abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage zaterdag 1 juli 2006 @ 08:09:58 #1
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_39416560
Vandaag in de Telegraaf, wat een walgelijk kutinterview zeg.
quote:


HIJ IS Meneer Kaktus, was kijkcijferkanon met Doet-ie ’t of Doet-ie ’t niet, maakt reclame voor Haribo snoep, schrijft kinderboeken en is misschien wel de creatiefste tv-maker van Nederland. Peter Jan Rens (55) verdween vier jaar geleden opeens uit het gezicht. Intussen maakt hij het in het Verre Oosten. En hij heeft twee gezinnen. Eén met vijf aangenomen kinderen in Bangkok en één met een volwassen dochter in Amsterdam Noord. Het bijzondere leven van Peter Jan Rens…

Het DUBBELLEVEN van Rens Jan

Presentator onderhoudt twee gezinnen


Er zijn heel veel dingen klaar in het leven van Peter Jan Rens. Hij verblijft tegenwoordig afwisselend drie weken in Bangkok en één week in Nederland. En hij is gelukkig in twee gezinnen. Twee jaar geleden liet hij een foto afdrukken op de Meneer Kaktus-internetsite. Peter Jan stond in dikke jas op de Chinese Muur. Hij schreef er toen bij dat hij nog niet zo veel kon onthullen over waar hij mee bezig was. Intussen is dat wel zo. „Ik heb de eerste tijd zoveel gereisd dat ik wel leek te wonen in de businesslounges van vliegvelden”, vertelt hij als altijd guitig. „Nu woon ik me in twee landen. En ik breng de tv en filmbusiness die ik in Thailand doe, nu weer hier aan de man. Het kan vreemd lopen.”
Dat geldt ook voor het gesprek met Peter Jan. Nadat hij eerst uitgebreid heeft verteld over zijn zakelijke successen is er een opmerkelijke wending. We flitsen naar liefdesrelaties. Geanimeerd vertelt hij over Oosters zakendoen. „Wat je daar in Azië meemaakt is geweldig. Ik heb veel geleerd. De kunst is overal binnen te komen met mooie assistentes. Die zeggen dan dingen als: ’Mijn geliefde baas komt over vijf minuten’. Echt leuk, en als zo’n hoge Piet dan over zijn mooie minnares in Birma begint, moet je niet bescheiden fluisteren, maar hardop je bewondering uitspreken. Dat doen al zijn medewerkers aan de vergadertafel. En je moet zelf iets bijdragen aan de discussie. Ik pas me aan, ik praat altijd over mijn vroegere minnares. Zij was beroemd in een popgroep, heel prachtig en heette Angela Groothuizen… Wij hebben natuurlijk echt een liefde beleefd samen. Dat was heerlijk en we zijn nog steeds vrienden. Zij treedt ook op in het programma van omroep Max dat ik heb opgenomen. Dat wordt in juli uitgezonden.”

„Ik ben in Bangkok thuis, maar in Amsterdam ook”

Er valt een stilte. En dan komt het opmerkelijke verhaal er opeens uit. In Amsterdam leeft Peter Jan nog altijd samen met levenspartner Joke, met wie hij dochter Lutein van intussen 25 jaar heeft. Zij werkt bij Endemol. Peter Jan is zeer trots op haar. In Bangkok, vertelt hij, heeft hij echter ook een gezin. Hij kijkt me schattend aan en besluit de feiten gewoon op tafel te leggen. „Ik woon in het centrum van Bangkok met een prachtige Thaise vrouw van 32 jaar, haar zus, haar moeder en vijf kinderen. Op mijn verzoek vertelt deze vrouw dat ze mijn partner is. Dat is voor haar handig en voor mij. En ik voed de kinderen op. De oudste twee zijn meisjes, Net van 15 en Dia van 10, en de andere drie zijn jongens. De jongste hebben we op straat gevonden. We vermoeden dat hij een jaar of vijf, zes is. We hebben hem ontwormd en aan de politie gemeld dat hij bij ons is. Maar er is niemand voor hem gekomen. Dus zorgen we ook maar voor hem. Ik heb dus een echt gezin in Bangkok.”

Status
Peter Jan leest de grote verbazing van mijn gezicht: „Ik heb echt geen liefdesrelatie met die vrouw. Mijn lieve Joke uit Amsterdam weet overal van. Maar ik doe het puur voor de gezelligheid. Ik leef in Thailand als de vader van de familie. Ik heb een Thaise vrouw die voor me zorgt en er zijn kinderen om me heen. Ik geef haar status, zij mij zorgzaamheid. Als ik morgen terugvlieg zit zij met de kinderen op me te wachten.” Gebaart: ”Het is toevallig ontstaan. Ik ontmoette haar en het is er zo van gekomen. Ik had geen zin om wekenlang in zo’n compound voor buitenlanders te gaan wonen en dan een maid in dienst te nemen. Dat is eenzaam; niemand maakt een ontbijt voor je, de prostituees staan in de rij en er is geen gezelligheid. Nu leef ik Thais. Mijn Thaise vrouw is streng religieus boeddhistisch en de kinderen die we in huis hebben beschouwen mij als hun vader. Zo zorg ik ook voor hen. Dat is geweldig om te doen. Ik heb de meisjes op een dure Thaise privéschool gedaan en ze leren ijverig alles wat er maar te leren valt. Ik voel me trots als ze me ’s ochtends om half zes in hun schooluniform gedag komen zeggen. En zij waarderen dat ze niet op blote voeten naar het buurtschooltje moeten. Dan doe je toch iets goed? De jongens help ik op de computer en ik geef Engelse les.”
Peter Jan vertelt vrolijk verder. „Er gebeuren zulke bijzondere dingen. De houding van de mensen daar is zo anders dan wij hier gewend zijn. Voorbeeldje. Ik zei al dat de oma en de zus van mijn Thaise ook in ons huis woonden. Nou iedereen heeft een taak. En oma is verantwoordelijk over het hek. Zij doet dat echter nogal schichtig en laatst had ze de auto van een vertrekkende taxi gevangen. Ik wilde de schade van de deuk vergoeden, maar de chauffeur vergoeilijkte dat hij dan maar sneller door de poort had moeten rijden. Het werd een heel gedoe. Ik begrijp er niet zoveel van behalve dan dat hij nu altijd op onze klandizie kan rekenen.”
Peter Jan lacht: „Ik ben nu gelukkiger dan toen ik alleen op de Nederlandse televisie was. Ik leef meer in de hele wereld. Ik begrijp niet alles, maar geniet van de oosterse wijsheden. Weet je, je weet niet alles als je in Nederland woont. Dat besef bracht mij er vier jaar geleden ook toe ’ja’ te zeggen tegen het krankzinnig voorstel van een Thaise relatie, eens in zijn land te beginnen.”

Schokschoudert: „Ik heb nu een eigen productiebedrijf een mannetje of zes in dienst. We maken tv-programma’s, internetspelletjes, sms-games en we adviseren bij bioscoopfilms. Ik praat nu over de distributie van een waanzinnige Thaise animatiebioscoopfilm over een olifant. In de categorie Shark Tale en The Incredibles. Bij die film heb ik ook geholpen bij het ontwerpen van het uiterlijk van de olifant. Zijn ogen moesten groter, dat is ontroerend. En ze zaten met zijn kont. Een olifantenkont is sterk, maar moet ook ietwat aandoenlijk hangen.”

Eerlijkheid
Ik onderbreek hem. Wil nog even terug naar zijn bijzondere manier van leven. Niemand in Nederland gaat geloven dat hij geen seksuele relatie heeft met de Thaise. Hij kijkt bedachtzaam: ”Ik bedoel hier dus niks mee, maar er is een wijze les die ik van mijn moeder leerde. Die les zegt dat eerlijkheid soms zoveel pijn doet dat het niet eerlijk is om altijd de waarheid te vertellen.”
Vanmiddag is hij in het Amsterdamse zorgcentrum waar vroeg dementerenden samen leven met hun gezin. „Joke doet daar geweldig werk. Zij is gespecialiseerd in die materie. Ik heb een mobiele telefoonapplicatie bedacht die de mensen daar gaat helpen: mobile coaching. Daarmee kun je de mobiele telefoon van bijvoorbeeld je oude moeder bellen, en zonder dat zij hoeft op te nemen tegen haar praten of luisteren of het goed met haar gaat. Ontzettend handig want diegene hoeft zelf niet precies te weten hoe het ding werkt; een tikje tegen het toestel zorgt er ook voor dat de telefoon van de coach gaat rinkelen.”

„In begin woonde ik zowat in de businesslounges van de vliegvelden”

Duizendpoot Peter Jan leunt achterover. Ik herhaal mijn vraag hoe zijn vrouw Joke het allemaal volhoudt. Hij is een week bij haar en vertrekt dan weer drie weken naar zijn Thaise gezin. Joke moet toch wel de meest flexibele mens op aarde zijn. Peter Jan knikt: „Zij heeft het bestaan van de vrouw van een zeeman. En vindt het prima. Er past een Oosterse wijsheid bij: het doel van een relatie is dat je elkaar beter laat functioneren. Zolang dat het geval is, is de liefde gewaarborgd...” Peter Jan laat een echte stilte achter als hij wegloopt. Wat een bijzondere man en wat een bijzonder leven...
pi_39416578
Wat is er mis mee?
  Redactie Frontpage zaterdag 1 juli 2006 @ 08:17:15 #3
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_39416585
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 08:14 schreef Dementor het volgende:
Wat is er mis mee?
De manier waarop hij zichzelf de hemel inprijst alsof hij fucking moeder theresa is. Deze verlopen tv-ster met zn nieuwe gezin, die hij status geeft en naar dure scholen stuurt. Wat hij doet met zn Nederlandse en Thaise vrouw boeit me niet, wel dat vervelende toontje alsof hij een Westerse god is.

En die Lutein van Kralingen. Die moet niks van m hebben, hij heeft haar ook nooit opgevoed ofzo.
pi_39416590
Wat een slijmbal is die journalist vooral
  Redactie Frontpage zaterdag 1 juli 2006 @ 08:24:36 #5
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_39416606
pi_39416622
het is verdwijnen uit het zicht,
niet uit het gezicht
  zaterdag 1 juli 2006 @ 08:31:38 #7
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_39416623
Ik vond het vroeger al een vreemd figuur, wat een weirdo...
pi_39416626
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 08:19 schreef Doderok het volgende:
Wat een slijmbal is die journalist vooral
Bedoel je de laatste zin van het interview? Daar druipt in mijn beleving het sarcasme vanaf.
  Redactie Frontpage zaterdag 1 juli 2006 @ 08:34:05 #9
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_39416636
Peter Jan Rens praat overigens altijd zo, lees dit 3 jaar oude interview maar eens:
quote:
Peter Jan Rens geëmigreerd?


Datum plaatsing: 20-08-2003

Tv-presentator en kinderboekenschrijver Peter Jan Rens lijkt geëmigreerd naar Thailand. De tv-persoonlijkheid, die in Nederland van het scherm verdween na een mislukte spelshow, bewoont een luxe appartement en heeft een eigen kantoor met een vijftal assistentes in Bangkok.

Peter Jan bevestigt dat hij de afgelopen maand in Thailand heeft gewerkt, maar wil op dit ogenblik nog niet onthullen wat hij precies aan het doen is.

'Superfantastisch'

"Ik wil je pas iets laten zien als het klaar is. Ik vertrek maandag opnieuw naar Thailand en blijf er dan weer vijf weken. Ik kan je wel zeggen dat het superfantastisch is. Ik ben bezig voor een firma die groter is dan Endemol. En ik krijg alle medewerking en respect."

"Het is geweldig om met Aziaten te werken. Ik heb zelfs een chauffeur. " Nederlandse toeristen hebben de 52-jarige Peter Jan bezig gezien op de filmset van een Kung Fu-film. Peter Jan: "Eh ja, ik werk met de 29-jarige, Nederlandse vechtsportexpert Ron Smoorenburg. Maar verder zeg ik echt niks."

Landgenoot Smoorenburg is eind januari te zien in Fighting Fish, waarin hij samen met Chantal Janzen en Jennifer de Jong een hoofdrol speelt.

Bron: De Telegraaf
  Redactie Frontpage zaterdag 1 juli 2006 @ 08:43:25 #10
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_39416688
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 08:32 schreef _Floddertje_ het volgende:

[..]

Bedoel je de laatste zin van het interview? Daar druipt in mijn beleving het sarcasme vanaf.
Ik lees de Telegraaf dagelijks, helaas is dit de schrijfstijl van de pagina Privé
pi_39416721
Oh... ik lees de Telegraaf nooit, ben niet bekend met dit soort dweperij zonder dat het ironisch is.
  zaterdag 1 juli 2006 @ 08:53:15 #12
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_39416746
adhd mannetje.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  Redactie Frontpage zaterdag 1 juli 2006 @ 08:55:40 #13
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_39416764
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 08:53 schreef zoalshetis het volgende:
adhd mannetje.
ADHD maakt je toch niet direct een zelfingenomen blaaskaak?
  zaterdag 1 juli 2006 @ 08:56:44 #14
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_39416776
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 08:55 schreef SunChaser het volgende:

[..]

ADHD maakt je toch niet direct een zelfingenomen blaaskaak?
in zijn geval wel. bovendien word ik onrustig van dit soort personen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_39416812
Nog eentje dan maar?
quote:
Van iedereen, dóór iedereen; Kijkers bepalen mede het verloop van Peter Jan Rens' Late Night

Hilversum - Nog altijd spelt hij dagelijks de kranten, maar alles uitknippen dat over hem wordt geschreven, heeft Peter Jan Rens afgezworen. Jammer eigenlijk, want het bijhouden van zo'n 'logboek' kan je later helpen herinneren wat je wanneer bezig hield.

Zo ontdekte de showmaster onlangs, bij het doorbladeren van een vergeeld plakboek uit de jaren 80, dat hij toen al hardop droomde van wat hij per 1 september eindelijk krijgt: een eigen late night show.

"Onder een foto, genomen tijdens de opnamen van de speelfilm Brandende Liefde met Monique van de Ven, stond: hoofdrolspeler Peter Jan Rens heeft nog één grote wens; een dagelijkse live show. Ik kan het me niet herinneren, maar het moet dus toen al door mijn hoofd hebben gespookt."

Zeker de laatste jaren verscheen er geen interview met Peter Jan Rens waarin hij niet hengelde naar zo'n eigen programma. Programmadirecteuren zeurde hij de oren van het hoofd. "Ze werden gek van me, maar nu heb ik mijn droom er dan eindelijk doorheen geramd", stelt de presentator, al dolgelukkig voordat de eerste uitzending is geweest.

Als geef-nooit-op-type bleef hij alle jaren geloven dat zijn droomshow er ooit zou komen. Maar 15 jaar geduld oefenen is natuurlijk wel wat lang. Bovendien vreesde Peter Jan Rens dat de kansen op een dagelijkse live-show uitgerekend komend(e) seizoen(en) niet erg groot zouden zijn. "Want de financiële situatie bij de televisie is niet rooskleurig. Ik ben RTL dan ook dankbaar dat ze het aandurven een dagelijks, duur live-programma te maken op een tijdstip waarop ze anders waarschijnlijk herhalingen van een of andere serie zouden uitzenden."

Vijf dagen per week van 23.30 tot 00.15 uur: Late Night. "En altijd rechtstreeks, hé", benadrukt Rens. "Dat doet Paul de Leeuw niet, dat doet David Letterman niet!"

Late Night wordt zo onvoorspelbaar als het weer, stelt RTL 4 in een persbericht en Rens kan zich daarin goed vinden. "Het wordt een zogenoemd non-format programma, wat wil zeggen dat we niet gaan vakkenvullen met vaste items op vaste avonden. We hebben ideeën voor talloze onderwerpen. Slaat een programma-onderdeel aan, dan blijft het nog een paar keer terugkomen. Is ergens de lol af, dan kletteren we het er uit."

Meer dan in welk ander programma ook kan de kijker meebeslissen over het verloop, belooft Rens. "We gaan doorzichtige tv maken. De redactie is voortdurend in beeld. Mensen kunnen het verloop van de uitzending mede bepalen door te faxen en te e-mailen. Leuke opmerkingen of ideeën nemen we direct mee."

Late Night start ook een eigen internet-pagina. Daarop komt direct na de ochtendvergadering van de redactie te staan welke onderwerpen Rens 's avonds denkt te gaan behandelen. Kijkers kunnen dan direct al reacties sturen of suggesties doen, bijvoorbeeld over wie Rens over een bepaald onderwerp zeker aan het woord moet laten.

Als de actualiteit van de dag daartoe dwingt, zal Rens in Late Night de ernstige zaken niet schuwen. "Maar humor zal hoe dan ook de boventoon voeren, want mijn doel is om mensen met een aangenaam gevoel naar bed te sturen. Ik denk niet dat de mensen zo laat op de avond behoefte hebben aan een heftig, existentieel gesprek."

Met zijn opvallende co-presentator Mike zal het daartoe ook niet snel komen. Mike is namelijk de herdershond van Rens. Vooral om praktische redenen krijgt deze een eigen rubriekje in Late Night, bekent de presentator. "Ik heb mijn hond erin verzonnen, omdat ik hem anders de hele week alleen thuis moet laten. En tot dusver lag Mike tijdens opnamen van mijn programma's vaak ergens achter de coulissen. Maar dat wilde ik hem ook niet elke avond aandoen."

Vandaar het item Mike's corner, waarin onderwerpen als de favoriete erotische video's van de herdershond. Op de eerste plaats staat - hoe kan het ook anders - Puppies in love.

Bron: Algemeen Dagblad, 18-08-1997
  Redactie Frontpage zaterdag 1 juli 2006 @ 09:01:48 #16
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_39416826
Oja dat Late Nite gedoe van Peter Jan Rens. Geproduceerd door John de Mol. Die zat te vloeken dat Rens het zo slecht presenteerde
pi_39416855
HIER kun je een filmpje bekijken met een interview met Peter Jan Rens over één van die games.
  Redactie Frontpage zaterdag 1 juli 2006 @ 09:11:02 #18
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_39416886
Wow, wat een slechte graphics heeft die game. Ziet er echt saai uit ook
  zaterdag 1 juli 2006 @ 09:14:49 #19
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_39416910
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 09:11 schreef SunChaser het volgende:
Wow, wat een slechte graphics heeft die game. Ziet er echt saai uit ook
ik vond vooral het contrast tussen de cactusshow/haribo en een vechtgame frapant.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_39417546
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 09:06 schreef _Floddertje_ het volgende:
HIER kun je een filmpje bekijken met een interview met Peter Jan Rens over één van die games.
Prachtig hoe hij het de hemel inprijst, hij weet waarschijnlijk niet eens dat je met alt-f4 een venster kan afsluiten . Het komt erg nep over, en de game is ook verschrikkelijk. Wat het inderdaad met Peter Jan Rens te maken heeft snap ik ook niet.

Triest om te zien hoe hij z'n nog steeds BN-er status totaal misbruikt voor onzinnige doeleinden.
pi_39417808
hahahaha dat interview.... Loser
  zaterdag 1 juli 2006 @ 10:39:22 #22
42555 Tomek
Take on the world!
pi_39417907
telegraaf
pi_39417942
Zo hé, wat een ontzettende goede game.
pi_39418055
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 08:43 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Ik lees de Telegraaf dagelijks, helaas is dit de schrijfstijl van de pagina Privé
volgens werken die toch ook samen ? of sla je dat deel over ?
pi_39418147
En ja hoor! Ze hebben weer iets gevonden om over te klagen!
Het is fokking 26 graden buiten, ga iets leuks doen!

(en om de inkoppertjes voor te zijn: ja, ook ik ga zo naar buiten ja, mag ik even mijn dagelijkse rondje langs wat sites maken?)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')