abonnement Unibet Coolblue
pi_40402123
quote:
Verslag Fortuna Sittard-Willem II door Supportersclub
dinsdag, 1 augustus 2006

De eerste nederlaag van het seizoen 2006 - 2007 is een feit. In een oefenduel op het terrein van voetbalvereniging RFC uit Roermond verloor Willem II vanavond met 2 - 1 van eerstedivisionist Fortuna Sittard. Wasiu Taiwo zette de ploeg uit Sittard binnen het kwartier op een 2 - 0 voorsprong. Zsomber Kerekes redde na 20 minuten de eer voor Willem II. In de slotfase ontspoorde het duel volledig en scheidsrechter van Boekel besloot van advies van trainer Dennis van Wijk om het duel voortijdig te staken. Scheidsrechter van Boekel gaf voor een kleine 1.000 toeschouwers geel aan Mathieu Asssou-Ekotto en aan de Fortuna Sittard spelers Dassen en Van Driel.

Trainer Dennis van Wijk koos er in Roermond voor om nagenoeg dezelfde spelers die bij het eindsignaal in het duel tegen Iraklis Thessaloniki op het veld stonden, aan de aftrap van het duel tegen Fortuna Sittard te laten verschijnen. Tristan Peersman mocht op de bank plaatsnemen en in zijn plaats werd het doel door Björn Sengier verdedigt. De linksback positie werd ditmaal door Nuelson Wau ingevuld en Frank van der Struijk vormde samen met Arjan Swinkels het hart van de verdeding. Voorin viel vooral Steef Nieuwendaal met een aantal knappe acties op. Langs het veld viel duidelijk te zien dat het elftal van Willem II niet op elkaar was ingespeeld en Fortuna Sittard maakte daar dankbaar gebruik van.

Nog binnen de tien minuten leidde dit tot een 1 - 0 voorsprong voor de Fortunezen toen Waisu Taiwo uit een vrije trap van Ronald Dassen de bal achter Björn Sengier wist te koppen. Ook de volgende kans van de wedstrijd was raak. Wederom Taiwo was de plaaggeest voor de Tricolores. Doelman Sengier wist in eerste instantie zijn inzet nog te keren, maar in de rebound schoot de Nigeriaan de bal alsnog in de touwen, wat een 2 - 0 voorsprong voor de club uit Sittard betekende. De zogenaamde B-garnituur van Willem II was op dat moment duidelijk een maatje te klein. Toch herpakte de ploeg zich, hetgeen in de 19e minuut van de wedstrijd tot uitdrukking kwam via een schot van Steef Nieuwendaal, dat door keeper Christianen ternauwernood met de voet kon worden gered. Een minuut later was het wel raak toen Zsombor Kerekes de bal in de linkerbovenhoek van het doel joeg.

Door deze aansluitingstreffer kwam Willem II wat meer in zijn spel. De verdediging van Fortuna Sittard moest vaker aan de noodrem trekken. Uit een toegekende vrije trap, na een overtreding op Jonathan Wilmet, schoot de Hongaarse spits Kerekes in de handen van de keeper. Ook een afstandsschot van Joe Keenan ging net over het doel. Vlak voor het rustsignaal moest Björn Sengier nog éénmaal in actie komen toen Waisu Taiwo vanaf linksaf op het doel vuurde, maar met een schitterende reflex wist de Belgische keeper de bal tot corner te verwerken. Dit was tevens de laatste noemenswaardige actie uit de eerste helft en beide elftallen zochten met een 2 - 1 ruststand de kleedkamer op.

Na de rust bleef de van een enkelblessure herstellende Arjan Swinkels in de kleedkamer achter en zijn plaats werd door Jens Janse ingenomen. Na drie minuten in de tweede helft leken de Tricolores op gelijke hoogte te komen toen testspeler Daniel Voigt de bal terug wilde spelen op zijn eigen keeper. De keeper van Fortuna Sittard stond echter op het verkeerde been, waardoor de bal langs hem heen rolde en zo het lege doel in leek te verdwijnen. De paal bracht echter de redding voor Fortuna Sittard en zodoende konden ze hun voorsprong blijven koesteren. Na ruim een kwartier kopte Zsombor Kerekes uit een corner van Anouar Hadaouir naast en ook een inzet van rechtsbuitenspeler Hadaouir ging een minuutje later over het doel.

Na dik twintig minuten speeltijd in de tweede helft mochten een aantal vermoedelijke basisspelers hun opwachting maken. Ibrahim Kargbo, Mathieu Assou-Ekotto, Jose Valencia, Kristof Imschoot, Kevin Bobson, Mounir el Hamdaoui en Iwan Redan mochten hun opwachting maken. Dit ging ten koste van Nuelson Wau, Frank van der Struijk, Ryan Holman, Joe Keenan, Zsombor Kerekes, Jonathan Wilmet en Steef Nieuwendaal. Ondanks deze wissels slaagde Willem II er niet in om een goede kans te creeëren.

Trainer Frans Körver ging steeds meer in een succesje geloven en hitste zijn manschappen langs de zijlijn op. De Fortuna spelers pakten dit op een verkeerde manier op, door steeds grovere overtredingen te maken. De ingevallen Kevin Bobson was hier als eerste de dupe van, toen hij een harde aanslag op zijn enkels kreeg te verwerken. Scheidsrechter van Boekel ontging de overtreding, want hij hield de kaarten op zak. Zo ontging de scheidsrechter wel meer, want twee ingevallen spelers van Fortuna Sittard droegen beide een shirt met het rugnummer 17 !
De vlam sloeg even later in de pan toen Mathieu Assou-Ekotto door van Driel werd nagetrapt. Een opstootje was het gevolg waar beide spelers uiteindelijk de gele kaart kregen voorgehouden.

Het duel was amper hervat of Mounir el Hamdaoui kreeg ter hoogte van de middenlijn een doodsschop van achteren te verwerken. De Willem II - aanvaller overleefde de aanslag en ging direct op zoek naar zijn belager. Ook technische staf en begeleiding stormde het veld in. Toen de storm enigzins tot bedaren was gekomen besloot scheidsrechter van Boekel op advies van Dennis van Wijk om een einde aan het duel te maken en daardoor konden de aanwezige toeschouwers vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de kantine op gaan zoeken om zich aan het Limburgs bier te goed te doen.

Opstelling Fortuna Sittard: Christianen, Dassen (75. S. Guvenc), Voigt (65. Marquez), Paridaans, Van Driel, Simone, Bouhadan (67. Hermans), El Hammouchi, Olondo (79. Grabovac), Van Barneveld (67. Garritsen) en Taiwo (59. E. Guvenc)

Opstelling Willem II: Sengier, Wau (67. Valencia), Holman (67. Kargbo), van der Struijk (67. Assou-Ekotto), Swinkels (46. Janse), van Lieshout, Nieuwendaal (67. Imschoot), Hadaouir, Wilmet (67. el Hamdaoui), Keenan (67. Bobson) en Kerekes (67. Redan).
pi_40404375
quote:
Op dinsdag 1 augustus 2006 23:29 schreef BliksemSchigt het volgende:

[..]
Scoren lijkt ons zwakke punt te zijn op dit moment...
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_40404592
quote:
Op woensdag 2 augustus 2006 00:45 schreef existenz het volgende:

[..]

Scoren lijkt ons zwakke punt te zijn op dit moment...
Ik denk niet alleen op dit moment
pi_40404663
quote:
Op woensdag 2 augustus 2006 00:53 schreef Beschouw het volgende:

[..]

Ik denk niet alleen op dit moment
Dat moment gaat het hele seizoen omvatten hoor . Mark my words. Vorig seizoen waren gewoon in het algemeen slecht
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_40415648
quote:
Hapoel Tel Aviv moet zijn eerste thuiswedstrijd in de tweede kwalificatieronde van de Uefa Cup in Nederland spelen. Dat heeft de Europese voetbalbond Uefa bepaald. De Israëlische club moet volgende week dinsdag tegen het Sloveense NK Domzale spelen in het stadion van Willem II in Tilburg of in het Gelredome in Arnhem.

Dinsdag besloot de Uefa dat Israëlische clubs hun internationale wedstrijden voorlopig op neutraal terrein moeten spelen vanwege de onveilige situatie in het Midden-Oosten.

De bond moet nog een besluit nemen over de locatie voor de wedstrijd tussen Maccabi Haifa en Liverpool en het duel tussen Beitar Jeruzalem en Dinamo Boekarest in de voorronde van de Champions League.
Toch misschien nog Europees voetbal in Tilburg
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_40415942
hadden ze maccabi met liverpool hiereen gestuurd potverdikke
pi_40682767
quote:
Steef Nieuwendaal mag blijven bij Willem II
door Wilber Hack

Donderdag 10 augustus 2006 - Tilburg - Steef Nieuwendaal krijgt, als het aan de technische staf ligt, een nieuwe kans bij Willem II. De middenvelder keerde terug, na een half seizoen verhuurd te zijn aan MVV. Hij kreeg de kans om zich in de voorbereiding opnieuw te bewijzen.

Trainer Dennis van Wijk verklaarde gisteravond zeer tevreden te zijn over Nieuwendaal. Hoewel de middenvelder nog één seizoen bij Willem II onder contract staat, vindt Van Wijk het netjes om met zijn zaakwaarnemer over de nieuwe situatie te praten. „Nu Nieuwen-
daal een volwaardige speler voor de A-kern kan worden, is er toch sprake van een nieuwe situatie“, oordeelde Van Wijk.
Het afgelopen half jaar kreeg Nieuwendaal, in het verleden jeugdinternational, bij MVV weinig speeltijd van Andries Jonker. Toch denkt de huidige assistent-trainer dat het verblijf van Nieuwendaal in Maastricht louterend heeft gewerkt. „Soms heb je als voetballer zo’n klik nodig“, vulde Van Wijk aan. „Omdat hij in Maastricht zo weinig aan voetballen toekwam is bij Nieuwendaal misschien wel het besef gegroeid dat hij iets aan zijn spel moest veranderen.“
Gisterenavond tegen SC ’t Zand bereidde Nieuwendaal onder meer de veertiende treffer voor, gemaakt door Kerekes.
pi_40685531
Veelbelovende terugkeer. De veertiende treffer voorbereid. Tjonge!
pi_40689414
quote:
Op woensdag 2 augustus 2006 13:06 schreef Herr_Munk het volgende:
hadden ze maccabi met liverpool hiereen gestuurd potverdikke
Die komen ook nog misschien
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_40689554
Nu nog hopen dat maccabi wel de ticket verkoop wil regelen! Zonde want anders was ik denk ik wel naar hoepel gaan kijken.
pi_40692745
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 19:00 schreef Herr_Munk het volgende:
Nu nog hopen dat maccabi wel de ticket verkoop wil regelen! Zonde want anders was ik denk ik wel naar hoepel gaan kijken.
Inderdaad, daar wil ik wel naar toe
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_40830694
een beetje laat maar alsnog:
quote:
zaterdag, 12 augustus 2006

Willem II verslaat KSV Roeselare


Willem II heeft vandaag zijn laatste oefenwedstrijd, voor de competitiestart volgende week Zaterdag tegen Utrecht, gewonnen van het Belgische KSV Roeselare. De oude club van trainer Dennis van Wijk was met de gehele selectie naar Tilburg afgereisd maar starte de wedstrijd met een stuk of 5 basiskrachten aangevuld met de reserves van het team. De rede hiervan is dat ze afgelopen donderdag nog speelde voor de Uefacup, hierdoor kregen een aantal basiskrachten rust.

Willem II begon de wedstrijd erg gretig en na een goed afstandschot op de paal liet Mounir El Hamdaoui zien een neusje voor de goal te hebben door de terugkomende bal in het doel te schuiven. Tegen het eind van de eerste helft maakt EL Hamdaoui zijn tweede doelpunt door de bal onder de keeper door te schuiven. In de tweede helft gingen de Tilburgers vrolijk verder met scoren. Door onder meer 2 doelpunten van Kerekes, een van Wilmet na een erg goede combinatie met Bobson en een wondermooi doelpunt van Imschoot won Willem II de wedstrijd met 6-0.

Wat vooral opviel was dat Hadouir, El Hamdoui en Imschoot een erg hoog nivo haalde. Hadouir speelde op het nivo van voor zijn blessure en het lijkt er op dat hij steeds beter begint te wennen aan zijn nieuwe positie. Ook Imschoot lijkt eindelijk de schroom van zich af te gooien. Hij speelde lekker dominant en bekroonde zijn goede optreden met een wonder mooie lob vanaf 18 meter over de iets voor zijn doel staande keeper van Roeselare. Verder haalde iedereen een voldoende en was het goed om te zien dat Kerekes en Bobson ook een zeer redelijk nivo haalde. Kerekes leek in de eerste helft niet met het nivo mee te kunnen maar gaandeweg kwam hij steeds beter in de wedstrijd getuige zijn 2 doelpunten. Bobson was bij vlage een genot om naar te kijken al liet zijn voorzet hem helaas nog wel eens in de steek. Desondanks was hij betrokken bij 4 van de 6 doelpunten.

Met nog een week trainen voor de boeg was het in ieder geval een genot om te zien dat er combinaties op de mat werden gelegd die terug deden denken aan het goede spel onder Co Adriaanse. Volgende week kan de selectie echt laten zien waar het staat met de eerste competitie-wedstrijd tegen Utrecht in Tilburg.
pi_40852321
Niet geheel onverdienstelijk dunkt me. Zijn er nog Willem II-ers hier die meedoen aan de voetbalmanager op fok? Anders wellicht leuk om een subleague voor ons te maken.
pi_40980500
Dit was niet slecht . Het kan beter, zeker als ze meer op elkaar leren in spelen. Het spel hoe er gespeeld kan worden zag je bij vlagen. Er wordt ieg gestreden door de spelers, dit ontbrak vorig jaar compleet.... Ik ben benieuwd, de eerste 3 punten zijn binnen
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_40980544
Nette overwinning!
pi_40980613
quote:
Op zaterdag 19 augustus 2006 22:01 schreef BliksemSchigt het volgende:
Nette overwinning!
En Vorm mogen ze wel naar ons toe sturen ipv Peersman. God wat is die slecht
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_40980818
De eerste punten zijn binnen
Mart Smeets :"In alle drukte heb ik rust."
  zaterdag 19 augustus 2006 @ 22:52:58 #93
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_40982324
El Hamdnogiets speelde erg goed, heel goede balaanname, snel verleggen van spel, leuke acties, niet altijd zelfzuchtig/. Hier kan Willem II nog veel plezier aan beleven. (Baelem is gtrouwens ook een aardige verrassing, solide verdediger)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_40984220
quote:
Op zaterdag 19 augustus 2006 22:03 schreef existenz het volgende:

[..]

En Vorm mogen ze wel naar ons toe sturen ipv Peersman. God wat is die slecht
Peersman, Valencia en Wau waren de zwakke schakels in mijn ogen. Baelum en El Hamdoui vond ik erg goed spelen. De strijd was ook mooi om te zien, dat heb ik toch jaren gemist.
  zondag 20 augustus 2006 @ 11:42:21 #95
20223 Carterman
Is een Tilburger!
pi_40992735
Valencia had zijn dag niet. Maar verder verdiende iedereen wel een voldoende, want Peersman haalde ook een paar ballen prachtig uit het doel wat te denken van die bal van utrecht in de laatste minuut.

Ik heb bij vlagen ook heel goed combinatievoetbal gezien, al stonden de spelers soms wat te dicht bij elkaar, met name Redan en El Hamdaoui.
Time is what keeps everything from happening at once.
pi_40997174
quote:
Op zaterdag 19 augustus 2006 22:01 schreef BliksemSchigt het volgende:
Nette overwinning!
Winnaar Peter Niemeyer-award 2006
Op woensdag 7 maart 2007 01:24 schreef TerroRobbie het volgende:
Ga je ook nog eens nuttigs melden? :{
pi_40997704
quote:
Op zaterdag 19 augustus 2006 22:00 schreef existenz het volgende:
Er wordt ieg gestreden door de spelers, dit ontbrak vorig jaar compleet
Ze toonden allemaal karakter gisteren.



pi_41003806
Dit wordt nog een leuke competitie zo .
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_41005739
quote:
Dennis van Wijk furieus op Wilber Hack
zondag, 20 augustus 2006

Na afloop van zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van Willem II nam Dennis van Wijk geen blad voor de mond. De coach was blij met de overwinning op FC Utrecht (2-1) maar toonde zich verontwaardigd over de manier waarop de regionale krant Brabants Dagblad over zijn club had geschreven. Een journalist van die krant (red: Wilber Hack) had namelijk het lef gehad om de laatste training van Willem II bijna letterlijk uit te schrijven. Zoiets had Van Wijk nog nooit meegemaakt, zei hij. „In heel mijn carričre niet. Die man is de beste scout van FC Utrecht geweest”, foeterde de trainer, die tot nu toe zijn hele loopbaan in België werkte. „Zelfs de inworpen en de corners stonden erin beschreven.”

Utrecht-coach Foeke Booy haakte in op het akkefietje. „Ik heb het inderdaad gelezen”, grapte hij. „Maar ik had liever gewonnen.”

(bron: www.telesport.nl, willem2.tv)
pi_41088151
Hebben jullie al een beetje zin in zaterdag?

Wij wel in ieder geval
Trots van het Noorden!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')