abonnement Unibet Coolblue
  zondag 3 december 2006 @ 14:58:48 #151
85967 Miss_kausalaya
cogito ergo sum
pi_44103734
leuk topic!!! mijn konijntje is helaas 3 september ook overleden, heb haar bijna 8 jaar gehad.. echt vanaf jongs af aan, en mis haar nog steeds elke dag! ..
@ heaven7 schattige foto waar je konijntje op staat met dat knuffelbeertje
***geloof in je dromen,en onthoud : ze kunnen alles van je afpakken behalve wat je gelooft***
pi_44104497
Dankje! Leuk nog een reactie erop te krijgen
pi_44538673
De konijnenen hebben het hok al van binnen kapot geknaagt.

Naja, dat zijn konijnen.
Ik denk dat ik ze nu verdeelt over de dag, eten ga geven. Zodat ze altijd wat te doen hebben.
Er ligt ook al een speeltje en een soort knaagblok in.

Misschien moet ik maar eens hout gaan zoeken in het bos voor ze.
pi_44547238
quote:
Op maandag 18 december 2006 15:22 schreef ymme het volgende:
Misschien moet ik maar eens hout gaan zoeken in het bos voor ze.
Heel goed idee

Fruittakken of twijgentakken zijn ook oke
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 18 december 2006 @ 20:55:29 #155
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_44551010
quote:
Op maandag 18 december 2006 15:22 schreef ymme het volgende:
Misschien moet ik maar eens hout gaan zoeken in het bos voor ze.
In de dierenwinkel verkopen ze kiwi stokjes en wilgentenen, ligt meestal in de vriezer bij het vers voer het is niet snoeitijd echt nu he, dus je zult weinig hout vinden tenzij je het afbreekt maja das niet de bedoeling Anders kun je (als je daar ruimte voor hebt) ze een blokhutje geven, hebben die van mij ook, ze vinden het geweldig, je kan erop springen, je kan er in zitten, je kan er overheen springen en je kan er heel erg veel aan knagen !
Onze hokken zijn nog heel thank god
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_44604228
hmm.. ik had net een stukje geschreven is t opeens weg...

nog een poging.

ik heb een knaagsteen met gedroogde peen gekocht, het zit in van dat witte spul waar vogels in pikken, me ene konijn knaagt er wel aan en de ander niet, smaken verschillen.

even een vraag: mijn vrouwtjeskonijn lijkt groter dan het mannetje, maar als ik ze weeg zijn ze ongeveer gelijk, is het zo bij konijnen dat bijv het mannetje wat compacter is qua lichaamsbouw dan vrouwtjeskonijnen?
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_44605182
zo'n knaagsteen is toch slecht voor konijnen?
pi_44605231
is dat echt zo?? ik twijfelde wel maar me ene konijn knaagt zo in zijn bak....dacht goede oplossing mnaats hard brood, etc
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  woensdag 20 december 2006 @ 18:57:28 #159
150152 Queen_Bee
See ya in another life, brotha
pi_44605374
Ik kreeg ook altijd te horen dat knaagstenen niet goed zijn
I'm super sonic man
Do you wanna buy a rocket
pi_44605602
Voor de liefhebbers





Wat een schatjes eej!
pi_44605619
hmm dat gaat niet helemaal zoals ik wil .. sorry
pi_44605655
Knaagstenen zijn trouwens erg slecht voor je konijn!
niet aan beginnen, kunnen ze nierstenen van krijgen en ze hebben het in de verste verte niet nodig
pi_44605751
Wat meer info voor de liefhebbers
quote:
Dierenwinkel
De meeste mensen halen hun konijn uit de dierenwinkel. Dit omdat konijnen daar makkelijk te krijgen zijn (het hele jaar door), ze zijn goedkoop en vaak worden er ook veel dierenwinkelkonijnen in een impuls aangekocht, omdat ze er zo lief uit zien.

In dierenwinkels worden jammergenoeg vaak onwaarheden verteld over konijnen. "Een konijn kan best alleen gehouden worden", "Twee mannetjeskonijnen kunnen best samen", "Deze kooi is ruim zat voor een konijn", "Dit zijn echt twee vrouwtjes hoor!"(waarna de klant later met een nestje zit omdat het toch een ram en een voedster bleken te zijn).

De konijnen in de dierenwinkel zien er misschien lief en klein uit, het is vaak zo dat ze te vroeg bij hun moeder zijn weggehaald omdat ze er dan liever uitzien en beter verkopen. Dit vroeg bij de moeder weggaan kan later tot gezondheidsproblemen leiden. Het nadeel van een dierenwinkelkonijn is ook dat je helemaal niets van de achtergrond van het konijn weet. Je weet niet hoe het karakter van de ouders is, of er erfelijke ziektes in de familie zitten en of er sprake is van inteelt. Je weet niet of het konijn bij een goede hobbyfokker vandaankomt of van een broodfokker. De verkoper in de winkel kan er nog zo eerlijk uit zien, het is beter om je konijn niet in de dierenwinkel te kopen.

Fokker
Het voordeel van het kopen van een konijn bij een fokker is dat hij de achtergrond van het konijn goed kent. Als het een goede fokker is zal hij niet alleen fokken naar de rasstandaard maar ook letten op karakter, gezondheid en levensduur. Als je echt op zoek bent naar een specifiek ras kan het kopen van een konijn bij een fokker een hele goede manier zijn om aan je konijn(en) te komen.
Let wel goed op dat je naar een hobbyfokker gaat om je konijn, en niet naar een broodfokker die konijnen fokt om geld te verdienen, en dus alleen maar aan het vermeerderen is en niet op het karakter en de gezondhied van de dieren let.

Opvang
De beste optie als je op zoek bent naar een gezelschapskonijn is het dier bij een opvang vandaan halen. Hier hebben ze het beste voor met de dieren en zullen ze je ook goed advies kunnen geven over punten als koppelen, huisvesting, voeding en gezondheid. Daarnaast hebben de konijnen die hier terecht komen vaak al veel meegemaakt, en verdienen ze naar mijn mening echt een fijn konijnenleven met een liefdevol baasje. Vaak vragen opvangen een (vrijwillige) bijdrage voor het adopteren van een konijn. Met dit geld steun je de opvang weer en kunnen ze hun goede werk bijven doen! Bij links staan websites van verschillende opvangen.


Waar let je op als je een konijn aanschaft?
Schaf een konijn nooit aan voor een kind, maar alleen omdat je het zelf als ouder ook ziet zitten. Een kind is altijd snel weer uitgekeken op het konijn of de konijnen, en dan komt de verzorging toch op de ouders neer.

Een aantal punten die je kunnen helpen bij de keuze voor je konijn. Aan de hand van deze punten kun je zelf zien of je konijn gezond is, en hoe het met zijn karakter zit.
- Het konijn moet levendig zijn
- Het konijn moet schone ogen en oren hebben
- Het konijn mag niet te lange nagels hebben
- Eet het konijn goed (geef het konijn maar eens wat lekkers om het te proberen)
- Staan de tanden van het konijn goed (het konijn mag niet kwijlen bij het eten, of moeite hebben met eten)
- Is de vacht vol en zacht (geen kale plekken, schilfers e.d)
- Laat het konijn toe dat je hem aanraakt/aait
- Pak het konijn op en kijk hoe het reageert
- Het konijn mag geen diaree of plakpoep hebben.

In een opvang kan het natuurlijk goed voorkomen dat er ook wat schuwere dieren zitten. Het is niet verstandig om zo een konijn voor een klein kind aan te schaffen, er zal toch tijd en geduld in het konijntje moeten worden gestoken, en wie weet word hij wel nooit helemaal tam. Voor een kind, die graag willen aaien en knuffelen is het niet prettig om zo een huisdier te hebben. Voor een volwassene met veel geduld en tijd voor het konijntje kan dit natuurlijk een geweldig maatje worden. Voor een klein kind kan beter een ander huisdier dan een konijn of misschien zelfs beter een pluche knuffeldier worden aangeschaft.

Wat heb je nodig voor jouw konijn?
- Een kooi, deze kun je zelf maken of in de winkel kopen. Eventueel ook een ren.
- Een drinkfles of drinkbak. Een drinkfles geniet de voorkeur omdat hier geen stro en zaagsel in kan komen en het dus hygienischer is.
- Een (baby) flessenborstel om de drinkfles mee schoon te houden (bijv te koop bij HEMA voor ongeveer E1,50)
- Een stevige etensbak die het konijn niet te makkelijk om kan gooien en die goed schoon te maken is.
- Een hooiruif
- Hooi
- Een EHBO-doos voor konijnen
- Een zachte borstel
- Konijnenvoer
- Speelgoed
- Knaagmateriaal
- Een konijnentoilet met vulling (zaagsel of kattenbakkorrels van samengeperst hout)
- Bodembedekking (stro)

De kosten van het houden van een konijn
Eenmalige kosten:
- het konijn zelf; varieert van gratis tot ongeveer 60 euro voor een raskonijn.
- de kooi; dit kan goedkoop 2e hands, maar ook oplopen tot honderden euro's, afhankelijk van wat je wil en hoeveel konijnen er in komen;
- drinkfles; 2-4 euro
- voerbak; 0,50 tot 10 euro (afhankelijk van grootte, voerbak kan zelfs een simpel kommetje zijn of bij meer konijnen een grote stenen hondenvoerbak).
- toiletje; 2-10 euro
- Castratie; Van een ram tussen de 30 en 60 euro, van een voedster tussen de 70 en 120 euro ongeveer.

Terugkomende kosten:
- Voer (brokken); kosten varieren van 40ct per kilo tot 2 euro per kilo voer (een konijn eet 25 gram voer per kilo lichaamsgewicht per dag, dus bij een 2 kilo konijn doe je 20 dagen met een zak voer)
- Hooi; van gratis af te halen bij een boer, tot 3 euro voor een zak kruidenhooi in een dierenwinkel (doe je ongeveer 1,5 week mee bij 1 konijn).
- Stro; kan ook gratis af te halen zijn, maar vaak betaal je toch net een paar euro hiervoor, (3 euro voor een pak waar 5 standaardhokken uit kunnen bijvoorbeeld).
- Groenvoer; dit kunnen restjes zijn van eigen maaltijden, maar als je het goed doet zul je toch nog voor enkele euro's bij moeten kopen elke week.
- Vulling voor het toilet; dit kan van zaagsel tot kattenbakkorrels en varieert dus ook in prijs afhankelijk van de keuze.
- Inentingen; kosten 5 tot 20 euro per enting per konijn (2x per jaar nodig, 2 entingen per konijn).

Overige kosten
- speeltjes voor het konijn; kan van goedkoop, bijv eierdozen, toiletrollen, takken van fruitbomen, tot duur, bijv. voerbal, hooibal, kattenspeeltjes etc).
bron: www.bunnybunch.nl
  donderdag 21 december 2006 @ 13:27:40 #164
150152 Queen_Bee
See ya in another life, brotha
pi_44626020
'k Heb 'n vraagje hè

Ik heb een heul lieve hond, doet niks en niemand kwaad enzo. Golden Retriever. Ja ik ken de verhalen Maar dit is echt een mietje. En mn konijn Mn hond vindt het konijn hartstikke interessant enzo. En telkens als ik konijn bij me heb doe ik m ook even bij mn hond. Mn hond doet dan een beetje likken enzo, en wordt een beetje "hyper" meer op een manier van "oeh, dat lijkt best leuk, maar wat moet ik ermee aan : { "
Afijn, so far so good.
Ik laat konijn altijd in een kamer los lopen, en vandaag deed ik Max daar ook bij. En weer t zelfde
Alleen wat nu mn probleem is, elke keer als ik Max bij PCB doe, gaat ie op den duur trillen Ik weet niet of dat is van Oeh spannend, leuk of misschien dat ie wacht om m te grijpen

Mja, iemand hier enige ervaring mee?
I'm super sonic man
Do you wanna buy a rocket
pi_44626536
Hmm, trillen doen ze meestal uit angst en/of opwinding.
Maar het gaat nu dus over de hond die trilt eh? Of?
  donderdag 21 december 2006 @ 13:45:32 #166
150152 Queen_Bee
See ya in another life, brotha
pi_44626576
Joa, de hond

Ik heb ook foto's gemaakt trouwens, zal ze later vandaag op de pc zetten

Ik zie mn hond ook niet echt iets of iemand aanvallen, maar met instict enzo Je weet maar nooit
I'm super sonic man
Do you wanna buy a rocket
pi_44626833
Misschien dat je die vraag beter in een honden topic kunt stellen?

pi_44626865
Wat ymme zegt . Wmb mag je er zelfs een nieuw topic over openen . Niet alles hoeft zo centraal.
  donderdag 21 december 2006 @ 13:57:51 #169
150152 Queen_Bee
See ya in another life, brotha
pi_44626953
Ja maar ik dacht ik zie wel vaker honden en konijnen samen, misschien had iemand een idee

Maar ik zal een topic openen
I'm super sonic man
Do you wanna buy a rocket
pi_44626991
Je mag het ook best hier vragen hoor . No problemo.
Maar als je het ook in een hondentopic zou posten heb je tweemaal kans op reacties . En als je er een nieuw topic over opent valt het helemaal op.
  donderdag 21 december 2006 @ 14:00:33 #171
150152 Queen_Bee
See ya in another life, brotha
pi_44627037
Ja, dat zou wel handig zijn. En graag voordat Max PCB wat aan doet
I'm super sonic man
Do you wanna buy a rocket
  donderdag 21 december 2006 @ 15:47:17 #172
150152 Queen_Bee
See ya in another life, brotha
pi_44630136
Foto's

Hmm..


Wat is dat


Best interessant


Nja, tja


En hier was mn moeder het niet helemaal mee eens
I'm super sonic man
Do you wanna buy a rocket
pi_44632503
Lief beestje
pi_44634353
ik heb de hond van me ouders ook kennis laten maken met mijn 2 bunnies, nou ze zat netjes naast de kooi, Pebbles vond het niks die rende als een gek door zijn kooi, heb gekozen voor me babies, en de hond op de gang gezet.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  donderdag 21 december 2006 @ 18:30:12 #175
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_44634708
Hier komt alleen Fa Shi verder dan de tralies/gaas van het konijn, die andere 2 honden vertrouw ik voor geen meter met kleine diertjes Faas wil altijd moedertje spelen over alles, dus konijn en cavia krijgen regelmatig een wasbeurt van de hond (op schoot, met mn arm ertussen )
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')