abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_39883325
quote:
Op zondag 16 juli 2006 17:19 schreef Dennus-F het volgende:

[..]

Ten eerste het is niet jullie:P ik ben zeker geen vvogér als je het omrekend 46000 door 12, is zo 3833 per maand. Toch niet verkeerd voor 4 x per week een avond naar Harderwijk te gaan. Als ie daarnaast ook nog een baan heeft van pakweg 20 uur zit ie ook op 5000 per maand leuk bedrag !
Sorry, jij was voor een andere Harderwijker club.

Misschien werkt Wieb ook wel bij het Dolfinarium, 20 uur in de week.
ASWH, de trots van de regio
pi_39884540
Haha:P misschien kan die die wel temmen:P Bij VVOG denken ze dat ze bij de eerst 5 eindigen dit jaar!
pi_39884594
Tja, dat is wat gewaagd. Hun eindsprint was wel goed, maar dan nog moeten ze wat ploegen voorbij...
ASWH, de trots van de regio
pi_39885326
Ik vond het wel jammer dat ze dit jaar niet degradeerde:P
  maandag 17 juli 2006 @ 03:28:07 #105
7889 tong80
Spleenheup
pi_39895477
Ik ben te laat geboren

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_39911041
NIVO speelde destijds toch ook geen hoofdklasse tong??
ASWH, de trots van de regio
pi_39918966
quote:
Niet voor 'bitterballen' alleen
«Terug Gepubliceerd op maandag 05 september 2005

De betalingen in de amateurwereld van Amsterdam

Officieel betaalt geen enkele amateurclub zijn spelers, maar toch zijn er jaarlijks duizenden 'overschrijvingen' in het amateurvoetbal. Clubs die willen presteren, komen er niet onderuit om goede spelers aan te trekken. Uiteindelijk betaalt dus bijna elke amateurclub zijn spelers. Ja zelfs AFC.

Natuurlijk zal Saïd Saïdi Amor zeggen, dat hij dit seizoen voor Türkiyemspor speelt, omdat hij mee wil doen om de prijzen. Natuurlijk is AFC volgens Murat Böke even een veel leukere club dan Türkiyemspor. En uiteraard vindt Henry Bakker de bitterballen bij JOS/Watergraafsmeer lekkerder dan bij AFC. Allemaal gegronde redenen om van club te veranderen. Meestal is de ware reden van een amateurtransfer echter gewoon een kwestie van geld. In de hoofdklasse valt voor een voetballer al het nodige te verdienen, maar ook daaronder. Dat geldt overigens in mindere mate voor Amsterdam De zondaghoofdklassers kunnen hier qua begroting niet op tegen zaterdaghoofdklassers uit de vissersdorpen en de bollenstreek, waar spelers bedragen krijgen die nogal eens boven de 30.000 euro per seizoen liggen.

Clubs en spelers doen vaak krampachtig als het gaat om praten over betalingen. Dit vooral uit angst voor de Belastingdienst (als het gaat om zwart geld) Ook zijn ze bang voor wrevel tussen spelers onderling. Bovendien kunnen hoge betalingen leiden tot onvrede bij de rest van de vereniging Zeker bij de vrijwilligers die de club wekelijks voor niets draaiende houden.

Ajax-zaterdag vormt een uitzondering als het om betalen gaat. De club teert vooral op de goede naam en de mogelijkheid toch nog ontdekt te worden Bovendien heeft de club prima faciliteiten en krijgt iedere speler twee seizoenkaarten van het grote Ajax. Dat laatste is natuurlijk geen lokkertje voor de topspelers in het amateurvoetbal. Dus doet Ajax in de competitie eigenlijk nooit mee om de prijzen.

In het zondagvoethal, taboe voor de christelijke clubs wordt minder betaald. Vandaar dat de Amsterdamse clubs mee kunnen doen om de titel. En dat gebeurt ook met de nodige centen. Spelers bij hoofdklassers krijgen gemiddeld een wedstrijdpremie van honderdvijftig euro voor een gewonnen wedstrijd. De toppers ontvangen daar maandelijks nog een vast bedrag bovenop. Een goede hoofdklassespeler verdient zo’n tienduizend euro per jaar. ,,Het is minder dan wat ik op zaterdag had kunnen krijgen. Toch klaag ik niet. Bij mijn huidige club krijg ik vaak genoeg wat extra toegeschoven'', zegt een aanvaller die uit angst voor de Belastingdienst niet met zijn naam in de krant wil.

Een oud –Xanthos-speler beaamt dat de Belastingdienst een oogje in het zeil houdt. ,,Ik werd ooit gebeld door een inspecteur die mijn naam op een betalingslijst van de club had gezien. Ik zei hem dat ik niets betaald had gekregen en dat ik zou stoppen als ik zou weten dat anderen wel betaald werden. Daarna heb ik nooit meer iets van hem gehoord.'' De speler kreeg naar eigen zeggen toendertijd achthonderd gulden per maand.

Dergelijke bedragen zijn niet voor iedereen weggelegd. Clubs hebben vaak met iedere speler aparte afspraken. Jeugdspelers krijgen het eerste jaar meestal niets. En het mag duidelijk zijn dat onopvallende backs ook niet op de hoofdprijs hoeven te rekenen.
In Amsterdam worden de spelers veelal via het zwarte circuit betaald, al ontkennen de clubs dat hardnekkig en valt dit deel ook volledig buiten de begroting. Andere clubs zoals Argon uit Mijdrecht, hebben een stichting, waaruit spelers hoofdzakelijk wit worden betaald. De meeste zaterdag-hoofdklassers werken ook via deze opzet, waarbij sponsors geld storten in de stichting.

Amsterdamse clubs moeten het veelal hebben van de 'zwarte' achtergrondsponsors. Sommige verenigingen teren op enkele geldschieters of soms zelfs één grote suikeroom. De amateurvoetbalwereld wacht bijvoorbeeld al langer af wat met Türkiyemspor zal gebeuren, mocht de grote man Nedim Imaç zich terugtrekken.

Ook AFC betaalt, al zal de club dat nooit helemaal toegeven. ,,We staan onderaan de ladder qua betalingen Voor achtduizend euro per jaar moet je niet bij ons zijn'', aldus AFC-voorzitter Machiel van der Woude. ,,Ik heb wel eens gehoord dat er een lease-auto gegeven is, dat wel. Alles wat wij doen, gebeurt echter wit.'' Maar AFC zorgde altijd dat er middelen voor spelers beschikbaar waren. In de jaren zestig zei men al sarcastisch: ,,In Amsterdam betalen twee clubs écht niet, Zwarte Schapen en AFC''. Men bedoelde het omgekeerde. AFC biedt meer dan geld. Een goede maatschappelijke ontwikkeling bijvoorbeeld. Menig AFC'er is via het netwerk van Amsterdam-Zuid aan lucratieve banen gekomen. Vaak ook bij sponsors van de club zelf. Als het nodig is, is er ook altijd wel een sponsor die gewoon iets handje contantje geeft. Of in het geval van Rody Turpijn zorgt voor een nieuwe fiets.

Onder de hoofdklasse doen clubs er ook alles aan om spelers te lokken Oriënt (het huidige Nieuwendam) probeerde het jaren met maaltijden. Het betalen 'in natura' gebeurt vaker. ,,Ik kon wekelijks bij onze sponsor , de slager, langs voor mijn vlees. Zeker na een zege was het feest. Dan lagen de stevige bief stukken klaar'', zegt een voormalige amateurvoetballer.Veel clubs kiezen toch voor de betaling in harde euro's. Zelfs vierdeklasser Pancratius gaf zijn spelers afgelopen seizoen 75 euro voor een overwinning. Een titel leverde de wedstrijdpremie echter niet op. 75 euro is overigens een bedrag dat voor veel eersteklassers en tweede-klassers normaal is.

Om dit seizoen als amateurvoetballer in Amsterdam goed te verdienen, moet je volgens de hardnekkigste geluiden bij JOS/Watergraafsmeer, SC Voorland-zaterdag en Chabab zijn. Door veel spelers van andere clubs wordt JOS/Watergraafsmeer zelfs het Chelsea van het amateurvoetbal genoemd. ,,Daar wordt tot op het schandalige af betaald'', aldus een voormalige speler. Volgens hem kon JOS/Watergraafsmeer vorig seizoen daardoor met toppers als Marciano Boumann en Raimundo Mendes promoveren naar de eerste klasse.

Eersteklassers DWS en DCG zijn er juist op achteruitgegaan. Bij DWS kan het zelfs zo zijn dat niets wordt uitgekeerd, terwijl bij DCG spelers 'slechts' de vrijwilligersvergoeding kunnen innen. Onder Ton Ojers stond DCG altijd bekend als de club waar alles mogelijk was. Spelers kregen auto's en Ojers schroomde niet om enkele van hen ook uit eigen zak te betalen. Onder het nieuwe bestuur is aan de extreem hoge bedragen een einde gekomen. Daarmee doet DCG het slimmer dan het immer in geldnood verkerende Zeeburgia. Dat keerde naar verluidt afgelopen seizoen nog premies uit aan eerste elftalspelers (vijftig euro per zege). Andere spelers werden juist geroyeerd, omdat ze hun contributie niet hadden betaald.
http://www.afc34.nl/index.php?keuze=3&subkeuze=0&dockeuze=nieuwsdetails.php&doctabelidkeuze=nieuwsId&intdocidkeuze=1306
pi_39919248
Is Ton Ojers zo'n vermogende man?
God gaf de mens vrijheid en we kunnen dus al met al aannemen dat hij niet verantwoordelijk is voor menselijke misdaden. Alleen hij die de mens heeft geschapen draagt echter de volle verantwoordelijkheid voor de stront.
pi_39920255
Valt denk ik nogal mee, hij heeft volgens mij een leuk lopende sportzaak, maar daar houd het wel mee op.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 11:04:37 #110
59819 deejaylethal
Nieuw voetbalseizoen
pi_39933443
Bij DOVO reed Germaine Levant is een wel hele vette bak. Ook weet ik dat een oud-speler van DOVO (een jonge gast, 20 jaar) bij Lienden vorig jaar ruim 2000 euro per maand ving.
Een speler als Marco Holster bij DOVO zal toch echt wel het driedubbele krijgen.
Be your best
vv DOVO, AFC AJAX, FC Groningen
This Year: Dublin - Belfast - Barcelona - Paris - Lowlands
  dinsdag 18 juli 2006 @ 11:06:10 #111
69066 cohen
immer 2.
pi_39933485
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 11:04 schreef deejaylethal het volgende:
Bij DOVO reed Germaine Levant is een wel hele vette bak. Ook weet ik dat een oud-speler van DOVO (een jonge gast, 20 jaar) bij Lienden vorig jaar ruim 2000 euro per maand ving.
Een speler als Marco Holster bij DOVO zal toch echt wel het driedubbele krijgen.
je denkt toch niet dat een hoofdklassespeler 6000 euro in de maand vangt? dat betalen ze vaak niet eens in de eerste divisie.
wie zaait zal oogsten.....
pi_39934931
Dat is wel erg veel ja, maar dat Holster meer krijgt dan 2000 per maand lijkt me dan weer wel.

Overigens, nog een leuk voorbeeld:

Thijs Houwing, voormalig jeugdinternational, kreeg bij Cambuur geen contract meer. Thijs, die volgens de verhalen of in Leeuwarden of in Vasse (tegen de Duitse grens) woont, zou bij HHC in Hardenberg gaan spelen. Plots koos hij echter voor Kozakken Boys in Werkendam, volgens eigen zeggen "wegens sportieve redenen."

Juist Thijs, jij gaat vier keer per week twee uur heen en twee uur terug rijden om in jezelf te investeren!
ASWH, de trots van de regio
pi_39935168
Wat een geldwolf die Thies! lekker 16 uur reizen per week !
pi_39936134
Thijs Houwing wordt volgens mij nog regelmatig in het nachtleven van Leeuwarden gespot, dus zal daar nog wel wonen.
  dinsdag 18 juli 2006 @ 14:41:44 #115
59819 deejaylethal
Nieuw voetbalseizoen
pi_39940272
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 11:06 schreef cohen het volgende:

[..]

je denkt toch niet dat een hoofdklassespeler 6000 euro in de maand vangt? dat betalen ze vaak niet eens in de eerste divisie.
Reken maar op minstens 3200 per maand...
Be your best
vv DOVO, AFC AJAX, FC Groningen
This Year: Dublin - Belfast - Barcelona - Paris - Lowlands
pi_39945136
Betalen ze dat bij DOVO schoon? Dat is meer dan 30000 op jaarbasis dan. Fikse bedragen.
ASWH, de trots van de regio
pi_39946247
Ik geloof er niks van. 3200 per maand schoon, dat verdienen spelers als René Bot en Joost Volmer zo ongeveer.
God gaf de mens vrijheid en we kunnen dus al met al aannemen dat hij niet verantwoordelijk is voor menselijke misdaden. Alleen hij die de mens heeft geschapen draagt echter de volle verantwoordelijkheid voor de stront.
pi_39946427
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 17:12 schreef methodmich het volgende:
Betalen ze dat bij DOVO schoon? Dat is meer dan 30000 op jaarbasis dan. Fikse bedragen.
Zeker na een degradatie.
AFC Ajax, IJsselmeervogels & Indiana Pacers
  dinsdag 18 juli 2006 @ 18:08:43 #119
59819 deejaylethal
Nieuw voetbalseizoen
pi_39946599
Haha... Ja, dat is nu wel anders. Van precieze bedragen heb ik geen idee. Maar 1+1=2, dus vandaar dat ik op dit bedrag kom.
Be your best
vv DOVO, AFC AJAX, FC Groningen
This Year: Dublin - Belfast - Barcelona - Paris - Lowlands
pi_39973478
Okee. Dat is vaak het probleem, het blijft deels gissen omdat geen enkele speler echt naar buiten zal brengen wat hij exact krijgt. Overigens interesseert dat me ook niet zo heel erg, zolang ze goed spelen.
ASWH, de trots van de regio
  woensdag 19 juli 2006 @ 22:46:51 #121
7889 tong80
Spleenheup
pi_39991495
Mij interesseert het wel

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_39995578
De gebroeders de Winter krijgen iig 24.000 euro zonder wedstrijdpremies bij de IJsselmeervogels. Ze gingen met hun contract naar de buren van Spakenburg en daar waren ze binnen vijf minuten weer weg want die konden het niet betalen
AFC Ajax, IJsselmeervogels & Indiana Pacers
pi_40011391
Lekker dan, om dat zo naar buiten te brengen.

Ze hadden eventueel dus ook best voor de grote concurrent willen spelen. Zullen de Vogels leuk vinden. Geeft niet echt de indruk dat ze nou zo heel graag voor die club willen spelen, maar alleen maar voor de meest betalende ploeg.
ASWH, de trots van de regio
  vrijdag 21 juli 2006 @ 08:46:54 #124
7889 tong80
Spleenheup
pi_40038664
24.000 euro. Waar betalen de Vogels dat in godsnaam van

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_40039011
quote:
Op vrijdag 21 juli 2006 08:46 schreef tong80 het volgende:
24.000 euro. Waar betalen de Vogels dat in godsnaam van

Visboeren en die marktbakkers, die pompen er nogal wat geld in.
Honey ! Take me drunk, i am home !
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')