abonnement Unibet Coolblue
pi_59872235
quote:
Op donderdag 3 juli 2008 15:50 schreef Kaiju het volgende:
Hey Cyntiaa,

jazeker, das tof dan. Maar voor veel anderen geld dat jammer genoeg niet. Met name in grote steden of juist kleine dorpkjes. In elke organisatie zitten enorme verschillen en zelf ben ik geen van beide maar als ik zou moeten kiezen zou ik eerder gaan kraken. Het is uiteindelijk zelfs goedkoper maar je moet vaak wel wat dingen zelf regelen. Zolang er te weinig geinvesteerd word in sociale woningen zal er een woning probleem ontstaan binnen in de woonsector. En zolang mensen antikraak ingeschreven staan, tellen ze niet mee in de cijvers van Den Haag. Raar maar waar. Iedereen die anti kraak zit, is onzichtbaar en de regering ziet niet dat deze mensen dus feitelijk ook woning zoekende zijn,. (natuurlijk zal dit niet voor elke antikraker dit gelden) Het resultaat is dat de regering met false cijvers zit. Die kloppen simpelweg niet maar ze gaan er wel mee aan de slag. Dus meer geld word vrijgemaakt voor industrie en kantoorpanden ipv voor sociale woningen. Goed en betaalbaar. Het anti-kraak fenomeen ondersteund en bevorderd de neerwaardse spiraal van woningnood. Krakers proberen dit vaak te benadrukken juist, maar ook tussen krakers zitten grote verschillen. Er zijn actieve krakers die de spanning op zoeken en krakers die al decenia lang in het zelfde pandje rustig leven. En betalen slechts hun onkosten, gaswaterlichttvinternet en mischien de porno-leesmap.
Dus als ik het goed begrijp zijn er honderden antikrakers die "onzichtbaar" zijn voor de overheid en maakt dat erg veel uit qau sociale woningen. Terwijl krakers zich allemaal netjes inschrijven bij de gemeente en ervoor zorgen dat er meer woningen gebouwd worden?

Ik ben geen kraker en helaas ook nog geen anti-kraker, maar volgens mij moet je jezelf vaak toch inschrijven bij de gemeente. Daarbij zijn anti-krakers niet altijd woningzoekend. En dan nog zullen er niet zo ontzettend veel anti krakers zijn dat de regering er iets aan zou moeten doen. Zoals ik het nu zie weten de meeste mensen niet eens wat anti-kraak is. Laat staan dat ze ook echt een anti-kraak woning hebben.
pi_59883756
@ Kaiju:

Ik heb dit niet verteld om van jou een "preek" te krijgen hoe geweldig kraken dan wel niet is..
Deel gewoon even mijn ervaring..
pi_59926202
ik preek niet cynthiaaaaa
pi_59926412
quote:
Op donderdag 3 juli 2008 19:08 schreef Muurtegel het volgende:

[..]
woning kan ook een studentenhuis of kamer zijn. Ik neem aan dat mensen zo min mogelijk op straat slapen of ben je het daar niet mee eens?

De overheid die wij hebben valt niet onder het plaatje "super-heroes" helaas. anti-kraak is niet bedoeld als reguliere woon sector.

Krakers maken de problemen op de sociale woonsextor duidelijk met hun acties en zijn daarmee niet meer onzichtbaar voor de overheid, althans 1 van de ideologien van krakers.
  Eindredactie Games maandag 7 juli 2008 @ 00:15:15 #105
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_59939214
tvp
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_59943740
quote:
Op zondag 6 juli 2008 15:08 schreef Kaiju het volgende:
ik preek niet cynthiaaaaa
Goed lezen en spellen is moeilijk, ik weet het..
pi_64635912
Al is dit topique al even stil, heeft iemand tips voor mij betreffende anti-kraken in Amsterdam? Ik kan via wat studiegenoten binnenkomen erin, maar ik heb nog m'n vraagtekens bij de veiligheid en mijn geliefde internet! Ik heb (o.a. voor de studie) redelijk wat dure spullen die ik wel bij me MOET hebben en ik heb geen zin door enkele anti-anti-krakers-achtige krakers gemept te worden, zoals kort geleden het geval was. En internet vind ik nogal belangrijk, is een unlimited 3G/UMTS-iets te doen? (ik weet vrij weinig van draadloze netwerken, dit is wat m'n telefoontje doet ). En dan nog m'n mams overtuigen..
pi_65214474
Is er iemand op dit forum bekend met Villex Vastgoedbeschermers?
Ik heb binnenkort een intake gesprek voor een antikraakpand en ben benieuw of iemand al (goede/slechte) ervaringen heeft met dit bedrijf.

Alvast bedankt!

pi_66052444
Hoe zit het met uitwonende beurs van de IB-Groep?

[ Bericht 78% gewijzigd door w8jij17 op 14-02-2009 18:59:14 ]
pi_66165745
G.C.M. Doet veel in Nijmegen, Arnhem etc.
  maandag 23 februari 2009 @ 20:10:09 #111
246377 Shenzie
Put on a paper hat and smile.
pi_66385268
tvp
pi_66826551
tvp
  zondag 8 maart 2009 @ 15:25:26 #113
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_66827522
Ik had een half vrijstaande gezinswoning in Stratum (Eindhoven) ge-anti-kraakt.
Ruime woonkamer, boven 3 slaapkamers ruime zolder, mooie keuken, mooie badkamer, buiten grote tuin met idem grasveld. Ideaal om in de zomer een feest te geven.
Het was leuker geweest als je met een paar vrienden in zo'n hok kon wonen. Maar dat mocht niet van Ad Hoc.
Ineens gingen ze het slopen en moest ik weg. Maar er was niks mis met dat huis. Nu een appartement gekocht, maar veel kleiner dan dat huis en veel hogere maandlasten.

Anti-kraak is goedkoop en ideaal voor studenten. Een minpunt is dat ze je ieder moment kunnen bellen met de mededeling dat je binnen 14 dagen vertrokken moet zijn en dan kan het wel eens voorkomen dat je een nieuw hok moet gaan zoeken.
pi_66863486
quote:
Op zondag 8 maart 2009 15:25 schreef Ixnay het volgende:
Ik had een half vrijstaande gezinswoning in Stratum (Eindhoven) ge-anti-kraakt.
Ruime woonkamer, boven 3 slaapkamers ruime zolder, mooie keuken, mooie badkamer, buiten grote tuin met idem grasveld. Ideaal om in de zomer een feest te geven.
Het was leuker geweest als je met een paar vrienden in zo'n hok kon wonen. Maar dat mocht niet van Ad Hoc.
Ineens gingen ze het slopen en moest ik weg. Maar er was niks mis met dat huis. Nu een appartement gekocht, maar veel kleiner dan dat huis en veel hogere maandlasten.

Anti-kraak is goedkoop en ideaal voor studenten. Een minpunt is dat ze je ieder moment kunnen bellen met de mededeling dat je binnen 14 dagen vertrokken moet zijn en dan kan het wel eens voorkomen dat je een nieuw hok moet gaan zoeken.
Dit is idd precies waar je voor kiest en wat duidelijk staat aangegeven op de website van (in dit geval) Ad Hoc.

Zelf ben ik momenteel ook bezig met het zoeken naar een woning in een rustig dorp waar genoeg woonmogelijkheden zouden moeten zijn.

Ik probeer samen met 2 vrienden dus een huis te gaan huren waar mensen zijn uitgekocht ivm een bouwproject. Binnen dit project zijn echter veel onduidelijkheden waardoor de uitvoering ervan continue wordt vertraagd (gaat waarsch minimaal 2010 worden). Kortom, ideale kans voor een paar studentjes om te kijken hoe het 'op jezelf wonen' bevalt.

Mijn grootste zorg is dat ik meer moet gaan werken om alles te bekostigen (wil ook de kroeg als 2e huis houden!) en degelijke meubels te kopen die ik makkelijk moet kunnen inklappen/afbouwen bij een mogelijke herplaatsing.

Zo, dat is mijn verhaaltje tot nu toe.

Zijn er nog leerzame ervaringen waaraan moet worden gedacht wanneer je voor het eerst 'op jezelf' gaat???
En dan bedoel ik 'eigen kastjes' om ruzie met huisgenoten te voorkomen ed.

Ik zit nu op mn stage al de halve dag het internet af te struinen over antikraak info!

x
pi_66865018
quote:
Op maandag 9 maart 2009 16:16 schreef snorfiets het volgende:

[..]

Ik zit nu op mn stage al de halve dag het internet af te struinen over antikraak info!

x
Productief dagje!
pi_67001345
tvp
pi_68911325
Tips genoeg in dit topic, maar hoe zit het met trucs?

Is het inderdaad de beste methode om je via de verschillende organisaties zoals Ad-Hoc, HOD, Camelot, Alvast, et cetera in te schrijven, óf kan men beter op ontdekkingstocht gaan en eventuele eigenaren van leegstaande panden proberen te achterhalen om het toch op eigen initiatief te bewerkstelligen?
pi_70575505
Goedemorgen! Ik ben op zoek naar een woning in Arnhem. Via verschillende sites (zoals kamernet.nl, entree.nu) kan ik helaas geen passende woning vinden. Al best veel geld voor reactietegoed uitgegeven. Gister bij Vivare geweest en daar hebben ze mij over H.O.D. verteld. Toen heb ik gelijk H.O.D. gebeld. Tot mijn teleurstelling heb ik gehoord dat een referentie een harde voorwaarde is. Zijn er hier mensen die gebruik van H.O.D. maken? Ik zie dat Muurtegel ook in Arnhem voor een woning heeft gezocht. Is het uiteindelijk gelukt? Samen met mijn vriendin willen we iets huren. We zijn twee studenten en willen eigenlijk een leuke studio/appartement/of wat groter huren. Het liefst voor een lange periode. En ook liever zonder de buren (zoals ik hier lees over al die junkies O_o). Alle tips over een woning in Arnhem zijn welkom, we zijn helemaal nieuw in dit systeem)))
pi_70731607
Ik woon nu al bijna 3 jaar anti kraak via Ad Hoc, en ik moet zeggen dat het mij wel bevalt. Het is avontuurlijk, en van te voren weet je niet waar je een huisje krijgt.

Momenteel woon ik in mijn derde anti kraak woning. Dit is mijn tweede via Ad Hoc.

Mijn eerste woning was een rijtjeshuis, met 3 slaapkamers een douche, keuken en GROTE tuin! Daar heb ik iets langer als een jaar gezeten. Toen moest ik ineens weg. Binnen 2 weken. Omdat heel die wijk antikraak was hadden ze niet gelijk voor iedereen een andere woning (logisch!). Ik heb toen ruim een half jaar moeten wachten voor ik een andere woning kreeg aangeboden.

Na het vertrek uit de eerste woning heb ik een week bij mijn moeder gezeten. Ik trok het thuiswonen niet meer. Al die regels, een hell! Ik heb toen via een ander anti kraak bereau een andere woning geregeld. Daar heb ik een half jaar gezeten tot ik deze woning waar ik nu zit kreeg aangeboden.

Weer kreeg ik een rijtjeshuis, wellicht in dezelfde straat en wijk als waar ik eerst zat. Volgens geruchten van andere bewoners hier uit de straat gaat dit gedeelte pas in 2011 tegen de vlakte. Maar je weet het nooit, het kan altijd snel gaan.
pi_70733372
Hoe kwam je bij Ad Hoc?
pi_70734996
quote:
Op dinsdag 7 juli 2009 11:43 schreef kortsluiting87 het volgende:
Hoe kwam je bij Ad Hoc?
Hoe ik bij ad hoc kwam? Bij Ad Hoc krijg je snel een huis, na mijn aanmelding heb ik een klein half jaartje moeten wachten voor ik mijn eerste woning kreeg. Ik ben aangemeld door een vriend, ze werken met een voordracht systeem.
pi_70742185
Ja, dat las ik op de website.

Mooi systeem voor hen, maar ik kan er nu dus niet bij.
pi_70979129
Ik heb eind augustust voor 1 persoon anti kraak in centrum Arnhem... pm me voor meer info!
pi_71940721
tvp-tje, heb me maar eens ingeschreven bij camelot. En er is nog ook wat beschikbaar in mijn buurt ben benieuwd wat er uitkomt.
pi_71940777
Zo even een tvp hier hoor! Dit zou me wel eens machtig veel geld kunnen schelen
Morgen alles maar eens goed doorlezen hier.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')