 (!!) nieuwe treinstellen van Stadler voor Arriva klaar stonden. Thuis gekomen meteen de fotocamera gepakt, en ff terug gereden, en de volgende foto serie gemaakt. Zeer geslaagd naar mijn idee!







Welcome to DerOllie's Car Channel!
http://www.youtube.com/DerOllie
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 16:25:16 #146
86072 thatsme
and That's you!
pi_42645318
Mooi hoor, nu snap ik ook waar ze blijven... Wel apart is dat bij stadler vol bombarie een 2/6 is opgeleverd en er alleen maar 2/8 in nederland aankomen
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 16:47:52 #147
47385 CybPraetorian
Master of Science
pi_42646188
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 16:25 schreef thatsme het volgende:
Mooi hoor, nu snap ik ook waar ze blijven... Wel apart is dat bij stadler vol bombarie een 2/6 is opgeleverd en er alleen maar 2/8 in nederland aankomen
ik ben niet echt een trein expert, maar 2/6 en 2/8? leg uit ...
Welcome to DerOllie's Car Channel!
http://www.youtube.com/DerOllie
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 17:29:46 #148
148385 Wadloper
Noorderling
pi_42647636
Je mag niet op de sporen staan
Waar woon jij eigenlijk dan?
Zuidbroek is ook mijn opstap station namelijk
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 18:01:08 #149
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42648550
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 16:47 schreef CybPraetorian het volgende:

[..]

ik ben niet echt een trein expert, maar 2/6 en 2/8? leg uit ...
Er worden twee versies van deze treinen geleverd. Eentje is driedelig, de andere vierdelig. De driedelige heeft twee reizigersbakken en één motorbak. De aanduiding van deze trein is 2/6 in het Zwitserse systeem (deze trein is in Zwitserland gebouwd). De 2 staat voor het aantal aangedreven assen, de 6 voor het totaal aantal assen.
De andere treinen van het type 2/8 hebben dus drie reizigersbakken en één motorbak. Onder de motorbak zitten nog steeds twee aangedreven assen, maar door de extra reizigersbak zijn er twee niet-aangedreven assen bijgekomen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42648816
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 15:46 schreef CybPraetorian het volgende:
ik stapte net in Zuidbroek uit de trein, en ik keek achterom om te zien dat er 4 (!!) nieuwe treinstellen van Stadler voor Arriva klaar stonden. Thuis gekomen meteen de fotocamera gepakt, en ff terug gereden, en de volgende foto serie gemaakt. Zeer geslaagd naar mijn idee!

[[url=http://xs307.xs.to/xs307/06415/Arriva_trein1.JPG.xs.jpg]afbeelding][/url]
[[url=http://xs307.xs.to/xs307/06415/Arriva_trein2.JPG.xs.jpg]afbeelding][/url]
[[url=http://xs307.xs.to/xs307/06415/Arriva_trein3.JPG.xs.jpg]afbeelding][/url]
[[url=http://xs307.xs.to/xs307/06415/Arriva_trein4.JPG.xs.jpg]afbeelding][/url]
[[url=http://xs307.xs.to/xs307/06415/Arriva_trein5.JPG.xs.jpg]afbeelding][/url]
[[url=http://xs307.xs.to/xs307/06415/Arriva_trein6.JPG.xs.jpg]afbeelding][/url]
[[url=http://xs307.xs.to/xs307/06415/Arriva_trein7.JPG.xs.jpg]afbeelding][/url]
Zullen dezen uit Leeuwarden gekomen zijn, want daar waren ze allemaal weer weg.
pi_42656871
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 18:11 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Zullen dezen uit Leeuwarden gekomen zijn, want daar waren ze allemaal weer weg.
Dus geachte fotografeermeneer gingen ze richting Groningen of niet en waren het allemaal
3 delige stellen

Trouwens bedankt voor deze mooie foto's
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
pi_42658572
En drie keer raden wie er vandaag met zn cameraatje in Leeuwarden was en geen Stadlers zag?
pi_42658784
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 23:19 schreef Alexxxxx het volgende:
En drie keer raden wie er vandaag met zn cameraatje in Leeuwarden was en geen Stadlers zag?
1 of ander A.Miedema?
pi_42658927
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 23:25 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

1 of ander A.Miedema?
Inderdaad
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 23:39:39 #155
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42659305
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 23:29 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Inderdaad
Wij leven met hem mee.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42659399
Straks heb ik die kuttige andstad:rail nog eerder op de foto dan onze eigen Arrivatreintje
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 23:44:50 #157
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42659429
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 23:43 schreef Alexxxxx het volgende:
Straks heb ik die kuttige andstad:rail nog eerder op de foto dan onze eigen Arrivatreintje
Dat zou voor jou wel een drama zijn natuurlijk. Post je de RR wel hier, of in een lightrail/tram/neptreinen-topic?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42659466
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 23:44 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dat zou voor jou wel een drama zijn natuurlijk. Post je de RR wel hier, of in een lightrail/tram/neptreinen-topic?
Ik ben een spammer, ik post alleen de link, maar dan wel meteen overal.
pi_42659478
Eerlijkheid is een slechte eigenschap btw
pi_42663349
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 23:19 schreef Alexxxxx het volgende:
En drie keer raden wie er vandaag met zn cameraatje in Leeuwarden was en geen Stadlers zag?
Ik zag ze ook niet, maar ik had dan weer geen camera bij me.
pi_42664762
Ze stonden gisteravond al in Lw rond het ACTS terrein vlak voor de VOITH loods, 4 stuks zo rond 21.13
pi_42666431
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 06:04 schreef Zug-Chef het volgende:
Ze stonden gisteravond al in Lw rond het ACTS terrein vlak voor de VOITH loods, 4 stuks zo rond 21.13
ik zag ze ook, reed met die intercity Lw binnen, jij toevallig ook?
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_42668454
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 02:14 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Ik zag ze ook niet, maar ik had dan weer geen camera bij me.
Mwag, vrouwlief ging een voordeelurenkaart kopen, en ik hqad gewoon een compactcameratje meegenomen voor het geval dat, klinkt erger dan het is Nu had ik extra veel tiujd om autoboekjes te kopen bij de Bruna
pi_42670232


Dit Arrivakleurige ding stond ineens bij Leeuwarden CS, 13 oktober 2006.

En ik heb ok weer een update voor mn Dockumer Lokaeltsje gebeuren
pi_42671986
Dat zijn de nieuwe automaten van Arriva als het goed is. Je moet op het hoofdstation (Groningen of Leeuwarden) een kaartje van de NS kopen, als je verder dan deze 2 hoofdstations wilt reizen
pi_42673239
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 15:46 schreef Wadloper het volgende:
Dat zijn de nieuwe automaten van Arriva als het goed is. Je moet op het hoofdstation (Groningen of Leeuwarden) een kaartje van de NS kopen, als je verder dan deze 2 hoofdstations wilt reizen
Je wilt me toch niet vertellen dat we straks voor Ariva en NS aparte kaartautomaten krijgen. Want dan is het helemaal zoek .
pi_42674404
Het is helaas wel zo...
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 18:58:37 #168
47385 CybPraetorian
Master of Science
pi_42676606
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 17:29 schreef Wadloper het volgende:
Je mag niet op de sporen staan
Waar woon jij eigenlijk dan?
Zuidbroek is ook mijn opstap station namelijk
Je hebt gelijk, je mag niet op de sporen staan, maar ja zoals ze zeggen "Brutalen hebben de halve wereld"
Dus ik ben gewoon ff met de auto richting Sprik gereden (die silo's) en daar langs ff de auto heen gezet.
Goed om me heen gekeken, en foto's gemaakt...

Nou ik zal dan wel in de buurt van Zuidbroek wonen he
Welcome to DerOllie's Car Channel!
http://www.youtube.com/DerOllie
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 19:02:13 #169
47385 CybPraetorian
Master of Science
pi_42676715
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 22:28 schreef verzameldirk het volgende:

[..]

Dus geachte fotografeermeneer gingen ze richting Groningen of niet en waren het allemaal
3 delige stellen

Trouwens bedankt voor deze mooie foto's
Ze stonden stil en gingen nergens heen, naar mijn idee was er niet eens een conducteur of machinist in de buurt.

naar zo ik kan zien, en de tekst van 2/6 en 2/8 goed heb gelezen, zie ik dat sowieso de eerste 2 2/8 zijn, 1 motorwagon + 3 gedeeltes passagier...

en bedankt voor de complimenten: ik vond ze ook zeer geslaagd...

[ Bericht 5% gewijzigd door CybPraetorian op 14-10-2006 20:03:39 ]
Welcome to DerOllie's Car Channel!
http://www.youtube.com/DerOllie
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 19:06:10 #170
47385 CybPraetorian
Master of Science
pi_42676809
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 23:19 schreef Alexxxxx het volgende:
En drie keer raden wie er vandaag met zn cameraatje in Leeuwarden was en geen Stadlers zag?
Jammer dan !!!!
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 23:43 schreef Alexxxxx het volgende:
Straks heb ik die kuttige andstad:rail nog eerder op de foto dan onze eigen Arrivatreintje
kansen zien, en kansen nemen... dat heb ik wel geleerd van het auto/trein spotten...
Welcome to DerOllie's Car Channel!
http://www.youtube.com/DerOllie
pi_42678450
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 18:58 schreef CybPraetorian het volgende:

[..]
Nou ik zal dan wel in de buurt van Zuidbroek wonen he
Grapjas
pi_42682861
NVBS 75 jaar treinfeest

Erg vette dag !!!

De wekker ging om half 6... want ik wilde de eerste trein uit Lw richting het zuiden halen... Een vrij lege ICM en bomvolle IRM 8707 naar Deventer. Aldaar snel overgestoken op de ICM naar Apeldoorn. Daar zou de reis zo'n beetje beginnen. Niet op t CS aldaar, maar in Beekbergen... naja.... Lieren......

Met bus 43 de veluwe opgereden en na een wandeltocht van zo'n kwartier bereik ik het depot in Beekbergen/Lieren. Al daar eerst aan de zuidkant een paar foto's gemaakt van de eerste Diesel (2459) en de tweede Stoomtram (GS 18 ).





Daarna aan de noordkant van Beekbergen een aantal stoomloks geplaat. Aangezien ik de bus wilde halen verder naar Dieren, stond ik om 11.00 op het punt weg te gaan toen ik net opeens een stoomfluit hoorde... Toch ff wachten nog.... En het resultaat was duidelijk, wat mij betreft een van de mooiste foto's vandaag gemaakt (onderste van deze 3).





In Dieren aangekomen meteen naar een zooitje andere spotters gerend om nog een glimp op te vangen van de Blokkendoos. En gelukt! Vervolgens ook de 766 en de 1254/ICRm/1501 combinatie geschoten. Tevens de diesel uit Loenen meegenomen.








Verder naar Zutphen. Daar kennisgemaakt met de DE-I 41 die net zn laatste rit beeindigde (dacht ik).








In Apeldoorn verschillend materieel op de foto gezet, wat stoomloks, de Talent begon te rijden en ook wat NS-materieel.










Nadat ik eindelijk ontbijt had (het was ondertussen al 4 uur ofzo) met de Talent terug naar Zutphen gegaan.




Het zonnetje breekt weer eens een beetje door en dat verhoogt de sfeer zeker! We komen spiketrain (van somda) tegen die de wacht had over de DE-I 41, en nadat we hem heeeeeeeeeeeeeeel lief aankeken mochten we plaats nemen in dit blauwe houten wonder. Wat een schitterend treinstel!



Met een slagje Zutphen - Apeldoorn - ledig - Apeldoorn - Zutphen en een bezoek aan de door Dr_Flash zo gehate Smullers afscheid genomen en huiswaarts gegaan...
pi_42683538
Smullers

Maar wel erg gave foto's
pi_42684317
Hoe doen ze het eigenlijk met ATB op het gewone spoor in dat oude materieel. Mogen die zonder rijden of hebben ze er losse ATB units ingebouwd (lijkt me niet op een stoomloc)
  zondag 15 oktober 2006 @ 09:53:12 #175
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42691989
Mooie foto's chef! 14.gif
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zondag 15 oktober 2006 @ 10:14:32 #176
148385 Wadloper
Noorderling
pi_42692133
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:41 schreef Fixers het volgende:
Hoe doen ze het eigenlijk met ATB op het gewone spoor in dat oude materieel. Mogen die zonder rijden of hebben ze er losse ATB units ingebouwd (lijkt me niet op een stoomloc)
Op een stoomloc weet ik niet, maar een ATB kast is best groot om erin te bouwen.

Ben ook erg benieuwd naar het antwoord
  zondag 15 oktober 2006 @ 10:21:59 #177
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42692191
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 23:41 schreef Fixers het volgende:
Hoe doen ze het eigenlijk met ATB op het gewone spoor in dat oude materieel. Mogen die zonder rijden of hebben ze er losse ATB units ingebouwd (lijkt me niet op een stoomloc)
Ik weet dat ze een jaar geleden bezig waren met het ontwikkelen van een simpele ATB voor stoomlocs. Er moest dan een voorziening voor een noodremming worden getroffen (extra klep in de remleiding of geloof ik), en het kastje zelf deed het decoderen van het ATB signaal. Een gewone ATB kast is inderdaad veel te groot voor een stoomloc.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42695677
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 10:21 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ik weet dat ze een jaar geleden bezig waren met het ontwikkelen van een simpele ATB voor stoomlocs. Er moest dan een voorziening voor een noodremming worden getroffen (extra klep in de remleiding of geloof ik), en het kastje zelf deed het decoderen van het ATB signaal. Een gewone ATB kast is inderdaad veel te groot voor een stoomloc.
ATB-SV ? Simpele Versie
pi_42695707
Nu we het toch over stoomlocs en oud materieel hebben. Ik vind dat de ESM ook wel eens een plekje in dit topic verdient. Een van de locs is modern en stamt uit 1992, maar de overigen tuften ten tijde van de eerste wereldoorlog al elders rond op diverse spoorlijntjes.


Dit is 'Aagje' en zij was voor het eerst in 1911 onder stoom.
  zondag 15 oktober 2006 @ 13:33:47 #180
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_42695808
Baanwerker doodgereden door trein
Op Rotterdam-Zuid is in de nacht van zaterdag op zondag een baanwerker doodgereden. Het gaat om een 33-jarige man uit Spijkenisse. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).
uitgegeven: 10:10 15-10-2006 gewijzigd: 10:10 15-10-2006

De man werd geraakt door de internationale trein van Brussel naar Amsterdam. Het ongeluk gebeurde rond 00.45 uur tussen de stations Rotterdam-Zuid en Stadion, ter hoogte van de kruising van de Rosestraat en de Laan op Zuid.

Er is volgens de politie nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat is niet gelukt. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. De Spoorwegpolitie, de Arbeidsinspectie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat onderzoeken de zaak.
  zondag 15 oktober 2006 @ 13:45:03 #181
148385 Wadloper
Noorderling
pi_42696088
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 13:29 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ATB-SV ? Simpele Versie
  zondag 15 oktober 2006 @ 20:40:47 #182
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42705087
Laat ik dan ook maar eens een duit in het zakje doen...zonder beschrijvingen, voor zo ver niet duidelijk: vraag maar.

































































"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_42706562
Mooie foto's

Die 6700 van gister heb ik helaas niet meegemaakt, was daarvoor te kort in Dieren blijven hangen, ik vind die foto erg mooi Verder die ERS vandaag en dan ook nog Oranje ICM in de 3600...
  zondag 15 oktober 2006 @ 21:36:01 #184
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42706755
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 21:27 schreef Zug-Chef het volgende:
Mooie foto's

Die 6700 van gister heb ik helaas niet meegemaakt, was daarvoor te kort in Dieren blijven hangen, ik vind die foto erg mooi Verder die ERS vandaag en dan ook nog Oranje ICM in de 3600...
Ook fijn dat die 6700 zo netjes was gewassen

Foto's zijn niet zo foto-o-fiel verantwoord, maar meer een overzichtje van de dag. Die 4201 in de 3600 was ook zo'n beetje het hoogte punt, er reed ook weer genoeg plan T+V, V+V en DD-AR om de reizigers lekker te pesten.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_42707117
Ja hoor ook nog DD-AR.... Het is niet eerlijk! Vandaag veel exotisch dus aldaar, gister niet En vrijdag avond trouwens wel DD-AR in de 7600.... (nog ingezeten ook)

Trouwens als je zag hoe VOL de 3600 tussen Zl en Dv was, dan was een IRM of DD-AR best handig... tering jantje wat er allemaal via Dv richting het Noorden of Westen moest...
  zondag 15 oktober 2006 @ 22:17:39 #186
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42707808
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 21:49 schreef Zug-Chef het volgende:
Ja hoor ook nog DD-AR.... Het is niet eerlijk! Vandaag veel exotisch dus aldaar, gister niet En vrijdag avond trouwens wel DD-AR in de 7600.... (nog ingezeten ook)

Trouwens als je zag hoe VOL de 3600 tussen Zl en Dv was, dan was een IRM of DD-AR best handig... tering jantje wat er allemaal via Dv richting het Noorden of Westen moest...
Zl-Amf lag er uit wegens werkzaamheden.
(en dan nog het lef hebben om met een enkele ICM-III van Asd naar Es aan te komen zetten)
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_42713541
ook tof, om half 3 s'nachts gewoon nog aankopen op gn
  Redactie Frontpage / Sport maandag 16 oktober 2006 @ 10:04:02 #188
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42716015
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 16:25 schreef thatsme het volgende:
Mooi hoor, nu snap ik ook waar ze blijven... Wel apart is dat bij stadler vol bombarie een 2/6 is opgeleverd en er alleen maar 2/8 in nederland aankomen
Er is inmiddels 1 2/6 in Nederland, namelijk de 228. Zo tezien staan er op de foto alle in Nederland aanwezige GTW's. (Volgens mij de 303, 304, 305 en 228) Al weet ik niet of er de afgelopen dagen nog nieuwe bij gekomen zijn.
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 14:20 schreef Alexxxxx het volgende:
[afbeelding]

Dit Arrivakleurige ding stond ineens bij Leeuwarden CS, 13 oktober 2006.

En ik heb ok weer een update voor mn Dockumer Lokaeltsje gebeuren
Ik zag ook zo'n automaat in Zwaagwesteinde staan afgelopen vrijdag.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport maandag 16 oktober 2006 @ 10:15:21 #189
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42716223
Op Somda staat dat de trein bestond uit voor de 305, 304, 303 en achterop de 228.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 16 oktober 2006 @ 17:38:55 #190
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42721847
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 23:19 schreef Alexxxxx het volgende:
En drie keer raden wie er vandaag met zn cameraatje in Leeuwarden was en geen Stadlers zag?


Hier, kusje

Nu braaf zijn
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 16 oktober 2006 @ 17:52:36 #191
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42721936
Toch geen camping met WiFi hè ?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42722097
Stadlers buiten Fryslân zijn oninteressant
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 16 oktober 2006 @ 18:20:58 #193
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42722104
Nee, een hotel met WiFi

En een laptop zonder WiFi
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 16 oktober 2006 @ 18:26:24 #194
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42722140
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 18:20 schreef Alexxxxx het volgende:
Stadlers buiten Fryslân zijn oninteressant


Ben ik DAARvoor nou helemaal naar Zwitserland geweest goftedomme?!

Ondankbaar stuk schorem
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42724009
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 10:04 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Er is inmiddels 1 2/6 in Nederland, namelijk de 228. Zo tezien staan er op de foto alle in Nederland aanwezige GTW's. (Volgens mij de 303, 304, 305 en 228) Al weet ik niet of er de afgelopen dagen nog nieuwe bij gekomen zijn.
[..]

Ik zag ook zo'n automaat in Zwaagwesteinde staan afgelopen vrijdag.
zelfde in Buitenpost, ik mag toch hopen dat ik niet 2 kaartjes hoef te gaan kopen als ik van buitenpost naar delft wil, zou bullshit zijn

trouwens nog maar 1 keer controle gehad bij arriva in een ritje of 50
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_42726485
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 20:56 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

zelfde in Buitenpost, ik mag toch hopen dat ik niet 2 kaartjes hoef te gaan kopen als ik van buitenpost naar delft wil, zou bullshit zijn

trouwens nog maar 1 keer controle gehad bij arriva in een ritje of 50
vroegaah zo vaak voor niks van sneek naar lwd gebagger :p
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 16 oktober 2006 @ 23:03:53 #197
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42726569
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 19:15 schreef Duvel het volgende:

Goed, zie hier!
[afbeelding]
Het stationsnaambord, voor de fappers alhier!
Goed zo
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 16 oktober 2006 @ 23:53:19 #198
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42727904
Nog ff een plaatje van vrijdag tussendoor...


Even met rode lampjes want daarna kachelde het stel even naar het werkplaatsje om samen met een Lint op de foto te gaan.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 08:21:27 #199
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42732089
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 23:03 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Goed zo
Geniet ervan. Past wel bij je sig
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 08:37:59 #200
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42732239
Was een tijdje geleden niet iemand op zoek naar het boek Treindesign? Het staat te koop op Marktplaats!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 17 oktober 2006 @ 13:58:37 #201
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42739720
Ik heb een uur geleden vanaf de paterswoltseweg nog een GTW op Groningen zien staan. Het is inmiddels al geen bijzonderheid meer
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 18:00:10 #202
148385 Wadloper
Noorderling
pi_42746262
Vandaag de 303-304 en de 305 gezien... (aan elkaar gekoppeld)
En de 228 staat er ook, maar die deed niet mee
Die stond er maar gewoon
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 17 oktober 2006 @ 19:43:59 #203
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42749373
Bordjes!


Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 19:55:12 #204
148385 Wadloper
Noorderling
pi_42749619

Alweer terug van je vakantie?
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 17 oktober 2006 @ 20:04:42 #205
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42749854
Gister al joh
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 17 oktober 2006 @ 20:17:20 #206
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42750340
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 18:00 schreef Wadloper het volgende:
Vandaag de 303-304 en de 305 gezien... (aan elkaar gekoppeld)
En de 228 staat er ook, maar die deed niet mee
Die stond er maar gewoon
Zou je de foto's en het filmpje kunnen uploaden? Ik ben er wel in geïnteresseerd.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 17 oktober 2006 @ 21:06:34 #207
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42752239
Wat in Zwitserland trouwens ook leuk kan, voor als het Bordjesschieten Klassieke Stijl gaat vervelen is het Trebleshooten. Op veel stations in Zwitserland hangen drie verschillende typen bordjes. En dan is uiteraard de grap om ze alledrie per station te nemen:

Bijvoorbeeld:





Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 17 oktober 2006 @ 21:21:14 #208
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42752744
Heb je eindelijk wat te doen he
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42761889
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 20:17 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Zou je de foto's en het filmpje kunnen uploaden? Ik ben er wel in geïnteresseerd.
Dat wordt dan minimaal vanmiddag, mocht ik dan tijd hebben
Filmpje gaat misschien naar wadloper.nl.tt, maar wacht nog even op het antwoord van de webmaster

Foto's kan ik altijd wel uploaden natuurlijk
pi_42763004
Ik zagt trouwens van het weekend dat ze druk bezig waren met de perrons 2a en 3a. Volgens mij werd de boel gesaneerd of verlaagd.
pi_42763354
En hier nog wat foto's van afgelopen vrijdag:

Dordrecht Zuid







Gilze-Rijen











Duiven



pi_42764849
Valt het jullie ook op dat NSR veel meer tijd en aandacht besteed aan het wegpoetsen van graffiti dan raillon.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 18 oktober 2006 @ 11:10:57 #213
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42765365
nee Railion heeft gewoon nog NOOIT wel stuk materieel dan ook gewassen. Goederenvervoerders geven er gewoon geen ruk om hoe de zooi eruit ziet (en geef ze eens ongelijk ook). Zelfs de ACTS 67xx die meedeed aan het NVBS treinenfeest vorige week zag eruit als een draak
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 18 oktober 2006 @ 11:50:35 #214
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42766370
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 11:10 schreef Dr_Flash het volgende:
nee Railion heeft gewoon nog NOOIT wel stuk materieel dan ook gewassen. Goederenvervoerders geven er gewoon geen ruk om hoe de zooi eruit ziet (en geef ze eens ongelijk ook). Zelfs de ACTS 67xx die meedeed aan het NVBS treinenfeest vorige week zag eruit als een draak
Toch is 't wel het visitekaartje van je bedrijf. Ik heb nog ergens een oude Railfreight Design Guide liggen, en die stelt ook dat schoon materieel belangrijk is om goed over te komen op je klanten. Maar goed, dat ding is ook al 15 jaar oud of zo, dus de markt zal wel veranderd zijn...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 18 oktober 2006 @ 15:30:22 #215
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42772801
Voor de liefhebbers: stel 2109 staat vandaag in Utrecht aan het perron, spoor 18
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 18 oktober 2006 @ 15:34:57 #216
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42772971
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 15:30 schreef MREn het volgende:
Voor de liefhebbers: stel 2109 staat vandaag in Utrecht aan het perron, spoor 18
Dat is in verband met de anti-terreuroefening van vanavond trouwens

Zin in Bloed, Brand en Blikschade? Kijken!

Ik ben er niet
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42773793
Zag vandaag op Utrecht dat SM'90 weggesleept werd door een of ander locomotiefje . Man wat zonde als je dat treintje ziet . Perfect treinstel, hadden van mij nog wel 100 van bij gemogen .
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 18 oktober 2006 @ 16:09:03 #218
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42774033
Ze gaan er een zijwand uit blasten vanavond, heb ik gehoord
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 18 oktober 2006 @ 16:30:37 #219
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42774843
Ben benieuwd hoe mooi de trein er na de oefening uitziet
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42777345
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:09 schreef Dr_Flash het volgende:
Ze gaan er een zijwand uit blasten vanavond, heb ik gehoord

SM'90 is lief!

Nee, maar om nou een hele zijwand eruit te knallen...
Komt het ook op tv?
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 18 oktober 2006 @ 17:41:51 #221
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42777418
Vast wel
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 18 oktober 2006 @ 18:19:47 #222
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42778584
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 15:30 schreef MREn het volgende:
Voor de liefhebbers: stel 2109 staat vandaag in Utrecht aan het perron, spoor 18
Gofte, dat lees ik net nu ik thuis ben!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 18 oktober 2006 @ 18:23:14 #223
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42778679
Ik zou maar opschieten dan
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 18 oktober 2006 @ 18:59:55 #224
86072 thatsme
and That's you!
pi_42779646
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:01 schreef Brembo het volgende:
Zag vandaag op Utrecht dat SM'90 weggesleept werd door een of ander locomotiefje . Man wat zonde als je dat treintje ziet . Perfect treinstel, hadden van mij nog wel 100 van bij gemogen .
met een nieuwe neus en betere techniek zal dat het er wel leuk uitzien. Maar men heeft destijds besloten dat de enkeldekkers niet meer genoeg capaciteit hadden en dus hebben ze alleen maar nieuw dubbeldekker materieel aangeschaft. Dat was het einde van de SM'90 serie.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  woensdag 18 oktober 2006 @ 19:48:48 #225
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42781345
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 18:59 schreef thatsme het volgende:

[..]

met een nieuwe neus en betere techniek zal dat het er wel leuk uitzien. Maar men heeft destijds besloten dat de enkeldekkers niet meer genoeg capaciteit hadden en dus hebben ze alleen maar nieuw dubbeldekker materieel aangeschaft. Dat was het einde van de SM'90 serie.
Toch zijn de nieuwe Sprinters weer gewoon enkeldeks... Maar goed, dat SM'90 zijn nut verder wel bewezen heeft voor de redelijk probleemloze invoering van IRM mag bekend zijn.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 18 oktober 2006 @ 19:58:36 #226
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42781741
Dat is niet geheel waar, maar de stellen hebben er wel voor gezorgd dat er minder kinderziektes optraden bij de IRM's. Ook heeft de SM'90 de weg geëffend voor de DM'90.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42785028
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:30 schreef Peterselieman het volgende:
Ben benieuwd hoe mooi de trein er na de oefening uitziet
Zie geenstijl.nl
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  woensdag 18 oktober 2006 @ 21:28:34 #228
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42785326
Mein Gott, mijn trein, wat doe je??!

Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42785451
Dat is toch gewoon een DM90?:
  woensdag 18 oktober 2006 @ 21:44:16 #230
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42786007
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 21:31 schreef Remzz het volgende:
Dat is toch gewoon een DM90?:
Foei toch! Op de rechterbak zie je remweerstanden (of in elk geval iets van een dakopbouw). DM'90 en SM'90 hebben de zelfde geknikte zijwand.

Zie je ook hoe het NS logo opzichtig is weggepoetst?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 18 oktober 2006 @ 21:51:43 #231
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42786331
Verder kun je het zien aan de ramen. Bij de SM'90 moet je die openschuiven en bij de DM'90 opentrekken, waarna het hele bovenste deel van het raam een stukje naar binnen opengaat. Verder het niet roken logo. Dit staat bij de SM'90 precies op de scheiding van de bakken, terwijl ik dit bij de DM'90 nog nooit gezien heb.
Altijd onderweg naar het avontuur
  woensdag 18 oktober 2006 @ 22:05:23 #232
86072 thatsme
and That's you!
pi_42787040
het gaat de goede kant op! nog ff doorgaan en hij is helemaal weg
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  woensdag 18 oktober 2006 @ 22:14:17 #233
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42787461
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 22:05 schreef thatsme het volgende:
het gaat de goede kant op! nog ff doorgaan en hij is helemaal weg
Onwijs fijn materieel, als het het deed...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42787610
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 19:48 schreef Duvel het volgende:

[..]

Toch zijn de nieuwe Sprinters weer gewoon enkeldeks... Maar goed, dat SM'90 zijn nut verder wel bewezen heeft voor de redelijk probleemloze invoering van IRM mag bekend zijn.
Enkeldeks voor stoptreinen en dubbeldeks voor meer regio / intercity / sneltreinen. Onthoud dat een enkeldeks-treintje stukken sneller optrekt door het gewicht wat je bespaard. Vind het eigenlijk een vreemde beslissing aan de ene kant dat de NS de SM'90 weg deed, nu word er in 2007 met DM'90 tussen Zwolle - Groningen gereden als stoptrein .
  woensdag 18 oktober 2006 @ 22:18:32 #235
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42787664
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 22:17 schreef Brembo het volgende:

[..]

Enkeldeks voor stoptreinen en dubbeldeks voor meer regio / intercity / sneltreinen. Onthoud dat een enkeldeks-treintje stukken sneller optrekt door het gewicht wat je bespaard. Vind het eigenlijk een vreemde beslissing aan de ene kant dat de NS de SM'90 weg deed, nu word er in 2007 met DM'90 tussen Zwolle - Groningen gereden als stoptrein .
Tja, ze hebben het over, en het rijdt best goed. Een paar jaar geleden reed er nog Plan U, doe er je voordeel mee!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42787778
Nah dat verhaal van die DM90 is alweer van de baan hoor, so far de omlopen nu vast liggen, wordt het Plan V
  woensdag 18 oktober 2006 @ 22:24:01 #237
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42787914
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 22:21 schreef Zug-Chef het volgende:
Nah dat verhaal van die DM90 is alweer van de baan hoor, so far de omlopen nu vast liggen, wordt het Plan V
Wat doen ze dan met het DM'90 dat vrijkomt van Arriva en de Maaslijn?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42787952
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 22:21 schreef Zug-Chef het volgende:
Nah dat verhaal van die DM90 is alweer van de baan hoor, so far de omlopen nu vast liggen, wordt het Plan V
Maar 3700 word dat nou ook Plan V dat wordt dan wel leuk in de ochtendspits
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 18 oktober 2006 @ 22:43:32 #239
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42788910
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 22:24 schreef Duvel het volgende:

[..]

Wat doen ze dan met het DM'90 dat vrijkomt van Arriva en de Maaslijn?
Het DM'90 dat vrijkomt van Arriva zal pas halverwege volgend jaar beschikbaar zijn. Hiermee kan de NS in de loop van volgend jaar eventueel een trein in de 9100 van materieel voorzien om zo mat'64 in te kunnen zetten op plaatsen waar het meer nodig is.

De verwachting is dat eind volgend jaar al het DM'90 van de maaslijn beschikbaar komt. Wat de NS hiermee gaat doen weet ik niet, maar het zou kunnen zijn dat ze een deel in de 9100 inzetten en een deel rond eindhoven, alwaar enkele weken geleden wel testritten zijn uitgevoerd met DM'90.

Maar pin me er niet op vast, omdat de NS vaak de meest vreemde plannen ontvouwd. Daarom is het gewoon het nieuws en de OV sites in de gaten houden.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42789972
Laat mij het even goed begrijpen... dit materiaal is een test geweest van de NS en word momenteel niet meer ingezet? Waarom zo'n treinstel inzetten als je ook nog een paar afgebrande bakken hebt staan in Amersfoort/elders?
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 18 oktober 2006 @ 23:28:51 #241
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42790683
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 23:08 schreef Dichterbijer het volgende:
Laat mij het even goed begrijpen... dit materiaal is een test geweest van de NS en word momenteel niet meer ingezet? Waarom zo'n treinstel inzetten als je ook nog een paar afgebrande bakken hebt staan in Amersfoort/elders?
De stellen zijn zeker wel in actieve dienst op het moment. Er moet namelijk altijd een zekere reserve zijn om defecte stellen te kunnen vervangen. Het opknappen van uitgebrande stellen is enorm duur, omdat het er op neerkomt dat een deel van zo'n stel geheel opnieuw opgebouwd moet worden. Daarmee wordt ook een deel van de onderhoudscapaciteit in beslag genomen die soms hard nodig is.

Het is dus op korte termijn misschien goedkoper om dan de DM'90 in te zetten dan materieel te huren of op te knappen, maar een aantal technische zaken maakt het iets gecompliceerder. Zo zijn er voor de DM'90 assentellers nodig, omdat het materieel lastig te detecteren is. Prorail wil niet op ieder traject assentellers neerleggen, omdat dat weer een extra onderhoudspost is. Bovendien zijn dieseltreinen langer onderweg tussen stations, omdat ze minder snel optrekken dan electrische treinstellen. Daarom kunnen er in geval van vertragingen op trajecten waar diesels rijden de vertragingen minder snel ingelopen worden.

Dit alles resulteert in het mogelijk inzetten van overtollig (wat nu nog niet zo is) dieselmaterieel in losstaande series op de iets meer afgelegen trajecten. De 9100 is zo'n serie en rond eindhoven liggen er mogelijkheden, welke door de NS uitgetest zijn. De DM'90 is iets meer dan 10 jaar oud en economisch nog lang niet afgeschreven. Daarom worden er mogelijkheden gezocht om het materieel rijdend te houden. Nogmaals het blijft een korte termijn oplossing, omdat het uiteindelijk duurder is dan electrische stellen in te zetten.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 19 oktober 2006 @ 00:03:35 #242
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42791792
Naast de oefening op Utrecht was er nog een oefening nabij Appingedam. Een aanrijding van een trein met een vrachtwagen die gevaarlijke stoffen vervoerde. Ook leuk
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 19 oktober 2006 @ 01:03:58 #243
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42793261
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 23:28 schreef Peterselieman het volgende:
De 9100 is zo'n serie en rond eindhoven liggen er mogelijkheden, welke door de NS uitgetest zijn. De DM'90 is iets meer dan 10 jaar oud en economisch nog lang niet afgeschreven.
Dat is in de plan U tijd (Ehv-Wt), maar nu zijn de stoppers Wt-Ehv hierna doorgaand naar Bd.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 19 oktober 2006 @ 01:10:26 #244
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42793372






[ Bericht 68% gewijzigd door MREn op 19-10-2006 01:18:14 ]
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 19 oktober 2006 @ 03:10:43 #245
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42794695
Moet DAT een explosie voorstellen?

Sorry hoor
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42794965
Zonde hoor, ze hadden hem ook wel bij mij in de achtertuin mogen droppen .

En voor wat, een beetje opgeschudde coupé. Koopt de staat een complete set SM90 op om vervolgens 3 raampjes eruit te halen en wat wandpanelen om te buigen voor oefening?
hula
pi_42796251
Vind het een beetje zonde hoor staan genoeg andere treinstellen die er slechter en echter uitzien
pi_42800653
zat laatst in die oranje trein wel een mooi dingetje , met de ondergrond van een sportzaal
  donderdag 19 oktober 2006 @ 12:41:51 #249
86072 thatsme
and That's you!
pi_42801227
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 22:43 schreef Peterselieman het volgende:
De verwachting is dat eind volgend jaar al het DM'90 van de maaslijn beschikbaar komt. Wat de NS hiermee gaat doen weet ik niet, maar het zou kunnen zijn dat ze een deel in de 9100 inzetten en een deel rond eindhoven, alwaar enkele weken geleden wel testritten zijn uitgevoerd met DM'90.
Ik heb gisteren gehoord dat het definitief DM'90 wordt tussen Zwolle en Groningen. IK weet niet wat Veolia met NS afgesproken heeft. Maar de Buffels zijn van de NS en als de NS ze elders nodig heeft heeft Veolia gewoon een probleem. Daarnaast heeft Syntus ook nog wel een aantal Buffels over denk ik.

En dat dieselmaterieel trager is ben ik niet met je eens. Vaak trekt de Buffel in Zwolle harder op de ICM's. Waarschijnlijk omdat de Buffel stoptrein materieel is en de ICM eigelijk niet. Intercity's hoeven niet zo hard op te trekken omdat op lange afstand de tijdswinst dan toch beperkt is.

En de assentellers zijn niet nodig voor de Buffel daar is onderzoek naar gedaan. Voor de beveiliging worden assentellers toch wel standaard in de toekomst zeker met de opkomst van steeds meer lightrail materieel dat steeds meer problemen krijgt met de oude manier van detecteren.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_42802334
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 12:41 schreef thatsme het volgende:

[..]

Ik heb gisteren gehoord dat het definitief DM'90 wordt tussen Zwolle en Groningen. IK weet niet wat Veolia met NS afgesproken heeft. Maar de Buffels zijn van de NS en als de NS ze elders nodig heeft heeft Veolia gewoon een probleem. Daarnaast heeft Syntus ook nog wel een aantal Buffels over denk ik.

En dat dieselmaterieel trager is ben ik niet met je eens. Vaak trekt de Buffel in Zwolle harder op de ICM's. Waarschijnlijk omdat de Buffel stoptrein materieel is en de ICM eigelijk niet. Intercity's hoeven niet zo hard op te trekken omdat op lange afstand de tijdswinst dan toch beperkt is.

En de assentellers zijn niet nodig voor de Buffel daar is onderzoek naar gedaan. Voor de beveiliging worden assentellers toch wel standaard in de toekomst zeker met de opkomst van steeds meer lightrail materieel dat steeds meer problemen krijgt met de oude manier van detecteren.
veolia krijgt toch eerst de dh 1/2 stellen die bij arriva overbodig zijn?
  donderdag 19 oktober 2006 @ 13:36:37 #251
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42802765
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 13:21 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

veolia krijgt toch eerst de dh 1/2 stellen die bij arriva overbodig zijn?
Daar word je niet blij van, die dingen staan op instorten...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42802825
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 13:36 schreef Duvel het volgende:

[..]

Daar word je niet blij van, die dingen staan op instorten...
Zit ik niet mee

hier rijden dan mooi Stadlers
  donderdag 19 oktober 2006 @ 13:42:04 #253
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42802950
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 13:38 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Zit ik niet mee

hier rijden dan mooi Stadlers
Zo lang tussen Rotterdam en Utrecht Koplopers blijven rijden, maak ik me ook nog niet druk.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42803330
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 12:41 schreef thatsme het volgende:

[..]

En de assentellers zijn niet nodig voor de Buffel daar is onderzoek naar gedaan. Voor de beveiliging worden assentellers toch wel standaard in de toekomst zeker met de opkomst van steeds meer lightrail materieel dat steeds meer problemen krijgt met de oude manier van detecteren.
De 'gewone' detectie is toch niets meer dan het kortsluiten van de linker en rechter rail? Ik heb wel eens gehoord dat wanneer je vast komt te staan op een overweg je de startkabels van je auto kan gebruiken om het spoor op bezet te krijgen. Dan lijkt mij zo dat een stevige stalen treinas ook wel voldoende geleid voo dit doel.
pi_42803500
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 13:42 schreef Duvel het volgende:

[..]

Zo lang tussen Rotterdam en Utrecht Koplopers blijven rijden, maak ik me ook nog niet druk.
nou dan
  donderdag 19 oktober 2006 @ 13:58:55 #256
86072 thatsme
and That's you!
pi_42803568
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 13:52 schreef Fixers het volgende:

[..]

De 'gewone' detectie is toch niets meer dan het kortsluiten van de linker en rechter rail? Ik heb wel eens gehoord dat wanneer je vast komt te staan op een overweg je de startkabels van je auto kan gebruiken om het spoor op bezet te krijgen. Dan lijkt mij zo dat een stevige stalen treinas ook wel voldoende geleid voo dit doel.
dat klopt, alleen lichtere treinstellen drukken schijnbaar niet hard genoeg om die kortsluiting te krijgen, zoals de lint en de wadloper, daarom is dat detectie systeem niet altijd meer toerijkend en worden er assentellers geplaatst.

edit:
Maar het beste als je auto motor uitvalt op een overweg is als er weinig tijd is: versnelling in z'n 1, gekoppeling gewoon loslaten en starten maar... dan hobbel je zo de overweg af.

[ Bericht 11% gewijzigd door thatsme op 19-10-2006 14:14:27 ]
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_42803697
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 13:58 schreef thatsme het volgende:

[..]

dat klopt, alleen lichtere treinstellen drukken schijnbaar niet hard genoeg om die kortsluiting te krijgen, zoals de lint en de wadloper, daarom is dat detectie systeem niet altijd meer toerijkend en worden er assentellers geplaatst.
* Ou-Tannu ziet de baldadige fokkertjes al sluiting maken op t spoor
  donderdag 19 oktober 2006 @ 14:27:56 #258
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42804484
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 13:58 schreef thatsme het volgende:

[..]

dat klopt, alleen lichtere treinstellen drukken schijnbaar niet hard genoeg om die kortsluiting te krijgen, zoals de lint en de wadloper, daarom is dat detectie systeem niet altijd meer toerijkend en worden er assentellers geplaatst.
Het probleem is niet direct de massa van de trein, maar vooral de combinatie met het gebruik van schijfremmen. Vroeger hadden de treinen blokkenremmen die de wielen schoon hielden. Nu vormt zich een laagje op de wielen dat de weerstand tussen spoorstaaf en wielen verhoogt, waardoor de detectie niet zo zeker meer is.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 19 oktober 2006 @ 14:31:23 #259
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42804575
Een laagje?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 19 oktober 2006 @ 15:17:29 #260
86072 thatsme
and That's you!
pi_42806025
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 14:31 schreef Dr_Flash het volgende:
Een laagje?
een laagje niet geleidend materiaal waarschijnlijk...
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 19 oktober 2006 @ 15:22:17 #261
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42806211
En waar moet dat vandaan komen dan? Ik bedoel, zijn aloude tradities als roestrijden niet bedoeld TEGEN zulk soort "laagjes" dan?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42806803
Ik denk dat duvel een laagje stof/vuil/vet op de wielen bedoeld wat de geleiding doet afnemen. Is het dan niet simpel op te lossen door een kleine aanpassing aan de wielstellen? Iets dat de wielen schooveegt tijdens het rijden. Dat lijkt mij een simpeler oplossing dan de infrastructuur aanpassen/
  donderdag 19 oktober 2006 @ 16:19:48 #263
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42808255
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 15:37 schreef Fixers het volgende:
Ik denk dat duvel een laagje stof/vuil/vet op de wielen bedoeld wat de geleiding doet afnemen. Is het dan niet simpel op te lossen door een kleine aanpassing aan de wielstellen? Iets dat de wielen schooveegt tijdens het rijden. Dat lijkt mij een simpeler oplossing dan de infrastructuur aanpassen/
Ja, dat hebben ze bij de Wadlopers geprobeerd: een soort staalborstels, maar dat gaf toch niet het gewenste effect. Het betreft hier een laagje vuil, bijvoorbeeld kapotgereden bladeren, roest en zo. Dat dieselmat (vnl. Wadlopers) is zo licht dat de wielen niet meer schoon worden. Het is eigenlijk een breder fenomeen dat ook nog eens te maken heeft met de betere loopeigenschappen van moderne treinen: vroeger was de hele spoorkop door al het geslinger en gebonk roestvrij, nu zie je op die diesellijntjes een smal streepje glimmen op de kop, en de rest is roest. Dat maakt een kleiner contactoppervlak.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 19 oktober 2006 @ 16:58:55 #264
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42809651
Het schijnt dat GTW 303 van arriva al wat letters mist en rijdt voor een bedrijf met de naam ar
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42810605
quote:
pi_42810731
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 16:58 schreef Peterselieman het volgende:
Het schijnt dat GTW 303 van arriva al wat letters mist en rijdt voor een bedrijf met de naam ar
Klopt, zie maar:


Rest komt nog weleens online
  donderdag 19 oktober 2006 @ 17:53:54 #267
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42811303
quote:
[b]Op donderdag 19 oktober 2006 12:41 schreef Ik heb gisteren gehoord dat het definitief DM'90 wordt tussen Zwolle en Groningen. IK weet niet wat Veolia met NS afgesproken heeft. Maar de Buffels zijn van de NS en als de NS ze elders nodig heeft heeft Veolia gewoon een probleem. Daarnaast heeft Syntus ook nog wel een aantal Buffels over denk ik.
Veolia heeft in zoverre een probleem dat Wadjes trager zijn. NS is contractueel verplicht om voor maximaal een jaar materieel ter beschikking te stellen aan de nieuwe vervoerder. Het probleem is dat nergens gespecifieerd staat wat voor materieen dat moet zijn
quote:
En dat dieselmaterieel trager is ben ik niet met je eens. Vaak trekt de Buffel in Zwolle harder op de ICM's. Waarschijnlijk omdat de Buffel stoptrein materieel is en de ICM eigelijk niet. Intercity's hoeven niet zo hard op te trekken omdat op lange afstand de tijdswinst dan toch beperkt is.
Ik denk dat dat meer met de seinbeelden te maken heeft, want een optrekkende ICM voel je echt wel in je rug duwen en een Buffeltje niet.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_42811864
Dus naast dat m'n wekelijkse reis Delft-Buitenpost en terug een half uur langer gaat duren hebben die klootzakken daar dus ook besloten dat hij een stuk oncomfortabeler wordt verdomme, kut NS
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 19 oktober 2006 @ 18:25:52 #269
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42812168
en dat je er straks 2 kaartjes voor moet kopen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42812187
Neem je de IC naar Leeuwarden/Groningen toch?
Je hoeft niet perse de 9100
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 19 oktober 2006 @ 18:28:47 #271
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42812238
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 17:53 schreef MREn het volgende:
Ik denk dat dat meer met de seinbeelden te maken heeft, want een optrekkende ICM voel je echt wel in je rug duwen en een Buffeltje niet.
Nou, daar ben ik het niet mee eens ICM trekt gewoon minder hard op dan stoptreinmat. Rij maar eens een 4400 dienst met ICM, knap als je het aan de overkant binnen de +7 houdt.

Die Flirts trekken trouwens helemaal super op. Erg snel, maar zonder dat je er echt ietsvan merkt eigenlijk, gaat heel erg smooth allemaal
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42812483
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 18:13 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Dus naast dat m'n wekelijkse reis Delft-Buitenpost en terug een half uur langer gaat duren hebben die klootzakken daar dus ook besloten dat hij een stuk oncomfortabeler wordt verdomme, kut NS
Buffels zitten best leuk hoor
En het valt mij in Zwolle idd ook op dat die buffels sneller optrekken dan de koploper(als Leeuwarden en Enschede tegelijk vetrekt), maar als je met een koploper voor een sein stil staat en dan trekt ie op gaat dat wel erg hard.
  donderdag 19 oktober 2006 @ 18:55:05 #273
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42812896
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 18:28 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nou, daar ben ik het niet mee eens ICM trekt gewoon minder hard op dan stoptreinmat. Rij maar eens een 4400 dienst met ICM, knap als je het aan de overkant binnen de +7 houdt.
Ik vergeleek oom ICM met DM'90 en niet met SGM of mat'64.
DM'90 is niet per definitie stoptreinmaterieel.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 19 oktober 2006 @ 18:56:07 #274
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42812923
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 18:13 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Dus naast dat m'n wekelijkse reis Delft-Buitenpost en terug een half uur langer gaat duren hebben die klootzakken daar dus ook besloten dat hij een stuk oncomfortabeler wordt verdomme, kut NS
Hoezo dat nu weer?
Den Haag-Groningen/Leeuwarden blijft gewoon ICM hoor...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 19 oktober 2006 @ 19:10:47 #275
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42813344
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 18:38 schreef Remzz het volgende:

Buffels zitten best leuk hoor
Buffels zitten KUT met PEREN

De ergste treinreis die je in Nederland kan maken is Roermond-Nijmegen. Period.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 19 oktober 2006 @ 19:12:05 #276
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42813389
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 19:10 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

KUT PEREN
Ik heb tegen beide geen bezwaar eerlijk gezegd. De laatste graag gestoofd.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42814621
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 18:56 schreef MREn het volgende:

[..]

Hoezo dat nu weer?
Den Haag-Groningen/Leeuwarden blijft gewoon ICM hoor...
ja en die trein die rijdt dus vanaf 11 december maar tot amersfoort.....
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  donderdag 19 oktober 2006 @ 19:58:57 #278
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42814728
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 19:54 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

ja en die trein die rijdt dus vanaf 11 december maar tot amersfoort.....
Nee hoor, dat geldt alleen maar voor het deel Amsterdam-Amersfoort

(Rotterdam/)Den Haag-Groningen blijft dus gewoon bestaan.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 19 oktober 2006 @ 20:03:23 #279
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42814861
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 19:58 schreef MREn het volgende:

[..]

Nee hoor, dat geldt alleen maar voor het deel Amsterdam-Amersfoort

(Rotterdam/)Den Haag-Groningen blijft dus gewoon bestaan.
Er komt ook een lijn Rtd - Amf toch? Of is dat wat nu de "sneltrein" is?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 19 oktober 2006 @ 20:06:54 #280
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42814983
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 20:03 schreef Duvel het volgende:

[..]

Er komt ook een lijn Rtd - Amf toch? Of is dat wat nu de "sneltrein" is?
Ja, de serie 2800 Rtd-Rta-Gd-Ut-Amf
Hoewel zit met het extra stoppen van de IC's te Gd net zo snel wordt, kun je straks inderdaad 4x per uur van Rtd naar Amf.
Dat pleit nog eens extra voor het doortrekken van de stopper Apd-Aml tot Amf en Es om zo tot een fatsoenlijke kwartiersdienst te komen, dit natuurlijk ook met een extra perron te Bnn (verkorting: gokje) aan het spoor Amf-Apd. Dat je nauwelijks eerder aankomt dan met de IC van een kwartier later (net als Ut-Amf-Zl met de snelstoptrein van nu), maakt niet uit, wachten op het station wordt als erg ervaren, onderweg is onderweg tenslotte. En uiteraard zet je ICM in zoals nu en geen mat'64 zoals gepland (maar dat is eigenbelang).
En nu ik dit teruglees zou je natuurlijk net zo goed die doorgetrokken stoptrein aan de snelintercity-serie 2800 kunnen knopen.
Zelfde kunstje in Zwolle met de lijnen naar Gn en Lw en je hebt ook op de noordoost een mooie halfuurs-IC-dienst en een halfuurs stopdienst. IC laten passeren doe je natuurlijk in beide richtingen op Zwolle zodat iedereen altijd over kan stappen.

[ Bericht 16% gewijzigd door MREn op 19-10-2006 20:14:18 ]
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 19 oktober 2006 @ 20:14:18 #281
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42815200
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 20:06 schreef MREn het volgende:

[..]

Ja, de serie 2800 Rtd-Rta-Gd-Ut-Amf
Hoewel zit met het extra stoppen van de IC's te Gd net zo snel wordt, kun je straks inderdaad 4x per uur van Rtd naar Amf.
Dat pleit nog eens extra voor het doortrekken van de stopper Apd-Aml tot Amf en Es om zo tot een fatsoenlijk kwartiersdienst te komen, dit natuurlijk ook met een extra perron te Bnn (verkorting: gokje) aan het spoor Amf-Apd. Dat je nauwelijks eerder aankomt dan met de IC van een kwartier later (net als Ut-Amf-Zl met de snelstoptrein van nu), maakt niet uit, wachten op het station wordt als erg ervaren, onderweg is onderweg tenslotte. En uiteraard zet je ICM in zoals nu en geen mat'64 zoals gepland (maar dat is eigenbelang).
Eigenbelang is een goede drijfveer soms Was het niet al de bedoeling dat Bnn (afko komt me bekend voor) een perron langs de hoofdlijn zou krijgen? Trekt een kwartierdienst genoeg mensen op Amf - Apd - Es? 't Is wel een erg lange lijn! Blijft de lijn Apd - Zp zo geïsoleerd? Ik heb me nog niet echt verdiept in lijnen buiten mijn woonwerkverkeer eigenlijk...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 19 oktober 2006 @ 20:23:55 #282
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42815508
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 20:14 schreef Duvel het volgende:

[..]

Eigenbelang is een goede drijfveer soms Was het niet al de bedoeling dat Bnn (afko komt me bekend voor) een perron langs de hoofdlijn zou krijgen? Trekt een kwartierdienst genoeg mensen op Amf - Apd - Es? 't Is wel een erg lange lijn! Blijft de lijn Apd - Zp zo geïsoleerd? Ik heb me nog niet echt verdiept in lijnen buiten mijn woonwerkverkeer eigenlijk...
Het is qua reizigers vergelijkbaar met het stuk naar Zl: in de spitsen IC's van planmatig 14/15 bakken en voortreinen die 5 minuten voor de gewone IC uit rijden met 8 a 12 bakken Rtd-Dv.

Je materieel kan met een kwartiersdienst ongeveer gelijk blijven (gemeten in bakken per uur), maar de waarde voor de klant wordt enorm veel hoger en je hebt bij vertragingen niet meteen 30 minuten aan je broek. Wat je niet nodig hebt, laat je gewoon in Dv achter. Hoewel er in de spitsen ook gewoon vrolijk 12 bakken door jagen naar Es, en daar buiten zelden met minder dan twee stellen wordt gereden, en dat ook pas na een uurtje of acht, afhankelijk van de richting).

Stopper Dv-Aml(-Hgl) is niet zo goed gevuld, maar dat zijn maar een paar plaatsjes, maar een ICM3 of twee V'tjes krijg je wel vol.

Apd-Zp is sowieso een beetje een geïsoleerd stuk en ligt vervoerskundig niet erg handig in de markt. Reizigers vanuit Ut en Zl naar Ah rijden sowieso via Ede respectievelijk Deventer, dus je houdt aan doorgaand verkeer eigenlijk alleen maar mensen uit Go, Lc, Zp, en Kbk over (plus wat van dat lijntje naar Ww). Ten zuiden van Zp is het volgens mij altijd handiger om via Ah danwel Dv te reizen als je naar het westen resp. het oosten moet.
Niettemin zitten de twee buffels op dat stuk altijd behoorlijk vol en is het een prima alternatief als Apd-Hgl ofzo er uit ligt, hoewel dat gelukkig zelden gebeurt.
Ik denk wel dat de geknoopte spitsaansluitingen vanaf december een hoop reizigers weg gaan jagen; een groot deel van de mensen uit de trein stapt in Apd cross-platform op/uit de IC naar Amf. En dat is overigens uitdrukkelijk in strijd met de aanbesting die regions gewonnen heeft: een harde eis was bediening van Osseveld en dat station in Zutphen waar me nu de naam even niet te binnen schiet met handhaving van de knopen te Zp en Apd.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_42815516
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 21:28 schreef Duvel het volgende:
Mein Gott, mijn trein, wat doe je??!

[afbeelding]
Hoi, ik ben Foppe de Haan, en ik ben de blindenribbels aan het testen met mijn kont
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 19 oktober 2006 @ 20:26:46 #284
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42815602
Kom op, voor een nagespeeld tekenfilmpje was het best aardig geprobeerd

De glasplaat van het raam hebben ze er gewoon keurig naast gelegd Wat een debielen. Snijwonden zegt u? Nee sorry, dat hadden we bij de oefening niet hoor
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 19 oktober 2006 @ 21:00:27 #285
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42816710
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 20:23 schreef MREn het volgende:

[..]

<knip goed verhaal>
Een kwartierdienst is natuurlijk altijd veel fijner, ook al zijn de treinen korter.

Dat gedoe met Apd - Zp vind ik erg maf, maak je geen vrienden mee. Ik heb die trein een paar keer per jaar, en hij zit inderdaad flink vol meestal (ik reis dan in de spits). Is er geen ambtenaar die de navolging van de concessie in de gaten houdt? Worden die extra stations nog niet geopend?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 19 oktober 2006 @ 21:01:17 #286
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42816741
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 20:24 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Hoi, ik ben Foppe de Haan, en ik ben de blindenribbels aan het testen met mijn kont
Ik moest lachen!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 19 oktober 2006 @ 21:05:29 #287
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42816882
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 21:00 schreef Duvel het volgende:

[..]

Een kwartierdienst is natuurlijk altijd veel fijner, ook al zijn de treinen korter.

Dat gedoe met Apd - Zp vind ik erg maf, maak je geen vrienden mee. Ik heb die trein een paar keer per jaar, en hij zit inderdaad flink vol meestal (ik reis dan in de spits). Is er geen ambtenaar die de navolging van de concessie in de gaten houdt? Worden die extra stations nog niet geopend?
Die stations gaan allemaal in december open;Twello en De Maten bediend door stopper Aml-Apd, Osseveld en Zuthpen-Naamkwijt door de boemel.
Regions heeft ontheffing gevraagd en gekregen voor het enkel in de spits bieden van de aansluitingen te Apd en Zp; in de ochtendspits aansluiting stopper-> IC te Apd en in de avondspits IC->stopper.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 19 oktober 2006 @ 21:10:26 #288
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42817044
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 21:05 schreef MREn het volgende:

[..]

Die stations gaan allemaal in december open;Twello en De Maten bediend door stopper Aml-Apd, Osseveld en Zuthpen-Naamkwijt door de boemel.
Voorst-Empe, niks Zutphen

Maar is dat zo ja? Per drgl 2007? ff rondje plannen dan
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42820738
Waar ik nou benieuwd naar was of de 3700 (Zwolle - Nijmegen) bediend word doot mat'64 En hoe ze dat ooit in de spits willen gaan realiseren
Want enkel een Plan T is wel heel crap voor die lijn en 2*Plan T is nou ook weer niet voorradig...

Eigenlijk wel geinig dat de hele dienstregeling op de randstad wordt afgestemd en niet veel voordelen voor het oosten zijn .
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 19 oktober 2006 @ 22:52:23 #290
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42820782
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 22:50 schreef Brembo het volgende:
Eigenlijk wel geinig dat de hele dienstregeling op de randstad wordt afgestemd en niet veel voordelen voor het oosten zijn .
Welkom in 2007
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 19 oktober 2006 @ 23:11:57 #291
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42821494
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 22:50 schreef Brembo het volgende:
Waar ik nou benieuwd naar was of de 3700 (Zwolle - Nijmegen) bediend word doot mat'64 En hoe ze dat ooit in de spits willen gaan realiseren
Want enkel een Plan T is wel heel crap voor die lijn en 2*Plan T is nou ook weer niet voorradig...

Eigenlijk wel geinig dat de hele dienstregeling op de randstad wordt afgestemd en niet veel voordelen voor het oosten zijn .
Vroeger, en dan heb ik het over 2000, 2001 was 6 bakken mat'64 standaard voor de 3600. 3*V of T+V dus.

Voor mij destijds reden om mn reizen Es-Bd vrijwel geheel op klapstoel op het 1e klas balkon te reizen met half uur pauze te Nm of Ht om mn rug te ontlasten. Als ik slimmer was geweest (wijsheid achteraf), had ik IC naar Ut en daar interliner genomen. Ik neem dat ding (sorry, Q-liner) nu regelmatig naar Gr, en dat bevalt me eigenlijk een stuk beter.

Ik weet wel dat knip 3600/3700 en inzet mat'64 voor mij weer een hernieuwde reden is om van de IJssellijn weg te blijven...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 19 oktober 2006 @ 23:12:59 #292
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42821537
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 21:10 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Voorst-Empe, niks Zutphen

Maar is dat zo ja? Per drgl 2007? ff rondje plannen dan
Ah, dan verklaart dat ook meteen waarom ik niet op de naam kon komen

Maar inderdaad het is per december. De stations zijn ook al een heel eind klaar. Toevallig ben ik daar vrij recentelijk nog met een blauwe engel langs gereden

En nog meer goed nieuws: per 19 november wordt ook het laatste stuk van de HOV-Oost te Enschede in gebruik genomen, wat voor mij de looptijd naar de bushalte verkleind van 7 tot 0,5 minuut

[ Bericht 30% gewijzigd door MREn op 19-10-2006 23:24:01 ]
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 19 oktober 2006 @ 23:17:49 #293
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42821745
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 21:05 schreef MREn het volgende:

[..]

Die stations gaan allemaal in december open;Twello en De Maten bediend door stopper Aml-Apd, Osseveld en Zuthpen-Naamkwijt door de boemel.
Regions heeft ontheffing gevraagd en gekregen voor het enkel in de spits bieden van de aansluitingen te Apd en Zp; in de ochtendspits aansluiting stopper-> IC te Apd en in de avondspits IC->stopper.
Even een kleine correctie: De Maten wordt bediend door de Buffels Apd-Zp en Osseveld wordt bediend door de stopper Aml-Apd.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_42846850
UTRECHT - Intercity's op de trajecten Rotterdam-Utrecht, Den Haag Centraal-Utrecht en Amersfoort-Utrecht zijn vrijdagmiddag om 17.20 uur uitgevallen door een sein- en wisselstoring bij Gouda.

Rond 18.30 uur viel ook het bedieningssysteem op Utrecht Centraal uit, waardoor het treinverkeer rond de stad volledig stil kwam te liggen. Rond acht uur konden de treinen van en naar Utrecht weer rijden. Hoewel de vertragingen geleidelijk afnemen, moeten reizigers naar Utrecht nog rekening houden met vertragingen van meer dan een uur.

Volgens spoorwegbeheerder ProRail rijden tussen Gouda en Gouda Goverwelle nog geen treinen. Stoptreinen rijden niet verder dan Gouda. Doorgaande reizigers tussen Rotterdam en Amersfoort, tussen Den Haag Centraal en Utrecht en tussen Den Haag Centraal en Amersfoort kunnen omreizen via Schiphol.

Reizigers tussen Roosendaal en Utrecht kunen omreizen via Den Bosch. Passagiers tussen Woerden en Breukelen kunnen nu reizen via Utrecht.

Bron: nu.nl
............................
pi_42846912
Zal een lekkere bende zijn geweest, het was echt belachelijk druk in de trein, om 2 uur zelfs al er kon niets meer bij in de bagerekken enzo.
pi_42847762
Heb het gelukkig gemist... Ben rond 16:15 uur vanuit Utrecht naar huis gegaan toen er nog niets aan de hand was.

Het is weer bagger rond Utrecht de laatste tijd.
Bananenyoghurt...
pi_42848160
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 23:11 schreef MREn het volgende:

[..]

Vroeger, en dan heb ik het over 2000, 2001 was 6 bakken mat'64 standaard voor de 3600. 3*V of T+V dus.

Voor mij destijds reden om mn reizen Es-Bd vrijwel geheel op klapstoel op het 1e klas balkon te reizen met half uur pauze te Nm of Ht om mn rug te ontlasten. Als ik slimmer was geweest (wijsheid achteraf), had ik IC naar Ut en daar interliner genomen. Ik neem dat ding (sorry, Q-liner) nu regelmatig naar Gr, en dat bevalt me eigenlijk een stuk beter.

Ik weet wel dat knip 3600/3700 en inzet mat'64 voor mij weer een hernieuwde reden is om van de IJssellijn weg te blijven...
ma'64 wordt nu wel in de weekend diensten ingezet maar de week diensten zijn eigenlijk V-IRM. Maar een V-IRM (VI) is in de spits toch wel afgeladen . En ik ken de NS al om met een Plan T aan te komen zetten in de spits...

Na 2001 was het wel top tot 2003 getrokken materieel .
pi_42849123
Toen ik vanmiddag naar Utrecht ging kwam, toen ik op het perron liep, net een Stadler binnenrijden bij spoor 5 (volgens mij). Hij is in ieder geval een stuk stiller dan de huidige treinen...
Bananenyoghurt...
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 22:15:29 #299
148385 Wadloper
Noorderling
pi_42849206
Vind de een teringlawaai maken, vooral als ze stilstaan
Nee, als er lawaai is, geef mij de wadlopers maar !!
pi_42849371
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 22:15 schreef Wadloper het volgende:
Vind de een teringlawaai maken, vooral als ze stilstaan
Nee, als er lawaai is, geef mij de wadlopers maar !!
Ik zal ze niet missen...

Lawaaierige klotedingen. En zeker in de zomer volgend jaar moet de airco toch wel een verbetering worden als het buiten 30 graden is. Ik weet trouwens niet hoeveel lawaai die Stadlers normaal gesproken maken. Ik zag vanmiddag voor het eerst een rijden, maar dus net toen ie langs het perron afremde (en dus geen motorvermogen nodig had).
Bananenyoghurt...
pi_42849665
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 22:12 schreef groningerstudent het volgende:
Toen ik vanmiddag naar Utrecht ging kwam, toen ik op het perron liep, net een Stadler binnenrijden bij spoor 5 (volgens mij). Hij is in ieder geval een stuk stiller dan de huidige treinen...
Arriva? sinds waneer rijden die op utrecht joh?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')