abonnement Unibet Coolblue
pi_47963567
Als je nog geen maler hebt, reserveer daar dan (veel) geld voor...
Hoe beter de maler, hoe beter de koffie! Een maler heeft veel meer invloed dan je in eerste instantie wellicht zou verwachten...
Wij gebruiken thuis (woon nog bij mijn ouders) zelf (nog) een relatief goedkope (nou ja, 120 euro...) maler, maar ik weet wel wat ik wil hebben als ik op mijzelf ga wonen/ga trouwen/ga samenwonen. Dat zal bijna zeker een Rancilio Rocky of een Macap M5 worden.
Als espressoapparaat gebruiken mijn ouders een Rancilio Silvia en die bevalt erg goed, die zou ik zeker ook graag willen hebben. Het voordeel van de Rancilio ten opzichte van vergelijkbare apparaten qua prijs vind ik de kwaliteit die je krijgt voor het geld, die is gewoon ontzettend goed. Ik vond het, toen ik het op smaak heb vergeleken, de beste in zijn prijsklasse voor wat betreft de machines die ik toen heb vergeleken (een stuk of vijf verschillende).

Goede espresso en cappucino zijn niet alleen heerlijk om te drinken, maar ook een feest om te maken
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  dinsdag 3 april 2007 @ 15:20:31 #77
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_47965247
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 14:40 schreef beunkster het volgende:
Als je nog geen maler hebt, reserveer daar dan (veel) geld voor...
Hoe beter de maler, hoe beter de koffie! Een maler heeft veel meer invloed dan je in eerste instantie wellicht zou verwachten...
Wij gebruiken thuis (woon nog bij mijn ouders) zelf (nog) een relatief goedkope (nou ja, 120 euro...) maler, maar ik weet wel wat ik wil hebben als ik op mijzelf ga wonen/ga trouwen/ga samenwonen. Dat zal bijna zeker een Rancilio Rocky of een Macap M5 worden.
Ik heb er eentje van ¤35, is een prima maler
pi_47965492
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 14:02 schreef Richie_Rich het volgende:
En nog even doorsparen voor een maler, dat is erg belangrijk
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 15:20 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Ik heb er eentje van ¤35, is een prima maler
Een goede maler is behoorlijk belangrijk. En voor ¤35 heb je die niet hoor.
  dinsdag 3 april 2007 @ 17:13:10 #79
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_47970110
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 15:26 schreef Herodus het volgende:

[..]


[..]

Een goede maler is behoorlijk belangrijk. En voor ¤35 heb je die niet hoor.
Ik wel
pi_47975501
Tweedehands een supermazzeltje gehad of zo?
Welke maler gebruik je eigenlijk als ik zo vrij mag zijn?
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_47978840
Ik heb intussen mijn Gagggia MDF koffiemolen ingeruild (was een tweedehandse) voor een Demoka M203. Ik kreeg met de gaggia niet de juist maling voor mijn Quicmill 820. De Demoka is een pretige molen voor niet al te veel geld ¤175. Hij maalt erg constant.

Wat zijn lekker bonen voor cappucino en hoelang blijven bonen goed in het reservoir van de molen?
  dinsdag 3 april 2007 @ 23:01:49 #82
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_47985741
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 19:32 schreef beunkster het volgende:
Tweedehands een supermazzeltje gehad of zo?
Welke maler gebruik je eigenlijk als ik zo vrij mag zijn?
Inderdaad een supermazzeltje

Faema horecamolen voor het luttele bedrag van ¤35 uit een boedelveiling
  dinsdag 3 april 2007 @ 23:03:21 #83
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_47985826
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 20:49 schreef probin het volgende:
Ik heb intussen mijn Gagggia MDF koffiemolen ingeruild (was een tweedehandse) voor een Demoka M203. Ik kreeg met de gaggia niet de juist maling voor mijn Quicmill 820. De Demoka is een pretige molen voor niet al te veel geld ¤175. Hij maalt erg constant.

Wat zijn lekker bonen voor cappucino en hoelang blijven bonen goed in het reservoir van de molen?
Het allerbeste is bonen in de vriezer en alleen wat je per dag gebruikt in de molen doen, of dat te doen is, is het tweede.

Voor cappuccino maakt het overigens niet zo heel veel uit of je bonen al wat ouder zijn
pi_47986081
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 23:01 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Inderdaad een supermazzeltje
[afbeelding]
Faema horecamolen voor het luttele bedrag van ¤35 uit een boedelveiling
Dat heb je erg goed voor elkaar, die dingen zijn extreem duur nieuw (sowieso meer dan 500 euro en ik dacht zelfs meer dan 800 euro...), gaaf!
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_48001003
Kan je met een espressomachine (quickmill 820) ook een gewone kop koffie zetten?
pi_48004397
Dat kan in zoverre dat je er natuurlijk wel een grotere kop onder kunt zetten en een grovere maling van je espessobonen kiest (naast dat je natuurlijk ook andere bonen kunt selecteren). Of je er daadwerkelijk filterkoffie in kunt doen, dat weet ik niet zeker, maar volgens mij gaat daat niet goed.
Als je als enige doel hebt om minder sterke koffie te zetten dan kun je gewoon de hoeveelheid pakken die je voor een normaal espressokopje pakt en daar dan dus een groter kopje voor te gebruiken.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  woensdag 4 april 2007 @ 20:26:35 #87
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_48018274
quote:
Op woensdag 4 april 2007 14:34 schreef beunkster het volgende:
Dat kan in zoverre dat je er natuurlijk wel een grotere kop onder kunt zetten en een grovere maling van je espessobonen kiest (naast dat je natuurlijk ook andere bonen kunt selecteren). Of je er daadwerkelijk filterkoffie in kunt doen, dat weet ik niet zeker, maar volgens mij gaat daat niet goed.
Als je als enige doel hebt om minder sterke koffie te zetten dan kun je gewoon de hoeveelheid pakken die je voor een normaal espressokopje pakt en daar dan dus een groter kopje voor te gebruiken.
Zo zou ik het niet doen, dan wordt de koffie bitter namelijk (overextractie).

Beter is een Americano. Espresso zetten in een capu kopje en de rest bijvullen met kokend water
pi_48039265
Heb je inderdaad wel gelijk in...
Je kunt natuurlijk ook gewoon een hele milde espresso pakken en dan gewoon de hoeveelheid voor twee kopjes espreso gebruiken om één grotere kop koffie te zetten.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_48054309
quote:
Op maandag 19 maart 2007 20:54 schreef reclamedoos het volgende:
Iemand ervaring met dekoffiethuiswinkel.nl? Ik heb er een test glaasje besteld voor espresso:

[afbeelding]

Maar ik krijg geen reactie van de winkel over mijn bestelling. Andere winkels waar dit te bestellen is, zijn uiteraard ook welkom.
kwam net iets tegen op http://caffeprimo.nl/



http://caffeprimo.nl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=123&category_id=32&option=com_phpshop&Itemid=38
pi_48062797
Holy fuck, ik wil die! (ik werk op mijn werk met een van der westen)
" there is nothing to not be amazed at "
  vrijdag 6 april 2007 @ 17:27:45 #91
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_48084860
quote:
Op maandag 2 april 2007 23:33 schreef R34L-SIcK het volgende:
Hoi mensen,

Ik geef toe....
Ook ik ben gegrepen door het virus.
(....)
Hopelijk krijg ik het voor elkaar
Kijk op het home-barista.com forum voor tamping techniques, en gebruik bijv. WDT (kijk bij de howto's). Met WDT en een goede tamp kan je een écht goede extractie bewerkstelligen en daarmee crema.

Koop ook verse koffie bij bijv. kaldi, daar krijg ik goede crema uit, uit een net gekochte zak weet ik > 1cm te persen, bij simon lévelt is dat nog geen 0.3 cm.

Geef voor de maler zeker niet minder uit dan rond de 200 euro, dat heeft geen zin.

Ik was afgelopen week trouwens in Rome, daar maken ze wel goede espresso/cappuccino (meestal dan, ik heb 1x mijn cappuccino teruggestuurd omdat er cacao ( ) opzat en omdat de melk te heet was. Dat van de melk begrepen ze de tweede keer nog steeds niet (gevolg: bitter en vies in plaats van zoet, zacht en romig).
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_48100091
Wie weet een topespressobar in Parijs? Ik kom tot nu toe alleen maar prut tegen. Van aanstampen hebben ze hier volgens mij nog noooit gehoord geloof ik...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_48464640
hmmm lekker topic, ga ook maar even een espresso maken.
pi_48700544
Fotos van de kampioenschappen op http://www.flickr.com/pho(...)s/72157600118571559/

Voormalig baristakampioen Rose van Asten heeft het Latte Artkampioenschap gewonnen, Liesbeth Slijster heeft het baristakampioenschap gewonnen. Leuk detail: deze dames en nr. 2 van de baristakampieonschappen werken voor hetzelfde cafe, De Blonde Pater in Nijmegen. Vorig jaar bezette dit café plaatsen 1,2,4 en 5 van de baristakampioenschappen.

Trouwens nog enkele baristalogs
http://www.moniekbarista.blogspot.com/
http://dutchbarista.blogspot.com/

[ Bericht 20% gewijzigd door tim2308 op 25-04-2007 12:29:41 ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_48900961
Weet iemand hoe de Douwe Egberts espresso bonen zijn? Ik zag dat ze nu ook Dark roast hadden.
pi_48909127
Tja, alle waar naar zijn geld denk ik maar. De verkoopprijs van DE overstijgt vaak niet de inkoopprijs van de betere branders......
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_48977693
Ik heb nu twee keer bonen gehaald bij Blanche Dael in Maastricht. Die branden behoorlijk vaak(iedere dag) dus verse bonen. Je proeft echt het verschil met een Kaldi of een Simon Levelt. Die bonen bij Levelt in die grote bakken kunnen gewoon niet vers zijn.
Voor mensen die nog twijfelen over een goede machine, overweeg eens een professionele tweedehands eengroepsmachine van Marktplaats. Heb ik ook gedaan en tot nu toe heel blij mee. Die machines zijn toch net een stap verder dan een Rancilio Silvia of een Quickmill.
pi_48979610
Heb een tweedehands Mazzer Super Jolly gekocht!
Kan ik tot ver na mijn dood mee doen, gezien de hoeveelheden die ik maal.
Heb hem nog niet veel kunenn testen, maar met de koffie gemalen op zijn fijnste stand kreeg ik na 25 seconden eindelijk ongeveer 1 cl. met veel drab .
Ik mis wel een beetje de gebruiksaanwijzing hoewel het grootse deel zichzelf wijst, maar hoe dat maatdingetje (handig) werkt heb ik nog niet uitgevonden. Ook was het een beetje onuidelijk wanneer ik de fijnheid mag instellen: als hij aanstaat en draait heb ik van een site begrepen, maar niet als hij maalt?
pi_48981803
Dat is een erg mooie molen. Over hoe dat ie precies werkt weet lk niet genoeg van, ik ben zelf nog op zoek naar zoiets. Mag ik vragen wat je er voor betaald hebt ongeveer? Via Marktplaats? Veel plezier ermee in ieder geval.
pi_48982217
Nee via Ebay voor 179 Euro, leek me een koopje en ik heb dan ook meteen op de "koop meteen'knop gedrukt! Maar goed, een miniMazzer lijkt me praktischer voor thuis , maar die vind je nauwelijks voor onder de 450.

en bovendien had ik niet gerekend op de 50 euro transportkosten uit Italie: hij is behalve nogal groot, nogal zwaar .We hebben maar eeen nieuw tafel bij Ikea gekocht voor in de keuken en dat geeft een boel extra ruimte .
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')