abonnement Unibet Coolblue
pi_45082134
India Ben er van de zomer geweest, en ben nu hard bezig om er (als arme student) dit jaar weer heen te kunnen...

Ik weet nog wel dat we 's nachts aan kwamen, en de volgende ochtend gelijk Old Delhi gingen verkennen, wat een indrukken 's Ochtends liggen er nog honderden mensen te slapen op straat en is het nog relatief rustig, leuk tempelcomplexjes zoeken waar verder geen toeristen te zien zijn en mooi geschminkte saddhu's zitten te mediteren...als de hitte te erg wordt even bijkomen in een Sikh tempel met airco en meditatieve muziek, daarna ergens aan de straatkant wat dal bhat (rijst met linzen) eten, fantastisch

Zelf ben ik maar even in de drukke steden geweest, alleen Delhi en Jaipur in Rajasthan, voor de rest heb ik lopend Jammu & Kashmir verkend. Zanskar en Ladakh zijn echt prachtig, midden in de Himalaya en in vergelijking met de rest van India praktisch onbewoond. Sommige kloosters zijn alleen na een dag of tien lopen te bereiken en echt waanzinnig mooi.

Het is in de grote steden inderdaad wel smerig en druk, maar de meeste verhalen die ik tegen kom vind ik wel lichtelijk overdreven, het is vooral een kwestie van wennen Zelf had ik het meeste moeite met het feit dat je voor alles lang moet onderhandelen, niks regel je even makkelijk. Mensen proberen je op te lichten, of durven niet toe te geven dat ze iets niet hebben/weten...maar dit is denk ik vooral het geval in de toeristische gebieden, in de Himalaya was het alweer helemaal anders. In ieder geval veel succes met je reis! Ik ben wel jaloers
"The objectivist ethics holds man's life as the standard of value
– and his own life as the ethical purpose of every individual man." -Ayn Rand (1905-1982)
  zondag 7 januari 2007 @ 11:32:28 #127
129759 poohy
gelegenheidsfokster
pi_45103085
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:11 schreef jack4ya het volgende:
We hebben geboekt...
Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden
Ik heb ook wel eens over India nagedacht, maar ik weet zeker dat ik het niet leuk ga vinden daar. Vanwege alle eerder genoemde redenen.
pi_45118441
tjonge wat een verhalen zeg.

het bedrijf waar ik werk wil zich volledig op india wil richten omdat ze denken dat daar de toekomst ligt.
  zondag 7 januari 2007 @ 20:39:25 #129
58060 Apoc2003
Er gaat niets boven groningen!
pi_45121022
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 22:15 schreef jack4ya het volgende:
HELP!!...
nou ja HELP!, meer help?

Willen jullie even met me mee kijken hier -> India: droom of nachtmerrie
India was mijn eerste reis buiten europa en ik heb het prima getrokken, het is inderdaad wel vies en armoedig en daar moet je natuurlijk een beetje tegen kunnen, maar ik heb het niet als bijzonder storend ervaren en heb er zeker niet mijn reis door laten verpesten.

Ik zou zeggen, gewoon gaan en genieten van alle mooie dingen die het land te bieden heeft!
"Something hidden. Go and find it. Go and look behind the Ranges. Something lost behind the Ranges. Lost and wating for you. Go!"
-Rudyard Kipling
pi_45123987
Ik ga binnenkort een aantal weken door India trekken. Omdat ik nogal van duiken hou wil ik ook proberen naar de Andaman eilanden te gaan. Is iemand wel eens daar geweest? Ik wil graag weten of het allemaal een beetje te betalen is, of dat je daar alleen in sjieke resorts terecht kunt zoals bv op de Malediven.
Jesus saves but death prevails.
  maandag 8 januari 2007 @ 09:36:14 #131
24329 KNAK
ff w88,......
pi_45135446
India

Vliegmaatchappijen?

Deccan is goedkoop, zo niet de goedkoopste, ze hebben maar 2 type toestellen, Airbus en ATR ( turboprop) , geen businessclass mogelijkheden,geen gratis meal (vieze sandwich voor 40rs!!!) , alleen online boeken met free-seating, lage turn-around time wat het dus erg goedkoop maakt
Ik ben zelf tientallen keren met Deccan gevlogen en het is dan wel niet zo luxe maar dat maakt niet uit

Daarna komt Spicejet, Air Sahara, Go-Air, Kingfisher Airlines, en uhhh nog wat
Laatste, en tevens duurste is Jet Airways

Sommige airlines kan je als buitenlander ( dikwijls toerist ) gebruiken door een Rupees - fee te betalen ,met bijv. Kingfisher en Air Deccan
De rest is lastiger, dan moet je namelijk als je niet in het bezit ben van een Residential Permit een $ - fee betalen, wat dus bijna 2x zo hoog ligt

India is wel leuk, vies? druk? als je je hier al druk om gaat maken al voor de gedachte van naar India vertrekken moet je maar een camping bezoeken in de achterhoek.
Een toerist heeft het wat dat betreft niet eens zo zwaar ; die komen er voor hun plezier, zien en doen alleen de 'leuke' dingen, hebben verder totaal geen kijk op hoe het leven er echt in elkaar steekt.

Leuke ervaring, in het begin lekker schokkend dus, lekker gaan !!

*mist India wel een beetje
Mai pben rai~!
  maandag 8 januari 2007 @ 09:42:04 #132
24329 KNAK
ff w88,......
pi_45135536
quote:
Op zondag 7 januari 2007 19:42 schreef Dizzee het volgende:
tjonge wat een verhalen zeg.

het bedrijf waar ik werk wil zich volledig op india wil richten omdat ze denken dat daar de toekomst ligt.
Costcutting?
10 mensen in je bedrijf worden ontslagen en daarvoor in de plaats worden in India 5 Indiers aangenomen die samen een salaris ontvangen van 3 westerlingen.
Salaris van een BPO medewerker in India ligt tussen de 10 en 20 duizend rupees
De Indiers met extra kwaliteiten (Language Specialists) misschien 30 duizend


Indiers worden steeds slimmer en slimmer, die gaan steeds meer verdienen en het westen zit niet voor een Indier zijn plezier met hun bedrijf in India...
Een aantal grote MNC's zijn al vertrokken uit India
De toekomst ligt volgens mij meer bij het verre oosten. China e.d.
Mai pben rai~!
pi_45135864
Misschien vervelend om weer een negatief verhaal neer te gooien, na al het positieve, maar ik vond India VER-SCHIK-KE-LIJK!
Alles was smerig, van voedsel ging je alleen maar aan de schijt (dat hoort erbij zeggen ze dan, nou sorry maar, als dat 'erbij' hoort dan geef ik mijn portie aan Fikkie), je hebt heel de dag het gevoel dan mensen je aan het belazeren zijn, omdat je ook heel de dag belazerd wordt!
Misschien dat je eraan went als je een paar maanden door het land trekt, maar voor mij was het eens maar nooit meer! Vond het zonde van mijn geld! Wel weer een ervaring rijker, dat dan weer wel!
  maandag 8 januari 2007 @ 11:29:29 #134
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_45137683
quote:
Op maandag 8 januari 2007 09:58 schreef mzungu het volgende:
Misschien vervelend om weer een negatief verhaal neer te gooien, na al het positieve, maar ik vond India VER-SCHIK-KE-LIJK!
Alles was smerig, van voedsel ging je alleen maar aan de schijt (dat hoort erbij zeggen ze dan, nou sorry maar, als dat 'erbij' hoort dan geef ik mijn portie aan Fikkie), je hebt heel de dag het gevoel dan mensen je aan het belazeren zijn, omdat je ook heel de dag belazerd wordt!
Misschien dat je eraan went als je een paar maanden door het land trekt, maar voor mij was het eens maar nooit meer! Vond het zonde van mijn geld! Wel weer een ervaring rijker, dat dan weer wel!
Geeft niet, dit mag je natuurlijk posten, daar vroeg ik om.
Wel is voor mij belangrijk, ben je wel vaker in Aziatische landen geweest? en hoe was daar je ervaring?
Eet je vaak (thuis) aziatisch en in het bijzonder Indiaas eten?

Kortom, als je al veel gereisd heb in die regio's en je vond het verschrikkelijk, dan 'weegt dat zwaarder' dan iemand die misschien alleen de Spaanse Costa's zou kennen. (Niet dat jij dat bent of dat dat erg zou zijn, maar even ter vergelijking)

En hoe lang heb je het uitgehouden en was dat recentelijk?
  maandag 8 januari 2007 @ 11:56:31 #135
24329 KNAK
ff w88,......
pi_45138324
Ik was nog nooit in een Aziatisch land geweest en heb het 6 jaar volgehouden

Smerig? het is soms wel vies ja, soms ook wel heel erg, na een tijdje zie je het niet meer.
Ik dronk op het einde water uit de tap, at mijn lunch langs de weg van die karretjes
Kwestie van even wennen en het gaat prima.

Als toerist zijnde, als je met een backpack op je rug en een flesje water in de hand rondloopt vraag je er ook om,om belazerd te worden

Als je al vind dat je als toerist belazerd wordt, dan moet je er voor de lol eens gaan wonen, met de lokalen zaken doen, simpele dingen zoals je TV kabel (wanneer je netjes je TVkabel aan het betalen bent en dat ze dan de stekker ergens in het midden van de maand eruit trekken en dan eventjes 250rs aansluitingskosten komen vragen, zomaar uit het niets) ,

Je electriciteit ( kom je thuis uit je werk heeft een mannetje van de electricity company je hoofdzekering eruit gehaald, en wil ie um er wel weer terug inzetten voor geld) ,

Je huurcontract, waarin maintenance apart zit wat dus eerst 500rs per maand was, en als je dan een maand in je huisje zit ineens rekeningen van 1500rs krijgt

het publieke vervoer( m.n. ricksjaws,vragen ze overdag dubbel meter, of het gelul aan het einde van de rit dat ze leeg terug moeten en wat extra willen ,of halverwege de rit zeggen dat ze toch meer willen, elke dag hetzelfde geklooi!)

Smorgens willen douchen en dan geen water hebben, 1 week moeten wachten op water en dan aan het einde de rekening niet willen betalen omdat je een week geen water hebt kunnen tappen, en dat ze je dan afsluiten

Je unlimited internet, na 3gig gedownload te hebben opeens een rekening krijgen dat 1gig eigenlijk de limit was ( en jij: WTF WTF!!) en dat je 1000rs per gig extra moet betalen en dat dan je internet afgesloten wordt omdat je dat niet wil ( en dan weer ander internet nemen met weer de borg/installatie/modemkosten betalen)
En zo kan ik nog wel even doorgaan,,,

Simpele afspraken maken, dingen regelen, niets werkt, en als het uiteindelijk werkt ben je een paar dagen verder.
En als iets dan wel naar behoren gaat dan is dat iets om erg blij mee te zijn!
De keren dat ik aan de telefoon gezeten heb, schreeuwen, bedreigen, smeken, lullen als brugman zijn echt oneindig...


Slotwoord: geniet van de andere wereld en ga met een blij hart terug naar Nederland, hoe goed we het daar wel niet hebben.


In Nederland wonen is voor mij nu veel te saai!
Mai pben rai~!
  maandag 8 januari 2007 @ 12:12:50 #136
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_45138672
quote:
Op maandag 8 januari 2007 11:56 schreef KNAK het volgende:
Ik was nog nooit in een Aziatisch land geweest en heb het 6 jaar volgehouden

Smerig? het is soms wel vies ja, soms ook wel heel erg, na een tijdje zie je het niet meer.
Ik dronk op het einde water uit de tap, at mijn lunch langs de weg van die karretjes
Kwestie van even wennen en het gaat prima.

Als toerist zijnde, als je met een backpack op je rug en een flesje water in de hand rondloopt vraag je er ook om,om belazerd te worden
Makkelijk doelwit misschien, maar ik vraag er toch echt niet om hoor!
quote:
--knip--
Kijk ik snap best dat er touts zullen zijn, sterker nog ik zal me nek erover breken. Maar ik hoop toch echt dat ik niet gestoord van de Indiers word. Dat zou zonde zijn.
  maandag 8 januari 2007 @ 12:16:14 #137
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_45138739
quote:
Op maandag 8 januari 2007 09:36 schreef KNAK het volgende:
India

Vliegmaatchappijen?

Deccan is goedkoop, zo niet de goedkoopste, ze hebben maar 2 type toestellen, Airbus en ATR ( turboprop) , geen businessclass mogelijkheden,geen gratis meal (vieze sandwich voor 40rs!!!) , alleen online boeken met free-seating, lage turn-around time wat het dus erg goedkoop maakt
Ik ben zelf tientallen keren met Deccan gevlogen en het is dan wel niet zo luxe maar dat maakt niet uit

Daarna komt Spicejet, Air Sahara, Go-Air, Kingfisher Airlines, en uhhh nog wat
Laatste, en tevens duurste is Jet Airways

Sommige airlines kan je als buitenlander ( dikwijls toerist ) gebruiken door een Rupees - fee te betalen ,met bijv. Kingfisher en Air Deccan
De rest is lastiger, dan moet je namelijk als je niet in het bezit ben van een Residential Permit een $ - fee betalen, wat dus bijna 2x zo hoog ligt
Dus Spice bijv. lukt niet voor genoemde tarieven?
quote:
India is wel leuk, vies? druk? als je je hier al druk om gaat maken al voor de gedachte van naar India vertrekken moet je maar een camping bezoeken in de achterhoek.
Een toerist heeft het wat dat betreft niet eens zo zwaar ; die komen er voor hun plezier, zien en doen alleen de 'leuke' dingen, hebben verder totaal geen kijk op hoe het leven er echt in elkaar steekt.

Leuke ervaring, in het begin lekker schokkend dus, lekker gaan !!

*mist India wel een beetje
Ik vind die Achterhoek opmerking trouwens denigrerend. Je afvragen of je een bepaald land wel of niet te heftig vindt, vind ik juist heel eerlijk. Alsof je als een kip zonder kop op vakantie moet gaan, dan bij je juist fout bezig in mijn ogen.
pi_45138809
Ik ben regelmatig in Azie geweest(China, Mongolie, Thailand, Indonesie Maleisie en Singapore) en ben ook gek op oosters voedsel.(Indiaas eet ik vaak in Engeland)....Alleen als je in India voedselvergiftiging oploopt en twee dagen boven een smerig toilet moet rondhangen, zeggen andere toeristen....."Ja dat hoort erbij". Nou dan bedank ik en kom ik nooit meer terug. IK heb het maar twee weken volgehouden en ben toen teruggegaan naar het vliegveld, heb mij ticket omgezet (kostte nog wel wat extra) en ben linea recta naar Schiphol gevlogen> Was bij dat ik weer thuis was!
  maandag 8 januari 2007 @ 12:23:41 #139
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_45138914
quote:
Op maandag 8 januari 2007 12:19 schreef mzungu het volgende:
Ik ben regelmatig in Azie geweest(China, Mongolie, Thailand, Indonesie Maleisie en Singapore) en ben ook gek op oosters voedsel.(Indiaas eet ik vaak in Engeland)....Alleen als je in India voedselvergiftiging oploopt en twee dagen boven een smerig toilet moet rondhangen, zeggen andere toeristen....."Ja dat hoort erbij". Nou dan bedank ik en kom ik nooit meer terug. IK heb het maar twee weken volgehouden en ben toen teruggegaan naar het vliegveld, heb mij ticket omgezet (kostte nog wel wat extra) en ben linea recta naar Schiphol gevlogen> Was bij dat ik weer thuis was!
Okay, geen groentje dus... (niet dat dat erg zou zijn, maar het is toch een beetje anders)
Jammer dat het je zo tegenviel, al proef ik wel een beetje uit je verhaal dat vooral je voedselvergiftiging een negatief stempel heeft gedrukt. Is dat zo?

Overigens had ik ooit een voedselvergiftiging op een steden trip van drie dagen. Belandde uiteindelijk in het ziekenhuis... Laat ik zo zeggen, Londen (!!) hoef ik voorlopig ook niet te zien
  maandag 8 januari 2007 @ 12:28:46 #140
24329 KNAK
ff w88,......
pi_45139014
Kijk even op de Spice jet site, ik begin nu te twijfelen
Kijk eigenlijk op alle sites, doe een zoekopdracht en zie of je als toerist ook op een rupees-fee kan vliegen, en maak dan je keuze.

Online boeken gaat prima.
Boeken, je nummertje onthouden en dan naar vliegveld, naast de ingangen heb je al die ticketingsloketjes, daar je boardingpass halen en naar binnen.


En Achterhoek noemde ik maar als voorbeeld,had net zo goed elk ander campingvakantie kunnen noemen; fris, groen, geen lawaai, je eigen bed bij je, barbequetje en het slappe gelul met je buren die er ook zo bij zitten
Mocht je de keuze maken om op vakantie te gaan naar India moet je je goed voorbereiden dat het dus geen 'campingvakantie' gaat worden

De landen die mzungu noemde, die zijn niet te vergelijken met India, klinkt voor mij heel logisch dat hij India dan als iets naars heeft ervaren
Mai pben rai~!
  maandag 8 januari 2007 @ 12:34:03 #141
24329 KNAK
ff w88,......
pi_45139152
Ik zit volgende week donderdag in Thailand, voor de 10e keer ofzo in nog geen 3 jaar
Die 9x dat ik er vanuit India er naartoe ben geweest kwam ook voort uit het ' er even tussenuit zijn ' ,
Thailand is namelijk super, Singapore ook, Malaysia ook, Indonesie ook
Mai pben rai~!
pi_45139573
Spice jet en air deccan kan je iig gewoon in Rs betalen zonder dat er een extra buitenlander-fee bijkomt. Van de rest weet ik het niet zeker, alleen dat je dus wel opgelicht wordt bij Jet airways.
  maandag 8 januari 2007 @ 14:13:35 #143
24329 KNAK
ff w88,......
pi_45141902
Jet airways
Wel wat luxer, de dames zijn wat aantrekkelijker, je hebt businessclass en het eten is wel degelijk
Verder is het ruk

Kingfisher is ook goed!, qua luxe en kwaliteit beter dan Deccan, maar ietsjepietsje duurder en daarnaast ook te boeken in Rupees, Cash betaling gaat ook
Mijn laatste domestic vlucht van Bangalore naar Delhi was Kingfisher
Het bier is niet te zuipen, de airliner was wel OK
Mai pben rai~!
pi_45149119
quote:
Op maandag 8 januari 2007 14:13 schreef KNAK het volgende:
Het bier is niet te zuipen, de airliner was wel OK
  maandag 8 januari 2007 @ 17:52:02 #145
67670 Skv
Cynist.
pi_45149576
quote:
Op maandag 8 januari 2007 12:19 schreef mzungu het volgende:
Ik ben regelmatig in Azie geweest(China, Mongolie, Thailand, Indonesie Maleisie en Singapore) en ben ook gek op oosters voedsel.(Indiaas eet ik vaak in Engeland)....Alleen als je in India voedselvergiftiging oploopt en twee dagen boven een smerig toilet moet rondhangen, zeggen andere toeristen....."Ja dat hoort erbij". Nou dan bedank ik en kom ik nooit meer terug. IK heb het maar twee weken volgehouden en ben toen teruggegaan naar het vliegveld, heb mij ticket omgezet (kostte nog wel wat extra) en ben linea recta naar Schiphol gevlogen> Was bij dat ik weer thuis was!
Maar behalve het smerige eten, wat was er nog meer zo extreem dat je zo snel weer terug bent gegaan? Het gebrek aan luxe? De bevolking/
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
  maandag 8 januari 2007 @ 18:25:28 #146
24329 KNAK
ff w88,......
pi_45150680





Eten is niet zo'n probleem, zat plekken om de kans t verkleinen dat je aa de race gaat

Er zullen nog wel meer redenen zijn
Mai pben rai~!
pi_45151009
Hmm... ik heb niet het hele topic doorgelezen maar ik wil toch wel even reageren...
Ik zag dat er een aantal keren opmerkingen gemaakt werken over de hygiene, en dat is iets waar je wel rekening mee moet houden, ZEKER in Varanasi. Ik vond dat van alle steden waar ik ben geweerst in India de meest vervuilde en smerigste stad. In Delhi was heeeeel veel smog (erg vervelend)

Hou er rekening mee dat je alleen verzegelde flesjes water koopt (plastic om de dop), van andere flesjes water kun je ook ziek worden... neem verder ook een potje met multivitamine mee... ik weet niet of dat het was, maar ik ben niet ziek geworden en nam iedere dag zo'n tabletje, terwijl veeeel mensen ziek worden in India.

Ik vond het verder wel een superland om heen te gaan, heb echt mijn ogen uitgekeken Ook in Varanasi, ondanks de smerigheid Het viel me wel op dat je bijna geen toeristen zag als je door de steden liep, alleen bij de grote trekpleisters zoals de Taj.
Ik zou graag nog een keer naar India willen, maar liever ga ik nog een keer terug naar Nepal, waar ik de mensen wat vriendelijker en minder opdringerig vond en de natuur (bergen!) wat mooier

Veel plezier in ieder geval!
pi_45151999
Er waren meer redenen,.....Het was er warm, en niet warm van warm....maar écht warm! En nergens was verkoeling te krijgen. Als ik het in andere landen warm heb, dan vlucht ik nog wel eens voor een paar minuten een winkel met airco in, maar dat kan hier niet! Door de warme lucht en de uitlaatgassen had ik gewoon echt moeite met ademen
Daarnaast was het overal smerig, veel ongedierte....overal stonk het....Het leek net één groot open riool. Er waren andere toeristen die zeiden: "Je went aan de stank" Nou ik wende er nooit aan. Elke straat had zijn eigen stank, de ene nog erger dan de andere!
Overal waar je komt zijn er mensen, mensen die je aanstaren, mensen die iets van je willen, als je maar een stukje loopt heb je mensen om je heen die met je meelopen. Heel de dag stellen ze vragen aan je! Op een gegeven moment heb je het gehad met zoveel mensen
Het eten is wel oké ik hou van pittig eten, daar niet van...Maar ik zat gewoon al twee weken derrie en drab te vreten....meer was het niet. Ik had het gevoel dat er drab aan de bovenkant in ging en er aan de onderkant rechtstreeks uitkwam.

Steeds slikte ik het en dacht : stel je niet zo aan....Tot ik weer eens helemaal klam en plakkerig wakker werd..de stank weer rook en weer een dag vol derrie en drap voor me zag. Toen dacht ik...waar doe ik het voor, wat moet ik bewijzen? Ik vind het gewoon niks! Ik ben linea recta met de trein terug gegaan en een vliegtuig naar huis geboekt, dat een dag later ging! Op Schiphol ben ik als eerste naar de Burger King gerend en heb me helemaal vol zitten proppen met vast voedsel.....Heerlijk!
pi_45274606
quote:
Op zondag 7 januari 2007 21:43 schreef Shivo het volgende:
Ik ga binnenkort een aantal weken door India trekken. Omdat ik nogal van duiken hou wil ik ook proberen naar de Andaman eilanden te gaan. Is iemand wel eens daar geweest? Ik wil graag weten of het allemaal een beetje te betalen is, of dat je daar alleen in sjieke resorts terecht kunt zoals bv op de Malediven.
Namaskara,
een stel vrienden van mij hier gaan die kant op ergens in Maart. Het is volgens mij relatief goedkoop; ook is het volgens mij niet bijzonder toeristisch en het ticket is met AIR Deccan redelijk betaalbaar. Een PADI halen zal je daar ongeveer 250 euro kosten.

Trouwens, mocht je met AIR Deccan vliegen; kijk niet vreemd op als je vlucht zomaar even 12 uur word vertraagd of gewoon compleet gecancelled..
pi_45274612
Je zou ook eens AIR Deccan kunnen proberen, als je niet bang bent voor cancellations of delays. Trouwens, Kingfisher is absoluut geen budget airliner. Binnen India is het absoluut het beste wat je kunt krijgen op vluchtgebied en daar betaal je meestal ook naar.

ZIt ondertussen alweer bijna een half jaar hier in India, en heb er nog steeds gemende gevoelens over. Ben erg blij dat ik hier niet als toerist ben maar gewoon een vaste plek heb in Bangalore. Op deze manier ben ik in contact gekomen met "normale" goed opgeleide Indiers die een wereld van verschil zijn met de mensen die je op straat en in het backpack/toeristencircuit tegenkomt.

Om even iets recht te zetten: In het zuiden is genoeg te doen!! Ik ga zelf een paar keer per maand de stad uit om rond te reizen, maar heb nog steeds niet alles gezien. Ik zal dan ook een andere keer terug moeten komen voor het Noorden, aangezien ik over een maandje alweer terug naar NL ga. Ga naar Goa, Pondicherry, Kerala of Mammalapuram om strand, oude forten (zelfs Nederlandse!) te bezoeken en van het mooie weer te genieten. Verder kun je naar Mysore, Coorg en Hampi voor oude tempels, paleizen, natuur en mooie uitzichten. Hampi doet trouwens niet veel onder voor Ankhor Wat en Ankhor Thom (Cambodja), het is veel rustiger en je hoeft niet die belachelijke hoge entreeprijs te betalen! Ook zijn de Kerala backwaters volgens Floortje Dessing 1 van de 100 wereldplekken waar je zeker geweest moet zijn. Als het goed is kun je op RTL travel hier nog een videostream van vinden. LINK
Bovendien is naar mjin idee het "instapniveau" van het zuiden net iets lager... De mensen zijn net iets meer laid-back, spreken beter Engels; in het noorden wordt vooral veel meer Hindi gesproken naast het locale dialect.

Groeten uit het altijd warme Bangalore!

[ Bericht 72% gewijzigd door Flipster24 op 12-01-2007 06:49:58 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')