abonnement Unibet Coolblue
pi_41216440
Vorige deel: [centraal] Cavia's met foto's deel 7

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.nl
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.europeancavieclub.com
- http://www.rexcavia.nl (vooral voor erkende kleurslagen en rassen)

Caviafora, voor wie hier niet genoeg heeft:
- http://forum.caviastalredlabel.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.europeancavieclub.com/caviababbels
- http://www.caviaonline.nl
- http://forum.caafjes.nl

Caviashops:
- http://www.caviashampoo.nl (hartstikke handig voor iedereen die ooit zijn cavia wil wassen!)
- http://www.akhila.nl
- http://www.huisdierendokter.nl (homeopatische medicatie)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.nl
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.asielgoofy.nl/index.htm
- www.caviastalmuffin.nl

Cavia tips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkend van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia’s behandelenalsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA’s vind je op www.caviastalmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA’s, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.

Laatste posts in deel 7:
quote:
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 00:05 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Goed, de schurft aanvallen van beide dames zijn bijna over, na 3 ( ! ) injecties en 2 tubes anti -schurft.

Nu zit ik met het volgende probleem: dikke Yanou heeft besloten dat ze geen vitamine C -pilletje meer blieft

Op zich niet een groot probleem: het is wel te compenseren met voer verrijkt met vit c en veel groenten/ fruit, maar ik vind het zo vreemd.
Ze was dol op die pilletjes, maar nu haalt ze haar neus er voor op en maakt ze rechtsomkeert.

Gedragsveranderingen vind ik alarmerend bij cavia's of zie ik spoken..?


Vandaag de derde injectie gehaald bij de DA, waar o.a. een jongen (hij was voor ons) flauwviel met zijn hoofd op de behandeltafel, dat lijkt me toch niet zo tof
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 08:58 schreef zoeperzazke het volgende:
4ever, cavia's met schurtf krijgen standaard een behandeling van 3 injecties, dus dat is niks geks. Dat daat 2 tubes antischurft bijzijn gekomen lijkt mij nogal overbodig, de injecties moeten voldoende zijn... Maargoed, dat ze eraf zijn is het allerbeste.

Een caaf die zijn vietje c niet aanneemt is inderdaad zorgwekkend. Ik heb het 1 keer gehad met een reden: Owen had heftige longontsteking en ik heb hem bijna een maand medicijnen moeten geven die hij niet wilde. Een flink gevecht iedere keer en dat iedere dag, 's ochtends en 's avonds. Daarna weigerde hij alles wat klein was dat ik hem aanbood, ook zijn vitamine C. Hij pakt nu pas, voor het eerst sinds februari, zijn pilletje weer aan, en nog niet met enthousiasme.

Maar als er niet zo'n duidelijke reden te geven is zou ik het inderdaad even heel goed aankijken. Weeg haar iedere dag even op hetzelfde tijdstip om te kijken of ze afvalt. Als dat ook het geval is, even terug naar de DA. Maar het zou ook tijdelijk van de stress rondom de schurftbehandeling kunnen komen...

die caviarepo vond ik trouwens erg bizar maar wel interessant om te zien. Aan de ene kant besef je dat het toch wel gebeurt, maar dat je het in zó'n 'normaal ogend' restaurant kunt bestellen... jakkes. Ik zou nooit ook maar één hap caviavlees eten, tenzij ik uitgehongerd bent en het het enige is dat klaargemaakt en wel te krijgen is. Zélf zou ik liever sterven dan zo'n beestje te vermoorden...
Samenvatting foto's deel 7:

Maddy_K's nieuwse aanwinst:



Google van Ivetje:



De drie biggetjes van JetFreggel:



Caafjes van Pertoef:





Oger van zoeperzazke:



Ellatjuh:



Nemo en Woody van Maddy-K saampjes:



Asterix van Nonneke meets Drolletje:



Nova en Lune van Oxymoron!



Caafjes van Ellatjuh:



Huisvesting van zoeperzazke:



Barbabob en Loki van Lyssa:





Luie Raven van Argos:



Kookai van 4everblackeyed:



R.I.P. Lieve Buzz van Maddy_K...



Lief, liever, liefst en allerliefst van Argos:





Annie en Beppie van Pure_poison:





Mocca & Aardbei en Vlinder & Vliegje van gebakken-koekje!





Mama's en baby's bij RiesAmaris:





Twee zusjes: Jewel van zoeperzazke en Morgane van RiesAmaris:



Chillende caafs van Calioppe:





[ Bericht 23% gewijzigd door SHE op 01-09-2006 22:05:05 ]
I had a signature once. It was awful.
pi_41216650



Diego





Damien

2 halfbroertjes van Zoeperzazke's Oger
  zondag 27 augustus 2006 @ 09:48:43 #3
70256 Baklap
it's true,I ate your flag
pi_41216710
Mijn god...
Look who's here everyone! It's Zoidberg, the lovable tramp!
pi_41216773
Wat is er te Mijn God-ten?
I had a signature once. It was awful.
  zondag 27 augustus 2006 @ 10:17:59 #5
70256 Baklap
it's true,I ate your flag
pi_41216973
Belachelijke reeks
Look who's here everyone! It's Zoidberg, the lovable tramp!
pi_41216996
kom dan gewoon niet kijken als je er niks aan vind?
pi_41217000
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 10:17 schreef Baklap het volgende:
Belachelijke reeks
Dan blijf je voortaan lekker weg . Doei.
pi_41217243


Wat ziet dat beest eruit zeg!
  zondag 27 augustus 2006 @ 10:56:14 #9
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41217530
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 10:36 schreef j0rrit het volgende:
[afbeelding]

Wat ziet dat beest eruit zeg!
zelfs duitse vrouwen zijn niet zo harig, dat klopt
Ik had btw gewoon 1 gladhaar, vond ik wel 't fijnste aaien en hoef ik dat beest ook niet te fohnen/kammen/weet ik veel meer
pi_41217963
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 10:36 schreef j0rrit het volgende:
[afbeelding]

Wat ziet dat beest eruit zeg!
prachtige foto hoor!
pi_41219273
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 10:36 schreef j0rrit het volgende:
[afbeelding]

Wat ziet dat beest eruit zeg!
he?
pi_41220263
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 10:56 schreef wobbel het volgende:

Ik had btw gewoon 1 gladhaar, vond ik wel 't fijnste aaien en hoef ik dat beest ook niet te fohnen/kammen/weet ik veel meer
Ook gladharen hebben eens in de zoveel tijd een was en borstelbeurt nodig. Bij een goede verzorging is het ongeveer even veel werk als een langhaar.

En barbabob is een geweldig mooie cavia
I had a signature once. It was awful.
pi_41220298
mijn god...
WAT LIEF!

zo

is het erg als ik al namen heb uitgekozen voor m'n toekomstige cavia's terwijl ik ze eigenlijk nog niet mag van m'n ouders?
Tap tap tap
pi_41222191
Babs niet te vergeten natuurlijk

01-08-2008
  zondag 27 augustus 2006 @ 15:47:53 #15
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41225137
zow alweer nieuw topic
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  zondag 27 augustus 2006 @ 15:55:47 #16
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41225399
Weer even een tvptje

Tinus wilde in het begin trouwens ook geen vitamine C tabletje. Hij moest er echt niets van hebben. Heb het gewoon in z'n bekje geduwd en dichtgehouden totdat hij het op had..na een keer of 4 pakte hij het zelf al aan en nu kan ie er niet vanaf blijven
To infinity…and beyond!
pi_41228633
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 12:57 schreef CherryLips het volgende:
mijn god...
WAT LIEF!

zo

is het erg als ik al namen heb uitgekozen voor m'n toekomstige cavia's terwijl ik ze eigenlijk nog niet mag van m'n ouders?
Nee hoor dat is niet erg, als je de namen hier maar even vermeldt
pi_41229901
sterre en poppy
poppy kan nog veranderen, maar één arm beestje gaat sterre heten
Tap tap tap
pi_41233654
@ Wobbel:

Mijn caaf weigerd gewoon systematisch de vit C tabletjes, terwijl het gewoon dezelfde zijn die ze al 2,5 jaar voorgeschoteld krijgt

@ Zoeperzazke:

Ik wist niet dat het standaard 3 injecties was: het leek mij nogal veel. Wij hadden 12 jaar geleden ook caafs met schurft en die waren na 1 prik (zonder zalf) weer beter. Misschien dat mijn caafs het in extreme mate hebben.

Kun je nagaan: we hebben maar voor 1 prik en 1 zalfje betaald, de twee andere prikken en de tube zalf waren gratis.

Maar gelukkig gaat het de goede kant op

Ik denk idd dat het stress is, we zijn namelijk ook het huis aan het opknappen = lawaai.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41233864
Braambladeren zijn hier een hit.

Ze zijn rijk aan vitamine C en worden graag gegeten.

Maar pas op de bladeren werken stoppend, dus voer met mate.

Uiteraard moet je bladeren uitzoeken zonder stekels
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 27 augustus 2006 @ 22:00:57 #21
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41237436
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 12:56 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Ook gladharen hebben eens in de zoveel tijd een was en borstelbeurt nodig. Bij een goede verzorging is het ongeveer even veel werk als een langhaar.

En barbabob is een geweldig mooie cavia
Mwa, ik borstelde hem altijd met een zachte borstel, dat was meer omdat ie 't lekker vond en niet zozeer om z'n haren te doen...(al werden ze haren er wel lekker zacht van )
Hij ging dan altijd lekker liggen en de hele boel bij elkaar knorren als je hem ging borstelen
pi_41237538
je kunt ook met een zachte rubberen kattenborstel borstelen. Hiermee verwijder je een deel van de granharen: dat zijn te lange haren die de vacht stug maken en makkelijk los laten. Deze verzorging is niet strikt noodzakelijk, maar maakt je gladhaar wel lekker zacht en voor de show is een goed gegrande cavia een vereiste.
I had a signature once. It was awful.
pi_41247473
Ik moet voor Nemo eigenlijk ook nog een borstel gaan halen. Een rubberen kattenborstel is dus het beste? Zijn er geen speciale knaagdier-borstels of zo?
  maandag 28 augustus 2006 @ 08:15:43 #24
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_41247493
Wat een leuke en mooie foto's in de OP!
Ik blijf toch altijd nog wel en zwak voor cavia's houden.
***
pi_41247623
Nemo is de langhaar toch? Rubberen borstels zijn voro langharen niet zo geschikt. een zacht borsteltje is het beste, maar zelf gebruik ik gewoon een kam, zodat alle klitten er ook echt uit komen. Speciale knaagdierenborstels... Er bestaan wel enkele kammen en borstels, zoals een kam met riterende tanden speciaal voor teddy's en rexen, maar ik heb geen idee of die ook bij andere dieren gebruikt wordt/kan worden...
I had a signature once. It was awful.
pi_41248032
Ja, Nemo is de langhaar. Dus voor kortharigen een rubberen borstel, voor langharigen een gewone kam? Niet dat ze al klitten heeft maar ik wil haar alvast aan het kammen laten wennen. Vroeger had ik altijd caafjes en ik heb nog nooit een caafje gewassen. Ik moet er nog eens goed over denken of ik dat wel ga doen.
pi_41248095
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 08:15 schreef Brighteyes het volgende:
Wat een leuke en mooie foto's in de OP!
Ik blijf toch altijd nog wel en zwak voor cavia's houden.
Cavia's zijn dan ook En Zoeperzazke doet altijd veel moeite voor een mooie OP
  maandag 28 augustus 2006 @ 09:43:38 #28
153515 JvdK
This Side Up
pi_41248585
Vanavond zal ik een foto van mijn cavia maken.. hij is zo relaxed.. z'n naam is "Flamia"
Gewoon proberen..
pi_41251986
och och, ONZ heeft weer es wat leuks bedacht... [paint] pimp my cavia!
I had a signature once. It was awful.
  maandag 28 augustus 2006 @ 12:13:41 #30
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41252165
haha wel leuke foto

pi_41252237
Ik heb deze caaf eens op de foto gezet, die heel toepasselijk Barbie heet Zielig is het niet hoor. Het beestje vond het allemaal niet erg, het was een vreselijk relaxt, gezond ogend en lief zeugje. Het doekje droeg ze niet de hele tijd, het strikje wel

I had a signature once. It was awful.
pi_41256956
Zolang ze er zelf geen hinder van vinden is het oke

Mijn adhd caafje zal het kleedje proberen te bijten.

En sinds wanneer hebben cavia's een staart?

ik weet wel dat sommige cavia's een stompje hebben, maar een volledige staart?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41257033
waar zie jij cavia's met een staart??
I had a signature once. It was awful.
  maandag 28 augustus 2006 @ 15:13:41 #34
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41257447
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 15:00 schreef zoeperzazke het volgende:
waar zie jij cavia's met een staart??
Idd, nog nooit gezien....mijn cavia had een soort van vette plek op de plek waar evt. een staart aangepimpt zou kunnen worden...

pi_41257469
Tap tap tap
pi_41257574
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 15:00 schreef zoeperzazke het volgende:
waar zie jij cavia's met een staart??
Kijk op het 5e plaatje (post van ene super rogier), daar staat een cavia met uitleg, met op zijn achterste een pijltje met " tail"

Op de foto is nou niet echt een staart te zien
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 28 augustus 2006 @ 15:20:48 #37
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41257671
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 15:17 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Kijk op het 5e plaatje (post van ene super rogier), daar staat een cavia met uitleg, met op zijn achterste een pijltje met " tail"

Op de foto is nou niet echt een staart te zien
Haha, nu je 't zegt

Ik wil over een paar jaar weer een cavia (ik ga er dan 2 halen, als ik er dan niet ben kunnen ze zich nog beetje vermake nofzo )
Maar ik hoor nu regelmatig dat je ze niet bij de dierenwinkel moet halen...
Ik heb mijn eerste caaf ook bij de dierenwinkel gekocht en die deed 't gewoon prima, geen maandagmorgenproduct. Hij kreeg na 'n half jaar keer schurft, maar dat was zo verholpen.
Maar kan je beter naar een fokker gaan? Ik wil namelijk gewoon een leuk uitziend beestje, en geen eentje met dikke stambomen etc
pi_41257998
Ik ben niet zo pro dierenwinkels.

Misschien dat de cavia opvang iets voor je is?

Zelf heb ik een cavia uit groningen gehaald, woon zelf in prov. Utrecht, omdat ik perse een zwarte wilde

Volgende keer dat ik een cavia nodig heb zal ik rondkijken in de opvang.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 28 augustus 2006 @ 15:31:22 #39
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41258024
Haal ze in ieder geval niet bij hornbach ofzo, daar zocht ik een leuke caaf en die zat al onder de schurft. Zowiezo is hornbach erg slecht, ook met voer.
Heb ook een cavia bij jumper gekocht ooit (in Tilburg, dierenwinkel). Helaas was deze na een week ineens dood, was heel vreemd. Bedenk me nu dat ik eigenlijk gewoon terug had moeten gaan want ook op levende producten heb je garantie. Maar goed, ik ben er dus niet zo kapot van.
Google komt van het ziekenhuis bij mijn ouders (St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg). Daar hadden ze dieren waar ze bloed van afnamen en daar werden tests mee gedaan. Google was net geboren en is toen meteen apart gezet voor mij. Ze zijn er nu mee gestopt en hebben alle caafjes een goed tehuis gegeven
Tinus komt van een collega van mijn vader. Deze had een nestje en Tinus was het enigste mannetje, hij moest dus weg want ze hadden geen zin in een heleboel nestjes Zo is hij bij ons terecht gekomen.
Ik zou dus zelf ook voor een particulier gaan ofzo, via marktplaats kan je ook een heleboel cavia's vinden die een beter leventje zoeken
To infinity…and beyond!
pi_41258169
Het voordeel van een cavia bij een goede fokker is dat deze vaak uit goede lijnen komt en minder kans heeft op erfelijk bepaalde ziektes. Natuurlijk is het geen garantie, maar vaak haal je er een sterker dier vandaan (andersom bestaan er ook zat uitzonderingen hoor). Dierenwinkels en tuincentra kopen hun cavia's vaak in bij broodfokkers, waar ontzettend veel inteelt inzit, zodat erfelijke ziektes meer voorkomen en ze blijven ook vaak achter in de groei...
Waar woon je wobbel?

Ohja, die vette plek op de plek van de staart is de vetklier. Beretjes hebben hier vaak meer last van dan zeugjes. Haartjes rondom de vetklier kunnen vies worden en plakkerig aanvoelen. Een echte staart hebben cavia's niet nee, maar ze hebben wel onder hun vacht een staartbeetje zitten, maar daar is gewoon geen staart aan gehecht verder
I had a signature once. It was awful.
pi_41258172
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 15:31 schreef ivetje het volgende:

via marktplaats kan je ook een heleboel cavia's vinden die een beter leventje zoeken
Hele cavia gezinnen (met toebehoren) worden daar aangeboden onder het mom: alergie.

Het kan echt zo wezen, maar het komt vrij vaak voor.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 28 augustus 2006 @ 15:41:02 #42
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41258356
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 15:35 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Hele cavia gezinnen (met toebehoren) worden daar aangeboden onder het mom: alergie.

Het kan echt zo wezen, maar het komt vrij vaak voor.
Ja ok, maar is beter dat ze het op marktplaats zetten ipv de caaf zomaar ergens te dumpen. En je kan zo'n beestje dan iig nog een fijn leventje geven. Je weet natuurlijk nooit wat voor mensen het zijn, maar als je gaat kijken bij ze kom je daar al snel genoeg achter
To infinity…and beyond!
pi_41258414
hallo caafjesvriendejes

ik heb met plezier alle foto's bekeken, wat ik me afvraag, wat voor ras is de cavia welke op de foto met het winkelmandje staat? ik vind dat een moppie!!!!

ik heb de caafjes van Groenrijk (het tuincentrum) op vrijdagavond was ik daar en ze hadden alleen mannen, toen heeft de medewerker de fokker gebeld en zaterdags kon ik uit een hele bak dames kiezen. Gelukkig zijn ze allemaal gezond!
pi_41259988
Op het oog is het moeilijk te zien, maar ik gok een US Teddy. US teddy's en rexen lijken vrij veel op erlkaar qua uiterlijk: het verschil voel je alleen. Een rex heeft een stugge, rechtopstaande vacht, een US Teddy heeft een hele zachte vacht.
I had a signature once. It was awful.
  maandag 28 augustus 2006 @ 16:39:33 #45
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_41260343
Ik denk dat mijn Nova (geb. 4-10-04) een verstandelijke beperking heeft of blind is.
Als ik eten in de kooi leg heeft ze dat lang niet altijd door. Ook niet als het haar lievelingshapjes zijn.
Ze is erg rustig en stil en met vlagen ook heel erg bang.
Als je haar op schoot neemt dan begint ze te knorren en dat doet ze de hele tijd lang dat je haar op schoot hebt.

Kortom ze is totaal anders dan Lune, die meer actief is en ook wat slimmer en bijdehand.
Ik heb zelf klassiek autisme heb ik het overgedragen aan Nova omdat ik haar zo vaak vastheb?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_41263318
Ik vind die foto van Wobbel best wel zielig. Je ziet gewoon dat die cavia achter het wagentje niet op zijn gemak staat. Hij ziet er ook uit, alsof hij na het nemen van de foto achterover gevallen is. Ik hoop van niet!
pi_41263356
Die foto is een vrij bekende foto hoor, ik denk niet dat deze van Wobbel zelf is.
I had a signature once. It was awful.
pi_41263454
Nee dat begrijp ik. Ik bedoelde dat Wobbel de foto geplaatst had.
  maandag 28 augustus 2006 @ 18:39:55 #49
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41264003
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 18:16 schreef Maddy_K het volgende:
Ik vind die foto van Wobbel best wel zielig. Je ziet gewoon dat die cavia achter het wagentje niet op zijn gemak staat. Hij ziet er ook uit, alsof hij na het nemen van de foto achterover gevallen is. Ik hoop van niet!
is idd niet mijn foto, maar ik durf er 5 euro op in te zetten dat die cavia niet is omgevallen, mijn cavia klom ook tegen van alles op, en dan hing ie soms zelfs deels achterover, maar hij hield zich altijd goed vast...
(toen ie klein was klom ie altijd tegen de kooi op, om vervolgens acherover om te vallen, om vervolgens wéér tegen de kooi op te klimmen en weer achterover te vallen, en dat soms wel 30 keer achter elkaar )
pi_41264388
Kon jouw cavia klimmen?! Mijn caafjes zijn daar veel te onhandig voor hoor! Ze gaan wel eens rechtop staan met hun pootjes op de tralies maar verder komen ze niet.
pi_41264705
sterker nog, ze kunnen zelfs trapjes beklimmen
pi_41265199
Als de trapjes schuin staan, ja. Maar ze kunnen niet recht omhoog klimmen zoals een hamster.
pi_41265748
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 18:16 schreef Maddy_K het volgende:
Ik vind die foto van Wobbel best wel zielig. Je ziet gewoon dat die cavia achter het wagentje niet op zijn gemak staat. Hij ziet er ook uit, alsof hij na het nemen van de foto achterover gevallen is. Ik hoop van niet!
Die caaf heeft wel een beetje een benauwde gezichtsuitdrukking

Voor zover een cavia een gezichtsuitdrukking kan hebben
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41266056
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 19:17 schreef Maddy_K het volgende:
Als de trapjes schuin staan, ja. Maar ze kunnen niet recht omhoog klimmen zoals een hamster.
Ik heb een keer een filmpje gezien van een babycaaf die ging traplopen. Dat was schattig

Mijn cavia's klauteren soms ook vanaf de grond naar het huisje op de tweede verdieping, terwijl ze toch de beschikking hebben over een stenen trap.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 28 augustus 2006 @ 19:43:59 #55
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41266246
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 19:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik heb een keer een filmpje gezien van een babycaaf die ging traplopen. Dat was schattig

Mijn cavia's klauteren soms ook vanaf de grond naar het huisje op de tweede verdieping, terwijl ze toch de beschikking hebben over een stenen trap.
zoiets bedoelde ik ook, even groot als de cavia zelf, en er toch op klauteren met z'n voorpootjes en dan beetje trappelen met z'n achterpoten
pi_41266823
ik moet niet meer naar cavia's op op marktplaats kijken
Tap tap tap
  maandag 28 augustus 2006 @ 20:03:31 #57
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41266971
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 19:59 schreef CherryLips het volgende:
ik moet niet meer naar cavia's op op marktplaats kijken
Erg is dat he Ik heb ook zo'n moeite om me te beheersen om toch niet gewoon te kijken en misschien..... Hij zit zo alleen (hij mankeerd niks ofzo hoor, is gewoon een blij jongentje, eet/drinkt/poept goed, en aandacht genoeg)
Sterk moet je zijn !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_41267486
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 19:59 schreef CherryLips het volgende:
ik moet niet meer naar cavia's op op marktplaats kijken
Ik weet het, ik ken het! Ik zou er nog best graag een mooi peruufje bij willen hebben... Er staan trouwens wel veel oudere caafjes op MP zeg. Zielig hoor. Ik zou die 2 van mij echt niet meer kwijt willen.
pi_41267555
Er staat een heel leuk peruufbeertje te koop bij riesamaris... leuk om te castreren als ie wat ouder is en bij je dames te zetten Maddy_K!

Edit: ik ken trouwens ook nog een leuke zeug die binnenkort te koop komt staan... Ik heb een heel bijzondere band met haar, want ze is de moeder van mijn Jewel en degene die mij dus mijn eerste peruuf heeft bezorgt! Is ze niet mooi??

I had a signature once. It was awful.
pi_41267600
hehe en lief dat ze zijn
pi_41267667
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 20:17 schreef zoeperzazke het volgende:
Er staat een heel leuk peruufbeertje te koop bij riesamaris... leuk om te castreren als ie wat ouder is en bij je dames te zetten Maddy_K!
Die bovensta, ja! Dat had ik ook gezien, echt een mooi beessie. Die van jou trouwens ook.
Ik ben alleen niet zo'n voorstander van het onnodig castreren. De narcose schijnt toch altijd een bepaald risico te zijn voor zulke kleine diertjes. Ik zoek dan liever verder naar een zeugje. Als ik er ooit een 3e bij zet. Het gaat nu gelukkig hartstikke goed tussen de dames. In het begin was Woody echt niet blij met Nemo maar nu gaat het perfect.
pi_41267787
Zo, die cavia op de foto die je er net bij hebt gezet is wel mooi! Zwijmel, zwijmel.
Is ze wel een beetje handtam? O, Zoeperzazke, wat heb je me nou weer laten zien?!?! Ze is echt supermooi!!! Ow, ik ben verliefd.
pi_41267870
Haha, Rachelle is een geweldige dame die mooie baby's geeft Ik denk dat ze heel goed bij jou past

Ze heeft ook een leuke kont

I had a signature once. It was awful.
pi_41267974
Ik ben zelfs al op de site van het Westendorp gaan kijken. Moeten die haren ook opgebonden worden? Als ik het me goed herinner, heb jij ooit eens een foto geplaatst van 1 van jouw caafjes die opgebonden haren had.
Die kont!!
pi_41268057
opgebonden, oftewel wikkels, doe je alleen bij cavia's waarvan je zelf kiest om ze te showen. Mijn Onyx zit dus in de wikkels, omdat hij een showcavia is. Rachelle is nooit een showcavia geweest voor zover ik weet, dus haar mag je gewoon in ieder gewenst model knippen
I had a signature once. It was awful.
pi_41268235
Heeft zij nou de goede kruinen? Ik ben een tijdje op zoek geweest naar een mooi peruufje (voordat ik Nemo vond) en ik las bij verschillende fokkers: teveel kruinen. En vouwoortjes.
Ik vind haar echt heel mooi. Dus wie weet?
Mijn kooi is trouwens 1.00 x 0.50 mtr, is dat wel groot genoeg voor 3 caafjes?
pi_41268330
nee, je hebt wel meer ruimte nodig. een 120x60 kooi, of misschien twee 100x50 kooien tegen elkaar opengeklapt. Of misschien een zelfgemaakt hok? Rachelle komt nu ook uit een hok van 2,5 bij 4 meter zoiets, dus die zal ook wel gewend zijn aan wat ruimte. Zij is trouwens wel een goede peruuf met de juiste kruinen en zonder vouworen
I had a signature once. It was awful.
pi_41268634
Overweeg jij trouwens zelf niet om Rachelle te halen? Het schijnt dat jij een beetje caafjes-gek bent

Ik moet natuurlijk wel eerst met mijn man overleggen. Hij houdt niet zo van dieren. Alleen van honden, eigenlijk. Toen ik besloot om een caafje te nemen zei hij: prima, maar 1 en je zet hem buiten. Oké schatje

Binnen de kortste keren had ik Buzz erbij gehaald (want je weet toch, schatje, dat caafjes groepsdiertjes zijn die niet alleen kunnen zitten?!). Toen ik Buzz haalde kreeg ik die grote kooi erbij. Die stond dus nutteloos op zolder, want Buzz en Woody zaten buiten. Mijn man vond het wel een goed idee om de kooi op MP te zetten, want dat ding stond alleen maar in de weg. Maar nee, je weet maar nooit, dus ik verkocht hem mooi niet.

Vervolgens ontdekte ik een plekje schimmel van 1 x 1 cm. in de buitenkooi. En ja, je kunt caafjes natuurlijk niet in een beschimmelde kooi laten zitten... Dat snapte manlief ook wel.

Nu zitten ze dus lekker in de woonkamer in de grote kooi van Buzz.
pi_41268766
Natuurlijk overweeg ik ook wel om Rachelle te nemen, maar met oog op een mogelijke foktoekomst moet ik het gewoon niet doen. Ik weet dat ik heel graag een dochter van Onyx wil, die nog geboren moet worden - nog verwekt moet worden, en als ik dan moet kiezen tussen die dochter en rachelle (want kiezen moet ik) wordt het toch die dochter.. Maar het kost me wel moeite hoor

En denk er over na, je hoeft niks, je bent niemand iets verplicht en je man moet het er wel mee eens zijn natuurlijk Maar misschien vind hij het niet erg om een klein flatje te maken in de kamer, van meubelhout of in een leuk kleurtje geverfd (weet niet wat voor inrichting je hebt), het ziet er veel netter uit dan een kooi én er past een cavia bij
I had a signature once. It was awful.
pi_41269133
Wow wat heb jij een zelfbeheersing zeg!! Wie wordt de vader van de dochter van Onyx?
Waarschijnlijk is het voor Rachelle helemaal niet zo leuk bij mij. Als ze nu in een hok van 2,5 bij 4 meter zit gaat ze er bij mij sowieso flink op achteruit.
Toevallig ben ik a.s. donderdag jarig, dus op zich wel een leuk verjaardagskado'tje... Ik kan het allicht vragen.
Ik geloof nooit dat mijn man een flatje wil gaan maken. Hij is niet zo crea met hout. Een flatje neemt natuurlijk wel minder plaats in dan een kooi op de grond. Misschien staat er op MP wel een leuk 2e hands klein flatje te koop. Dan wel dat alle verdiepingen met elkaar in verbinding staan natuurlijk. Of dezelfde kooi als ik nu heb maar dan in de 1.20 uitvoering.
Het kan best zijn dat het gewoon helemaal niet doorgaat hoor. We zien wel. Ik heb liever 2 caafjes binnen dan 3 (of meer!) caafjes buiten. Nu ze binnen zitten pak ik ze gewoon vaker. Nemo heeft trouwens niet eens buiten gezeten, alleen Woody en Buzz.
pi_41269247
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 20:54 schreef Maddy_K het volgende:
Wow wat heb jij een zelfbeheersing zeg!! Wie wordt de vader van de dochter van Onyx?
De vader wordt Onyx

Onyx is een beertje En hij mag bij Joyce van 't Westendorp waarschijnlijk nog 1 of meerdere zeugen dekken en heel misschien ook een zeugje bij Daphne van www.meagan.nl , dus een dochter daarvan, maar dat heeft geen haast, kan nog wel even duren. En met die dochter zit ik vol en komen er voorlopig absoluut geen cavia's bij
I had a signature once. It was awful.
pi_41269340
Oh, duh, ik ben weer lekker attent bezig zeg. Wel lollig dat hij dan gelijk meerdere zeugjes mag gaan dekken. Hopen dat de wikkels niet in de weg zitten...
Ik zag trouwens wel dat de flat weer uitgebreid is.
pi_41269414
De wikkels zijn er dan af hoor. dit weekend heeft hij een show en dan ga ik hem knippen. Het klinkt raar, maar ik kan haast niet wachten. Zijn haardikte valt nu enorm tegen, waardoor hij er nogal teleurstellend uitziet als je hem uitkamt. Geknipt lijtk zijn haar veel dikker en is hij veel mooier Dus zondag issie van zijn wikkels af!
I had a signature once. It was awful.
pi_41269882
Knip jij ze altijd zelf? Is dat niet heel moeilijk? Ik kan me voorstellen dat ik Nemo best wel een keertje bij moet knippen maar da's toch wel iets anders als voor een show. Als je dan teveel afknipt...
Als het goed is gaan we in oktober naar die caviashow. Ik weet niet meer precies wanneer en waar (Utrecht??) maar dat lijkt me wel leuk. Ook omdat het door moeders georganiseerd werd en er dus ook iets voor de kids te doen is. Onze 5-jarige gaat natuurlijk ook mee!! Volgens mij was dat een tip van jou in het vorige topic.
Ben jij trouwens ook opgegroeid met caafjes? Wij hadden vroeger thuis altijd caafjes. Ook wel eens konijntjes, hamsters en gerbils maar caafjes zijn bij mij altijd favoriet gebleven. Daarom stuur ik Ferry (zoonlief) ook die richting op. En dat lukt vrij aardig mag ik wel zeggen.
pi_41270174
Ow mijn God, ik kijk net op de routeplanner waar Rachelle ergens zit (uit nieuwsgierigheid). Dat is dus ruim 150 km hier vandaan!!!
pi_41270499
8 oktober in IJsstelstein i die show, ik ben er ook, het belooft erg leuk te worden. Het is zeker iets om als leek eens te gaan kijken, omdat er ook veel standjes etc zijn die je op een nromale show niet ziet. Een normale show is niet zo aantrekkelijk voor de liefhebbers, er zitten enkel cavia's in kleine kooitjes (wat voor die 10 uur dat ze erin zitten geen enkele kwaad kan, maar veel liefhebbers snappen dat niet) en er is verder weinig te doen. De ECC_show is echter veel leuker en ze zouden dit jaar nog meer dingetjes gaan doen, ook voor de kinderen. Ik ben benieuwd.

Ik knip mijn caafjes altijd zelf. Maar tot nu toe heb ik de cavia's die ik geknipt geshowd heb altijd laten 'bijknippen' door joyce, die altijd op dezelfde shows aanwezig was, omdat zij daar meer ervaring mee heeft. Inmiddels weet ik zelf wel hoe het moet voor de show Bakkebaarden en pony mag je bv NOOIT knippen, de rest op bodemlengte. Daarbij moet je het haar niet hard naar beneden trekken, want dan veert het terug en zit het boven de grond. In Duitsland mogen cavia's énkel met geknipt haar worden geshowd en daar keuren ze dan ook erg kritisch op de kapperskunsten, maar in NL is dat wat soepeler omdat de meeste dieren gewikkeld geshowd worden.
De knufperuufjes knip ik wat minder secuur hoor, gewoon een lekker boblijntje, het groeit wel weer aan

Ik ben niet echt opgegroeid met 'cavia's'. Mijn vader is nogal tegen huisdieren, omdat je er op vakantie etc altijd rekening mee moet houden en anderen mee op moet zadelen, en dat wil hij gewoon niet. Ik mocht echter in 19932 een caviaatje kopen. Al snel was mijn oog gevallen op een roodbont caafje, met een wit lichaampje en rode schilden rond haar oogjes. Het was een heerlijk beestje. In 1997 is ze gestorven en ik was er kapot van. Ik was gék op dat beestje. Na Grummel mocht ik geen nieuwe cavia's meer, want als ik het huis uit zou gaan dan blabla... (ik was 11 jaar, maargoed...)

Toen ik ging samenwonen met mijn vriend besloten we samen om één cavia te nemen, dat werd Iwi. We waren beiden verliefd op haar geworden in de Intratuin... Al snel kwam Ibi, want 1 caaf is maar alleen... en toen Jewel... en toen... Afijn, dat verhaal ken je

En voor Rachelle valt wel wat te regelen als je het echt wilt hoor. Als ik weer eens bij joyce op bezoek ga kan ik haar meenemen en als ik dan weer eens naar mn ouders ga kan ik haar langsbrengen, die wonen in Oudenbosch (NoordB), ik las in een ander topic dat jij over gilzerijen naar huis moet rijden dus dat zal dan wel niet zo heel ver ervandaan zijn

Kleine edit; dit is Grummeltje, mijn eerste caafje

I had a signature once. It was awful.
  maandag 28 augustus 2006 @ 21:33:47 #77
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_41270823
Ik denk dat mijn Nova (geb. 4-10-04) een verstandelijke beperking heeft of blind is.
Als ik eten in de kooi leg heeft ze dat lang niet altijd door. Ook niet als het haar lievelingshapjes zijn.
Ze is erg rustig en stil en met vlagen ook heel erg bang.
Als je haar op schoot neemt dan begint ze te knorren en dat doet ze de hele tijd lang dat je haar op schoot hebt.

Kortom ze is totaal anders dan Lune, die meer actief is en ook wat slimmer en bijdehand.
Ik heb zelf klassiek autisme heb ik het overgedragen aan Nova omdat ik haar zo vaak vastheb?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  maandag 28 augustus 2006 @ 21:36:12 #78
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41270930
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 21:33 schreef Oxymoron het volgende:
Ik heb zelf klassiek autisme heb ik het overgedragen aan Nova omdat ik haar zo vaak vastheb?
Nee joh, autisme is niet besmettelijk ofzo en dus niet overdraagbaar Daar zou ik me echt geen zorgen over maken hoor !!!
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_41271247
Zo ik ben er ook weer!! Beetje druk met nieuwe baan en alles
Nonneke wat erg dat Oma overleden is Hoe is het nu met Asterixje??

Met Obelix en Toby gaat het goed! Hier foto's van afgelopen weekend:


Obelix


Obelix


Toby


Toby

pi_41271347
Zoeperzazke, jij kon al vroeg hele mooie, aparte foto's maken. Verkopen ze op die show ook caafjes? Het lijkt mij echt wel leuk om daarheen te gaan. Vooral ook, omdat er voor de kids iets te doen is. En zo ver weg is het niet. Ik ga de datum gelijk in mijn agenda schrijven, dan kan ik het ook niet meer vergeten. Dan zie ik je daar in het echt, leuk!! Ik zal een rode anjer in mijn knoopsgat doen!!
Ik moet nog wel even denken over Rachelle hoor. Ik vind het echt een super- supermooi diertje maar ik twijfel of ze wel kan wennen bij mij als ze zoveel ruimte gewend is. Ook al heb ik wel het idee in mijn achterhoofd om er nog een mooi peruufje bij te nemen. Eerst manlief maar eens overtuigen en als het doorgaat op zoek naar een grotere kooi.
Van mijn vroegere caafjes heb ik wel foto's maar ik heb geen scanner dus ik kan ze hier helaas niet plaatsen. Ik kan morgen wel proberen om met de digitale camera een foto van die foto's te maken maar volgens mij wordt dat nooit mooi. Een vriendin van mij heeft wel een scanner, misschien moet ik haar anders maar eens lief aankijken.

@Oxymoron: autisme is toch zeker niet besmettelijk? Ik ken zelf een autistisch jongetje en dat is een vriendje van mijn zoon. Als ze op schoot zit, knort ze dan van angst of van plezier? Niet iedere caaf is hetzelfde natuurlijk. Ook al moet ik wel zeggen dat die 2 van mij gelijk op het eten afrennen alsof ze bang zijn dat ze nooit meer iets krijgen. Dat deed mijn vorige ook.
  maandag 28 augustus 2006 @ 21:57:18 #81
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41271795
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 21:44 schreef inkie1010 het volgende:
Zo ik ben er ook weer!! Beetje druk met nieuwe baan en alles
Nonneke wat erg dat Oma overleden is Hoe is het nu met Asterixje??

Met Obelix en Toby gaat het goed! Hier foto's van afgelopen weekend:

[afbeelding]
Obelix

[afbeelding]
Obelix

[afbeelding]
Toby

[afbeelding]
Toby

Welkom terug !
Obelix Toby

Met Asterixje gaat het goed, hij moest erg wennen binnen (hoop nieuwe enge geluiden enzo, en Pim die nog even moest wennen ) maar hij begint alweer vaker te fluiten Hij wordt ook stierlijk verwend, want hij is toch wel zielig hoor mn moeder neemt bijna elke dag wat anders lekkers voor um mee (heb de groenten/fruit/kruiden lijsten uitgeprint bij degrotecavia.nl) (vandaag hattie peterselie, pruim en rode paprika. en morgen weer een hele andere combi, we zijn erachter dattie gék is op grapefruit)
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_41272423


Yanou in t huisje



Kookai met een worteltje



Het is op.. ik wil MEER

wat zou zoon beest denken als ie zoon rare bek trekt?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41273220
Ooooowwww....mooie foto's, mooie caafjes

Binnenkort ook foto's van mijn 'Snoopy' !
pi_41273721
Een nieuwe ava, ik herkende je amper!

De foto van Grummel heeft mijn vader gemaakt hoor, maar ik heb het hoedje in elkaar gedraaid en Grum hield het zo mooi op dr koppie. Op deze foto zie je haar helemaal:



Op de ECC-show verkopen ze ook cavia's, maar hou er wel rekening mee dat de leukste dieren toch vaak naar de fokkers gaan, die er al 's ochtends vroeg zijn. Naarmate de dag vordert zijn steeds meer dieren al verkocht, al blijft er meestal nog aardig wat over.
Ik ben zelf ook echt reuze benieuwd naar de show. Voorgaande keren was het erg leuk en voor de kinderen rédelijk, maar dit keer proberen ze ook echt speciaal iets voor de kinderen te organiseren. ik had al een komkommereet-wedstrijd geopperd voor de knuffelcaafs, maar dat ging helaas niet door
Mij zie je er vanzelf wel, want ik sta er met mijn standje van Cobaye Kleindierfotografie. En je herkent me wel aan de foto's uit mn fotoboek (maar de gothic make-up laat ik achterwege hoor :p )

En Rachelle: neem de tijd. Ze mag toch nog niet weg: ze is mogelijk drachtig, dus ze blijft sowieso nog enkele weken tot er zekerheid is. Is ze drachtig, blijft ze tot na de zoogperiode bij haar en mag ze weg als ze weer terug in redelijek conditie is, is ze niet zwanger, mag ze weg.

Oxy, ik raad je aan om Desiree eens te mailen op rusthuis@knoevel.nl . Misschien herkent zij wel iets duidelijks in je verhaal, ik zou het zo zelf niet weten. Autisme bij cavia's komt bij mijn weten niet echt voor...
I had a signature once. It was awful.
pi_41273798
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 20:15 schreef Maddy_K het volgende:

[..]

Ik weet het, ik ken het! Ik zou er nog best graag een mooi peruufje bij willen hebben... Er staan trouwens wel veel oudere caafjes op MP zeg. Zielig hoor. Ik zou die 2 van mij echt niet meer kwijt willen.
ik heb vandaag echt mooie cavia's gezien daar, ik was er helemaal verliefd op. maar ik heb er nu geen plek voor. m'n ouders zijn een week met vakantie dus ik zou ze gewoon kunnen halen eigenlijk
Tap tap tap
pi_41273870
Cherry: link?
I had a signature once. It was awful.
pi_41273975
Maddy en anderen die vroegen: de hangmatjes voor caafs worden ook weer verkocht op de Ecc-dag op 8 oktober in IJsselstein!

Enkele voorbeelden/prints:















Prijs ¤ 10,00

Mocht het nu zo zijn dat je er meer wilt van een bepaalde print, of wil je zeker zijn dat jouw print er nog is kun je ze van tevoren bestellen. Dan houden wij ze, na vooruitbetaling apart.

Er zitten kettinkjes aan waar je de hangmat mee in de kooi kan hangen.
De hangmat is ongeveer 35x27 cm en kunnen in de wasmachine gewassen worden op 40 graden.
I had a signature once. It was awful.
pi_41274320
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 22:48 schreef zoeperzazke het volgende:
Cherry: link?
linkjes pakt ie niet en foto's mag ik niet copy-pasten, maar zoek op "cavia bergschenhoek" en dan krijg je een hele rits. er zitten echt poepies tussen, maar wel erg veel dus ik vraag me af wat daar allemaal gebeurt.


oja, ik was verliefd op nummer 13, 6, 9, 10 en 12
Tap tap tap
pi_41274450
Zijn inderdaad best lieverdjes ja, ze zien er allemaal in goede conditie uit. Ik kan alleen niet tegen de term 'pup'... dan zie ik nog liever 'biggetjes'
I had a signature once. It was awful.
pi_41274542
ik vind pup juist wel schattig klinken
Tap tap tap
pi_41282928
Ik heb net ook eventjes "jouw" caafjes gezien Cherry. Nummer 13 =
Beetje een Coronet-koppie net als de onze. Mooie grote zwarte ogen.
Kijk maar uit trouwens, straks komen je ouders terug en staat nummer 13 wéér op MP
pi_41284189
haha nee, dat zouden ze nooit doen. volgens mij vindt m'nmoeder het juist leuker dan ze toe wil geven maar ik heb nu nog geen ruimte.
Tap tap tap
pi_41284342
CherryLips, anders moest jij hem/haar ook op MP zetten "Ik ben er allergisch voor". Het lijkt soms wel of half NL allergisch is voor caafjes. Caafjes nemen niet zo veel ruimte in hoor. Ik hoop dat je er snel 2 kunt gaan halen. Het lijkt me niet zo leuk om hier cavialoos mee te lezen. Mijn man wou er ook geen maar uiteindelijk heb ik hem overgehaald. Laatst ging hij winkelen, kwam hij terug met witlof. Dat lusten wij geen van 3-en dus ik reageerde verbaasd. Ja, zei hij, voor de cavia! Dat vond ik wel heel lief.

Zoeperzazke, ik heb idd mijn ava veranderd. Gisteren heel de avond zitten computeren. Dan ga ik allemaal rare dingen doen uit verveling.

Die hangmatjes zijn wel leuk. Bij de Boerenbond heb ik ze wel eens gezien, dan zijn ze eigenlijk voor ratten of fretten. Eigenlijk wou ik er gewoon daar 1 halen maar nou ik deze heb gezien... Toch maar eventjes tot 8 oktober wachten.
Ik heb mijn man al vastgelegd voor die dag dus we komen sowieso!! Ik neem zelf geen caafje mee hoor. Tenminste, ik had begrepen dat er ook knuffel-verkiezingen waren. Eerst dit jaar maar eens zelf kijken en wie weet, volgend jaar met een caafje.
  dinsdag 29 augustus 2006 @ 10:06:50 #94
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41284461
Een van de foto's uit de OP:


Zijn dat nou tongende cavia's
pi_41285108
quote:
Op dinsdag 29 augustus 2006 10:01 schreef Maddy_K het volgende:
CherryLips, anders moest jij hem/haar ook op MP zetten "Ik ben er allergisch voor". Het lijkt soms wel of half NL allergisch is voor caafjes. Caafjes nemen niet zo veel ruimte in hoor. Ik hoop dat je er snel 2 kunt gaan halen. Het lijkt me niet zo leuk om hier cavialoos mee te lezen. Mijn man wou er ook geen maar uiteindelijk heb ik hem overgehaald. Laatst ging hij winkelen, kwam hij terug met witlof. Dat lusten wij geen van 3-en dus ik reageerde verbaasd. Ja, zei hij, voor de cavia! Dat vond ik wel heel lief.

Zoeperzazke, ik heb idd mijn ava veranderd. Gisteren heel de avond zitten computeren. Dan ga ik allemaal rare dingen doen uit verveling.

Die hangmatjes zijn wel leuk. Bij de Boerenbond heb ik ze wel eens gezien, dan zijn ze eigenlijk voor ratten of fretten. Eigenlijk wou ik er gewoon daar 1 halen maar nou ik deze heb gezien... Toch maar eventjes tot 8 oktober wachten.
Ik heb mijn man al vastgelegd voor die dag dus we komen sowieso!! Ik neem zelf geen caafje mee hoor. Tenminste, ik had begrepen dat er ook knuffel-verkiezingen waren. Eerst dit jaar maar eens zelf kijken en wie weet, volgend jaar met een caafje.
Hm, de slechtste smoes op Marktplaats die ik ben tegengekomen is 'wegens overcompleet'. Hoe in vredesnaam........ ??? Maargoed. Ik zeg maar niks, want je maakt het er toch niet beter op.

Wij kopen altijd, iedere dag apart groente voor de cavia's. Als ik onze restjes aan de 9 caafs moest geven krijgen ze véél te weinig, want wij eten (heel slecht, ik weet het) nauwelijks groente. Soms witlof, maar dan met zoveel ham en kaas dat je de witlof niet meer proeft

De hangmatjes van Jolanda zijn speciaal voor cavia's gemaakt en ze zijn erg leuk. Ik denk dat ik het misschien ook nog eens ga proberen. Ik had wel eens zo'n goedkoop hangmatje maar daar moesten ze niets van weten. Maar inmiddels heb ik er 6 cavia's bij sinds toen, er moet er toch wel eentje zijn die het leuk vindt??

Knuffelkeuringen zijn er ook. Nadeel is dat je de hele dag aanwezig moet zijn. voordeel is dat het erg leuk is, zeker als je cavia een prijsje wint! Op de ECC-dag hebben ze leuke criteria, zoals 'geluidjes tijdens de keuring' 'babe/hunk-gehalte' en dat soort onderwerpen. Uiteraard ook de verzorging: nageltjes op de juiste lengte? Is de vacht schoon? Zijn neus, ogen en oren schoon? Wel leuk hoor Ik heb zelf nog nooit meegedaan, maar wel gekeken.
I had a signature once. It was awful.
pi_41285330
Een klein berichtje van Jolanda van de hangmatjes:

Hoi allemaal, nou ik zie dat alle info hier goed is overgekomen. Ik sta dus op de ECC beurs met de hangmatjes. Ik kan me niet registreren hier omdat ik een gratis mailadres gebruik. Dus zodoende dat zoeper me even bijstaat in deze.

mochten jullie willen bestellen of vragen hebben kunnen jullie mailen op jolanda_bravenboer @ hotmail.com (zonder spaties)
I had a signature once. It was awful.
pi_41285882
Hihi, wegens overcompleet. Een kaasschaaf heb je overcompleet, of een kast, dat soort dingen. Maar een caaf? De vrouw waar ik Buzz heb gehaald zei gewoon eerlijk: we doen er niks meer mee, we kijken er niet meer naar om. Ik kreeg haar zo mee, en de grote kooi die ik nu gebruik kreeg ik ook zo mee. Ze wou absoluut geen geld, alleen een goed huis. Sterker nog: ik heb zelfs geld geboden (kon ze iets leuks voor haar dochtertje kopen), wou ze niet. En ach, beter dat ze via MP een ander huis zoeken dan dat ze in het bos gedumpt worden zoals een tijdje terug.

Dit jaar kom ik sowieso zonder caaf, eerst maar eens rondkijken en snuffelen. En volgend jaar, wie weet? Nemo zou zomaar een prijs kunnen winnen. Niet dat ik bevooroordeeld ben hoor, helemaal niet...

Ik hoef geen groente/fruit apart te kopen voor de caafjes. Sinds Ferry er is vind ik het belangrijk voor hem om voldoende vitamientjes binnen te krijgen. Zodoende hebben we altijd minimaal appels, kiwi's en/of mandarijntjes in huis, dat soort dingen. Ook verse groenten zoals paprika (dat vinden die 2 van mij echt héél lekker, rode paprika), bloemkool en broccoli. Normaal koop ik niet apart iets voor de caafjes want ik heb altijd wel wat in huis. Daarom was ik ook zo verbaasd dat mijn man dat zomaar deed. Bovendien hebben wij er maar 2, dan heb je al snel genoeg natuurlijk.
Ze krijgen sowieso iedere morgen appelschillen want Ferry neemt altijd een appeltje mee naar school. Dat weten ze al gewoon! Na het ontbijten ga ik appel schillen en dan begint het fluitorkest. Terwijl Nemo hier pas anderhalve week is. Nemo is sowieso brutaler maar daar hou ik juist wel van. Dat kleine ding is nergens bang voor.
pi_41286223
m'n moeder legt nu automatisch lekkers apart voor de hamsters, zoal witlof, komkommer, sla en appels en brood ze is goed getraind. en ik vind hamsters echt enorm toffe beestjes, ik heb ze al 12 jaar, maar sinds m'n 16e heb ik al zoiets van: ik wil wat groters, iets wat ik op schoot kan houden en aaien, iets wat ik los kan laten lopen zonder dat ze zich onder de kast verstoppen als je een seconde niet oplet. bloem wasbijvoorbeeld een keer op de een of andere manier een keukenkastje ingeklommen (een lage, dat wel ) ik had de keuken afgezet zodat ze los kon lopen terwijl ik de kooi schoonmaakte, draai ik me om, hamster weg. echt alles afgezocht. zat er dus een piepklein gaatje naar een keukenkastje, heb de hele plint losgesloopt, ben half onder het aanrecht geklommen, zat mevrouw doodleuk tussen de keukenpannen. en ze kruipen ineens tussen de bank ofzo. en ze zitten nooit stil. en ze worden 's avonds pas wakker als ik naar bed ga. dat soort dingen. en als ze iets mankeren zegt de dierenarts al snel dat er niks aan te doen isomdat ze zo klein zijn. n ze worden maar 2 a 3 jr oud. vandaar dat ik al jaren weer cavia's wil. met konijnen heb ik niet zo veel, maar dat komt doordat de konijnen die we vroeger hadden vals waren. de eerste gromde als je hem eten gaf, moest je eerst het tussenschot dichtdoen want anders rende ie op je hand af en begon die erin te graven, beetje pijnlijk. de tweede haalde gewoon naar je uit en die is na een jaar ineens doodgegaan toen we op vakantie waren. dus ik vind nijntjes een beetje eng.
ik heb nog steeds heel licht een litteken van m'n cavia Flip, die was aan het vechten met Marco en ik wilde ze uit elkaar halen want het ging er echt gemeen aan toe, en toen hing Flip in m'n ring dat was de enige keer dat hij me heeft gebeten. en ik ben al talloze keren gebeten door een hamster m'n eerste hamster beet, Bloem beet, en m'n huidige hamster bijt. En laat dan ook niet los. Volgens mij zijn cavia's wat zachter van karakter.
Maargoed
Tap tap tap
  dinsdag 29 augustus 2006 @ 14:16:58 #99
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41291471
Zoeper, waar is die show in Ijselstein Misschien dat ik dan ook even langs hop om een kijkje te komen nemen daar. Moet nog even met het mannetje overleggen maar lijkt me wel leuk om een keer heen te gaan
Kan me herrineren dat je een keer een site had van die show, kan je die hier nog even neerzetten?
To infinity…and beyond!
pi_41291671
Ik weet het adres zo nog niet. Ik geloof Sporthal Het Heem of zoiets, in IJsselstein dus. De link is www.europeancavieclub.com .
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 29 augustus 2006 @ 14:27:49 #101
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41291885
Vraag me af of het niet leuk zou zijn om Goole eens te laten keuren. Kan dat ook gewoon voor de lol of niet? En moet ik me dan inschrijven of kan dat gewoon daar ter plaatse??
To infinity…and beyond!
pi_41292216
Dat kan op de ECC-show ook voor de lol, het is hartstikke gezellig. Enige nadeel is dus dat je de hele dag aanweizg moet zijn, omdat de caafs tot de prijsuitreiking moeten blijven. Maar aan de andere kant is de hele dag wel errug gezellig.

Knuffelcavia's inschrijven kan via dit formulier:

http://www.zoeperzazke.nl/cavia/knufkeur.doc

het adres waar je het (ouderwets via post) naar op moet sturen staat erin.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 29 augustus 2006 @ 14:50:07 #103
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41292603
@zoeperzazke

die link die je gaf staat wel veel op...
"Het skelet bestaat uit 258 botjes in totaal" wtf, een cavia met 258 botten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_41292715
Interessant... welke link was dat? ECC??
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 29 augustus 2006 @ 14:59:36 #105
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41292943
quote:
Op dinsdag 29 augustus 2006 14:53 schreef zoeperzazke het volgende:
Interessant... welke link was dat? ECC??
ECC ja

Om precies te zijn: http://www.europeancaviec(...)s/lichaam/skelet.htm
pi_41293299
@ CherryLips: Ik heb vroeger ook konijnen en hamsters gehad. We hebben nu ook nog 1 hamstertje, we hadden er 2. Russische dwerghamstertjes, broertjes.

En mijn gevoel is hetzelfde: konijnen en hamsters bijten makkelijker als caafjes! Ik heb uit mijn hoofd gezegd 2 x een konijntje gehad. Het 1e konijn was wel heel lief, het 2e konijn was echt een vals kreng. Sorry, ik heb er geen andere woorden voor.

Van de 2 dwerghamstertjes was er 1 die de hele tijd beet. Hij is inmiddels overleden. Was wel goor, die ene (hij heette Piet Piraat, de andere die nog leeft heet Berend Brokkepap) was dus dood en die andere had hem helemaal opgevreten. Behalve het velletje. Lag er zo'n klein bontjasje in de kooi. Dat mocht manlief opruimen

Ik heb inmiddels al ik-weet-niet-hoeveel caafjes 'versleten' en ik ben nog nóóit gebeten door een caafje. Echt nog nooit.
pi_41293396
Ik heb ff teruggezocht, in deel 6 had ik ook een linkje geplaatst met info over de show van 8 oktober:

http://home.casema.nl/erwinenpetrabeijer/Shows.html
pi_41294397
Is die ECC een beetje te bereiken met het OV?
pi_41296524
quote:
Op dinsdag 29 augustus 2006 11:22 schreef CherryLips het volgende:

met konijnen heb ik niet zo veel, maar dat komt doordat de konijnen die we vroeger hadden vals waren. de eerste gromde als je hem eten gaf, moest je eerst het tussenschot dichtdoen want anders rende ie op je hand af en begon die erin te graven, beetje pijnlijk. de tweede haalde gewoon naar je uit en die is na een jaar ineens doodgegaan toen we op vakantie waren. dus ik vind nijntjes een beetje eng.
Waren dit vrouwtjes konijnen (voedsters)?

Mijn voedster was nogal waaks en hing als ze los liep het liefst in iemands kuiten.
Toen ze een man (ram) kreeg is ze flink tammer geworden.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41296851
inkie, ik heb (nog) geen idee.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 29 augustus 2006 @ 19:30:37 #111
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41300799
Zow we zijn net even met Asterixje langs de DA geweest, gewoon even checken, al was het alleenmaar voor je eigen gevoel. En hij is goed gekeurt
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_41301162
Is Asterix voor zijn jaarlijkse APK geweest?
  dinsdag 29 augustus 2006 @ 19:41:49 #113
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41301214
quote:
Op dinsdag 29 augustus 2006 19:30 schreef Nonneke het volgende:
Zow we zijn net even met Asterixje langs de DA geweest, gewoon even checken, al was het alleenmaar voor je eigen gevoel. En hij is goed gekeurt
Haha deed ik met mijn caafje ook, 10.000 kilometer beurt noemde wij het
pi_41301403
Checken kan ik zelf wel... pff, vandaag ben ik met een plasje van Jewel naar de DA geweest. Ze piept en kreunt bij het plassen, dus bestaat er kans op een blaassten, blaasgruis of een blaasontsteking. Dit alles is terug te leiden aan de hand van de waardes van het plasje.

Kom ik de DA binnen, waar een vervangende DA zit voor anderhalve maand ivm de vakantie van de vaste DA's. Nog nooit eerder gezien. Zegt ze: "Goh, ben jij van die cavia's?"
Bleek dus dat ze vorige week de castratie van een logeercavia had bijgewoond, die dus bij mij logeert en misschien dat de DA haar al had verteld dat wij vaste klanten waren helaas eigenlijk. Liefst kom je er zo min mogelijk, maarja, ik neem liever geen risico's, ben veels te gek op mn beestjes... Was er vrijdag met een teekje in Iwi's neus en vandaag dus met het plasje.

het plasje van jewel was verder eigenlijk helemaal goed. Er is geen enkele afwijkende waarde aangetroffen. Waarom ze dus kreunt bij het plassen weet ik niet. Het zou een nawee kunnen zijn van de bevalling in januari: dat ze nog een soort van spierpijn heeft, die ze door een verhoogde dosis endorfine (pijnstillend hormoon) nog niet eerder gevoeld heeft, maar nu wel gaat voelen nu haar hormoonhuishouding weer in balans is.
Ik weet het niet, ik hou het in ieder geval goed in de gaten. Al hoop ik dat ik niet nog een keer een plasje moet opvangen, brave jewel heeft haar plas anderhalf uur opgehouden...
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 29 augustus 2006 @ 19:47:31 #115
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41301462
quote:
Op dinsdag 29 augustus 2006 19:40 schreef Maddy_K het volgende:
Is Asterix voor zijn jaarlijkse APK geweest?
Nou jaarlijks, tis eigenlijk voor het eerst dattie 'binnenstebuiten' gekeerd werd, eerder alleen 1x voor zn nageltjes Gelukkig istie pas 1 dus we kunnen er wel een jaarlijks iets van maken
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 29 augustus 2006 @ 19:52:46 #116
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41301705
quote:
Op dinsdag 29 augustus 2006 19:45 schreef zoeperzazke het volgende:
Het zou een nawee kunnen zijn van de bevalling in januari:
kunnen ze daar zolang 'last'/naweeen van hebben joh Arme Jewel

wel grappig dat je 'een naam' hebt bij de DA
We hebben besloten Asterix binnen te houden tot komend voorjaar, dan zorgen we dattie ruim voor die tijd geholpen is, en dan kunnen we zonder problemen in het nieuwe jaar het hok helemaal tot aan de nok volproppen met caviadames voor Astrixje
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 29 augustus 2006 @ 19:53:19 #117
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41301729
@zoeperzazke

Hoe wil je in vredesnaam een caviaplasje opvangen ik zou hem gewoon in een bakje zetten waar ie net in past, en dan gewoon lekker wachten...

Mijn cavia hield z'n pis ook altijd op als ie op de bank zat ofzo (uitzonderingen, als ie meer dan 2 uur bijv. op de bank zat)....

Maar hij scheet wel overal, en dan echt overal waar ie zat
pi_41301818
Heel simpel wobbel. Jewel zit in een plastic, schone reisbox, doet daar een plasje in, je houdt de box scheef zodat het plasje een hoekje inloopt en zuigt het op met een spuitje.

En Nonneke, de hormoonhuishouding avn een zeug is na de bevalling flink overstuur. Dat kan inderdaad een half jaar duren voor het weer 100% normaal is, maar op zich merk je na een maand of 3 niet meer zo heel veel aan de zeug hoor. Als ze uit de zoogperiode is begint 'het grote herstel' weer, van het in balans brengen van het lichaam, en 1 a 2 maanden later is ze op het oog weer redelijk de oude, maar wat er precies in dat lichaampje allemaal nog gebeurd weet je niet... Het is in ieder geval zwaarder dan je soms zou denken.
I had a signature once. It was awful.
pi_41302808
quote:
Op dinsdag 29 augustus 2006 17:01 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Waren dit vrouwtjes konijnen (voedsters)?

Mijn voedster was nogal waaks en hing als ze los liep het liefst in iemands kuiten.
Toen ze een man (ram) kreeg is ze flink tammer geworden.
ik heb geen idee, ik was zes ofzo. het sproeide wel
Tap tap tap
  dinsdag 29 augustus 2006 @ 20:56:47 #120
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41304503
Omdat Asterix zo dapper was bij de DA heb ik zn hok helemaal vol hooi gedaan, hij heeft een lol
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_41304860
quote:
Op dinsdag 29 augustus 2006 20:18 schreef CherryLips het volgende:

[..]

ik heb geen idee, ik was zes ofzo. het sproeide wel
Veel mannetjes sproeien, ik weet niet of vrouwtjes ook sproeien.

Kvind cavia's veel liever: meer knuffeldieren dan konijnen.

Konijnen zijn het gelukkigst als je een veldje en een maatje voor ze koopt, eten geeft en ze met rust laat.

Maar anyway dit is een cavia topic...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41308562
En voor konijnen moet je ook niet bij mij zijn: wat ik van cavia's wél weet, weet ik van konijnen niet. verder dan grote oren en een staart kom ik simpelweg niet
I had a signature once. It was awful.
pi_41309377
onze nijntjes zaten dus alleen, hadden wel veel de ruimte (= balkon van 5 x 5) maar we waren kinderen dus dan wilden we hem wel eens knuffelen. pas sinds kort weet ik dat konijnen dat helemaal niet willen en dat ze hun eigen rug kunnen breken. arme witje en flappie
toen we cavia's kregen, in 1989 ofzo, toen hadden ze nog niet van die cavia-boekjes enzo, toen hebben we de boekjes voor konijnen aangehouden
Tap tap tap
pi_41313000
quote:
Op dinsdag 29 augustus 2006 22:46 schreef CherryLips het volgende:

toen we cavia's kregen, in 1989 ofzo, toen hadden ze nog niet van die cavia-boekjes enzo, toen hebben we de boekjes voor konijnen aangehouden
Ik hoop toch niet de manier van hanteren (o.a. in het nekvel)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41313812
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 00:16 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik hoop toch niet de manier van hanteren (o.a. in het nekvel)
nee, zo slim waren we maar we hebben dat hele vitamine C-gebeuren toen helemaal niet meegekregen
Tap tap tap
pi_41316911
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 00:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

nee, zo slim waren we maar we hebben dat hele vitamine C-gebeuren toen helemaal niet meegekregen
Volgens mij was dat vroeger ook helemaal niet zo gewoon hoor, dat je vitamine voor je caafjes kocht. Deden wij ook nooit, deed eigenlijk niemand. Terwijl de caafjes toen (in mijn herinnering) ook gewoon een jaartje of 4, 5 werden.
pi_41317763
Ja, maar het is niet zo heel gek... Ik ken een aantal verwaarloosde cavia's van 7, 8 jaar. Die constant op konijnenvoer hebben gezeten, zelden hooi hebben gehad en nooit iets extra's. Maar het lichaampje past zich daarop aan. Wanneer zo'n dier op latere leeftijd ineens vitamine C rijk voer krijgt heb je binnen een dag zware darm en maagproblemen omdat het beeste bij wijze van, niet weet wat hem overkomt!
Het wil dus niet zeggen dat ze zonder vitamine C niet oud worden, maar ze functioneren zeker beter en voelen zich ook lekkerder, hebben een hogere weerstand mét de juiste voeding.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 30 augustus 2006 @ 10:12:33 #128
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41318630
Mijn cavia heeft nooit Vitamine C gehad, omdat de DA zei dat het alleen nodig was als hij er last van zou krijgen.
Hij kreeg wel eten met extra vitamine c en veel groenten/fruit met vitamine c
pi_41319559
ze kregen wel veel extra's enzo. we woonden toen bij onze grootouders in dus van hen kregen ze ook steeds van alles.
maar waar dat ene konijn toen ineens na 1 jaar is overleden was echt een raadsel
Tap tap tap
pi_41320667
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 10:12 schreef wobbel het volgende:
Mijn cavia heeft nooit Vitamine C gehad, omdat de DA zei dat het alleen nodig was als hij er last van zou krijgen.
Lekkere DA heb jij. Als je nieuwe cavia's neemt, zou ik een ander zoeken. Cavia's hebben altijd vitamine C nodig. Vaak is goed voer en groenvoer als bv paprika of witlof voldoende, maar ik geef er altijd een vitamine C tabletje van Roter bij om zeker te zijn dat ze voldoende krijgen. Vitamine C hebben ze iedere dag nodig om hun weerstand hoog te houden en ziektes te voorkomen. Jouw DA denkt kennelijk dat het bevordelijk werkt als de cavia eenmaal ziek is - dat is wel zo, maar door het permanent geven van vit c voorkom je vaak diezelfde ziektes.
I had a signature once. It was awful.
pi_41323285
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 10:50 schreef CherryLips het volgende:

maar waar dat ene konijn toen ineens na 1 jaar is overleden was echt een raadsel
Konijnen kunnen op de een of andere dag zomaar dood in het hok liggen. Fragiele beesten.

Vooral die nare ziektes zoals Vhs en myxamatose.

Mijn konijn is niet ingeent, omdat hij binnen zit.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41323319
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 11:24 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Lekkere DA heb jij. Als je nieuwe cavia's neemt, zou ik een ander zoeken.
Sommige DA's hebben geen benul van cavia's, beetje jammer.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 30 augustus 2006 @ 15:18:47 #133
153515 JvdK
This Side Up
pi_41328721
Caaf's moeten met respect behandeld worden, ze zijn zoals dat heet: "Relaxed"
Gewoon proberen..
pi_41330807
vanmiddag bij een tuincentrum geweest, daar zaten 2 ontzettend lieve mooie caafjes (eigenlijk 3, maar de 3e zat verstopt ). Er stond bij dat het een borsteltje was, maar volgens mij was het een peruufje. Ze had een hele grote kruin op d'r kont en het haar stond echt alle kanten op De ander was een agouti met één kruintje en de 3e kon ik niet goed zien, maar dat leek wel zo'n teddy.
Het was zo verschrikkelijk verleidelijk. Er stond ook een hele mooie, enorme kooi, nog groter dan m'n bureau maar ik heb me ingehouden Ik dacht: Als ik nou het huis heel mooi heb als m'n ouders thuiskomen, overal mooie planten en netjes opgeruimd enzo, misschien valt een caviakooi dan minder op. Maar m'n zus zei van niet
Tap tap tap
pi_41331038
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 16:16 schreef CherryLips het volgende:
Ik dacht: Als ik nou het huis heel mooi heb als m'n ouders thuiskomen, overal mooie planten en netjes opgeruimd enzo, misschien valt een caviakooi dan minder op. Maar m'n zus zei van niet
I had a signature once. It was awful.
pi_41335452
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 16:16 schreef CherryLips het volgende:
( Ik dacht: Als ik nou het huis heel mooi heb als m'n ouders thuiskomen, overal mooie planten en netjes opgeruimd enzo, misschien valt een caviakooi dan minder op. Maar m'n zus zei van niet


Je hebt natuurlijk gelijk! Paar mooie, nieuwe planten en dan valt zo'n caviakooi van 1 meter vást helemaal niet meer op. Ik zou het gewoon doen.
Laat je nog ff weten hoe je ouders reageerden?

Ontopic: Als ik zo lees hoe gek je op caafjes bent moeten jouw ouders binnenkort toch wel overstag gaan? Kunnen ze niet op je kamer? Of buiten, of in een garage of zo?
pi_41336209
Even voor mijn records...CherryLips heeft geen cavia's?
pi_41336453
Hihihihihi CherryLips
pi_41336639
Alle caafjes die nu hier zijn (op een logeercaaf na) heb ik vandaag op de foto gezet. Op dezelfde achtergrond officieel, maar halverwege deed ik de lamellen dicht wegens felle zon, en is de achtergrond donker gekleurd. Afijn, ik heb ze er nu allemaal opstaan, inclusief foto's zoals ze op de verdiepingen samen zitten. Geniet van alle caafs op een rijtje!

Iwi:


Owen:


Iwi en Owen samen:


Ibi:


Jewel:


Pipi:


Qwerty:


Alle 4 de dames op een rijtje:


Onyx:


Ovide:


Oger:


En de 3 heren:
I had a signature once. It was awful.
pi_41336752
Geweldige foto's!!! Ze zijn allemaal prachtig en hebben allemaal hun eigen mooie / grappige dingetje Vind Pipi er hier uitspringen

Ibi is echt een schatje
  woensdag 30 augustus 2006 @ 19:50:39 #141
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41337706
Ovide echt leuke foto
pi_41337897
Owen & Jewel blijven bij mij favoriet! Ik vind het kapsel van Pipi heel mooi. Oger wordt ook al een echte hartenbreker zeg. Jewel kijkt zo mooi omhoog, net alsof je een stukje appel voor haar houdt.
Hele mooie foto's weer!!

Ik mis trouwens óf Ibi óf Iwi op foto's met alle mannetjes & vrouwtjes.

Zou CherryLips al naar het tuincentrum zijn gegaan om de caafjes te halen?!
pi_41338111
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 18:42 schreef Maddy_K het volgende:

[..]



Je hebt natuurlijk gelijk! Paar mooie, nieuwe planten en dan valt zo'n caviakooi van 1 meter vást helemaal niet meer op. Ik zou het gewoon doen.
Laat je nog ff weten hoe je ouders reageerden?

Ontopic: Als ik zo lees hoe gek je op caafjes bent moeten jouw ouders binnenkort toch wel overstag gaan? Kunnen ze niet op je kamer? Of buiten, of in een garage of zo?
die kooi die ik voor ogen had past niet op m'n kamer nee serieus, die was enorm. en m'n zus van: 'Waar hebben ze zo veel ruimte voor nodig?' Nou, om in te leven enzo?
Maargoed, garage is heel koud en zit net als een kelder onder het huis. En staat vol met ZOOI. Woonkamer zou passen, maar in die hoek staan hamsterkooien Of ik moet een kleinere kooi kopen. Als m'n hamster er over een jaar niet meer is ga ik weer zeuren

En nee, ik heb geen cavia's nee
Tap tap tap
pi_41338115
het zijn niet de mannetjes en vrouwtjes Maddy, het is de flatindeling. Owen en Iwi wonen bovenin, Ibi, Jewel, Pipi en Qwerty op de middelste verdieping en Oger, Onyx en Ovide onderin.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 30 augustus 2006 @ 22:59:18 #145
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41344783
Hier nog even een pic van Google die ik volgens mij nog niet gepost had



Ja, Google gaat vaker op de foto van Tinus...we zijn nou eenmaal iets gekker op Google

Overigens, dit is onze kooi nu. Ja, plaats hem nog maar een keer om te laten zien dat zo'n ding best wel opvalt



Ok, dit is dan wel een pic die genomen is om de kooi maar toch De kleuren zijn meestal niet echt super. Vaak heb je knalrood, blauw, wit ofzo. Deze kleur valt in ieder geval nog een beetje weg tegen de grijze muur, maar hij blijft opvallen hoor De afmetingen weet ik zo niet, maar geloof dat ie 1.20 bij 50 is ofzo, voor 2 caafjes dus
To infinity…and beyond!
pi_41347787
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 19:19 schreef zoeperzazke het volgende:
Geniet van alle caafs op een rijtje!
Iwi:
[afbeelding]
Ahhh, Iwi, lijkt precies op de eerste cavia van mn zusje (snuitje). Zo schattig (en dik) was ze.

Zijn Iwi en Ibi familie, of lijken ze alleen maar op elkaar?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41347788
Wil ik vanavond foto's maken...
Extra licht gezocht, bla bla ...Uiteindelijk.... alles klaar...
Zijn pvd de batterjen van de camera leeg.... En ik had ze net vanmorgen uit de lader gehaald.
En maar enkele foto's genomen....
Die camera gebruikt echt VEEL te VEEL stroom...

Nu dus laden, misschien wil t straks nog. En anders morgen maar...
Hoe frustrerend...

Ik heb trouwens veel belangstelling voor die cavia flat. Heb je er foto's van zoeperzazke?
Waarop eea nog meer zichtbaar is? En hij is van meubelpanelen?
Ik heb weinig ruimte, want ik heb al veel dieren. Maar ik wil graag wat leukers dan die stomme hokken.
Ik heb een konijn(Pluis) bij een cavia(Snoopy), en een konijn(Frans-Ferdinand) alleen(FF is erg agressief). Pluis en Frans- Ferdinand zijn beiden mannen. Pluis is toch al een jaar of 8 of 9. Frans ferdinand is al gauw vijf jaar. Snoopy is een echte dame en is bijna 9 maanden.
Weer over de caviaflat: meubelpanelen zijn volgens mij niet geschikt voor konijnen. (die zeiken zo veel )

Een aantal jaren geleden had ik meer cavia's, maar toen kwamen deze zielige soepkonijnen...
Niet mijn hobby maar ja, toch maar opvangen. Nu intussen toch een cavia bij het rustigste konijn. Maar het caviavirus gaat weer koken. Zeker als ik de mooie foto's van jullie cavia's zie.

Zie dit topic voor een voorproefje van mijn Snoopy.
pi_41347927
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 00:16 schreef Djep het volgende:

Zie dit topic voor een voorproefje van mijn Snoopy.
Ik vind die cavia/konijnenfoto in je fotoboek uberschattig, zo gezellig naast elkaar.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41348084
Oh, dank jewel. Ze zijn ook uberschattig. Snoopy maakt iedere keer Pluis schoon. Snoopy drapeert zich ook vaak over Pluis heen. Echt heel cute

[ Bericht 1% gewijzigd door Djep op 31-08-2006 00:32:01 ]
pi_41350576
Dit is Snoopy:


Pluis(hoewel ie hier niet hoort ):


En de twee samen:
pi_41353853
ivetje: die kooi vind ik echt geweldig. Als ik ooit nog permanent een kooi in mijn kamer zou moeten hebben zou ik zeker die willen. Hij is gewoon niet zo saai en standaard als de rest... Enige nadeel is dat het lastiger wordt twee kooien tegen elkaar aan te zetten.

Djep: De basis van mijn flat is een ikea aneboda kast.



Hier zit standaard 1 plank bij (en 1 roede om je kleding aan hangers op te hangen). Die hebben we er natuurlijk niet in. We hebben er zelf twee planken bijgekocht (aan de ene kant is het meubelpaneel, aan de andere kant dik MDF). We hebben links en rechts tegen de zijwanden dikke latten geschroefd en gelijmd. Daar liggen vervolgens de planken weer op. Op de achterwand zit plakplastic (want de achterkant is van dat hele zachte hout weetjewel) en op de ondergrond (tegen de zijwanden aan omhoog gebogen, zodat er niks in moeilijke hoekjes kan lopen) ligt zeil. Vervolgens kun je door smalle latjes of aluminium U-frames een plek maken om het plexiglas in te schuiven.
Dat is eigenlijk ongeveer de basis van onze flat Ik vond alleen twee flats hiervan het minimum omdat de ikea aneboda kast maar 77 breed is (de binnenmaat) en dat is vioor een cavia net te weinig om een lekker sprintje te kunnen trekken.
I had a signature once. It was awful.
pi_41354313
die kast heb ik ook
maar dan met kleren erin.
Tap tap tap
pi_41354329
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 02:00 schreef Djep het volgende:
Dit is Snoopy:
[afbeelding]

Pluis(hoewel ie hier niet hoort ):
[afbeelding]

En de twee samen:
[afbeelding]
pluis
Tap tap tap
pi_41354907
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 10:17 schreef CherryLips het volgende:
die kast heb ik ook
maar dan met kleren erin.
Als je de deurtjes er nou voor laat zitten (wel wat luchtgaten maken, ook aan de zijkanten) valt het voor je ouders heus niet op dat daar cavia's inzitten
I had a signature once. It was awful.
pi_41354987
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 10:44 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Als je de deurtjes er nou voor laat zitten (wel wat luchtgaten maken, ook aan de zijkanten) valt het voor je ouders heus niet op dat daar cavia's inzitten
ik heb ook twee billy boekenkasten naast elkaar, als ik eens een doorgang maak en plastic ervoor doe, kunnen daar ook cavia's in
Tap tap tap
pi_41355022
Gut Cherry, zo gaat er een wereld voor je open!
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 31 augustus 2006 @ 10:53:51 #157
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41355139
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 09:55 schreef zoeperzazke het volgende:
ivetje: die kooi vind ik echt geweldig. Als ik ooit nog permanent een kooi in mijn kamer zou moeten hebben zou ik zeker die willen. Hij is gewoon niet zo saai en standaard als de rest... Enige nadeel is dat het lastiger wordt twee kooien tegen elkaar aan te zetten.
Ja idd, wilde ook niet zo'n saaie recht-toe-recht-aan kooi hebben. Het is alleen wel jammer dat er tralies op zitten, Tinus keek vroeger altijd naar buiten uit de kooi. Had toen zo'n ding :



Het tralie-rekje bovenin zat er nooit in bij ons. Ze zijn er allebei 1 keer uitgesprongen en zijn blijkbaar zo geschrokken dat ze dat nooit meer durfden Maar goed, Tinus stond altijd rechtop op zijn huisje naar buiten te kijken en dat kan nu niet meer. Daar tegenover staat wel dat deze kooi weer lekker ruim is en er net wat leuker uitziet
Snap alleen niet helemaal wat je bedoelt met "Lastiger 2 kooien tegen elkaar aan te zetten" ??
quote:
Djep: De basis van mijn flat is een ikea aneboda kast.

[afbeelding]
Die kast staat hier ook op de extra slaapkamer met extra kleding erin
To infinity…and beyond!
  donderdag 31 augustus 2006 @ 10:56:11 #158
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41355208
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 10:47 schreef CherryLips het volgende:

[..]

ik heb ook twee billy boekenkasten naast elkaar, als ik eens een doorgang maak en plastic ervoor doe, kunnen daar ook cavia's in
Ah, deze kasten dus (let niet op de mooie cd-kastjes ertussen



Jemig, wat een ikea-meuk hebben wij toch eigenlijk

Die zijn er eigenlijk best wel geschikt voor. Je zet ze nl bovenin tegen de muur vast en ook nog eens met een speciaal haakje aan elkaar. Kunnen dus niet echt makkelijk omvallen enzo. Wij hebben ze zelf met een schroef aan elkaar gezet, gewoon door de zijkant heen Let alleen wel op met gaten boren, het materiaal splinterd nogal volgens mij, dus zo'n gat kan behoorlijk ruw en pijnlijk worden. Even goed schuren dus
To infinity…and beyond!
  donderdag 31 augustus 2006 @ 12:13:16 #159
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_41357406
Lune (witte sheltie) heeft steeds last van natte haren bij haar kont. Elke 3 dagen verschoon ik de kooi met nieuw zaagsel erin en ik knip de haren bij de kont kort, maar ze blijven steeds nat aanvoelen. Dit is een vraag voor de caviahouders met beestjes met lang haar: hoe houd je het droog? Kan het kwaad? Hoe doen jullie dat?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_41361238
Vandaag nog 2 foto's van Nemo gemaakt:



pi_41364811
Leuke foto's Maddy!

Oxy: het is geen goed teken als het kontje telkens nat is. Controleer eerst eens of madame in haar eigen plas ligt te slapen en wroeten. Als dat niet het geval is, of niet echt duidelijk, dan zou het een aanwijzing kunnen zijn voor blaasproblemen. Je zou eens een plasje kunnen opvangen (caaf in lege doos zetten, niet van karton of papier natuurlijk, en daar een plasje in laten doen) en meenemen naar de DA. Die kan controleren of alles in orde is: of ze een blaasontsteking, blaasgruis of een blaassteen heeft.
als dat allemaal niet het geval is, zul je haar gewoon steeds kort moeten knippen en het in de gaten moeten houden. Veel meer is er niet aan te doen, behalve iedere dag de vieze plekjes uit de kooi scheppen.

Ivetje: hou je er wel rekening mee dat die kasten waarschijnlijk wat ondiep zijn? Een goede flat/kooi is minimaal 40 cm diep, maar liever tussen de 50 en de 60. (de mijne is ca. 48 en ik vind het nét een grensgeval). Wel zou het er gaaf uitzien, een paar caafs tussen de boeken en cd's
en met mooien tegen elkaar aan schuiven, bedoel ik dat ik nu wel eens (in vakantiegevallen) de kooien tegenover elkaar openklap, zodat ze de ruimte hebben over 200x50 ipv 2x 100x50. Dan zal met die kooien niet zo goed kunnen, of wel?


Edit voor Oxy: hou ook de houd van Luna goe din de gaten onder het natte plekje. Toen Iwi een blaasontsteking had (gladhaar) is haar kont ook lange tijd nat geweest. Haar huid is door de brandende urine zwaar geïrriteerd geraakt, je kunt je misschien wel het gevoel voorstellen van iets dat steeds heel subtiel op je huid brandt. Let dus op dat haar huid (die roze is neem ik aan, ze was toch wit?) niet rood is en niet gevoelig.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 31 augustus 2006 @ 16:06:54 #162
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41365359
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 15:48 schreef zoeperzazke het volgende:


Ivetje: hou je er wel rekening mee dat die kasten waarschijnlijk wat ondiep zijn? Een goede flat/kooi is minimaal 40 cm diep, maar liever tussen de 50 en de 60. (de mijne is ca. 48 en ik vind het nét een grensgeval). Wel zou het er gaaf uitzien, een paar caafs tussen de boeken en cd's
en met mooien tegen elkaar aan schuiven, bedoel ik dat ik nu wel eens (in vakantiegevallen) de kooien tegenover elkaar openklap, zodat ze de ruimte hebben over 200x50 ipv 2x 100x50. Dan zal met die kooien niet zo goed kunnen, of wel?
Het was ook niet voor mij maar voor cherrylips. Die heeft billy-kasten (wat ik dus post) waar ze misschien een flat van kon maken

En idd, met mijn kooi wordt dat wat moeilijk. Je kan dan alleen het rooster boven opendoen maar echt overlopen van de ene naar de andere kooi gaat dan niet nee
To infinity…and beyond!
pi_41365610
ik bedoelde dat van die kasten meer als geijntje ze zijn zeker te ondiep, er kunnen net twee rijen dvd's op.
Tap tap tap
pi_41387073
ik doe vandaag effe een rondje Owen. Hij is de 24e gecastreerd en logeert nu bij Zoeper om te herstellen. Hij is bij haar DA gecastreerd. Tja en ook zij kon zijn charmes niet echt weerstaan en heeft stiekem wat foto's van mijn ventje gemaakt:




  vrijdag 1 september 2006 @ 09:52:08 #165
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41388464
Kent iedereen zoper hier persoonlijk ofzo? Al die caafs die worden gestald bij zoeper enzo
Waar woon je zoep? Kan je mijn caafs ook ff doen als ik op vakantie ben
To infinity…and beyond!
pi_41388516
Whaha... dat valt op dit forum wel mee geloof ik hoor... Alleen inkie en RiesAmaris *hoop dat ik niemand vergeet*
Ik woon in Zeewolde overigens En ik wil best op caafs passen mits ik zelf niet op vakantie ben En mits het nog in mijn huiskamer past. 3 extra kooien in ons huis is echt de max.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 1 september 2006 @ 09:57:15 #167
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41388567
LOL, is toch net te ver weg volgens mij En meestal heb ik wel ergens iemand hoor, maar ik zal het onthouden mocht het ooit zo zijn dat iedereen weg is
To infinity…and beyond!
pi_41388621
Zolang je het niet met he OV probeert is Zeewolde volgens mij redelijk te rijden vanaf jou?
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 1 september 2006 @ 10:01:25 #169
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41388644
Ik zou het niet weten...geen idee waar het ligt eigenlijk dus mijn vorige post was op de gok Ik dacht...ZEEwolde, zal wel zeeland zijn
To infinity…and beyond!
pi_41391433
quote:
Op vrijdag 1 september 2006 09:55 schreef zoeperzazke het volgende:
Whaha... dat valt op dit forum wel mee geloof ik hoor... Alleen inkie en RiesAmaris *hoop dat ik niemand vergeet*
Ik woon in Zeewolde overigens En ik wil best op caafs passen mits ik zelf niet op vakantie ben En mits het nog in mijn huiskamer past. 3 extra kooien in ons huis is echt de max.
pi_41391484


En Lyssa ken ik natuurlijk ook



Vergeef je me?

Ivetje, Zeewolde = ter hoogte van nijkerk/harderwijk
I had a signature once. It was awful.
pi_41391539
quote:
Op vrijdag 1 september 2006 12:13 schreef zoeperzazke het volgende:


En Lyssa ken ik natuurlijk ook



Vergeef je me?
Vooruit dan maar.. maar dat heb je te danken aan de mooie billen van de vertederende Oger
pi_41391591


I had a signature once. It was awful.
pi_41391638
quote:
Op vrijdag 1 september 2006 12:20 schreef zoeperzazke het volgende:


[afbeelding]
die ja!
pi_41391823
http://www.konijnenpaleis.nl/ --> producten

Erg leuke hokken, ook voor cavia's! Wel beetje prijzig...
I had a signature once. It was awful.
pi_41398251
m'n ouders zijn weer thuis, en ik had het erover dat ik bijna die caafjes gehaald had, etc etc, en m'n ouders wilden niet reageren. toen ik vroeg of ik ze anders op m'n kamer mocht zetten zei m'n vader alleen 'leuk bij een ander' en 'ze stinken'. het stinkt op m'n kamer toch al, dus dat maakt niet uit geen nee, maar ook geen ja. niet te hard drammen, misschien krijg ik dan m'n zin
Tap tap tap
  vrijdag 1 september 2006 @ 16:59:32 #177
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41398740
Zorg er op je kamer dan wel voor dat de temperatuur tussen zomer en winter niet te veel verschilt. Google stond op mijn kamer vroeger en in de winter was hij ineens vreselijk afgevallen. Denk dat dat komt door het grote verschil in temperatuur, want toen hij in de bijkeuken kwam te staan was het ineens weer goed. En bedenk je dat een caaf soms best herrie kan maken
To infinity…and beyond!
pi_41398834
het is een zolderkamer he, dus het verschilt wel 's zomers drijf ik hier weg en 's winters staat de verwarming hoog. het liefst zet ik ze natuurlijk beneden, maar daar is geen plek. ik kan wel opperen om een bepaald zeer lelijk en nutteloos tafeltje weg te halen, maar dat wordt me niet in dank afgenomen.
Tap tap tap
  vrijdag 1 september 2006 @ 17:07:53 #179
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41398959
quote:
Op vrijdag 1 september 2006 17:02 schreef CherryLips het volgende:
het is een zolderkamer he, dus het verschilt wel 's zomers drijf ik hier weg en 's winters staat de verwarming hoog. het liefst zet ik ze natuurlijk beneden, maar daar is geen plek. ik kan wel opperen om een bepaald zeer lelijk en nutteloos tafeltje weg te halen, maar dat wordt me niet in dank afgenomen.
LOL, ik weet niet zeker of het door die temperatuurschommeling kwam maar dat is het enige wat ik kan bedenken. Cavia's zijn daar zeer gevoelig voor, dus vandaar. Je kan het iig wel een tijdje aanzien, als het dan toch ergens mis gaat kan je ze altijd verplaatsen en zullen je ouders vast niet zeggen dat ze de deur alsnog uit moeten
To infinity…and beyond!
pi_41399833
Ja, cavia's reageren op temperatuurschommelingen, maar ze kunnen er wel tegen. Ze verbranden bij lage temperaturen hun reservevet en zullen ook in conditie achteruit gaan, maar dat kan feitelijk geen kwaad. Cavia's kunnen beter tegen kou dan tegen warmte. Op zolder zou je ze best kunnen houden. 's zomers wordt het wel effe warm, maar er zijn wel een aantal afkoelingsmanieren... tegels en flesjes in de dieprvies etc... 's winters in de kou houden ze het prima vol. Ze staan beschut, dus dat is ok. Fokkers die hun dieren buiten hebben, dan zitten de caafs 's winters bij temperaturen tegen de min aan, en 's zomers in de 30, en ook die caafs doen het prima
en lawaai 's nachts... vooral het flesje kan veel lawaai maken, maar als je 's nachts het flesje eraf haalt en ze bv komkommer geeft als plaatsvervangend vocht kan het geen enkel kwaad...
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 1 september 2006 @ 17:49:21 #181
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41400032
Ok, ik vond dat dun worden toen heel eng. Had echt het idee dat ie dood zou gaan joh!
Ben nu toch blijer met een dikke Google in de winter
To infinity…and beyond!
pi_41400080
Dat begrijp ik goed, maar het is op zich logisch dat cavia's gewicht verliezen omdat ze meer inspanning moeten leveren om zich warm te houden
I had a signature once. It was awful.
pi_41400703
bij die hamsters kon ik van de zomer niks koels in het hok leggen omdat ze het gingen slopen. het flesje met koud water moest ook stuk dus koelelementen zag ik helemaal niet zitten. er zou in principe een kooi in de woonkamer kunnen, maar dan moet de hamsterkooi er bovenop. Dus als die 's nachts gaat rennen trillen de cavia's het hok uit Ach, ik zie wel waar het schip strandt.
(oja, dat ze 's nachts gaan lurken had ik ook al bedacht, maar het leek me zo lullig om dan het flesje eruit te halen )
Maar ooit he... ooit heb ik cavia's
Tap tap tap
pi_41400807
Cherry, heb je er wel eens aan gedacht om tegels (badkamertegels ofzo) in de diepvries te leggen? Deze worden ook heel koud en kunnen voor aangename afkoeling zorgen in het hok. Zo snel worden die niet gesloopt, zelfs niet door hamsters, lijkt me...
I had a signature once. It was awful.
pi_41401328
quote:
Op vrijdag 1 september 2006 18:24 schreef zoeperzazke het volgende:
Cherry, heb je er wel eens aan gedacht om tegels (badkamertegels ofzo) in de diepvries te leggen? Deze worden ook heel koud en kunnen voor aangename afkoeling zorgen in het hok. Zo snel worden die niet gesloopt, zelfs niet door hamsters, lijkt me...
oh, dat is wel een idee, dank je!
Tap tap tap
pi_41405073
ik heb zojuist een beknopte, complete lijst geschreven voor in de OP met de basics van cavia's houden. Heb al in feedback gevraagd offie de OP in kan. Hoop dat jullie het er mee eens zijn

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkend van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia’s behandelenalsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA’s vind je op www.caviastalmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA’s, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 1 september 2006 @ 21:20:50 #187
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41406043
Quote uit je "nieuwe" OP:

"- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben."

Haha, dat herken ik zeker van mijn cavia Das was echt zooo leuk, ging ie echt totaaaaal door 't lint, alles vloog uit z'n bak door de halve woonkamer, z'n etensbak vloog door de lucht...hij crosste onder zo'n hooi door, erover heen, erdoor heen...:D
pi_41417266
Herkenbaar verhaal Wobbel! Bij ons vliegt de etensbak wel niet door de lucht (is van beton) maar ze sjeesen heel de kooi door. Het zaagsel vliegt je op de oren.
  zaterdag 2 september 2006 @ 09:56:31 #189
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41417430
Ik zag gisteren bij Tinus ineens een wat nat oogje, als ik erover heen wreef met mijn vinger was die gewoon echt nat. Hij heeft dit maar aan 1 oogje, iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn??
Het is verder niet rood of dik ofzo, alleen maar nat
To infinity…and beyond!
pi_41417465
Ivetje, ik heb echt geen flauw idee. Misschien een geïrriteerd oog door een stofje of zo?
  zaterdag 2 september 2006 @ 10:14:05 #191
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41417624
quote:
Op zaterdag 2 september 2006 10:00 schreef Maddy_K het volgende:
Ivetje, ik heb echt geen flauw idee. Misschien een geïrriteerd oog door een stofje of zo?
Ja ik had al gekeken of er iets in zat maar dat is niet zo. Ik hou het wel even goed mee in de gaten, als het erger wordt ff langs de DA. Maar misschien dat dit iemand bekend voorkomt
To infinity…and beyond!
  zaterdag 2 september 2006 @ 10:29:09 #192
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_41417800
Ik ben naar de Dierenarts geweest met Lune, een plasje kon ik niet opvangen maar ze is wel helemaal gezond verklaart. De haren heb ik nog korter geknipt, en nu heeft ze al 2 dagen een droog achterwerk. Ik denk dat ze gewoon te lang op die plasplek in de kooi zit te slapen of te rommelen.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_41417853
Oxymoron, goed nieuws!! Knuffeltje voor Lune.
pi_41427383
Ivetje, waarschijnlijk is het oog geïrriteerd geweest. Maak het enkele malen per dag schoon met afgekoeld gekookt water. Als er een blauw wassje ontstaat kun je naar de DA voor cafzalf, dan is het zo weer weg, maar meestal gaat zoiets ook vanzelf weer weg.

ik ben nu net terug van een keuring in Nunspeet (clubdag). Ik ben supertrots! Onyx heeft een mooie ZG (zeer goed) gescoord en Qwerty had een F (fraai!) en was daarmee de op 3 na beste van de cavia's (22 stuks)!
I had a signature once. It was awful.
pi_41430153
Nog wat foto's van vandaag Achak is de cavia van RiesAmaris, die mee was gegaan. Het is een zwartbonte langhaar. Ik had dus Onyx mee, roodbonte langhaar, en Qwerty, zwarte amerikaans gekruinde.

Achak in zijn showkooi.


Een hele leuke witte caaf die smoorverliefd was op zijn buurvrouw (qwerty)


Konijn!


Qwerty in de keuring (keurmeester Van Assem)




Onyx op mijn schouder (vond dit zo'n superlieve foto!)


Onyx uitwikkelen. Dat trok veel bekijks: Onyx was de enige wikkelcavia en wikkelen was daar niet zo'n heel bekend fenomeen (hee, die mevrouw heeft krulspelden in haar cavia gezet :shock: ) en hij was dus heel populair


Onyx in de keuring..


Zijn zwakke punt: haarinplanting.


Achak in de keuring!


Onyx kijkt toe hoe zijn tijdelijke buurman gekeurd wordt!


Het was een kleine show waar weinig aan was als je niets met raskeuringen hebben. Veel vogels en konijnen, een paar cavia's, en de hele dag vooral wachten, wachten, wachten. Maar het is toch wel erg leuk om mee te maken, een dagje in zo'n grote hooischuur waar de dieren zitten en de dieren werden lekker buiten gekeurd! De temperatuur was goed te doen en we hebben het de hele dag droog gehouden!
I had a signature once. It was awful.
pi_41430301
en vergeet al die boeren 'meej dur baggerloarzen' niet, wat moest ik me lachen inhouden zeg! maar gezellig was het wel !
  zaterdag 2 september 2006 @ 19:19:16 #197
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41430363
Liep ik gister in de Welkoop, even stiekem kijken, lag er een lief cavia dametje zwart gladhaar met over dr middel een roodbruine band, zo lief Ze is niet meegekomen, ze mocht mee onder voorwaarden dat ik alle jonkies zou kwijt raken maar toen bedachten we ons dat het wel heel zielig zou zijn dat ze dan straks weer 6 weken uit elkaar moeten alstie geholpen wordt.... moeilijk moeilijk ze moeten me daar ook niet los laten lopen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_41434761
quote:
Op zaterdag 2 september 2006 19:19 schreef Nonneke het volgende:
Liep ik gister in de Welkoop, even stiekem kijken, lag er een lief cavia dametje zwart gladhaar met over dr middel een roodbruine band, zo lief Ze is niet meegekomen, ze mocht mee onder voorwaarden dat ik alle jonkies zou kwijt raken maar toen bedachten we ons dat het wel heel zielig zou zijn dat ze dan straks weer 6 weken uit elkaar moeten alstie geholpen wordt.... moeilijk moeilijk ze moeten me daar ook niet los laten lopen
ik ken dat.
goed dat je het niet gedaan had denk dat als je ze kwijt moest dat ik ook wel over te halen zou zijn.
maarja beter van niet,2 caafjes is genoeg.
mis ze nu al:(
ga straks(3 uur s nachts) naar schiphol en dan op vakantie en mijn caafjes zijn bij de buren aangezien mn neefje niet kon oppassen.
was niet makkelijk om ze weg te brengen:')
nu zitten ze in de schuur dat is beter dan buiten aangezien het binnencaafjes zijn.
hopelijk is de schuur niet te koud en ze hebben ook een grote pluk vers hooi in hun hok.
en ze hebben elkaar(L)
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zaterdag 2 september 2006 @ 21:52:51 #199
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41435104
quote:
Op zaterdag 2 september 2006 21:42 schreef Ellatjuh het volgende:

[..]

ik ken dat.
goed dat je het niet gedaan had denk dat als je ze kwijt moest dat ik ook wel over te halen zou zijn.
maarja beter van niet,2 caafjes is genoeg.
mis ze nu al:(
ga straks(3 uur s nachts) naar schiphol en dan op vakantie en mijn caafjes zijn bij de buren aangezien mn neefje niet kon oppassen.
was niet makkelijk om ze weg te brengen:')
nu zitten ze in de schuur dat is beter dan buiten aangezien het binnencaafjes zijn.
hopelijk is de schuur niet te koud en ze hebben ook een grote pluk vers hooi in hun hok.
en ze hebben elkaar(L)
Have Fun en vergeet mn kaartje niet !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_41435222
Pas je op dat het niet teveel tocht in de schuur??
I had a signature once. It was awful.
pi_41435524
quote:
Op zaterdag 2 september 2006 21:52 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Have Fun en vergeet mn kaartje niet !
nee nee,heb je adres bij me:P
stuur hem naar je werk,je zal hem wel ergens over een week hebben
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_41435711
quote:
Op zaterdag 2 september 2006 21:56 schreef zoeperzazke het volgende:
Pas je op dat het niet teveel tocht in de schuur??
jawel en het zag er prima uit.
tis meer een speelhuisje van de jongste dochter:)
was krap om het hok door de deur te krijgen,maar ze staan daar goed nu:)
gaat helemaal goed komen,maar in de winter ben ik geen fan van de schuur voor mn caafjes.
ah gelukkig hoeven ze nooit naar de buren:)
en nu mogen ze af en toe ook daar in de konijnenren.
tis voor hun ook vakantie
beter dan als ze thuis waren en de buurvrouw alleen eten kwam geven en 1x het hok zou verschonen.
zijn ook niet mn echte buren,maarja goed 2 huizen verder
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_41446520
Ellatjuh, prettige vakantie. Ga je naar een warm land? En tuurlijk komt het goed met je caafjes.

Zoeperzazke, leuke foto van jou en Onyx op jouw schouder. Wat is het toch een mooi diertje. Alle foto's zijn trouwens leuk.

[ Bericht 1% gewijzigd door Maddy_K op 03-09-2006 11:20:53 ]
pi_41452870
Onyx is geknipt... zijn showcarrière is bijna over, hij krijgt nog 1 show waar hij geknipt heen mag. Hier plaatjes van de 'nieuwe' onyx..,







I had a signature once. It was awful.
pi_41453708
haha die Onyx ziet er nu toch minder imposant uit zonder die sleep, maarre nog wel net zo mooi hoor
pi_41453792
ik vind die neusjes altijd zo fantastisch
Tap tap tap
pi_41459335
Onyx, wat een shock!!

Gelukkig zit zijn 'spuuglok' nog net zoals vroeger.
pi_41459791
Whaha, van die spuuglok blijf ik ook af met het knippen Regel 1 voor een peruuf bij het knippen: knip nooit de bakkebaarden en pony (tenzij de pony ook in een sleep over de grond valt, en je deze sleep net als bij de rest van het lichaam eraf wil knippen, maar weinig peruven hebben zo'n sleep)
I had a signature once. It was awful.
pi_41461446
Waarom is zijn showcarrière eigenlijk voorbij? Te oud of zo?
pi_41464408
Neehoor, hij is niet te oud, in feite kun je cavia's van 6 jaar nog showen....

Maar Onyx is gewoon klaar. Zijn beharing was erg dun en het beetje dat gewikkeld was, was niet spectaculair. Hij heeft zichzelf nu 3 keer mogen bewijzen op shows en er komt nog een geknipte vierde keer aan, maar ik weet nu wat hij waard is. Als hij nu F'fen had gescoord en dikker haar had gehad, had ik hem langer geshowd, maar dat zit er gewoon niet in. Daarbij is na oktober het showseizoen weer een beetje afgelopen, heb je in januari pas de BTT weer, maar di eis meerdaags en daar schrijf ik toch niet in... En omdat Onyx in die tijd ergens nog een zeugje moet dekken, zou ik hem toch moeten knippen (wikkels, oftewel showen, gaat niet samen met fokken, het is of het een of het ander)... dus vandaar dat ik hem nu geknipt heb.
I had a signature once. It was awful.
pi_41484913
Maddy_K, Ivetje en andere geïnteresseerden: bij deze een site met veel info over de show op 8 okt!

http://home.kabelfoon.nl/~esron/nieuwe_aanwinsten.htm
I had a signature once. It was awful.
pi_41485254
misschien dat ik die dag wel 2 diertjes in de verkoop heb daar...maar eerst nog wachten op de carpoolmogelijkheden :p
pi_41485781
vind je het niet verschrikkelijk om je diertjes te verkopen?
Tap tap tap
pi_41488827
nee, daar ben ik wel gewend aan geraakt. Ik kan niet alles aanhouden wat ik fok, dan zou het hier nu overvol zijn en ik zou straatarm worden Dit is iets wat ik heb moeten leren overigens lol!
Met de meeste eigenaren heb ik wel contact, dan krijg ik soms foto's van de caafjes, dat vind ik wel weer errug leuk iedere keer
pi_41489095
Als je diertjes weg moet doen dan weet je dat van te voren en dan wacht je met het aan ze te hechten, je bewaart bewust wat afstand tot de diertjes. Tuurlijk blijven ze bijzonder, maar als je fokt dan moet je keuzes kunnen maken...
I had a signature once. It was awful.
  maandag 4 september 2006 @ 19:13:28 #216
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41489154
Daarom zou ik dus niet kunnen fokken m'n hart zou breken elke keer als er weer een diertje weg moet, ook al weet ik dat ik niet alles zou kunnen houden
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_41501566
'k heb vandaag foto's teruggevonden van kleine jinxy..
twas zo een klein poepietje!
Maar kvraag mij eigenlijk af wat voor cavia hij precies is!
de haren van zoepers cavia's blinken zo mooi..en bij jinxy is dat zo stro-achtig..
en nochtans, ik borstel hem regelmatig, maarja, hoe dan ook, ik zie hem zo graag!

minijinx






en nu met zijn strokapsel..




zijn koddige voetjes
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_41502729
Wat een lieverdje
pi_41506333
Jinx is wel een peruuffie, maar met teveel kruinen op zijn rug (hij mag er maar 2 op zijn billen hebben, en volgens mij zie ik op de tweede foto ook rugkruinen). Dat zijn haar stroachtig is... ik weet het niet, het zou genetisch iets kunnen zijn, ik zie namelijk wel wat je bedoeld, maar je zou ook kunnen proberen hem wat vaker te wassen? Want is hij na een wasbeurt wel lekker zacht? Je zou ook kunnen proberen om na het wassen wat conditioner in het vachtje te doen... Wel héél goed uitspoelen daarna!
I had a signature once. It was awful.
pi_41508075
Mooi caafje pertoef! Je kunt op de foto's idd goed zien dat zijn haar stro-achtig is. Het maakt hem wel apart. De foto's van de kleine Jinxy zijn echt heel leuk, hij was al vroeg fotogeniek.
  dinsdag 5 september 2006 @ 12:10:41 #221
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_41511486
Ik zie bij Jinx ook een liksteen op de foto. Beter is om die niet te geven aan een cavia. Ze kunnen er zelfs door sterven!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_41513717
Ja, dat is een oude foto..
die heeft hij nu niet meer, omdat ik dit hier ook al gelezen had!
maar toch bedankt!

en ik zal hem deze week nog eens wassen..
kzal dan eens laten weten hoe het gegaan is!
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  woensdag 6 september 2006 @ 12:52:51 #223
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41546540
waarom is een liksteen/knaagsteen zo slecht voor ze dan?
  woensdag 6 september 2006 @ 12:59:47 #224
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41546730
quote:
Op woensdag 6 september 2006 12:52 schreef wobbel het volgende:
waarom is een liksteen/knaagsteen zo slecht voor ze dan?
Volgens een aantal sites kunnen ze last krijgen van de nieren...ik heb alleen al jaren een liksteen hangen (alleen google gebruikt hem) en er is nix mee aan de hand, nog nooit. Heb het ook nog nagevraagd aan mijn DA en volgens hem kon ik hem gewoon laten hangen. Heb dat dus ook gedaan...en google begint er nu happen uit te nemen Hij likt er eens in de zoveel tijd aan, als ie een zouttekort heeft ofzo gok ik
Ook heb ik ooit zo'n vierkante steen gehad, van dat grijze gruis. Die werd gebruikt als opstapje en meer niet
To infinity…and beyond!
pi_41547062
Een lik/knaagsteen verhoogd de kans op blaasproblemen. Er is dus een mogelijheid dat je caaf er helemaal niks van overhoudt en het wel best vindt, maar een knaagsteen is gewoon een extra risico. En geloof me, blaasproblemen zijn al snel chronisch en absoluut geen pretje. Ik zie dus niet in waarom je dat risico zou willen lopen...
I had a signature once. It was awful.
pi_41547091
Pertoef,was een superschatje !!!
Ik vind dat haar juist heel schattig!
01-08-2008
  woensdag 6 september 2006 @ 13:25:41 #227
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41547493
ik had eerst ook zo'n hele grote grijze gruizige liksteen, en die van mij gebruikte die ook om op te zitten en te liggen enzo

maar toen we later een iets kleinere namen met lekkere dingejtes erin gebruikte ie hem wel
ook niks ana over gehouden
pi_41547901
nee daarom, het hoeft niet, maar als een cavia daar gevoelig voor is dan is er een behoorlijke kans dat het dus problemen opwekt of aansterkt, en daarom is het gewoon overstandig om het in het hok te hebben. Want waarom zou je dat risico nemen?
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 6 september 2006 @ 14:05:49 #229
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41548607
quote:
Op woensdag 6 september 2006 13:39 schreef zoeperzazke het volgende:
nee daarom, het hoeft niet, maar als een cavia daar gevoelig voor is dan is er een behoorlijke kans dat het dus problemen opwekt of aansterkt, en daarom is het gewoon overstandig om het in het hok te hebben. Want waarom zou je dat risico nemen?
Omdat Google het blijkbaar lekker vind...en Tinus niet, dus die blijft er ook gewoon vanaf. Als Google er iets aan over zou houden zou hij er wel vanaf blijven denk ik dan Hoewel...zo slim is ie misschien niet
To infinity…and beyond!
pi_41559038
Cavia's vinden wel meer dingen lekker... Ovide kreeg het eergister voor elkaar om een rood veertje uit een boa te trekken die ik ter decoratie in de kamer heb hangen. tegen de tijd dat ik zijn bekje had opengewrongen (je wilt niet geloven hoe sterk hij is) was het veertje al weg... Dus heel lekker zo'n veertje, maar gezond?
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 6 september 2006 @ 20:54:39 #231
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41561766
Nee ok, maar dat ding hangt er nu al zo lang in en er is nog steeds niets mis met em...vandaar dus dat ik em maar laat hangen
To infinity…and beyond!
  woensdag 6 september 2006 @ 21:14:30 #232
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41562589
quote:
Op woensdag 6 september 2006 19:37 schreef zoeperzazke het volgende:
Cavia's vinden wel meer dingen lekker... Ovide kreeg het eergister voor elkaar om een rood veertje uit een boa te trekken die ik ter decoratie in de kamer heb hangen. tegen de tijd dat ik zijn bekje had opengewrongen (je wilt niet geloven hoe sterk hij is) was het veertje al weg... Dus heel lekker zo'n veertje, maar gezond?
Haha, jah je krijgt hun mond echt niet los hoor (naja, bijna niet)
Maar mijn cavia wist dondersgoed dat ie iets los moest laten als je met een extreem boze stem tegen hem sprak
  woensdag 6 september 2006 @ 21:25:44 #233
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41563091
Aangezien Asterix in 1 hoekje bleef plassen en poepen, hadden we um op die plek zo'n knaagdierentoilletje gegeven, makkelijk, elke dag ff leeggooien !
Nu gebruiktie ut als loungebed ofzo dat is je wc kneus ! Ohw men waarom heb ik altijd van die gestoorde beesten
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 6 september 2006 @ 21:27:53 #234
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41563207
quote:
Op woensdag 6 september 2006 21:25 schreef Nonneke het volgende:
Aangezien Asterix in 1 hoekje bleef plassen en poepen, hadden we um op die plek zo'n knaagdierentoilletje gegeven, makkelijk, elke dag ff leeggooien !
Nu gebruiktie ut als loungebed ofzo dat is je wc kneus ! Ohw men waarom heb ik altijd van die gestoorde beesten
mijn piste altijd in de hoek waar ook z'n drinkfles hing, en hij ging ook altijd lekker in z'n pies liggen en dan languit slapen
  woensdag 6 september 2006 @ 21:38:30 #235
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41563665
Die van mij ligt ook altijd onder de drinkfles in z'n zeik
To infinity…and beyond!
pi_41563745
quote:
mijn piste altijd in de hoek waar ook z'n drinkfles hing, en hij ging ook altijd lekker in z'n pies liggen en dan languit slapen
hehe ja dat ken ik, jinxy doet dit ook!

hihi net een communicantje..
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_41566147
goed, ik mocht al niet meer op marktplaats kijken en nu mag ik van mezelf ook al niet meer naar de dierenwinkel leuke ontplofte cavia's en leuke voerbakejs en een mooie kooi
m'n hamster begint zich ook als een cavia te gedragen, hij piept/knort en hij gaat gewoon gestrekt op z'n huisje of ergens in een hoekje liggen. Hij eet en drinkt nog goed, mooi vachtje, hij is gewoon gek.
Tap tap tap
pi_41566891
quote:
Op woensdag 6 september 2006 22:29 schreef CherryLips het volgende:
leuke ontplofte cavia's


Kun je dat even toelichten ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41567019
rexjes en peruufjes en borsteltjes etc alles wat niet gladharig is noem ik 'ontploft'
Tap tap tap
pi_41568040
Cavia's zijn gek op viezigheid De mijne doen het ook hoor, lekker op een plekje poepen en plassen en er dan bovenop gaan liggen maffen...
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 7 september 2006 @ 06:17:06 #241
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41573767
quote:
Op woensdag 6 september 2006 23:13 schreef zoeperzazke het volgende:
Cavia's zijn gek op viezigheid De mijne doen het ook hoor, lekker op een plekje poepen en plassen en er dan bovenop gaan liggen maffen...
Lekker warm joh
pi_41581021
quote:
Op woensdag 6 september 2006 22:50 schreef CherryLips het volgende:
rexjes en peruufjes en borsteltjes etc alles wat niet gladharig is noem ik 'ontploft'
Schattig
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 7 september 2006 @ 18:18:10 #243
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41590493
quote:
Op woensdag 6 september 2006 23:13 schreef zoeperzazke het volgende:
Cavia's zijn gek op viezigheid
Ja maar ik niet Ik kan um nu leuk optillen enzo, maar dat hoeft niet zo nodig alstie helemaal geel is van de pis en stinkt enzo, met de stukjes poep nog achter zn oor ut valt wel mee hoor, ik overdrijf graag
Maar is het verstandig om hem te badderen als hij (welliswaar volgend voorjaar pas) weer naar buiten gaat ? ga ik dan niet een of ander 'laagje' van um afwassen ? hij HOEFT niet in bad hoor, maar als meneer zo graag in zn wc blijft slapen, zal het toch wel een keer moeten vrees ik
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 7 september 2006 @ 18:20:16 #244
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41590546
Ik was onze caafs altijd met babyshampoo van kruitvat. Daarna even fohnen en het is weer gepiept Wel goed uitspoelen...volgens mij was je geen laagje van em af hoor, heb er iig nog nooit iets van gemerkt na het wassen. Ze worden wel zo lekker zacht dan
To infinity…and beyond!
pi_41591424
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 7 september 2006 @ 18:56:41 #246
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_41591451
ik heb net de nagels geknipt van Nova. Maar één teentje te ver doorgeknipt, dus nu bloedt het. Is dat erg?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  donderdag 7 september 2006 @ 19:04:33 #247
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41591657
quote:
Op donderdag 7 september 2006 18:56 schreef Oxymoron het volgende:
ik heb net de nagels geknipt van Nova. Maar één teentje te ver doorgeknipt, dus nu bloedt het. Is dat erg?
Is niet echt erg...even een keukenrolletje er tegenaan en is het zo weer over. Heb het bij Google nogal eens gedaan omdat die zwarte nageltjes heeft Begint nu al te piepen als ie een nagelschaartje ziet
To infinity…and beyond!
pi_41591742
of even in de bloem deppen, dan stolt het snel. Heb ik ook wel eens
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 7 september 2006 @ 19:57:15 #249
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41593144


Hij ziet er nogal mislukt uit die cavia
maar hij ziet er ook om op te eten
  donderdag 7 september 2006 @ 20:00:44 #250
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_41593252
quote:
Op donderdag 7 september 2006 19:07 schreef zoeperzazke het volgende:
of even in de bloem deppen, dan stolt het snel. Heb ik ook wel eens
Ik heb het ind e bloem gedept, de poot leek wel een gepaneerde poot
Maar nu is het gestolt en ligt ze weer lekker te knorren en te brommen.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_41593433
quote:
Op donderdag 7 september 2006 19:57 schreef wobbel het volgende:
[afbeelding]

Hij ziet er nogal mislukt uit die cavia
maar hij ziet er ook om op te eten
ontploft
Tap tap tap
  donderdag 7 september 2006 @ 20:07:44 #252
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41593464
quote:
Op donderdag 7 september 2006 20:06 schreef CherryLips het volgende:

[..]

ontploft
zo kan je het ook noemen ja...
pi_41601380
Waarom knorren sommige cavia's wel en anderen niet? Ik heb hier en exemplaar, met kruinen, dat allerlei bijzondere geluiden produceert. Ik wil zo gaan slapen maar dat gaat niet lukken als het zo door gaat.
pi_41602169
quote:
Op donderdag 7 september 2006 23:34 schreef Toffe_Ellende het volgende:
Waarom knorren sommige cavia's wel en anderen niet? Ik heb hier en exemplaar, met kruinen, dat allerlei bijzondere geluiden produceert. Ik wil zo gaan slapen maar dat gaat niet lukken als het zo door gaat.
Geen idee: mijn ene caaf is heel stilletjes en de ander nogal luidruchtig.

De aard van het beestje, zeg maar.

Heb je je cavia wel eten gegeven?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_41602493
quote:
Op donderdag 7 september 2006 23:53 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Geen idee: mijn ene caaf is heel stilletjes en de ander nogal luidruchtig.

De aard van het beestje, zeg maar.

Heb je je cavia wel eten gegeven?
Ho het is niet mijn cavia. Ik ben er toevallig in de buurt. En ja, ze vreten meer dan ik in een dag op kan
pi_41609064
Zo zijn cavia's nu eenmaal... Ze maken geluid. Ze zijn ook niet zó ideaal op de slaapkamer, hoewel ze meestal vanzelf wel gaan liggen pitten. Maar een eenzame cavia kan misschien langer doorgaan met herrie maken omdat het baasje de enige is van wie hij aandacht kan krijgen...
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 8 september 2006 @ 11:01:33 #257
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41611197
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 09:25 schreef zoeperzazke het volgende:
Zo zijn cavia's nu eenmaal... Ze maken geluid. Ze zijn ook niet zó ideaal op de slaapkamer, hoewel ze meestal vanzelf wel gaan liggen pitten. Maar een eenzame cavia kan misschien langer doorgaan met herrie maken omdat het baasje de enige is van wie hij aandacht kan krijgen...
Haha hier dus ook, want ik had maar 1 cavia in 't hok..
en dan ging ie altijd door 't lint als 't licht uitging, net als ik wilde
pi_41612273
quote:
Op zondag 3 september 2006 11:15 schreef Maddy_K het volgende:
Ellatjuh, prettige vakantie. Ga je naar een warm land? En tuurlijk komt het goed met je caafjes.

Zoeperzazke, leuke foto van jou en Onyx op jouw schouder. Wat is het toch een mooi diertje. Alle foto's zijn trouwens leuk.
ja ik zit nu op mallorca ff in een internet cafe.
mis mn beestjes heel erg maar dinsdag ga ik ze weer ophalen.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_41612857
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 09:25 schreef zoeperzazke het volgende:
Zo zijn cavia's nu eenmaal... Ze maken geluid. Ze zijn ook niet zó ideaal op de slaapkamer, hoewel ze meestal vanzelf wel gaan liggen pitten. Maar een eenzame cavia kan misschien langer doorgaan met herrie maken omdat het baasje de enige is van wie hij aandacht kan krijgen...
ik slaap op een matras in de woonkamer... gelukkig zijn ze met z'n tweeen.
  zaterdag 9 september 2006 @ 19:16:25 #260
37634 wobbel
Da WoBBeL King
pi_41654921
Bing is briljant!
I had a signature once. It was awful.
pi_41655107


Mijn cavia Flip samen met dwerghamster Lucky
pi_41655274
Hoe aarden die beesten met elkaar?
pi_41655373
aarden?
I had a signature once. It was awful.
pi_41655510
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 19:45 schreef Toffe_Ellende het volgende:
Hoe aarden die beesten met elkaar?
Prima hoor. Ze zitten alleen 's avonds bij elkaar, omdat de dwerghamster overdag ligt te pitten als mn cavia actief is. Maar op zich zijn het net Mini en Maxi zoals ze elkaar achterna wandelen
Het enige kleine 'probleempje' is dat mn dwerghamster mn cavia nog wel eens als klimrek wil gebruiken en daarbij niet echt oplet waar ze haar pootjes neerzet. Als ze haar pootjes in de buurt van de ogen van mn cavia zet, laat hij wel merken dat hij dat niet prettig vindt. Maar tot nu toe hebben ze alleen nog maar idiote acties samen uitgehaald en gaat het verder goed
pi_41655530
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 19:48 schreef zoeperzazke het volgende:
aarden?
Hoe de dieren het met elkaar kunnen vinden, zoiets
pi_41655579
oh zo. Cavia's en hamsters moet je zeker niet samendoen, dit is nóg risicovoller dan een caaf en een nijn. Hamsters kunnen erg hard bijten en de cavia lelijk verwonden, zeker omdat die twee niet met elkaar kunnen communiceren. verder zit er een immens verschil in levensstijl. Daarbij komt ook nog eens dat ze beiden een compleet andere kooi nodig hebben. Een hammie kan op 40x60 al tevreden zijn, een cavia heeft zeker 80x50 nodig. Dit is dus absoluut géén match, bij een cavia hoort een cavia of een mensenbaasje en verder niets.
I had a signature once. It was awful.
pi_41655839
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 19:53 schreef zoeperzazke het volgende:
oh zo. Cavia's en hamsters moet je zeker niet samendoen, dit is nóg risicovoller dan een caaf en een nijn. Hamsters kunnen erg hard bijten en de cavia lelijk verwonden, zeker omdat die twee niet met elkaar kunnen communiceren. verder zit er een immens verschil in levensstijl. Daarbij komt ook nog eens dat ze beiden een compleet andere kooi nodig hebben. Een hammie kan op 40x60 al tevreden zijn, een cavia heeft zeker 80x50 nodig. Dit is dus absoluut géén match, bij een cavia hoort een cavia of een mensenbaasje en verder niets.
Ik heb mijn dwerghamster inmiddels al dik 1,5 jaar en het beestje heeft zelfs zonder problemen een soort van vriendschap gesloten met de hond van mn ouders. Als ik ook maar zou denken dat ze zou bijten, zou ik ze niet bij elkaar zetten. Ook als ik zou denken dat de cavia mn dwerghamster zou bijten zouden ze niet bij elkaar komen (en ik denk eigenlijk dat een cavia iets 'schadelijker' bijt in zo'n klein beestje dan andersom).
Maar goed, de kans is aanwezig dat ze onverwacht elkaar wel zouden bijten ja. Die kans is er alleen ook bij 2 cavia's of 2 dwerghamsters. Bovendien gaat het zoals gezegd prima en zijn ze, als ze bij elkaar zitten, de grootste vriendjes, dus dat is niet echt iets waar ik me verder druk om maak...
  zaterdag 9 september 2006 @ 20:02:32 #270
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41655858
Hier zijn wij ook weer even (Tinus en Google), de vriendjes die eigenlijk geen vriendjes zijn maar je moet wat in 1 kooi he. Vanmorgen was nl onze grote schoonmaak Dat houdt in, nageltjes knippen, wassen, kooitje schoon en weer erin Vanmorgen had ik (Tinus) geluk, want ik mocht nog even lief op de grond blijven zitten en Google moest als eerste. Hihi, hij vind het helemaal niet leuk maar ik had wat bedacht samen met hem. We gingen het een keertje omdraaien, zodat ons baasje er gek van werd. Google ging lief doen en ik ging proberen er onderuit te komen.
Maar goed, er zijn dus allemaal fotootjes gemaakt van ons avontuurtje vanmorgen en die moeten hier wel geplaatst worden natuurlijk. Vandaar dus een foto-reportage van hoe vervelend wij vanmorgen waren, en hoe schattig wij er ondertussen uitzagen

Kijk, hier zit ik geduldig te wachten op mijn beurt...hihi, kan ik nog even lekker schichtig zijn voor het baasje met d'r grote voeten



Hierna was Google aan de beurt voor zijn wasbeurtje!! Eerst nageltjes knippen



Met die dikke neus van hem in de lucht



En omdat Google zo leuk vervelend deed was er geen tijf voor fotootjes tijdens de wasbeurt.
Vandaar nu verder met een Google die op mij wil lijken



Natuurlijk moest hij zichzelf ook meteen erna weer wassen.





En toen mocht Google alweer in de kooi en ik niet Verstoppertje spelen heeft weinig zin in je eentje, maar dat heeft ie nog niet door. Dommie









En toen moest ik helaas ook, hier een kiekje van voor de wasbeurt



En dit is tijdens...ik ben ineens super slank!!



En daarna natuurlijk ook afdrogen en mezelf wassen Zie me chagerijnig kijken zeg!







Handdoek opeten is altijd goed





Ik doe moslimvrouwtje na



En ik hoorde van mijn baasje dat jullie gek zijn op bipsjes, dus hier is de mijne!!





Daarna mocht ik weer bij mijn wannabe vriendje in de kooi. Stomme Google heeft heel mijn hooitje overhoop gehaald, ik ga er vandoor hoor!!



Toch maar niet, hooitje is te lekker



Zo, dat was ons avontuur van vanmorgen. Er is alleen een probleempje met ons allebei...kijk Google heeft een gek pootje. Ok, hij is helemaal gek maar zijn voorpootje is ineens heel dik. Dat vind ik heel zielig voor hem maar hij heeft er zo te zien geen last van. Hebben jullie enig idee wat het kan zijn of is het niets ergs? Hier wat fotootjes van zijn slechte pootje en zijn goede :

Slechte pootje :







Goede voorpootje :



Hij heeft wel rare nageltjes ja, die heb ik ook en daar is ons baasje niet echt blij mee. Maar deze fotootjes zijn voordat ze geknipt zijn, dus nu is het weer een stuk beter

En zelf heb ik ook een klein probleempje. Ik heb op mijn kinnetje (mijn onderkinnetje ) een gek plekje. Nu heeft mijn baasje er al eens aan zitten plukken en meestal krijgt ze het wel weg (na een beetje au doen ) maar nu is het wel erg. Het lijkt alsof mijn haartjes aan elkaar geplakt zitten, ik heb zelf geen idee of ik kwijl in mijn slaap dus misschien is dat het. Ik heb dit soms ook op mijn lipje (toen trok mijn baasje het eraf en had ik een rood lipje ). Maar goed, is dit normaal. Het ziet er een beetje vies uit op het fotootje, maar dat is het niet echt. Het lijkt gewoon op aan elkaar geplakte haartjes, maar waardoor het plakt weet ik ook niet. Ik heb het vaker op altijd hetzelfde plekje, en ik heb er geen last van verder. Mijn baasje heeft geprobeerd het zacht te maken met warm water en ook tijdens het wassen enzo, maar dat lukt niet echt. Weten jullie, slimme mensen, misschien wat het is en hoe ik het eraf kan krijgen. Mijn onderkinnetje wordt er niet mooier op



Naar de dierenarts gaan is volgens mij en Google een beetje overdreven, we hebben er geen pijn aan en het bloed ook niet ofzo. Gaat dit vanzelf weer over en worden we ooit weer mooie caafjes

Natuurlijk ook nog even goed nieuw, na het badderen kregen we allebei een stukje paprika!! En aan de smeerpoets Google hieronder is wel te zien welke kleur



Zo, nog een laatje knuff van Google en tot de volgende keer!!



Pootje!! Tinus en Google van het lieve baasje Ivetje
To infinity…and beyond!
pi_41656256
Leuke fotoreeks!
Wat betreft het plekje; ik weet zo niet wat het kan zijn, maar zo op de foto lijkt het toch wel gestold bloed. Als het altijd op dezelfde plek is en het blijkbaar steeds erger wordt, zou ik er toch even naar laten kijken voordat het later misschien wel pijnlijk gaat worden....
  zaterdag 9 september 2006 @ 20:17:36 #272
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41656410
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 20:13 schreef Kauki het volgende:
Leuke fotoreeks!
Wat betreft het plekje; ik weet zo niet wat het kan zijn, maar zo op de foto lijkt het toch wel gestold bloed. Als het altijd op dezelfde plek is en het blijkbaar steeds erger wordt, zou ik er toch even naar laten kijken voordat het later misschien wel pijnlijk gaat worden....
Het is geen gestold bloed, dat zeker niet. Hij heeft daar altijd dat plekje en heb het nu langere tijd niet weggehaald enzo. Het lijkt alsof het een beetje een kaal wordend plekje is. Misschien toch maar eens naar de dierenarts, maar het ziet er niet eng uit ofzo. Het is een soort hard plekje waarin de haartjes vast zitten
Op deze foto is het ook te zien, gewoon een kaal plekje :





[ Bericht 6% gewijzigd door ivetje op 09-09-2006 20:24:02 ]
To infinity…and beyond!
pi_41656918
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 19:53 schreef zoeperzazke het volgende:
oh zo. Cavia's en hamsters moet je zeker niet samendoen, dit is nóg risicovoller dan een caaf en een nijn. Hamsters kunnen erg hard bijten en de cavia lelijk verwonden, zeker omdat die twee niet met elkaar kunnen communiceren. verder zit er een immens verschil in levensstijl. Daarbij komt ook nog eens dat ze beiden een compleet andere kooi nodig hebben. Een hammie kan op 40x60 al tevreden zijn, een cavia heeft zeker 80x50 nodig. Dit is dus absoluut géén match, bij een cavia hoort een cavia of een mensenbaasje en verder niets.
ik zou me eerder zorgen maken over de hamster dan over de cavia
Tap tap tap
  zaterdag 9 september 2006 @ 22:36:58 #274
153515 JvdK
This Side Up
pi_41658548
Gister heeft de dieren winkel besloten dat mijn Caaf echt vitamine c moet eten... hij lust het niet
Gewoon proberen..
  zaterdag 9 september 2006 @ 22:46:51 #275
153515 JvdK
This Side Up
pi_41658923
Ik heb besloten om mijn Cavia ook te posten!
Hij heet Flamia en de poes Speedy is bang voor hem.. (en denkt soms dat ie een Caaf is )










Zie je.. Speedy denkt dat ie Flamia is.. Is echt niet zo...
Gewoon proberen..
pi_41658966
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 22:46 schreef JvdK het volgende:
Ik heb besloten om mijn Cavia ook te posten!
Hij heet Flamia en de poes Speedy is bang voor hem.. (en denkt soms dat ie een Caaf is )
[afbeelding]
Dat niet-roken bordje!
  zaterdag 9 september 2006 @ 22:49:17 #277
153515 JvdK
This Side Up
pi_41659015
Cavia's zijn chill, moe niet gerookt worden LOL
Gewoon proberen..
pi_41659556
Nee, hamsters zijn schadelijker dan cavia's. Cavia's zullen nooit zomaar bijten. Als een cavia een mens bijt, dan is dit zachtjes en zal het zelden bloeden. Als een hamster een mens bijt, blijft hij het liefste aan zijn vingers hangen, zo hard. Een hamster zal een cavia dus véél ernstiger kunnen verwonden dan andersom, ook al klinkt het gezien de grootte niet aannemelijk.

Ivetje: leuke fotoreeks! Het pootje doet me sterk denken aan Bumblefoot. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik meen dat er meer over te lezen is op knoevel.... even zoeken... Nee, ik kan het zo niet vinden. Een foto die ik wel gegoogled heb:



Je zou Desiree van Knoevel eens moeten mailen op rusthuis [at] knoevel.nl , zij kan je allicht verder helpen met de behandeling.

JvdK, ik raad je aan om als je cavia weigert de tabletjes te eten over te stappen naar zeer vitamine C rijk voer en groenvoer. Hope Farms is voor de liefhebber het meest geschikt (is verkrijgbaar in kleine verpakkingen). Hier zit ontzettend veel vitamine C in. Ook kun je dagelijks witlof en paprika geven, deze groentes bevatten ook voldoende vitamine C. Dit is een makkelijkere oplossing. Ga niet over op druppels in het water, die hebben geen enkel nut. Binnen een uur is bijna alle vit c opgelost en hou je vervuild drinkwater over.
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 9 september 2006 @ 23:09:32 #279
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41659698
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 19:53 schreef zoeperzazke het volgende:
oh zo. Cavia's en hamsters moet je zeker niet samendoen, dit is nóg risicovoller dan een caaf en een nijn. Hamsters kunnen erg hard bijten en de cavia lelijk verwonden, zeker omdat die twee niet met elkaar kunnen communiceren. verder zit er een immens verschil in levensstijl. Daarbij komt ook nog eens dat ze beiden een compleet andere kooi nodig hebben. Een hammie kan op 40x60 al tevreden zijn, een cavia heeft zeker 80x50 nodig. Dit is dus absoluut géén match, bij een cavia hoort een cavia of een mensenbaasje en verder niets.
Sorry dat ik het zeg zoeper, maar soms kom je toch een beetje TE bazig over. Je weet vast niet alles en zeker met dit geval weet je niet hoe die beestjes met elkaar omgaan. Ik vind het prima als je wat tips wil geven, maar je post hierboven vind ik wat TE overdreven. Als het goed gaat en ze worden goed in de gaten gehouden als ze bij elkaar zitten, waarom zou je het dan niet doen Niet elke caaf zit hetzelfde in elkaar en dat zou zeker jij moeten weten. Vind het dus ook een beetje onzinnig om meteen te roepen dat ze pertinent niet bij elkaar mogen. Als die 2 zo goed met elkaar kunnen opschieten en er is nog nooit iets gebeurt zie ik het probleem niet Respecteer iemands keus van het verzorgen van een beestje en wie of wat erbij wordt gezet ook gewoon
To infinity…and beyond!
pi_41659835
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 23:09 schreef ivetje het volgende:

[..]

Sorry dat ik het zeg zoeper, maar soms kom je toch een beetje TE bazig over. Je weet vast niet alles en zeker met dit geval weet je niet hoe die beestjes met elkaar omgaan. Ik vind het prima als je wat tips wil geven, maar je post hierboven vind ik wat TE overdreven. Als het goed gaat en ze worden goed in de gaten gehouden als ze bij elkaar zitten, waarom zou je het dan niet doen Niet elke caaf zit hetzelfde in elkaar en dat zou zeker jij moeten weten. Vind het dus ook een beetje onzinnig om meteen te roepen dat ze pertinent niet bij elkaar mogen. Als die 2 zo goed met elkaar kunnen opschieten en er is nog nooit iets gebeurt zie ik het probleem niet Respecteer iemands keus van het verzorgen van een beestje en wie of wat erbij wordt gezet ook gewoon
Ik neem aan dat Zoeper alleen het beste voor heeft met ieders cavia en ik heb het verder niet bazig opgevat ofzo, dus wat mij betreft is er geen probleem. Dat even voor de duidelijkheid
  zaterdag 9 september 2006 @ 23:15:07 #281
153515 JvdK
This Side Up
pi_41659919
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 23:05 schreef zoeperzazke het volgende:
Nee, hamsters zijn schadelijker dan cavia's. Cavia's zullen nooit zomaar bijten. Als een cavia een mens bijt, dan is dit zachtjes en zal het zelden bloeden. Als een hamster een mens bijt, blijft hij het liefste aan zijn vingers hangen, zo hard. Een hamster zal een cavia dus véél ernstiger kunnen verwonden dan andersom, ook al klinkt het gezien de grootte niet aannemelijk.

Ivetje: leuke fotoreeks! Het pootje doet me sterk denken aan Bumblefoot. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik meen dat er meer over te lezen is op knoevel.... even zoeken... Nee, ik kan het zo niet vinden. Een foto die ik wel gegoogled heb:

[afbeelding]

Je zou Desiree van Knoevel eens moeten mailen op rusthuis [at] knoevel.nl , zij kan je allicht verder helpen met de behandeling.

JvdK, ik raad je aan om als je cavia weigert de tabletjes te eten over te stappen naar zeer vitamine C rijk voer en groenvoer. Hope Farms is voor de liefhebber het meest geschikt (is verkrijgbaar in kleine verpakkingen). Hier zit ontzettend veel vitamine C in. Ook kun je dagelijks witlof en paprika geven, deze groentes bevatten ook voldoende vitamine C. Dit is een makkelijkere oplossing. Ga niet over op druppels in het water, die hebben geen enkel nut. Binnen een uur is bijna alle vit c opgelost en hou je vervuild drinkwater over.
Mijn Caaf'je heeft het op gegeven na twee dagen te moeten leven op droge meuk.. Nu eet hij die bruine cilinder vormige dingetjes wel (waar veel vitaminen C in zit)
Hij eet ook sperziebonen uit blik gestoord beest.
Gewoon proberen..
pi_41659979
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 23:15 schreef JvdK het volgende:

[..]

Mijn Caaf'je heeft het op gegeven na twee dagen te moeten leven op droge meuk.. Nu eet hij die bruine cilinder vormige dingetjes wel (waar veel vitaminen C in zit)
Hij eet ook sperziebonen uit blik gestoord beest.
Heb je al groenten ofzo geprobeerd die rijk zijn aan vitamine C als extraatje?
pi_41659983
Het is gewoon sterk af te raden en de gevolgen kunnen echt niet te overzien zijn, vandaar mijn toonzetting. Ik wil niet dat in dit topic andere mensen op het idee gebracht worden om het eens te proberen, omdat het gewoon echt fout kan gaan. Dat het in dit geval goed gaat is fijn, maar het blijft niet te vertrouwen en het blijft eveneens af te raden.

Overigens kan ik het stukje over bumblefoot echt niet vinden op knoevel terwijl Desiree laatst op het forum nog zei dat het er toch zou staan... hm... *zoekt verder*
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 9 september 2006 @ 23:19:01 #284
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41660042
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 23:05 schreef zoeperzazke het volgende:


Ivetje: leuke fotoreeks! Het pootje doet me sterk denken aan Bumblefoot. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik meen dat er meer over te lezen is op knoevel.... even zoeken... Nee, ik kan het zo niet vinden. Een foto die ik wel gegoogled heb:

[afbeelding]

Je zou Desiree van Knoevel eens moeten mailen op rusthuis [at] knoevel.nl , zij kan je allicht verder helpen met de behandeling.
Dank je Ik heb net even gemaild dus wacht even af wat zij zegt. Maar weet jij zo of dit ernstig is en of ik ermee naar de DA moet of niet? Hij heeft er totaal geen last van en het doet ook geen pijn enzo. Kan gewoon zijn pootje vastpakken en erin knijpen etc. Lijkt me dus niet al te ernstig maar goed, ik heb dit iig nog nooit gezien bij em
To infinity…and beyond!
pi_41660045
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 23:15 schreef JvdK het volgende:
Mijn Caaf'je heeft het op gegeven na twee dagen te moeten leven op droge meuk.. Nu eet hij die bruine cilinder vormige dingetjes wel (waar veel vitaminen C in zit)
Hij eet ook sperziebonen uit blik gestoord beest.
Biks? Van welk merk? Een aantal caviamerken hebben een soort biks speciaal voor cavia's. Als het Hope Farms is (of Kasper, of Garvo, of Teurlings) zit het met het vitamine C gehalte wel goed, mits het pak niet langer dan 3 maanden geopend is

Sperziebonen uit blik raad ik je af, daar zitten conserveermiddelen bij die nou niet echt geschikt zijn voor caafs Maar ze lusten wel meer gekke dingen... chocola en ijstaart enzo
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 9 september 2006 @ 23:19:14 #286
153515 JvdK
This Side Up
pi_41660052
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 23:17 schreef Kauki het volgende:

[..]

Heb je al groenten ofzo geprobeerd die rijk zijn aan vitamine C als extraatje?
Ja, Paprika eet ie ook
Stofzuigertje..
Gewoon proberen..
  zaterdag 9 september 2006 @ 23:20:45 #287
153515 JvdK
This Side Up
pi_41660105
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 23:19 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Biks? Van welk merk? Een aantal caviamerken hebben een soort biks speciaal voor cavia's. Als het Hope Farms is (of Kasper, of Garvo, of Teurlings) zit het met het vitamine C gehalte wel goed, mits het pak niet langer dan 3 maanden geopend is

Sperziebonen uit blik raad ik je af, daar zitten conserveermiddelen bij die nou niet echt geschikt zijn voor caafs Maar ze lusten wel meer gekke dingen... chocola en ijstaart enzo
Lust ie van jouw ijsstaart??
DIe van mij lust ook champions, en uhm even denken hoor.. Aardbeien!
Gewoon proberen..
pi_41660126
Ik heb bumblefoot nog nooit in het echt gezien en weet er niet veel van, alleen dat het naast eeltvorming een van de meestvoorkomende voetprobleempjes is. Ik lees op het knoevelforum juist een topic waarin staat dat een knoevelcaaf er een stevige bactrimelkuur voor heeft gekregen.
Wacht even een mail van Desiree af, en daarna is een bezoekje aan de DA wel aan te raden. Hou er rekening mee dat caafs pijn ontzettend goed verbergen, ze laten het pas zien als het echt al héél vergevorderd is. Verder kan bumblefoot in een vergevorderd stadium sowieso erg pijnlijk zijn, heb een keer een foto gezien van zo'n geval en dan kun je je niet voorstellen dat het diertje er géén last van moet hebben....
I had a signature once. It was awful.
pi_41660167
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 23:19 schreef JvdK het volgende:

[..]

Ja, Paprika eet ie ook
Stofzuigertje..
Haha, ik kan me een beeld vormen...
Mijn cavia dacht de eerste anderhalve dag dat zijn etensbak was om in te gaan liggen en zijn stro/zaagsel om op te eten. Uiteindelijk heeft hij toch ontdekt dat hetgeen wat in die bak zit ook opgegeten kan worden
pi_41660182
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 23:20 schreef JvdK het volgende:

[..]

Lust ie van jouw ijsstaart??
DIe van mij lust ook champions, en uhm even denken hoor.. Aardbeien!
Nou, een keer at ik een kerstkransje en toen nam de caaf op mn buik een hap aan de andere kant En er zijn wel meer caafs die dat flikken of proberen te flikken... ze zijn echt gek op chocola, al krijgen ze het nooit. Ijstaart deed Ovide eens. terwijl we een toetje aten liep hij op tafel en toen nam hij dus zo een hap, had nóóit gedacht dat ze zoiets zouden proberen

Aardbeien mogen ze wel hebben, champignons niet omdat dit schimmels zijn
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 9 september 2006 @ 23:24:39 #291
153515 JvdK
This Side Up
pi_41660245
Postie.. je moet nog uitkijken met wat je je vuilnisbakje geeft hé!
Nooit zo in verdiept..
Gewoon proberen..
  zaterdag 9 september 2006 @ 23:25:01 #292
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41660254
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 23:17 schreef zoeperzazke het volgende:


Overigens kan ik het stukje over bumblefoot echt niet vinden op knoevel terwijl Desiree laatst op het forum nog zei dat het er toch zou staan... hm... *zoekt verder*
Ik vind wel een stukje over pododermatitis, alleen geen idee of dit hetzelfde is De voetzolen worden dikker en er5 ontstaan zweertjes die open kunnen springen. Hij heeft idd zoals je ziet op de foto een raar plekje op z'n pootje. Ik d8 alleen dat het een stukje poep tussen z'n pootje was en heb er per ongeluk een stukje vanaf getrokken. Het bloedde niet, maar was wel rood daarna
To infinity…and beyond!
pi_41660332
Nouja, alles wat onder normale, vérse groenten en fruit valt kun je ongeveer proberen. Champignons zijn geen groente of fruit, en chocola en ijstaart al helemaal niet Verder oppassen met koolsoorten, dit veroorzaakt heel makkelijk gasvorming als ze het niet gewend zijn. Maar op zich mogen ze dus vrij veel. Overigens blijft gras en paardenbloembladeren bij veel caafs een grote favoriet. Bijkomend voordeel van gras is dat de kiesjes slijten, die nogal snel de neiging hebben om door te groeien
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 9 september 2006 @ 23:29:14 #294
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41660408
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 23:19 schreef JvdK het volgende:

[..]

Ja, Paprika eet ie ook
Stofzuigertje..
Check de pic van Google dus
To infinity…and beyond!
pi_41660415
De foto is niet héél erg duidelijk Ivetje, maar het zou eventueel ook simpel eelt kunnen zijn. Een cavia heeft eeltgroei altijd aan de voorpoten. Welke caafs wel of geen eelt krijgen is onduidelijk. het heeft niks met bodembedekking of goede afkomst te maken. Bij mij hebben Iwi (intratuincaaf) en Qwerty (goede rascaaf uit goede foklijnen) het. Eelt is een lange, dunne, harde, bruine plak die vanaf eenderde van de buitenkant van de onderkant van het pootje (volg je hem nog) naar opzij groeit, soms half over het hele voetje heenkrult. Dit kun je met een nagelknipper afknippen... Dus dat kan het ook nog zijn. Ik weet het niet zo goed....
I had a signature once. It was awful.
pi_41660466
Paprikabekjes

I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 9 september 2006 @ 23:32:27 #297
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_41660525
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 23:29 schreef zoeperzazke het volgende:
De foto is niet héél erg duidelijk Ivetje, maar het zou eventueel ook simpel eelt kunnen zijn. Een cavia heeft eeltgroei altijd aan de voorpoten. Welke caafs wel of geen eelt krijgen is onduidelijk. het heeft niks met bodembedekking of goede afkomst te maken. Bij mij hebben Iwi (intratuincaaf) en Qwerty (goede rascaaf uit goede foklijnen) het. Eelt is een lange, dunne, harde, bruine plak die vanaf eenderde van de buitenkant van de onderkant van het pootje (volg je hem nog) naar opzij groeit, soms half over het hele voetje heenkrult. Dit kun je met een nagelknipper afknippen... Dus dat kan het ook nog zijn. Ik weet het niet zo goed....
Dat hebben ze beide hier ook, maar dit ziet er toch echt anders uit. Z'n pootje is gewoon erg dik, helemaal. Je ziet de vingerjtes ook veel minder duidelijk dan bij z'n andere pootjes. Toch maar even de dierenarts bellen misschien, dan weet ik het iig zeker
To infinity…and beyond!
pi_41660611
Ja, ik zou er wel even naar laten kijken. Het klinkt wel een beetje akelig. Misschien is er inwendig iets ontstoken ofzo, of misschien is het toch bumblefoot... Ik hoop dat alles goedkomt

Ik ga trouwens het volgende deel vast openen, dan kan ik zo naar bed, ik denk dat wel deel 9 vanavond nog wel halen
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 9 september 2006 @ 23:34:51 #299
153515 JvdK
This Side Up
pi_41660636
Cool! ik ga morgen gras halen, en paardenbloemen!!
Gewoon proberen..
pi_41660919
Succes Niet te dicht langs de autosnelweg en niet op hondeuitlaatvelden Ik laat lekker mijn gras in de achtertuin tot extreme hoogtes groeien
I had a signature once. It was awful.
pi_41660929
I had a signature once. It was awful.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')