Vanavond even snel advocaat gemaakt.
![]()
Zelf gemaakte advocaat is echt tien keer lekkerder vergeleken met die fabrieksrommel uit de fles.
![]()
Oh mźn, je zou dit per limonadeglas tegelijk naar binnen lepelen. Ook gewoon 's avonds in plaats van een glaasje wijn of iets in die trant is dit absoluut geen verkeerd alternatief! Enfin, gezien het vorige bakverslag van de
gemberkoekjes is ook het gehele proces van advocaat maken op de gevoelige fotocel vastgelegd. Oorsponkelijk is dit ook weer een familierecept, waardoor het leuk was om vast te leggen en te publiceren voor de geļnteresseerden onder ons...
![]()
Bereidingstijd: +/- 20 minuten
Ingrediėnten:
- 10 of 12 eieren, naar keuze
- 300 gram kristalsuiker
- 2 pakjes vanillesuiker (8 gram per pakje)
- 1/3 liter - 330cc Inmaak brandewijn
Benodigdheden:
- Grote pan voor het
au bain marie aspect
- Grote pan met koud water
- Blik met stamper
- Maatbeker
- Relatief grove zeef
- Weegschaal
- Schaaltjes
- Divers keukengerei
- Fornuis
- Ovenhandschoenen
300 gram suiker afwegen.
![]()
10 of 12 eieren en de beide zakjes vanillesuiker.
![]()
1/3 liter - 330cc inmaak brandewijn afmeten in de maatbeker.
![]()
Zeef op de schaal plaatsen en de eieren inclusief eigeel en eiwit toevoegen.
![]()
Met een vork de eieren mixen totdat de volledige hoeveelheid in de schaal is gelekt.
![]()
Volledig doorgelekte eieren.
![]()
Vervolgens het blik en de stamper erbij pakken.
![]()
Vul het blik met alle ingrediėnten: De geklutste eieren, 300 gram suiker, 2 pakjes vanillesuiker en 1/3 liter inmaak brandewijn.
![]()
Plaats het geheel volgens de
au bain marie methode in de pan met kokend water.
![]()
Beweeg de stamper rustig op en neer in het blik, zodat de vloeistof mooi gelijkmatig wordt verhit en alle ingrediėnten goed door elkaar vermengd worden. Beweeg de stamper met kleine tussenposen en houd het vloeistofniveau in de gaten, het zal namelijk langzaam omhoog komen. Wanneer de vloeistof zakt moet het nog 2 į 3 keer gestampt worden, alsvorens het blik gauw uit het kokende water te halen. Wacht hier niet te lang mee, anders gaat het schiften waardoor de structuur korrelig wordt. Het schiften doet echter niet af aan de smaak van het eindresultaat.
![]()
Plaats het blik in de klaarstaande pan met koud water en beweeg gedurende het afkoelproces de stamper rustig op en neer. Zodra het blik handwarm is mag het overgegoten worden in een wekpot of iets in die trant.
![]()
De advocaat in de wekpot regelmatig even roeren totdat het voldoende afgekoeld is, anders ontstaat er een vel bovenop.
![]()
Nu is de advocaat klaar om te nuttigen. Eet smakelijk!
Dit recept valt onder copyright van onze familie.