pi_40804823
Ik wil een varkenshaas bakken, maar heb geen idee hoelang hij ongeveer in de pan moet...
Normaal staat dit op de verpakking maar vandaag blijkbaar niet.
Wie kan mij helpen??
pi_40805000
Niet te lang, ligt ook een beetje eraan hoe je hem bakt.
In stukken of in zijn geheel. Meestal duurt het bij mij zo'n 15 minuuten.
Wij houden er van als het nog een beetje rose is vanbinnen.
  maandag 14 augustus 2006 @ 19:52:28 #3
35189 Troel
scherp en bot
pi_40805020
Als je hem in stukken doet is het makkelijker. Groot nadeel van aan 1 stuk vind ik dat je dan vaak een taai gebeuren krijgt omdat je hem toch net iets te lang laat bakken.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
autistyle, foodstyle, homestyle, lifestyle, nerdstyle, workstyle
  maandag 14 augustus 2006 @ 19:53:55 #4
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_40805072
Medium is als je je duim ontspant, hoe je muis aanvoelt
en helemaal doorbakken is als je je duim helemaal uitstrekt en hoe je muis dan aanvoelt...
verry simple
en bloody is gewoon 2 minuten aan elke kant
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  maandag 14 augustus 2006 @ 19:55:29 #5
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_40805139
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 19:53 schreef mrSPLIFFY het volgende:
Medium is als je je duim ontspant, hoe je muis aanvoelt
en helemaal doorbakken is als je je duim helemaal uitstrekt en hoe je muis dan aanvoelt...
verry simple
en bloody is gewoon 2 minuten aan elke kant
Da's biefstuk, dit is varkenshaas.

Ik heb alleen ervaring met varkenshaas in plakjes. Dan ben je in vier minuten klaar.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 14 augustus 2006 @ 19:57:34 #6
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_40805226
wrkt t zelfde hoor...
ok op dat bloody na dan...
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
pi_40805361
beetje peper beetje zout..
Bakken 10 a 15 minz (op gevoel)

heerlijk
pi_40805578
gooi ze 20-30 minuten in de over op 180-200 graden, beetje peper, beetje zout, wat sneetjes in de varkenshaas in de bovenkant maken, daar zout + peper in wrijven, op de helft ff het vocht van de varkenshaas zelf erover heen gieten, op zn gezondst, en lekkerst in mijn ogen, blijft mals.

/edit: wel in een schaaltje offcourse, anders drupt het vocht op de bodem
pi_40807075
even dichtschroeien in de pan in een minuut of 2 (pan goed heet!!). daarna 10 minuutjes op 180 graden in de oven. dan blijft ie het malsts (door t dichtschroeien blijven de sappen er in.

alleen in de pan kan ook. dichtschroeien en deksel er op 10 minuutjes laag vuur.
bon ape-tiet
Na een schitterende carriere, uitverkochte arena`s, stadions vol gezongen, dan nu overleden...
Daar lig je dan in de Arena op de middenstip: Als een balletje...
  maandag 14 augustus 2006 @ 21:12:34 #10
126620 Krln
Belg in Breda
pi_40807803
je kan ze ook besmeren met mosterd en in plakjes snijden, 5 minuutjes dan, lekker
pi_40807957
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 20:49 schreef Remcorky het volgende:
even dichtschroeien in de pan in een minuut of 2 (pan goed heet!!). daarna 10 minuutjes op 180 graden in de oven. dan blijft ie het malsts (door t dichtschroeien blijven de sappen er in.

alleen in de pan kan ook. dichtschroeien en deksel er op 10 minuutjes laag vuur.
bon ape-tiet
zo dus
pies on joe toe
pi_40808222
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 20:49 schreef Remcorky het volgende:
even dichtschroeien in de pan in een minuut of 2 (pan goed heet!!). daarna 10 minuutjes op 180 graden in de oven. dan blijft ie het malsts (door t dichtschroeien blijven de sappen er in.

alleen in de pan kan ook. dichtschroeien en deksel er op 10 minuutjes laag vuur.
bon ape-tiet
Zo doen wij het ook, alleen laten wij hem ongeveer 20 minuten in de oven.
We are born crying, live complaining, and die disappointed.
pi_40813380
Varkenshaas:

Boter in de pan bruin laten worden
ondertussen varkenshaas met peper en zout bestrooien
Zodra boter bruin word in de pan doen
beide kanten bruin laten worden
vuur lager zetten
deksel op de pan
en rustig zo nu en dan omdraaien een goede 15/20 min bakken

geen taaie varkenshaas overgens
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
  dinsdag 15 augustus 2006 @ 10:29:19 #14
13151 Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_40822762
Om hem gelijkmatig gaar te laten worden kun je het dunne eindje dubbelvouwen en met een prikkertje vastzetten Dan krijg je een overal even dikke varkenshaas.

*varkenshaas op boodschappenlijstje zet*
Most people don’t listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
Ons fotofanforum!
Unsere Heimat
Alinkerambassadeur
pi_40921705
Zo doe ik het ook....in een rvs pan lekker dicht laten schroeien, in 't begin plaktie aan de pan maar gaat na een tijdje vanzelf los. Aan alle kanten zo lekkere bruin bakken en dan de oven in 10-15 minuten.

superlekker en mals.

Overigens is varkensvlees zo steriel dat je het makkelijk bloody kan eten. iik vind het niet lekker, maar het kan.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  zaterdag 19 augustus 2006 @ 00:00:46 #16
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_40954783
een andere truc is als de varkenshaas is dicht geschroeid een vork onder het dunne uiteinde te zetten.

zo kijgt hij ook minder warmte en blijft hij ook tot de punt mals. (maar behoud de vorm vergeleken met een prikker hem dubbelvouwen en vast zetten)
  vrijdag 23 januari 2009 @ 19:32:34 #17
96981 DragonFire
Ik wil alleen maar zwemmen
pi_65353648
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 19:53 schreef mrSPLIFFY het volgende:
Medium is als je je duim ontspant, hoe je muis aanvoelt
en helemaal doorbakken is als je je duim helemaal uitstrekt en hoe je muis dan aanvoelt...
verry simple
en bloody is gewoon 2 minuten aan elke kant
Muis?

Goede tips in dit topic, maar wat wordt hier bedoeld met een muis?

Ik ga maar eens de oven truuk proberen
Even voor de duidelijkheid Fok! is geen datingsite!
  vrijdag 23 januari 2009 @ 19:35:14 #18
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_65353749
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 19:52 schreef Troel het volgende:
Als je hem in stukken doet is het makkelijker. Groot nadeel van aan 1 stuk vind ik dat je dan vaak een taai gebeuren krijgt omdat je hem toch net iets te lang laat bakken.
Dit los ik op door de pan iets uit het midden te zetten. Dus het dikke stuk op het vuur, het uiteinde ernaast, mijn varkenshaas is altijd gelijkmatig gebakken.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  vrijdag 23 januari 2009 @ 19:38:03 #19
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_65353843
quote:
Op vrijdag 23 januari 2009 19:32 schreef DragonFire het volgende:

[..]

Muis?

Goede tips in dit topic, maar wat wordt hier bedoeld met een muis?

Ik ga maar eens de oven truuk proberen
De muis van je hand is dat ronde gedeelte handpalm naast je duim.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 23 januari 2009 @ 19:55:53 #20
96981 DragonFire
Ik wil alleen maar zwemmen
pi_65354458
maar dat is heel zacht hoor, als mijn duim ontspannen is....
Even voor de duidelijkheid Fok! is geen datingsite!
pi_65354533
quote:
Op vrijdag 23 januari 2009 19:55 schreef DragonFire het volgende:
maar dat is heel zacht hoor, als mijn duim ontspannen is....
Dat moet toch ook?
Vind je mij lief, stuur dan 0,001 bitcoin :D
1DCNSCgnke15bBHSAZ7PcPE1N7zvHYGeky

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')