abonnement Unibet Coolblue
  maandag 28 augustus 2006 @ 08:54:34 #1
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41247813
Een vers deel over dromen

Hier alles over dromen dus. Angstige dromen, mooie dromen, en verklaringen van dromen en nog meer dromerige dromen.

Kortom: Dream ahead

Vorige delen:

Centraal dromen topic.
Centraal dromen topic : Deel 2
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
pi_41248576
Nou post ik al zolang in truth en lees dit topic bijna nooit

Ik heb vanacht echt ontiegelijk veel gedroomd, ik heb gedroomd dat ik met een vriendin van me samen in bed lag (zoals ik met mijn ex altijd in bed lag), beetje knuffelen enzo en tegen elkaar aan in slaap vallen.
Vermoedelijke een soort verwerking nog van mijn ex ofzo

Verder gedroomd over een strand, een strand, zeegolven klotsen tegen stenen die in de branding lagen. Aan de rand van het strand, palmbomen en daarachter een dicht oerwoud.
Op het strand waren wat inboorlingen bezig met een dans rondom een vuur. Ik heb daar een tijdlang gefascineerd naar staan kijken. Toen besefte ik dat mijn huis daar op dat strand stond heel vaag, ik stond in mijn slaapkamer, keek door het raam en zag dit gebeuren.

En ik heb nog meer dingen gedroomd maar weer vergeten moet echt eens een dromendagboek bij gaan houden
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
  maandag 28 augustus 2006 @ 10:01:23 #3
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41248914
Dat dromendagboek hou ik dus hier bij Als ik dromen wil terug lezen wat ik vaker doe, dan ga ik deze topics langs. Open dagboek dan maar, ik heb niets te verbergen met mijn dromen.

Alleen zal ik echt op moeten schrijven als ik wakker word uit een droom, vannacht wederom laks geweest op dat opzicht. Wederom dromen gehad en wederom vergeten wat voor dromen het waren. Pen en papier liggen altijd klaar naast mijn bed, dan is het gewoon een kleine moeite om 10 steekwoorden op te schrijven.

Vannacht ging het in mijn droom over gereedschap zoals ik in het oude topic al schreef. Ik had gereedschap of ik was gereedschap. Ik zag een draaiende slijp-tol die ik zelf was. Ik was omgevormd tot een slijp-tol en was van alles aan het slijpen. Dat slijpen voelde goed aan, ik voelde me gezond worden en bleef slijpen.

Nog gedroomd over oude bekenden van vroeger maar die blijven terug keren steeds, ben daar dus ook lange tijd mee omgegaan en dan is het logisch dat ze terug keren. Net zoals mensen van vroeger terug blijven keren.

Zo had ik vroeger een junk in de klas, een jongen die echt overkwam als junk op 16 jarige leeftijd, die jongen had ik altijd een afkeer van, durfde ook niet in zijn buurt te komen. Iedereen moest die jongen niet. Omdat hij gewoon niet klopte.

En dan werd die jongen vermoord door oude klas-genoten. Ze hadden gif in hem gespoten, gif waarmee hij een bad trip ging oplopen en echt dood ging.

Als ik het dan over junk heb, dan bedoel ik met heroine.

Ik zat trouwens op een normale school in principe, maar dat was de MAVO tijd. Nog meer klasgenoten ontmoet op de mavo tijd. Havo tijd komt zelden aan bod hier in dromen.

Een klasgenoot die moest mij dus hebben omdat ik over hem had lopen lullen. Had die een groot zwaard en ik moest tegen hem vechten met een zwaard. Hij was goed in zwaard-vechten dus hij won het gevecht.

Had hij mijn schedel eraf gesneden, hoe noemen ze dat? Als ze je schedel eraf snijden zodat je hersens zichtbaar worden, ik liep dus met open hersens rond en voelde dat ook. Ik voelde in die droom dat mijn hersens open en bloot lagen

Ik kreeg dus vannacht met iedereen ruzie, steeds als ik op iemand commentaar had, werd dat door gezegd en zo kreeg ik iedereen op mijn dak van vroeger. Ik had dus vannacht commentaar op mensen en die gingen mij te lijf. Ik zei nog van, ik mag toch wel commentaar leveren ??? Maar daar namen ze geen vrede mee. Zo heb ik dus vannacht moeten vechten met meer mensen, niet alleen met die zwaard-vechter Heb ook kopstoten gekregen en uitgedeeld, ik voelde in die droom gewoon pijn aan mijn hoofd en bulten van de kopstoten.

Was niet eens een nachtmerrie, ook toen mijn schedel eraf gehaald werd. Ik word dan niet bang of angstig, ik ga dan gewoon door met dromen totdat de droom is afgelopen

Nog meer gedroomd vannacht. Maar zo komt tenminste een gedeelte naar boven wat ik 5 minuten geleden niet meer wist.

Dat slijpen met die slijp-tol gebeurde pas achteraf. Nadat ze mijn schedel eraf hadden gehaald.
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
pi_41249122
Getver wat een enge dromen heb jij
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
  maandag 28 augustus 2006 @ 10:20:23 #5
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41249299
Er is meer gebeurt kom ik nu achter En zo eng is het niet Metro Je went eraan en het is net als een horror-film. En ook is rustig blijven van belang, als ik iets meemaak tijdens het dromen dan blijf ik zo rustig als mogelijk, ik ga niet bang worden, ik blijf rustig liggen en doordromen en dan ben ik ook nieuwsgierig hoe die droom ten einde loopt, ik ga me dus ook niet verzetten en probeer tevens invloed te krijgen op de droom.

Ook tijdens dat vechten met het zwaard, ik heb geprobeerd om te winnen maar de tegenstander was erg wild en zwaaide als een bezetene met het zwaard, ik wilde rustig zwaard-vechten maar de tegenstander was te wild. Volgens mij zat de tegenstander niet lekker in zijn vel. Sowieso hoe de tegenstanders vannacht opgefokt waren de hele tijd, ze waren bijna hysterisch aan het schreeuwen de hele tijd.

En dan blijf ik dus lekker rustig eronder En dan mogen ze mijn schedel eraf halen, doet me vrij weinig. Ik word toch wakker en de volgende droom gaat het vanzelf beter. Maar de tegenstanders waren zwak door hun hysterie. En ik was juist sterk omdat ik me niet gek liet maken, door niets liet ik me gek maken. Daarom is het ook geen nachtmerrie, omdat ik droom alsof ik droom over bloemen en vlinders Hoewel dit me beter bevalt. Geef mij maar een droom als deze inplaats van een droom over vlinders. Actie dromen dus Alleen wil ik de volgende keer de schedel eraf halen van de tegenstander Het verhaal van 2 kanten meemaken dus

Ik vind het vaak spannend zelfs. Een horror-film die je zelf meemaakt met levende lijve. Helemaal inter-actief. Nu weet ik tenminste hoe het aanvoelt wanneer ze je schedel eraf halen Moet zeggen, het tocht dan. Ik voelde gewoon tocht en het was koud en fris boven op mijn hoofd

Ik was op DSM ook vannacht en daar kreeg ik een rondleiding en ik moest foto's laten maken en nog meer. Maar het stroomde over allemaal. Het gebouw liep onder water dus ik moest vluchten. Toen kwam ik ergens waar het gebouw niet onder water kon lopen en ging ik bij mensen zitten die aan het studeren waren, ze vroegen aan mij wat voor opleiding ik deed en ik antwoorde " Commerciële Economie".

Terwijl ik nooit commerciële economie gedaan heb, mijn opleiding bood dat wel aan en op de propeuse marketing gehad, maar nooit echt voor die opleiding gekozen. Ik zei wel dat ik accountancy gedaan had een hele tijd maar dat ik ben overgestapt op commerciële economie. Misschien een tip uit mijn dromen dat ik commerciële economie moet gaan studeren nog

En nog meer gedroomd, over eieren die gelegd werden en over modder-sporen en gras-sprieten in huis, er was een wezen dat had eieren gelegd en dat was dus echt geen kip

En dan nog meer gedroomd maar het is dus echt te wazig om dat nu uit te leggen even. Sowieso waren het weer hectische dromen. Misschien straks proberen uit te leggen verder. Als ik het onder worden kan brengen.

Bij DSM moest ik dus echt voor een camera gaan staan en er kwamen gewoon foto's uit gerold. Vervolgens moest ik die foto's op een pasje doen om binnen te komen. Ik moest ook 10 gulden geven om die foto te betalen. Ik zag gewoon dat ik een blauw tientje in handen had. Het leek weer echt te zijn.

Een pasje was bedoeld om een lunch te krijgen, een wit pasje met erop geschreven dat het een lunch was. Die studerende mensen wilden ruilen van pasje omdat ze een andere lunch wilden hebben.

In DSM leek het trouwens op een luna-park zoals op de kermis. Waar je door een doolhof moet gaan, een bewegende stijle trap opgaan en nog meer. Het was dus weer volop actie

Maar gelukkig word ik dan uitgeslapen wakker. Wie weet dat die slijp-tol mijn redding is geweest

[ Bericht 7% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 28-08-2006 10:39:51 ]
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
pi_41309836
Om geen ordinaire TVP te plaatsen, maar de droom die ik vannacht heb gedroomd:

Ik had meegedaan aan een tekenwedstrijd en er was een prijsuitreiking.
Iemand zei dat ik een "prachtige vent" was ( ).
Het bleek dat ik de hoofdprijs had gewonnen.
Het was geen super prijs: een oud computer spelletje over formule 1.

Ik bleek ineens naakt rond te lopen en ging rustig en niet beschaamd mijn kleren zoeken, deze lagen netjes bij het zwembad.

Op tv kwam een voetbalwedstrijd: Frankrijk - Nederland, het bleek al 2 - 31 te zijn voor Nederland!
Wat bleek: de franse spelers lagen allemaal uitgeput op het veld en het nederlands elftal schoot dusmet gemak de bal in het doel.
Vedanta_veri: Ik vraag mij af waarom iedereen zo voor het verbod op pedofilie is maar niet op roken, beiden zijn dingen waar je anderen mee beschadigd. Maar goed, mensen die verslaafd zijn aan iets kunnen daar niet objectief over zijn.
pi_41410384
ik droomde laatst dat er koffie over me nieuwe duncan spijkerbroek was gevallen, echt gekkehuis...

Ik werd wakker, helemaal bezweten en me hart klopte in me keel, ik wist niet wat ik mee maakte....
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
pi_41492661
@Gitanki, ken het probleem ja

Nou.. wish me luck zal ik maar zeggen.. ik ga het dan eindelijk na een lange tijd van zelfreflectie en analyse proberen.. en hopelijk ook doen. Discipline tot in den uiterste voor mijn gevoel is noodzakelijk. Want waarom? Nou.. ik ga het een weekje zonder blowen proberen/doen/volhouden. Dus doordeweeks niet blowen nu. Ook weinig alcohol. Vrijdag nml langs bij een vriend in Nijmegen en dan mag er genoten worden van de joints.. Nu wil ik mezelf bewijzen dat ik het echt kan en dat ik boven mijn eigen verslaving sta..
Hier een korte samenvatting van mijn struggle with drugs.. (hou er stiekem wel van, de strijd tussen mijzelf en mijn hogere zelf.. begeerte vs verstand en intuitie)
quote:
ik heb iets toegevoegd aan mijn leven, wat ik niet nodig had. Een behoeftepatroon dat buiten mijn strikt noodzakelijke patroon valt en zo dus zeer moeilijk te bestrijden wordt. Roken (en blowen) is iets overbodigs, maar dit ontdekken veel mensen niet of veels te laat. Ze zien dan niet meer in, dat het een overbodig iets is, waar ze dus vanaf kunnen stappen.. any time when you're ready.. Roken is al gelukt! 1 helder moment was voldoende om mij te doen stoppen. Maar daarvoor in de plaats heb ik het een tijd gecompenseerd met blowen. En daar wil ik vanaf!

en daarom ga ik minderen met blowen... niet omdat anderen dat zeggen of willen... nee.. omdat ik dat wil! Ik wil de controle weer volledig in handen hebben, over lichaam en geest. Om deze dan vervolgens weer los te laten overigens
En daarom denk ik dat drugs 2 heel paradoxale dingen bij elkaar voegt:
- de verantwoordelijkheid voor het gebruik
- de (onverantwoorde) afhankelijkheid van het gebruik

Wanneer je deze 2 elementen grondig hebt bestudeerd, ben ik er van overtuigd dat zo'n iemand verantwoord om kan gaan met drugs, zonder daarbij in een verslaving te vervallen...
Mijn doel is dus onder andere veel dromen de komende weken, door te minderen met blowen. Verder wil ik van de behoefte een mogelijkheid/keuze maken. Dat ik af en toe een jointje kan en mag opsteken van mezelf, ipv het altijd maar 'moeten moeten moeten' van de afgelopen tijd.

Dus hopelijk kan ik hier binnenkort eindelijk eens dromen toevoegen ipv die van Dromenvanger te analyseren en te matchen met ideeën/fantasiën van mij op dat gebied..

DREAM IS DESTINY!! SO DESTINY, HERE I COME!
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
  dinsdag 5 september 2006 @ 15:55:01 #9
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41517932
Zelf dromen kunnen toevoegen is inderdaad beter en veel leuker, zelf dromen en dromen onthouden, ik droom jammer genoeg ook niet iedere nacht. Laatste droom komt nu dus even hier....

Laatste droom daar was ik tussen zombies aan het lopen, en die zombies waren kennissen van vroeger, die zombies in de vorm van mensen werden onderdrukt door hitler-werknemers, de SS hield die zombies onder hun beheer zodat die mensen geen schijn van kans hadden. Die zombies die keken maar wat voor zich uit en konden niet eens praten.

Toen wilde de SS mij ook erbij hebben om de zombies in het gareel te houden. De SS bestond uit hele vage kennissen van vroeger, maar ik wilde niet voor de SS werken. Ze hadden me al in dienst genomen en toen ben ik met de zombies gaan vechten tegen de SS. Ik wilde de zombies helpen om vrij te komen. Toen ik voor de SS aan het werken was, ging de droom vanzelf helemaal, onderdrukken de hele tijd en ik liep door de droom als ware het vanzelf, alleen voelde het te makkelijk aan en het voelde fout aan. Toen ik besloot om vezet te voeren, wat ik dus een paar momenten daarna deed, moest ik ineens gaan vechten weer

Heb nog duizenden lucifers in de fik gestoken en heb nog mijn hond laten vechten tegen de SS. Mijn hond was met touw een valstrik aan het bouwen om de SS te vangen.

Uiteindelijk werden de zombies meer wakker en toen werd ik ook wakker Hoewel het geen happy end was, want helemaal gered waren de zombies niet. Ze waren iets vrijer maar niet helemaal vrij van het zombie zijn.

Boswachter Succes met het afkicken van drugs en met het dromen

Ik heb nog medicatie die ik inneem, volgens mij is het richting de toekomst ook beter dat ik daarmee kap om het bewustzijn helemaal op te schonen.

Nu ik even die droom van eergisteren opschrijf, wordt ik weer meer wakker als het ware Is altijd zo vreemd, ik lijk dan echt te ontwaken door het op te schrijven. Alsof het vast zit in mijn hoofd zo'n droom. En door het op te schrijven verdwijnt het meer en is er ruimte voor meer licht en ruimte of iets dergelijks Alsof het meer plaats maakt.

Hoe dat werkt weet ik niet. Ik weet wel dat 1 post als deze een wereld van verschil kan betekenen in mijn hele besef, bewustzijn en gevoel. Dus ik zal zeker altijd moeten blijven zoeken en uitkijken om het beste gevoel na te streven.

Vannacht nog in bed visioenen liggen oproepen, ik had zin om visioenen te zien en heb de hele tijd geprobeerd om in een trance-trip te komen. Lukte vrij aardig maar bij lange na niet zoals ik het wil zien, ik wil complete reizen maken middels visioenen, en veel duidelijkere visioenen krijgen, visioenen die ook langer op het netvlies blijven hangen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 05-09-2006 16:06:05 ]
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  dinsdag 5 september 2006 @ 16:05:03 #10
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41518279
Laatste post was dus een geweldige deja vus weer

Ik heb dit al eens geschreven ooit. Wie weet in een vorig leven Of wie weet in de toekomst of wat dan ook. Dit bericht heb ik al eens geschreven, zo duidelijk is die deja vus weer.
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
pi_41518384
Maxima ging vannacht bij mij dood, nadat ze was gevallen van de trap...

de rest is helaas al weer weg gezakt... toch maar idd pen en papier klaarleggen..
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
  dinsdag 5 september 2006 @ 16:17:08 #12
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41518756
Hopelijk komt die droom niet uit. Ik bedoel, laat haar maar voorzichtig doen met de trappen.

Koninklijk huis komt ook vaker naar voren hier, waarschijnlijk omdat ze zoveel in de media komen. Ooit een groot feest gehad waar iedereen van het koninklijk huis ook aanwezig was. Een groot feest waar een grote puzzel gemaakt moest worden, duizenden mensen aan de lopende band die aan het puzzelen waren achter de lopende band

Toch dat gevoel wat wordt losgemaakt bij het schrijven van een droom. Nu weer dus, door bezig te zijn met het dromen, gaat het vanzelf een andere realiteit worden weer. Ik heb vaker een suf gevoel en afgevlakt gevoel, en nu is dat weg. Nu lijkt het crystal clear reality te zijn, ik noem het dan realiteit maar het is een zuiver iets weer.

Simpelweg door bezig te zijn met dromen. De medicatie lijkt geen enkel nadelig gevolg te hebben nu.



Ik wil nu meer dromen opschrijven maar ik weet amper nog op te schrijven van vroeger. Weet wel dat hitler en de SS vaker naar voren komt. Vorige keer moest ik Hitler les geven door hem boeken te laten lezen Hij moest alle negatieve kritiek onder ogen komen en tot zich nemen zodat hij ervan kon leren. En dan zie ik dus echt een mannetje met een Snor lopen die op Hitler lijkt, alsof Hitler dan echt in leven is in die droom Eigenlijk moet Hitler dan even via mijn droom in de realiteit stappen. Of sowieso dat je mensen en wezens in de realiteit laat stappen via het dromen. En materie ook. Heb dat ook vaker gezegd. De droomwereld koppelen aan de realiteit.

Eergisteren dus meteen onder diens van de SS, ik heb niet getekend om daar in dienst te gaan, ik was meteen in dienst en ze waren met mij, toen ik besloot uit dienst te stappen kreeg ik ze ineens allemaal op mijn dak. Ik besloot voor de zombies te gaan werken en de zombies te helpen en meteen kwam de SS achter me aan. Wilden ze me een kopje kleiner maken.

Pen en papier erbij nemen is inderdaad okey

Of gewoon zelf onthouden, hoewel dat vaak moeilijk is. Je verkeert bij het dromen toch altijd in een andere wereld, word je wakker in deze wereld dan kan de droom snel verdwijnen.

Waarom zou het zo moeilijk zijn om de droomwereld te koppelen met deze wereld? Gewoon tijdens het wakker worden de droomwereld in leven houden, dan heb je gewoon 2 werelden voor jezelf. Wil je de droomwereld in dan stap je gewoon de droomwereld in omdat je een poort of deur hebt richting die wereld, een open deur.

Maar vaak gaat het ontwaken zo rap, dat je niet de droomwereld in leven kunt houden. Volgens mij moet je heel rustig ontwaken uit de droom, en niet in 1 klap wakker worden. En ik denk dat je gewoon 8 uur lang aan een stuk moet dromen ook, de hele droomwereld verkennen en als je dan wakker wordt, moet je zorgen dat die wereld gewoon niet verdwijnt maar aanwezig blijft. Niet alleen in je hoofd maar ook in de realiteit en omgeving.

En dan heb je tevens deze wereld waar je actief kunt zijn.

Het beste van 2 werelden

Heb je miljoenen droomwerelden naast onze wereld, en mag je onderling in elkaars droomwereld gaan rondspoken en rondlopen. Maar dat zijn weer grote denkbeelden

[ Bericht 6% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 05-09-2006 16:27:10 ]
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
pi_41519117
Ik denk dat ik nog te veel 'bezig' ben met lucide dromen en het precieze moment van ontdekken. Ik moet me maar eens gaan focussen op het dromen en het verschil met de overdagse realiteit, zoals jij ook al beschrijft. Door veel te lezen.. fantasieverhalen moet ik weer gaan lezen, want ik hou van fantaseren.. en dat is zeker handig voor het dromen gaan.. binnenkort mijn interessemap maar weer eens doorbladeren

En ik denk dat je gewoon 8 uur lang aan een stuk moet dromen ook, de hele droomwereld verkennen en als je dan wakker wordt, moet je zorgen dat die wereld gewoon niet verdwijnt maar aanwezig blijft. Niet alleen in je hoofd maar ook in de realiteit en omgeving.
Jaah.. zo heb ik dus de laatste tijd een paar weken rondgedobbert Het onderscheid tussen dromen en realiteit valt dan haast niet meer te maken; het wordt 1 transparante wereld waarin schijn en werkelijkheid moeiteloos in elkaar overlopen.. trippy, maar zeker de moeite waard om af en toe te ervaren! Nu ff discipline qua mijn eigen gedragingen en dan kan ik me op dat soort zaken gaan storten... Topper
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
  dinsdag 5 september 2006 @ 16:38:31 #14
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41519443
Ik ben dus gestopt met alcohol drinken sinds gisteren, maar dat is makkelijker dan stoppen met wiet. Daarbij dronk ik dus ook niet extreem veel. Nooit meer dan 5 flessen. Zelden meer dan 5 flessen gedronken laatste jaar. Maar ook heeft alcohol een negatieve uitwerking op het dromen.

Transparante wereld inderdaad, zoals ik het nu ervaar, alsof het allemaal luchtig doorzichtig is als het ware. Ook hoe ik me beweeg door de ruimte en de tijd weer. Damn ik heb dit gevoel gemist. Kan misschien komen door het niet drinken en de liters water die ik tot me neem nu. En het sporten en nu het omschrijven van het dromen.

Ik denk dat ik me zoals nu altijd moet gaan voelen, en dan in de toekomst een graad of 10 erger of beter. Erger=beter. Gewoon een paar scheppen erboven op.

Transparant doorzichtig, alsof het glas is. Een glazen crystallen realiteit.

In principe wil ik vanuit deze staat in 1 keer de droomwereld instappen. Dus niet eerst in een vage staat komen. Binnen een fractie van deze heldere staat naar de droomstaat. Een overgang die een fractie van een seconde is.

En dan zal het dromen zijn zoals de realiteit. En dan is het ook maar de vraag of je wel wakker kunt worden uit die droom

Maar dat is misschien ook voor later. Ik richt me nu vooral op het omschrijven van het gevoel binnen de realiteit en het opschrijven van dromen. Veel opschrijven, schrijven is okey. Schrijven opent de deuren tot het droom-paradijs.

Hoe ik me nu dus voel kan ik niet goed uitleggen. Licht, lucht, transparant. Alsof ik lucht en licht in het hoofd heb en alsof ik door een glazen bol kijk. Helderheid ook wel. Helderheid zonder helder te zien, maar ik zie wel helder door de ogen. Ik kan alleen niet naar de toekomst kijken. Is het echt helder dan kijk ik dwars door de realiteit heen en opend zicht de deur richting de toekomst. Dan zou ik met mijn ogen een poort moeten zien die richting de toekomst gaat.

Ik voel me dus helder, maar ik wil alles helder hebben. En dan is het dus ook logisch dat ik geen alcohol meer drink. Zelfs nicotine is taboe. En wie weet koffie ook wel. Water is dan het middel, veel water en veel sporten. En dat heb ik er best voor over Dit gevoel kan de meest aangeschoten bui niet tegenop. Als ik dronken ben dan voel ik me sowieso minder goed.

Succes met je droom-reis Boswachter

Je bent okey als user Altijd motiverend om door te gaan met de missie tot helderheid hier. Als mensen zelf bezig zijn met het dromen en de droom-realiteit, dan is dat een aanmoediging om zelf ook door te gaan.

Weet je wat overigens ook belangrijk is Kalm blijven.

Rust en kalm. Heel rustig blijven. Als je stress hebt, dan lukt het niet. Ook het dromen lukt minder als je overdag stress hebt. In principe moet je proberen compleet stress-loos te zijn. Zeker de eerste uren voordat je gaat slapen.

Helemaal kalm richting dromenland

En dan is de ideale situatie natuurlijk dat je nooit stress hebt, want stress is storend voor alles.

Waken tijdens het wakker zijn heb je nog. De realiteit beter in de gaten houden ook. Beter opletten hoe de omgeving eruit ziet. Alles beter tot je nemen. Zodat het in de dromen ook waarschijnlijk beter kan gaan allemaal.

[ Bericht 7% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 05-09-2006 16:48:50 ]
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  dinsdag 5 september 2006 @ 16:55:07 #15
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41519926
Laat maar. Even updaten zometeen.

[ Bericht 25% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 06-09-2006 14:41:57 ]
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  dinsdag 5 september 2006 @ 17:15:47 #16
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41520558
Voordat ik het vergeet te zeggen.

Succes met stoppen met wiet

Helder word je niet met wiet erbij. Net zoals je niet helder wordt met alcohol.

En nu even dit topic laten rusten, anders post ik straks het hele topic vol
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 6 september 2006 @ 10:28:34 #17
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41542622
Vannacht gedroomd dat het carnaval was, er gebeurde veel tijdens carnaval maar heb nu geen zin om het allemaal op te schrijven, wie weet straks. En nog gedroomd dat ik een euro in een gokkast gooide en die gokkast betaalde plakken kaas uit. Daarna met die plakken kaas shoarma besteld die ik zelf buiten op een grasveld moest klaarmaken.

Toevoeging over de droom van vannacht. Ik moest examen doen en de meest belachelijke vragen werden gesteld. Wanneer Fisherman's friend was opgericht dus als bedrijf. En wat de beste leus is om de dag mee te beginnen en dat soort onzin

Heb net boeken gehaald om zelf-hypnose toe te passen en tevens een boek geleend over hoe je lucide kunt dromen. Dus wie weet dat het werkt.

[ Bericht 16% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 06-09-2006 15:10:17 ]
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 6 september 2006 @ 15:40:14 #18
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41551352
Even een stuk uit het boek dat ik net geleend heb. " De kunst van het lucide dromen - een handleiding " Geschreven door Carolus M. Den Blanken.

" Kritische reflectie methode"

Zoals ik eerder schreef is het opvoeren van droomherinneringen op zich voldoende om lucide te gaan dromen. Maar het is beslist geen effectieve techniek. De droomonderzoekers hebben zich de laatste jaren gestort op de ontwikkeling van opwekkingstechnieken. Professor Tholey van de Johann Wolfgang Goethe Universiteit kwam onder andere met zijn kritische reflectietechniek.

Wanneer men overdag de omgeving kritisch gaat beschouwen alsof men niet zeker weet of men droomt dan wel wakker is, zal deze houding vroeger of later ook overgedragen worden naar de droomtoestand. In je droom neem je namelijk de droomwerkelijkheid voor "echt' aan en indien je kritisch je omgeving zou beschouwen zou je het droomkarakter ervan herkennen en lucide worden.

De grote fout is meestal dat men de omgeving overdag bij het stellen van de kritische vraag van ' droom ik nu of ben ik wakker' oppervlakkig uitvoert omdat men bij voorbaat reeds niet weet dat men niet droomt. Je zal moeten doen alsof dit niet zeker is. Bekijk je omgeving eens goed. Zijn er bijzondere dingen op te merken? Woon je nog wel in dit huis? Vertoeven er soms personen in je omgeving die je niet kent? Wat heb je 15 minuten geleden gedaan? Door deze laatste vraag te stellen kun je erachter komen of het wel mogelijk is dat je hier nu bent. In dromen verspringen "decors" en "tijd" nogal snel. ......

De kritische vraag van " ben ik nu wakker of droom ik " dien je zo'n 6 tot 10 keer per dag te stellen. Het onderzoeken van je omgeving zal ongeveer 1 minuut moeten bedragen.
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 6 september 2006 @ 15:41:54 #19
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41551419
De vraag stellen of ik nu aan het dromen ben of niet heb ik uit mezelf al gesteld vanaf een tijd geleden. Kritische reflectie methode heb ik voor mezelf uitgevonden al. Maar dat boek wat ik nu heb dat legt meer uit

Alleen zal ik die vraag vaker moeten stellen als ik ergens anders ben, dus niet alleen thuis maar ook elders op andere plekken.

10 keer per dag die vraag stellen vind ik dan meteen weer te weinig Dan wil ik dat zo vaak mogelijk doen als ik toch niets anders te doen heb.

Kritische reflectie methode is 1 opwekkingstechniek van lucide dromen, ik wil ze nu allemaal weten

Dus ik ga zo ff verder lezen, anders moet ik via internet boeken zien te bemachtigen.

Net een stuk gelezen dat je ogen snel bewegen tijdens het dromen. Dat je ogen echt tollen bij het dromen

En dat er ook droommachines zijn, maskers die je op moet doen zoals zorro die heeft en die het dromen doen stimuleren.

Droom-machines lijkt me dus wel wat. Krachtige droom-opwekkers. Waarom bestaat dat nog niet

[ Bericht 20% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 06-09-2006 15:49:38 ]
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
pi_41554007
Of een apparaat om je droom mee op te nemen lijkt me ook best lachen..
Vedanta_veri: Ik vraag mij af waarom iedereen zo voor het verbod op pedofilie is maar niet op roken, beiden zijn dingen waar je anderen mee beschadigd. Maar goed, mensen die verslaafd zijn aan iets kunnen daar niet objectief over zijn.
  woensdag 6 september 2006 @ 17:24:44 #21
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41554613
Inderdaad En dan ga je die films verhuren in de videotheek. Of je opent je eigen productie-maatschappij en dan komen jou dromen in de bioscoop. Dreamworks bestaat al in hollywood. Real dreams dan maar

Net even onder hypnose proberen te gaan. En ik moest volgens de audio-cd een tuin inbeelden en trappen aflopen, lukte ook nog goed. Ik zag echt een grote tuin met vijver en trappen die naar beneden gingen. Ook een soort dromen is dat. Alleen wek je dan zelf die dromen op onder hypnose. Nu een tuin en straks een compleet eiland En vervolgens komt dat eiland dat ik onder hypnose zie weer terug in mijn dromen. En zo doe ik onder hypnose weer alles inbeelden dat via de dromen naar voren komt.

Was al in de tuin en toen ging de telefoon. Ik zag al overal bomen en struiken staan en de telefoon ging. 2 uur geleden was ik ook al zover en toen klopte iemand op het raam en ging de bel.
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 6 september 2006 @ 17:36:11 #22
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41554951
Edit: Tekst verplaatst naar lucide dromen topic
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  donderdag 7 september 2006 @ 11:00:35 #23
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_41577437
Vannacht formule 1 race gedaan, ik werd uitgenodigd om te racen voor BMW en er waren meer teams die meededen. Tijdens het racen moest ik ook vis vangen omdat de race op het water plaats vond. Had nog blaren op de handen gekregen van het sturen. Hele dikke grote blaren dat wil je niet weten.

Ook nog met een vrachtwagen gereden en toen reed ik bijna een huis binnen.

Verder nog liggen verhuizen en spullen moeten tillen en daarna weer in een auto geraced die kon vliegen.
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
pi_41577960
quote:
Op donderdag 7 september 2006 11:00 schreef Dromenvanger het volgende:
Vannacht formule 1 race gedaan, ik werd uitgenodigd om te racen voor BMW en er waren meer teams die meededen. Tijdens het racen moest ik ook vis vangen omdat de race op het water plaats vond. Had nog blaren op de handen gekregen van het sturen. Hele dikke grote blaren dat wil je niet weten.
Vaag.. nu ik dit zo lees, herken ik 1/2 dromen van mezelf hierin terug... ik racete echter niet op het water, maar op sneeuw. In een soort van kart..
quote:
Ook nog met een vrachtwagen gereden en toen reed ik bijna een huis binnen.
Verder nog liggen verhuizen en spullen moeten tillen en daarna weer in een auto geraced die kon vliegen.
haha lol. Ik haal nu 3 dromen door mekaar heen, door dit te lezen. Heb een keer gedroomd nml dat ik in een vliegtuig zat dat neerstortte (op een brug, dus alleen de vleugels kapot) en terwijl wij op de brug 'zaten' zag ik 2 vliegtuigen die beiden opstijgden in elkaar knallen.
Vervolgens herinner ik mij nog vlagen van een of andere vage sci-fi achtig verhaal, waarin ik met aliens aan de haal ga.. allemaal een tijd terug in 1 nacht gedroomd. Echt vreemd... ik was gevlucht en op de snelweg een Matrix-achtige scene met een vreemde vrachtwagen met een dikke gun er in verwerkt. Het is nog wachten op de sci-fi film die deze truck voor mij naar de realiteit weet te halen...

Al met al dus bedankt voor het helpen herinneren van die dromen.. Het leuke vind ik namelijk dat je zelf met de inhoud van je dromen kan gaan spelen. Wat jij ook al vaak zegt.. droomwereld en de dagelijkse realiteit combineren. Jezelf verrassen. Overdag wegdromen, oude flarden met nieuwe heldere beelden combineren.. Being the Dream Builder.. overdag creëren en 's nachts ervaren, spelen, winnen, verliezen en vooral.. dromen!
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_41580132
Ik weet niet zeker of ik hier goed zit, maar ik word letterlijk en figuurlijk moe van mezelf. Vooral 's ochtends heb ik vreselijke dromen. Ik word minimaal 3, 4 keer per week huilend wakker. Het zijn vaak dromen over dingen die veel voor me betekenen. Ik hou enorm veel van mijn cavia's (ga hier nou effe niet flauw over doen, het is gewoon zo en daar is niks mis mee) en ik droom heel vaak dat ze dood gaan, vermoord worden, door niemand geaccepteerd worden, dat iedereen zegt dat ik ze weg moet doen...
Vaak beleef ik die dromen heel bewust. Ik zat net te kijken in het lucide dromen topic maar als ik het goed begrijp is dat weer héél anders: dat is echt het compleet sturen van je dromen. Ik kan alleen maar oplossingen bedenken in situaties, maar niet compleet iets anders doen waardoor de problemen opgelost zijn. Wel voel ik pijn, kan ik huilen of andere emoties heel intens voelen.

Maar ik kan het niet zo goed meer aan. Die dromen zijn vaak zo echt, evenals de emoties die ik in de dromen beleef, waardoor ik vaak een hele dag een jankhumeur heb omdat ik me er niet overheen kan zetten. Zijn er meer mensen met deze ervaringen en wat kan ik hieraan doen?
I had a signature once. It was awful.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')