abonnement Unibet Coolblue
pi_42236214
Maar geen caafjes kopen ín de dierenwinkel je CL, je kunt beter naar een goede fokker gaan... Maar de kooi, zaagsel, hooi, bakje, flesje en voer mag je best vast inslaan daar

Jewel is wel wat gewend, ze kan goed tegen stress. Ze is meerdere malen naar shows geweest waar ze uitgebreid ligt te geeuwen en zich uit ligt te rekken, om vervolgens zo plat als een ouderwetsch dubbeltje te gaan liggen maffen

Maarja, als het niet nodig is dan kun je ze beter altijd besparen van een reisje, maargoed... ik hoop echt dat de medicijnen goed aan zullen slaan, en dat het probleem snel verholpen is.
I had a signature once. It was awful.
pi_42236535
ik laat d'r gewoon de kooien zien. ik had een tijdje terug al eentje uitgezocht van anderhalve meter lang .

voor Jewel .
Tap tap tap
pi_42237341
Zou het nou écht zo zijn dat een caafje uit de dierenwinkel minder gezond is dan een caafje van een fokker?
Knuffeltje voor Jewel, hopelijk slaan de medicijnen snel aan!
pi_42238122
- weg ermee -

[ Bericht 91% gewijzigd door Anne op 29-09-2006 21:37:38 ]
  vrijdag 29 september 2006 @ 18:41:41 #80
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42238555
stomme foto
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42238791
wow wat origineel zeg....NOT
je lijkt Paul de Leeuw wel, ook al zo enorm onorigineel
pi_42240541
quote:
Op vrijdag 29 september 2006 17:48 schreef Maddy_K het volgende:
Zou het nou écht zo zijn dat een caafje uit de dierenwinkel minder gezond is dan een caafje van een fokker?
Knuffeltje voor Jewel, hopelijk slaan de medicijnen snel aan!
Het hoeft niet, maar de kans is groter dat een DW bij booodfokkers inkoopt. Een gemiddelde (niet allemaal gelukkig) DW kijkt nauwelijks naar waar hij de dieren vandaan haalt, als er maar diertjes zitten. Zodoende is de kans op erfelijke afwijkingen etcetera groter dan bij een goed gefokte caaf, waar alleen de sterkste dieren voor de fok worden gebruikt. Hierdoor is de kans dat je een gezonde caaf koopt die probleemloos ouder wordt groter dan bij een dierenwinkelcaaf.

(Let op, ik spreek over kansen, en niet over feiten. Sommige DW-caafs worden ook gerust 8. En sommige caafs van goede fokkers sterven met een half jaar. Maar statistisch gezien heb je bij een goede fokker nu eenmaal grotere kans op een gezonder dier).

En verder: denkt iemand nu echt grappig te zijn door ons te shockeren met zo'n plaatje? Rot effe op. Het feit dat wij in dit topic heus wel weten dat cavia's gegeten worden wil niet zeggen dat we ieder topic weer op een lolbroek zitten te wachten die een foto daarvan post.
I had a signature once. It was awful.
pi_42241724
wij gaan in een topic over koeien toch ook geen foto's van een slachthuis plaatsen? Als er een topic over koeien zou zijn, dan.
Tap tap tap
pi_42241818
Snel doorposten dan maar dan zijn we gauw op de volgende pagina... staat er al veel te lang die foto. Ik heb wel topic report aangegeven.. hopen dat iemand het snel ziet!
  Moderator vrijdag 29 september 2006 @ 21:00:43 #85
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_42242217
heb ik ook al gedaan.
Komt zo'n report alleen bij de f&fmods?
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_42243387
quote:
Op vrijdag 29 september 2006 21:00 schreef senesta het volgende:
heb ik ook al gedaan.
Komt zo'n report alleen bij de f&fmods?
Nou nee, alle modjes kunnen hem zien, maar gastmodden gebeurt niet zo vaak.

Maar bedankt voor de reports . Hij is foetsie!
pi_42243585
dank je .
Tap tap tap
pi_42244129
!
Graag gedaan hoor .
pi_42256129
Helaas, dikke Bertha is ook overleden. Haar situatie werd niet beter, ze at en dronk niet zelf, kon nog steeds haar achterpootjes niet gebruiken. Als je haar zag liggen leek het wel of ze helemaal vergroeid was. Uiteindelijk besloten we haar bij de dierenarts in te laten slapen. Tot het eind heb ik haar geaaid, uiteindelijk ging het heel snel. Bertha is bijna 7 geworden.


RIP Dikke Bertha, onze (ietwat dommige) lekkere knuffelkont

Wat nu, ineens waren in het bestek van een week 2 markante (luiddruchtige) caven overleden. Ze waren allebei de baas van een koppeltje. In het verleden hadden we geprobeerd deze koppeltjes bij elkaar te zetten maar dat leverde iedere keer letterlijk veldslagen op, niet zomaar kibbelen maar echt aanvallen zodat je ze uit elkaar moest halen.
Omdat hun wederhelften zielig achterbleven en allebei nogal onderdanig zijn hebben we geprobeerd ze bij elkaar te zetten, de situatie was nu toch wat anders omdat de dominante caven er niet meer waren. We haalden het tussenschot uit de kooi (ja, de kooi is voorzien op groei). Gelukkig ging het koppelen nut goed, heel goed zelfs. Mathilde (de rode cavia) is nogal een kroelkont en was erg gehecht aan Toos. Nu kroelt ze met Betty. Betty weet niet wat haar overkomt. Dikke Bertha was haar zus en met haar had ze een soort van gedoogrelatie. Bertha werkte altijd snel haar witlof naar binnen om zich vervolgens meteen naar Betty om te draaien en haar witlof af te pakken. Berhta drukte Betty altijd uit haar huisje met haar dikke kont als zij er in wilde zitten (het verschil in grootte was opmerkelijk, Bertha was bijna 2 x zo groot als Betty). Mijn bijnaam voor Bertha was wel eens: mijn kleine tankje.
Mathilde is een zachtaardige lieverd. Voor het eerst zie ik Betty spelen. Ze hoeft niet meer bang te zijn dat haar lekkers wordt afgepakt, sterker nog: ze wordt geknuffeld en knuffelt terug. Betty bloeit op op haar oude dag (niet dat ze het daarvoor nou zo slecht had, wij beschermden haar ook als het te gek werd). Dat is dan weer een lichtpuntje in de afgelopen verdrietige tijd.


Betty (zwart) en Mathilde (de 'dame') aan de scharrel
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_42256278
Heel veel sterkte met het verlies van je twee mooie dames. Bertha heeft een mooie leeftijd gehaald, ze hebben het echt goed gehad bij jou, dat zie je zo.
En ook fijn dat de koppeling goed is gegaan, dat geeft toch weer hoop, alleen is ook maar zo alleen... Veel sterkte komende tijd! Knuf!
I had a signature once. It was awful.
pi_42256659
Dank je wel Zoeperzazke, jij ook veel sterkte met Jewel. Ik vind dat altijd zo zielig wanneer je cavia niet in orde is en ze kunnen niet zeker zeggen wat het is. Mijn cavia's hadden ook wel eens blaasproblemen. Wanneer de dierenarts dan de urine wilde onderzoeken 'kneep' hij die uit het achterlijfje van de cavia. De cavia piepte dan amechtig en ik kon wel door de grond zakken, ik vond het zo zielig! Wanneer ik dan met ze terug kwam wist ik niet hoe snel ik ze weer in hun vertrouwde hok moest zetten. Ik verbeeldde me dan dat ze me zeker een uur heel verontwaardigd en boos aankeken. Ik meteen weer met lekkers naar ze toe om het recht te zetten...

Tja, verder weet ik dat Toos en Bertha oud zijn geworden en een goed leven hebben gehad. Dat troost me maar ik moet zeggen dat ik in die verdrietige periode wel eens dacht: nooit meer cavia's. Kijk, als je klein bent is 6 á 7 jaar een eeuwigheid. Voor mij lijkt het echter of die tijd omgevlogen is. Toos kwam bij ons toen ze 3 maanden was. Je kon haar op één hand houden en het leek net of ze een opgewaaid balletrokje aan had (ze was een borstelcavia met aan de zijkanten gelijkmatige kruinen). Dit leek wel gisteren. Toch is ze oud geworden. Die tijd lijkt veel te kort en het vervelende is: je hecht je zo aan zo'n beestje.
Toch denk ik dat mijn zwak voor cavia's het wint. Ik zal er altijd wel een paar in huis hebben, ik kan hun schattige, onuitstaanbare, zelfoverschattende, gulzige, herrieschoppende etc. karakterje nu eenmaal niet weerstaan...
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_42257529
Calioppe, je hebt gelijk, d etijd vliegt. Ibi wordt overmorgen alweer 2 jaar, en ook ik herinner me nog als de dag van giter dat ze mijn kleine muisje was met overeind staande oren en een roze neus. En nu is ze ene kanjer van een caaf... Natuurlijk maak je verdrietige momenten mee met je caafjes, als ze ziek zijn of als ze sterven, maar de mooie momenten die je met ze hebt maakt het toch goed, die zijn mij veel meer waard. De caafjes beuren me altijd op met hun lieve snoetjes en vrolijk gewhiep, dat zou ik echt nooit meer willen missen..

En dan even iets heel anders... zojuist Pipi even gewassen en wat fotootjes gemaakt. Ook al wordt het op den duur wat dertien in een dozijn, het blijft toch zó vreselijk lief...

Eerst even op de weegschaal. 871 gram al! Ze groeit gelukkig echt goed.


Jakkes, wat is dat toch nat!


Ik ga níét in dat water zeg ik je, ik vertík het, ik ga NIET!!


Nou, nou ben ik toch nat


Help?


Even uitschudden...


En dan snel veilig in de handdoek!
I had a signature once. It was awful.
pi_42259506
kijk dat is weer een schoon caafje erbij. Nu wuppie en Quinn nog, maar die doe ik vandeweek wel
pi_42284982
Wat is er nu leuker dan twee puberende caviabroertjes? Foto's van twee puberende caviabroertjes!

Vandaag was RiesAmaris op bezoek en ze had wat caafs mee voor op de foto. Op mijn verzoek had ze ook Brady meegenomen, het broertje van Oger. Wat een kanjer wordt dat zeg Hoe dan ook, ik heb heel veel foto's gemaakt. RiesAmaris mag de rest plaatsen als ze wil, maar ik ga alvast patsen met ons geweldige duo!! Ze zijn zoooooooooo lief!!!





I had a signature once. It was awful.
pi_42287328
de computer loopt steeds vast , ik krijg ze momenteel niet van het cd'tje afgehaald, dus je mag je gang gaan als je wilt *hint* Dan ga ik t straks nog eens proberen

Onze caafbroertjes zijn hip
pi_42298181
quote:
Op zaterdag 30 september 2006 12:41 schreef Calioppe het volgende:
Ik zal er altijd wel een paar in huis hebben, ik kan hun schattige, onuitstaanbare, zelfoverschattende, gulzige, herrieschoppende etc. karakterje nu eenmaal niet weerstaan...
Ik vind het zo leuk, dat iedere caaf weer een ander karakter heeft
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 12:36:28 #98
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42332430
Hier weer eens wat foto's, en wel van het nieuwe huis (of hok, hoe je het ook noemen wilt) van Lexie en Gizmo:


De bodem van het huis (mooi betegeld met vloertegels door de pa van mijn vriendin)


Een hoek met poot:


Ook nieuwe huisjes voor beiden:




Overzichtje:


En de caafjes in hun nieuwe huis:



en ze vinden het beide geweldig samen, maar toch beide een eigen huisje (nog geen eigen, beide caafjes zitten in beide huisjes maargoed)

En numaar hopen dat ze en beetje meer bewegen, vooral gizmo, die kan dat goed gebruiken
pi_42332535
wat gaaf .
Tap tap tap
pi_42333057
Mooi gemaakt zeg !
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')