abonnement Unibet Coolblue
pi_46099887
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 11:13 schreef ETA het volgende:
Volgens mij zijn de kaartjes niet alleen geldig voor de eerstvolgende trein. Na afstempelen zijn ze een X uur geldig. Dus volgens mij kan je wel even uit stappen en ff rondkijken in een stadje.
Jouw Italiaans is beter

http://www.trenitalia.it/Allegati/ART_5.pdf

In het geval dat ze een X uur geldig zijn, dan moet je wel weten of er binnen die tijd natuurlijk ook weer een trein langskomt... en dat is soms maar de vraag.
pi_46102151
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 01:11 schreef _Boo_ het volgende:

[..]

Hoezo Palermo niet bezoeken? Palermo is juist leuk.
ik bedoel die voetbal wedstrijd
bier
pi_46102900
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 12:40 schreef italiaan1987 het volgende:

[..]

ik bedoel die voetbal wedstrijd
Ahh, was er even niet helemaal bij Palermo - Cantania kan trouwens wel.
pi_46161314
Vorige week een weekendje naar Florence geweest met wederom een (veel te) goedkoop ticket van Ryanair ( 20 euro ). En ter aller informatie en in goede TRV-traditie dit keer maar ook weer eens de kosten per persoon vermeld.

Het begint op een donderdagmiddag met een wat vertraagde vlucht naar Pisa ( 20 euro ). Het oponthoud kwam door een verlaat vliegtuig uit Pisa, maar we waren al lang blij dat we konden vliegen, want de dag ervoor waren nog alle vluchten geannuleerd vanwege de mist. Door het lange wachten werd er ook nog iemand bij de gate onwel, waardoor het boarden nog wat langer duurde. Een half uur na schema landden we uiteindelijk op Pisa airport waar we de bus namen naar Florence ( 8 euro ) om bijna 1,5 uur later voor het centraal station van Florence uit te stappen.

Met een kleine omweg lopen we naar het hotel voor de komende vier nachten (Hotel Centro) ( 140 euro ), waar we verwelkomd worden door een typische Italiaanse familiehoteleigenaar. De kamer valt niet tegen voor de prijs en de locatie. Het wordt al snel tijd voor een bezoek aan een pizzeria Regginella, die we vinden in het nabijgelegen San Lorenzo. Een salade, een pizza, een nagerecht en de nodige drank later ( 30 euro ) staan we weer buiten waar de temperatuur ondertussen tot rond het vriespunt is gedaald. Toch nog maar even een rondje gelopen om alvast de Duomo en de omliggende straten in het donker te bekijken. Het is redelijk levendig op straat (voornamelijk door het rookverbod binnen) en uiteindelijk lopen we een cocktailbar ( Angels ) binnen om op te warmen ( 9 euro ).


De volgende dag beginnen we met een rondje over de markt van San Lorenzo, waar vooral veel lederwaren worden aangeboden. In de nabijgelegen markthal worden vele zuivelproducten en vleessoorten verkocht.



We vervolgen de dag gezond met de beklimming van de 423 treden van de trap naar de koepel van de Duomo ( 6 euro ). Vandaar hebben we eerst een mooi uitzicht op de beschildering van de koepel en later over Florence. Terug beneden is het uitzicht naar boven ook niet veel minder indrukwekkend.



Verder gaat de wandeltocht langs wat winkels naar de Ponte Vecchio, en langs een bakkerijtje voor de nodige warme chocolademelk en tiramisutaart ( 9 euro ). De chocolademelk lijkt hier het meest op waterige cacaosoep, maar daar schijnt het etablissement bekend om te staan. Gemengd met de suikerloze slagroom ontstaat er uiteindelijk iets drinkbaars. Na nog een rondje winkels besluiten we de dag in restaurant Ghibellini met gnocchi, salade en pannacotta ( 20 euro ).

Na het zien van vele winkels wordt het zaterdag een dag van de musea en de tuinen. Het blijft bij één museum, bij gebrek aan een interessante tentoonstelling bij de anderen. Het wordt dus het Uffizi ( 6 euro )., waar er in deze tijd van het jaar geen rij staat en je eigenlijk - na de uitgebreide veiligheidscontrole - zo door kan lopen naar binnen. Helaas zijn er veel werken in restauratie en zijn er ook enkele zalen afgesloten. Toch kost het nog bijna twee uur om een rondje te lopen. Het is zeker een museum om eens gezien te hebben. En als je niet van kunst houdt, kun je altijd nog de verschillende groepen Chinezen, Japanner en Koreanen bekijken die er ook in deze tijd nog rondlopen en waarvoor het bordje 'niet fotograferen' blijkbaar niet geldt



Na de lunch (belegd broodje, warme drank, taartje 4 euro ) gaan we verder naar de Boboli tuinen ( 6 euro ). Opvallend is dat de prijs voor toegang tot Palazzo Pitti bijna in prijs is verdubbeld ten opzichte van de prijs in de reisgids uit 2004, terwijl alle andere prijzen juist gedaald zijn. Voor 18 euro kun je nu alles zien, maar we kiezen alleen voor de tuinen en aangelegen musea, omdat het ondertussen mooi weer is geworden.

In de tuinen staat - zoals te verwachten was - niet veel in bloei, maar de grootsheid ervan en het uitzicht vanuit de tuinen is prachtig.

De volgende dag gaan we naar Pisa ( 10,40 euro ). We komen er echter na het kopen van de treinkaartjes achter dat er een staking van de spoorwegen aan de gang is, maar wonderwel vertrekt de trein met een half uur vertraging toch. Een uurtje rijden door het groene Toscaanse landschap later stappen we uit in Pisa voor een lange wandeling naar de bekende toren. (we hadden ook een station later uit kunnen stappen, dan sta je er vlakbij, maar we wilden ook nog het centrum zien)



Ook hier is het heerlijk rustig, dus de creatieve fotografen zijn druk bezig met het maken van leuke foto s met een scheve toren. Niet alleen de toren is overigens interessant. De binnenkant van de naaststaande Duomo is ook indrukwekkend.



Dat het laagseizoen is, blijkt ook wel uit de keuze voor een restaurant voor de lunch. Normaal gesproken zijn er al veel restaurants dicht op zondag, maar hier is slechts één restaurantje open, waar dan ook maar één persoon in de keuken en één in de bediening werkt. Met als gevolg dat we bijna een uur op wat te eten wachten ( 10 euro ).

Maar goed, het was zondag, dus geen haast. En we lopen daarna dus ook maar weer terug naar het ver weg gelegen treinstation. Maar niet voordat we even langs de plaatselijke ijssalon gaan ( 1,80 euro ).
Terug in Florence is het al donker en een stuk kouder, dus toch nog maar even langs een bakkerijtje voor chocolademelk en taart. ( 9 euro ). Dit keer bestaat de chocolademelk uit gesmolten pure chocolade en de taart was de Siciliaanse specialiteit canolli. Rustig zittend kijken we nog naar de vele bezoeker van deze bakkerij die op deze zondagmiddag even snel binnenkomen voor een espresso.


Conclusie: Florence is een stad die voor iedereen wel wat te bieden heeft. Vooral de liefhebbers van goed eten, mode en cultuur komen hier aan hun trekken. In de zomer wordt het platgelopen door vele toeristen, dus het is aan te raden om in deze tijd van het jaar te gaan als je wat meer van het ‘stadsgevoel’ mee wil krijgen, niet te lang in de rij wil staan voor de musea en in de restaurants als klant wil worden behandeld. Ook na drie keer er geweest te zijn, verveelde de stad nog altijd niet.

Een verblijf hoeft er niet duur te zijn; voor 35 euro per nacht heb je er al een kamer in een hotel, voor 5 euro heb je al een aardige lunch en voor 20 euro kun je uitgebreid uit eten. Wel moet je even op de prijzen letten voor dat je ergen binnenstapt, want het verschil kan erg groot zijn.

>>meer foto's<<

[ Bericht 2% gewijzigd door DutchTrain op 10-02-2007 00:27:25 ]
  zaterdag 10 februari 2007 @ 11:37:07 #180
127942 Dirktator
Temt het plebs...
pi_46167217
Mooi verslag DutchTrain! Firenze is zeker een mooie stad, maar als je het échte Toscaanse leven wil zien, dan moet je in ieder geval het centrum van de stad uit. De dorpjes rondom zijn ook een verademing (vooral in mei, juni!). Olijfbomen, cipressen en la vita tranquilla...wat wil je nog meer?
Met de trein is dit overigens lastiger te vinden dan met de auto.
Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg
  zondag 11 februari 2007 @ 03:08:12 #181
166273 Consigliere
Welke kleur traktor hedde gij?
pi_46193714
Giorno! SUperrrrrrrrrrrrrrrrrrrTopic! Mijn roots liggen in Bari, vandaar (tevens TVP)
Il Capo di Tutti Capi
Fok!'s Raadheer
pi_46196951
Heel mooi verslag, Dutchtrain, zeker dat hotel in Florence is een mooie aanrader!
Jammie, ik raak weer helemaal in de Florence sfeer
Billie Holiday is Lady Day!
  zondag 11 februari 2007 @ 17:47:54 #183
11102 knep
Mountainfreak
pi_46210557
Op welke dag ben je precies gevlogen DutchTrain?
Ik had namelijk ook 1 kwartiertje vertraging op mijn vlucht naar Pisa op 1 februari .

Mooi verslag in ieder geval, Florence is inderdaad geweldig, vooral buiten het seizoen, ik was er een keer in Maart.
pi_46221157
quote:
Op zondag 11 februari 2007 17:47 schreef knep het volgende:
Op welke dag ben je precies gevlogen DutchTrain?
Ik had namelijk ook 1 kwartiertje vertraging op mijn vlucht naar Pisa op 1 februari .
Precies een week eerder dan 1 februari.
  zondag 11 februari 2007 @ 22:30:55 #185
82578 Grimm
shoo bi do bi doo
pi_46221300
quote:
Op zondag 11 februari 2007 22:27 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Precies een week eerder dan 1 februari.
Anderhalf jaar geleden heb ik zo'n beetje dezelfde reis gemaakt, ik vodn vooral pisa s'avonds enorm leuk.
pi_46221448
quote:
Op zondag 11 februari 2007 22:30 schreef Grimm het volgende:
Anderhalf jaar geleden heb ik zo'n beetje dezelfde reis gemaakt, ik vodn vooral pisa s'avonds enorm leuk.
Bijna 10 jaar terug ben ik ieen hele week in het voorjaar geweest. Dat was inderdaad elke avond feest als de straten na het sluiten van de winkels langzaam veranderen in een flirtcircus en dan plots verlaten wanneer iedereen gaat eten en dan weer vol stromen met uitgaanspubliek.

Nu was het daar toch iets te koud voor en stonden de straten slechts vol met rokers.
  zondag 11 februari 2007 @ 23:33:26 #187
104963 ETA
European Travel Author
pi_46223636
quote:
Op zondag 11 februari 2007 22:27 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Precies een week eerder dan 1 februari.
t'is toch wat met fokkers en Florence. Ik was 4 dagen voor jou in Florence Kreeg een leuk SMS'je die zaterdag van vrienden uit Perugia, of ik die dag erna ff Florence wilde gaan bezoeken. Sure, why not, is maar dik 4,5 uur heen en 4,5 uur terug Maar heb wel genoten die dag. Lekker totaal onvoorbereid een stad induiken en maar zien wat je tegenkomt. Wel een prachtige zonsondergang gezien daar bovenop de heuvel.

hopelijk niet te spammerig, maar heb hier enkele Panoramas staan van Firenze die ik toen had gemaakt. Vooral de nachtfoto vindt ik zelf erg mooi
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
  maandag 12 februari 2007 @ 11:15:02 #188
53851 BoNi
Politiek correct en tolerant
pi_46231806
Ik ben van mijn eerste tot mijn zestiende jaar altijd naar het Comomeer geweest.
Dit jaar ga ik in de zomervakantie ook weer voor een week of drie die kant op.
Ik wil in ieder geval een ruime week aan het Comomeer verblijven, maar ben nu nog een beetje aan het rondkijken waar ik nog meer naartoe wil.
Leuke suggesties zijn natuurlijk van harte welkom.
"Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet......"
Schitterend!
  maandag 12 februari 2007 @ 14:30:59 #189
104963 ETA
European Travel Author
pi_46237267
2 tips van iemand die nu 5 maanden aan het meer heeft gewoond en op dit moment uitkijkt over het meer Bellagio, prachtig dorpje aan de splitsing tussen de 2 zuidelijke takken van het meer. Erg romantisch plaatsje Als je wat actiever wil zijn, ga hiken, in de buurt van Mennagio zijn mooie paden te vinden die de heuvels inleiden. Verona en Venetie liggen ook niet erg ver weg.
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
  maandag 12 februari 2007 @ 15:48:30 #190
53851 BoNi
Politiek correct en tolerant
pi_46239993
quote:
Op maandag 12 februari 2007 14:30 schreef ETA het volgende:
2 tips van iemand die nu 5 maanden aan het meer heeft gewoond en op dit moment uitkijkt over het meer Bellagio, prachtig dorpje aan de splitsing tussen de 2 zuidelijke takken van het meer. Erg romantisch plaatsje Als je wat actiever wil zijn, ga hiken, in de buurt van Mennagio zijn mooie paden te vinden die de heuvels inleiden. Verona en Venetie liggen ook niet erg ver weg.
Wow! Super, waarom woon je daar, waar woon je en hoe lang blijf je nog?
Het meer en de meeste aanliggende plaatsen ken ik inmiddels wel, Bellagio is inderdaad schitterend. Aan het Comomeer ga ik me ook zonder twijfel wel vermaken.
Ik ben meer op zoek naar andere (niet al te toeristische) plekken waar we voor ons verblijf naartoe kunnen gaan in noordelijk Italië.
"Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet......"
Schitterend!
  woensdag 14 februari 2007 @ 04:15:53 #191
167723 sanni
Acima de seu
pi_46286600
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 00:20 schreef DutchTrain het volgende:

<knip...heel mooi verslag>

>>meer foto's<<
Allereerst top dit verslag. Heb een vraag en wel of je dit gewoon op de bonnefooi hebt gedaan
of met planning. Ik maak dat nl.niet op uit je verslag. Wel dat jullie/jij heel goedkoop daarheen
zijn gevlogen - alles zelf uitgewerkt of via een reisbureau gedaan? - en vervolgens in een
weekend e.e.a zijn gaan bezoeken. Ik zit al een tijdje tegen dit soort leuke reisjes aan te
hikken alleen benik bang dat het dan veel meer geld kost dan dat je oorspronkelijk had
gepland.
pi_46287300
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 04:15 schreef sanni het volgende:
Allereerst top dit verslag. Heb een vraag en wel of je dit gewoon op de bonnefooi hebt gedaan
of met planning.
Alles zelf geregeld; in december ticket geboekt op www.ryanair.com en in januari een hotel geboekt op www.bookings.nl . En verder twee reisgidsjes gehaald bij De Slegte.

En als je vier dagen in zo'n relatief kleine stad bent (waar ik bovendien al eerder was geweest) dan kun je gewoon wat rondlopen zonder alles te plannen van te voren, behalve dan dat je rekening moet houden met de openingstijden van hetgeen je wil bezoeken.
pi_46384653
Italië! heerlijk land zo te lezen. ik moet er echt heen
hoeveel ¤uro ben je kwijt als je 2 weken wilt verblijven, incl hotel ?
pi_46392279
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 22:59 schreef SlimShady het volgende:
Italië! heerlijk land zo te lezen. ik moet er echt heen
hoeveel ¤uro ben je kwijt als je 2 weken wilt verblijven, incl hotel ?
Dat ligt er maar net aan waar je naar toe wil en wat je wil doen. Met gogotours naar Rimini of een ecologisch tourisme reis door Zuid Italië. Ik denk dat het minimaal zo'n 150 euro is voor het eerste.
  woensdag 28 februari 2007 @ 12:48:54 #195
168821 Luigi_
Forza Milano
pi_46768209
Wat een heerlijk topic
  woensdag 28 februari 2007 @ 12:51:39 #196
11102 knep
Mountainfreak
pi_46768298
quote:
Op maandag 12 februari 2007 14:30 schreef ETA het volgende:
2 tips van iemand die nu 5 maanden aan het meer heeft gewoond en op dit moment uitkijkt over het meer Bellagio, prachtig dorpje aan de splitsing tussen de 2 zuidelijke takken van het meer. Erg romantisch plaatsje Als je wat actiever wil zijn, ga hiken, in de buurt van Mennagio zijn mooie paden te vinden die de heuvels inleiden. Verona en Venetie liggen ook niet erg ver weg.
Stikjaloers
  woensdag 28 februari 2007 @ 12:55:06 #197
168821 Luigi_
Forza Milano
pi_46768400
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 12:51 schreef knep het volgende:

[..]

Stikjaloers
Ik word gek
pi_46768857
En ik wil dat het juli is Nog geen concrete plannen, alleen dat het met de auto naar Italie wordt
  woensdag 28 februari 2007 @ 13:25:57 #199
168821 Luigi_
Forza Milano
pi_46769438
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 13:09 schreef mr_cucumber het volgende:
En ik wil dat het juli is Nog geen concrete plannen, alleen dat het met de auto naar Italie wordt
Als ik jou was zou ik snel boeken het gaat vreselijk hard, vooral als je een goedkoop stekkie wil moet je opschieten .
pi_46770301
Als jullie naar Toscane rijden, waar overnachten jullie dan? Zit zelf aan ergens halverwege Zwitserland te denken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')