abonnement Unibet Coolblue
pi_42109727
Ik open dit topic in OUD ipv WGR omdat het mij specifiek om de doelgroep van OUD gaat.

Wij willen voor ons mannetje een bankrekening gaan openen maar zien door de bomen het bos niet zo goed... Wat doe je voor een kind van een paar maanden? Ga je meteen voor een lopende rekening of een spaarrekening (of beide)? In het geval van spaarrekening pak je dan een gewone of iets speciaal voor kinderen (zoals bijvoorbeeld een studierekening)? Sommige spaarrekeningen hebben een maximale inleg per jaar (bijv. ABN Pardoes-rekening), maar wat nou als Opa en Oma een leuke bijdrage willen doen, om maar iets te noemen.

We willen elke maand een bedrag apart zetten om straks een mooie rekening voor hem te hebben als hij gaat studeren/uit huis gaat wonen/gaat trouwen. Enerzijds willen we kapitaal opbouwen, anderzijds is het straks ook leuk als hij zijn spaarpotje weg kan brengen naar de bank. Moet je nu al rekening houden met de situatie over een jaar of 12, als hij misschien zelf af en toe geld wil opnemen voor kleine dingen?

Hoe hebben ouders het hier opgelost? Ik had vroeger zelf een lopende rekening vanaf een jaar of 10 oud, mijn ouders beheerden een spaarrekening en ze legden nog een klein bedrag per jaar in een spaarplan wat met mijn 18e vrijgekomen is en op de spaarrekening is gestort.
Er zijn veel constructies mogelijk, maar om nou voor een mannetje van 3 maanden meer rekeningen te openen dan dat we zelf hebben...
  maandag 25 september 2006 @ 12:38:32 #2
593 sjak
Juffie Bloem
pi_42109781
Wij hebben een simpele spaarrekening voor Jetske geopend waar wij zelf een klein bedrag per maand inleggen. We doen expres niet teveel want als er straks nog een(of twee of drie) komen dan willen we daar ook geld voor opzij kunnen leggen. 10 euro per maand dus. Verder vinden wij het prettig dat als mensen geld geven aan haar, voor het rapport of verjaardag, we dat daar gewoon kunnen storten.
Het is een rekening waar ze zelf niet makkelijk geld vanaf kan halen. Als ze zover is dan kan ze zelf een rekening openen waar we dan bijvoorbeeld haar zakgeld op zullen storten en zij haar zelfverdiende geld
Lekker douchen!
  maandag 25 september 2006 @ 12:50:44 #3
106326 Snowwww
Hevig verliefd...
pi_42110024
Nicole heeft een kinderspaarrekening van de Rabobank.. Hier storten wij elke maand een bedrag op, net als opa en oma. Ook geld dat ze voor haar verjaardag krijgt kunnen we hier op storten. Als ze 18 is komt deze rekening vrij (voor als ze op kamers gaat of voor haar studie).
Ik had vroeger ook zo'n soort rekening, een zilvervlootrekening. Deze kwam ook vrij op mijn 18e, erg welkom geld toen ik net ging samenwonen...
Als Nicole da'lijk wat ouder is krijgt ze ook een eigen rekening voor haar zakgeld enzo...
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 25 september 2006 @ 12:54:51 #4
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_42110099
Ik heb een spaarrekening van de Postbank geopend voor onze zoon. Of liever gezegd: een van zijn opa's heeft dat gedaan (in overleg met mij). Opa stort daar elke maand geld op, oma ook, ikzelf ook en de andere opa en oma zo af en toe. Ook incidentele bedragen stort ik erop (bijdrage van oom en tante omdat papa hun pc had gemaakt ). Dat loopt lekker op zo. In princpe is dat geld voor studie of iets dergelijks. Hij kan er zelf ook niet aankomen tot zijn achttiende of zo. En dat hoeft ook niet natuurlijk
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_42110240
Onze dochter van 14 maanden heeft 2 spaarrekeningen. 1 pardoesrekening van abnamro die wij zelf geopend hebben en 1 spaarrekening van de postbank die opa en oma geopend hebben en waar zij elke maand geld op storten.

Ze heeft ook nog een spaarpotje waar wij al ons kleingeld in doen. Maar die roof ik weleens als ik dringend muntjes nodig heb.

Een betaalrekening komt wel als ze wat ouder is en met wat grotere bedragen om leert gaan.
-If I know I'm going crazy, I must not be insane-!
pi_42120962
Voor een gewone spaarrekening krijg je vaak meer rente dan voor een kinderspaarrekening. Als je die spaarrekening op je eigen naam zet (evt met bijschrift 'Inzake kind X' oid) heb je meteen het voordeel dat je zelf nog kunt bepalen wat ermee gebeurt en wanneer je kind het geld krijgt. Doe je dat niet dan kan het op pinwaardige leeftijd opgaan aan snoepgoed en alcohol e.d.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')