Ik wist niet eens dat het met boter moest.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:51 schreef Conflict het volgende:
Ei verhaal.
Je kan ook twee eieren tegelijk maken op deze manier, maar dan moet je wel dubbel zoveel opruimen.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:58 schreef Nosh het volgende:
[..]
Ik wist niet eens dat het met boter moest.
Morgen ga ik bij het ontbijt een ei proberen te maken! Jeuh!
En wereldgerechten dacht ik ook aan. Even kijken wat je allemaal aan extra ingredienten nodig hebt, maar zoiets is wel leuk om te proberen.
Nee, ik begin rustig he. Waarschijnlijk moet ik van die ene ei al een uur bijkomen, dus als ik er twee tegelijk maak, lig ik meteen de rest van de middag in shock van alle ervaringen.quote:Op zondag 16 juli 2006 00:00 schreef Conflict het volgende:
[..]
Je kan ook twee eieren tegelijk maken op deze manier, maar dan moet je wel dubbel zoveel opruimen.
dit was mijn eerste lach sinds een uur.quote:
quote:Op zondag 16 juli 2006 00:07 schreef gebruikersnaam het volgende:
[..]
dit was mijn eerste lach sinds een uur.
Isabeau, ik vind je een geweldige mod, echt.quote:Op zondag 16 juli 2006 00:13 schreef Isabeau het volgende:
Zoek anders eens op 'koken voor kinderen', vaak incl. erg eenvoudige uitleg
Deze site heeft slechts een paar recepten, helaas: http://www.koekhappen.nl/koken.html Maar wel heel eenvoudig.
quote:Niet boven je hoofd werken
Berg niet teveel spullen op boven je hoofd. Wanneer deze vallen kan dit gevaarlijk zijn!
Nu nog Taco de Kip die je uitlegt hoe je een lekkere Kip uit de oven klaarmaaktquote:Op zondag 16 juli 2006 00:34 schreef Conflict het volgende:
Die kip heeft wel gelijk!
[afbeelding]
OMG
Pak een kipquote:Op zondag 16 juli 2006 00:35 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nu nog Taco de Kip die je uitlegt hoe je een lekkere Kip uit de oven klaarmaakt
Conflict, je stappen zijn echt veel te groot voor een beginner. Heusquote:Op zondag 16 juli 2006 00:42 schreef Conflict het volgende:
[..]
Pak een kip
Dit is een kip:
[afbeelding]
Verwarm de over voor op 220 graden
Dit is een oven:
[afbeelding]
Leg de kip in de oven
Zet de oven uit,
haal de kip uit de oven
kalmeer de buren
Maak de kip dood
Verwarm de oven voor op 220 graden
Trek de veren uit de kip,
ingewanden eruit
Marineer de kip in:
Ketjap
sambal
Knoflook
Gember
Peper
Citroensap
Leg de kip op een rooster, uurtje in de oven
Eet de kip op.
Eet smakelijk
quote:Op zondag 16 juli 2006 00:42 schreef Conflict het volgende:
[..]
Zet de oven uit,
haal de kip uit de oven
kalmeer de buren
Maak de kip dood
MUUS, ik hou van je.quote:Op zondag 16 juli 2006 00:45 schreef MUUS het volgende:
Deel 1 van dit vrolijke avontuur.
Je gaat naar de supermarkt en koopt:
-knip-
Eet smakelijk. .
gaat al de goede kant op nu.quote:Op zondag 16 juli 2006 00:53 schreef Nosh het volgende:
[..]
Gefeliciteerd, hier proeste ik mijn bier uit.
Maar een hele kip lijkt me nog iets teveel van het goede. Al zijn gemarineerde kipfilets wel een goeie!
23 juli!quote:Op zondag 16 juli 2006 01:16 schreef Xennia het volgende:
De maaltijdsalades van de AH zijn ook goed te doen, bijvoorbeeld die met zalm. Iglo heeft ook goede en gezonde maaltijden in de vriezer, die je alleen hoeft op te warmen.
Of koop een kant en klare hartige taart bij de AH, even in de oven schuiven en maak er een salade bij.
Een maaltijdsalade en een hartige taart is wel wat dubbelop. Of een maaltijdsalade, of hartige taart met een lichte saladequote:Op zondag 16 juli 2006 01:20 schreef Conflict het volgende:
23 juli!
aangepast.quote:Op zondag 16 juli 2006 01:23 schreef Xennia het volgende:
[..]
Een maaltijdsalade en een hartige taart is wel wat dubbelop. Of een maaltijdsalade, of hartige taart met een lichte salade
tuurlijk lust ie dat!quote:Op zondag 16 juli 2006 01:30 schreef MUUS het volgende:
Lust Nosh dit allemaal wel? Anders moet het arme schaapje nog vieze dingen eten ook en da's zielig. .
Chinees/pizza/shoarma* dag!quote:Op zondag 16 juli 2006 01:30 schreef Conflict het volgende:
Van mij mag hij op 24 juli naar de chinees!
Neem ze mee naar de MacDonalds!quote:Op zondag 16 juli 2006 01:02 schreef Conflict het volgende:
We zoeken nu nog zes menus en dan dus het grote eindmaal!
quote:Op zondag 16 juli 2006 01:34 schreef Nosh het volgende:
!
Ik heb me nog nooit zo verschrikkelijk bemoederd gevoeld, maar toch, bedankt voor alle tips.
Schema, tot nu toe:
17 juli Gebakken eieren, eventueel boerenomelet (even uitzoeken hoe dat werkt met zo'n pakje)
18 juli Spaghetti
19 juli Kip met Chicken Tonight
20 juli Pasta, spekjes, spinazie
21 juli Sla, biefstuk, gebakken aardappels
22 juli - Rustdag, want eten (en patsen met al jullie puike recepten) bij een vriendin.
23 juli Maaltijdsalade
24 juli
25 juli
26 juli
27 juli
28 juli - Ouders komen thuis, maar Nosh werkt tot 5 uur, dus even ze ervan overtuigen dat ze persé pas om 7 uur iets te eten krijgen-
Kaasfondue vond ik erg tof, maar om nou in m'n eentje brood in een fonduepannetje te dopen: neuh. Misschien met vrienden, maar die hebben een nog grotere afkeer van dingen als 'fondue', 'vitaminen' en 'eten wat bestaat uit meer dan 4 ingredienten' dan ik heb.
En erm, Clourdhide, aardappelen vind ik, samen met snijbonen, het meest verschrikkelijke eten wat er is. Verwerkt is prima, maar gewoon gekookt krijg ik ze echt niet naar binnen.
Bedankt iig!
vol.quote:Op zondag 16 juli 2006 00:50 schreef Conflict het volgende:
17 juli Gebakken eieren
18 juli Kip
19 juli Spaghetti
20 juli Kaasfundue (met vrienden)
21 juli Sla, biefstuk, gebakken aardappels
22 juli Pasta, spekjes, spinazie
23 juli Of een maaltijdsalade, of hartige taart met een lichte salade
24 juli Chinees/Pizza, Shoarma halen!
25 juli Kip met Chicken Tonight
26 juli Boerenomelet
27 juli Aardappelen, vlees en groente
28 juli = Special, ouders komen thuis, menu moet nog gemaakt worden=
Haha!quote:Op zondag 16 juli 2006 01:34 schreef Nosh het volgende:
En erm, Clourdhide, aardappelen vind ik, samen met snijbonen, het meest verschrikkelijke eten wat er is. Verwerkt is prima, maar gewoon gekookt krijg ik ze echt niet naar binnen.
Geloof me, het is echt perfect. Waarschijnlijk dat ik na de eerste paar ontplofte eieren al in paniek raak, maar die foto's komen er in ieder geval.quote:Op zondag 16 juli 2006 01:38 schreef Conflict het volgende:
Ik vind het echt het meest ideale weekmenu dat ik me kan voorstellen!
zou echt tof zijn als je dit menu gaat maken deze week!quote:Op zondag 16 juli 2006 01:40 schreef Nosh het volgende:
[..]
Geloof me, het is echt perfect. Waarschijnlijk dat ik na de eerste paar ontplofte eieren al in paniek raak, maar die foto's komen er in ieder geval.
Ik ben nu in ieder geval slapen, bedankt iedereen!
Niet panieken dan.quote:Op zondag 16 juli 2006 01:40 schreef Nosh het volgende:
[..]
Geloof me, het is echt perfect. Waarschijnlijk dat ik na de eerste paar ontplofte eieren al in paniek raak, maar die foto's komen er in ieder geval.
Ik ben nu in ieder geval slapen, bedankt iedereen!
Ik heb me nog nooit zo moederlijk gevoeldquote:Op zondag 16 juli 2006 01:34 schreef Nosh het volgende:
Ik heb me nog nooit zo verschrikkelijk bemoederd gevoeld, maar toch, bedankt voor alle tips.
Jij bent niet echt stimulerend gezelschapquote:Op zondag 16 juli 2006 01:48 schreef Mustard_Man het volgende:
ik ken nosh, en ik heb geen vertrouwen in dit project. ik denk dat het schema er als volgt uit zal zien:
17 juli: mislukte eieren, nosh hongerig en in paniek.
18 t/m 27 juli: pizza.
JE ZOU HEM OOK KUNNEN STEUNEN ZODAT HIJ NIET EEN LANGZAME DOOD STERFT DOOR VITAMINEGEBREK, MINKUKEL! .quote:Op zondag 16 juli 2006 01:48 schreef Mustard_Man het volgende:
ik ken nosh, en ik heb geen vertrouwen in dit project. ik denk dat het schema er als volgt uit zal zien:
17 juli: mislukte eieren, nosh hongerig en in paniek.
18 t/m 27 juli: pizza.
MUUS-tell-it-like-it-isquote:Op zondag 16 juli 2006 01:49 schreef MUUS het volgende:
[..]
JE ZOU HEM OOK KUNNEN STEUNEN ZODAT HIJ NIET EEN LANGZAME DOOD STERFT DOOR VITAMINEGEBREK, MINKUKEL! .
Ben jij trouwens 1 van deze culinaire barbaren?quote:Op zondag 16 juli 2006 01:54 schreef Mustard_Man het volgende:
sorry hoor ik meende het niet slecht
doe je best nosh, je kan het!
quote:Op zondag 16 juli 2006 01:34 schreef Nosh het volgende:
Kaasfondue vond ik erg tof, maar om nou in m'n eentje brood in een fonduepannetje te dopen: neuh. Misschien met vrienden, maar die hebben een nog grotere afkeer van dingen als 'fondue', 'vitaminen' en 'eten wat bestaat uit meer dan 4 ingredienten' dan ik heb.
Mustard_Man is het type dat in de veronderstelling leeft, dat hoe harder hij onderuitgezakt op zijn stoel zit, hoe eerder er 'opeens' bier voor hem op tafel verschijnt.quote:Op zondag 16 juli 2006 01:56 schreef Xennia het volgende:
[..]
Ben jij trouwens 1 van deze culinaire barbaren?
[..]
ik denk niet dat hij het daar over mij heeft, maar ik eet wel 3x per week pizza. en als ik dan is een keer groente eet dan zit er een laag curry en/of mosterd over. en ik slik sochtends wel van die vitaminepilletjes hoor! soms dan. he.quote:Op zondag 16 juli 2006 01:56 schreef Xennia het volgende:
[..]
Ben jij trouwens 1 van deze culinaire barbaren?
[..]
Niet naar hem luisteren dus.quote:Op zondag 16 juli 2006 02:01 schreef Nosh het volgende:
[..]
Mustard_Man is het type dat in de veronderstelling leeft, dat hoe harder hij onderuitgezakt op zijn stoel zit, hoe eerder er 'opeens' bier voor hem op tafel verschijnt.
Bekend van onder andere dit pareltje van een topic: Mustard_Man's makeover topic
Ik bof maar met zulke goede invloeden
Mijn moedergevoel zegt me, beste Nosh, dat jij zou gaan slapen en je zult je slaap hard nodig hebben om fit in de keuken te staanquote:Op zondag 16 juli 2006 02:01 schreef Nosh het volgende:
[..]
Mustard_Man is het type dat in de veronderstelling leeft, dat hoe harder hij onderuitgezakt op zijn stoel zit, hoe eerder er 'opeens' bier voor hem op tafel verschijnt.
Bekend van onder andere dit pareltje van een topic: Mustard_Man's makeover topic
Ik bof maar met zulke goede invloeden
Ok Xennia!quote:Op zondag 16 juli 2006 02:08 schreef Xennia het volgende:
[..]
Mijn moedergevoel zegt me, beste Nosh, dat jij zou gaan slapen en je zult je slaap hard nodig hebben om fit in de keuken te staan
Doe nou niet, nu moet ik ookquote:Op zondag 16 juli 2006 02:19 schreef MUUS het volgende:
Ik ben zo trots op je, Nosh. Dat enthousiasme ook. .
*traantje wegpinkt*
Ik zat er nog aan te denken om kopjes te maken voor de duidelijkheid..quote:Op zondag 16 juli 2006 02:33 schreef MUUS het volgende:
Ja, ga even zestig verschillende dingen in één post uitleggen. Zo raakt die jongen over zijn stuur van de stress en we waren net zijn Yin en zijn Yang aan het zoeken.
Verpest het nou niet. .
quote:Op zondag 16 juli 2006 01:48 schreef Mustard_Man het volgende:
ik ken nosh, en ik heb geen vertrouwen in dit project. ik denk dat het schema er als volgt uit zal zien:
17 juli: mislukte eieren, keuken mogelijk in de fik, nosh hongerig en in paniek.
18 t/m 27 juli: pizza.
waar kook jij je pasta in ? niet in een pan ?quote:Op zondag 16 juli 2006 12:22 schreef Richardfun het volgende:
Nosh, ik heb nog een tip voor je voor een koude pastasalade. Hij is cheap, doodsimpel te maken, en de enige keer dat er een pan aan te pas komt is als je de spek aan het bakken bent (geen olie of boter gebruiken, spek heeft genoeg vet van zichzelf).
Je gaat naar de supermarkt en koopt het volgende:
zo'n trio paprika's (geel, groen, rood)
een paar tomaten
feta kaas
elleboogpasta (aka, macaroni)
spekreepjes
een fles neutrale sladressing
komkommer
Je kookt de pasta. Hoe weet je wanneer het gaar is? Gewoon, af en toe proeven. Terwijl het water op staat voor je pasta, is het tijd om dingen te gaan snijden. De paprika's dus, tomaten, komkommer. Snijd alles een beetje redelijk kleine stukjes, laat iig geen grote brokken over. Oh, bij de paprika's moet je eerst ff alle zaadjes eruit halen en de 'witte meuk' die binnenin de paprika zit. Dat smaakt niet zo heel lekker. Vruchtvlees van de tomaat kun je er gewoon in laten. Komkommer doe je in schijfjes/blokjes: wat jij leuk vind.
Je gooit alle gesneden groentes en zo in een grote bak nu. Tijd om het spek aan te bakken. Doe geen olie of boter in de pan want het spek heeft al vet genoeg van zichzelf. Bak dat aan totdat het zo is als jij het lekker vind. Je pasta (die je in het water moest gooien zodra het kookte) zal nu wel ongeveer klaar zijn. Proef even of het gaar is, en giet het dan af met een vergiet. Laat dan even de koude kraan op de pasta lopen om het af te laten koelen. Als je nl. de hete pasta bij al die koude groente doet word alles een beetje papperig, en dat willen we niet.
Zijn we nou iets vergeten? De feta kaas. Feta zit meestal in een potje met een redelijke hoeveelheid...fetavocht... en dat willen we er niet bij. Giet dat vocht dus even af, en gooi dan de blokjes feta door de rest van de ingredienten. Doe hetzelfde met de spekjes. De pasta zal nu wel afgekoeld zijn, dus die gooi je ook in de grote bak bij de rest. Het enige wat nu nog rest is dressing naar smaak toevoegen. Dit is echt doodsimpel om te maken, kost misschien wel wat tijd met al het snijden, maar er is geen kunst aan. Daarnaast, als je de ingredienten bij de Aldi haalt ben je enorm goedkoop uit, en het is ook heel makkelijk te maken voor meerdere personen.
Bon appetit.
Touche, ff verbeterdquote:Op zondag 16 juli 2006 12:30 schreef Aarde het volgende:
[..]
waar kook jij je pasta in ? niet in een pan ?
Die komen morgen pas. Als ik ze daadwerkelijk heb gekocht, enzo.quote:Op zondag 16 juli 2006 16:07 schreef Conflict het volgende:
Gelukt met de gebakken eieren?
Zonnebloem = plant, ergo: zonnebloemolie = plantaardig.quote:Op zondag 16 juli 2006 16:30 schreef Nosh het volgende:
Alleen een vraagje: als er staat dat het met plantaardige olie gebakken moet worden, mag dit dan met zonnebloem olie?
Ja ik ook! Wat wel weer een hilarisch half uurtje bijlezen in LIF heeft opgeleverd ook weer...quote:Op zondag 16 juli 2006 19:26 schreef doemaardrie het volgende:
Woei heb zelfs het hele topic gelezen.
quote:Op zondag 16 juli 2006 22:24 schreef Bruce117 het volgende:
Morgen de grote dag van de gebakken eieren.
Ben benieuwd wat er gaat gebeuren
. We willen foto's en verslagen. Uiteraard staan wij ook voor jou klaar in tijden van nood, want zo zijn we.quote:Op zondag 16 juli 2006 22:56 schreef Alfisti het volgende:
[..]
[afbeelding]
Maar serieus, ik ben ook zo iemand die water aan kan laten branden maar ga met de tips hier het ook maar eens proberen
Plakje ham en kaas erop, tomaat erop, boterham eronder en klaar.quote:Op zondag 16 juli 2006 22:58 schreef Pracissor het volgende:
Gebakken eieren als avondeten.
Mét afbakbroodjes! En misschien een plakje ham, als ik in een gekke bui ben!quote:Op zondag 16 juli 2006 22:58 schreef Pracissor het volgende:
Gebakken eieren als avondeten.
Neen, een broodmaaltijd als avondeten laat zo'n onbevredigend gevoel achter, geen vlees enzo, maar daar zal ik wel man voor zijn.quote:Op zondag 16 juli 2006 23:00 schreef MUUS het volgende:
[..]
Plakje ham en kaas erop, tomaat erop, boterham eronder en klaar.
Jij hebt toch ook wel eens een brooddag of niet?
Dan heb je na 2 uurtjes weer honger, die broodjes geven je zo'n opgeblazen gevoel, je zit dus snel vol, maar het is zo verteerd. Ik geef je louter advies, jongeman!quote:Op zondag 16 juli 2006 23:03 schreef Nosh het volgende:
[..]
Mét afbakbroodjes! En misschien een plakje ham, als ik in een gekke bui ben!
Oej, wat een gok op de eerste dag. Afbakbroodjes.quote:Op zondag 16 juli 2006 23:03 schreef Nosh het volgende:
[..]
Mét afbakbroodjes! En misschien een plakje ham, als ik in een gekke bui ben!
Niet alles voor 2 weken in één keer halen hè! Voor een dag of 3 is genoeg, anders verrot het toch maar.quote:Op zondag 16 juli 2006 16:51 schreef Nosh het volgende:
Morgen dus gezellig als een verdwaalde idioot door de C1000 hobbelen, en vakkenvullers lastigvallen met de meest voor de hand liggende vragen. Ik heb er nu al zin in!
Ik dus echt nooit. Ik moet iedere avond een fatsoenlijke warme maaltijd. Het liefst zou ik 2 keer per dag een fatsoenlijke warme maaltijd eten, maar dat doen we maar nietquote:Op zondag 16 juli 2006 23:00 schreef MUUS het volgende:
[..]
Plakje ham en kaas erop, tomaat erop, boterham eronder en klaar.
Jij hebt toch ook wel eens een brooddag of niet?
Juist, ik ben dus niet de enige!quote:Op zondag 16 juli 2006 23:26 schreef Xennia het volgende:
[..]
Ik dus echt nooit. Ik moet iedere avond een fatsoenlijke warme maaltijd. Het liefst zou ik 2 keer per dag een fatsoenlijke warme maaltijd eten, maar dat doen we maar niet
Als ik brood heb gegeten 's avonds heb ik ook niet het idee dat ik echt gegeten heb. Net als met pannenkoeken, da's geen eten. . Die eet ik overigens ook bijna nooit. Alleen koud tussendoor. Dan 'mis' ik echt wat.quote:Op zondag 16 juli 2006 23:26 schreef Xennia het volgende:
[..]
Ik dus echt nooit. Ik moet iedere avond een fatsoenlijke warme maaltijd. Het liefst zou ik 2 keer per dag een fatsoenlijke warme maaltijd eten, maar dat doen we maar niet
Ik ben ook niet zo dol op pannekoeken. Vandaag wilden mijn ouders graag pannekoeken eten. Ik neem dan wel een hartige, die meer weg heeft van een pizza dan van een pannekoek (en die zo machtig is dat ik slechts de helft op kan). Chinees en patat houd ik ook niet van. Pizza daarentegen wel, dat eet ik zeker 2 keer per maandquote:Op zondag 16 juli 2006 23:29 schreef MUUS het volgende:
Als ik brood heb gegeten 's avonds heb ik ook niet het idee dat ik echt gegeten heb. Net als met pannenkoeken, da's geen eten. . Die eet ik overigens ook bijna nooit. Alleen koud tussendoor. Dan 'mis' ik echt wat.
Pizza's liggen tjokvol met allerlei gezonde dingen. Paprika's voor de vitamines, tomaat voor de anti-oxidantjes, knoflook voor je bloed, vetzuurtjes in de olie, koolhydraten in de bojem, vlees voor het man-zijn.quote:Op zondag 16 juli 2006 23:29 schreef MUUS het volgende:
Als ik brood heb gegeten 's avonds heb ik ook niet het idee dat ik echt gegeten heb. Net als met pannenkoeken, da's geen eten. . Die eet ik overigens ook bijna nooit. Alleen koud tussendoor. Dan 'mis' ik echt wat.
Overigens zeggen een aantal mensen wel dat hij ook twee weken kan gaan afhalen, maar na één dag chinees of pizza moet ik écht een normale warme maaltijd hebben. Dan mis ik de pitamientjes ofzo. .
Pannekoeken zijn net deeghappen, je zit er zo snel vol van (net als brood), maar het voedt je totaal niet.quote:Op zondag 16 juli 2006 23:30 schreef Xennia het volgende:
[..]
Ik ben ook niet zo dol op pannekoeken. Vandaag wilden mijn ouders graag pannekoeken eten. Ik neem dan wel een hartige, die meer weg heeft van een pizza dan van een pannekoek (en die zo machtig is dat ik slechts de helft op kan). Chinees en patat houd ik ook niet van. Pizza daarentegen wel, dat eet ik zeker 2 keer per maand
Hier maken we ze vaak zelf, da's nog gezonderderderder.quote:Op zondag 16 juli 2006 23:34 schreef ArtyShock het volgende:
[..]
Pizza's liggen tjokvol met allerlei gezonde dingen. Paprika's voor de vitamines, tomaat voor de anti-oxidantjes, knoflook voor je bloed, vetzuurtjes in de olie, koolhydraten in de bojem, vlees voor het man-zijn.
Pizza's lijken zelfs op een voedselschijf. Da's vast niet voor niets.
Doe ik ook. Vaak neem ik een hele kale goedkope pizza met eetbare bodem uit een supermarktdiepvries (het is even zoeken naar een juiste) en beleg die met spulletjes die ìk lekker vind. Op zo'n manier is een supermarktpizza èn eetbaar èn een stuk gezonder.quote:Op zondag 16 juli 2006 23:39 schreef MUUS het volgende:
Hier maken we ze vaak zelf, da's nog gezonderderderder.
Ik doe per 2, 3 dagen, anders raak ik het overzicht compleet kwijt, en kom ik opeens terug met 30 soorten kruiden, en de vraag hoe dat in godsnaam in mijn mandje is belandt.quote:Op zondag 16 juli 2006 23:11 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Niet alles voor 2 weken in één keer halen hè! Voor een dag of 3 is genoeg, anders verrot het toch maar.
quote:Op zondag 16 juli 2006 23:09 schreef Bruce117 het volgende:
[..]
Oej, wat een gok op de eerste dag. Afbakbroodjes.
Zorg wel dat je de temperatuur van de oven en de tijd die ze nodig hebben goed hebt, anders wordt het natuurlijk niets.
Verse broodjes is natuurlijk een stuk veiliger. En wat mij betreft ook een stuk lekkerder.
Gehakt met een vork uit elkaar prakken in de pan!quote:Op zondag 16 juli 2006 00:45 schreef MUUS het volgende:
Neem een andere pan, zet dat op een pitje en doe het gas aan. Lekker heet laten worden en dan het gehakt erin. Dit heet het gehakt rullen Beetje bruin laten worden en de rest erin kiepen.
Uit elkaar halen. .quote:Op maandag 17 juli 2006 00:05 schreef EnderOnline het volgende:
[..]
Gehakt met een vork uit elkaar prakken in de pan!
Jaaa. Vlees met teflon.quote:Op maandag 17 juli 2006 00:05 schreef EnderOnline het volgende:
Gehakt met een vork uit elkaar prakken in de pan!
Heb je meteen ook geen kruiden meer nodigquote:
Niet als je handig bent. Je moet natuurlijk niet de tandjes naar beneden richten.quote:Op maandag 17 juli 2006 00:08 schreef MUUS het volgende:
[..]
Uit elkaar halen. .
Met een vork. .
Dan beschadig je de pan.
*wijst naar TT*quote:Op maandag 17 juli 2006 00:13 schreef Clourhide het volgende:
[..]
Niet als je handig bent. Je moet natuurlijk niet de tandjes naar beneden richten.
Ja natuurlijk, maar straks denkt Nosh nog dat-ie het met een mes ipv een vork moet gaan doen, da's nog veel erger!quote:Op maandag 17 juli 2006 00:14 schreef MUUS het volgende:
[..]
*wijst naar TT*
Small steps, my friend, small steps.
Waarom geen spatelquote:Op maandag 17 juli 2006 00:18 schreef p-etr-a het volgende:
Als je zo'n grote plastic "vork" hebt, haal het gehakt daar dan mee uit elkaar. Anders kan je denk ik het beste met twee pollepels een beetje wroeten.
Ik vind het persoonlijk niet handig, maar het is inderdaad ook een optie.quote:
Joepie!quote:Op maandag 17 juli 2006 12:35 schreef yvonne het volgende:
Vandaag gaat het gebeuren
1 woord:quote:Op maandag 17 juli 2006 12:59 schreef Nosh het volgende:
[..]
Joepie!
Ik ga zo naar de winkels. Alleen even zien hoe ik in godsnaam die kip ga aanpakken, en wat ik er bij doe. Ik dacht aan friet, maar dan moet ik én een frituurpan én een oven in de gaten houden, en dat is misschien wat extreem.
Mijn god, sorry hoor maar hoe kun je ooit zo hulpeloos zijn geworden?quote:Op maandag 17 juli 2006 12:59 schreef Nosh het volgende:
[..]
Joepie!
Ik ga zo naar de winkels. Alleen even zien hoe ik in godsnaam die kip ga aanpakken, en wat ik er bij doe. Ik dacht aan friet, maar dan moet ik én een frituurpan én een oven in de gaten houden, en dat is misschien wat extreem.
Kind is 18 en niet iedereen wordt als een Euc- geboren.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:01 schreef Euc- het volgende:
[..]
Mijn god, sorry hoor maar hoe kun je ooit zo hulpeloos zijn geworden?
Je hoeft helemaal niet als een "Euc-" geboren te worden, maar iedereen kan toch wel een kip in de oven flikkeren en friet bakken tegelijk? Ik bedoel komop zeg, dat lukt mijn broertje van 13 nog!quote:Op maandag 17 juli 2006 13:05 schreef yvonne het volgende:
[..]
Kind is 18 en niet iedereen wordt als een Euc- geboren.
Gefeliciteerd, maar niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen DIE DAT VOOR HET EERST DOET, weet precies op welk moment de friet op te zetten.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:07 schreef Euc- het volgende:
[..]
Je hoeft helemaal niet als een "Euc-" geboren te worden, maar iedereen kan toch wel een kip in de oven flikkeren en friet bakken tegelijk? Ik bedoel komop zeg, dat lukt mijn broertje van 13 nog!
Maar daar gaat het nou net om, dat weet je op je 18 onderhand wel, anders wordt je toch nooit zelfstandig?quote:Op maandag 17 juli 2006 13:08 schreef yvonne het volgende:
[..]
Gefeliciteerd, maar niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen DIE DAT VOOR HET EERST DOET, weet precies op welk moment de friet op te zetten.
Tsjongejonge zeg, leef je eens in in een ander.
blijkbaar weet TS dat nietquote:Op maandag 17 juli 2006 13:11 schreef Euc- het volgende:
[..]
Maar daar gaat het nou net om, dat weet je op je 18 onderhand wel, anders wordt je toch nooit zelfstandig?
Combinatie van nooit écht alleen thuis gebleven (hoogstens een weekendje of midweekje, en dan lag er een maandvoorraad pizza's) en A.D.D.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:01 schreef Euc- het volgende:
[..]
Mijn god, sorry hoor maar hoe kun je ooit zo hulpeloos zijn geworden?
Weggegaan en een uitgebreide lijst aan huishoudelijke taken die gedaan moeten worden (ze kennen me inmiddels, en weet dat ik in staat ben om simpelweg de vissen 2 weken lang te vergeten ), en een leuk bedrag aan huishoudgeld.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:06 schreef Mariposa het volgende:
Nou Nosh veel succes vandaag en de komende dagen! Ik wacht met spanning op de fotoreportage
Ik had alleen een vraagje, zijn je ouders gewoon weggegaan met een 'zoek het maar uit' of hebben ze je nog wat tips (en/of geld) gegeven? En wanneer ben je van plan het huis uit te gaan, met 18,5 was ik al weg
Maar wat was je dan van plan, die kip gaar kijken in de oven? Die zal er iig langer in moeten dan de 2 minuten die je nodig hebt om de tafel te dekken voor 1 persoon. En ook langer dan het duurt om friet te bakken.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:13 schreef Nosh het volgende:
[..]
Combinatie van nooit écht alleen thuis gebleven (hoogstens een weekendje of midweekje, en dan lag er een maandvoorraad pizza's) en A.D.D.
Dat laatste gebruik ik niet als excuus voor mijn hulpeloosheid, maar het kost mij de grootste moeite om mijn aandacht bij één ding te houden, laat staan als er dan ook nog een kip in de gaten gehouden moet worden, en ik ondertussen alvast de tafel wil dekken.
Zelfde geldt voor boodschappen doen. Ik heb nu al in groot detail opgeschreven wat ik allemaal nodig ga hebben, want anders gaat dat mis, en kom ik thuis met alleen een kip en geen eieren, of opeens 3 keer zoveel kruiden dan ik nodig heb. Snapt u?
En dit topic is inderdaad omdat ik het toch wel wil leren, voordat ik volgend jaar mijn studentenkeukentje in de fik zet, of iedere dag noodles met brood zit te eten.
Nee, dat weet niet ieder 18-jarige.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:11 schreef Euc- het volgende:
[..]
Maar daar gaat het nou net om, dat weet je op je 18 onderhand wel, anders wordt je toch nooit zelfstandig?
Ik word een beetje kriegel van je, iemand met A.D.D denkt iets anders dan jij.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:17 schreef Euc- het volgende:
[..]
Maar wat was je dan van plan, die kip gaar kijken in de oven? Die zal er iig langer in moeten dan de 2 minuten die je nodig hebt om de tafel te dekken voor 1 persoon. En ook langer dan het duurt om friet te bakken.
Ja, ik snap, en ik heb grote bewondering voor je doorzettingsvermogen en gewoon hulp vragen hier!quote:Op maandag 17 juli 2006 13:13 schreef Nosh het volgende:
[..]
Combinatie van nooit écht alleen thuis gebleven (hoogstens een weekendje of midweekje, en dan lag er een maandvoorraad pizza's) en A.D.D.
Dat laatste gebruik ik niet als excuus voor mijn hulpeloosheid, maar het kost mij de grootste moeite om mijn aandacht bij één ding te houden, laat staan als er dan ook nog een kip in de gaten gehouden moet worden, en ik ondertussen alvast de tafel wil dekken.
Zelfde geldt voor boodschappen doen. Ik heb nu al in groot detail opgeschreven wat ik allemaal nodig ga hebben, want anders gaat dat mis, en kom ik thuis met alleen een kip en geen eieren, of opeens 3 keer zoveel kruiden dan ik nodig heb. Snapt u?
En dit topic is inderdaad omdat ik het toch wel wil leren, voordat ik volgend jaar mijn studentenkeukentje in de fik zet, of iedere dag noodles met brood zit te eten.
Misschien 'stomme' vraag, maar geldt dit ook voor watermeloenen?quote:Op maandag 17 juli 2006 10:34 schreef Remco_h het volgende:
Ruik aan de boven en onderkant als je na t ruiken meloen proeft is tie rijp.
Dan is deze week een mooie leerschool. Het gaat je echt wel lukken.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:16 schreef Nosh het volgende:
En volgend jaar,rond deze tijd, hoop ik een kamer in Rotterdam te hebben
En ik van jou.quote:
opgelost, kunnen we dan weer gezellig TS helpen met zijn culinaire uitspattingen?quote:
nee bij water meloenen moet je er op kloppen....quote:Op maandag 17 juli 2006 13:29 schreef Nilasha het volgende:
[..]
Misschien 'stomme' vraag, maar geldt dit ook voor watermeloenen?
Ik heb een watermeloen liggen die nog best lichtgroen is.. en twijfel om 'm open te snijden.
Op een watermeloen moet je slaan, (lichte klapjes geven met een platte hand) en dan luisteren, alsie beetje hol klinkt issie goed...quote:Op maandag 17 juli 2006 13:29 schreef Nilasha het volgende:
[..]
Misschien 'stomme' vraag, maar geldt dit ook voor watermeloenen?
Ik heb een watermeloen liggen die nog best lichtgroen is.. en twijfel om 'm open te snijden.
Librij niet zo, man, doe als MUUS, geef gewoon tips zonder met je eigen kennis en kunde te koketteren., ja, hoor, je bent een gigant, zo klaar.quote:
Wordt dat niet lastig, koken en foto's maken?quote:Op maandag 17 juli 2006 13:40 schreef Richardfun het volgende:
Go Nosh
Ik heb zelf ook ADD, ADHD eigenlijk, en weet idd hoe lastig het kan zijn om je aandacht erbij te houden, of het nou koken is of iets anders
En wij willen foto's, veeeeel foto's!
even een hart onder de riem stekenquote:Op maandag 17 juli 2006 12:59 schreef Nosh het volgende:
[..]
Joepie!
Ik ga zo naar de winkels. Alleen even zien hoe ik in godsnaam die kip ga aanpakken, en wat ik er bij doe. Ik dacht aan friet, maar dan moet ik én een frituurpan én een oven in de gaten houden, en dat is misschien wat extreem.
Ik dacht dan ook aan foto's van het eindresultaat elke dagquote:Op maandag 17 juli 2006 13:42 schreef Euc- het volgende:
[..]
Wordt dat niet lastig, koken en foto's maken?
Spaghetti (of welke pasta dan ook) met gehakt en saus is ook een 'makkelijk' beginrecept. Die wereldrecepten van Knorr zijn ook heel makkelijk. Het wordt allemaal voorgekauwd ( . ) op de verpakking, dus het enige wat je moet doen is lezen.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:42 schreef Conflict het volgende:
Ik ben benieuwd hoe het gaat. Als je niet kan koken is het een best goed plan om eens met een paar eitjes te beginnen!
Bedankt! Hostimeister ook!quote:Op maandag 17 juli 2006 13:38 schreef Remco_h het volgende:
[..]
nee bij water meloenen moet je er op kloppen....
als deze "hol" klinken zijn ze rijp
Wij eten bijna een keer per week burito'squote:Op maandag 17 juli 2006 13:57 schreef Richardfun het volgende:
Enige 'probleem' met de wereldgerechten is dat Nosh dan dus gezelschap moet vinden om mee te eten, aangezien het een beetje veel is voor 1 persoon. De burrito's zijn echt fantastisch van die wereldgerehten.
Inderdaad, al het spul in dat pakje is toch houdbaar en qua ingrediënten koop je gewoon de helft. Er staat ook altijd op voor 2-3 personen en aangezien wij met z'n tweeën zijn koop ik iets minder vlees.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:20 schreef Conflict het volgende:
[..]
Wij eten bijna een keer per week burito's
Maar het kan best hoor, je hoeft niet speciaal voor twee personen te maken, je kan gemakkelijk alles door de helft doen
Mise en Placequote:Op maandag 17 juli 2006 14:30 schreef piepster het volgende:
Woei, dit is bijna net zo spannend als IJsblokjes... zonder eigen smaakje en mooi doorzichtig
Tipje. Zet op een aparte tafel in de keuken alle spullen die je nodig hebt al op volgorde klaar, voor je begint met wat dan ook. Dus ook de pannen, ovenschaal, spatel, peper, zout etc.
Aan het eind moet er niks meer op de tafel liggen (als het goed is.)
Zo deed ik het in het begin, en nu als ik erg uitgebreid kook, ook.
ik denk dat tijdens het koken opruimen nog iets te ver gegrepen is voor de TS. Laat 'm eerst dat eitje maar even bakkenquote:Op maandag 17 juli 2006 14:32 schreef piepster het volgende:
oh, en probeer tijdens het koken al op te ruimen. Anders komt er van opruimen en afwassen na het eten niks terecht. En begin ook met een schone keuken. Anders verzand je in de chaos van de vorige dag, en ben je naar een paar dagen de draad in de keuken volledig kwijt, en kan je nieuw servies gaan kopen. (heb ik al eens gehad. )
Je kan ook alles snijden en dan op een bord leggen, als je het vlees maar apart houdt.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:36 schreef piepster het volgende:
Een beetje voorbereiding a la Joop Braakhekke. Je zou ook alles al kunnen snijden en in kleine bakjes doen. Ik kan zelf nooit kiezen of ik die extra berg afweas erger vindt, of de chaos en het plotseling nog wat moeten snijden.
Dat is een goeie idd.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:40 schreef Conflict het volgende:
[..]
Vlees en groenten moeten altijd gescheiden blijven. Dit geldt vooral voor kip. Je moet dus nooit kip snijden en dan de tomaten voor de salade met hetzelfde mes en snijplank want daar kan je heel erg ziek van worden!
Opruimen is ook een nette stapls met vieze spullen maken op de hoek van het aanrecht, zodat je nog ruimte voor je snijplankje overhoudt.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:38 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
ik denk dat tijdens het koken opruimen nog iets te ver gegrepen is voor de TS. Laat 'm eerst dat eitje maar even bakken
goede tip van jullie over die knoflookquote:Op maandag 17 juli 2006 14:55 schreef Conflict het volgende:
Ik mis de groenten bij de kip. Heb je nog een blikje doperwten ofzo?
En ff over die knoflook, dat zijn geen twee teentjes, maar twee bollen. Je moet er een teentje uithalen. Omdat ik het jou makkelijk wil maken ga ik nu een filmpje maken hoe dat werkt.
Dat bedacht ik me ook toen ik dat ding had afgerekend. Misschien waren drumsticks een beter idee, maar ja.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:56 schreef Conflict het volgende:
ohh, filmpje hoeft al niet meer
Edit: van die kip had ik misschien een beetje moeten nuanceren. Dat is namelijk best veel voor 1 persoon
EEND MET WHISKYquote:Op zondag 16 juli 2006 01:33 schreef ArtyShock het volgende:
Hee... De eend met whiskey is nog niet langsgeweest.
Zeer waar. Ik neem aan dat TS thuis een flinke diepvries heeft, de rest van de kip kan dus (zonder eerst in de oven te zijn geweest!!) daar in.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:56 schreef Conflict het volgende:
ohh, filmpje hoeft al niet meer
Edit: van die kip had ik misschien een beetje moeten nuanceren. Dat is namelijk best veel voor 1 persoon
!quote:Op maandag 17 juli 2006 15:04 schreef Conflict het volgende:
knoflookfilm komt eraan
edit:
http://youtube.com/watch?v=KHjU6-7QRvY
.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:04 schreef Conflict het volgende:
knoflookfilm komt eraan
edit:
http://youtube.com/watch?v=KHjU6-7QRvY
je doet het wel snel hoor, nu denkt ie dat je een googelaar moet zijn ofzoquote:Op maandag 17 juli 2006 15:04 schreef Conflict het volgende:
knoflookfilm komt eraan
edit:
http://youtube.com/watch?v=KHjU6-7QRvY
sorry, zal ff ritalin halenquote:Op maandag 17 juli 2006 15:10 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
je doet het wel snel hoor, nu denkt ie dat je een googelaar moet zijn ofzo
* Alfisti gaat vanavond de Pastasalade met feta á la RichardF makenquote:Op zondag 16 juli 2006 22:58 schreef MUUS het volgende:
. We willen foto's en verslagen. Uiteraard staan wij ook voor jou klaar in tijden van nood, want zo zijn we.
och zolang hoeft dat toch allemaal niet te duren?quote:Op maandag 17 juli 2006 15:10 schreef Conflict het volgende:
helaas kan ik met mijn camera maximaal filmpjes van 30 seconden maken
Nee, dat is ook wel zoquote:Op maandag 17 juli 2006 15:15 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
och zolang hoeft dat toch allemaal niet te duren?
Dat doe ik nooit, flikker 'm met schil en al in de pers. Misschien gaat dat alleen bij die ikea dingen.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:18 schreef piepster het volgende:
Wel eerst het schilletje eraf halen.
quote:Op maandag 17 juli 2006 15:14 schreef Alfisti het volgende:
[..]
* Alfisti] gaat vanavond de [url=http://forum.fok.nl/topic/885081/2/50#39872796]Pastasalade met feta á la RichardF[/url maken
Even bij de Appie geweest net en alle spullen gehaald
wel eerst ff het schilletje eraf halen he!quote:Op maandag 17 juli 2006 15:15 schreef Conflict het volgende:
Die knoflook moet ook in de knoflookpers trouwens. Of heel erg fijn snijden.
Knoflookpers:
[afbeelding]
Als je nou eerst eens lezen en daarna gaat postenquote:Op maandag 17 juli 2006 15:31 schreef Euc- het volgende:
[..]
wel eerst ff het schilletje eraf halen he!
Probeer je te helpen, is het weer niet goed. Flikker ook maar op met je kuttopic.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:32 schreef Conflict het volgende:
[..]
Als je nou eerst eens lezen en daarna gaat posten
zo is het helemaal goed opgelostquote:Op maandag 17 juli 2006 15:33 schreef Euc- het volgende:
[..]
Probeer je te helpen, is het weer niet goed. Flikker ook maar op met je kuttopic.
Als je het zonder schil doet, dan kun je de prut die in je pers achterblijft ook gewoon gebruiken. Met schil zit die schil daar tussen, en da's niet echt smakelijk.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:23 schreef Conflict het volgende:
[..]
Dat doe ik nooit, flikker 'm met schil en al in de pers. Misschien gaat dat alleen bij die ikea dingen.
Ik probeer met een normale reactie te helpen, is het weer niet goed omdat meneer kontenkusser/hielenlikker het zijn hele leven al fout doet, en mijn manier dus automatisch niet goed is. Stik er dan maar in.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:38 schreef MissyMirjaM het volgende:
euc, er is al eerder gevraagd of je je iets rustiger wilde opstellen..?
kunnen we niet gewoon TS helpen zonder dat gedoe?
heerlijk ja!quote:Op maandag 17 juli 2006 15:55 schreef Remco_h het volgende:
ik snij mijn knoflook altijd, vind t wel lekker af en toe een stukje knoflook tegen te komen
.quote:Op maandag 17 juli 2006 14:25 schreef MUUS het volgende:
DAN GA JE DAT GEWOON LEKKER ZELF ERIN STOPPEN! POEP AAN DAT RECEPT! YOU THA MAN!
Ja dat klopt ook wel, maar dat vind ik besparingen die handig zijn voor in de oorlogquote:Op maandag 17 juli 2006 15:49 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Als je het zonder schil doet, dan kun je de prut die in je pers achterblijft ook gewoon gebruiken. Met schil zit die schil daar tussen, en da's niet echt smakelijk.
Doe eens rustig.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:57 schreef Euc- het volgende:
[..]
Ik probeer met een normale reactie te helpen, is het weer niet goed omdat meneer kontenkusser/hielenlikker het zijn hele leven al fout doet, en mijn manier dus automatisch niet goed is. Stik er dan maar in.
knoflook (zag laatst iets op tv over een knoflook restaurant waar een van de voorgerechten een bol knoflook is..... iets teveel van t goede )quote:Op maandag 17 juli 2006 15:57 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
heerlijk ja!
maarja ben dan ook een echte knoflookjunk
lekker manquote:Op maandag 17 juli 2006 16:09 schreef Remco_h het volgende:
[..]
knoflook (zag laatst iets op tv over een knoflook restaurant waar een van de voorgerechten een bol knoflook is..... iets teveel van t goede )
Die zit in Rotterdam op de nieuwe binnenweg geloof ik, je ruikt het goed als je daar langs loopt.quote:Op maandag 17 juli 2006 16:09 schreef Remco_h het volgende:
[..]
knoflook (zag laatst iets op tv over een knoflook restaurant waar een van de voorgerechten een bol knoflook is..... iets teveel van t goede )
Dat is misschien een goede vervanger voor de gemarineerde kip, eigenlijk! Al wil ik natuurlijk niet de hele kip braden, want dan kun je de helft weer gezellig aan de buurtkatten geven, en dat is ook weer zoiets.quote:Op maandag 17 juli 2006 16:12 schreef Puckzzz het volgende:
Euhmm...ik heb een recept Knoflook kip (TS ff opletten is nl. heel makkelijk want ik ben ook een ramp in de keuken)
men neme 1 hele kip, maakt wat kerfjes in de huid, stop daar een heel gepeld teentje onder de huid. Ik doe altijd een stuk of 10 / 12 en gooi er ook nog los een paar naar binnen
In de oven lekker braden
ow nog ff een tip voor Nosh:
als je die kip gaat klaarmaken, kijk even of er binnenin niet een zakje inzit met de organen en het nekje
ik ben nogsteeds op zoek naar t (exacte) gerecept van een soepje wat ik in de perigord heb gegeten...quote:
Ik vind kippenkut staren toch iets voor gevorderden.quote:Op maandag 17 juli 2006 16:12 schreef Puckzzz het volgende:
ow nog ff een tip voor Nosh:
als je die kip gaat klaarmaken, kijk even of er binnenin niet een zakje inzit met de organen en het nekje
wat je overhebt kan je gewoon bewaren!quote:Op maandag 17 juli 2006 16:18 schreef Nosh het volgende:
[..]
Dat is misschien een goede vervanger voor de gemarineerde kip, eigenlijk! Al wil ik natuurlijk niet de hele kip braden, want dan kun je de helft weer gezellig aan de buurtkatten geven, en dat is ook weer zoiets.
Ach, kan je tenminste een keer hele hand erin steken zonder gezeik.quote:Op maandag 17 juli 2006 16:18 schreef MUUS het volgende:
[..]
Ik vind kippenkut staren toch iets voor gevorderden.
Knoflookrestaurant 'Look' zit op de 's Gravendijkwal.quote:Op maandag 17 juli 2006 16:16 schreef Conflict het volgende:
[..]
Die zit in Rotterdam op de nieuwe binnenweg geloof ik, je ruikt het goed als je daar langs loopt.
quote:Op maandag 17 juli 2006 16:25 schreef Conflict het volgende:
[..]
Ach, kan je tenminste een keer hele hand erin steken zonder gezeik.
En Nosh zo de volgende dag tegen zijn vrienden: "Gisteren een goede dag, man! Ik heb zelf gekookt én een chick gefist. ."quote:Op maandag 17 juli 2006 16:25 schreef Conflict het volgende:
[..]
Ach, kan je tenminste een keer hele hand erin steken zonder gezeik.
o, da's heel dichtbij toch?quote:Op maandag 17 juli 2006 16:27 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Knoflookrestaurant 'Look' zit op de 's Gravendijkwal.
De 's-Gravendijkwal kruist de Nieuwe Binnenweg. Als je vanaf het centrum komt ga je op die kruising (daar waar vroeger Tampopo zat) linksaf. Houd de linkerkant van de 's-Gravendijkwal aan, en dan zit-ie volgens mij nog voor de eerstvolgende zijstraat.quote:
Tegenover die koffieshop daar, op de hoekquote:Op maandag 17 juli 2006 16:43 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
De 's-Gravendijkwal kruist de Nieuwe Binnenweg. Als je vanaf het centrum komt ga je op die kruising (daar waar vroeger Tampopo zat) linksaf. Houd de linkerkant van de 's-Gravendijkwal aan, en dan zit-ie volgens mij nog voor de eerstvolgende zijstraat.
quote:Op maandag 17 juli 2006 16:46 schreef Bruce117 het volgende:
Nog geen berichten van ontplofde keukens.
Het gaat helemaal goed komen met TS.
bronquote:Zware ontploffing in Amersfoort
AMERSFOORT- Omstreeks vier uur in de namiddag werd een woonwijk in Amersfoort opgeschrikt door een zware ontploffing in een rijhuis. Politie en brandweer zijn ter plaatse. Over de oorzaak is nog niets bekend, maar gedacht wordt aan een gaslek. In een straal van 100 meter sneuvelden er ruiten door de druk en door rondvliegende projectielen. "Ik stond rustig in mijn tuin te werken. Opeens hoor ik een luide knal in het huis hierachter, en vloog er een hardgekookt ei door mijn ruit!", verklaarde een geschrokken buurtbewoner. Anderen spraken over vliegende spatels en vorken. Er zijn voorlopig geen meldingen van slachtoffers.
* Alfisti is bezigquote:Op maandag 17 juli 2006 15:18 schreef MUUS het volgende:
Alfisti gaat ook meteen beginnen! .
. Go Nosh. .
. It's your birthday. .
. Go Alfisti. .
. It's your birthday. .
't is gewoon de harde waarheid.quote:
Oei oei oei, ik ben al weg. Ik zal eens een recept met humor als ingrediënt proberen op te scharrelen.quote:
Ik was het alweer vergeten.quote:Op maandag 17 juli 2006 15:26 schreef Conflict het volgende:
Biancavia en ik hadden he idee om ons deze week ook aan dit menu te gaan houden
quote:Op maandag 17 juli 2006 17:30 schreef Clourhide het volgende:
[..]
Oei oei oei, ik ben al weg. Ik zal eens een recept met humor als ingrediënt proberen op te scharrelen.
Drie dagen achter elkaar lasagna. Nostalgisch dit topic.quote:Op maandag 17 juli 2006 13:57 schreef Richardfun het volgende:
Enige 'probleem' met de wereldgerechten is dat Nosh dan dus gezelschap moet vinden om mee te eten, aangezien het een beetje veel is voor 1 persoon. De burrito's zijn echt fantastisch van die wereldgerehten.
Als je even investeert in een koelkast kun je 6 dagen afwisselen tussen de pan macaroni en de schaal lasagna .quote:Op maandag 17 juli 2006 17:48 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Drie dagen achter elkaar lasagna. Nostalgisch dit topic.
Had ze er iets te snel uitgedaan, omdat anders de ei alweer koud zou zijn. Volgende keer iets beter plannen.quote:Op maandag 17 juli 2006 18:12 schreef Conflict het volgende:
En de broodjes moeten inderdaad iets langer in de oven, tot ze een beetje bruin zijn
Maakt niet zo uit hoor, olie of boter, dat maakt het niet makkelijker ofzo.quote:Op maandag 17 juli 2006 18:16 schreef Nosh het volgende:
[..]
Had ze er iets te snel uitgedaan, omdat anders de ei alweer koud zou zijn. Volgende keer iets beter plannen.
En volgende keer is zonnebloemolie oid misschien een betere optie. Dit verdeeld nogal lastig. Maar toch
Dan krijg je dus van die vieze bruine randjes om je ei heen.quote:Op maandag 17 juli 2006 18:19 schreef Conflict het volgende:
braadboter kan makkelijk trouwens
Welnee, ik gebruik altijd zulke boter, eitje heeft iets te lang in de pan gelegen. Sommige mensen vinden die randjes trouwens lekkerquote:Op maandag 17 juli 2006 18:20 schreef Dementor het volgende:
[..]
Dan krijg je dus van die vieze bruine randjes om je ei heen.
Goede vraag!quote:Op maandag 17 juli 2006 18:53 schreef Bruce117 het volgende:
Het is gelukt.
Resultaat had natuurlijk beter kunnen zijn, maar het is zeker eetbaar.
Ben al benieuwd naar de kip van morgen.
Ligt de kip op dit moment in de koelkast of de vriezer ?
Dit gaat namelijk morgen wel een verschil uitmaken in de voorbereiding!
Ja en als die gasten komen dan kunnen ze natuurlijk een beetje helpenquote:Op maandag 17 juli 2006 19:27 schreef piepster het volgende:
Dat denk ik ook. Een kip in de oven klaarmaken is nog een beste klus. Chicken tonight moet te doen zijn, na het ei-succes.
Rijstbuiltjes nemenquote:Op maandag 17 juli 2006 19:24 schreef Conflict het volgende:
Misschien is het beter om die kip een paar dagen vooruit te zetten en iets makkelijkers te doen morgen. Bijvoorbeeld de chicken tonight naar morgen te verplaatsen en dan die kip met je vrienden opeten
Zat er trouwens rijst bij de chicken tonight? Want dat vergt wat extra aandacht, ik kan nog steeds geen fatsoenlijke rijst koken.
Als het goed is staat op het etiket hoe lang je die kip kan bewaren, Je kan 'm ook invriezen, alleen moet je 'm dan echt de ochtend van de dag dat 'ie de oven ingaat uit de vriezer halen. Zodra hij ontdooit is (met dit weer snel) mag íe in de koelkast wachten tot 'ie de pan ingaatquote:Op maandag 17 juli 2006 20:34 schreef Nosh het volgende:
Chicken tonight wordt het dan. Kan ik die kip dan invriezen?
En de kans op gasten is vrij klein, eigenlijk. Meesten zijn nu op vakantie, en de rest van mijn vrienden wonen op een goede 2 uur reizen.
Hey, er is niets mis met mijn Lasagna .quote:Op maandag 17 juli 2006 18:03 schreef Isabeau het volgende:
Getver, JMG
Zou ik niet doen. Beter is de kip de avond ervoor uit de vriezer te halen en in de koelkast te ontdooien (denk er dan wel aan om de kip in een diep bord te leggen en ergens mee af te dekken)quote:Op maandag 17 juli 2006 20:54 schreef Conflict het volgende:
[..]
Als het goed is staat op het etiket hoe lang je die kip kan bewaren, Je kan 'm ook invriezen, alleen moet je 'm dan echt de ochtend van de dag dat 'ie de oven ingaat uit de vriezer halen. Zodra hij ontdooit is (met dit weer snel) mag íe in de koelkast wachten tot 'ie de pan ingaat
Oh ja, rijst koken. Nou vertelde een Indische gast mij laatst een manier om dit zo simpel voor elkaar te krijgen dat ik hem vol ongeloof heb staan aanstaren. Zo simpel kon het toch niet zijn?quote:Op maandag 17 juli 2006 19:24 schreef Conflict het volgende:
Zat er trouwens rijst bij de chicken tonight? Want dat vergt wat extra aandacht, ik kan nog steeds geen fatsoenlijke rijst koken.
Als je vergeten bent om iets uit de vriezer te halen, en de kip (of het stuk vlees, daar werkt het ook voor) in een waterdichte verpakking zit gesealed kun je ook de wasbak van je aanrecht vol zetten met heet water (niet kokend, maar gewoon het hete water uit de kraan) en hem daar in leggen. Binnen 10-15 minuten is het dan vaak volledig ontdooid, en een stuk sneller en gelijkmatiger dan de ontdooistand van de magnetron. En je hebt niet het risico dat bepaalde delen al gaar zijn gekookt en andere nog bevroren zijn.quote:Op maandag 17 juli 2006 22:12 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Zou ik niet doen. Beter is de kip de avond ervoor uit de vriezer te halen en in de koelkast te ontdooien (denk er dan wel aan om de kip in een diep bord te leggen en ergens mee af te dekken)
Nee, dat was het niet .quote:Op maandag 17 juli 2006 22:22 schreef MissyMirjaM het volgende:
1 vingerkootje water in de pan bij de rijst, beetje zout, en droog laten koken
Ja, sorry .quote:Op maandag 17 juli 2006 22:18 schreef Conflict het volgende:
Kerel!
Het is bij mij of nog niet gaar, of rijstepap, of net geen pap, maar wel zo klef dat je er mee kan kleien. Mooi gaar en heel licht plakkerig (niet klef, maar wel zodat je het nog met stokjes kan eten) lukt me bijna nooit.quote:Op maandag 17 juli 2006 22:34 schreef Remco_h het volgende:
qua rijst koken...
ik doe altijd veel te veel water in de pan, gewoon die 8 minuten koken, daarna afgieten en ff 15 minuten laten staan...daarna ff de vork door de rijst om deze los te krijgen
altijd goed....
waarschijnlijk zei hij koop een rijstkoker! (al mijn indische/surinaamse vrienden hebben er 1)quote:Op maandag 17 juli 2006 22:39 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Het is bij mij of nog niet gaar, of rijstepap, of net geen pap, maar wel zo klef dat je er mee kan kleien. Mooi gaar en heel licht plakkerig (niet klef, maar wel zodat je het nog met stokjes kan eten) lukt me bijna nooit.
Daarom klonkt die manier van die Indische gast zo goed, je hoefde eigenlijk niet eens op de tijd te letten volgens mij. Maar ja... Ik kan het me dus g&$^%(& niet meer herinneren .
Nee. Wel ongeveer dat principe, maar dan met een gewone pan op een fornuis. Het ging vnl om de juiste verhouding van water en rijst, en het moment waarop je het gas uitdraait, de deksel op de pan doet en het zaakje gewoon laat staan.quote:Op maandag 17 juli 2006 22:50 schreef Remco_h het volgende:
[..]
waarschijnlijk zei hij koop een rijstkoker! (al mijn indische/surinaamse vrienden hebben er 1)
ook erg handig, afgemeten water en rijst erin, stekker erin en w8en... altijd perfecte rijst!
maak jij deel twee?quote:Op maandag 17 juli 2006 22:40 schreef MUUS het volgende:
Alfisti, is alles goed gegaan? Kom even updaten!
Sure, ik ga wel even knutselen.quote:
"koken voor dummies'?quote:
Droogkoken dus.quote:Op maandag 17 juli 2006 22:58 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Nee. Wel ongeveer dat principe, maar dan met een gewone pan op een fornuis. Het ging vnl om de juiste verhouding van water en rijst, en het moment waarop je het gas uitdraait, de deksel op de pan doet en het zaakje gewoon laat staan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |