pi_39476738
Ik wil dus lekker slagroom maken . wat is nu de beste manier om dit zo lekker ogenlijk te maken?

het moet in de koffie kunnen, en op cake.
Ik wil geen zakje met poeder gebruiken, en dan de boel opkloppen.
Vergeef mij de spelfouten, maar ik fok op een mobieltje
pi_39476905
Gewoon een bekertje slagroom kopen, wat lepels suiker er door en opkloppen. Verser en lekkerder kan niet
pi_39476952
maar zijn er niet wat extra ingerdienten wat het een ander lekkerder maakt, ijvoorbeeld vanille erdoor ?
Vergeef mij de spelfouten, maar ik fok op een mobieltje
pi_39477043
ik hou t ook enkel bij slagroom +een paar lepeltjes suiker. Goed opkloppen tot ie stevig en dik is. Heerlijik!
pi_39477085
Soms kan ik genieten van slagroom waar een beetje kaneel en honing doorheen zit... Maar dat ook niet altijd hoor
pi_39477604
vanillesuiker erdoor en gewone suiker?
pi_39477754
Alleen een zakje vanillesuiker. Dan blijft de slagroom langer stijf en is lekker!
  maandag 3 juli 2006 @ 18:08:31 #8
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_39480199
je hebt in duitsland van dat suiker in watervorm
ik moest altijd gewoon 2 pakken room in een spuitbus doen met 4 van die druppels, en dan 2 keer schudden met die slagroomspuitbusjes en dan was t klaar was echt hele lekkere precies goede slagroom
probeer dat spul te krijgen anders, is hier in NL ook te krijgen weet ik zeker.. weet alleen de naam niet atm.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_39482926
Om verwarring met geslachtsroom verder te voorkomen heb ik er maar slagroom van gemaakt

Gewoon verse slagroom kopen en in een vetvrije kom rustig opkloppen, steeds controleren of je het dik genoeg vindt. Eventueel suiker of vanillesuiker gebruiken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 3 juli 2006 @ 20:50:37 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39485060
De lekkerste slagroom
1) Slagroom die je zo eet, dus niet in een saus of zo, moet vers zijn, zo vers mogelijk
2) Slagroom moet je met een garde slaan, niet in een spuitbus met gas opschuimen.
3) Gebruik slagroom met een zo hoog mogelijk vetgehalte
4) Gebruik witte kristalsuiker om het te zoeten

Smaakjes:
Je kan smaakjes aan slagroom toevoegen, zoals
* Gesmolten chocolade
* Vanille (gebruik echte, geen vaniline suiker)
* Ingekookt vruchtesap of zelfgemaakte siropen zoals aardbei of frambozen, of maak eens siroop van kruiden, zoals Lievevrouwebedstro of rozemarijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 juli 2006 @ 22:03:58 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39487686
En blijft de slagroom dan mooi stijf ondanks alle toevoegingen Piet?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 3 juli 2006 @ 22:38:28 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39489085
quote:
Op maandag 3 juli 2006 22:03 schreef Martijn_77 het volgende:
En blijft de slagroom dan mooi stijf ondanks alle toevoegingen Piet?
slagroom is om te eten martijn, niet om te bewaren...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_39489185
quote:
Op maandag 3 juli 2006 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Lievevrouwebedstro
Kun je dat dan eten? Wat voor smaak heeft het?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  maandag 3 juli 2006 @ 22:42:46 #14
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39489259
quote:
Op maandag 3 juli 2006 22:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

slagroom is om te eten martijn, niet om te bewaren...
Ja, dat wel maar ik wil hem wel zo stijf mogelijk eten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 3 juli 2006 @ 23:15:30 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39490665
quote:
Op maandag 3 juli 2006 22:41 schreef Serendips het volgende:

[..]

Kun je dat dan eten? Wat voor smaak heeft het?
Lievevrouwebedstrosmaak, hier in D wordt het kant en klaar verkocht als siroop (lekker in een berliner weisse, een zuur bier) als Waldmeister
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 juli 2006 @ 23:18:48 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39490809
quote:
Op maandag 3 juli 2006 22:42 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ja, dat wel maar ik wil hem wel zo stijf mogelijk eten
Gesmolten chocolade bij geslagen room voegen en dan koud zetten maakt hem heel stevig, geconcentreerde siroop maakt hem slapper, je kan als je het mooi wilt serveren kan je er bv gelatine aan toe voegen, of van die slagroom versteviger
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 juli 2006 @ 23:20:42 #17
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_39490888
een lekkere scheut likeur erdoor is mjam

Voor in de koffie amaretto
Hobbelicious is back!
pi_58155961
Even een kickje:

Hoe kan je je slagroom beter stijf houden als je t op koffie/warme choco doet? Ik weet dat het kan, vroeger in de horeca kreeg je ook wel es van die enorm stevige slagroom die tijden stijf bleef!
(:
pi_58156006
quote:
Op maandag 3 juli 2006 15:58 schreef Mr-Z het volgende:
Gewoon een bekertje slagroom kopen, wat lepels suiker er door en opkloppen. Verser en lekkerder kan niet
Dat, maar dan zonder de suiker.
pi_58156025
Voortaan maar eerst eens de datum lezen.
  zaterdag 19 april 2008 @ 12:41:07 #21
211040 Uccie
Bigger on the inside
pi_58156896
Er bestaat zoiets als klopfix, volgens mij kun je dat door je slagroom gooien en dan loopt ie niet zo snel terug. Maar ik vind wel dat je proeft en ik gebruik het alleen als ik taarten met slagroom garneer.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Volgens WickedTunes ook wel: Hoornroosje
pi_58158937
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 12:41 schreef Uccie het volgende:
Er bestaat zoiets als klopfix, volgens mij kun je dat door je slagroom gooien en dan loopt ie niet zo snel terug. Maar ik vind wel dat je proeft en ik gebruik het alleen als ik taarten met slagroom garneer.
Ja, dat spul heb ik ook nog wel ergens liggen, maar het wordt dan toch echt niet die dikke slagroom..

Wat voor slagroom zit er op slagroomtaarten? Want daar is t ook zo dik!
(:
pi_58164648
Ik gebruik een zakje vanillesuiker uit de natuurvoedingswinkel (fijne rietsuiker met gemalen vanillestokjes) en ik klop hem niet helemaal stijf. Lepeltje Baileys erdoor doet het goed bij chocoladetaart.
pi_58166585
Hmm, je had toch ook iets met geklopte eiwit?
  zaterdag 19 april 2008 @ 23:06:53 #25
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_58168816
slagkom van koper en ijskoud. room erin en met je hand lemniscaatvormig kloppen. snuf zout erin, dan pakken de eiwitstrengen sneller.

uiteraard is dit ook voor eiwit.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')