abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_44942427
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 15:17 schreef Gripper het volgende:
Ga "Ben je ervaren" van William Sutcliffe maar eens lezen.
linkje op Bol.com
Lichtelijk gedramatiseerd, maar het zal ongetwijfeld een leuk beeld van India geven. En het is gewoon een leuk boek!
Die heb ik al een aantal jaren. Ik raad het inderdaad ook mensen aan.

Maar toch, India zelf,...
het is een 'gut-feeling' dat ik geloof ik heb, maar ik kan daar nooit wat mee.
Óf dat 'gut-feeling' slaat nergens op, of het blijkt uberhaupt niet waar, maar ook vind ik een 'gut-feeling' soms een erg slechte raadgever.
pi_44942470
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 15:28 schreef Hik het volgende:
Ik had vergelijkbare twijfels bij India en kreeg ook nog leuke antwoorden van India-addicts: India (deel 2)

Overigens is er een nieuw Centraal India topic waar al deze mensen zich schuilhouden. Misschien een goede plek voor je vraag?
Heb ik aan gedacht, maar dat gaat logischerwijs meer over bestemmingen en routes ed.
Plus... die is gesloten

Ik heb zelfs gedacht om mijn vraag in LIF te stellen...
pi_44942591
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 15:30 schreef jack4ya het volgende:
Plus... die is gesloten
Er is een nieuwe deeltje: India (Deel 3) maar daar staat nog niet zoveel in
  dinsdag 2 januari 2007 @ 15:36:31 #79
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_44942649
Ik ben er vaker geweest, en ook enige malen met mijn toenmalige vriendin. Het viel me op dat ik haar goed kon voorbereiden met plaatjes, boeken, films etcetera. Wat je echter niet kan overbrengen is de specifieke lucht die er hangt. Het beste kun je eens bij zo'n hindoestaanse winkel naar binnen lopen.

Als je die lucht weer ruikt, dan denk ik altijd meteen weer aan India!

Let wel, als je op vakantie gaat naar India kom je vaak vermoeider terug dan dat je bij vertrek was. Ontspanning is anders. De locals zijn bijzonder goed in het "prutsen". De meesten zou ik dan ook daadwerkelijk als prutsers wille kwalificeren. Als je een relaxte instelling hebt, en er vanuit gaat dat er niets, maar dan ook helemaal niets, geregeld is, dan komt het wel goed.

Are you experienced van Sutcliff geeft idd een hele goede impressie! Meesterwerk!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  Moderator dinsdag 2 januari 2007 @ 15:56:06 #80
5428 crew  miss_sly
pi_44943296
Mijn ouders zijn samen met mijn zusje en haar vriendin een paar aar geleden erheen geweest. Mijn moeder kwam diepongelukkig en depressief terug, mijn vader was eerst ook neit enthousiast maar wil inmiddels wel een keer terug en mijn zusje en schoonzusje hebben een geweldige vakantie gehad. Het is denk ik hoe je er in staat. Dat van die lucht wat Deliceux schrijft, dat zei mijn moeder ook Ze had zich geprobeerd voor te bereiden door boeken te lezen en films te kijken, maar sommige aanslagen op je zintuigen zijn erg moeilijk voor te bereiden: de lucht (stank) en het lawaai bijvoorbeeld in een stad als New Delhi. En het gebrek aan hygiene vonden ze ook erg lastig, en mijn moeder kon daar maar heel moeilijk overheen stappen. Ze heeft nog steeds de foto's niet willen zien en wil neit praten over die reis.

Ik ben er zelf nog niet geweest, maar bij mij staat het zeker op het lijstje, ondanks de reactie van mijn moeder op dit land.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_44943898
Wow, de reactie van je moeder is best heftig! Was ze al eens eerder naar een Aziatisch land geweest?
Zo nee, dan was de stap misschien te groot.

Dat je vader wel weer terug wil is denk ik meer de melancholie, dát en hij is vergeten zijn dat hij het niet leuk vond

Wel een eerlijk antwoord van je.
  dinsdag 2 januari 2007 @ 16:22:55 #82
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_44944169
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 15:30 schreef jack4ya het volgende:

[..]

Heb ik aan gedacht, maar dat gaat logischerwijs meer over bestemmingen en routes ed.
Plus... die is gesloten

Ik heb zelfs gedacht om mijn vraag in LIF te stellen...
Vandaar de opmerking "nieuw" topic dus...
In het India-topic is een permanente disccussie gaande over alle aspecten van india door mensen die er wonen of al (vaak) zijn geweest. De ideale doelgroep voor je vraag dus.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 2 januari 2007 @ 16:33:03 #83
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_44944485
Inderdaad, miss_sly slaat de spijker op z'n kop. Het is de combinatie van lawaai en stank, eventueel aangevuld met gebrek aan hygiene en prutserigheid....

In veel aziatische grote steden is het kut geregeld, maar India slaat alles. Bombay, Delhi en Bangalore vallen in het niet bij Calcutta, dat ook wel "the Asshole of the world" genoemd wordt...
Verwacht NERGENS kwaliteit.... ook niet in een 5-sterren hotel waar je 250 dollar per nacht betaalt... Ook daar doet de WC het niet, de douche lekt, en als je een glaasje water drinkt is de komende week het toilet je meest favoriete hangplek...
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  Moderator dinsdag 2 januari 2007 @ 17:30:00 #84
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_44946150
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 15:36 schreef Delicieux het volgende:
Are you experienced van Sutcliff geeft idd een hele goede impressie! Meesterwerk!
Dat hoor je meer van mensen die er geweest zijn. Daarom hoef ik er ook niet heen.

Heerlijk boekje trouwens, het backpackers-leventje is tamelijk universeel en ook voor niet-Indiagangers herkenbaar.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  woensdag 3 januari 2007 @ 21:16:33 #85
58460 RicXDesign
^ Im with stupid ^
pi_44986199
Ik ben met mn ouders toen ik 9 was een maand door India getrokken vanuit Bombay naar Goa en toen helemaal naar het zuiden (Madras) en toen weer met het vliegtuig terug naar Bombay. Ik moet zeggen dat ik het toen wel héél erg indrukwekkend vond en zou ook nog wel eens terug willen.

Maar het is inderdaad erg onhygiënisch in India. Aan de armoede wen je héél erg snel merkte ik zelfs toen ik 9 was.
  woensdag 3 januari 2007 @ 21:37:58 #86
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_44987127
Een vage kennis was vorig jaar naar India gegaan met het plan daar een half rond te reizen, maar na een paar weken was ie alweer terug, omdat ie het gewoon niet trok: teveel armoede, drukte, bedelende mensen etc. Over smerigheid heb ik niets gehoord, maar het land op zich vond ie dus helemaal niks.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_44988663
HELP!!...
nou ja HELP!, meer help?

Willen jullie even met me mee kijken hier -> India: droom of nachtmerrie
pi_44989107
Mmmm... het blijft heel lastig, ik zie mijn vooroordelen redelijk bevestigd, maar ik moet toch echt snel een keuze gaan maken. De planning staat namelijk voor de maand maart. Juist ja, niet echt lang meer.

Op het ene moment denk ik: F*ck it, we gaan gewoon en we zien wel, op het andere moment, wil ik toch wat anders... maar wat dan?

Ook nog zo'n piekermoment: áls we gaan, gaan we dan noord of naar zuid. We gaan maar een maand namelijk. Noord lijkt me meer bezienswaardigheden, maar ook drukker. Zuid lijkt me relaxter, maar wat is daar nou aan bezienswaardigheden. Het voelt best raar als je naar India gaat en je ziet niet eens de major things...

En wie zei ook alweer dat vakanties plannen "leuk" is
pi_44989203
ow...en naar mumbai, dat is echt 'n goedkoop ticket, is dat altijd zo? ca 500 pp all-in!
pi_44991604
Gewoon gaan. Als het nou je eerste reis buiten europe was waren je bedenkingen wel terecht. Maar als je al in Cambodja (ook in pohn Phenn) bent geweest. Zal weinig je in india verbazen.

Ik ben alleen in New Delhi en de steden in radjastan geweest en niet in Varenassi maar vond deze steden schoner en veiliger aandoen dan sommige steden in cambodia. Al vond ik deze ook allemaal erg veilig met uitzondering van een vage grensplaats tussen cambodja en thailand. Waar je kinderen met open getrokken koffers zag rond rennen.

De mensen in india zijn misschien alleen wat opdringerer met verkopen, maar vind dat zelf nooit een probleem, gewoon nee zeggen en blijven lachen

Als je tegen Varanessi opziet zou je er dus ook voor kunnen kiezen om dat deel van india over te slaan. Er is meer dan genoeg te zien in India.
pi_44992088
India is alles: momenten van verbazing over de armoede, bureaucratie en -in de ogen van een Westerling- onmenselijkheid worden afgewisseld met momenten van verrrukking en euforie over al het moois dat deze wereld te bieden heeft.

hoewel het al 10 jaar is geleden dat ik daar geweest ben, kan ik me alles nog heel helder voor de geest halen....
er bestaan heel veel verhalen over India en ze zullen allemaal best een kern van waarheid bevatten...

het land is in ieder geval zeer intens....India laat niemand onberoerd......je wordt verliefd op India of je haat het..(ikzelf ben al heel lang stilletjes verliefd en kan niet wachten om er weer eens heen te gaan)

Mijn advies; gaan!...wat je er uiteindelijk ook van zult vinden....je beseft in ieder geval dat er in India intens wordt geleefd..

p.s. met name de oostelijke Himalaya (Darjeeling/Sikkim) en de westzijde van de Himalaya (Ladakh, klein Tibet/Himachal Pradesh) zijn majestueuze bestemmingen en een welkome afwisseling van de drukte die op de rest van het subcontintent alom aanwezig si)
Come get some!
-
pi_44992160
Ben alleen in PP en Siem Reab geweest, (wil ooit nog naar streek van Battambang en noordelijke provincies) maar ik kan het enigzins "vergelijken" met PP?
PP vond ik idd wat typisch hebben.... maar da's een ander verhaal ...

(aaah mag ik: er was daar iets waar ik m'n vinger niet op kon leggen, nog steeds niet trouwens, heel arm, naast heel rijk, heel jong naast heel oud ("stelletjes dus" ) zulke grote tegenstellingen, vreemd sfeertje en toch bloedmooi. Cambodja heeft me een aardige (positieve) dreun gegeven, meer van onder de indruk dan Vietnam, maar waarom precies? Geen idee!)

Erg bedankt voor je reactie! Het geeft me vergelijkings materiaal, ik besef wel dat ieder land uniek is, maar soms is zoiets toch wel prettig.

Al denk ik dat India wel veel drukker, heftiger etc zal zijn dan Cambodja, PP, mede omdat ik niet veel anders van Cambodja heb gezien.
pi_44992232
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 23:41 schreef Maleficium het volgende:
het land is in ieder geval zeer intens....India laat niemand onberoerd......je wordt verliefd op India of je haat het..(ikzelf ben al heel lang stilletjes verliefd en kan niet wachten om er weer eens heen te gaan)
En daar ben ik nou net bang voor
pi_44992287
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 23:41 schreef Maleficium het volgende:
p.s. met name de oostelijke Himalaya (Darjeeling/Sikkim) en de westzijde van de Himalaya (Ladakh, klein Tibet/Himachal Pradesh) zijn majestueuze bestemmingen en een welkome afwisseling van de drukte die op de rest van het subcontintent alom aanwezig si)
Hoog op de lijst, net als Lhasa... maar dat moet je dus niét in maart doen... brrr!
pi_44992311
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 23:45 schreef jack4ya het volgende:

[..]

En daar ben ik nou net bang voor
in het slechtste geval:

it's better to regret the things you did, than the things you didn't do!

GAAN!

ik zou best met je willen ruilen anders
Come get some!
-
pi_44992556
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 23:47 schreef Maleficium het volgende:

[..]

in het slechtste geval:

it's better to regret the things you did, than the things you didn't do!

GAAN!

ik zou best met je willen ruilen anders
Noooouuu... ten dele, zonde van mijn tijd en geld natuurlijk als ik het zou haten, beide niet in overvloed hier.
pi_44992599
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 23:54 schreef jack4ya het volgende:

[..]

Noooouuu... ten dele, zonde van mijn tijd en geld natuurlijk als ik het zou haten, beide niet in overvloed hier.
je wordt verliefd....
Come get some!
-
  donderdag 4 januari 2007 @ 12:00:09 #98
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_45000546
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 23:47 schreef jack4ya het volgende:

[..]

Hoog op de lijst, net als Lhasa... maar dat moet je dus niét in maart doen... brrr!
Ik heb ik 1990 Calcutta, Darjeeling, Sikkim (Gangtok), Nepal en Gedeelte van Bhutan gedaan in 3 maanden tijd. dat was in de zomer. Nadeel is dat je de mooie bergen vaak niet ziet omdat ze inde mist gehuld zijn.

In 2002 heb ik de route nogmaals gedaan, maar dan in 3 weken tijd. En ditmaal in de winter (Januari).
Vreselijk koud, maar in één woord: PRACHTIG! Niets is mooier dan een zonsopgang boven de Khanchendzjunga!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_45000759
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 12:00 schreef Delicieux het volgende:

[..]

Ik heb ik 1990 Calcutta, Darjeeling, Sikkim (Gangtok), Nepal en Gedeelte van Bhutan gedaan in 3 maanden tijd. dat was in de zomer. Nadeel is dat je de mooie bergen vaak niet ziet omdat ze inde mist gehuld zijn.

In 2002 heb ik de route nogmaals gedaan, maar dan in 3 weken tijd. En ditmaal in de winter (Januari).
Vreselijk koud, maar in één woord: PRACHTIG! Niets is mooier dan een zonsopgang boven de Khanchendzjunga!
Ow?? Dat klinkt erg aantrekkelijk, misschien is maart dan wel aardig compromis?
Heb je meer info? Foto's? Routes? (mag ook via mail?)
pi_45001071
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 12:00 schreef Delicieux het volgende:
Niets is mooier dan een zonsopgang boven de Khanchendzjunga!
Zal best, maar hij heet eigenlijk Kangchenjunga
http://8000er.de/Kangchenjunga.html
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')