Pizza's liggen tjokvol met allerlei gezonde dingen. Paprika's voor de vitamines, tomaat voor de anti-oxidantjes, knoflook voor je bloed, vetzuurtjes in de olie, koolhydraten in de bojem, vlees voor het man-zijn.quote:Op zondag 16 juli 2006 23:29 schreef MUUS het volgende:
Als ik brood heb gegeten 's avonds heb ik ook niet het idee dat ik echt gegeten heb. Net als met pannenkoeken, da's geen eten. . Die eet ik overigens ook bijna nooit. Alleen koud tussendoor. Dan 'mis' ik echt wat.
Overigens zeggen een aantal mensen wel dat hij ook twee weken kan gaan afhalen, maar na één dag chinees of pizza moet ik écht een normale warme maaltijd hebben. Dan mis ik de pitamientjes ofzo. .
Pannekoeken zijn net deeghappen, je zit er zo snel vol van (net als brood), maar het voedt je totaal niet.quote:Op zondag 16 juli 2006 23:30 schreef Xennia het volgende:
[..]
Ik ben ook niet zo dol op pannekoeken. Vandaag wilden mijn ouders graag pannekoeken eten. Ik neem dan wel een hartige, die meer weg heeft van een pizza dan van een pannekoek (en die zo machtig is dat ik slechts de helft op kan). Chinees en patat houd ik ook niet van. Pizza daarentegen wel, dat eet ik zeker 2 keer per maand
Hier maken we ze vaak zelf, da's nog gezonderderderder.quote:Op zondag 16 juli 2006 23:34 schreef ArtyShock het volgende:
[..]
Pizza's liggen tjokvol met allerlei gezonde dingen. Paprika's voor de vitamines, tomaat voor de anti-oxidantjes, knoflook voor je bloed, vetzuurtjes in de olie, koolhydraten in de bojem, vlees voor het man-zijn.
Pizza's lijken zelfs op een voedselschijf. Da's vast niet voor niets.
Doe ik ook. Vaak neem ik een hele kale goedkope pizza met eetbare bodem uit een supermarktdiepvries (het is even zoeken naar een juiste) en beleg die met spulletjes die ìk lekker vind. Op zo'n manier is een supermarktpizza èn eetbaar èn een stuk gezonder.quote:Op zondag 16 juli 2006 23:39 schreef MUUS het volgende:
Hier maken we ze vaak zelf, da's nog gezonderderderder.
Ik doe per 2, 3 dagen, anders raak ik het overzicht compleet kwijt, en kom ik opeens terug met 30 soorten kruiden, en de vraag hoe dat in godsnaam in mijn mandje is belandt.quote:Op zondag 16 juli 2006 23:11 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Niet alles voor 2 weken in één keer halen hè! Voor een dag of 3 is genoeg, anders verrot het toch maar.
quote:Op zondag 16 juli 2006 23:09 schreef Bruce117 het volgende:
[..]
Oej, wat een gok op de eerste dag. Afbakbroodjes.
Zorg wel dat je de temperatuur van de oven en de tijd die ze nodig hebben goed hebt, anders wordt het natuurlijk niets.
Verse broodjes is natuurlijk een stuk veiliger. En wat mij betreft ook een stuk lekkerder.
Gehakt met een vork uit elkaar prakken in de pan!quote:Op zondag 16 juli 2006 00:45 schreef MUUS het volgende:
Neem een andere pan, zet dat op een pitje en doe het gas aan. Lekker heet laten worden en dan het gehakt erin. Dit heet het gehakt rullen Beetje bruin laten worden en de rest erin kiepen.
Uit elkaar halen. .quote:Op maandag 17 juli 2006 00:05 schreef EnderOnline het volgende:
[..]
Gehakt met een vork uit elkaar prakken in de pan!
Jaaa. Vlees met teflon.quote:Op maandag 17 juli 2006 00:05 schreef EnderOnline het volgende:
Gehakt met een vork uit elkaar prakken in de pan!
Heb je meteen ook geen kruiden meer nodigquote:
Niet als je handig bent. Je moet natuurlijk niet de tandjes naar beneden richten.quote:Op maandag 17 juli 2006 00:08 schreef MUUS het volgende:
[..]
Uit elkaar halen. .
Met een vork. .
Dan beschadig je de pan.
*wijst naar TT*quote:Op maandag 17 juli 2006 00:13 schreef Clourhide het volgende:
[..]
Niet als je handig bent. Je moet natuurlijk niet de tandjes naar beneden richten.
Ja natuurlijk, maar straks denkt Nosh nog dat-ie het met een mes ipv een vork moet gaan doen, da's nog veel erger!quote:Op maandag 17 juli 2006 00:14 schreef MUUS het volgende:
[..]
*wijst naar TT*
Small steps, my friend, small steps.
Waarom geen spatelquote:Op maandag 17 juli 2006 00:18 schreef p-etr-a het volgende:
Als je zo'n grote plastic "vork" hebt, haal het gehakt daar dan mee uit elkaar. Anders kan je denk ik het beste met twee pollepels een beetje wroeten.
Ik vind het persoonlijk niet handig, maar het is inderdaad ook een optie.quote:
Joepie!quote:Op maandag 17 juli 2006 12:35 schreef yvonne het volgende:
Vandaag gaat het gebeuren
1 woord:quote:Op maandag 17 juli 2006 12:59 schreef Nosh het volgende:
[..]
Joepie!
Ik ga zo naar de winkels. Alleen even zien hoe ik in godsnaam die kip ga aanpakken, en wat ik er bij doe. Ik dacht aan friet, maar dan moet ik én een frituurpan én een oven in de gaten houden, en dat is misschien wat extreem.
Mijn god, sorry hoor maar hoe kun je ooit zo hulpeloos zijn geworden?quote:Op maandag 17 juli 2006 12:59 schreef Nosh het volgende:
[..]
Joepie!
Ik ga zo naar de winkels. Alleen even zien hoe ik in godsnaam die kip ga aanpakken, en wat ik er bij doe. Ik dacht aan friet, maar dan moet ik én een frituurpan én een oven in de gaten houden, en dat is misschien wat extreem.
Kind is 18 en niet iedereen wordt als een Euc- geboren.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:01 schreef Euc- het volgende:
[..]
Mijn god, sorry hoor maar hoe kun je ooit zo hulpeloos zijn geworden?
Je hoeft helemaal niet als een "Euc-" geboren te worden, maar iedereen kan toch wel een kip in de oven flikkeren en friet bakken tegelijk? Ik bedoel komop zeg, dat lukt mijn broertje van 13 nog!quote:Op maandag 17 juli 2006 13:05 schreef yvonne het volgende:
[..]
Kind is 18 en niet iedereen wordt als een Euc- geboren.
Gefeliciteerd, maar niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen DIE DAT VOOR HET EERST DOET, weet precies op welk moment de friet op te zetten.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:07 schreef Euc- het volgende:
[..]
Je hoeft helemaal niet als een "Euc-" geboren te worden, maar iedereen kan toch wel een kip in de oven flikkeren en friet bakken tegelijk? Ik bedoel komop zeg, dat lukt mijn broertje van 13 nog!
Maar daar gaat het nou net om, dat weet je op je 18 onderhand wel, anders wordt je toch nooit zelfstandig?quote:Op maandag 17 juli 2006 13:08 schreef yvonne het volgende:
[..]
Gefeliciteerd, maar niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen DIE DAT VOOR HET EERST DOET, weet precies op welk moment de friet op te zetten.
Tsjongejonge zeg, leef je eens in in een ander.
blijkbaar weet TS dat nietquote:Op maandag 17 juli 2006 13:11 schreef Euc- het volgende:
[..]
Maar daar gaat het nou net om, dat weet je op je 18 onderhand wel, anders wordt je toch nooit zelfstandig?
Combinatie van nooit écht alleen thuis gebleven (hoogstens een weekendje of midweekje, en dan lag er een maandvoorraad pizza's) en A.D.D.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:01 schreef Euc- het volgende:
[..]
Mijn god, sorry hoor maar hoe kun je ooit zo hulpeloos zijn geworden?
Weggegaan en een uitgebreide lijst aan huishoudelijke taken die gedaan moeten worden (ze kennen me inmiddels, en weet dat ik in staat ben om simpelweg de vissen 2 weken lang te vergeten ), en een leuk bedrag aan huishoudgeld.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:06 schreef Mariposa het volgende:
Nou Nosh veel succes vandaag en de komende dagen! Ik wacht met spanning op de fotoreportage
Ik had alleen een vraagje, zijn je ouders gewoon weggegaan met een 'zoek het maar uit' of hebben ze je nog wat tips (en/of geld) gegeven? En wanneer ben je van plan het huis uit te gaan, met 18,5 was ik al weg
Maar wat was je dan van plan, die kip gaar kijken in de oven? Die zal er iig langer in moeten dan de 2 minuten die je nodig hebt om de tafel te dekken voor 1 persoon. En ook langer dan het duurt om friet te bakken.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:13 schreef Nosh het volgende:
[..]
Combinatie van nooit écht alleen thuis gebleven (hoogstens een weekendje of midweekje, en dan lag er een maandvoorraad pizza's) en A.D.D.
Dat laatste gebruik ik niet als excuus voor mijn hulpeloosheid, maar het kost mij de grootste moeite om mijn aandacht bij één ding te houden, laat staan als er dan ook nog een kip in de gaten gehouden moet worden, en ik ondertussen alvast de tafel wil dekken.
Zelfde geldt voor boodschappen doen. Ik heb nu al in groot detail opgeschreven wat ik allemaal nodig ga hebben, want anders gaat dat mis, en kom ik thuis met alleen een kip en geen eieren, of opeens 3 keer zoveel kruiden dan ik nodig heb. Snapt u?
En dit topic is inderdaad omdat ik het toch wel wil leren, voordat ik volgend jaar mijn studentenkeukentje in de fik zet, of iedere dag noodles met brood zit te eten.
Nee, dat weet niet ieder 18-jarige.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:11 schreef Euc- het volgende:
[..]
Maar daar gaat het nou net om, dat weet je op je 18 onderhand wel, anders wordt je toch nooit zelfstandig?
Ik word een beetje kriegel van je, iemand met A.D.D denkt iets anders dan jij.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:17 schreef Euc- het volgende:
[..]
Maar wat was je dan van plan, die kip gaar kijken in de oven? Die zal er iig langer in moeten dan de 2 minuten die je nodig hebt om de tafel te dekken voor 1 persoon. En ook langer dan het duurt om friet te bakken.
Ja, ik snap, en ik heb grote bewondering voor je doorzettingsvermogen en gewoon hulp vragen hier!quote:Op maandag 17 juli 2006 13:13 schreef Nosh het volgende:
[..]
Combinatie van nooit écht alleen thuis gebleven (hoogstens een weekendje of midweekje, en dan lag er een maandvoorraad pizza's) en A.D.D.
Dat laatste gebruik ik niet als excuus voor mijn hulpeloosheid, maar het kost mij de grootste moeite om mijn aandacht bij één ding te houden, laat staan als er dan ook nog een kip in de gaten gehouden moet worden, en ik ondertussen alvast de tafel wil dekken.
Zelfde geldt voor boodschappen doen. Ik heb nu al in groot detail opgeschreven wat ik allemaal nodig ga hebben, want anders gaat dat mis, en kom ik thuis met alleen een kip en geen eieren, of opeens 3 keer zoveel kruiden dan ik nodig heb. Snapt u?
En dit topic is inderdaad omdat ik het toch wel wil leren, voordat ik volgend jaar mijn studentenkeukentje in de fik zet, of iedere dag noodles met brood zit te eten.
Misschien 'stomme' vraag, maar geldt dit ook voor watermeloenen?quote:Op maandag 17 juli 2006 10:34 schreef Remco_h het volgende:
Ruik aan de boven en onderkant als je na t ruiken meloen proeft is tie rijp.
Dan is deze week een mooie leerschool. Het gaat je echt wel lukken.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:16 schreef Nosh het volgende:
En volgend jaar,rond deze tijd, hoop ik een kamer in Rotterdam te hebben
En ik van jou.quote:
opgelost, kunnen we dan weer gezellig TS helpen met zijn culinaire uitspattingen?quote:
nee bij water meloenen moet je er op kloppen....quote:Op maandag 17 juli 2006 13:29 schreef Nilasha het volgende:
[..]
Misschien 'stomme' vraag, maar geldt dit ook voor watermeloenen?
Ik heb een watermeloen liggen die nog best lichtgroen is.. en twijfel om 'm open te snijden.
Op een watermeloen moet je slaan, (lichte klapjes geven met een platte hand) en dan luisteren, alsie beetje hol klinkt issie goed...quote:Op maandag 17 juli 2006 13:29 schreef Nilasha het volgende:
[..]
Misschien 'stomme' vraag, maar geldt dit ook voor watermeloenen?
Ik heb een watermeloen liggen die nog best lichtgroen is.. en twijfel om 'm open te snijden.
Librij niet zo, man, doe als MUUS, geef gewoon tips zonder met je eigen kennis en kunde te koketteren., ja, hoor, je bent een gigant, zo klaar.quote:
Wordt dat niet lastig, koken en foto's maken?quote:Op maandag 17 juli 2006 13:40 schreef Richardfun het volgende:
Go Nosh
Ik heb zelf ook ADD, ADHD eigenlijk, en weet idd hoe lastig het kan zijn om je aandacht erbij te houden, of het nou koken is of iets anders
En wij willen foto's, veeeeel foto's!
even een hart onder de riem stekenquote:Op maandag 17 juli 2006 12:59 schreef Nosh het volgende:
[..]
Joepie!
Ik ga zo naar de winkels. Alleen even zien hoe ik in godsnaam die kip ga aanpakken, en wat ik er bij doe. Ik dacht aan friet, maar dan moet ik én een frituurpan én een oven in de gaten houden, en dat is misschien wat extreem.
Ik dacht dan ook aan foto's van het eindresultaat elke dagquote:Op maandag 17 juli 2006 13:42 schreef Euc- het volgende:
[..]
Wordt dat niet lastig, koken en foto's maken?
Spaghetti (of welke pasta dan ook) met gehakt en saus is ook een 'makkelijk' beginrecept. Die wereldrecepten van Knorr zijn ook heel makkelijk. Het wordt allemaal voorgekauwd ( . ) op de verpakking, dus het enige wat je moet doen is lezen.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:42 schreef Conflict het volgende:
Ik ben benieuwd hoe het gaat. Als je niet kan koken is het een best goed plan om eens met een paar eitjes te beginnen!
Bedankt! Hostimeister ook!quote:Op maandag 17 juli 2006 13:38 schreef Remco_h het volgende:
[..]
nee bij water meloenen moet je er op kloppen....
als deze "hol" klinken zijn ze rijp
Wij eten bijna een keer per week burito'squote:Op maandag 17 juli 2006 13:57 schreef Richardfun het volgende:
Enige 'probleem' met de wereldgerechten is dat Nosh dan dus gezelschap moet vinden om mee te eten, aangezien het een beetje veel is voor 1 persoon. De burrito's zijn echt fantastisch van die wereldgerehten.
Inderdaad, al het spul in dat pakje is toch houdbaar en qua ingrediënten koop je gewoon de helft. Er staat ook altijd op voor 2-3 personen en aangezien wij met z'n tweeën zijn koop ik iets minder vlees.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:20 schreef Conflict het volgende:
[..]
Wij eten bijna een keer per week burito's
Maar het kan best hoor, je hoeft niet speciaal voor twee personen te maken, je kan gemakkelijk alles door de helft doen
Mise en Placequote:Op maandag 17 juli 2006 14:30 schreef piepster het volgende:
Woei, dit is bijna net zo spannend als IJsblokjes... zonder eigen smaakje en mooi doorzichtig
Tipje. Zet op een aparte tafel in de keuken alle spullen die je nodig hebt al op volgorde klaar, voor je begint met wat dan ook. Dus ook de pannen, ovenschaal, spatel, peper, zout etc.
Aan het eind moet er niks meer op de tafel liggen (als het goed is.)
Zo deed ik het in het begin, en nu als ik erg uitgebreid kook, ook.
ik denk dat tijdens het koken opruimen nog iets te ver gegrepen is voor de TS. Laat 'm eerst dat eitje maar even bakkenquote:Op maandag 17 juli 2006 14:32 schreef piepster het volgende:
oh, en probeer tijdens het koken al op te ruimen. Anders komt er van opruimen en afwassen na het eten niks terecht. En begin ook met een schone keuken. Anders verzand je in de chaos van de vorige dag, en ben je naar een paar dagen de draad in de keuken volledig kwijt, en kan je nieuw servies gaan kopen. (heb ik al eens gehad. )
Je kan ook alles snijden en dan op een bord leggen, als je het vlees maar apart houdt.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:36 schreef piepster het volgende:
Een beetje voorbereiding a la Joop Braakhekke. Je zou ook alles al kunnen snijden en in kleine bakjes doen. Ik kan zelf nooit kiezen of ik die extra berg afweas erger vindt, of de chaos en het plotseling nog wat moeten snijden.
Dat is een goeie idd.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:40 schreef Conflict het volgende:
[..]
Vlees en groenten moeten altijd gescheiden blijven. Dit geldt vooral voor kip. Je moet dus nooit kip snijden en dan de tomaten voor de salade met hetzelfde mes en snijplank want daar kan je heel erg ziek van worden!
Opruimen is ook een nette stapls met vieze spullen maken op de hoek van het aanrecht, zodat je nog ruimte voor je snijplankje overhoudt.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:38 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
ik denk dat tijdens het koken opruimen nog iets te ver gegrepen is voor de TS. Laat 'm eerst dat eitje maar even bakken
goede tip van jullie over die knoflookquote:Op maandag 17 juli 2006 14:55 schreef Conflict het volgende:
Ik mis de groenten bij de kip. Heb je nog een blikje doperwten ofzo?
En ff over die knoflook, dat zijn geen twee teentjes, maar twee bollen. Je moet er een teentje uithalen. Omdat ik het jou makkelijk wil maken ga ik nu een filmpje maken hoe dat werkt.
Dat bedacht ik me ook toen ik dat ding had afgerekend. Misschien waren drumsticks een beter idee, maar ja.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:56 schreef Conflict het volgende:
ohh, filmpje hoeft al niet meer
Edit: van die kip had ik misschien een beetje moeten nuanceren. Dat is namelijk best veel voor 1 persoon
EEND MET WHISKYquote:Op zondag 16 juli 2006 01:33 schreef ArtyShock het volgende:
Hee... De eend met whiskey is nog niet langsgeweest.
Zeer waar. Ik neem aan dat TS thuis een flinke diepvries heeft, de rest van de kip kan dus (zonder eerst in de oven te zijn geweest!!) daar in.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:56 schreef Conflict het volgende:
ohh, filmpje hoeft al niet meer
Edit: van die kip had ik misschien een beetje moeten nuanceren. Dat is namelijk best veel voor 1 persoon
!quote:Op maandag 17 juli 2006 15:04 schreef Conflict het volgende:
knoflookfilm komt eraan
edit:
http://youtube.com/watch?v=KHjU6-7QRvY
.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:04 schreef Conflict het volgende:
knoflookfilm komt eraan
edit:
http://youtube.com/watch?v=KHjU6-7QRvY
je doet het wel snel hoor, nu denkt ie dat je een googelaar moet zijn ofzoquote:Op maandag 17 juli 2006 15:04 schreef Conflict het volgende:
knoflookfilm komt eraan
edit:
http://youtube.com/watch?v=KHjU6-7QRvY
sorry, zal ff ritalin halenquote:Op maandag 17 juli 2006 15:10 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
je doet het wel snel hoor, nu denkt ie dat je een googelaar moet zijn ofzo
* Alfisti gaat vanavond de Pastasalade met feta á la RichardF makenquote:Op zondag 16 juli 2006 22:58 schreef MUUS het volgende:
. We willen foto's en verslagen. Uiteraard staan wij ook voor jou klaar in tijden van nood, want zo zijn we.
och zolang hoeft dat toch allemaal niet te duren?quote:Op maandag 17 juli 2006 15:10 schreef Conflict het volgende:
helaas kan ik met mijn camera maximaal filmpjes van 30 seconden maken
Nee, dat is ook wel zoquote:Op maandag 17 juli 2006 15:15 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
och zolang hoeft dat toch allemaal niet te duren?
Dat doe ik nooit, flikker 'm met schil en al in de pers. Misschien gaat dat alleen bij die ikea dingen.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:18 schreef piepster het volgende:
Wel eerst het schilletje eraf halen.
quote:Op maandag 17 juli 2006 15:14 schreef Alfisti het volgende:
[..]
* Alfisti] gaat vanavond de [url=http://forum.fok.nl/topic/885081/2/50#39872796]Pastasalade met feta á la RichardF[/url maken
Even bij de Appie geweest net en alle spullen gehaald
wel eerst ff het schilletje eraf halen he!quote:Op maandag 17 juli 2006 15:15 schreef Conflict het volgende:
Die knoflook moet ook in de knoflookpers trouwens. Of heel erg fijn snijden.
Knoflookpers:
[afbeelding]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |