abonnement Unibet Coolblue
pi_41660626
Ik open hem maar vast, het gaat ineens zo hard met deel 8

Vorige deel: [centraal] Cavia's met foto's deel 8

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.nl
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.europeancavieclub.com
- http://www.rexcavia.nl (vooral voor erkende kleurslagen en rassen)

Caviafora, voor wie hier niet genoeg heeft:
- http://forum.caviastalredlabel.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.europeancavieclub.com/caviababbels
- http://www.caviaonline.nl
- http://forum.caafjes.nl

Caviashops:
- http://www.caviashampoo.nl (hartstikke handig voor iedereen die ooit zijn cavia wil wassen!)
- http://www.akhila.nl
- http://www.huisdierendokter.nl (homeopatische medicatie)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.nl
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.asielgoofy.nl/index.htm
- www.caviastalmuffin.nl


Aankomende evenementen!

8 oktober: ECC-dag in IJsselstein. Zie DEZE SITE voor meer info.
28 oktober: Knoevelfestijn in Stein (Limburg). Meer info volgt, een website komt binnenkort HIER online.

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkend van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia’s behandelenalsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA’s vind je op www.caviastalmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA’s, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.


Laatste post in vorig deel:

Over de bumblefoot bij een caafje van Ivetje...
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 20:02 schreef ivetje het volgende:
Zo, dat was ons avontuur van vanmorgen. Er is alleen een probleempje met ons allebei...kijk Google heeft een gek pootje. Ok, hij is helemaal gek maar zijn voorpootje is ineens heel dik. Dat vind ik heel zielig voor hem maar hij heeft er zo te zien geen last van. Hebben jullie enig idee wat het kan zijn of is het niets ergs? Hier wat fotootjes van zijn slechte pootje en zijn goede :

Slechte pootje :

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
foto's in deel 8 (ik ga er ditkeer minder doen, anders is de OP zó lang....)















[ Bericht 3% gewijzigd door zoeperzazke op 09-09-2006 23:49:59 ]
I had a signature once. It was awful.
pi_41661030
mijn caaf!

ik heb trouwens gelijk ff vraagje erover...
vandaag wilde ik m uit zn hok halen maar kreeg m bijna niet te pakken, eindelijk had ik m
welliswaar aan zn haar mja....hebben is hebben dacht ik
toen liet ineens die hele pluk waar ik m mee vasthad los
is dat een normale natuurlijke reactie??
ik trok niet ofzo tenminste niet hard iig
arme kind heeft gelijk kale plek
pi_41661131
Alleen mijn Iwi heeft dta wel eens. Ik denk dat het stress is plus de wrijving die over het haar ontstaat, dat daardoor de haren loslaten. En verder, al is dat oefening baart kunst, de cavia sneller oppakken Maar ik weet dat zulke kleintjes vreselijk snel kunnen zijn. Wat een lieverdje is het Is het een beertje of een zeugje?
I had a signature once. It was awful.
pi_41661240
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 23:47 schreef zoeperzazke het volgende:
Alleen mijn Iwi heeft dta wel eens. Ik denk dat het stress is plus de wrijving die over het haar ontstaat, dat daardoor de haren loslaten. En verder, al is dat oefening baart kunst, de cavia sneller oppakken Maar ik weet dat zulke kleintjes vreselijk snel kunnen zijn. Wat een lieverdje is het Is het een beertje of een zeugje?
ik heb echt geen idee , maar ik hoop wel dat die kale plek snel weg is want shit hey ik kon bijna zelf voelen wat hij/zij moet voelen
deze foto is trouwens iets ouder hoor
hij zit nu met mn 2 konijnen buiten gezellie en daar heeft ie zoveel ruimte in onder naast achter t hok dat t vangen soms wat moeilijk gaat
  zaterdag 9 september 2006 @ 23:51:47 #5
153515 JvdK
This Side Up
pi_41661306
quote:
haha okew...
Gewoon proberen..
pi_41663372
quote:
Nee, hamsters zijn schadelijker dan cavia's. Cavia's zullen nooit zomaar bijten.
mijn cavia dolly zag m'n hamster sylvester aan voor komkommer ofzo, en toen was het ook bijna hap . maar als een cavia bijt, is de hamster wel een beetje ten dode opgeschreven, dat bedoelde ik. ik heb na 14 jaar nog steeds een litteken op m'n vinger van een cavia, terwijl hamsterbeten nooit diep zijn geweest.
Tap tap tap
pi_41664594


Die is echt stoer
pi_41667886
quote:
Op zondag 10 september 2006 00:45 schreef CherryLips het volgende:

[..]

mijn cavia dolly zag m'n hamster sylvester aan voor komkommer ofzo, en toen was het ook bijna hap . maar als een cavia bijt, is de hamster wel een beetje ten dode opgeschreven, dat bedoelde ik. ik heb na 14 jaar nog steeds een litteken op m'n vinger van een cavia, terwijl hamsterbeten nooit diep zijn geweest.
Wat gebeurde er dan, dat je er zo'n litteken aan hebt???
I had a signature once. It was awful.
pi_41667925
quote:
Op zondag 10 september 2006 00:45 schreef CherryLips het volgende:

[..]

mijn cavia dolly zag m'n hamster sylvester aan voor komkommer ofzo, en toen was het ook bijna hap . maar als een cavia bijt, is de hamster wel een beetje ten dode opgeschreven, dat bedoelde ik. ik heb na 14 jaar nog steeds een litteken op m'n vinger van een cavia, terwijl hamsterbeten nooit diep zijn geweest.
Ik had het precies andersom meegemaakt, De hamster van mijn broertje zag mijn vinger 15 jaar terug aan voor een snack, en bloeden dat het deed Gelukkig geen littekens overgehouden
pi_41667948
Zowee, deeltje 9 alweer zeg. Wat gaat het hard! Leuk dat caafjes zo populair zijn!!

Wie gaat er op 8 oktober naar de ECC Show? Wij gaan sowieso, zónder caaf.

Zoeperzazke: Mooie OP weer hoor!! Jij besteedt er echt heel veel werk aan.
pi_41668012
ik ga wel, maar hoop eerst een carpool te kunnen vinden vanaf Barneveld....Scheelt een hoop gesjouw en stressvoor de dieren in vergelijking met de trein
  zondag 10 september 2006 @ 09:54:35 #12
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41668046

Staat er nou Pussy op die etensbak?
pi_41668173


Mijn meiden + 1 loge en - 1 dame zaten gisteren allemaal heeeerlijk van het zonnetje te genieten in de ren...hehe
pi_41668182
quote:
Op zondag 10 september 2006 09:49 schreef RiesAmaris het volgende:
ik ga wel, maar hoop eerst een carpool te kunnen vinden vanaf Barneveld....Scheelt een hoop gesjouw en stressvoor de dieren in vergelijking met de trein
Neem je veel dieren mee naar de show? Onze auto zit helaas zo goed als vol en we komen ook nog eens niet langs Barneveld... Ik ben echt heel benieuwd. Deze show lijkt me gewoon een dagje uit voor het hele gezin.
pi_41668211
ik neem 1 showdier mee en waarschijnlijk 2 verkoopdieren. 1 rugzak en een tas met beautyspulletjes voor tijdens de show
pi_41668223
Da's niet zoveel. Ben je al eens eerder naar deze show geweest?
pi_41668248
Die ene cavia is wel leuk: rechts, de middelste van die 3 caafjes die daar zitten. Die daarboven trouwens ook.
pi_41668262
Kon t toch niet laten, even wat foto's te delen met jullie...





Met dit kereltje ga ik naar de ECC show


Kiekeboe!! Aldus Wuppie (nee, hij heette al zo vooor de AH rage..)


Deze 2 kereltjes zijn te koop en zullen misschien meegaan naar de ecc show
pi_41668278
De middelste cavia rechts is Chloe, een coronetje als ik me niet vergis. Daarboven zit zwartbonte Biddy. biddy mag hier komen logeren bij Onyx

Ik ga nog steeds naar de show op 8 okt... zeker nu ik weet dat er een suikerspinnenkraampje staat

Edit: Jaj!! Op de bovenste twee foto's is het kleine zwartbontje mijn Oger!!
I had a signature once. It was awful.
pi_41668289
Leuke foto's! Vooral die kontjes
pi_41668292
die jij zo leuk vindt, dat is Chloë, een van mijn knuffeltjes:

Die bedoelde je toch he
pi_41668298
hmmmmm Suikerspinnen.....
pi_41668341
Ja, Chloe, echt een leuk beestje! Een Sheltie?
Het toekomstige vriendinnetje van Onyx ziet er ook leuk uit. Onyx is zijn wilde haren dan wel kwijt maar hij krijgt er een paar spannende weken voor terug... Zullen wel mooie jonkies worden.
pi_41668376
Biddy & Onyx wordt zeker een spannende combi, aangezien beide krullendragend zijn. Dit houdt in dat ze zelf geen krulvacht hebben, maar dit wel door kunnen geven aan hun ukkies. We hebben dus 50% kans op alpaca, 50% op peruuf en dan voornamelijk in rood- en zwartbont
I had a signature once. It was awful.
pi_41668439


Biddy in beter tijden, momenteel heeft ze een punk rock kapsel dankzij haar huisgenotes :p
pi_41668494
quote:
Op zondag 10 september 2006 10:21 schreef RiesAmaris het volgende:
hmmmmm Suikerspinnen.....
Ja, wij gaan dan ook voor de suikerspinnen

Is het trouwens gebruikelijk dat je maar 1 showcavia meeneemt naar zo'n show?
pi_41668670
Nee Meestal hebben fokkers wel meer showdieren. Een fokker als www.gerritkwakkel.nl stuurt bijvoorbeeld vaak wel 20 dieren in. Maar meestal zullen fokkers rond de 5 tot 10 dieren insturen. Het is wel afhankelijk van het ras. Een gladhaar kan vrijwel altijd naar de show, maar een langhaar moet wel mooilang haar hebben. Een gekortwiekte langhaar krijgt gegarandeerd een O(nvoldoende). Vandaar dat langhaarfokkers meestal minder dieren (kunnen) inschrijven dan gladhaarfokkers.
En RiesAmaris heeft momenteel iets teveel gekortwiekte dieren
I had a signature once. It was awful.
pi_41668793
Onze Nemo wordt ook helemaal "geplukt" door Woody. Wel zonde hoor! Dus RiesAmaris heeft dat probleem ook? Doen jouw caafjes dat niet Zoep? Toen we Buzz kregen, werd ze binnen een paar weken ook steeds gekortwiekt, Woody doet dat echt graag. Raar beest!!
Biddy is wel een schatje zeg, die Onyz heeft maar geluk. Benieuwd naar het resultaat van de logeerpartij. Wanneer staat het pyjamafeestje gepland? Binnenkort al? Zoep, jij neemt toch geen caafjes mee naar de show? Op de site kon je een kleurplaat uitprinten, die wordt hier al fanatiek ingekleurd. Leuk hoor.
pi_41669089
de meeste van mijn showbare dieren zijn momenteel of geknipt, of te jong of niet goed in conditie, dus dan is de keus al snel beperkt. Maar ik moet er niet aan denken om 20 dieren in te zenden, die krijg ik nooit mee in de trein haha!
pi_41669098
Ja, ik neem wel caafjes mee. Ik denk Onyx en Qwerty, misschien Pipi voor de knuffelkeuring, ik ben er nog niet helemaal over uit.

Ik (en dat klop ik héél hard af) heb nog geen last gehad van knagende caafs. ik weet dat Owen het doet, hij heeft bij zijn vorige eigenaar flink aan zijn vrouwtjes geknaagd, maar meestal zit hij hier bij iwi, en aan iwi valt niet veel te knagen. Jewel is altijd met rust gelaten. Onyx heeft wel enkele korte plukken, maar dat kan ook door het wikkelen komen (daarbij breken er toch haren halverwege af), ik denk niet dat dat de schuld is van Ovide.
Dus bij mij valt het inderdaad mee...

Met die kleurplaat kregen kinderen geloof ik korting bij de entree he?
I had a signature once. It was awful.
pi_41669119
quote:
Op zondag 10 september 2006 09:31 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Wat gebeurde er dan, dat je er zo'n litteken aan hebt???
twee cavia's waren aan het vechten, ik wilde ze uit elkaar halen. misschien dat ik gewoon met m'n hand in de weg zat ofzo, maar ze kunnen lelijk bijten.
Tap tap tap
pi_41669159
quote:
Op zondag 10 september 2006 09:37 schreef RiesAmaris het volgende:

[..]

Ik had het precies andersom meegemaakt, De hamster van mijn broertje zag mijn vinger 15 jaar terug aan voor een snack, en bloeden dat het deed Gelukkig geen littekens overgehouden
hamsters kunnen wel hard bijten, maar het zijn maar kleine bekjes alleen uitkijken dat ze niet precies op/onder je nagel bijten dat het gaat ontsteken. goudhamsters laten meestal gelijk los en bijten vaak van schrik. dwerghamsters daarentegen zijn gewoon gestoord. maar het zijn kleine bekjes dus het valt mee. meestal hebben ze er zelf meer last van omdat je uit schrik je hand terugtrekt
Tap tap tap
pi_41669229
quote:
Op zondag 10 september 2006 11:11 schreef CherryLips het volgende:

[..]

twee cavia's waren aan het vechten, ik wilde ze uit elkaar halen. misschien dat ik gewoon met m'n hand in de weg zat ofzo, maar ze kunnen lelijk bijten.
Ja, dan kan het heel goed. Ik ken nog iemand met een litteken op haar hand van het uit elkaar halen van vechtende cavia's. Maar je snapt zelf ook dat dat een uitzondering is: vechtende cavia's zijn inderdaad kwaad en willen vechten. Dit is een van de uitzonderlijek gevallen waarin ze echt door zullen bijten. Met een hamster kan een cavia niet op deze manier vechten, en is de kans op zo'n bijtwond dan ook aanzienlijk kleiner.
I had a signature once. It was awful.
pi_41669255
quote:
Op zondag 10 september 2006 11:10 schreef zoeperzazke het volgende:
Ja, ik neem wel caafjes mee. Ik denk Onyx en Qwerty, misschien Pipi voor de knuffelkeuring, ik ben er nog niet helemaal over uit.

Ik (en dat klop ik héél hard af) heb nog geen last gehad van knagende caafs. ik weet dat Owen het doet, hij heeft bij zijn vorige eigenaar flink aan zijn vrouwtjes geknaagd, maar meestal zit hij hier bij iwi, en aan iwi valt niet veel te knagen. Jewel is altijd met rust gelaten. Onyx heeft wel enkele korte plukken, maar dat kan ook door het wikkelen komen (daarbij breken er toch haren halverwege af), ik denk niet dat dat de schuld is van Ovide.
Dus bij mij valt het inderdaad mee...

Met die kleurplaat kregen kinderen geloof ik korting bij de entree he?
O, ik wist helemaal niet dat jij caafjes meenam. Leuk idee, Pipi voor de knuffelkeuring!! Onyx en Qwerty voor de "echte" keuring neem ik aan. Mag dat dan, met kortgeknipte haren?
Knagende caafjes zijn stiekem best vervelend. Nemo begon echt mooi haar te krijgen. Het werd duidelijk langer en het was echt zo zacht als zijde. Hé, denkt Woody, dáár kan ik wel eens lekker een stel hapjes uit nemen. Nu heeft Nemo nog korter haar dan toen ze hier kwam. En het ziet er ook gewoon niet mooi uit. Gelukkig is ze hier als knuffeltje dus het maakt allemaal niks uit, maar ik vind het wel jammer. Dus je hebt groot gelijk dat je het heel hard afklopt!!

Met die kleurplaat mogen de kids zelfs gratis naar binnen, én ze maken kans op een prijs.
pi_41669406
quote:
Op zondag 10 september 2006 11:16 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Ja, dan kan het heel goed. Ik ken nog iemand met een litteken op haar hand van het uit elkaar halen van vechtende cavia's. Maar je snapt zelf ook dat dat een uitzondering is: vechtende cavia's zijn inderdaad kwaad en willen vechten. Dit is een van de uitzonderlijek gevallen waarin ze echt door zullen bijten. Met een hamster kan een cavia niet op deze manier vechten, en is de kans op zo'n bijtwond dan ook aanzienlijk kleiner.
ja ok, maar als je hamster in de voerbak tussen de komkommer zit vrees ik voor het leven van de hamster.
het samenzetten was ook eenmalig ik zie een hamster ook niet zo snel een cavia aanvallen, trouwens. tenzij ze gewoon een kronkel in hun kop hebben zoals m'n huidige dwergje die gewoon overal in bijt. hij bijt niet door, hij bijt zich ergens in vast. erg pijnlijk is het niet (tenzij het je vingertoppen zijn) maar hij hangt in je handen, je oorlellen, je haar, kleren, gordijnen, bank, hond, afstandsbediening, kussens, tapijt, pennen, kranten, handdoeken, vaatdoeken, schuursponsjes, etc.
rare beestjes.
Tap tap tap
  zondag 10 september 2006 @ 11:26:13 #36
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41669468
Post em hier ook nog maar even, andere topic had weinig zin eigenlijk meer zo aan het eind en ik wil em toch graag met iedereen delen

Hier zijn wij ook weer even (Tinus en Google), de vriendjes die eigenlijk geen vriendjes zijn maar je moet wat in 1 kooi he. Vanmorgen was nl onze grote schoonmaak Dat houdt in, nageltjes knippen, wassen, kooitje schoon en weer erin Vanmorgen had ik (Tinus) geluk, want ik mocht nog even lief op de grond blijven zitten en Google moest als eerste. Hihi, hij vind het helemaal niet leuk maar ik had wat bedacht samen met hem. We gingen het een keertje omdraaien, zodat ons baasje er gek van werd. Google ging lief doen en ik ging proberen er onderuit te komen.
Maar goed, er zijn dus allemaal fotootjes gemaakt van ons avontuurtje vanmorgen en die moeten hier wel geplaatst worden natuurlijk. Vandaar dus een foto-reportage van hoe vervelend wij vanmorgen waren, en hoe schattig wij er ondertussen uitzagen

Kijk, hier zit ik geduldig te wachten op mijn beurt...hihi, kan ik nog even lekker schichtig zijn voor het baasje met d'r grote voeten



Hierna was Google aan de beurt voor zijn wasbeurtje!! Eerst nageltjes knippen



Met die dikke neus van hem in de lucht



En omdat Google zo leuk vervelend deed was er geen tijd voor fotootjes tijdens de wasbeurt.
Vandaar nu verder met een Google die op mij wil lijken



Natuurlijk moest hij zichzelf ook meteen erna weer wassen.





En toen mocht Google alweer in de kooi en ik niet Verstoppertje spelen heeft weinig zin in je eentje, maar dat heeft ie nog niet door. Dommie









En toen moest ik helaas ook, hier een kiekje van voor de wasbeurt



En dit is tijdens...ik ben ineens super slank!!



En daarna natuurlijk ook afdrogen en mezelf wassen Zie me chagerijnig kijken zeg!







Handdoek opeten is altijd goed





Ik doe moslimvrouwtje na



En ik hoorde van mijn baasje dat jullie gek zijn op bipsjes, dus hier is de mijne!!





Daarna mocht ik weer bij mijn wannabe vriendje in de kooi. Stomme Google heeft heel mijn hooitje overhoop gehaald, ik ga er vandoor hoor!!



Toch maar niet, hooitje is te lekker



Zo, dat was ons avontuur van vanmorgen. Er is alleen een probleempje met ons allebei...kijk Google heeft een gek pootje. Ok, hij is helemaal gek maar zijn voorpootje is ineens heel dik. Dat vind ik heel zielig voor hem maar hij heeft er zo te zien geen last van. Hebben jullie enig idee wat het kan zijn of is het niets ergs? Hier wat fotootjes van zijn slechte pootje en zijn goede :

Slechte pootje :







Goede voorpootje :



Hij heeft wel rare nageltjes ja, die heb ik ook en daar is ons baasje niet echt blij mee. Maar deze fotootjes zijn voordat ze geknipt zijn, dus nu is het weer een stuk beter

En zelf heb ik ook een klein probleempje. Ik heb op mijn kinnetje (mijn onderkinnetje ) een gek plekje. Nu heeft mijn baasje er al eens aan zitten plukken en meestal krijgt ze het wel weg (na een beetje au doen ) maar nu is het wel erg. Het lijkt alsof mijn haartjes aan elkaar geplakt zitten, ik heb zelf geen idee of ik kwijl in mijn slaap dus misschien is dat het. Ik heb dit soms ook op mijn lipje (toen trok mijn baasje het eraf en had ik een rood lipje ). Maar goed, is dit normaal. Het ziet er een beetje vies uit op het fotootje, maar dat is het niet echt. Het lijkt gewoon op aan elkaar geplakte haartjes, maar waardoor het plakt weet ik ook niet. Ik heb het vaker op altijd hetzelfde plekje, en ik heb er geen last van verder. Mijn baasje heeft geprobeerd het zacht te maken met warm water en ook tijdens het wassen enzo, maar dat lukt niet echt. Weten jullie, slimme mensen, misschien wat het is en hoe ik het eraf kan krijgen. Mijn onderkinnetje wordt er niet mooier op



Naar de dierenarts gaan is volgens mij en Google een beetje overdreven, we hebben er geen pijn aan en het bloed ook niet ofzo. Gaat dit vanzelf weer over en worden we ooit weer mooie caafjes

Natuurlijk ook nog even goed nieuw, na het badderen kregen we allebei een stukje paprika!! En aan de smeerpoets Google hieronder is wel te zien welke kleur



Zo, nog een laatje knuff van Google en tot de volgende keer!!



Pootje!! Tinus en Google van het lieve baasje Ivetje

[ Bericht 1% gewijzigd door ivetje op 10-09-2006 11:33:50 ]
To infinity…and beyond!
pi_41669530
quote:
Op zondag 10 september 2006 10:19 schreef RiesAmaris het volgende:
Kon t toch niet laten, even wat foto's te delen met jullie...
[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
Met dit kereltje ga ik naar de ECC show

[afbeelding]
Kiekeboe!! Aldus Wuppie (nee, hij heette al zo vooor de AH rage..)

[afbeelding]
Deze 2 kereltjes zijn te koop en zullen misschien meegaan naar de ecc show
mini ontplofte caafjes
Tap tap tap
pi_41669559
Attack of the Killing hamsters!!

Ik heb altijd hamsters/konijnen/caafjes gehad en door caafjes ben ik echt nog nooit gebeten. Wél door hamsters en ook regelmatig door konijnen. Dat zijn trouwens gemene bijters. Ze bijten misschien niet vaak, maar áls ze dan bijten... Dat is dan wel het voordeel van hamsters: kleine bekkies.
Nee, doe mij maar caafjes. Altijd lief. Die 2 van mij geven ook altijd "caviakusjes", als ze zo zacht aan je vinger likken/knabbelen. Vooral Nemo doet dat graag.
  zondag 10 september 2006 @ 11:42:00 #39
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41669909
Mijn eigen bevinding is toch dat de hamster harder bijt en niet loslaat, de dwerghamster dan Heb em ooit aan mijn vinger gehad en na flink zwiepen liet ie eens los, bloeden dat het deed!! Was echt vreselijk, vond het altijd eng om em op te pakken enzo. Geen leuke beestjes dus. Mijn beste vriendin heeft een goudhamster en die bijt echt nooit, da's echt een schatje En mijn caafjes bijten ook nooit eigenlijk, die zijn ook altijd erg lief
To infinity…and beyond!
pi_41670042
dan is het dus een idee om geen dwerghamsters bij cavia's te zetten
de cavia zou ook op de hamster kunnen gaan liggen, lijkt me ook geen pretje
Tap tap tap
pi_41670065
quote:
Op zondag 10 september 2006 11:17 schreef Maddy_K het volgende:

[..]

O, ik wist helemaal niet dat jij caafjes meenam. Leuk idee, Pipi voor de knuffelkeuring!! Onyx en Qwerty voor de "echte" keuring neem ik aan. Mag dat dan, met kortgeknipte haren?
Op de meeste shows in Nederland wordt gekeurd naar de Nederlandse standaard. Dat houdt in dat de rassen gekeurd worden die officieel erkend zijn in Nederland. Langharige dieren mogen enkel op natuurlijke lengte worden getoond, dus in de wikkels.

Ieder land heeft zijn eigen standaard, zo ook Duitsland. in Duitsland zijn veel meer kleurslagen erkend. Maar in Duitsland mogen langharige cavia's énkel geknipt gekeurd worden. Een cavia in de wikkels is daar om een of andere zotte reden niet toegestaan.

Op de ECC-show wordt er volgens Nederlandse én Duitse standaard gekeurd. Dit houdt dus in dat langharige cavia's zoewel geknipt als gewikkeld geshowd mogen worden. Dit is wel een uitzondering, want de meeste shows in Nederland zijn enkel volgens Nederlandse standaard,
I had a signature once. It was awful.
  zondag 10 september 2006 @ 12:54:15 #42
153515 JvdK
This Side Up
pi_41671813
quote:
Op zondag 10 september 2006 09:54 schreef wobbel het volgende:
[afbeelding]
Staat er nou Pussy op die etensbak?
Uhh Ja..
Gewoon proberen..
pi_41674208
Barbabob is jarig vandaag

pi_41674855
Gefeliciteerd Barbabob Hoe oud is hij geworden?
  zondag 10 september 2006 @ 14:49:57 #45
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41674964
Ik heb nog even een vraagje, Tinus heeft nog steeds een nat oogje. Volgens mij had zoeper er in het vorige topic iets over gezegt, maar weet niet meer wat Zag vandaag zelfs een traantje onder z'n oogje, dus echt beter worden doet het niet. Wat moet ik ermee??
Het is wel raak met de beestjes ineens hier zeg Ze hebben nooit wat en nu ineens vanalles
To infinity…and beyond!
pi_41676178
quote:
Op zondag 10 september 2006 09:54 schreef wobbel het volgende:
[afbeelding]
Staat er nou Pussy op die etensbak?
Er zou ook nog Wussy kunnen staan *grin* .
pi_41676765
quote:
Op zondag 10 september 2006 14:49 schreef ivetje het volgende:
Ik heb nog even een vraagje, Tinus heeft nog steeds een nat oogje. Volgens mij had zoeper er in het vorige topic iets over gezegt, maar weet niet meer wat Zag vandaag zelfs een traantje onder z'n oogje, dus echt beter worden doet het niet. Wat moet ik ermee??
Het is wel raak met de beestjes ineens hier zeg Ze hebben nooit wat en nu ineens vanalles
Het is waarschijn geïrriteerd door een hooitje (kan zijn dat het inmiddels alweer uit het oog is). Je kunt het schoonmaken met afgekoeld gekookt water (paar keer per dag), en als het aanhoudt een tubetje cafzalf halen bij de dierenarts. Twee tot drie keer zalven per dag en dan zie je vanzelf verbetering. Maar zulke dingen gaan op zich ook vrij snel uit zichzelf over. Als het niet blauwig is, en hij er zelf niet zichtbaar last van heeft, dan zou ik er niet té snel troep in gooien.
I had a signature once. It was awful.
  zondag 10 september 2006 @ 15:49:40 #48
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41676867
quote:
Op zondag 10 september 2006 15:46 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Het is waarschijn geïrriteerd door een hooitje (kan zijn dat het inmiddels alweer uit het oog is). Je kunt het schoonmaken met afgekoeld gekookt water (paar keer per dag), en als het aanhoudt een tubetje cafzalf halen bij de dierenarts. Twee tot drie keer zalven per dag en dan zie je vanzelf verbetering. Maar zulke dingen gaan op zich ook vrij snel uit zichzelf over. Als het niet blauwig is, en hij er zelf niet zichtbaar last van heeft, dan zou ik er niet té snel troep in gooien.
Het oogje ziet er hetzelfde uit als z'n andere. Hij heeft wel een soort blauwe waas eroverheen, maar dat heeft het andere oogje ook. Ik zie alleen bij het slechte oogje ook een stukje wit van z'n oogbal en bij die andere dus niet. Maar verder heeft hij er geen last van zo te zien en het wordt ook niet erger ofzo
To infinity…and beyond!
pi_41676896
quote:
Op zondag 10 september 2006 14:47 schreef Maddy_K het volgende:


Gefeliciteerd Barbabob Hoe oud is hij geworden?
hij is 1 jaar hij is geboren in week 36, dus een echte datum hebben we niet, dus hebben we t maar tegelijk met de verjaardag van mn vriend gedaan feli BB!!
pi_41677207
Welk oogje van Tinus is het? Op de foto's die hier staan kan ik zo niets zien. Dat het oogje aan de witte kant blauw is is normaal: veel roodbonte cavia's met witte haren om hun oogjes hebben een blauw oogje. Soms valt het flink op, soms is het wat onduidelijker. Ik zou het gewoon eve in de gaten houden. Als er ook troep (vochtig slijm) op het oogje blijft plakken zou ik gaan cafzalven, maar nu maar gewoon even schoonhouden met water. Eventueel een drupje colloidaal zilver in het bekje geven, dat heeft bij mij ook enorm geholpen toen Owen al bijna een maand last had van zijn oog.
I had a signature once. It was awful.
  zondag 10 september 2006 @ 16:03:54 #51
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41677401
quote:
Op zondag 10 september 2006 15:58 schreef zoeperzazke het volgende:
Welk oogje van Tinus is het? Op de foto's die hier staan kan ik zo niets zien. Dat het oogje aan de witte kant blauw is is normaal: veel roodbonte cavia's met witte haren om hun oogjes hebben een blauw oogje. Soms valt het flink op, soms is het wat onduidelijker. Ik zou het gewoon eve in de gaten houden. Als er ook troep (vochtig slijm) op het oogje blijft plakken zou ik gaan cafzalven, maar nu maar gewoon even schoonhouden met water. Eventueel een drupje colloidaal zilver in het bekje geven, dat heeft bij mij ook enorm geholpen toen Owen al bijna een maand last had van zijn oog.
Het is idd het oogje aan de witte kant, staat op de pics Het is niet vies ofzo, het is alleen erg vochtig. Erger dan de andere kant Ga zometeen beginnen met het water, thanx!!
To infinity…and beyond!
  zondag 10 september 2006 @ 17:11:10 #52
153515 JvdK
This Side Up
pi_41679643
Gefeliciteerd Barbabob
Gewoon proberen..
pi_41684438
Ivetje, ik had Dees net gemaild waar het nu precies op de site stond en ze mailde gelijk terug, dat 'een vriendin van mij' gemaild had, en dat deze caaf inderdaad bumblefoot heeft. Laat je me nog weten hoe je het het beste kunt behandelen? Veel succes ermee, ik hoop dattie er snel weer vanaf is!!
I had a signature once. It was awful.
  zondag 10 september 2006 @ 20:06:50 #54
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41685039
ow jemig...hopelijk is het snel over ja Ben toch wat minder blij met dat bericht eerlijk gezegt, maar goed...we gaan hem iig helpen zodra ik weet wat eraan te doen is
To infinity…and beyond!
pi_41685456
ow hemel, ik lees nu pas dat Dees jou nog niet gemaild had (of heeft ze dat inmiddels wel gedaan?) Sorry Het komt vast wel goed, ik weet zeker dat jij je caafjes uitstekende zorg kunt bieden, ik zal duimen!
I had a signature once. It was awful.
pi_41685617
Vandaag naar de overbuurman geweest: hij had 10 jonge caviaatjes van twee zeugjes.

Zoooo schattig

Gladhaar en borstel doorelkaar en allemaal flapoortjes

Extra verleiding: hij zei dat ik er zo twee mocht uitkiezen, maar ik denk niet dat mijn moeder blij al zijn met uitbreiding van de beestenstapel.

En vanmiddag zijn we naar Fort Vechten geweest, daar was een maisveld, dus had ik wat maisbladeren geplukt.

Dat ging erin als eh.. maisbladeren dus
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 10 september 2006 @ 20:20:30 #57
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41685636
Haha, geeft niet hoor!! Heb nog geen mail van d'r gehad Maar zal iig haar oplossingen volgen en dan zien we het wel Ik hou je iig op de hoogte hier
En thanx
To infinity…and beyond!
pi_41685844
Oeps... dan was het een beetje lullig om hier weg te zetten Nouja, ze mailt je vast wel,maar ze heeft het onwijs druk op het moment. Als je eens leest wat er speelt in de opvang... Satijncavia's met OD, volwassen opvangcavia's van 470!!! gram... Niet zo heel gek dus. Maar het komt vast wel goed, Desiree heeft er ervaring mee en kennis van, ze kan je allicht goed helpen!!

en 4ever: baby's zijn altijd zooo lief
I had a signature once. It was awful.
pi_41686565
babyborsteltjes
Tap tap tap
pi_41692456
Barbabob van harte gefeliciteerd!!!!!
pi_41698051
van ahrte gefeliciteerd Barbabob!!
pi_41699368
Zomaar twee nieuwe foto's van mijn flatgebouw





Nu zitten er bij de nieuwe kast dus deurtjes voor, zodat ik daar mooi heel veel troep achter kwijt kan :twisted: die normaal in het zicht in de kamer ligt! Ziet er netjes uit zo toch?
I had a signature once. It was awful.
pi_41703702
amai nog niet..
't ziet er echt fantastisch uit!
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_41703904
quote:
Op maandag 11 september 2006 10:12 schreef zoeperzazke het volgende:
Zomaar twee nieuwe foto's van mijn flatgebouw

[afbeelding]

[afbeelding]

Nu zitten er bij de nieuwe kast dus deurtjes voor, zodat ik daar mooi heel veel troep achter kwijt kan :twisted: die normaal in het zicht in de kamer ligt! Ziet er netjes uit zo toch?
Goh, dat vind ik er eigenlijk best leuk uitzien !
pi_41704338
Moet ook eens foto's maken, heb er nu Cuys bij (reuzencavia's) en 1 zeugje heeft aan elk pootje 6 tenen, zo tof!
Deze zomer wordt u aangeboden door ... God - Visje (het christelijke zusje van Loesje )
  maandag 11 september 2006 @ 13:35:47 #66
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41704476
reuzencavia's? foto's
pi_41704508
Ik ben er erg benieuwd naar. Cuys zijn niet gemakkelijk als huisdier te houden. Ze zijn snel gestresst en hebben veel moeite met wennen aan hun omgeving en vertrouwen in hun verzorgers. Ze horen niet bij iemand thuis die nog nooit caafjes heeft gehad, of nog maar weinig ervaring heeft... Hoe is dat bij jou? Ben benieuwd!
I had a signature once. It was awful.
pi_41704525
Cuys zien er hetzelfde uit als cavia's, al hebben ze vaak een lelijke kop omdat ze totaal niet op ras gefokt zijn. Cuys zijn gefokt voor het vlees. Ze zijn wel groter, maar ze wegen vooral meer, tussen de 2 en 3 kilo.
I had a signature once. It was awful.
  maandag 11 september 2006 @ 13:38:20 #69
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41704550
quote:
Op maandag 11 september 2006 13:37 schreef zoeperzazke het volgende:
Cuys zien er hetzelfde uit als cavia's, al hebben ze vaak een lelijke kop omdat ze totaal niet op ras gefokt zijn. Cuys zijn gefokt voor het vlees. Ze zijn wel groter, maar ze wegen vooral meer, tussen de 2 en 3 kilo.
ik had een normale gladhaar, en die was ook ruim 2 kilo
pi_41704573
2 kilo is erg veel voor een gewone cavia, eigenlijk te veel (1600 tot 1700 is toch wel de max voor een gewone cavia), dus waarschijnlijk heeft jouw cavia cuybloed gehad. Cuys vererven intermediair: er bestaat dus ook zoiets als half-cuys.
I had a signature once. It was awful.
  maandag 11 september 2006 @ 13:41:17 #71
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41704628
quote:
Op maandag 11 september 2006 13:39 schreef zoeperzazke het volgende:
2 kilo is erg veel voor een gewone cavia, eigenlijk te veel (1600 tot 1700 is toch wel de max voor een gewone cavia), dus waarschijnlijk heeft jouw cavia cuybloed gehad. Cuys vererven intermediair: er bestaat dus ook zoiets als half-cuys.
2100 gram, en hij was totaal niet te dik volgens de DA maar wel erg groot...
hij kwam uit 'n gewone graaibak-dierenwinkel dus...
pi_41704644
dolly was ook iets van 2 kilo. stuk groter dan de andere 2 cavia's die we hadden. dikker en voller en ronder ook. die andere 2 waren van die langwerpige slungels .
Tap tap tap
pi_41704694
2100 gram moet wel cuy doorheen zitten, helaas. Het is echt geen gewicht voor een normale cavia, tenzij het van nature een flinke zeug is (rond de 1500 gram) die zwanger is van een vijfling, en dat lijkt me niet het geval. Het is echt zo vreselijk zonde dat er kennelijk al zoveel cuybloed door de normale cavia's zit
I had a signature once. It was awful.
pi_41711340
quote:
Op maandag 11 september 2006 13:36 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik ben er erg benieuwd naar. Cuys zijn niet gemakkelijk als huisdier te houden. Ze zijn snel gestresst en hebben veel moeite met wennen aan hun omgeving en vertrouwen in hun verzorgers. Ze horen niet bij iemand thuis die nog nooit caafjes heeft gehad, of nog maar weinig ervaring heeft... Hoe is dat bij jou? Ben benieuwd!
Ze zijn redelijk rustig, heb 3 zeugjes en 1 beer nu. Het oudste zeugje is Roodbont met een kruin, dan een Zwart rood zeugje, hoogzwanger van een crème cuybeer met kruin en heb nog een creme zeugje, ook met kruin..

Ik heb al 12 jaar caafs, m'n eerste huis tuin en keuken caafs waren niet zo mak, het zwangere zeugje is best wel paniekerig, vorige eigenaar durfde haar niet zoveel uit het hok te halen. De rest ligt lekker languit hier in de kamer int hok met muziek aan, ze zijn redelijk relaxed . Het lijkt wel of mn oudste cuyzeugje de andere cuys ook herkend als cuys...
1Cuys zien er hetzelfde uit als cavia's, al hebben ze vaak een lelijke kop omdat ze totaal niet op ras gefokt zijn. Cuys zijn gefokt voor het vlees. Ze zijn wel groter, maar ze wegen vooral meer, tussen de 2 en 3 kilo.


Enkel het zwangere zeugje heeft een beetje een spits neusje, net als een dierenwinkelcaaf kan hebben, de rest heeft mooie gebogen neusjes zoals het hoort
Deze zomer wordt u aangeboden door ... God - Visje (het christelijke zusje van Loesje )
  maandag 11 september 2006 @ 20:54:59 #75
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41718587
Morgen om half 8 's avonds ben ik welkom bij de dierenarts met Google. Heb al eengegeven dat het bumblefoot is en dat hij antibiotica moet hebben waarschijnlijk
Morgen dus meer info over Google's zielige pootje
To infinity…and beyond!
pi_41721704
moet je de dierenarts vertellen wat het is en wat je nodig hebt, ook apart .
Tap tap tap
  maandag 11 september 2006 @ 22:33:19 #77
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41722322
quote:
Op maandag 11 september 2006 22:13 schreef CherryLips het volgende:
moet je de dierenarts vertellen wat het is en wat je nodig hebt, ook apart .
Het was aan de telefoon, dus heb even uitgelegd wat ik zelf via internet had gevonden Morgen dus even kijken of ik gelijk had
To infinity…and beyond!
  maandag 11 september 2006 @ 23:09:55 #78
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41723455
quote:
Op maandag 11 september 2006 22:33 schreef ivetje het volgende:

[..]

Het was aan de telefoon, dus heb even uitgelegd wat ik zelf via internet had gevonden Morgen dus even kijken of ik gelijk had


[ Bericht 11% gewijzigd door SHE op 12-09-2006 10:21:34 (kutopmerking + plaatje verwijderd) ]
  maandag 11 september 2006 @ 23:11:17 #79
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41723498
quote:
Op maandag 11 september 2006 23:09 schreef wobbel het volgende:

[..]

en anders ff in je tuinhuisje kijken of dit er ligt [afbeelding]
Ik heb geen tuinhuis
To infinity…and beyond!
pi_41732038


Dit kwam mijn mail binnenrollen.

Ik weet nog niet of ik er heen ga, maar het lijkt me wel leuk
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41736560
LOL, Zoeperzazke staat vermeld: kleindierfotografie Cobaye. Leuk!!
Wij gaan sowieso. Ik vind het leuk dat er ook allerlei dingen voor de kids gedaan worden. Ik heb er echt hartstikke veel zin in. Wat kan een mens nog meer willen: heel veel caafjes én een leuk uitje voor zoonlief die ook hartstikke caafjes-fan is (heeft hij niet van mij hoor...)

[ Bericht 1% gewijzigd door Maddy_K op 12-09-2006 15:15:00 ]
pi_41742883
suikerspinnen Als ik er niet stond met de stand ging ik alsnog de hele dag
I had a signature once. It was awful.
pi_41744144
jammer dat ik niet in de draaimolen pas
  dinsdag 12 september 2006 @ 19:02:51 #84
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41744425
quote:
Op maandag 11 september 2006 13:39 schreef zoeperzazke het volgende:
(1600 tot 1700 is toch wel de max voor een gewone cavia)
Toevallig hebben we Asterix 2 weken terug nog gewogen, hij woog toen 1100gr, best netjes vond ik zelf
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 12 september 2006 @ 19:11:39 #85
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_41744752
Nova vind ik licht: 886 gram (over 1 maand 2 jaar oud)
Lune weegt goed: 1066 gram (over 3 maanden 2 jaar oud)
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  dinsdag 12 september 2006 @ 19:11:42 #86
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41744755
Ik ga nu naar de dierenats...jullie horen wat er met Google aan de hand is zodra ik terug ben
To infinity…and beyond!
pi_41746168
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 19:11 schreef ivetje het volgende:
Ik ga nu naar de dierenats...jullie horen wat er met Google aan de hand is zodra ik terug ben
Ben benieuwd
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41747093
en, weet je al iets?
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 12 september 2006 @ 21:12:48 #89
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41749238
Yup, hij heeft druppeltjes meegekregen, antibiotica. Het is waarschijnlijk een gaatje in zijn voetzooltje geweest en dat is gaan ontsteken wat dus pododermatitis veroorzaakt (bumblefoot). Het komt best vaak voor en ik moet nu zorgen voor een zachte ondergrond. Ga dus morgen maar weer met handdoeken in de weer ipv zaagsel. Ik mocht ook hooi gebruiken, maar dat eet ie alleen maar op
Verder moet hij elke dag 2 keer 0,5 ml antiobiotica krijgen. En hij heeft een spuitje gehad bij de dierenarts met antibiotica Moet dat 10 dagen doen en dan zou het beter moeten gaan
To infinity…and beyond!
pi_41749726
Sterkte, ik hoop voor je dat het snel geneest!

Moet zelf ook weer naar de dierenarts, de dames zijn nog steeds niet helemaal schurftvrij. Op voor hun 4e inenting.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41750948
0,5 is vrij veel, welke AB is het?

Enne, je mag hem niet van het hooi afhalen hoor, hooi is primair voer voor cavia's en zorgt ervoor dat hun darmen op gang blijven. Hooi kun je in een ruif of hooibal aanbieden, zodat het niet teveel op de ondergrond ligt.

Succes met hem, hopelijk issie snel weer beter! Hou je ons op de hoogte?
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 12 september 2006 @ 22:02:58 #92
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41751295
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 21:55 schreef zoeperzazke het volgende:
0,5 is vrij veel, welke AB is het?

Enne, je mag hem niet van het hooi afhalen hoor, hooi is primair voer voor cavia's en zorgt ervoor dat hun darmen op gang blijven. Hooi kun je in een ruif of hooibal aanbieden, zodat het niet teveel op de ondergrond ligt.

Succes met hem, hopelijk issie snel weer beter! Hou je ons op de hoogte?
DA in vianen...en ze gaf aan dat ik hooi als ondergrond kon gebruiken maar dat leek me dus niet zo slim Het zit altijd in het ruifje en een dot op de grond ervoor En ik hou jullie op de hoogte ja

Wat denk jij trouwens dat de beste ondergrond is op het moment...zaagsel is dus nog te ruw
To infinity…and beyond!
  dinsdag 12 september 2006 @ 22:14:46 #93
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41751820
Russel Bedding misschien ?

'Russel Bedding is made from the highest quality straw and has been chopped for extra comfort. It fluffs up to provide a warm natural bedding which is ideal for all small animals. Russel Bedding has been specially processed to reduce levels of dust as this may be an irritant to small animals and could cause them difficulties in breathing. It also 'clumps when wet' to help make cleaning dirty hutches easier '


is heeeeeel zacht
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 12 september 2006 @ 22:18:28 #94
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41752019
Waar kan ik dat ergens halen?? Weet je dat toevallig? En is dat net zoiets als hooi want dat mocht dus wel In die handdoeken die ik in gedachte heb heb ik eik weinig zin, dat gaat zo stinken
To infinity…and beyond!
  dinsdag 12 september 2006 @ 22:23:30 #95
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41752237
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:18 schreef ivetje het volgende:
Waar kan ik dat ergens halen?? Weet je dat toevallig? En is dat net zoiets als hooi want dat mocht dus wel In die handdoeken die ik in gedachte heb heb ik eik weinig zin, dat gaat zo stinken
Ehm hier kan je het bij de Welkoop (boerenbond) halen, maar ook gewoon bij de (beter gesorteerde) Dierenwinkel, als ze Charlie Chinchilla voer hebben, hebben ze vaak ook Russel Bedding (is van het zelfde merk als Gerty Guinea Pig )
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_41752319
Ivetje beterschap met Google!!!

Obelix en Toby hebben vanmiddag lekker buiten gezeten! ze liggen nu te pitten van alle inspanning (lees grasmaaien)
  dinsdag 12 september 2006 @ 23:23:51 #97
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41754826
Ik ga morgen eens kijken bij de welkoop in IJsselstein...is wel 7,5 km fietsen Bel dus eerst wel even of ze het hebben daar
To infinity…and beyond!
pi_41760216
Russel Bedding is superzacht stro. Heb het een keer geprobeerd en vond het vreselijk omdat het alle kanten op glibbert en niet absorbeert, maarja, dat is persoonlijk, misschien is het voor jou tijdelijk wel een oplossing.
Zelf zou ik nu gewoon kiezen vooen een laagje handdoeken met een fleecekleed eroverheen. Dat fleece is echt belangrijk: handdoeken zijn binnen een paar uur vies, het fleece zorgt ervoor dat het gerust een hele dag zo kan blijven. Je moet even wat meer wasjes draaien, maar zelf vond ik dat niet zo'n probleem, en je bent gegarandeerd van een lekker zachte ondergrond.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 13 september 2006 @ 09:39:02 #99
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41761999
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 21:55 schreef zoeperzazke het volgende:
0,5 is vrij veel, welke AB is het?
Nog even op deze antwoord geven

Ik heb enrofloxoral drops gekregen. Deze is 0,5 ml per kilogram gewicht van het beestje Het is dus eigenlijk nog iets te weinig voor Google, want die weegt meer dan een kilo
Er staat alleen wel op : Dierengeneesmiddel bestemd voor aquarium- en terrariumdieren.
Moet Google nou ook in een aquarium

Verder heb ik vanmorgen zijn eerste dosis zelf gegeven, en het ging verbazend goed!~Hij wilde het spuitje eigenlijk niet in zijn mondje, maar toen ik z'n hoofd goed beet had en het in z'n mondje duwde slikte hij het wel gewoon meteen door. Cavia's zijn dus helemaal niet zo moeiljik En waarschijnlijk zal ie over 2 dagen gek zijn op dat spul, Google kennende

Zoeper : Dat met een fleece-kleed...ik heb alleen een hele grote deken die ik liever niet in mijn caviakooi stop Het is nogal een uhm...goede deken zeg maar. Ik ga zometeen toch even kijken voor dat hooi, dat lijkt me wat fijner als het gedoe met dekens die telkens uitgewassen moeten worden. Zowiezo heb ik maar fleece-deken en die moet ook uitgewassen worden, werkt dus ook niet heel handig
To infinity…and beyond!
pi_41762280
Ik heb zelf een fleecedeken gekocht (is niet duur, bij de xenos al voor ene paar euro) en in repen geknipt. Daarbij hoef je de fleecie niet per se iedere dag te wassen, je kunt het ook omdraaien en andersom dubbelvouwen bijvoorbeeld. Fleece laat vocht door en blijft droog, maar wordt alleen bedolven onder keutels dus iedere dag uitschudden.

Maar het is wel een optie die veel werk vereist en ik kan me goed voorstellen dat je nu even blijer bent met een ander alternatief. In dat opzicht zou ik ook voor de Russel Bedding gaan, want zacht is het zeker. De andere bodembedekkingen die ik ken zijn toch weer vrij hard, en dat is nu net niet ideaal... No-Smell moet je niet kopen trouwens, dat is weliswaar zacht (katoenvezels oid) maar uiterst giftig als ze het opeten, het schijnt absoluut niet zo goed en betrouwbaar te zijn als de reclames doen geloven.

Enrofloxoral drops heb ik ook regelmatig ja, inderdaad voor de meest uiteenlopende dieren Ik denk dat Google blijer zal zijn met een terrarium dan een aquarium trouwens
Op zich is het makkelijk toe te dienen mits de cavia enigzins meewerkt. Ik ga meestal rechtop zitten op de bank ofzo, cavia op schoot met het koppie in dezekfde richting als mijn hoofd, zodat hij niet naar achter kan stribbelen (want daar zit mijn buik) en dan met je linkerhand ove rhet koppie bij de kaken het koppie vastpakken en met je andere hand, schuin naast de voortanden de AB erin.
Alleen met Owen heb ik gigantisch veel moeite gehad, die wilde het zo absoluut niet dat hij het, hoe diep ik het ook spoot, zo uit zijn bekkie liet lopen... Maar uiteindelijk is hij toen wel beter geworden, hij zal toch iets binnen gehad hebben...
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 13 september 2006 @ 09:56:16 #101
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41762405
quote:
Op woensdag 13 september 2006 09:50 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik heb zelf een fleecedeken gekocht (is niet duur, bij de xenos al voor ene paar euro) en in repen geknipt. Daarbij hoef je de fleecie niet per se iedere dag te wassen, je kunt het ook omdraaien en andersom dubbelvouwen bijvoorbeeld. Fleece laat vocht door en blijft droog, maar wordt alleen bedolven onder keutels dus iedere dag uitschudden.
Jammer genoeg is de dichtstbijzijnde xenos in Nieuwegein...is erg ver fietsen Russel bedding dus maar even zoeken, bedacht me ineens dat er hier in het dorp ook nog een dierenwinkel zit die het misschien heeft dus ga daar zo eerst even kijken
quote:
Maar het is wel een optie die veel werk vereist en ik kan me goed voorstellen dat je nu even blijer bent met een ander alternatief. In dat opzicht zou ik ook voor de Russel Bedding gaan, want zacht is het zeker. De andere bodembedekkingen die ik ken zijn toch weer vrij hard, en dat is nu net niet ideaal... No-Smell moet je niet kopen trouwens, dat is weliswaar zacht (katoenvezels oid) maar uiterst giftig als ze het opeten, het schijnt absoluut niet zo goed en betrouwbaar te zijn als de reclames doen geloven.

Enrofloxoral drops heb ik ook regelmatig ja, inderdaad voor de meest uiteenlopende dieren Ik denk dat Google blijer zal zijn met een terrarium dan een aquarium trouwens
Op zich is het makkelijk toe te dienen mits de cavia enigzins meewerkt. Ik ga meestal rechtop zitten op de bank ofzo, cavia op schoot met het koppie in dezekfde richting als mijn hoofd, zodat hij niet naar achter kan stribbelen (want daar zit mijn buik) en dan met je linkerhand ove rhet koppie bij de kaken het koppie vastpakken en met je andere hand, schuin naast de voortanden de AB erin.
Alleen met Owen heb ik gigantisch veel moeite gehad, die wilde het zo absoluut niet dat hij het, hoe diep ik het ook spoot, zo uit zijn bekkie liet lopen... Maar uiteindelijk is hij toen wel beter geworden, hij zal toch iets binnen gehad hebben...
Zoals jij beschrijft doe ik het idd ook, tegen me aan zodat ie niet naar achteren weg kan. Gelukkig vind ie het niet vies ofzo, hij slikt het gewillig door
To infinity…and beyond!
pi_41762618
de blokker/action en zo verkopen ook goedkope fleecedekens .
Tap tap tap
  woensdag 13 september 2006 @ 10:21:23 #103
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41762971
quote:
Op woensdag 13 september 2006 10:05 schreef CherryLips het volgende:
de blokker/action en zo verkopen ook goedkope fleecedekens .
Ik vind het zo zonde om een deken te kopen en em dan in de caviakooi te mikken
To infinity…and beyond!
  woensdag 13 september 2006 @ 12:27:24 #104
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41766513
Ik heb russel bedding gekocht, de meest smerige dierenwinkel die ik ooit heb gezien had het Het stinkt er altijd naar oude hond en het is gewoon geen frisse winkel, maar ze hebben altijd alles wat ik nodig heb. Ze wilden me overigens dat katoen-spul aansmeren...die heb ik dus niet genomen, goed dat ik het hier had gelezen Was ook nog eens 2 keer zo duur als russel bedding, ik had een hoge prijs verwacht maar 3,40 euro vind ik meevallen
Klopt het dat het hele kleine stukjes stro zijn??

Heb net ook weer wat meegemaakt met Google. De DA had gisteren aan het korstje onderop z'n pootje zitten pulken, zat dus al een stukje los. Het leek me niet echt slim om dat zo te laten zitten, want als er vuil onderkomt (zeker van die kleine stukjes van russel bedding) dan is dat niet echt goed heb ik het idee. Had het er dus helemaal afgehaald...alleen hij bloedde een beetje. Dus Google op keukenrolletje. Viel gelukkig allemaal mee. Ik heb het daarna even afgespoeld, even het vuil eruit zowiezo en wilde hem op de grond zetten....begint het pootje ineens te bloeden als een rund!!! Hele druppels op de vloer, dus ik hem snel weer naar de keuken in de wasbak. Geen pleisterspray in huis natuurlijk (onthoud dat ik dat moet halen binnenkort) dus ik een mooi schoentje gemaakt van keukenrol en pleister Na een tijdje hield het gelukkig op met bloeden, maar heb nu voor de zekerheid maar even handdoeken in de kooi gelegd. Daarop is beter te zien of het nog bloed of niet en kan ik ook meteen goed zien of Google diarree krijgt van de antibiotica
Al met al een spannend moment zojuist in huize ivetje, maar het is nog goed gekomen. En ik blijf voortaan overal vanaf met mijn vingers!!!
To infinity…and beyond!
pi_41767984
hehe best wel grappig..

Ik heb daarnet jinxy nog eens gewassen..amai!
hij was (vergeleken met al de vorige keren) toch niet zo flink!
ik zal straks ook eens de foto's posten..
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_41768619
Voor het gebeuren!
met de neus in de lucht, klaar voor het avontuur..




















mijn stekelvarkentje!


en hier is hij nu terug blinky..




Oja zoeperzazke, ik heb nu na het wassen nog eens crèmespoeling op zijn haar gedaan..en ik moet zeggen, zijn haar is wel zachter en ik denk dat het niet meer zo stro is ook..maar kvind hem mooi..

Maar die plek aan zijn pootje is daar nu ook al weer een tijdje terug en kvind het er toch maar raar uitzien!

en op zijn rugje heeft hij ook zo een klein korstje..
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  woensdag 13 september 2006 @ 13:57:41 #107
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41769039
Misschien toch maar even naar de DA voor dat plekje, vind het er ook maar raar uitzien. Lijkt een beetje op een wondje ofzo
To infinity…and beyond!
pi_41770879
m'n hamster is ineens dood . Zou 't eigenlijk in het hamstertopic moeten plaatsen maar die is een beetje dood en ik kom hier vaker. Ik heb twee uur geleden z'n hok nog schoongemaakt en hem vastgehouden en geknuffeld. Ik snap er geen reet van. Hij lag de afgelopen weken wel steeds raar bij, alsof hij narcolepsie had ofzo. Hij viel op de meest vreemde plekken in slaap; op het plateautje, in hoekjes, tegen z'n waterflesje, etc. De laatste twee weken sliep hij ook vaak op z'n rug ineens, alsof hij dood was. Dan schrok ik me iedere keer wezenloos en dan aaide ik 'm even over z'n buikje en dan werd hij weer wakker, beetje versuft, en hing hij weer aan m'n vinger. Nu dus niet. Ik zag hem liggen, hij lag er weer zo uitgestrekt bij zoals hij al sinds juli ligt, en ik kriebel hem op z'n buikje. Niks. Ik dacht dat hij nog ademde, dus ik til hem op. Geen reactie. Hij lag gewoon op m'n hand. Ik draai hem voorzichtig om, en z'n ene pootje bleef gewoon uitgestrekt liggen. Dus ik leg hem op de bank, zit nog een beetje hartmassage te geven, maar niks. Hij was nog niet hard, z'n oogjes en bekje zagen er ook nog niet raar uit, hij was nog helemaal niet verkleurd. M'n moeder schrok zich rot, want ik stond daar ineens keihard te janken, en nog steeds te kijken of hij misschien niet nog stiekem toch nog leefde. Maar ene dus.
Ik snap er geen hout van. Ik dacht dat hij gewoon gek was geworden omdat hij steeds zo raar overal in slaap viel, maar dat deed m'n vorige dwerghamster ook, die ging ook uitgestrekt in z'n wieltje of loopbal liggen of in z'n kooi als ik die aan het schoonmaken was, dus ik dacht dat ook deze gewoon gek was. Ik kan ook niks aan hem vinden, niks raars. Hij had wel een klein bobbeltje in z'n nek, onder z'n bekje, maar dat zat er al sinds juni en was niet groter geworden, leek ook geen pijn te doen als eraan zat. Heel vaak kon ik er niet naar kijken want het is... was... een bijtertje. Hij at en dronk nog, was juist een bodemloze put, at en dronk meer dan de goudhamster van m'n zus. Ik snap er echt niks van. Echt niet. Hij is nog geen anderhalf jaar oud. Ik zit echt te brullen. Heb hem twee uur geleden nog vastgehad en geknuffeld en tegen 'm gezegd dat ie wel heel tof en lief was ook al beet ie (ja, ik praat tegen m'n beestjes). Ik weet niet wat er met hem was of dat hij pijn heeft gehad ofzo.
.
Tap tap tap
  woensdag 13 september 2006 @ 15:07:50 #109
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41771043
Jammer cherrylips

Hamsters hebben het soms wel hoor, dat ze ineens dood gaan. Zomaar...heb dat zelf ook eigenlijk altijd meegemaakt met dwerghamsters, lagen ze smorgens dood in de kooi. Anderhalf jaar is redelijk, beestjes worden meestal maar 2-3 jaar ongeveer.

Ik praat overigens ook tegen mijn cavia's hoor

nu plekje voor caafjes over of niet
To infinity…and beyond!
pi_41771117
ik ben eigenlijk te over de zeik nu om over cavia's na te denken...
Tap tap tap
  woensdag 13 september 2006 @ 15:12:06 #111
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41771159
quote:
Op woensdag 13 september 2006 15:10 schreef CherryLips het volgende:
ik ben eigenlijk te over de zeik nu om over cavia's na te denken...
ow sorry
To infinity…and beyond!
pi_41771233
quote:
Op woensdag 13 september 2006 15:12 schreef ivetje het volgende:

[..]

ow sorry
geeft niet hoor .
misschien over een paar weken .
Tap tap tap
pi_41771260
het stomme is dat ik gisteer nog die inzamelingsactie voor asiels enzo zat te lezen en dacht: 'voor 4 oktober, oh, dan leeft m'n hamster nog'. . ik zat gister ook foto's te maken omdat hij er zo debiel bij lag op het plateau. misschien had ie wel pijn maar wist ik dat niet. nou voel ik me helemaal lullig.
Tap tap tap
pi_41774221
Och, CherryLips, wat jammer voor je.
  woensdag 13 september 2006 @ 19:11:32 #115
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41778459
Heb nu net russel bedding in de kooi gedaan en het voelt heel raar aan Heerlijk zacht, dat wel dus het zal wel goed zijn voor Google's pootje. Het was even wennen voor de caafjes, meteen ruiken en eten ervan
Als dit me nou bevalt ga ik het denk ik voortaan gewoon gebruiken. De prijs valt me heel erg mee, en van 1 pak kan ik wel 3 keer doen en ik heb nou niet bepaald een kleine kooi Tot nu toe ben ik er zeer tevreden over, nu nog even kijken hoe het met de geur gaat en of het een beetje makkelijk uit de kooi te halen is met verschonen
To infinity…and beyond!
  woensdag 13 september 2006 @ 19:14:45 #116
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_41778561
Russel bedding heb ik een maand geprobeert.
Het is zacht en makkelijk te verwerken en niet zo stoffig als zaagsel. Maar het absorbeert heel slecht waardoor ik na 1 dag de kooi al weer moest verschonen.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  woensdag 13 september 2006 @ 19:16:07 #117
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41778619
quote:
Op woensdag 13 september 2006 19:14 schreef Oxymoron het volgende:
Russel bedding heb ik een maand geprobeert.
Het is zacht en makkelijk te verwerken en niet zo stoffig als zaagsel. Maar het absorbeert heel slecht waardoor ik na 1 dag de kooi al weer moest verschonen.
Hmm...er staat op dat het goed absorbeerd, al snapte ik dat al niet met stro
To infinity…and beyond!
  woensdag 13 september 2006 @ 19:16:12 #118
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41778625
quote:
Op woensdag 13 september 2006 19:11 schreef ivetje het volgende:
Heb nu net russel bedding in de kooi gedaan en het voelt heel raar aan Heerlijk zacht, dat wel dus het zal wel goed zijn voor Google's pootje. Het was even wennen voor de caafjes, meteen ruiken en eten ervan
Als dit me nou bevalt ga ik het denk ik voortaan gewoon gebruiken. De prijs valt me heel erg mee, en van 1 pak kan ik wel 3 keer doen en ik heb nou niet bepaald een kleine kooi Tot nu toe ben ik er zeer tevreden over, nu nog even kijken hoe het met de geur gaat en of het een beetje makkelijk uit de kooi te halen is met verschonen
Tis super spul, het lijkt 'weinig' als het in het pak zit, maar je doet er lang mee
Hoop dat het zacht genoeg is voor zn voetje, anders word het toch een fleecedeken, of van die 'babyluiers'
Beterschapjes Google

CherryLips wat kut van je hamster
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 13 september 2006 @ 19:17:03 #119
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41778665
quote:
Op woensdag 13 september 2006 19:16 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Tis super spul, het lijkt 'weinig' als het in het pak zit, maar je doet er lang mee
Hoop dat het zacht genoeg is voor zn voetje, anders word het toch een fleecedeken, of van die 'babyluiers'
Beterschapjes Google
Babyluiers??

Thanx terug van Google
To infinity…and beyond!
pi_41778667
Cherrylips, gecondoleerd met het verlies van je hamstertje
  woensdag 13 september 2006 @ 19:30:54 #121
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41779170
quote:
Op woensdag 13 september 2006 19:17 schreef ivetje het volgende:

[..]

Babyluiers??

Thanx terug van Google
Mjah ehm Hydrofielluiers ofzo met een handdoek eronder
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_41779229
CherryLips, sterkte met het verlies

Ivetje: bloem werkt ook heel goed om een bloeding te stelpen. Doop het pootje er gewoon even in, meestal helpt het wel (minimaal een beetje).
Goedzo dat je je geen No-Smell hebt laten aansmeren Ik hoop dat de russel bedding je een beetje gaat bevallen! Het is maar tijdelijk, en voor Google wel het beste nu.Alleen het absorberingsvermogen he... Maar later zou je het eventueel zelfs kunnen mengen met een meer absorberende bodembedekking.

Let je wel goed op dat Google goed blijf eten? door de antibiotica kan de eetlust verminderen (de darmpjes raken er gemakkelijk overtsuur van). Je kunt hem nu het beste iedere dag op hetzelfde tijdstip even wegen, kijken of hij niet teveel afvalt. Ook even goed op letten dat zijn keutels netjes blijven.

Pertoef: de wondjes vind ik er erg vreemd uitzien. Het wondje op de rug zou een bijtwondje kunnen zijn, maar de andere plek is wel erg raar... Ik zou er toch eens even over bellen met de DA, al is het maar voor telefonisch overleg....
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 13 september 2006 @ 20:11:25 #123
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41780613
quote:
Op woensdag 13 september 2006 19:32 schreef zoeperzazke het volgende:


Ivetje: bloem werkt ook heel goed om een bloeding te stelpen. Doop het pootje er gewoon even in, meestal helpt het wel (minimaal een beetje).
Goedzo dat je je geen No-Smell hebt laten aansmeren Ik hoop dat de russel bedding je een beetje gaat bevallen! Het is maar tijdelijk, en voor Google wel het beste nu.Alleen het absorberingsvermogen he... Maar later zou je het eventueel zelfs kunnen mengen met een meer absorberende bodembedekking.

Let je wel goed op dat Google goed blijf eten? door de antibiotica kan de eetlust verminderen (de darmpjes raken er gemakkelijk overtsuur van). Je kunt hem nu het beste iedere dag op hetzelfde tijdstip even wegen, kijken of hij niet teveel afvalt. Ook even goed op letten dat zijn keutels netjes blijven.
De bloem heb ik even niet aan gedacht nee beetje dom ja...

En idd, als google's pootje weer wat beter is ga ik die russel bedding misschien vermengen met zaagsel. Dat absorbeerd toch net wat beter
Dat wegen van Google gaat een probleem worden...ik heb geen weegschaal in huis Mijn keukenweegschaal is laatst kapot gevallen en heb nog geen nieuwe. Maar zal er even op letten of hij morgenochtend meteen gaat eten of niet.
Heb hem net de 2e dosis gegeven voor vandaag en dat ging toch minder Met een hoop geschreeuw en gedraai met z'n koppie Maar heb het er uiteindelijk toch ingekregen en hoorde het hem gewoon doorslikken
To infinity…and beyond!
  woensdag 13 september 2006 @ 20:22:56 #124
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41781029
En om maar even ontopic te blijven hier nog 3 pics van Google die erg tevreden lijkt met zijn Russel bedding





To infinity…and beyond!
pi_41787095
quote:
wondjes vind ik er erg vreemd uitzien. Het wondje op de rug zou een bijtwondje kunnen zijn, maar de andere plek is wel erg raar... Ik zou er toch eens even over bellen met de DA, al is het maar voor telefonisch overleg....
ja, kvind het ook maar raar..
maar we zijn daar al eens voor naar de dierenarts geweest ongeveer een maand geleden..die zei toen dat het schurft was, ofwel een wondje..
toen hebben we hem een week lang antibiotica moeten geven!
dat is toen beginnen beteren, maar kijk, nu is't daar terug..en hij heeft er wel last van want kheb al gezien dat hij er probeert aan te knagen!
'k maak er mij wel wat zorgen om en kdenk van gewoon eens te gaan naar de dierenarts morgen ofzo!

hopelijk valt het toch nog allemaal mee!
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  woensdag 13 september 2006 @ 23:12:43 #126
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41787345
Gewoon bij de dierenarts diezelfde antibiotica kopen Scheelt je een consult en dus geld. Gewoon volhouden tot het helemaal weg is...
To infinity…and beyond!
pi_41792003
ja maar het lijkt helemaal niet op schurft! Ik zou toch even naar een andere DA gaan. Antibiotica bij schurft is al helemaal een vreemde actie, dat helpt helemaal niet, je moet iets met ivomec hebben... Toch even een andere DA raadplegen! Succes!
I had a signature once. It was awful.
pi_41794726
Ja awel ik vond het er ook niet echt uitzien als schurft.
Maar dat was toen ook onze dierenarts niet. Hij was toen net in verlof en toen moesten we naar die gaan die van wacht was. Maar ze wist eigenlijk zelf al niet goed wat het was.
Dat vond ik ook al maar raar.

Maar we gaan vandaag eens bij onze dierenarts langsgaan!
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_41794763
da's een goed plan, ben erg benieuwd wat hij ervan zegt. Als hij weer op schurft komt moet je maar vragen om iets met ivomec, geen antibiotica... Succes, hou ons op de hoogte!
I had a signature once. It was awful.
pi_41804964
zijn de vachtjes van tesselcavia's een beetje te onderhouden of is dat meer iets voor de ervaren cavia-fan?
Tap tap tap
pi_41806322
Dat gaat prima hoor, als je ze maar heel regelmatig een beetje uitschudt (vingers er doorheen om het zaagsel eruit te halen) en ze goed knipt.
En het is ook aan te raden om aubiose te gebruiken in plaats van zaagsel. Is iets duurder, niet zo heel veel, en gaat veel minder in de vacht zitten dan zaagsel.

Maar zit je nu al naar een caafje (ik hoop dan gelijk 2 caafjes) te kijken?
I had a signature once. It was awful.
pi_41806362
mwah, meer uit nieuwsgierigheid hoor . maar ik voelde me wel heel schuldig .
Tap tap tap
pi_41808313
Het geeft niet Cherry, iedereen weet dat jouw hamster niet zomaar te vervangen is én dat jij al heel lang gek bent op caafjes. Je hoeft je niet te schamen dat je nu aan caafjes denkt, want de stilte die je hebt zonder huisdiertje als je het zo gewend bent... even snel iets voor mn beetsje kopen in de DW, even een aaitje geven... dus voel je niet schuldig
I had a signature once. It was awful.
pi_41808590
Wat Zoeper zegt!
en sterkte met het verlies cherry, tis altijd vreselijk om een huisdier te verliezen
pi_41808679
Oke, ik ben geweest met jinxy!
het zou een inwendige ontsteking zijn met parasieten ..
Ik heb een hele hoop dingen meegekregen..maar 't zou allemaal wel goed moeten komen met hem..
't dutske, op zijnen ouden dag nog zo afzien..
hij moest daar dus met zijn mesje een beetje van krabben en dat deed natuurlijk al heel veel pijn voor jinxy! en dan kreeg hij ook nog een prikje en toen heeft hij ook wel luid zitten tieren!

maargoed..'k hoop nu ook wel dat het zal beteren, want als het binnen 14 dagen niet beter is, dan moet ik terug gaan en zal hij het moeten wegsnijden en dat is al wat slechter dan..
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_41808910
wat heb je precies meegekregen?
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 14 september 2006 @ 19:27:20 #137
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41809905
quote:
Op donderdag 14 september 2006 18:42 schreef zoeperzazke het volgende:
Het geeft niet Cherry, iedereen weet dat jouw hamster niet zomaar te vervangen is én dat jij al heel lang gek bent op caafjes. Je hoeft je niet te schamen dat je nu aan caafjes denkt, want de stilte die je hebt zonder huisdiertje als je het zo gewend bent... even snel iets voor mn beetsje kopen in de DW, even een aaitje geven... dus voel je niet schuldig
m'n moeder zat appel te eten, dus ik al stukje schil pakken 'voor m'n beestje' zoals ik dat noem, maar toen schoot het me te binnen .
de hamster van m'n zus gaat zo verschrikkelijk verwend worden nu.
Tap tap tap
pi_41856582
jah dat hadden wij vroeger ook thuis: mijn broertje had een hamster en ik een rat. Als een van de 2 overleed werd de ander spontaan door iedereen verwend. Stiekem toch feest voor de ander dus
pi_41856880
@ Pertoef, klinkt allemaal niet zo prettig. Hoe gaat het nu? Goed dat je naar de DA bent gegaan!
@ CherryLips, hoe is het nu met je?
@ RiesAmaris: ik had vroeger ook ratten, dat zijn echt geweldige huisdieren! Jammer genoeg is mijn man bang voor ratten... Ja, van alle mannen in de wereld kan ik er 1 vinden die níet dol is op huisdieren. Mss maar goed ook, wie weet wat voor dierentuin het hier anders zou zijn. Caafjes zijn stiekempjes nóg leuker dan ratten vind ik.
pi_41857114
het gaat beter hoor, alleen ik loop nog steeds telkens naar de hoek van de kamer waar de kooien staan en dan denk ik steeds 'o ja...'. ik ga hem vanmiddag begraven, m'n moeder had een mooi doosje meegenomen van het werk. ik vond het een beetje sneu om hem in een doosje van de autodrop te begraven. ik plak er allemaal stickers op enzo. echt heel debiel, voel me een achtjarige, maar ik ben nog steeds van slag.
ik wil de hamster van m'n zus gister ook niet aan d'r teruggeven .
Tap tap tap
  zaterdag 16 september 2006 @ 11:14:43 #142
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41857384
Ik heb mijn hamster ook ooit begraven Jaren latern toen de tuin verbouwt werd kwam ik hem tegen. Had hem ingepakt in keukenrol met plakband er omheen en er stond een groot kruis op
Toen we hem weer tegenkwamen was de keukenrol nog heel en alles, we hebben het toen nog opengemaakt ook. Best luguber eigenlijk, maar het zag er wel mooi uit. Paar schone botjes en dat was het

Is helemaal niet gek om hem te begraven hoor, ik vind in de kliko gooien ook altijd zo uhm...onrespectvol eigenlijk
To infinity…and beyond!
pi_41857403
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 11:01 schreef CherryLips het volgende:
k ga hem vanmiddag begraven, m'n moeder had een mooi doosje meegenomen van het werk. ik vond het een beetje sneu om hem in een doosje van de autodrop te begraven. ik plak er allemaal stickers op enzo.
ik heb de twee doodgeboren jewelbaby's in een chocodingesdoosje begraven ik kan er even geen plaatje van vinden, maar het is een rond-achtig doosje (6hoekig ofzo)... ze pasten er precies in... maar wel met keukenrol enzo erbij. Maarja, het is wel anders natuurlijk, want met deze diertjes heb je nog geen band opgebouwd. Mijn cavia's wil ik het liefst laten cremeren, maar ik hoop dat dat niet te snel nodig zal zijn....
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 16 september 2006 @ 11:16:56 #144
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41857418
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 11:15 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

ik heb de twee doodgeboren jewelbaby's in een chocodingesdoosje begraven ik kan er even geen plaatje van vinden, maar het is een rond-achtig doosje (6hoekig ofzo)... ze pasten er precies in... maar wel met keukenrol enzo erbij. Maarja, het is wel anders natuurlijk, want met deze diertjes heb je nog geen band opgebouwd. Mijn cavia's wil ik het liefst laten cremeren, maar ik hoop dat dat niet te snel nodig zal zijn....
En dan, wil je de as bewaren ofzo??
To infinity…and beyond!
pi_41857440
Ik heb een gecremeerde cavia in een heel mooi urntje. Het is een blauw, in de vorm van een waxinelichthoudertje. Zo kan ik zo nu en dan nog een kaarsje voor hem branden.
I had a signature once. It was awful.
pi_41857522
Je ziet hem niet zo goed, heb even geen betere foto, maar linksbovn in de kast zie je een foto van een cavia staan, en het blauwe ronde ding in het midden is zijn urntje.

I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 16 september 2006 @ 11:24:44 #147
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41857585
Owkee....hmm, dat gaat mij echt te ver Tinus en Google zijn erg lief, maar cremeren en een urn in huis nee bedankt. Hoef dat ook niet van familie ofzo trouwens hoor, dus is nix persoonlijks tegen de caaf
Wat ik met ze zou doen weet ik eigenlijk niet, ik heb geen tuin dus begraven wordt wat lastig en mijn ouders vinden het vast niet goed als ik mijn cavia daar in de grond stop Zal dus wel een enkeltje kliko worden helaas
To infinity…and beyond!
pi_41857605
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 11:14 schreef ivetje het volgende:
Ik heb mijn hamster ook ooit begraven Jaren latern toen de tuin verbouwt werd kwam ik hem tegen. Had hem ingepakt in keukenrol met plakband er omheen en er stond een groot kruis op
Toen we hem weer tegenkwamen was de keukenrol nog heel en alles, we hebben het toen nog opengemaakt ook. Best luguber eigenlijk, maar het zag er wel mooi uit. Paar schone botjes en dat was het

Is helemaal niet gek om hem te begraven hoor, ik vind in de kliko gooien ook altijd zo uhm...onrespectvol eigenlijk
de tuin van ons vorige huis was een begraafplaats met een konijn, kanaries, drie cavia's en een paar hamsters en een jong eendje. m'n zus ging een keer het konijn opgraven en toen kwam ze dus het eendje tegen ;{ . in deze tuin liggen ook al 8 hamsters ofzo.
Tap tap tap
pi_41857635
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 11:24 schreef ivetje het volgende:
Owkee....hmm, dat gaat mij echt te ver Tinus en Google zijn erg lief, maar cremeren en een urn in huis nee bedankt. Hoef dat ook niet van familie ofzo trouwens hoor, dus is nix persoonlijks tegen de caaf
Wat ik met ze zou doen weet ik eigenlijk niet, ik heb geen tuin dus begraven wordt wat lastig en mijn ouders vinden het vast niet goed als ik mijn cavia daar in de grond stop Zal dus wel een enkeltje kliko worden helaas
kun je ze niet ergens in het bos begraven? of ze laten cremeren en as in het bos verspreiden ofzo. ik zou ze echt niet in de kliko willen doen. dan komt de vuilnisman en dan worden ze zo de vuilniswagen ingekieperd als een stuk afval...
Tap tap tap
  zaterdag 16 september 2006 @ 11:39:01 #150
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41857849
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 11:27 schreef CherryLips het volgende:

[..]

kun je ze niet ergens in het bos begraven? of ze laten cremeren en as in het bos verspreiden ofzo. ik zou ze echt niet in de kliko willen doen. dan komt de vuilnisman en dan worden ze zo de vuilniswagen ingekieperd als een stuk afval...
Ik ben daar denk ik toch wat makkelijker in Ik denk dan toch van "Tja, het was maar een cavia" en sorry daar zal ik vast mensen mee tegen het hoofd stoten maar ik ben er niet zo heel moeilijk mee Ik zal vast een traantje laten om ze, ze hebben me ook heel veel plezier bezorgt en ik heb met liefde voor ze gezorgt en als er iets is wil ik ook alles voor ze doen om ze beter te maken. Maar het blijft "maar" een klein huisdier. Cremeren vind ik zowiezo te overdreven, dat is echt helemaal nix voor mij. Ik vind het best als anderen dat willen doen, geen probleem mee maar ik zou het zelf gewoon nooit doen. Ik heb ook geen idee wat de kosten ervan zijn ofzo, maar het lijkt me ook niet goedkoop. Maar goed, dan nog zou ik dat niet laten doen nee...het zijn lieve beestjes maar als ze eenmaal dood zijn is dat erg jammer en verdrietig maar ik blijf er geen dagen mee rondlopen. Ik zal ze missen ja, maar er komen wel weer nieuwe lieve beestjes voor in de plaats. Wil niet zeggen dat ik deze vergeet hoor Een fotootje in de woonkamer kan er nog wel vanaf
To infinity…and beyond!
pi_41857923
Kosten vallen mee, ik geloof dat je rond de 60 euro zit ofzo....
I had a signature once. It was awful.
pi_41858082
Dit zijn mijn cavia's de bruine heet Remus en de zwarte heet Bo
beide zijn erg lief en willen graag op schoot liggen ook vinden ze het leuk om te rennen hoewel Bo een beetje lui is en vaak lekker blijft zitten.




M.... the Most Powerful Letter in The World....
  zaterdag 16 september 2006 @ 11:50:17 #153
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41858124
Hee een nieuwe!! Wat leuk

Remus ziet er echt heel lief uit
To infinity…and beyond!
pi_41859850
awwwh wat een leuke beestjes zeg
pi_41861574
Wat een lieverds Overigens is de bovenste rood van kleur, niet bruin, bruin bestaat niet bij cavia's
I had a signature once. It was awful.
pi_41861970
chocoladebruin toch wel? .
mmm chocola...
Tap tap tap
pi_41862007
chocois inderdaad wel een kleur ja, maar daar staat geen bruin achter In Belgié heet die kleur trouwens havanna.
I had a signature once. It was awful.
pi_41863873
Die rode caaf van bmwm3e46smg lijkt wel op Woody, alleen heeft Woody een paar witte haartjes op haar neusje en nog een paar tussen haar oortjes. Remus vind ik erg mooi, hij glanst zo mooi.
Onze hamster was van de week ook onverwacht overleden (op dezelfde dag als die van CherryLips), maar ik had niet echt een band met Berend. Hij ligt gewoon in de kliko. Mijn caafjes begraaf ik wel, ik heb Buzz ook in de voortuin begraven. Cremeren gaat me te ver, maar ik zou ze niet in de kliko doen. Om de hamster heb ik niet gehuild, zoonlief ook niet. Voor een kindje van 5 is een Russische dwerghamster niet zo'n leuk huisdier. Hij had er dan ook niks mee, maar hij is wel supergek van Nemo & Woody.
pi_41863935
ik heb net de kooi schoongemaakt en zo en de hamster toch in het doosje van de autodrop gedaan want het doosje dat m'n moeder had meegenomen kon niet dicht en ik heb weer zitten brullen . Vooral toen ik z'n flesje weggooide (bij nieuwe hamsters koop ik altijd een nieuw flesje) en de rieten bolletjes waar hij altijd in wegkroop, en toen ik z'n voerbakje schoonmaakte . ik moet er niet aan denken om Spritsje zo in de kliko te doen, daar zou ik echt wakker van liggen.
Tap tap tap
pi_41864032
Nou, om eerlijk te zijn heb ik er niet wakker van gelegen dat Berend in de kliko ligt. Maar ik keek heel anders tegen hem aan als jij tegen jouw hamstertje. Wij haalden hem nooit uit zijn kooi. Ik verzorgde hem natuurlijk wel goed: op tijd voeren, verschonen en drinken geven, maar meer niet.
Maar CherryLips, je wil nu toch zeker wel caafjes? Je neemt toch geen nieuwe hamster meer zeker? Wat voor hamster was Sprits eigenlijk?
pi_41864194
Sprits (eigenlijk heette hij Frits maar ik verzin altijd andere rare bijnamen voor ze, de hamster hiervoor heette Max maar noemde ik steeds Pukkeltje ) was een dwerghamster, hij had een beetje vreemd beige/geel kleurtje. Ik haalde hem bijna elke avond uit z'n kooi, liet hem loslopen op de trap etc. Maar ik wil wel heel graag caafjes, maar ik heb zo lang hamsters gehad (ruim 12 jaar) dus dat wordt even wennen. Maar het duurt nog even voor ik nieuwe diertjes neem. Ik ga volgende week een weekje op vakantie, dus misschien dat ik dan op zoek ga. Ik heb al gekeken of er caviastalletjes hier in de buurt zaten, maar die ene die hier zat ik geloof ik gestopt ofzo. Het lijkt me niet zo erg fijn voor de diertjes om in de trein het halve land te doorkruisen.
Tap tap tap
pi_41864283
O ja, dan kun je beter wachten tot na je vakantie. En er zijn caviastalletjes genoeg hoor, gewoon even via het www zoeken. Zou je dan een speciaal ras willen? Ik las iets over Texeltjes.
pi_41864326
texeltjes vind ik wel heel leuk, en amerikaans of engels gekruinde, of met allemaal kruintjes en de Teddy's. eerst even m'n ouders lief aankijken volgende week en dan op kooienjacht gaan, of m'n vader lief aankijken of hij er eentje wil maken. maar ik heb geen haast. en geen rijbewijs .
Tap tap tap
pi_41864561
psst, maddy, het zijn tessels, geen texeltjes en zoals sommigen zeggen, al helemaal geen tesselaars, dat zijn schapen geloof ik
Waar woon je Cherry? Misschien weet ik nog iets in de buurt?
I had a signature once. It was awful.
pi_41864585
Hoezo, geen rijbewijs?? Je hebt toch geen rijbewijs nodig om een caafje te verzorgen??
Anders kijk je je ouders lief aan, mss willen zij je wel naar een stalletje in de buurt rijden.
pi_41864607
Soms is er wel wat te regelen. Misschien kun je ze met OV halen, misschien kan mijn vriend eens langsrijden als hij naar een plaatsje in de buurt moet, misshcien kunnen de caafjes naar een show toe waar jij ook wel heen wil....
I had a signature once. It was awful.
pi_41864609
Tessels. Ow, oké.
Ik zie het al helemaal voor me: Cherry zegt tegen haar ouders dat ze graag een tesselaar wil, rijden ze naar een schapenfokker...

[ Bericht 0% gewijzigd door Maddy_K op 16-09-2006 17:06:24 ]
pi_41864633
I had a signature once. It was awful.
pi_41864684
ik ben blondt, maar toch... .
Ik woon in Ede, en met het OV zou ik in principe wel naar Arnhem en Utrecht kunnen, maar Apeldoorn wordt al moeilijker omdat ik dan nog een uur met de bus moet, bijv. Ik weet niet of die beestjes daar wel zo'n behoefte aan hebben . Trein schudt wat minder. Maar ik heb geen rijbewijs, anders zou ik ze op kunnen halen. Maar eerst even wat mensen lief aankijken en een beetje over Spritsje heen komen .
Tap tap tap
pi_41864787
even gekeken waar ede ligt... barneveld is wel te berijden, zij heeft nog 1 peruufbeertje te koop (RiesAmaris)... en kom je naar de show op 8 oktober? daar kun je ook een leuk koppel scoren natuurlijk....
I had a signature once. It was awful.
pi_41864843
ik heb het liefst 2 zeugjes . Ik ben bang dat als ze gaan vechten, ik ze alsnog uit elkaar moet halen. misschien dat ik dan naar de show kan komen idd, lijkt me ook erg leuk . Hier in de buurt zijn ook eens in de zoveel tijd pluimvee shows met ook knaagdieren, eens kijken wanneer die weer is.
Tap tap tap
pi_41864872
ik heb momenteel een leuk peruvian (langharig tuig ) beertje te koop. Hij is zwartwit en mag evt. meteen verhuizen. Ik woon in Barneveld, dat is bijna op een steenworp afstand van Ede
Als je toevallig nieuwsgierig bent, er staan foto's op mijn site, www.riesamaris.nl
pi_41864893
als ijsselstein niet lukt, op 11 november is er in barneveld ook een show. Maar toch is er meetsal wel vervoer te regelen hoor... als ik nog eens naar joyce, www.twestendorp.nl ga, rijden we over ede, dan zou ik bijvoorbeeld iets bij je af kunnen geven... ze heeft ook nog eens tessels
I had a signature once. It was awful.
pi_41864895
owh laatmaar ik lees nu net je ebrichtje...hehe Damien is geen zeugje
pi_41864956
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 17:01 schreef zoeperzazke het volgende:
als ijsselstein niet lukt, op 11 november is er in barneveld ook een show. Maar toch is er meetsal wel vervoer te regelen hoor... als ik nog eens naar joyce, www.twestendorp.nl ga, rijden we over ede, dan zou ik bijvoorbeeld iets bij je af kunnen geven... ze heeft ook nog eens tessels
en amerikaans gekruind
Tap tap tap
pi_41865025
Een beetje caafje moet een uur met de trein/bus toch wel overleven zonder al te veel stress?
pi_41865070
jahoor, dat is op zich goed mogelijk
I had a signature once. It was awful.
pi_41865184
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 14:04 schreef zoeperzazke het volgende:
Wat een lieverds Overigens is de bovenste rood van kleur, niet bruin, bruin bestaat niet bij cavia's
o oke ik wist dat niet hoor hahaha maar toch vind ik het een bruine cavia
overigens zijn ze allebei nu 2 jaar oud en zijn het allebei beertjes tot vorig jaar konden ze nog in 1 hok maar remus ging bo aanvallen en bijten dus toen heb ik ze apart moeten zetten erg jammer maar anders blijven ze vechten.

als ik nog foto's kan vinden van toen ze klein waren post ik die ook even

leuk topic trouwens.......
M.... the Most Powerful Letter in The World....
pi_41865751
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 10:49 schreef Maddy_K het volgende:
@ Pertoef, klinkt allemaal niet zo prettig. Hoe gaat het nu? Goed dat je naar de DA bent gegaan!
Wel, het gaat eigenlijk echt wel goed met hem, hij is meer in zijn nopjes dan anders..ik denk dat het echt aan het beteren is, die plek is nu ook al aan het verkleinen..
Het is natuurlijk wel zielig voor het beestje, hij is toch al redelijk oud..maarja, hij spartelt zich er wel door!

en Zoeperzazke, ik heb Taktic meegekregen waar ik hem om de drie dagen moet mee wassen (stinkt enorm!!), en dat mag ik dan niet uitspoelen..
en verder heb ik nog isobetadine meegekregen om op zijn wond te doen, driemaal daags!
en als het dus niet beter is binnen 14 dagen, dan moet het weggesneden worden!

En ik heb vroeger ook mijn konijn begraven in de tuin..en toen we een aantal jaar later onze grasparkiet wilden begraven, dan kwamen we Flip (konijn) ook terug tegen!
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_41866519
weggesneden???? Ik zou eens contact opnemen met desiree van knoevel, zij heeft een paar hele fijne gels en zalfjes voor zulke plekken, die dan ook nog de moeite van het proberen waard zijn...
Hoe oud is hij nu?
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 16 september 2006 @ 20:16:35 #181
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41869355
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 16:08 schreef Maddy_K het volgende:
Nou, om eerlijk te zijn heb ik er niet wakker van gelegen dat Berend in de kliko ligt. Maar ik keek heel anders tegen hem aan als jij tegen jouw hamstertje. Wij haalden hem nooit uit zijn kooi. Ik verzorgde hem natuurlijk wel goed: op tijd voeren, verschonen en drinken geven, maar meer niet.
Dat had ik ook met mijn hamsters, had daar ook niet zo'n geweldige band mee en die kwamen dus bijna altijd in de kliko terecht. Maar idd, misschien dat ik het met de caafjes anders doe hoor. Heb dus alleen geen tuin, anders was het wat makkelijker...en in een bloempot lijkt me nou niet zo'n goed idee
Zo in het bos ergens is opzich ook wel een goed idee, misschien dat ik dat idd wel doe. In de kliko gooien vind ik zelf ook minder hoor, maar gezien de mogelijkheden op een flat is dat de meest handige eigenlijk
To infinity…and beyond!
pi_41881524
over die kliko, ik heb dat ook 1 keer moeten doen, maar ik vond het niet leuk Ik woonde toen net op mezelf en had nog *maar* 9 caafjes. Het was hartje winter en het vroor toen behoorlijk buiten. En toen kreeg er eentje een miskraam, en kon ik de kids niet begraven, ik heb ze toen in de kliko moeten doen van de huurbaas . Maar kheb ze wel netjes in een doosje gedaan met gras en zaagsel enzo
pi_41881737
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 17:07 schreef Maddy_K het volgende:
Een beetje caafje moet een uur met de trein/bus toch wel overleven zonder al te veel stress?
Vraag maar aan Obelix

Toby komt trouwens ook van het Westendorp! En die heeft Zoeperzazke daar opgehaald en toen heeft ze een week op Toby gepast en toen ben ik hem gezellig bij haar op komen halen!

Ik ga hoogstwaarschijnlijk ook naar IJsselstein trouwens!!
pi_41882117
ik heb me vandaag ingeschreven voor ijsselstein Nu nog vervoer regelen haha!
pi_41882387
Jeetje, ik heb heel dit topic gemist. en Snoopy staat nog wel in de OP!
Gauw weer bijlezen!
pi_41882854
Cherry, ik heb even joyce van 't Westendorp gemaild, ze verwacht deze week weer een nestje tessels (en komende maand nog meer nestjes, in totaal heeft ze er 7 drachtig momenteel). Ik ben best bereid om ze een keertje op te pikken voor je, moet toch nog een keertje die kant op... je zou, als je het wilt, kunnen mailen of ze je op de hoogte houdt? je moet het zelf weten hoor, maar ik weet gewoon dat zij errug leuke tesseltjes heeft zitten
I had a signature once. It was awful.
pi_41883007
De knaagdieren begraaf ik meestal, er liggen al wel een paar ratjes begraven in deze tuin. Mijn vorige tuin was al helemaal vol(t was ook een kleine tuin). In mijn huidige tuin ligt ook een kat, een mooi grafje!
Maar mijn huidige katten moet ik toch echt cremeren anders wordt het teveel. Mijn eerste hond is ook gecremeerd en staat in een urn op een plankje met herinneringen aan haar. Mijn andere honden en katten komen daar later ook te staan. Vind ik wel zo fijn, dan zijn ze toch een beetje bij me.

Ik zal binnenkort weer eens leuke foto's maken van Snoopy. Even denken over de locatie!
pi_41889864
Ik ben verdrietig . Ik ben nu ruim twee weken in de weer met Dikke Bertha. Ik weet het, ze is oud (bijna 7) maar het doet toch pijn als je voelt dat een ziek beestje het niet gaat halen. We zijn al een aantal keren bij de dierenarts geweest. Het begon met blaastonsteking, toen diarree en zo maar ineens kon ze haar achterpootjes niet goed meer gebruiken. De dierenarts vermoedde gebrek aan vitamine C doordat ze niet goed meer at. Sinds die tijd staan we elke dag ruim een half uur eerder op om haar te voeren met speciaal voer, water, vitamine C (tabletjes, fijngestampt en opgelost in water). Het wordt niet beter... Het vreemde is dat ze wel alert is, haar ogen staan helder en glanzend, haar vacht is mooi zacht. Ze wil alleen niet zelf eten en haar achterpootjes willen niet. Een week geleden gingen we weer naar de dierenarts en ik dacht echt dat het de laatste keer was, had voor mezelf al afscheid van haar genomen, foto gemaakt. De dierenarts wilde het echter toch weer proberen, ze heeft er een half uur in de couveuse gelegen (wist niet eens dat dat er was...) en een flinke shot vocht, voer en vitamine C gehad. Maar het wil maar niet... De dierenarts raadde me aan een bepaald tijdspad voor onszelf in te plannen en als ze dan nog niet beter was...
Elke ochtend sta ik op en ben bang dat ze er dan niet meer is.
Vanochtend riep mijn vriend me, ik dacht dat was het dan... kom ik beneden, is er een andere cavia overleden. Toos, ons boegbeeld, ons stoere herrieschopster, de enige cavia die ik kende die lenig was, sprong ondanks haar bijna 6 jaar nog als een hinde door de kooi, werd aanbeden door het hokgenote Mathilde (die nu alleen is ). Hoe kan dit!!!
Oké, het viel me gisteren op dat ik wanneer ik met lekkere witlof aankwam Toos iedere keer moest roepen omdat ze dan achterin haar hokje lag te slapen, maar als ze dan kwam aangehuppelt ging het toch echt weer des Toos (tafelmanieren, dûh...). Toos was al ruim een jaar magertjes, sliep af en toe als een blok. Ze had het echt naar haar zin met haar hartsvriendinnetje. Ik zei altijd: als ze gaat dan hoop ik dat het in haar slaap is. Dat is nu gebeurd maar mijn hemel, ik mis haar zo... Je kon haar altijd kusjes geven op haar neus dan liep ze altijd naar achteren en schudde zich af alsof we ik weet niet wat waren maar kwam daarna net zo hard weer naar voren lopen. 's-Avonds 'keek' ze ons naar bed, in het donker viel ze altijd op door haar witte neusje, aandacht trok ze door met een WC-rolltjes te zwaaien en te gooien (ze hield van herrie maken). Nu kijk ik in haar kooi en zie alleen haar vriendinnetje die vanochten tegen haar aanlag, een half gesloopt grasbolletje en een afgekloven WC-rol, rust zacht lieve Toos.
Dikke Bertha leeft nog, maar voor hoe lang, straks is ineens mijn veestapel gehalveerd en hoe moet het met Mathilde nu haar dikke vriendin er niet meer is


RIP Toosje


Dikke Bertha
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_41890046
ocg gus wat een verhaal zeg, dat is heel erg vervelend! Ik had 2 jaar terug ook een caaf die na een ziekbed van 3 weken stierf, ik kan me alle emoties die 3 weken nog goed herinneren...heeel veel sterkte met het verlies van je Toos en veel succes met Bertha hoor..!!
pi_41890116
ach gos wat een narigheid... dat is het nadeel van veel caafs met dezelfde leeftijd hebben, ze worden ook allemaal tegelijkertijd oud... Heel erg veel sterkte. Misschien kun je Desiree nog mailen voor tips. Vitamine C gebrek hoeft het niet echt te zijn, de kans is groot dat het ook gewoon de leeftijd is... verwen Bertha nog maar lekker, meer kun je toch niet echt doen, en heel veel sterkte met het verlies van Toosje, het moet een hele nare periode voor je zijn nu
Heel veel sterkte en een dikke knuf!!!
I had a signature once. It was awful.
pi_41891363
Wat rottig zeg..... heel veel sterkte en inderdaad verwen haar maar zoveel je kunt!!!


-----
Ik heb een caafmat

pi_41892259
Obbel-X!
I had a signature once. It was awful.
  zondag 17 september 2006 @ 17:05:45 #193
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41893229
quote:
Op zondag 17 september 2006 16:07 schreef inkie1010 het volgende:
Wat rottig zeg..... heel veel sterkte en inderdaad verwen haar maar zoveel je kunt!!!


-----
Ik heb een caafmat

[afbeelding]
waar besteld?
pi_41893316
Gewoon bij de AH dacht ik toch? Inkie?
I had a signature once. It was awful.
  zondag 17 september 2006 @ 17:11:31 #195
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41893417
quote:
Op zondag 17 september 2006 17:08 schreef zoeperzazke het volgende:
Gewoon bij de AH dacht ik toch? Inkie?
¤10,94 bij de AH jah dank dank
pi_41893478
quote:
Op zondag 17 september 2006 16:07 schreef inkie1010 het volgende:
Wat rottig zeg..... heel veel sterkte en inderdaad verwen haar maar zoveel je kunt!!!


-----
Ik heb een caafmat

[afbeelding]
Geinig joh!

Kheb er ook eentje.

Althans als cadeautje weggegeven.

Maar hij leidt nogal af, want de guitige kop van Yanou staat erop
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41893710
ik heb geeneens een muismat
Maar wel een banaangeel shirt met paarse glimletters met daarop mijn caviastal naam
pi_41896130
Inderdaad bij de appie besteld! Ik ga hem op mijn werk gebruiken, vind ik wel gezellig
pi_41896318
Waarschijnlijk krijg ik er over 2 of 3 weken toch 2 babycaafjes bij

Ik ga alvast de babykamer inrichten
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41896985
Ooooo wat leuk 4EverBlackEyed!!!!


Ons groentebakje is LEEEHEEEG!!! Wiet wiet wiet wiet!!!
pi_41897291
Schaam je inkie, de diertjes zien er ook weer zó zwaar verwaarloosd uit...
I had a signature once. It was awful.
pi_41898086
quote:
Op zondag 17 september 2006 11:33 schreef zoeperzazke het volgende:
Cherry, ik heb even joyce van 't Westendorp gemaild, ze verwacht deze week weer een nestje tessels (en komende maand nog meer nestjes, in totaal heeft ze er 7 drachtig momenteel). Ik ben best bereid om ze een keertje op te pikken voor je, moet toch nog een keertje die kant op... je zou, als je het wilt, kunnen mailen of ze je op de hoogte houdt? je moet het zelf weten hoor, maar ik weet gewoon dat zij errug leuke tesseltjes heeft zitten
en amerikaans gekruinde? wordt nog lastig, ik vind ze met meerdere kruintjes ook erg leuk... eerst m'n ouders ervan overtuigen dat het ook leuk is .
Tap tap tap
pi_41898183
de ammi's moet je maar even in de gaten houden, dat is vaak wat lastiger aangezien goede ammi's maar weinig geboren worden, en als ze al geboren worden én ook nog eens zeug zijn, gaan ze vaak de fok in... met qwerty had ik het 'geluk' dat er in haar hele nest op iedere caaf, behalve bij haarzelf, rode haren zaten, waardoor ze voor de fok onbruikbaar is, gezien het risico op rode haren... dus daar zul je even over moeten mailen. En dan moet je ook rekening houden met een kleine kruin, die van qwerty is nog vrij groot voor een knuffelammi...
I had a signature once. It was awful.
  zondag 17 september 2006 @ 20:44:01 #204
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41900204
sinds wanneer kunnen cavia's zwemmen?

(als ie stopt met trappelen zinkt ie als een baksteen denk ik)
pi_41901142
quote:
Op zondag 17 september 2006 20:44 schreef wobbel het volgende:
sinds wanneer kunnen cavia's zwemmen?

(als ie stopt met trappelen zinkt ie als een baksteen denk ik)
sinds lang.

vroeger is een van mijn caafs in de vijver gesprongen( een behoorlijke vijver) en die ging eerst een stuk zwemmen voor ie weer terug kwam
  zondag 17 september 2006 @ 21:14:28 #206
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41901383
quote:
Op zondag 17 september 2006 21:07 schreef Djep het volgende:

[..]

sinds lang.

vroeger is een van mijn caafs in de vijver gesprongen( een behoorlijke vijver) en die ging eerst een stuk zwemmen voor ie weer terug kwam
Haha, dat heb ik dus nooit geweten.
Als ik dat wist had hem wel eens in 't zwembadje gegooid

Oooh...er moet gewoon ff bloot in dit topic


vind dat best wel zielig eigenlijk
pi_41901469
uitleg?
  zondag 17 september 2006 @ 21:21:38 #208
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41901667
quote:
Op zondag 17 september 2006 21:16 schreef Djep het volgende:
uitleg?
me vriendin stuurde deze link met de vermelding dat het een cavia was.
Maar hoe kom je op het idee om naakte cavia's te gaan fokken....
En volgensmij is 't ook helemala niet goed voor die beessies.

Iemand die hier meer vanaf weet en wat kan vertellen?
pi_41901851
o het is een rex?

het lijkt ook wel een shar-pei
pi_41903195
goed, ik heb het gevraagd, en ik mag dus absoluut geen cavia's. staat in de weg, stinkt, piept, etc. maar goed, ik heb het geprobeerd.
Tap tap tap
pi_41903351
ooo wat jammer CherryLips....
pi_41903594
Cavia's kunnen niet zwemmen. Ze kunnen een paar minuten lang trappelen, maar dan wordt hun vacht te zwaar voor ze en zullen ze verdrinken.

Dan de cavia hierboven. Dit is een skinny. Er zijn twee type naaktcavia's: skinny's en baldwins. Skinny's zijn half naakt en hebben een paar haren op hun neus en pootjes, baldwins zijn helemaal naakt. Baldwins hebben vrij veel gezondheidsproblemen en weinig overlevingskansen, voor zover ik heb begrepen, maar bij skinny's ligt dit anders.

Omdat skinny's allemaal vrij nieuw zijn, is er weinig over bekend. Dit is een pasgeboren skinnybaby:

En dit is de website van degene die ze in NL fokt. http://groups.msn.com/PluustersCavias/pluusterscavias.msnw
Skinny's komen uit Zweden. Ze zijn daar al vrij populair. Ze kunnen zich an sich vrij goed aanpassen aan hun omgeving. Door goed te eten houden ze zichzelf warm. Toch is uit ervaring van de webmaster van knoevel gebleken dat de diertjes erg veel moeite hebben met temperatuurschommelingen. 's winters, als 's nachts het huis afkoelt, merk je al dat de skinny er last van heeft. De cavia's zijn daarim in de winter ook vaak verkouden en hebben ontzettend nauwe verzorging nodig. Verder moet je de huid dagelijks met olie of zalf insmeren, omdat deze ontzéttend kwetsbaar is en snel beschadigd. Stel dat je een skinny op stro zou houden, zit deze in no-time onder de wondjes. Door het missen van hun vacht zijn ze tevens ontzettend vatbaar voor huidziekten als huidkanker.
Ze zijn dus hier in NL niet bepaald geschikt als knuffelhuisdier, hoe leuk ze ook zijn voor sommigen (da's persoonlijk). Zelf vind ik het geen goede ontwikkeling dat ze naar nederland zijn gekomen, maarja, je houdt zulke dingen niet tegen... toch denk ik dat het geen erg grote hype zal worden, omdat bij de broodfokkers de dieren niet oud zullen worden.
Overigens zijn de meesten skinny's of skinnydragers van ras een mengelmoesje. Ze hebben geen duidelijk ras, de dragers zijn meestal gladhaar of rex, teddy-achtig. skinnydragers zijn geen rasdieren die geshowd kunnen worden.

[ Bericht 1% gewijzigd door zoeperzazke op 17-09-2006 22:25:12 ]
I had a signature once. It was awful.
pi_41903638
Hm, klote imageshack... had niet gezien dat ze daar geupload waren. Hier nog een keer.
De pasgeboren skinnybaby:


Ter vergelijking, dit is haar zusje:


[ Bericht 1% gewijzigd door zoeperzazke op 17-09-2006 22:24:12 ]
I had a signature once. It was awful.
  zondag 17 september 2006 @ 22:41:07 #214
158551 hele_nare_user
...en niet anders
pi_41904585
Die kikker en de cavia lijken inderdaad wel op elkaar. Dezelfde ogen, de voorpoten zien er hetzelfde uit....
Met het lezen van bovenstaande post ga je akkoord met het regelement van de nare users-commissie.
Vraag, klacht of een geheime liefde voor me?
pi_41904610
Snoopy:


pi_41904628
quote:
Op zondag 17 september 2006 22:41 schreef hele_nare_user het volgende:
Die kikker en de cavia lijken inderdaad wel op elkaar. Dezelfde ogen, de voorpoten zien er hetzelfde uit....
hij doet het al
I had a signature once. It was awful.
pi_41904649
quote:
Op zondag 17 september 2006 22:41 schreef Djep het volgende:
Snoopy:
[afbeelding]

[afbeelding]
heeeel erg lief ik hou van caviabekkies
I had a signature once. It was awful.
pi_41904789
thnx

ik kwam er achter dat de twee foto's echt haast hetzelfde zijn, hoewel er toch vijf andere foto's tussen zaten
dus ik heb er maar een weggehaald.
Als er morgen wat zon is kan ik buiten weer wat foto's maken!
pi_41906869
Ik weet het niet...

Waarom zou je naaktcavia's fokken?

Puur voor het oog? Kan het me bijna niet voorstellen

Het lijkt mij dat die beestjes meer nadeel dan voordeel aan ondervinden.

Cavia's (en de meeste andere zoogdieren) horen gewoon met een vacht!

Maar jah, dat is mijn bescheiden mening
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41912278
Daar zijn velen het ook mee eens. Het is ook zeker niet gemakkelijk om ze te houden, ze hebben zo'n constante temperatuur nodig en zoveel extra verzorging... het is veel moeilijker dan een langharige cavia houden en verdre kun je ze natuurlijk fokken voor mensen die allergisch zijn voor cavia's vanwege de haren, ik denk dat dat bij deze cavia's ook we mee zal vallen...
maarja, we zullen wel zien hoe deze hype zich gaat ontwikkelen.
I had a signature once. It was awful.
pi_41920182
Ik hoop niet dat het teveel gehypt wordt.

Dikke Noeke heeft weer iets nieuws bedacht: mevrouw blieft haar vitamineCpilletje alleen als je haar een mini-massage op haar rug geeft...

Het moet niet gekker worden.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41920826
Voor een fotowedstrijd op een ander forum heb ik jewel gepimpt. De foto's zijn eigenlijk best hilarisch geworden, ik moet ze even met jullie delen. En arme jewel was zo braaf, ze is echt helemaal gewend aan haar fotomodellencarrière geloof ik









Hallo? kan dat stomme kettinkje van mn neus af misschien?


Nou nog één close-up dan, maar dit is écht de laatste he??


I had a signature once. It was awful.
pi_41921145
Tap tap tap
  maandag 18 september 2006 @ 16:10:08 #224
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41927287





Las ik hier nou dat maisbladeren geschikt zijn voor cavia's? En voor konijnen, weet iemand dat? Want Snoopy hokt met Pluis het konijn! Ik heb er namelijk 1 geplukt vandaag!
pi_41927845
quote:
Op maandag 18 september 2006 19:05 schreef Djep het volgende:

Las ik hier nou dat maisbladeren geschikt zijn voor cavia's? En voor konijnen, weet iemand dat? Want Snoopy hokt met Pluis het konijn! Ik heb er namelijk 1 geplukt vandaag!
Ja, cavia's smullen van maisbladeren.

Ze hebben het hier gegeten en ze zijn nog steeds in leven

De maiskolf zelf vinden ze zelf niet zo tof.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 18 september 2006 @ 20:48:19 #227
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_41930824
quote:
Op zondag 17 september 2006 19:06 schreef inkie1010 het volgende:
Ooooo wat leuk 4EverBlackEyed!!!!

[afbeelding]
Ons groentebakje is LEEEHEEEG!!! Wiet wiet wiet wiet!!!
hier eten ze het bakje nooti helemaal leeg, ze zijn verwend, en eten alleen dat wat ze lekker vinden, de rest van het voer laten ze gewoon in hun bakje ligggen......

(ze eten zowieso weining voer uit het bakje..)
pi_41931386
Ze hebben bij mij 2 bakjes, eentje voor groente (die in een mum van tijd leeg is) en eentje met brokjes die langer meegaat
  maandag 18 september 2006 @ 22:08:50 #229
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_41934195
quote:
Op maandag 18 september 2006 21:01 schreef inkie1010 het volgende:
Ze hebben bij mij 2 bakjes, eentje voor groente (die in een mum van tijd leeg is) en eentje met brokjes die langer meegaat
groente enzo gaat hier gewoon in de kooi, want in zo'n bakje gooien ze het toch uit

En ik las hier ergens iets over een waterfles, dat 300ml een mooie maat is.... dat zal wel, maar die 300 ml doen ze hier wel 2 weken mee!! (dus het heef tgeen zin um vol te doen, want alle dagen vernieuw je toch het water, of alle 2 dagen....)
pi_41934740
quote:
Op maandag 18 september 2006 20:48 schreef gateway het volgende:

[..]

hier eten ze het bakje nooti helemaal leeg, ze zijn verwend, en eten alleen dat wat ze lekker vinden, de rest van het voer laten ze gewoon in hun bakje ligggen......

(ze eten zowieso weining voer uit het bakje..)
Ik geef mijn caafs 2x per dag eten ('s ochtends en 's avonds). Ze krijgen dan 1 maatschepje = niet veel; tot de bodem gevuld is.

En als ze het nog niet op hebben krijgen ze niets. Tot de volgende dag wordt het oude voer weggegooid en krijgen ze weer nieuw.

Meestal eten ze hun bakje braaf op, althans de inhoud.

Tussendoor krijgen ze nog hooi en groenvoer.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41935811
quote:
Op maandag 18 september 2006 22:08 schreef gateway het volgende:
En ik las hier ergens iets over een waterfles, dat 300ml een mooie maat is.... dat zal wel, maar die 300 ml doen ze hier wel 2 weken mee!! (dus het heef tgeen zin um vol te doen, want alle dagen vernieuw je toch het water, of alle 2 dagen....)
Hoe meer vochtrijk groenvoer de caaf krijgt, hij minder hij zal drinken. Als ik mijn caafs veel komkommer geef, blijven de flesjes langer vol dan zonder komkommer.
Daarbij heeft het wel zin om het flesje helemaal vol te doen, omdat volle flesjes minder snel gaan lekken als ze opgehangen worden.
I had a signature once. It was awful.
pi_41935883
Bij mij worden de drinkflesjes ook bijna niet aangeraakt, Toby houdt soms van "soppen", dwz brokje eten -> water drinken (druppeltje) -> brokje eten!
pi_41935914
quote:
Op maandag 18 september 2006 22:21 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik geef mijn caafs 2x per dag eten ('s ochtends en 's avonds). Ze krijgen dan 1 maatschepje = niet veel; tot de bodem gevuld is.
En als ze het nog niet op hebben krijgen ze niets. Tot de volgende dag wordt het oude voer weggegooid en krijgen ze weer nieuw.
Meestal eten ze hun bakje braaf op, althans de inhoud.
Ik meet mijn voer niet af. Ik vul iedere week bij het verschonen de bakjes (gem. driekwart a 1 bakje beschikbaar per caaf), en bij sommige groepen gaat dat dan op, bij sommigen niet. Ze eten bij mij, vind ik, echt weinig hardvoer, maar dat kan verder geen kwaad.

De enige momenten waarop ik een beetje op de hoeveelheid hardvoer ga letten, is als ik een zwangere zeug heb. Aan het einde van de zwangerschap kan veel hardvoer ervoor zorgen dat de jongen érg hard groeien en ze moeite kan krijgen met het eruit persen. Alles wat de zeug in de laatste week eet gaat eigenlijk direct naar de ukken. In zo'n geval is het dus zinnig om het hardvoer te matigen, en ervoor te zorgen dat de caaf juist veel hooi en groenvoer eet.
I had a signature once. It was awful.
pi_41936018
quote:
Op maandag 18 september 2006 22:47 schreef inkie1010 het volgende:
Bij mij worden de drinkflesjes ook bijna niet aangeraakt, Toby houdt soms van "soppen", dwz brokje eten -> water drinken (druppeltje) -> brokje eten!
dat doet Owen ook!
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 19 september 2006 @ 11:04:17 #235
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_41945413
hier een paar foto's van vanmorgen, ze zitten samen gezellig op een deken (naja 4 dekens) op de bank:



Samen lekker gras & hooi eten



Kijk eens hoe dik we zijn!



Gizmo (de zwarte caaf) wil volgens mij niet op de foto



Of wil hij zun neus showen???

pi_41946957
heeft t zwarte caafje nu zo'n spekoogje?
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 19 september 2006 @ 13:03:56 #237
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_41948698
quote:
Op dinsdag 19 september 2006 12:03 schreef zoeperzazke het volgende:
heeft t zwarte caafje nu zo'n spekoogje?
wat bedoel je precies?
pi_41949135
Het zwarte caafje heeft een hangend onderst ooglid. Dat heet een spekoogje.
I had a signature once. It was awful.
pi_41949812
quote:
Op maandag 18 september 2006 22:48 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

De enige momenten waarop ik een beetje op de hoeveelheid hardvoer ga letten, is als ik een zwangere zeug heb.
Krijgen ze dan ook ander voer met een rijkere samenstelling?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41950812
quote:
Op dinsdag 19 september 2006 13:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Krijgen ze dan ook ander voer met een rijkere samenstelling?
Nou, een zwangere zeug moet goed fokkersvoer hebben gedurende de hele dracht. Zelf ben ik een grote fan van Kasper. Kasper is een volledige korrel, die rijk is aan alles wat ze nodig hebben. Hope Farms is ook een goede korrel, maar zeugen die dit eten gedurende hun zwangerschap vervetten sneller, waardoor de kans op zwangerschapsvergiftigingen of andere problemen groter is. Bij Garvo ken ik vrij veel verhalen van miskramen en andere ellende.

Het hoeft niet altijd verkeerd te gaan met gemengd knaagdierenvoer, maar het is het beste als ze een goede korrel krijgen die wel rijk is, maar niet te vet is. En deze dan met mate doseren de laatste week/weken.
I had a signature once. It was awful.
pi_41951627
quote:
Op maandag 18 september 2006 22:51 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

dat doet Owen ook!
Heeft Toby vast van Owen afgekeken in die week dat ze samen zaten!!!
pi_41951656
Gateway, lieve foto's zeg
  dinsdag 19 september 2006 @ 19:03:53 #243
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41958766
Onze caafs krijgen 's morgens hardvoer. Ik vul het bakje weer tot het randje, ook als het niet leeg is. 1 keer per week gooi ik dat weg, bij het verschonen van de kooi. Verder krijgen ze groenvoer als ik het over heb En ik heb een drinkfles van 600cc (geen idee hoeveel ml dat is) en die is binnen 3 dagen wel leeg Moet wel zeggen dat ie ook wat lekt, maar niet heel veel.
To infinity…and beyond!
pi_41958868
ik las iets over zwemmen...nou euhm think again, ze kunnen prima zwemmen! Alleen niet als ze van die enorme slepen hebben natuurlijk. Die van mij hebben best veel gezwommen toen ik op mezelf woonde, toen woonde ik vlak aan het water. Je moet wel weten met wie je gaat zwemmen, omdat sommigen het niet leuk vinden, maar toen caitlin nog leefde heb ik vaak zat met haar gezwommen Overigens ook geen uuuuren maar soms wel een dikke tien minuten dat ze in t water zat
  dinsdag 19 september 2006 @ 19:49:08 #245
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_41960208
Zwom je dan met ze in de sloot?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_41963218
quote:
Op dinsdag 19 september 2006 19:03 schreef ivetje het volgende:
Onze caafs krijgen 's morgens hardvoer. Ik vul het bakje weer tot het randje, ook als het niet leeg is. 1 keer per week gooi ik dat weg, bij het verschonen van de kooi. Verder krijgen ze groenvoer als ik het over heb En ik heb een drinkfles van 600cc (geen idee hoeveel ml dat is) en die is binnen 3 dagen wel leeg Moet wel zeggen dat ie ook wat lekt, maar niet heel veel.
Wordt het voerbakje dan niet vies?

Mijn caafs poepen altijd in het bakje, vinden ze leuk, maar van mij mogen ze een andere hobby zoeken..

Of heb jij je caafs zindelijk gemaakt?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 19 september 2006 @ 21:23:48 #247
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41963620
quote:
Op dinsdag 19 september 2006 21:14 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Wordt het voerbakje dan niet vies?

Mijn caafs poepen altijd in het bakje, vinden ze leuk, maar van mij mogen ze een andere hobby zoeken..

Of heb jij je caafs zindelijk gemaakt?
Het bakje valt wel mee...ze poepen er wel in, maar niet heel veel. Soms gooi ik dat eruit, soms niet. Hij poept in z'n bakje, niet ik
En de caaf zindelijk maken gaat me nooit lukken hoor...

Nog even een vraagje over Google's pootje. Over 2 dagen ben ik klaar met de antibiotica, wat moet ik daarna doen? Moet het dan helemaal over zijn of gaat het daarna gewoon weg. Het pootje is wel wat zachter als voorheen, maar nog wel dikker als de andere. Klopt dat of niet?
To infinity…and beyond!
  dinsdag 19 september 2006 @ 21:57:39 #248
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_41965273
quote:
Op dinsdag 19 september 2006 14:51 schreef inkie1010 het volgende:
Gateway, lieve foto's zeg
tnx, zijn de caafs van mij vriendin (naja Lexie, Gizmo hadden we ter opvang ff maar hij is gebleven en vriendin noemt het steeds mijn cavia.....)
quote:
Op dinsdag 19 september 2006 21:14 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Wordt het voerbakje dan niet vies?

Mijn caafs poepen altijd in het bakje, vinden ze leuk, maar van mij mogen ze een andere hobby zoeken..

Of heb jij je caafs zindelijk gemaakt?
whehe poepen in het voerbakje.... Dat doen onze niet...

Ze poepen wel door de hele kooi, echt overal!! Lexie zelfs in haar hooi!! Ze gaat dan in de hooiruif liggen, op haar hooi, voor eet ze het hooi en achter poept ze het vol
pi_41974963
Hier wordt ook weleens in het voerbakje gepoept. Maar ik geef ze elke dag schoon voer en water.

Ik heb Toby ingeschreven voor de knuffelkeuring in IJsselstein op 8 oktober!
pi_41975387
Pipi is verdrietig. Ze maakt nu geen schijn van kans meer in de knuffelkeuring
I had a signature once. It was awful.
pi_41981064
Nee hoor Want Toby blijft denk ik niet echt mooi stilzitten in vreemde handen
pi_41982336
ugh, ik ben nog steeds kwaad op m'n ouders. ik mag misschien wel cavia's als ik ze op m'n kamer zet, maar als ik dan zo'n stel heb dat 's nachts gaat lopen k***en heb ik een probleem . het is zo vreemd om nergens voor te hoeven zorgen. m'n hamster is een week dood en ik loop nog steeds naar de hoek waar de kooi stond. en ik moet m'n zus eraan herinneren dat haar hamster weer eten moet en een schoon hok .
Tap tap tap
pi_41987249
Je kunt best twee cavia's op je kamer zetten. Het enige waar je hooguit last van hebt, is het drinken, maar het is echt niet erg om 's nachts het flesje uit de kooi te halen (en ze een stukje komkommer of ander vochtrijke groente geeft). Sommige caafs knagen nl heel hard aan het tuitje. Maar verder kun je er aardig doorheen slapen hoor...
I had a signature once. It was awful.
pi_41989149
Cherrylips:

Ik had toen ik thuis woonde ook cavia's op de kamer. En inderdaad, alleen kan het drinken erg storend zijn. En hard kangen ook. Maar ik heb er verder prima doorheen geslapen vroeger!
  woensdag 20 september 2006 @ 18:55:37 #255
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41990406
quote:
Op woensdag 20 september 2006 16:54 schreef zoeperzazke het volgende:
Je kunt best twee cavia's op je kamer zetten. Het enige waar je hooguit last van hebt, is het drinken, maar het is echt niet erg om 's nachts het flesje uit de kooi te halen (en ze een stukje komkommer of ander vochtrijke groente geeft). Sommige caafs knagen nl heel hard aan het tuitje. Maar verder kun je er aardig doorheen slapen hoor...
Vergeet de tralies niet Kooi zonder dus...
Ik had niet echt last van ze, maar had al verteld dat Google zo dun werd dus vandaar dat ze van mijn kamer gingen. Let daar dus wel heel goed op Da's het enige!
To infinity…and beyond!
pi_41990442
quote:
Op woensdag 20 september 2006 16:54 schreef zoeperzazke het volgende:
Je kunt best twee cavia's op je kamer zetten. Het enige waar je hooguit last van hebt, is het drinken, maar het is echt niet erg om 's nachts het flesje uit de kooi te halen (en ze een stukje komkommer of ander vochtrijke groente geeft). Sommige caafs knagen nl heel hard aan het tuitje. Maar verder kun je er aardig doorheen slapen hoor...
Inderdaad! Bij mij staan ze ook op de slaapkamer, het enige is dat ze gewend zijn 6:30 eten te krijgen en dat in het weekend NIET vergeten Goeie wekker!
  woensdag 20 september 2006 @ 19:10:45 #257
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41990901
Ow btw, dat russel bedding is heerlijk Heb de kooi net verschoont na 1 week precies en het stonk nog niet. Alleen op de plek waar het meest geplast wordt stonk het toen ik de krant weghaalde. Zolang je dus niet gaat verschonen ruik je hem ook niet. En het ziet er een stuk schoner uit dan zaagsel vind ik. Daarnaast doe ik met een pak russel bedding 3 keer (het lijkt weinig maar is het niet) en met eenzelfde pak zaagsel maar 2 keer Scheelt dus ook weer geld. Ben er erg tevreden over in ieder geval!!
To infinity…and beyond!
pi_41991132
quote:
Op woensdag 20 september 2006 18:55 schreef ivetje het volgende:

[..]

Vergeet de tralies niet Kooi zonder dus...
Ik had niet echt last van ze, maar had al verteld dat Google zo dun werd dus vandaar dat ze van mijn kamer gingen. Let daar dus wel heel goed op Da's het enige!
ach ja, maar dan zitten ze er al. Dan kunnen die ouders ook niet zeuren. Alles in het belang van de caafs! Dat snappen zij ook . Heb je het al eens met ze over het leeraspect van zorgen voor een dier gehad? En dat het stressverlagend werkt en goed voor je hartslag is?
pi_41993421
Dat leeraspect heb ik nu gehad denk ik . Maar dan moet ik ze gewoon vanaf het begin af aan laten wennen aan mijn dag en nacht ritme .
Tap tap tap
pi_41994054
quote:
Op woensdag 20 september 2006 19:10 schreef ivetje het volgende:
Ow btw, dat russel bedding is heerlijk *verhaal*
Wat goed om te horen dat het je bevalt! Altijd fijn als je een bodembedekking hebt waar je echt tevreden over bent zaagsel is ook niet alles... Je gaat dit nu dus blijven gebruiken?

Wat het pootje betreft: ik zou het écht écht niet weten, ik heb het zelf nog nooit meegemaakt. als je twijfelt zou ik de DA even bellen, die kan vast telefonisch advies geven over wat te doen. En anders kun je altijd Desiree nog mailen... Maar het si dus wel verminderd als ik het goed begrijp?
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 20 september 2006 @ 20:46:35 #261
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41994483
quote:
Op woensdag 20 september 2006 20:36 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Wat goed om te horen dat het je bevalt! Altijd fijn als je een bodembedekking hebt waar je echt tevreden over bent zaagsel is ook niet alles... Je gaat dit nu dus blijven gebruiken?

Wat het pootje betreft: ik zou het écht écht niet weten, ik heb het zelf nog nooit meegemaakt. als je twijfelt zou ik de DA even bellen, die kan vast telefonisch advies geven over wat te doen. En anders kun je altijd Desiree nog mailen... Maar het si dus wel verminderd als ik het goed begrijp?
Ja, ik blijf russel bedding gebruiken. Wel met een dun laagje zaagsel eronder, zodat het wat beter vocht opneemt
En idd, het pootje is al een stuk beter. Ik kijk het nog eventjes aan, de antibiotica gaat denk ik nog een dag of 2 mee en daarna zien we het wel. Het is iig al een stuk zachter en wat dunner ook volgens mij

wel irritant dat je een nieuwe icon hebt...had niet door dat jij het was
To infinity…and beyond!
pi_41998330
Ik heb net mijn adoptie certificaat voor mijn adoptiecaafje Hazel (van Knoevel)gekregen
pi_41998868
quote:
Op woensdag 20 september 2006 22:10 schreef inkie1010 het volgende:
Ik heb net mijn adoptie certificaat voor mijn adoptiecaafje Hazel (van Knoevel)gekregen
komt jouw postbode zo laat op de avond?
I had a signature once. It was awful.
pi_42001052
quote:
Op woensdag 20 september 2006 22:19 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

komt jouw postbode zo laat op de avond?
hehe nee ik zei dat ik hem gewoon per mail wilde ontvangen, scheelt weer verzendkosten die anar de caafjes kunnen!
  donderdag 21 september 2006 @ 06:38:12 #265
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_42006053
quote:
Op woensdag 20 september 2006 23:02 schreef inkie1010 het volgende:

[..]

hehe nee ik zei dat ik hem gewoon per mail wilde ontvangen, scheelt weer verzendkosten die anar de caafjes kunnen!
0,39....egoïst

pi_42008766
egoist?? juist niet
39 cent is toch een witlofstronk
  donderdag 21 september 2006 @ 13:30:53 #267
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_42013274
quote:
Op donderdag 21 september 2006 10:32 schreef inkie1010 het volgende:
egoist?? juist niet
39 cent is toch een witlofstronk
haha was ook sarcastisch bedoeld

ik haalde altijd knaagstokkies (met zo'n houten binnenkant) en yoghurt snoepjes voor m'n caaf, en verder groenten enzo...vooral de stokjes vielen in de smaak, die waren meestal binnen 2 dagen helemaal kaal tot op het hout
pi_42017437
Zo, weer een fotoreeksje van alle caafjes hier. Ik wilde ze allemaal eens écht close-up op de foto hebben... en dat is gelukt, vind ik!

Ibi


Biddy


Onyx


Iwi


Qwerty


Owen


Pipi


Jewel


Oger


Ovide
I had a signature once. It was awful.
pi_42019247
aaaaaaaaaaaa wat lief al die neusjes!!!
en die lipjes van Owen Jwel en Ivy. Om te zoenen
pi_42022978
Wat een ontzettende lieve koppies!! bekjes en neusjes
  donderdag 21 september 2006 @ 19:28:48 #271
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
  donderdag 21 september 2006 @ 20:11:33 #272
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_42025200
ik moet hier echt niet meer kijken . die neusjes .
Tap tap tap
pi_42025391
je mag ze best een keertje komen knuffelen hoor
I had a signature once. It was awful.
pi_42025480
maar dan kan ik geen afscheid nemen .
Tap tap tap
  donderdag 21 september 2006 @ 20:22:45 #276
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_42025545
quote:
Op donderdag 21 september 2006 20:18 schreef zoeperzazke het volgende:
je mag ze best een keertje komen knuffelen hoor
ik wil ze allemaal een kusje geven
en ik ben hetero jah
  donderdag 21 september 2006 @ 20:25:31 #277
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_42025658
omfg, ik kwam in google zojuist tegen hoe ze een cavia ontleden...

Wat is dat nou voor 'n school opdracht, ik vond een mossel ontleden al lekker, een kikker totaal niks, maar een cavia ontleden op school...

ik zal de link maar niet plaatsen (maar google > images > groot formaat > guineapig)
pi_42025813
eh nee, laat maar . dat zou ik gewoon weigeren om te doen. die vissenkop en die varkensnieren die ik moest ontleden bij biologie gingen nog, dat was slachtafval enzo, maar cavia's? Dan maar een onvoldoende.
Tap tap tap
pi_42026145
quote:
Op donderdag 21 september 2006 20:25 schreef wobbel het volgende:
omfg, ik kwam in google zojuist tegen hoe ze een cavia ontleden...

Wat is dat nou voor 'n school opdracht, ik vond een mossel ontleden al lekker, een kikker totaal niks, maar een cavia ontleden op school...
Op school heb ik o.a.: vissen, varkensogen (2x), koeienharten en viskieuwen mogen ontleden. En ik vond het bij alle gevallen niet erg smakelijk.

Er zat overigens een luchtje (ontbindingslucht, ja) aan die varkensogen. Want ze waren bevroren geweest en een dag lang uit de koelkast gehaald om te laten ontdooien, laat het die dag nou ontzettend warm zijn geweest: alle ogen stonken onwijs...

Maar goed, om even terug te komen: aan de ene kant is cavia's ontleden voor de wetenschap wel goed, dan weten ze tenminste hoe ze moeten opereren etc.

Maar het nut ontgaat me wanneer ze dat bij cavia's doen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 21 september 2006 @ 20:38:59 #280
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_42026158
quote:
Op donderdag 21 september 2006 20:29 schreef CherryLips het volgende:
eh nee, laat maar . dat zou ik gewoon weigeren om te doen. die vissenkop en die varkensnieren die ik moest ontleden bij biologie gingen nog, dat was slachtafval enzo, maar cavia's? Dan maar een onvoldoende.
ik zou nog liever een niveau lager gestuurd wordne dan een cavia ontleden...
  donderdag 21 september 2006 @ 20:40:04 #281
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_42026209
quote:
Op donderdag 21 september 2006 20:38 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Op school heb ik o.a.: vissen, varkensogen (2x), koeienharten en viskieuwen mogen ontleden. En ik vond het bij alle gevallen niet erg smakelijk.

Er zat overigens een luchtje (ontbindingslucht, ja) aan die varkensogen. Want ze waren bevroren geweest en een dag lang uit de koelkast gehaald om te laten ontdooien, laat het die dag nou ontzettend warm zijn geweest: alle ogen stonken onwijs...

Maar goed, om even terug te komen: aan de ene kant is cavia's ontleden voor de wetenschap wel goed, dan weten ze tenminste hoe ze moeten opereren etc.

Maar het nut ontgaat me wanneer ze dat bij cavia's doen.
mwa, op de foto kan je alles heel mooi onderscheiden en alle orgaantjes enzo heel mooi zien, dus ik denk dat het daarom is...
pi_42026606
quote:
Op donderdag 21 september 2006 20:38 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Op school heb ik o.a.: vissen, varkensogen (2x), koeienharten en viskieuwen mogen ontleden. En ik vond het bij alle gevallen niet erg smakelijk.

Er zat overigens een luchtje (ontbindingslucht, ja) aan die varkensogen. Want ze waren bevroren geweest en een dag lang uit de koelkast gehaald om te laten ontdooien, laat het die dag nou ontzettend warm zijn geweest: alle ogen stonken onwijs...

Maar goed, om even terug te komen: aan de ene kant is cavia's ontleden voor de wetenschap wel goed, dan weten ze tenminste hoe ze moeten opereren etc.

Maar het nut ontgaat me wanneer ze dat bij cavia's doen.
Tjee, wat zat ik op voor een school, zeg! Niks van dat alles bij biologie. We hebben wel een paardebloemwortel mogen analyseren .

Hee ik had een paar dagen geleden wat maisbladeren en ook een maiskolf gescoord bij een boer. De bladeren gingen erin als zoete koek! Nu had de kolf een paar dagen in de zon gelegen en leek wat soepeler en heb deze net gegeven. Nou, Snoopy vind het geweldig.
Nou moet ik zeggen dat ze echt heel veel gezonde dingen lust. Mijn eerdere cavia's waren echt kieskeurig!
Ook Pluis lust het graag. En ook Franz Ferdinand, het terroristische konijn is er weg van.
Vandaag ook weer wat mais en maisbladeren aan een boer gevraagd en dit keer heb ik zelfs een aantal kolven. Wat denken jullie, is het inderdaad verstandig om ze een paar dagen te laten liggen tot ze wat zachter zijn?
De maisstengels ga ik maar in water zetten, anders droogt dat blad zo uit. Goed idee???
pi_42027061
Djep, ik heb geen flauw idee.

Wat het ontleden betreft: een cavia is een ingewikkeld dier, niet zomaar te vergelijken met een konijn. Het ontleden van (op natuurlijke wijze gestorven) cavia's lijkt me dan ook zeer nuttig en het lijkt me ook niet echt goor. Misschien dat ik het best in het echt zou willen zien, maar niet van mijn eigen cavia's.
De operatie die Iwi gehad heeft (sterilisatie: eierstokken verwijderd) is bijvoorbeeld een heel ingewikkelde ingreep. De hele buik moet open om vervolgens iets onder de ruggenwervel de eierstokken te verwijderen... Het is dus maar goed dat er geoefend kan worden, want als een DA die nog nooit een caaf heeft opengelegd dit moet doen... *huivert*
I had a signature once. It was awful.
pi_42027752
quote:
Op donderdag 21 september 2006 20:49 schreef Djep het volgende:

[..]

Tjee, wat zat ik op voor een school, zeg! Niks van dat alles bij biologie. We hebben wel een paardebloemwortel mogen analyseren .


En ook Franz Ferdinand, het terroristische konijn is er weg van.

Vandaag ook weer wat mais en maisbladeren aan een boer gevraagd en dit keer heb ik zelfs een aantal kolven. Wat denken jullie, is het inderdaad verstandig om ze een paar dagen te laten liggen tot ze wat zachter zijn?
De maisstengels ga ik maar in water zetten, anders droogt dat blad zo uit. Goed idee???
Uhm, ik zit nu op een paraveterinaire school (dierenartsassistente kun je daar o.a. mee worden) dus we zullen iets meer ontleden dan op een normale school.

Op de basisschool mochten we een prachtige ui onder de microscoop leggen en we keken of er zetmeel in aardappels zat d.m.v. er wat jodium eroverheen gooien.

Frans Ferdinand wat een geweldige naam voor een konijn

Wat betreft die maiskolf: ik had er 1 illigaal geplukt in het weiland, maar mijn caafs aten de allen de bladeren op. Kolf lieten ze liggen, ik had de kolf ook even een dag laten liggen, maar het had niet zoveel effect.

Misschien dat mijn cavia's gewoon niet into maiskolven zijn: ze eten ze ook niet altijd op uit hun normale hardvoer.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42028036
Toby en de hooibal







pi_42028155
quote:
Op donderdag 21 september 2006 20:38 schreef wobbel het volgende:

[..]

ik zou nog liever een niveau lager gestuurd wordne dan een cavia ontleden...
net zoals in amerika als ze kikkers gaan ontleden maar dat de kikker eerst even dood moet . dat had ik ook vertikt hoor.
Tap tap tap
pi_42028551
posten jullie vanavond effe niet het topic vol, ik ga naar bed en kan geen nieuwe openen
I had a signature once. It was awful.
pi_42028655
We doen ons best
pi_42029088
quote:
Op donderdag 21 september 2006 21:39 schreef zoeperzazke het volgende:
posten jullie vanavond effe niet het topic vol, ik ga naar bed en kan geen nieuwe openen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 21 september 2006 @ 22:04:35 #290
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42029788
quote:
Op donderdag 21 september 2006 21:39 schreef zoeperzazke het volgende:
posten jullie vanavond effe niet het topic vol, ik ga naar bed en kan geen nieuwe openen
dan moet iemand anders dat maar doen
pi_42030683
quote:
Op donderdag 21 september 2006 22:04 schreef gateway het volgende:

[..]

dan moet iemand anders dat maar doen
ja...waarom niet
pi_42030780
ooooooo toby heeft zo'n geinig kruintje.... snoopy ook, maar die zag je alleen toen ze klein was, nu zie je dr weinig van
pi_42038604
quote:
Op donderdag 21 september 2006 22:23 schreef Djep het volgende:

[..]

ja...waarom niet
omdat ik het zo leuk vind om te doen
I had a signature once. It was awful.
pi_42039483
zooo, Owen is gister naar buiten terugverhuisd: hij is 4 weken geleden gecastreerd en mocht gister kennismaken met zijn blijvende harem...en blij dat ie was! 2 van die mooie dames, nou die heeft de hele tijd lopen prrrrt'en haha! En Diego mocht nog voor 2 dagen terug naar zijn broertje, en dat vond hij ook wel errug tof! Morgan gaat Diego naar zijn nieuwe bazinnetje...spannend
Foto's volgen nog =)
pi_42040150
Haha Owen Hij zal zeker weer in zijn hummetje zijn! Ben blij dat zijn castratie zo vlotjes is verlopen! Enne, ik wil nog wel een foto van Achmed voor hij verhuist hoor
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 22 september 2006 @ 10:57:44 #296
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42041415
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 09:21 schreef RiesAmaris het volgende:
zooo, Owen is gister naar buiten terugverhuisd: hij is 4 weken geleden gecastreerd en mocht gister kennismaken met zijn blijvende harem...en blij dat ie was! 2 van die mooie dames, nou die heeft de hele tijd lopen prrrrt'en haha! En Diego mocht nog voor 2 dagen terug naar zijn broertje, en dat vond hij ook wel errug tof! Morgan gaat Diego naar zijn nieuwe bazinnetje...spannend
Foto's volgen nog =)
hehe dat doet Gizmo ook steeds, maar het vrouwtje wil nie
pi_42041466
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 10:57 schreef gateway het volgende:

[..]

hehe dat doet Gizmo ook steeds, maar het vrouwtje wil nie
Eens in de 16 dagen wel hoor
I had a signature once. It was awful.
pi_42041523
mijn mannetjes cavia's purrrrden vroeger ook tegen elkaar. en die kontjes zo heen en weer, en dan piepen . en dan vechten .
Tap tap tap
  vrijdag 22 september 2006 @ 11:08:11 #299
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42041707
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 10:59 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Eens in de 16 dagen wel hoor
hmmzz, nog nooit meegemaakt
pi_42041789
nouja, zeugjes zijn eens in de 16 dagen bronstig en dan wel erg gewillig... maar je merkt het lang niet aan iedere zeug...
I had a signature once. It was awful.
pi_42041809
I had a signature once. It was awful.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')