abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 28 juni 2006 @ 22:04:20 #1
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_39335396
Vrijdag komt m;n vriendin bij mij eten en aangezien zij erg van vis houdt , was ik van plan omiets met vis te gaan maken.
Met vlees kan ik me aardig redden , maar iets maken van/met vis is nieuw voor me.
Ik ben iig van plan om een salade erbij te maken en pirri pirri krieltjes

Ik kan natuurlijk zo die zalm in een pan gooien met een klontje boter , maar dat vind ik zonde (¤.12,75 voor 2 zalmfiletjes )

Dus als iemand nog iets leuks weet wat ik met die zalm kan doen (marinade , saus) en hoe ik 'm het best kan bakken , het liefst stop ik ze in de oven

bvb dank
Ik ben inmiddels overleden
pi_39335484
Het probleem met zalm is dat mensen het altijd teveel willen aankleden. Zalm eet je zoals het is. Zalm is smaak, zalm is structuur en zalm is zalm.

Doe een beetje bloem op de rug van de zalm zodat het vel niet aan de pan blijft zitten, bak de zalm mooi roze in een olijfolie met verse basilicum. Knijp een citroen over de zalm uit en laat er een klein beetje boursin op smelten als je het eenmaal opdient. Meer is er niet nodig...
pi_39336833
Zalm is echt simpel te maken! En erg lekker, maar vergeet niet het zout op tafel te zetten.
Btw vage avatar ^
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_39337089
Hiermee maak je echt indruk :


- 500 gr verse spinazie
- 200 gr zalm
- 1 zakje geraspte kaas (finello/pasta is 't lekkerst)
- 1 el mosterd,zout,peper
- 1 pakje room culinair
- 1 pak (2 zakjes) aardappelpuree voor de oven (Maggi)


Laat de verse spinazie slinken in de pan met olijfolie (dit kan beter in 2 keer) en in een vergiet doen..evt zout en peper toevoegen. Druk het vocht uit de spinazie.
Meng de room met de mosterd en zout en peper in een schaaltje.

Aardappelpuree maken.

De ovenschotel achtereenvolgens vullen met de spinazie, daarna de zalm, de puree, daarover de roomsaus met mosterd en als bovenste laag de kaas.

Doe de schotel 25 min.in een voorverwarmde oven van 200 gr.

Wijntje erbij en
  woensdag 28 juni 2006 @ 22:51:07 #5
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_39337151
Ik doe altijd Zalm in de oven met olijfolie, champignons en dille.
Confidence through competence
pi_39337181
Dat is ook lekker idd.... of dit :


- 2 zalmfilets
- 100g geitenkaas
- 3tl kerriepoeder
- 125ml crème fraiche
- 25g pijnboompitten
- 25g gehakte hazelnoten
- 150g veldsla
- 2el balsamico dressing
- zout en peper


Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze droog.

Bekleed een bakplaat met vetvrij papier en leg de zalmfilets erop.

Verkruimel de geitenkaas.

Roer het kerriepoeder door de crème fraiche en voeg de peper en zout toe.

Strijk de kerrieroom over de zalmfilets en verdeel de geitenkaas ,pijnboompitten en de gehakte hazelnoten erover.

Zet de bakplaat ongeveer 12 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat de zalmfilets lichtbruin kleuren.

Pluk de steeltjes van de veldsla.

Schep de zalmfilets op warme borden, verdeel de veldsla eromheen en sprenkel de dressing erover.

Lekker met gebakken aardappeltjes of friet.

  woensdag 28 juni 2006 @ 22:52:32 #7
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_39337208
Bluezz, je hebt het over spinazie, dit mag toch niet met vis?
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
pi_39337232
Zalm in bladerdeeg. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
  woensdag 28 juni 2006 @ 22:53:57 #9
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_39337265
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 22:52 schreef --Christiaan-- het volgende:
Bluezz, je hebt het over spinazie, dit mag toch niet met vis?
dat dachten ze vroeger, maar het valt reuze mee.
als je het maar niet elke dag doet
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 28 juni 2006 @ 22:57:03 #10
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_39337383
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 22:49 schreef Bluezz het volgende:
Hiermee maak je echt indruk :

...

Wijntje erbij en
Indruk maken hoef ik niet meer
Wijn lust ik niet

Maar er zitten een paar leuke tussen , more pls

[ Bericht 8% gewijzigd door Martijn_77 op 29-06-2006 20:00:56 (Lees de FAQ eens) ]
Ik ben inmiddels overleden
  woensdag 28 juni 2006 @ 22:58:45 #11
57506 TiMmS
The Core Supremacy !
pi_39337443
Zalm in de pan gooien en ff aanbraden.
Tagliatelli (dat groene) in het water, warm maken enzo, ff koken
Door de tagliatelli een soort van roomsasus (culinaire room), samen serveren.
Heerlijk !
"Zelfoverschatting is het immuunsysteem van de menselijke psyche" Maassen, 2009
  woensdag 28 juni 2006 @ 23:00:13 #12
111571 klaarover
klaar? over!
pi_39337485
Maak 1 gerecht: Ceasar salade met geroosterde zalmfilet (bbq).
Ceasar salade is gemaakt met bindsla/kropsla, dooierdressing en zelfgemaakte broodcroutons. Samen met de barbequed zalmfilet is het een fantastische zomermaaltijd met een soort vrouwelijke touch.
pi_39337544
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 23:00 schreef klaarover het volgende:
een soort vrouwelijke touch.
pi_39337588
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 23:01 schreef El_Bassie het volgende:

[..]

Inderdaad, meteen je trek weg hè? .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_39337701
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 22:52 schreef --Christiaan-- het volgende:
Bluezz, je hebt het over spinazie, dit mag toch niet met vis?
Als je het hebt over de zg. nitrosamines die schadelijk zouden zijn voor de mens.
Ook hier geldt, gewoon niet te vaak doen. Je moet het wel in heel grote hoeveelheden, en heel vaak eten voor het echt schadelijk is
  woensdag 28 juni 2006 @ 23:08:57 #16
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_39337829
koop een mooie kant-en-klaar bbq, maak vuur, flikker die 2 zalmmoten er op, genoeg drank er bij en smikkelen maar. Een zakje diepvries aardappeltjes voor tussendoor, is een leuke snack

Een paar afbakbroodjes en kruidenboter is ook wel okee, die broodjes kan je er ook op gooien
Ingenieur in de ornithologische huisvesting <- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w <- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o <- Pol
pi_39337853
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 23:08 schreef Harry_Sack het volgende:
koop een mooie kant-en-klaar bbq, maak vuur, flikker die 2 zalmmoten er op, genoeg drank er bij en smikkelen maar. Een zakje diepvries aardappeltjes voor er op, is een leuke snack voor tussendoor
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 22:04 schreef Enchanter het volgende:
Vrijdag komt m;n vriendin bij mij eten en aangezien zij erg van vis houdt , was ik van plan omiets met vis te gaan maken.
Met vlees kan ik me aardig redden , maar iets maken van/met vis is nieuw voor me.
Ik ben iig van plan om een salade erbij te maken en pirri pirri krieltjes

Ik kan natuurlijk zo die zalm in een pan gooien met een klontje boter , maar dat vind ik zonde (¤.12,75 voor 2 zalmfiletjes )

Dus als iemand nog iets leuks weet wat ik met die zalm kan doen (marinade , saus) en hoe ik 'm het best kan bakken , het liefst stop ik ze in de oven

bvb dank
Maar wel een goed idee
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_39338151
Niemand die met de opmerking komt dat je een zalm zo vers mogelijk moet eten (en dus zo laat mogelijk moet kopen... vrijdag op de markt). Als je die zalm nu al in huis hebt (ook al staat er iets anders op de verpakking) is het veilig om te eten en het smaakt heus nog wel naar zalm, tenminste dat hoop ik dan. Maar zeker met de paar warme dagen die er aan zitten te komen, had je je aankoopmoment wat beter moeten plannen. Verder heb je inderdaad wel mooie bbq-recepten.
pi_39338833
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 22:06 schreef Xebrozius het volgende:
Het probleem met zalm is dat mensen het altijd teveel willen aankleden. Zalm eet je zoals het is.Zalm is smaak, zalm is structuur en zalm is zalm.

Doe een beetje bloem op de rug van de zalm zodat het vel niet aan de pan blijft zitten, bak de zalm mooi roze in een olijfolie met verse basilicum. Knijp een citroen over de zalm uit en laat er een klein beetje boursin op smelten als je het eenmaal opdient. Meer is er niet nodig...
quote:
Het probleem met zalm is dat mensen het altijd teveel willen aankleden. Zalm eet je zoals het is.
quote:
bak de zalm mooi roze in een olijfolie met verse basilicum. Knijp een citroen over de zalm uit en laat er een klein beetje boursin op smelten als je het eenmaal opdient
  woensdag 28 juni 2006 @ 23:53:10 #20
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_39339499
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 23:18 schreef woooohaa het volgende:
Niemand die met de opmerking komt dat je een zalm zo vers mogelijk moet eten (en dus zo laat mogelijk moet kopen... vrijdag op de markt). Als je die zalm nu al in huis hebt (ook al staat er iets anders op de verpakking) is het veilig om te eten en het smaakt heus nog wel naar zalm, tenminste dat hoop ik dan. Maar zeker met de paar warme dagen die er aan zitten te komen, had je je aankoopmoment wat beter moeten plannen. Verder heb je inderdaad wel mooie bbq-recepten.
Ik heb'ze in laten sealen , ik had gevraagd of ze vrijdag nog goed waren als ik ze nu zou kopen , ze zei toen dat ze dan wel in moest sealen.
Dus ik heb er wel een goed gevoel over
Ik ben inmiddels overleden
pi_39342325
Ik zou die aardappeltjes die je wilde maken juist aanpassen aan de zalm. Salade is er inderdaad lekker bij, maar van die aardappels zou ik dan krieltjes in de schil maken - goed schoonboenen, gaarkoken met wat zout en dan lekker gesmolten roomboter eroverheen.
Voor de zalm een grote pan nemen, wat boter of olijfolie verhitten en dan de zalmfilets eventjes op de niet-huidkant bakken. Omdraaien, vuur hoog, even goed laten bakken. Dan een paar teentjes knoflook erbij persen, wat (goede, geen zoete) witte wijn over alles heengieten (niet zitten mieren dat wijn vies is, het past bij uitstek bij zalm en je hoeft het niet te drinken ofzo) en wat takjes verse dille of anders gedroogde dille erbij. Deksel op de pan, vuur zo laag als hij kan en zalm gaar maar niet droog laten worden. Tenslotte zalm uit pan nemen en even laten rusten (bijv in alu-folie in de oven), het kookvocht goed door laten koken, er wat creme fraiche doorroeren en de saus over de zalm serveren. Paar partjes citroen erbij, nog wat verse peper eroverheen. Succes gegarandeerd.
  donderdag 29 juni 2006 @ 11:57:28 #22
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_39350200
Zalm met spinazie:

Zalm insmeren met olijfolie en grillen in de grillpan.
Ondertussen bladspinazie roerbakken met 2 teentje geperst knoflook en wat pijnboompiiten.
Pasta koken, bijv. penne.

Penne op een bord doen, hierop de spinazie en vervolgens de zalm, eet smakelijk.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 29 juni 2006 @ 12:06:32 #23
148180 Gummybear
Lief, liever, liefst...
pi_39350455
Zalmpakketjes met groenten in de oven is ook erg lekker! Ik heb laatst een erg lekker recept gevonden op internet...weet niet meer waar maar er staan er genoeg op.
Succes
  donderdag 29 juni 2006 @ 12:10:12 #24
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_39350582
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 23:18 schreef woooohaa het volgende:
Niemand die met de opmerking komt dat je een zalm zo vers mogelijk moet eten (en dus zo laat mogelijk moet kopen... vrijdag op de markt). Als je die zalm nu al in huis hebt (ook al staat er iets anders op de verpakking) is het veilig om te eten en het smaakt heus nog wel naar zalm, tenminste dat hoop ik dan. Maar zeker met de paar warme dagen die er aan zitten te komen, had je je aankoopmoment wat beter moeten plannen. Verder heb je inderdaad wel mooie bbq-recepten.
Dat van die verse zalm - helemaal met dit weer - was ook mijn eerste gedachte toen ik las dat vriendin pas vrijdag zou komen eten. Volgens mij moet je vrijdag even opnieuw naar de visboer.

Qua recepten. Gewoon grillen met verse citroen of een mosterddillesausje erbij. Lekker makkelijk.
Dat van de bbq vind ik niet eens zo'n gek idee. 't Is veel te mooi weer om binnen te zitten en waarom zou je niet met je vriendin kunnen bbq?
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_39359993
zalmmot op stukje alufolie, stukjes groente er bij, klontje citroen- of koriander- of kruiden-boter er bij. Wat zout, peper en een scheutje wijn erbij.
Goed dichtvouwen, niet te strak er moet wat stoomruimte overblijven.
Even in de oven, klaar!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')