wat gaat die banaan er snel aanquote:Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
Globalquote:Op woensdag 19 juli 2006 10:23 schreef Conflict het volgende:
De punt op de plank doe je alleen als je bijvoorbeeld kuiden gaat hakken
Maar dit is zo'n goedkoop ikea mes, ik zou echt heel graag zo'n mooi sabatier mes willen hebben.
Of eigenlijk wil ik zo'n mes:
[afbeelding]
Daarmee heb ik het geleerd.
Ik ben ermee begonnen. Waar ik werkte zei de kok dat je met een echt scherp mes veel sneller leert hoe je je vingers moet houden dan met een bot mes. En dat kloptquote:Op woensdag 19 juli 2006 10:42 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Global
Maar die zijn écht voor gevorderden, niet zomaar aan beginnen
Gewoon elke avond even tellen voor de zekerheid!quote:Op woensdag 19 juli 2006 10:46 schreef Conflict het volgende:
[..]
Ik ben ermee begonnen. Waar ik werkte zei de kok dat je met een echt scherp mes veel sneller leert hoe je je vingers moet houden dan met een bot mes. En dat klopt
Zit ook wat in natuurlijkquote:Op woensdag 19 juli 2006 10:46 schreef Conflict het volgende:
[..]
Ik ben ermee begonnen. Waar ik werkte zei de kok dat je met een echt scherp mes veel sneller leert hoe je je vingers moet houden dan met een bot mes. En dat klopt
Wat tofquote:Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
Ik maak vaak het gehakt rul in een koekepan en doe het dan uitgelekt in een hapjespan waar ik de saus verder in maak.quote:Op woensdag 19 juli 2006 12:58 schreef Richardfun het volgende:
als je bij de appie shopt hebben ze ook mager rundergehakt, hoef je minder vet af te gieten.
Da's nl. wel belangrijk voor je saus Nosh. Sowieso geen olie of boter in de pan doen als je gehakt gaat doen, want dat bevat al genoeg vet van zichzelf. Sterker nog, als het gehakt klaar is (bruin, nergens rood meer) moet je even het vet dat in de pan zit afgieten, daar word je saus nl. niet lekkerder van.
Ja, das idd een van de ranzigste dingen die ik gezien heb met gehakt, een halve kilo (ok, lichtelijk overdreven, iig veel )boter in de pan om het te rullen (huisgenoot): echt supersmerig. Gehakt netjes rullen is soms ook een aardige klus, iemand daar nog tips voor? Ik gebruik zelf altijd een houten spatel, maar das weer te grof, en met een vork moet je weer zo voorzichtig zijn. Ik gebruik hem trouwens wel.quote:Op woensdag 19 juli 2006 12:58 schreef Richardfun het volgende:
als je bij de appie shopt hebben ze ook mager rundergehakt, hoef je minder vet af te gieten.
Da's nl. wel belangrijk voor je saus Nosh. Sowieso geen olie of boter in de pan doen als je gehakt gaat doen, want dat bevat al genoeg vet van zichzelf. Sterker nog, als het gehakt klaar is (bruin, nergens rood meer) moet je even het vet dat in de pan zit afgieten, daar word je saus nl. niet lekkerder van.
ik gebruik een kunstof spatelquote:Op woensdag 19 juli 2006 14:05 schreef ioko het volgende:
[..]
Ja, das idd een van de ranzigste dingen die ik gezien heb met gehakt, een halve kilo (ok, lichtelijk overdreven, iig veel )boter in de pan om het te rullen (huisgenoot): echt supersmerig. Gehakt netjes rullen is soms ook een aardige klus, iemand daar nog tips voor? Ik gebruik zelf altijd een houten spatel, maar das weer te grof, en met een vork moet je weer zo voorzichtig zijn. Ik gebruik hem trouwens wel.
Ligt ook wel een beetje aan het gehakt hoor. Sommig gehakt is gewoon fijner dan ander gehakt. Neem je half om half gehak, dan krijg je allemaal sliertjes.quote:Op woensdag 19 juli 2006 14:05 schreef ioko het volgende:
[..]
Ja, das idd een van de ranzigste dingen die ik gezien heb met gehakt, een halve kilo (ok, lichtelijk overdreven, iig veel )boter in de pan om het te rullen (huisgenoot): echt supersmerig. Gehakt netjes rullen is soms ook een aardige klus, iemand daar nog tips voor? Ik gebruik zelf altijd een houten spatel, maar das weer te grof, en met een vork moet je weer zo voorzichtig zijn. Ik gebruik hem trouwens wel.
Met rundergehakt hoefde er toch sowieso geen boter/olie in de pan?quote:Op woensdag 19 juli 2006 15:04 schreef Brahimov het volgende:
Tip: gooi niet al het gehakt in 1 keer in de hete boter/ olie. Dat verkleint de kans op spetters en op au, zeker in deze warme mouwloze tijden
quote:Op woensdag 19 juli 2006 15:33 schreef Nosh het volgende:
[..]
Met rundergehakt hoefde er toch sowieso geen boter/olie in de pan?
Erg lekker, niet zo zwaar tafelen met deze hitte is idd enn goed idee!quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:14 schreef Hagelkaas het volgende:
Vanavond ga ik voor mijn ouders koken! Even mijn fantastische kookskills laten zien
Voorgerecht: Carpaccio en Tomaat-mozzarella salade
Hoofdgerecht: Vietnamese noedels met peultjes en rosbief
Nagerecht: Mango-Banaan-Aardbeien smootie
Smullen!
Precies, dat dacht ik ook Ga de tafel denk ik ook een beetje leuk aankleden, wit tafelkleed, messenleggers etc. Mag best een beetje sjiek die ene keer dat ik voor m'n ouders kookquote:Op woensdag 19 juli 2006 16:17 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Erg lekker, niet zo zwaar tafelen met deze hitte is idd enn goed idee!
Ga je ook servetjes vouwen en onderborden gebruiken?quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:28 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Precies, dat dacht ik ook Ga de tafel denk ik ook een beetje leuk aankleden, wit tafelkleed, messenleggers etc. Mag best een beetje sjiek die ene keer dat ik voor m'n ouders kook
Dank je, een eet smakelijk!quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:39 schreef Conflict het volgende:
Nosh, wij gaan zo bbq-en, ben benieuwd hoe het verloopt vandaag, succes met de spaghetti, eet smakelijk
Jazeker, meervoudig bestek etc. Ik zal kijken of ik een digicam kan bemachtigen, want mijne is kapot. (Lens afgebroken ) Ga over een uurtje maar beginnen met voorbereiden enzo.. Dat fruit moet van de voren toch ingevroren zijn? (Waarom eigenlijk )quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:35 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Ga je ook servetjes vouwen en onderborden gebruiken?
Oeh doe eens gauw een camera zoeken, ben benieuwd.quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:46 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Jazeker, meervoudig bestek etc. Ik zal kijken of ik een digicam kan bemachtigen, want mijne is kapot. (Lens afgebroken ) Ga over een uurtje maar beginnen met voorbereiden enzo.. Dat fruit moet van de voren toch ingevroren zijn? (Waarom eigenlijk )
Volgens mij heeft Nosh het druk met koken!quote:Op woensdag 19 juli 2006 17:11 schreef piepster het volgende:
Nosh, heb je nog hulp nodig?
Pics?quote:Op woensdag 19 juli 2006 17:35 schreef Hagelkaas het volgende:
Camera gevonden volgensmij
Ik begin zo maar, want de hittegolf heeft een dramatische uitwerking op mijn eetlust.quote:Op woensdag 19 juli 2006 17:20 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Volgens mij heeft Nosh het druk met koken!
Dankjewel Het was een heel leuke maaltijd om te koken, nooit te stresserig ofzo. Sommige maaltijden echter, dan sta je met 4 pannen tegelijk te stressenquote:Op woensdag 19 juli 2006 20:05 schreef Uhmmie het volgende:
Looking very nice indeed
Dankjewel²quote:Op woensdag 19 juli 2006 20:07 schreef Rewimo het volgende:
Ziet er smakelijk uit allemaal
Volgende keer wel een uienkam gebruiken hè?quote:Op woensdag 19 juli 2006 20:08 schreef Hagelkaas het volgende:
Dankjewel²
Dankjewel³ !quote:Op woensdag 19 juli 2006 20:14 schreef Bruce117 het volgende:
Hagelkaas, ziet er goed en smakelijk uit.
Je ouders waren niet voor niets impressed
. .quote:Op woensdag 19 juli 2006 21:24 schreef Nosh het volgende:
[afbeelding]
En de kokwekker gezet. Weheheheheh want het is een kok, in de vorm van een wekker!1! D:d;;dD:D:D:d
Iemand, sla me. Hard.
Het borrelde, een beetje. Al had het geen kwaad gekund om misschien een minuutje langer te wachten, want het lag inderdaad nogal zwaar op de maag.quote:Op woensdag 19 juli 2006 21:28 schreef Bruce117 het volgende:
Heb je het water wel eerst aan de kook gebracht voordat je de spaghetti er in deed ?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |