Handige post van Conflict! Klik op de linkjes en je vindt een recept met een duidelijke uitleg.quote:Op zondag 16 juli 2006 00:50 schreef Conflict het volgende:
17 juli Gebakken eieren
18 juli Kip
19 juli Spaghetti
20 juli Kaasfundue
21 juli Sla, biefstuk, gebakken aardappels
22 juli Pasta, spekjes, spinazie
23 juli Of een maaltijdsalade, of hartige taart met een lichte salade
24 juli Chinees/Pizza, Shoarma halen!
25 juli Kip met Chicken Tonight
26 juli Boerenomelet
27 juli Aardappelen, vlees en groente
28 juli = Special, ouders komen thuis, menu moet nog gemaakt worden=
Ja!quote:Op maandag 17 juli 2006 23:16 schreef MUUS het volgende:
Alfisti zou vandaag ook dapper aan de slag gaan en hopelijk komt hij nog een update doen. .
En ook na snijden zowel je handen als je mes wassen voor je er iets anders mee gaat doen.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:18 schreef Biancavia het volgende:
Let trouwens op met rauwe kip.
Nooit je groentes snijden op hetzelfde plankje als waar je eerst je kip op hebt gesneden.
misschien kunnen we die beter ff aanpassen. En dan de finale nog bedenken natuurlijk!quote:Op maandag 17 juli 2006 23:19 schreef Isabeau het volgende:
Die kaasfondue, is dat een blijvertje voor de 20e?
Ik heb geen broodrooster maar wel een tosti-ijzer. Dat werkt ook goed. (Niet te hard dichtdrukken, anders gaan die pita-broodjes er een beetje maf uitzien.)quote:Op maandag 17 juli 2006 23:19 schreef Conflict het volgende:
Wisten jullie trouwens dat pitabroodjes het beste in de broodrooster kunnen? Werkt tien keer beter dan in de oven en ze worden lekkerder
Kaasfondue bij temperaturen boven de 30 graden klinkt me toch wat vreemd in de oren.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:19 schreef Isabeau het volgende:
Die kaasfondue, is dat een blijvertje voor de 20e?
Nosh was er niet kapot van en echt koken is het ook niet natuurlijk.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:19 schreef Isabeau het volgende:
Die kaasfondue, is dat een blijvertje voor de 20e?
Dat staat al gepland voor de 24e. (Afhaaldag)quote:Op maandag 17 juli 2006 23:24 schreef Biancavia het volgende:
Shoarma met pitabroodjes en knoflooksaus. En salade erbij.
dat kan hij op 24 juli gaan halen (dus niet laten bezorgen ).quote:Op maandag 17 juli 2006 23:24 schreef Biancavia het volgende:
Shoarma met pitabroodjes en knoflooksaus. En salade erbij.
Bij deze temperaturen is het idd niet zo lekker. Sowieso eet je vaak wat minder als het warm is, en kaasfondue is enorm machtig. Voordat je halverwege bent lig je waarschijnlijk peentjes zwetend en uitgeteld op de bank .quote:Op maandag 17 juli 2006 23:22 schreef Bruce117 het volgende:
[..]
Kaasfondue bij temperaturen boven de 30 graden klinkt me toch wat vreemd in de oren.
Maar het is natuurlijk wel snel en makkelijk klaar te maken.
Ermmmm....quote:Op maandag 17 juli 2006 23:25 schreef Isabeau het volgende:
...maar wat dan, Conflict, wat dan!
En notenrijst van Lassie erbij.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:27 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Bij deze temperaturen is het idd niet zo lekker. Sowieso eet je vaak wat minder als het warm is, en kaasfondue is enorm machtig. Voordat je halverwege bent lig je waarschijnlijk peentjes zwetend en uitgeteld op de bank .
Heb je een wok? Pik bij de super een zakje terryaki-saus op. Kipfilet, snijboontjes en een paprika fijn snijden en even lekker wokken in de saus. Heel snel klaar en erg lekker!
Bijvoorbeeld. Als de rijst lukt .quote:
Nou die sla en knoflook-yoghurtmeuk prak ik IN het broodje. Uiteraard kan daar nog een simpele frisse salade bij. Komkommersalade ofzo. .quote:Op maandag 17 juli 2006 23:29 schreef Conflict het volgende:
Feta door de salade, die gehaktballetjes zijn wel tof erbij, misschien een pastasalade dan?
Laten we ff op Nosh wachten.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:31 schreef MUUS het volgende:
[..]
Nou die sla en knoflook-yoghurtmeuk prak ik IN het broodje. Uiteraard kan daar nog een simpele frisse salade bij. Komkommersalade ofzo. .
quote:Op maandag 17 juli 2006 23:22 schreef MUUS het volgende:
[..]
Nosh was er niet kapot van en echt koken is het ook niet natuurlijk.
Voor die dag moet er dus nog wat anders verzonnen worden, maar misschien kan Nosh zelf aangeven wat hij zou willen eten? De spaghetti en boerenomelet gaf hij ook al zelf aan.
Dit was mijn voorlopige planning.quote:Op zondag 16 juli 2006 16:51 schreef Nosh het volgende:
Overigens is het semi-definitieve schema nu:
17 juli Gebakken eieren
18 juli Gemarineerde Kip á la Conflict
19 juli Spaghetti á la Muus
20 juli Pasta, spekjes, spinazie á la Xennia
21 juli Sla, biefstuk, gebakken aardappels
22 juli Ergens anders eten, mensen overdonderen met mijn plotselinge kook-vaardigheden.
23 juli Een hartige taart met een lichte salade á la Albert Heijn
24 juli Chinees/Pizza, Shoarma halen!
25 juli Kip met Chicken Tonight á la Isabeau
26 juli Boerenomelet á la Muus
27 juli Pastasalade met feta á la RichardF
28 juli = Special, ouders komen thuis, menu moet nog gemaakt worden=
Conflict! Foei! (ja, dat moet even, ik ben hier ook mod hè )quote:
Of je past 'kut-m'n-rijst-lukte-niet-zo-goed'-camouflage truc 1 toe:quote:Op maandag 17 juli 2006 23:29 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld. Als de rijst lukt .
En zo niet, dan smaakt het ook prima met aardappelpuree.
Mijn rijst is altijd goed.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:34 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Of je past 'kut-m'n-rijst-lukte-niet-zo-goed'-camouflage truc 1 toe:
De net te gare, of net-niet-gaar-genoeg rijst even meebakken in de wok .
Jaaaaa, die van jou wel! Maar jij bent geen culinaire ramp.quote:
quote:Op maandag 17 juli 2006 23:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Jaaaaa, die van jou wel! Maar jij bent geen culinaire ramp.
Wij zijn in dit topic dol op kneusjesquote:Op maandag 17 juli 2006 23:38 schreef tho_Omas het volgende:
Leuk initiatief. Hier nog zo'n kneus in de keuken.
quote:Op maandag 17 juli 2006 23:39 schreef Conflict het volgende:
Misschien moeten we ook een 'in 10 minuten klaar' topic openenquote:Op maandag 17 juli 2006 23:42 schreef Misstique het volgende:
Ik lees aandachtig mee voor wat makkelijke recepten.
Geen kneus, maar eerder lui in de keuken. .
Goed idee! .quote:Op maandag 17 juli 2006 23:43 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Misschien moeten we ook een 'in 10 minuten klaar' topic openen
proeven!!! dat is de beste tip!!quote:Op maandag 17 juli 2006 23:46 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
En proeven. Bij elke stap. Proef zelf hoe het smaakt, en let let er op hoe smaken veranderen wanneer je zaken toevoegt. Zo leer je vanzelf hoe ingredienten de smaak beinvloeden, en wordt het vanzelf 'logisch' hoe je bepaalde smaken moet onderdrukken of juist versterken.
Je moet twee verschillende snijplanken gebruiken. Eén voor groenten en één voor vlees, en die ook allebei altijd alleen maar voor die dingen gebruiken!quote:Op maandag 17 juli 2006 23:48 schreef Remco_h het volgende:
om kruisbesmetting tussen groenten en vlees te voorkomen snij ik altijd eerst mijn groente (die dump ik dan in een schaaltje) en als laatst t vlees, als je je dat gewend heb je nooit meer risico
Dat doe ik ook altijd.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:48 schreef Remco_h het volgende:
om kruisbesmetting tussen groenten en vlees te voorkomen snij ik altijd eerst mijn groente (die dump ik dan in een schaaltje) en als laatst t vlees, als je je dat gewend heb je nooit meer risico
ik heb er 3quote:Op maandag 17 juli 2006 23:51 schreef MUUS het volgende:
[..]
Je moet twee verschillende snijplanken gebruiken. Eén voor groenten en één voor vlees, en die ook allebei altijd alleen maar voor die dingen gebruiken!
Koop daarom twee verschillende snijplanken zodat je goed uit elkaar kunt houden welke voor het vlees en welke voor groenten is. .
psies, je vlees ligt ook niet zo lang in de "open lucht"quote:Op maandag 17 juli 2006 23:51 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Dat doe ik ook altijd.
En het heeft nog een voordeel: Aangezien je heel vaak bij recepten begint met het aanbraden van het vlees, en daarna de groentes gaat toevoegen heb je die groentes al klaar staan. Je komt dan niet in de verleiding om met dat vlees te beginnen terwijl je je groentes nog moet schoonmaken en snijden, die staan immers al klaar.
'Moeten' is een groot woord. Het strict scheiden van snijplanken is iets wat in professionele keukens gehanteerd wordt, voornamelijk om te voorkomen dat de groentes van gerecht B gesneden worden op dezelfde plank waar het vlees van gerecht A op gesneden is. Als je alleen in de keuken staat is eerst het snijden van de groentes, en daarna het vlees geen probleem. Zolang je de plank maar aan de kant mikt, en niet meer gebruikt om nog even iets op te 'parkeren'. Daar kun je dan beter een schaaltje, bord of andere plank voor gebruiken.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:51 schreef MUUS het volgende:
[..]
Je moet twee verschillende snijplanken gebruiken. Eén voor groenten en één voor vlees, en die ook allebei altijd alleen maar voor die dingen gebruiken!
Koop daarom twee verschillende snijplanken zodat je goed uit elkaar kunt houden welke voor het vlees en welke voor groenten is. .
Bedankt voor het compliment, maar het is toch ietwat overdreven, heur.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:56 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
'Moeten' is een groot woord. Het strict scheiden van snijplanken is iets wat in professionele keukens gehanteerd wordt
!quote:Op maandag 17 juli 2006 23:58 schreef MUUS het volgende:
[..]
Bedankt voor het compliment, maar het is toch ietwat overdreven, heur.
Hehe, goede tip.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:06 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Oh, nog iets...
Als je ouders nou mooie houten snijplanken hebben hè?
Om dan bij thuiskomst wat droevige reacties te voorkomen: Een houten snijplank niet in de vaatwasser kiepen. En ook niet even lekker lang laten weken in een sopje 'omdat-ie dan lekker schoon wordt'.
Onder de kraan met warm water afspoelen en afborstelen. Daarna rechtop zetten en laten drogen.
zo doe ik t ook altijd, eens in de zoveel tijd in de olie.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:06 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Onder de kraan met warm water afspoelen en afborstelen. Daarna rechtop zetten en laten drogen.
Ja hoor, al is dat vaak niet eens nodig. Voor een goede pan met een tefal (of aanverwante) coating is even goed schoonmaken met een stuk keukenrol vaak voldoende.. Mits je niks hebt laten aanbranden of er rotzooi aan de buitenkant of bij het handsvat zit. Maar dat zie je vanzelf, en als dat het geval is was je hem even af.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:11 schreef Nosh het volgende:
[..]
Hehe, goede tip.
Een pan met anti-aanbak laag kan overigens toch gewoon met afwasborstel en afwasmiddel schoongemaakt worden?
Nee, dat snap ik, en dat doe ik zelf ook niet. Het ligt een beetje aan de hoeveelheid pannen/borden/kopjes die je hebt hoe je daar het beste mee om kan gaan. Zelf woon ik ook alleen en lukt het me om 1 tot 2 keer in de week de vaatwasser vol te krijgen. Gewoon een kwestie van alles wat je gebruikt hebt er in zetten, en als hij vol is zet je hem aan voordat je naar bed gaat. 's Ochtends kun je hem dan leeghalen en staan je kastjes weer vol met schone spullen.quote:(ik ga geen vaatwasser aanzetten voor één kopje, één bord, wat bestek en een pan )
Dat wel, maar je gaat een logistiek probleem krijgen. Waar ga je je vuile spullen vervolgens laten? Meestal stapelt dat zich vervolgens op op het aanrecht. gevolg: Aan je aanrecht kun je je kont niet meer keren met koken, en je vaatwasser zit halfvol met schone spullen.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:24 schreef tho_Omas het volgende:
Of je laat het schone gewoon in de vaatwasser staan. Dan kun je 2 minuten langer uitslapen. Zeer efficient voor alleenstaande huismannen.
Nou, nee. Ik heb een schurfthekel aan afwassen, en dat is zacht uitgedrukt. Ik weet van mezelf dat ik met de hand afwassen alleen maar ga uitstellen tot er geen schoon lepeltje meer te vinden is in huis. En dan schakel ik over op het afwassen van dat wat ik die dag nodig heb, en blijft de grote bende staan. Ik ken mezelf wat dat betreft maar al te goed. Alles wat vuil is gaat de vaatwasser in, en wanneer dat ding (redelijk) vol zit gaat-ie aan. Daar kan ik mezelf goed aan houden, en het werkt.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:35 schreef tho_Omas het volgende:
Ja ach, als je toch alleen bent kun je net zo goed meteen handwassen als je klaar bent. Kun je ook uitslapen.
Goedeterugvindtip!quote:Op maandag 17 juli 2006 23:46 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Ik mis trouwens nog een hele handige tip:
En proeven. Bij elke stap. Proef zelf hoe het smaakt, en let let er op hoe smaken veranderen wanneer je zaken toevoegt. Zo leer je vanzelf hoe ingredienten de smaak beinvloeden, en wordt het vanzelf 'logisch' hoe je bepaalde smaken moet onderdrukken of juist versterken.
quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:39 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Nou, nee. Ik heb een schurfthekel aan afwassen, en dat is zacht uitgedrukt. Ik weet van mezelf dat ik met de hand afwassen alleen maar ga uitstellen tot er geen schoon lepeltje meer te vinden is in huis. En dan schakel ik over op het afwassen van dat wat ik die dag nodig heb, en blijft de grote bende staan. Ik ken mezelf wat dat betreft maar al te goed. Alles wat vuil is gaat de vaatwasser in, en wanneer dat ding (redelijk) vol zit gaat-ie aan. Daar kan ik mezelf goed aan houden, en het werkt.
Is dat er al?quote:Op maandag 17 juli 2006 23:43 schreef Isabeau het volgende:
Misschien moeten we ook een 'in 10 minuten klaar' topic openen
Nouououou... Je kunt een antiaanbaklaag beter met de zachte kant van een (schuur)sponsje schoon maken, als je wilt dat je pan over 2 maanden nog steeds anti-aanbakt. Afwasborstel en schrobben geeft hetzelfde effect als met een vork door de pan roerenquote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:11 schreef Nosh het volgende:
[..]
Hehe, goede tip.
Een pan met anti-aanbak laag kan overigens toch gewoon met afwasborstel en afwasmiddel schoongemaakt worden? (ik ga geen vaatwasser aanzetten voor één kopje, één bord, wat bestek en een pan )
In 10 minuten klaar......quote:
* Alfisti meldt en leeft nogquote:Op maandag 17 juli 2006 22:40 schreef MUUS het volgende:
Alfisti, is alles goed gegaan? Kom even updaten!
En hoe smaakte het?quote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:22 schreef Alfisti het volgende:
[..]
* Alfisti meldt en leeft nog
wel een beetja laat, ik weet het
De koude pasta salade is prima gelukt
geen problemen ondervonden, "moeilijkste" deel was de pasta gaar maken maar met regelmatig proeven was ook dat geen probleem
Inderdaad, dat dacht ik ook al. Ik ben van plan donderdag iets soortgelijks te maken. Een dag minder aardappels deze week dus (normaal doe ik dat 4 dagen per week), maar dat mag wel met het weer.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:39 schreef Alfisti het volgende:
[..]
Prima! lekker fris met dit warme weer
@ De rest: Krijgt Nosh zo wel genoeg vitamientjes binnen? Misschien moet er nog wat groente door, of salade bij.quote:Boodschappenlijstje:
chicken tonight
kipfilet of kipblokjes/reepjes
rijst
evt olijfolie, als dat er niet is thuis
Klaarleggen (op volgorde):
snijplank
mes
kipfilet
Tefalpan
olie
spatel of pollepel
pot chicken tonight
kookpan met water
pak rijst
vergiet met hele kleine gaatjes of zeef
bord en bestek
Bereidingswijze:
Kipfilet in stukjes snijden. Of kipblokjes kopen in de supermarkt, maar dat is duurder.
De kipfilet in hete olie bakken. De kip mag in de pan, als de olie borrelt als je er in spuugt. (geen fluim, gewoon een klein tufje) Je bent toch alleen thuis. De kipstukjes de hele tijd roeren in de pan, zodat ze niet vast komen te zitten. Als de kipblokjes bruin beginnen te worden, de chicken tonight erbij doen. En het vuur zo laag mogelijk.
Omdat het bij chicken tonight niet zo heel veel uitmaakt hoelang het pruttelt, begin je nu met de rijst. (weet je ook zeker dat de kip straks gaar is.)
Rijst koken zoals op de verpakking staat. Rijstbuiltjes, zoals in het vorige topic genoemd werden, zou wel eens makkelijker kunnen zijn.
Tijdens het rijskoken vaak in de pan met chicken tonight roeren.
Als de rijst klaar is, afgieten of het vergiet of de zeef gebruiken.
Daarna: de zooi bij elkaar op een bord gooien en opeten.
Eet smakelijk!
paar ons tauge, paprikatje, prei er doorheen, vitamines weer binnen voor vandaagquote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:44 schreef piepster het volgende:
Voor de chicken tonight van vanavond:
[..]
@ De rest: Krijgt Nosh zo wel genoeg vitamientjes binnen? Misschien moet er nog wat groente door, of salade bij.
Als je nog tips of verbeteringen hebt op dit recept, graag. (Ik heb al 6 jaar geen chicken tonight gegeten.)
Ligt eraan welke chicken tonight je hebt. Hebben ze kerrie? Dan is ananas erdoor wel lekkerquote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:54 schreef piepster het volgende:
Iemand anders nog tips? Anders pas ik het recept aan op bovenstaande post.
Zo'n bak(je) met groentemix voor bami/nasi kan er wel door, lijkt me. Zitten allerlei groenten in, hoef je verder ook niet te snijden. Eerst ff in de koekenpan, dan door de prut mieteren, klaar (het lijkt vaak veel, maar het slinkt in de pan enorm)quote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:44 schreef piepster het volgende:
Voor de chicken tonight van vanavond:
[..]
@ De rest: Krijgt Nosh zo wel genoeg vitamientjes binnen? Misschien moet er nog wat groente door, of salade bij.
Herkenbaar...quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:39 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Nou, nee. Ik heb een schurfthekel aan afwassen, en dat is zacht uitgedrukt. Ik weet van mezelf dat ik met de hand afwassen alleen maar ga uitstellen tot er geen schoon lepeltje meer te vinden is in huis. En dan schakel ik over op het afwassen van dat wat ik die dag nodig heb, en blijft de grote bende staan.
Weet je wat je ook kan doen als je spaghetti kookt? Om te testen of het gaar is, pak je een sliert uit de pan en die gooi je tegen de tegeltjes in je keuken aan.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:22 schreef Alfisti het volgende:
[..]
* Alfisti meldt en leeft nog
wel een beetja laat, ik weet het
De koude pasta salade is prima gelukt
geen problemen ondervonden, "moeilijkste" deel was de pasta gaar maken maar met regelmatig proeven was ook dat geen probleem
Ik ben bang dat dit nog best moeilijk is als je nog nooit gekookt hebt. Ik zou iig uitleggen wat fruiten is. Hoe je de hamlappen moet kruiden. Waarmee en hoeveel. En hoe je in vredesnaam de hamlappen kan aanbraden zonder dat je uien zwart worden.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:18 schreef kahaarin het volgende:
Hamlapjes kruiden, uitje fruiten, hamlapjes erbij, even goed aanbraden, (BIJBLIJVEN, NIET WEGLOPEN!) scheut rode wijn erover kruidnagels en een laurierblaadje dat 1 ½ uur stoven brood roosteren, hamlapjes in plakjes snijden, op het geroosterde brood een beetje boter, blaadje ijsbergsla erop en daar de plakjes vlees overheen.
Als het vocht wegtrekt vooral water erbij doen, anders eet je schoenzolen.
Ja, ik zie dat er onder je ook wat lekkere salades zijn gepost. Maar dan moet ik die salade 's ochtends maken en dan in de koelkast zetten ofzo? Ik denk dat een AH Maaltijdsalade dan toch beter is!quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:32 schreef Isabeau het volgende:
Als je gaat sporten wil je sowieso geen zware maaltijd hebben, Hagelkaas. Is een AH maaltijdsalade dan niks voor je?
Oef, dat vind ik altijd erg smerig door de chicken tonight Beter een salade ernaast als je echt groente wilt hebben.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 11:46 schreef Brahimov het volgende:
Zo'n bak(je) met groentemix voor bami/nasi kan er wel door, lijkt me.
Als je de salade van te voren maakt (wat prima kan hoor), bedenk dan wel dat je de dressing er pas doordoet als je gaat eten Anders wordt het een slappe zooi.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:38 schreef Hagelkaas het volgende:
Ja, ik zie dat er onder je ook wat lekkere salades zijn gepost. Maar dan moet ik die salade 's ochtends maken en dan in de koelkast zetten ofzo? Ik denk dat een AH Maaltijdsalade dan toch beter is!
Dat kan, als je hem maar tijdig uit de koeling haalt. Als het wat op temperatuur komt krijgt het veel meer smaakquote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:38 schreef Hagelkaas het volgende:
Ja, ik zie dat er onder je ook wat lekkere salades zijn gepost. Maar dan moet ik die salade 's ochtends maken en dan in de koelkast zetten ofzo?
Half uur is te kort om te koken en te eten eigenlijk, dus salade is het beste, en de salades van de AH zijn zeker aan te raden.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:26 schreef Hagelkaas het volgende:
Iemand ideetjes voor morgenavond voor mij? Ik heb plusminus een half uurtje om goed en gezond te eten voordat ik ga sporten Maar ik zou echt niet weten wat.. Zit zelf eigenlijk te denken aan zo'n pak Iglo diepvriesmaaltijd? Die pasta met roomsaus, broccoli en peultjes was namelijk erg goed te doen de vorige keer
quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:25 schreef piepster het volgende:
[..]
Ik ben bang dat dit nog best moeilijk is als je nog nooit gekookt hebt. Ik zou iig uitleggen wat fruiten is. Hoe je de hamlappen moet kruiden. Waarmee en hoeveel. En hoe je in vredesnaam de hamlappen kan aanbraden zonder dat je uien zwart worden.
Zie, koken kijkt heel vanzelfsprekend als je het eenmaal kan, maar als je nog nooit eerder in de keuken hebt gfestaan, zijn al die termen en technieken heel lastig.
Dankjequote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:44 schreef piepster het volgende:
Voor de chicken tonight van vanavond:
[..]
@ De rest: Krijgt Nosh zo wel genoeg vitamientjes binnen? Misschien moet er nog wat groente door, of salade bij.
Als je nog tips of verbeteringen hebt op dit recept, graag. (Ik heb al 6 jaar geen chicken tonight gegeten.)
Tomaten room, en dan wat tauge en courgette toevoegen!quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:56 schreef Isabeau het volgende:
De lekkerste chicken tonight vind ik trouwens Tandoori Maar dat is voor iedereen weer anders neem ik aan.
Misschien als ze alle andere dingen hebben geprobeerd?quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:59 schreef piepster het volgende:
@ kahaarin: Stukken beter.
Al blijf ik het een lastig recept vinden voor een beginner. Je moet er Toch wel wat vaardigheden voor beheersen. Maar er zijn vast mensen in dirt topic die er nu prima mee uit de voeten kunnen.
Ik heb em gister zelf ook gegeten, en ook hier was ie weer lekkerquote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:22 schreef Alfisti het volgende:
[..]
* Alfisti meldt en leeft nog
wel een beetja laat, ik weet het
De koude pasta salade is prima gelukt
geen problemen ondervonden, "moeilijkste" deel was de pasta gaar maken maar met regelmatig proeven was ook dat geen probleem
Het ligt er aan wat je wilt, braden in een pan op het vuur is nu eenmaal anders dan braden in een braadslee of ovenschaal.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:22 schreef SuperBosch het volgende:
Hoe slecht is het eigenlijk om vlees en dergelijke in een oven te verwarmen?
Ligt eraan, heb je het over een ovenschotel of over stukken vlees?quote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:22 schreef SuperBosch het volgende:
Hoe slecht is het eigenlijk om vlees en dergelijke in een oven te verwarmen?
Ik kan me voorstellen dat er een verschil is tussen de temperatuur van het fornuis en die van een een oven. Ik weet niet waarom het fout zou moeten zijn, maar het is gewoon 'anders' , waardoor ik er een beetje huiverig voor ben.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:27 schreef Isabeau het volgende:
Waarom zou dat slecht zijn, SuperBosch?
Als je op een bakplaat bakt heb je stralingswarmte van de oven en de warmte van de bakplaat, op de plaat bak je min of meer net als in een pan maar de hete lucht in de oven zorgt ervoor dat het vlees zwart wordt, als je het omdraait dan worden beide helften even lang op dezelfde manier gebakken.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:48 schreef SuperBosch het volgende:
Volgens mij wordt het ook niet gedraaid. Maar is dat überhaubt nodig als alles in de oven dezelfde temperatuur heeft?
Weest welkom. .quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:02 schreef Ludger het volgende:
tvp
Zowel de boven als de onderkant zijn meestal gewoon even zwart/gaar.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:57 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Als je op een bakplaat bakt heb je stralingswarmte van de oven en de warmte van de bakplaat, op de plaat bak je min of meer net als in een pan maar de hete lucht in de oven zorgt ervoor dat het vlees zwart wordt, als je het omdraait dan worden beide helften even lang op dezelfde manier gebakken.
Dankquote:
Niet te hoog vuur, regelmatig omdraaien.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:11 schreef Ludger het volgende:
[..]
Dank
Hmz, vraagje.. wij eten geen varkensvlees, hoe krijg je alleen een fokking runderlap gaar in de bakpan zonder dat de helft te hard is om te eten ?
Okeej, eigelijk is't zo eenvoudigquote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:14 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Niet te hoog vuur, regelmatig omdraaien.
En op tijd uit de pan halen natuurlijk .
Inderdaad . Overigens een kleine toevoeging: Begin met beide kanten van je runderlap kort dicht te schroeien. Zo blijft het vocht in het vlees.quote:
Ik red me hier wel mee.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:59 schreef piepster het volgende:
@ Nosh: Moeten we het recept nog aanpassen, of red je je zo?
Maar dan hebben we het zeker niet over bakken op een beboterde bakplaat?quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:11 schreef SuperBosch het volgende:
[..]
Zowel de boven als de onderkant zijn meestal gewoon even zwart/gaar.
Volgens mij is het ook een redelijk geavanceerde heteluchtoven.
Dan heb je iig ook genoeg vlees om er morgen van te ontbijten!-) 150 gram is zat voor 1 persoon.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:23 schreef Nosh het volgende:
[..]
Ik red me hier wel mee.
Net rijstbuiltjes gekocht, 2 stukjes kipfilet (ongeveer 280 gram), en een pot Chicken tonight Kerrie.
Jeuh!
Dit is idd erg lekker, en makkelijkquote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:38 schreef kahaarin het volgende:
Lekker:
Kipfilet met kipkruiden insmeren en op een beboterde bakplaat een half uurtje op 200 graden bakken (In voorverwarmde oven, dwz 10 minuten op hoogste stand aanzetten, na 10 minuten op 200 graden zetten en bakplaat met vlees er in doen.), halverwege de tijd omdraaien.
Als ik daarna nog naar de snackbar wil wel ja .quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:28 schreef piepster het volgende:
150 gram is zat voor 1 persoon.
Heerlijk simpel en lekkerquote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:12 schreef Richardfun het volgende:
[..]
Ik heb em gister zelf ook gegeten, en ook hier was ie weer lekker
Ouderwets bij mijn moeder, moet daar in de burt zijn vanavondquote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:24 schreef MUUS het volgende:
[..]
Weet je wat je ook kan doen als je spaghetti kookt? Om te testen of het gaar is, pak je een sliert uit de pan en die gooi je tegen de tegeltjes in je keuken aan.
Blijft 'ie plakken?
Dan is het klaar.
Leuk hè? .
[/sub]
Handige tip maar het geeft alleen zo'n zooitje in je keuken
[quote]
Maahaar goed van jou. . Wat ga je vanavond eten?
Nee, gewoon vlees (waar ik dan ook zin in mag hebben), samen Pommes de Duchesse of iets dergelijks op bakpapier (op een bakplaat) in een grote oven gooien.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:24 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Maar dan hebben we het zeker niet over bakken op een beboterde bakplaat?
Dan heb je wel vlees nodig dat van zichzelf een beetje vet bevat, kipfilet wordt dan gauw een beetje droog, bakpapier kun je trouwens ook gewoon invetten.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:41 schreef SuperBosch het volgende:
[..]
Nee, gewoon vlees (waar ik dan ook zin in mag hebben), samen Pommes de Duchesse of iets dergelijks op bakpapier (op een bakplaat) in een grote oven gooien.
Met een salade erbij en wat snelkookrijst heb je een heel lekker maaltje!quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:29 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dit is idd erg lekker, en makkelijk
Wat ook lekker is, en makkelijk is vlees voor 2 dagen maken, de 1e dag meteen opeten en de 2e dag in de oven verwarmen
Nou niet gaan proberen om het tegendeel te bewijzen.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 16:39 schreef Nosh het volgende:
'Doe het gewenste aantal builtjes in een pan met ruim kokend water'
Overigens zegt het pak ook dat het niet kán mislukken, dus dat is best mooi meegenomen wel.
Rijstbuiltjes zijn idd erg fijn, na het koken even laten uitlekken (aan de kraan hangen of in een vergiet leggen) en dan heb je perfecte rijst. Rijst gaat bij mij ook regelmatig fout, vooral als ik veel andere dingen aan het doen ben.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 16:39 schreef Nosh het volgende:
'Doe het gewenste aantal builtjes in een pan met ruim kokend water'
Overigens zegt het pak ook dat het niet kán mislukken, dus dat is best mooi meegenomen wel.
Sterker nog, je bent een held! Echt hartstikke goed dat je zelf aan het koken bent geslagen! Volgende keer nog even je placemat andersom neerleggen en dan komt het helemaal goed!quote:Op dinsdag 18 juli 2006 19:59 schreef Nosh het volgende:
Jezus, wat voelde ik me een held toen ik zo bezig was.
quote:gesneden met het tofste mes uit het messenblok.
Ik gebruik nu gewoon afwasmiddel met de zachte kant van een schuursponsje .quote:Op dinsdag 18 juli 2006 20:15 schreef Mariposa het volgende:
Ow ja nog een tip, voor vet op je fornuis. "HG Vet weg"® oid gebruiken. Misschien hebben jullie dat al? Heel simpel even het fornuis onspuiten, paar minuutjes laten trekken, warm vaatdoekje erover, beetje poetsen en klaar is Clara.
Geen en ik herhaal geen CiF/Jif of andere krasmiddelen, dan krijg je namelijk krassen op het mooie RVS
Da's prima, afwasmiddel ontvet goedquote:Op dinsdag 18 juli 2006 20:19 schreef Nosh het volgende:
Ik gebruik nu gewoon afwasmiddel met de zachte kant van een schuursponsje .
Ja! We hebben een blender, dus leef je uit!quote:Op dinsdag 18 juli 2006 20:30 schreef Conflict het volgende:
Ik ga zo ff laten zien hoe je in 30 sec. een milkshake maakt
. .quote:
quote:
Als het geen bananenshake is weet ik daar nog wel een lekker receptje voor (Eventueel met allokohol maar dat terzijde )quote:Op dinsdag 18 juli 2006 21:06 schreef Conflict het volgende:
Milkshakefilmpje is aan het uploaden
Je houdt het wel spannend.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 21:34 schreef Conflict het volgende:
De milkshakefilm laat nog ff op zich wachten
quote:
Goed idee!quote:Op dinsdag 18 juli 2006 21:30 schreef MUUS het volgende:
Oeh, oeh, oeh, is banaan in filodeeg met ijs een leuk toetje voor de Grande Finale, Nosh? Simpel en lekker. .
gewoon tegen ze zeggen dat jij t eten verzorgt, ze zullen trots op je zijnquote:Op dinsdag 18 juli 2006 21:41 schreef Nosh het volgende:
[..]
Echt tof dit!
[..]
Goed idee!
Even regelen alleen dat ze niks eten tot een uur of 7, wanneer ik thuis ben, en klaar ben met koken. Of desnoods maak ik gewoon die toetjes, als verrassing
Jup!. Zoveel lol zelfs, dat de buren net (serieus) kwamen klagen, omdat ik de stereo nogal had opengegooid, en je 4 huizen verder nog woord voor woord mee kon blehren.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 21:42 schreef Remco_h het volgende:
[..]
gewoon tegen ze zeggen dat jij t eten verzorgt, ze zullen trots op je zijn
heb je ook een beetje lol in koken??
hehehehequote:Op dinsdag 18 juli 2006 21:44 schreef Nosh het volgende:
[..]
Jup!. Zoveel lol zelfs, dat de buren net (serieus) kwamen klagen, omdat ik de stereo nogal had opengegooid, en je 4 huizen verder nog woord voor woord mee kon blehren.
. Ik zal je in ieder geval even de beschrijving geven.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 21:41 schreef Nosh het volgende:
[..]
Echt tof dit!
[..]
Goed idee!
Even regelen alleen dat ze niks eten tot een uur of 7, wanneer ik thuis ben, en klaar ben met koken. Of desnoods maak ik gewoon die toetjes, als verrassing
Wat hak je die banaan snel in mootjes! .quote:Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
quote:Op dinsdag 18 juli 2006 22:40 schreef Misstique het volgende:
[..]
Wat hak je die banaan snel in mootjes! .
Hulde! Leuk filmpjequote:Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
quote:Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
* marietje is gepast onder de indruk*quote:Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
Maar je was echt aan het hakkenquote:Op woensdag 19 juli 2006 10:16 schreef Conflict het volgende:
Dat hakken heb ik geleerd omdat ik een tijdje in een restaurant gewerkt heb. Het leukste is om met een heel scherp mes een mkomkommer in duizend schijfjes te hakken op zo'n manier dat de komkommer gewoon blijft liggen, dat kan ik ook wel, alleen heb ik geen goed mes hier.
Ik zal daar ook weleens een filmpje van maken
heb ik ook nietquote:Op woensdag 19 juli 2006 10:19 schreef piepster het volgende:
@Marietje_34: Als je een staafmixer hebt, kan het daar ook mee hoor.
wat gaat die banaan er snel aanquote:Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
Globalquote:Op woensdag 19 juli 2006 10:23 schreef Conflict het volgende:
De punt op de plank doe je alleen als je bijvoorbeeld kuiden gaat hakken
Maar dit is zo'n goedkoop ikea mes, ik zou echt heel graag zo'n mooi sabatier mes willen hebben.
Of eigenlijk wil ik zo'n mes:
[afbeelding]
Daarmee heb ik het geleerd.
Ik ben ermee begonnen. Waar ik werkte zei de kok dat je met een echt scherp mes veel sneller leert hoe je je vingers moet houden dan met een bot mes. En dat kloptquote:Op woensdag 19 juli 2006 10:42 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Global
Maar die zijn écht voor gevorderden, niet zomaar aan beginnen
Gewoon elke avond even tellen voor de zekerheid!quote:Op woensdag 19 juli 2006 10:46 schreef Conflict het volgende:
[..]
Ik ben ermee begonnen. Waar ik werkte zei de kok dat je met een echt scherp mes veel sneller leert hoe je je vingers moet houden dan met een bot mes. En dat klopt
Zit ook wat in natuurlijkquote:Op woensdag 19 juli 2006 10:46 schreef Conflict het volgende:
[..]
Ik ben ermee begonnen. Waar ik werkte zei de kok dat je met een echt scherp mes veel sneller leert hoe je je vingers moet houden dan met een bot mes. En dat klopt
Wat tofquote:Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
Ik maak vaak het gehakt rul in een koekepan en doe het dan uitgelekt in een hapjespan waar ik de saus verder in maak.quote:Op woensdag 19 juli 2006 12:58 schreef Richardfun het volgende:
als je bij de appie shopt hebben ze ook mager rundergehakt, hoef je minder vet af te gieten.
Da's nl. wel belangrijk voor je saus Nosh. Sowieso geen olie of boter in de pan doen als je gehakt gaat doen, want dat bevat al genoeg vet van zichzelf. Sterker nog, als het gehakt klaar is (bruin, nergens rood meer) moet je even het vet dat in de pan zit afgieten, daar word je saus nl. niet lekkerder van.
Ja, das idd een van de ranzigste dingen die ik gezien heb met gehakt, een halve kilo (ok, lichtelijk overdreven, iig veel )boter in de pan om het te rullen (huisgenoot): echt supersmerig. Gehakt netjes rullen is soms ook een aardige klus, iemand daar nog tips voor? Ik gebruik zelf altijd een houten spatel, maar das weer te grof, en met een vork moet je weer zo voorzichtig zijn. Ik gebruik hem trouwens wel.quote:Op woensdag 19 juli 2006 12:58 schreef Richardfun het volgende:
als je bij de appie shopt hebben ze ook mager rundergehakt, hoef je minder vet af te gieten.
Da's nl. wel belangrijk voor je saus Nosh. Sowieso geen olie of boter in de pan doen als je gehakt gaat doen, want dat bevat al genoeg vet van zichzelf. Sterker nog, als het gehakt klaar is (bruin, nergens rood meer) moet je even het vet dat in de pan zit afgieten, daar word je saus nl. niet lekkerder van.
ik gebruik een kunstof spatelquote:Op woensdag 19 juli 2006 14:05 schreef ioko het volgende:
[..]
Ja, das idd een van de ranzigste dingen die ik gezien heb met gehakt, een halve kilo (ok, lichtelijk overdreven, iig veel )boter in de pan om het te rullen (huisgenoot): echt supersmerig. Gehakt netjes rullen is soms ook een aardige klus, iemand daar nog tips voor? Ik gebruik zelf altijd een houten spatel, maar das weer te grof, en met een vork moet je weer zo voorzichtig zijn. Ik gebruik hem trouwens wel.
Ligt ook wel een beetje aan het gehakt hoor. Sommig gehakt is gewoon fijner dan ander gehakt. Neem je half om half gehak, dan krijg je allemaal sliertjes.quote:Op woensdag 19 juli 2006 14:05 schreef ioko het volgende:
[..]
Ja, das idd een van de ranzigste dingen die ik gezien heb met gehakt, een halve kilo (ok, lichtelijk overdreven, iig veel )boter in de pan om het te rullen (huisgenoot): echt supersmerig. Gehakt netjes rullen is soms ook een aardige klus, iemand daar nog tips voor? Ik gebruik zelf altijd een houten spatel, maar das weer te grof, en met een vork moet je weer zo voorzichtig zijn. Ik gebruik hem trouwens wel.
Met rundergehakt hoefde er toch sowieso geen boter/olie in de pan?quote:Op woensdag 19 juli 2006 15:04 schreef Brahimov het volgende:
Tip: gooi niet al het gehakt in 1 keer in de hete boter/ olie. Dat verkleint de kans op spetters en op au, zeker in deze warme mouwloze tijden
quote:Op woensdag 19 juli 2006 15:33 schreef Nosh het volgende:
[..]
Met rundergehakt hoefde er toch sowieso geen boter/olie in de pan?
Erg lekker, niet zo zwaar tafelen met deze hitte is idd enn goed idee!quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:14 schreef Hagelkaas het volgende:
Vanavond ga ik voor mijn ouders koken! Even mijn fantastische kookskills laten zien
Voorgerecht: Carpaccio en Tomaat-mozzarella salade
Hoofdgerecht: Vietnamese noedels met peultjes en rosbief
Nagerecht: Mango-Banaan-Aardbeien smootie
Smullen!
Precies, dat dacht ik ook Ga de tafel denk ik ook een beetje leuk aankleden, wit tafelkleed, messenleggers etc. Mag best een beetje sjiek die ene keer dat ik voor m'n ouders kookquote:Op woensdag 19 juli 2006 16:17 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Erg lekker, niet zo zwaar tafelen met deze hitte is idd enn goed idee!
Ga je ook servetjes vouwen en onderborden gebruiken?quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:28 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Precies, dat dacht ik ook Ga de tafel denk ik ook een beetje leuk aankleden, wit tafelkleed, messenleggers etc. Mag best een beetje sjiek die ene keer dat ik voor m'n ouders kook
Dank je, een eet smakelijk!quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:39 schreef Conflict het volgende:
Nosh, wij gaan zo bbq-en, ben benieuwd hoe het verloopt vandaag, succes met de spaghetti, eet smakelijk
Jazeker, meervoudig bestek etc. Ik zal kijken of ik een digicam kan bemachtigen, want mijne is kapot. (Lens afgebroken ) Ga over een uurtje maar beginnen met voorbereiden enzo.. Dat fruit moet van de voren toch ingevroren zijn? (Waarom eigenlijk )quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:35 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Ga je ook servetjes vouwen en onderborden gebruiken?
Oeh doe eens gauw een camera zoeken, ben benieuwd.quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:46 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Jazeker, meervoudig bestek etc. Ik zal kijken of ik een digicam kan bemachtigen, want mijne is kapot. (Lens afgebroken ) Ga over een uurtje maar beginnen met voorbereiden enzo.. Dat fruit moet van de voren toch ingevroren zijn? (Waarom eigenlijk )
Volgens mij heeft Nosh het druk met koken!quote:Op woensdag 19 juli 2006 17:11 schreef piepster het volgende:
Nosh, heb je nog hulp nodig?
Pics?quote:Op woensdag 19 juli 2006 17:35 schreef Hagelkaas het volgende:
Camera gevonden volgensmij
Ik begin zo maar, want de hittegolf heeft een dramatische uitwerking op mijn eetlust.quote:Op woensdag 19 juli 2006 17:20 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Volgens mij heeft Nosh het druk met koken!
Dankjewel Het was een heel leuke maaltijd om te koken, nooit te stresserig ofzo. Sommige maaltijden echter, dan sta je met 4 pannen tegelijk te stressenquote:Op woensdag 19 juli 2006 20:05 schreef Uhmmie het volgende:
Looking very nice indeed
Dankjewel²quote:Op woensdag 19 juli 2006 20:07 schreef Rewimo het volgende:
Ziet er smakelijk uit allemaal
Volgende keer wel een uienkam gebruiken hè?quote:Op woensdag 19 juli 2006 20:08 schreef Hagelkaas het volgende:
Dankjewel²
Dankjewel³ !quote:Op woensdag 19 juli 2006 20:14 schreef Bruce117 het volgende:
Hagelkaas, ziet er goed en smakelijk uit.
Je ouders waren niet voor niets impressed
. .quote:Op woensdag 19 juli 2006 21:24 schreef Nosh het volgende:
[afbeelding]
En de kokwekker gezet. Weheheheheh want het is een kok, in de vorm van een wekker!1! D:d;;dD:D:D:d
Iemand, sla me. Hard.
Het borrelde, een beetje. Al had het geen kwaad gekund om misschien een minuutje langer te wachten, want het lag inderdaad nogal zwaar op de maag.quote:Op woensdag 19 juli 2006 21:28 schreef Bruce117 het volgende:
Heb je het water wel eerst aan de kook gebracht voordat je de spaghetti er in deed ?
Als het water borrelt, dan kook het gewoon, als het harder borrelt, dan kookt het net zo hard. Dus dat maakt niet uit. Voortaan ff een sliertje proven voor je het eruit haalt.quote:Op woensdag 19 juli 2006 21:36 schreef Nosh het volgende:
[..]
Het borrelde, een beetje. Al had het geen kwaad gekund om misschien een minuutje langer te wachten, want het lag inderdaad nogal zwaar op de maag.
In totaal rond de 10 minuten. Pak zei 8-10, dus nog best op tijd allemaal.quote:Op woensdag 19 juli 2006 21:53 schreef DevilsAndDust het volgende:
En hoe lang heb je de spaghetti nog gekookt?
Dat is geheel gelijk aan mijn milkshake-recept. Zelfs het extra op de knop drukken voor een laatste mix.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
Voor een nog sneller kiproer-resultaat: twee spatels gebruiken!quote:Op dinsdag 18 juli 2006 19:59 schreef Nosh het volgende:
[afbeelding]
Professionele kip-roer actie. Jezus, wat voelde ik me een held toen ik zo bezig was.
Da's zo'n zeker weten drukjequote:Op woensdag 19 juli 2006 22:35 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat is geheel gelijk aan mijn milkshake-recept. Zelfs het extra op de knop drukken voor een laatste mix.
Nosh, een kleine tip voor de volgende keer dat je pasta kookt: de tijd op het pak is eerder een suggestie dan een absolute richtlijn. Gewoon na een aantal minuten een sliertje proeven, en dat zo blijven doen totdat je de pasta goed vind.quote:Op woensdag 19 juli 2006 22:25 schreef Nosh het volgende:
[..]
In totaal rond de 10 minuten. Pak zei 8-10, dus nog best op tijd allemaal.
Mijn mixer heeft daar zelfs een apart knopje voor. Nu ja, het wordt de clean-knop genoemd.quote:Op woensdag 19 juli 2006 22:45 schreef Conflict het volgende:
Da's zo'n zeker weten drukje
Jep, het was jouw receptje Ik heb een paar dingetjes aangepast, zoals de peultjes wokken ipv koken, maar bij elkaar duurde het zo'n 25 minuutjes. Geen 10 dus, maar alsnog snelquote:Op woensdag 19 juli 2006 21:59 schreef Remco_h het volgende:
hagelkaas ; was dat t receptje van mij in t 10 minuten topic? duurde t ook echt 10 minuten?
nosh ; je moet altijd proeven, dus ook je spaghetti, als je m nog te taai vind laat je m een minuutje langer koken
Heb je nu de smaak te pakken?quote:Op woensdag 19 juli 2006 20:07 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Dankjewel Het was een heel leuke maaltijd om te koken, nooit te stresserig ofzo. Sommige maaltijden echter, dan sta je met 4 pannen tegelijk te stressen
Mooi dat ze onder de indruk zijnquote:Op donderdag 20 juli 2006 17:06 schreef Nosh het volgende:
Oh btw, mijn ouders zijn onder de indruk. Tenminste, mijn zusje had ze verteld dat ik zelf rijst en chicken tonight, spaghetti én een ei had gemaakt, en ik geloof dat mijn vader nu op z'n knieën zit om god te bedanken dat er nog niks ontploft, in de brand gevlogen of vergast is.
Euhm, eventjes tussendoor, zo'n culinaire ramp ben ik niet hoor Ik heb alleen niet zo veel ervaring qua recepten uit m'n hoofd kennen enzo, dus daarom post ik alles in dit topic. En koken vind ik zeker leuk!quote:Op donderdag 20 juli 2006 10:51 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Heb je nu de smaak te pakken?
Het ziet er allemaal heel goed uit en volgens mij vindt je het stiekem ook leuk om te doen!
Komt er aanquote:Op donderdag 20 juli 2006 21:27 schreef ziggyziggyziggy het volgende:
Ober! Mag ik één tvp voor dit fantastische voorbeeld van hoe FOK!ers elkaar uit de brand helpen?
quote:Op dinsdag 18 juli 2006 21:06 schreef Conflict het volgende:
Milkshakefilmpje is aan het uploaden
wilt u daar nog iets te drinken bijquote:Op donderdag 20 juli 2006 21:27 schreef ziggyziggyziggy het volgende:
Ober! Mag ik één tvp voor dit fantastische voorbeeld van hoe FOK!ers elkaar uit de brand helpen?
Nou ja, we hebben nog flink wat elleboogjes in de kast staan, maar hoeveel is ongeveer geschikt voor één persoon?quote:Op vrijdag 21 juli 2006 15:23 schreef Richardfun het volgende:
goed idee Nosh, biefstukje kun je beter eten als het iets minder warm is, dan geniet je er meer van. Succes met de pasta salade vanavond, en als je nog vragen er over hebt post je ze maar hier, of spreek je me aan op irc
Je gaat nu al naast je schoenen lopenquote:Op zaterdag 22 juli 2006 00:56 schreef Nosh het volgende:
Pure laster!
Ik heb zondag een lekker knoflook-kippetje met friet voor de boeg, dus ik laat me niet in met pizza-types.
En dat had ik nooit kunnen doen zonder julliequote:Op zaterdag 22 juli 2006 01:58 schreef Xennia het volgende:
[..]
Je gaat nu al naast je schoenen lopen
Ik ga zo met vrienden naar Illegal Vibes Outdoor, dus waarschijnlijk een broodje slechtgebakken hamburger, met een frietje.quote:Op zaterdag 22 juli 2006 12:49 schreef MissyMirjaM het volgende:
wat ga je vanavond eten nosh?
yup! gewoon in de koelkast leggen (op een bord)quote:Op zaterdag 22 juli 2006 12:51 schreef Nosh het volgende:
[..]
Ik ga zo met vrienden naar Illegal Vibes Outdoor, dus waarschijnlijk een broodje slechtgebakken hamburger, met een frietje.
Oh btw, als ik morgenavond die kip wil doen, is het dan verstandig om hem er nu uit te halen?
Of een bakje zo dat het eventuele vocht daarin opgevangen wordtquote:Op zaterdag 22 juli 2006 14:02 schreef Remco_h het volgende:
[..]
yup! gewoon in de koelkast leggen (op een bord)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |