abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 5 september 2006 @ 21:23:13 #226
51748 H4ze
wait...what?
pi_41528568
Ik zit nu al bijna 10 maanden ofzo aan de minocycline + verschillende soorten cremes (benzylperoxide, differin gel etc etc). Vooral op m'n gezicht helpt 't wel aardig, maar toch heb ik er nog last van. Vooral rondom m'n neusvleugels en m'n kin. Verder zie je nog aardig wat rode plekken (geen puisten meer, maar daar hebben ze wel gezeten). Op m'n rug zie je nog littekens van wat er zat, maar er komen vooral bij m'n schouders toch echt nog puisten. Ik ben van de zomer op een gegeven moment gestopt met de minocycline, omdat ik ook ff flink in de zon wilde (nu heb ik een getinte huid, dus ik zou er sowieso niet heel snel last van krijgen). Dit ging een tijdje goed wat m'n acné betreft , maar op een gegeven moment kreeg ik weer een break-out op m'n gezicht Dit is 5 maanden terug ook al gebeurt, toen ik op verzoek van de huidarts moest stoppen om te kijken of het terug zou komen.

Mja, over 10 daagjes weer een afspraak bij de huidarts, dus dan zal ik 't bovenstaande ook aan hem vertellen. Ik zou nu toch ook echt wel is Roa willen proberen.
*BURP*
pi_41546667
Hai allemaal!
Hier een nieuwe Roaccutane-gebruiker op het forum!

Ik heb al sinds mijn 12e last van acné (ben nu 20), maar niet in een ernstige vorm. Nadat ik allerlei middeltjes van de drogist en dokter heb geprobeerd, ben ik 4 jaar geleden begonnen met mijn eerste kuur Roaccutane. Ik slikte 40mg per dag, maar de duur van de kuur weet ik niet meer. Helaas is de acné daarna teruggekomen, wel in mindere mate. Ik heb lang getwijfeld, maar heb uiteindelijk besloten met een tweede kuur te beginnen.
Deze ga ik zo meteen ophalen!

De dermatoloog heeft mij als startdosis voor de eerste 6 weken 60mg per dag voorgeschreven, 's morgens 2 capsules en 's avonds 1. Mijn gewicht is 65 kg. Is dat niet erg veel om mee te beginnen? Ik was verbaasd over deze relatief hoge dosering, daarom vroeg ik het hem en hij reageerde met: ''met een hogere dosis, hoef je minder lang te slikken''. Dat is natuurlijk wel zo, maar het zit me niet helemaal lekker. Ik hoop echt dat de bijwerkingen meevallen! Ik weet nog dat ik de vorige keer last had van droge huid, vooral de lippen, en pijnlijke ogen. Voor de rest viel het gelukkig mee, niets ernstigs in elk geval...
  woensdag 6 september 2006 @ 18:40:01 #228
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_41557008
quote:
Op maandag 4 september 2006 14:01 schreef Pupil het volgende:

@ Annaloeke,

Bedankt Annaloeke!! Waar heb je deze gekocht? En gebruikte je deze als laatste stap zeg maar of smeerde je er nog iets overheen?
Ik kocht deze gewoon bij de apotheker, maar moest er wel telkens een dagje op wachten. (bestelling)
Ik gebruikte deze gewoon als dagcréme. Meestal zonder make-up, tenzij voor speciale gelegenheden.
pi_41561296
quote:
Op dinsdag 5 september 2006 20:51 schreef A_J_ het volgende:
Ik ben behoorlijk moe en lijk steeds slechter te herstellen van allerlei kwaaltjes zoals keelpijn (waar ik al 2 a 3 weken mee zit - normaal 2 a 3 dagen) en andere verkoudheidsklachten.
Same here! Ben inmiddels een maandje of 4,5 onderweg en gelukkig is het einde in zicht. Ben echt redelijk moe, last van droge ogen etc. Een klein keelpijntje levert al 2 weken ellende, dat is echt de druppel voor mn energie-level.
Zweet me bij vlagen ook de pleuris, maar ik schrijf het toe aan de algehele fysieke malaise veroorzaakt door mn keelpijn.
pi_41562433
Lo,

Ik heb ook Roa geslikt voor 6 maanden en ben er nu zo'n 1 1/2 maand vanaf (30 mg). Echter ik heb het idee dat het idee dat het weer wat slechter gaat. Aan het einde van de kuur had ik namelijk praktisch geen puistjes meer, maar wel af en toe rode bultjes die vaak na 1 a 2 dagen al wel weer weg trokken(zonder dat het puistjes werden) . Ik heb dus nu het idee dat ik vaker en meer van die rode bultjes (vooral goed te zien na het douchen en vaak als ik tijdje buiten was geweest oid zag je er een stuk minder van) krijg en heb de afgelopen 3 weken ook een paar puistjes gehad(die wel snel weer weg waren), terwijl het daarvoor een stukje beter ging. Iemand hier ervaring mee, aangezien ik er over denk om weer een afspraak te maken bij de derma om weer een Roa kuur te krijgen? En duurt het even lang om weer een afspraak te maken bij de dermo, zoals voor de eerste keer?
Ben eigenlijk ook 'bang' dat mijn moeder snel zal afdoen als onzin en zegt dat ik maar geduld moet hebben oid.
pi_41569702
Hoi Allemaal,

Ik ben nu 11 dagen gestopt met mijn 1e Roa kuur. Ik moet zeggen, mijn huid ziet er uitstekend uit, ten opzichte van hoe mijn huid er 7 maanden geleden uitzag.

Maar... er beginnen langzamerhand weer wat kleine puistjes de kop op te steken. Ze zijn niet nadrukkelijk aanwezig, en verdwijnen meestal weer binnen 2 a 3 dagen. Maar het worden er steeds meer, en steeds worden ze een stukje groter

Als dit zo door blijft gaan, ga ik over 4 weken mijn 2e kuur starten. Ik heb nog genoeg doosjes Roa hier liggen voor een half jaar. Ik bespreek dit verders niet met mijn dermatoloog, maar doe het op eigen risico.

Ik hoop dat het natuurlijk niet hoeft, maar ik wil niet weer met die sores zitten

Ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes
  donderdag 7 september 2006 @ 01:08:48 #232
142176 GijsXL
Haywood Jablowme
pi_41571861
Zo, hier wordt ik even stil van! De laatste paar berichten gaan alleen maar over het feit dat mensen nadat ze gestopt zijn weer opnieuw puistjes krijgen!

Ik mag zelf over 2 maand stoppen en mijn huid is nu puntgaaf! Heb alleen nog rode bultjes maar die trekken zeer langzaam weg en dit gaat nadat ik gestopt ben ook sneller. Nu heb ik alleen geen zin om te stoppen. Heb niet weer zin in puisten.

Is het eigenlijk een groot percentage dat een tweede kuur neemt? Of zijn er ook genoeg mensen die na meerdere jaren kunnen zeggen dat ze nog steeds clean zijn?
Amsterdam begint met een "a" en eindigt met een "e"
pi_41574699
Hoi,

Inprinciepe moet het voor altijd wegblijven maar bij 1 op de zoveel komt het weer terug en dan m moet je nog een kuurtje volgen (dit is in mijn geval ook zo). Moet ik wel zeggen dat ik het in vele mindere maten heb terug gekregen en ruim 14 maanden van de pukkels was genezen.
Ik ben dinsdag weer bij de derma geweest en die vertelde nog iets leuks, wij vrouwen met veel pukkels zijn medisch gezien erg gezond, het betekend namelijk dat je eierstokken goed werken!! hahaha, tja cosmetisch gezien is het wat minder maar goed is er toch nog iets positiefs aan!
Ik ben weer begonnen aan een kuurtje voor 3maandjes en ik zie er echt niet tegen op! Ik weet wat de resultaten zullen zijn, en tja die bijwerkingen die verdwijnen op den duur ook weer, dat heb ik het er wel voor over! Goed smeren en daar gaan we weer!!!!
pi_41583852
Ik begrijp het ff niet;

Wat doet roaccutane dan met je huid wat onomkeerbaar is waardoor je in principe geen puisten meer kan krijgen?

Ik stel me voor bv een antibiotica-kuur voor de acne ---> werkt, maar na de kuur komen de bacterien die je lekker hebt bestreden gewoon weer terug naar hun oorspronkelijke staat, je puisten keren weer terug.

Vorm je dan nooit meer talg?? Lijkt me een beetje slecht voor je huid?

Isotretinoïne stimuleert de aanmaak van losse cellen in de hoornlaag. De huidcellen laten daardoor los en hopen zich niet op in de poriën. De poriën raken hierdoor minder snel verstopt. Bovendien maken de talgklieren door isotretinoïne minder talg aan. ---> maar dit effect, is dat dan niet gewoon weer op zijn terugweg als je stopt met je kuur?


ps nog een vraag; krijg je (eerder) rimpels van een kuur roa?
The secret of getting ahead is getting started
pi_41587384
Volgens mij heeft het te maken met het feit dat je porien structureel worden verkleind en hierdoor talgproductie afneemt en de porien ook minder snel verstopt en verontregeld raken. Ik meen dat ergens gelezen te hebben.
pi_41588185
Volgens mij de de talgproductie de sleutel. Die was bij mij zo achterlijk hoog dat ik constant met een vette kop rondliep en mijn haarwortels vet werden een paar uur na het wassen van mijn haren.

De talgproductie zou wel weer toe moeten nemen na de kuur (anders zou je continue met droge lippen enzo zitten) maar niet zo erg als voorheen.
pi_41598451
quote:
Op donderdag 7 september 2006 01:08 schreef GijsXL het volgende:
Zo, hier wordt ik even stil van! De laatste paar berichten gaan alleen maar over het feit dat mensen nadat ze gestopt zijn weer opnieuw puistjes krijgen!

Ik mag zelf over 2 maand stoppen en mijn huid is nu puntgaaf! Heb alleen nog rode bultjes maar die trekken zeer langzaam weg en dit gaat nadat ik gestopt ben ook sneller. Nu heb ik alleen geen zin om te stoppen. Heb niet weer zin in puisten.

Is het eigenlijk een groot percentage dat een tweede kuur neemt? Of zijn er ook genoeg mensen die na meerdere jaren kunnen zeggen dat ze nog steeds clean zijn?
Ja, beetje frappant idd dat het bij èèn aantal mensen lichtelijk terugkomt na de Roa kuur. Maar het is per persoon verschillend. Bij sommigen blijft het vooraltijd weg, en bij sommigen komt het na èèn aantal X tijd terug.

Het is zo, je moet 6 weken wachten totdat je je volgende kuur mag starten, omdat het medicijn dan beter aanslaat als je een tussen tijd hebt gehad. Ik moet nog 4 weekjes wachten, totdat ik mijn 2e kuur mag starten. Ik wacht het tot die tijd even af, en als ik denk dat ik weer een kuur kan gebruiken, dan doe ik het gewoon. Het zal nooit meer zo erg worden als voorheen (thank god! ) Dus ik stap dan over op 20 mg p/d, i.p.v 40 mg, en dat moet je dan ongeveer 3 maandjes volhouden, en dan heb je je 2e kuur ook alweer achter de rug. En ik denk er precies het zelfde over als jouw, heb totaal geen zin meer in die ellende, ik geef je groot gelijk makker!

Maar mooi dat je huid nu weer puntgaaf is ik gun het je vanharte!
  vrijdag 8 september 2006 @ 17:33:53 #238
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_41622673
ik weet niet wat te doen!!!

Gisteren naar de dermatologe geweest.... ik mag stoppen als ik wil... ik mag ook de drie doosjes die ik nog liggen heb opnemen (ik mag dan natuurlijk ook nog kiezen aan 20,40 of 60 mg /dag)...
ik moet niet meer terugkomen naar haar, tenzij ik daar zin in zou hebben... mijn bloed moet niet getest, tenzij ik dat echt zou willen...
OK er zijn er die te moeilijk doen, maar dit is toch echt belachelijk...

Want nu weet ik het niet!!! Aan de ene kant wil ik stoppen, maar aan de andere kant misschien is een beetje meer toch een beetje beter...
pi_41624685
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 17:33 schreef anneloeke het volgende:
ik weet niet wat te doen!!!

Gisteren naar de dermatologe geweest.... ik mag stoppen als ik wil... ik mag ook de drie doosjes die ik nog liggen heb opnemen (ik mag dan natuurlijk ook nog kiezen aan 20,40 of 60 mg /dag)...
ik moet niet meer terugkomen naar haar, tenzij ik daar zin in zou hebben... mijn bloed moet niet getest, tenzij ik dat echt zou willen...
OK er zijn er die te moeilijk doen, maar dit is toch echt belachelijk...

Want nu weet ik het niet!!! Aan de ene kant wil ik stoppen, maar aan de andere kant misschien is een beetje meer toch een beetje beter...
lol ik heb precies hetzelfde gehad....test was niet meer nodig, ik mocht zelf weten wanneer ik zou stoppen (heb ook nog stuk of 50 pilletjes liggen) maar toch vond ik het moeilijk om te stoppen. En dat terwijl ik toch wel veel last had van de serieuze bijwerkingen de laatste tijd.

We zijn gewoon verslaafd aan roa

maar het is zo eng om te wachten op wat je huid besluit te doen.

ik heb de laatste week van de kuur een extra pilletje per dag genomen
pi_41628750
Ik slik nu 3 dagen ROA, 60mg per dag. Nog geen bijwerkingen, behalve rode en geïrriteerde ogen, mensen in mijn omgeving vroegen ''ben je soms ziek?'' Ik kan ze amper openhouden, weet iemand of daar een middeltje tegen is? heb wel eens gehoord van kunsttranen om je ogen vochtiger te maken? Help!
pi_41628976
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 20:57 schreef Mystery85 het volgende:
Ik slik nu 3 dagen ROA, 60mg per dag. Nog geen bijwerkingen, behalve rode en geïrriteerde ogen, mensen in mijn omgeving vroegen ''ben je soms ziek?'' Ik kan ze amper openhouden, weet iemand of daar een middeltje tegen is? heb wel eens gehoord van kunsttranen om je ogen vochtiger te maken? Help!
Heb zelf Duratears voorgeschreven gekregen. Werkt erg goed!
pi_41641338
Hee octopussy, dat klinkt wel heel erg simpel van die derma! Ze laat dus alle keuzes aan jou over terwijl zij gespecialiseerd is en het allemaal voor jou zou moeten beslissen! Je mag er mee stoppen...... of nog 3 doosjes van 60mg doorslikken das wel een verschil van dag en nacht!! Hm beetje vaag hoor.. Maar als het er nu allemaal goed uitziet dan zou ik als ik jou was er gewoon mee stoppen. Roa werkt nog een aantal weken door dus de eerste weken zul je nog meer verbetering zien. Mocht het terug komen over een aantal maanden kan je altijd nog die kuur over doen (maar dan korter, of minder zwaar). Lijkt me beter als de kuur nu afmaken (3doosjes a 30tabletten? das ddrie maanden) dan zit je ook nog 3 maanden met al die bijwerkingen.. Nou ja je moet het zelf weten, iniedergeval wel een vreemde dermatoloog!
pi_41643965
Yvke82, ik had een dosis van 60 mg per dag. Die doosjes die ik heb zijn dus voor een maand. Het verschil tussen 5 1/2 maand en 6 1/2 maand vind ik niet zo boeiend. En ik ben dus gestopt omdat ik over een paar weken op vakantie ga naar Egypte, en ik dan liever niet meer met de bijwerkingen zit. Vooral het feit dat ik al een paar maanden dichtzit (sinussen en neus) vind ik heel vervelend want het betekent dat ik niet kan duiken. De enige manier om te weten te komen of het aan de roa ligt is om er mee te stoppen.

Daarbij is mijn derma juist een hele leuke en nuchtere vent, die weet echt wel wat hij doet. Ik heb het idee dat hij mij ook wel volwassen genoeg vind (ben 24) om te weten wat ik doe.

En ik hoop natuurlijk dat mijn huidje nog een beetje bijtrekt, hoewel de resultaten nu al geweldig zijn!
pi_41644387
Ik heb 9 maanden lang Roaccutane gebruikt en ben in juni 2005 gestopt. Ik gebruikte een dosis van 30 mg, omdat de vellen er met 40 mg bij hingen.
Ik ben nu dus een dik jaar gestopt, en mijn huid is weer vet en toont kleine puistjes. Mocht het echt weer erger worden dan zou ik weer beginnen aan een nieuwe kuur, maar ik wil dit eerst nog even afwachten. Het kan namelijk zijn dat ik er bijna overheen gegroeid ben (21 jaar), en dit langzaam ook weer zal verdwijnen.
Smoke City - Underwater love
pi_41644567
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 12:24 schreef HunnY het volgende:
Smoke City - Underwater love
mijn ondertitel, wat doe je
pi_41704828
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 12:24 schreef HunnY het volgende:
Ik heb 9 maanden lang Roaccutane gebruikt en ben in juni 2005 gestopt. Ik gebruikte een dosis van 30 mg, omdat de vellen er met 40 mg bij hingen.
Ik ben nu dus een dik jaar gestopt, en mijn huid is weer vet en toont kleine puistjes. Mocht het echt weer erger worden dan zou ik weer beginnen aan een nieuwe kuur, maar ik wil dit eerst nog even afwachten. Het kan namelijk zijn dat ik er bijna overheen gegroeid ben (21 jaar), en dit langzaam ook weer zal verdwijnen.
Dat je huid weer een beetje vettig wordt, kan kloppen. Als je Roa slikt, droog het de huid uit, en de slijmvliezen, en het gaat de talg productie tegen. Naarmate het uit je lichaam is, wordt ook je huid weer vetter.

En ja, aangezien jij al meer dan een dik jaar bent gestopt met de Roa kuur, kan je direct weer aan een nieuwe kuur beginnen, omdat jij de tussen periode van 4 a 6 weken al hebt uitgezeten.

Maar het mooiste is, als je aan je 2e kuur gaat beginnen, dat het niet meer zo zwaar hoeft als voorheen. Als je 40 mg p/d hebt geslikt, zou je nu overkunnen stappen op 20 mg p/d. En dit moet je dan zo'n 3 a 4 maanden volhouden. Als je dat hebt uitgezeten, ben je eigenlijks verzekerd, dat je acne nooit, en dan ook nooit meer terug komt.

Ik denk er zelf wel over, om binnenkort weer een 2e kuur te starten. Maar in mindere mate. 20 mg p/d, 4 maanden lang. Ik beslis dit niet met mijn Derma... Toen ik in de 4e maand van mijn kuur zat, vertelde hij mij dat ik mocht stoppen. Stiekem heb ik de kuur afgemaakt, tot 120 MG per kilo. Dus 2 maanden lang, zonder bloedcontroleren etc. Die tijd is het goed gegaan, en heb ik niks ondervonden. Dus waarom zou er nu wel iets gebeuren? En stel... er gebeurt wel wat, dan is het m'n eigen stomme schuld. Maar dat risico durf ik wel te lopen.
  maandag 11 september 2006 @ 20:17:32 #247
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_41717177
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 18:46 schreef octopussy het volgende:

[..]

We zijn gewoon verslaafd aan roa

maar het is zo eng om te wachten op wat je huid besluit te doen.
wel... ik denk dat je gelijk hebt... ik ben nog steeds niet gestopt... ik neem zelfs terug 60mg per dag...

Als ik mijn totale hoeveelheid uitreken zit ik nu aan 170 mg/kg (terwijl de richtlijn toch 120 mg/kg is).
Als ik alles opneem wat ik nog liggen heb kom ik zelfs aan 190 mg/kg...
Toch durf ik niet stoppen

Weet er trouwens iemand hoe lang je moet wachten voor je een tattoo mag/kan laten zetten na de roa??
pi_41717982
Gelukkig ben ik niet de enige hier.. heb heel lang last van uitslag, alles geprobeerd, àlle medicijnen die er zijn, zonnebank, schoonheidspec,etc maar geen verbetering. Mijn vader is dokter enzo maar niet me huisarts gelukkig, hij zegt dat ik ROA neit moet nemen omdat het "vergif" is. Aan jullie reacties te zien is die uitspraak dus een beetje overdreven? Heb volgende week een gesprek met mijn dermatoloog, en dan gaat hij dit recept hopelijk voorschrijven!!

Een paar vragen waar jullie misschien antwoord op hebben..

Is het slim om me nog te laten behandelen bij een schoonheidspecialiste ivm ROA omdat je bij gebruik van dit middel sneller littekens krijgt? (schoonheidspec. heeft een soort pealing en maakt je hele huid schoon met een naaldje , het resultaat is op korte termijn zeer goed.

Gebruik van Alcohol en Sigaretten (in combo met ROA) ? Ben nu al 3 weken gestopt met roken en drinken maar heb het gevoel alsof ik niet meer leef en ik word langzamerhand heel erg gestressed. Hormonen staat toch niet onder invloed van nicotine/alcohol?

En welke dosis raden jullie een beginner aan? (zal de dermatoloog wel weten natuurlijk)

Bedankt!
pi_41722305
quote:
Op maandag 11 september 2006 20:37 schreef Sab_ het volgende:
Gelukkig ben ik niet de enige hier.. heb heel lang last van uitslag, alles geprobeerd, àlle medicijnen die er zijn, zonnebank, schoonheidspec,etc maar geen verbetering. Mijn vader is dokter enzo maar niet me huisarts gelukkig, hij zegt dat ik ROA neit moet nemen omdat het "vergif" is. Aan jullie reacties te zien is die uitspraak dus een beetje overdreven? Heb volgende week een gesprek met mijn dermatoloog, en dan gaat hij dit recept hopelijk voorschrijven!!

Een paar vragen waar jullie misschien antwoord op hebben..

Is het slim om me nog te laten behandelen bij een schoonheidspecialiste ivm ROA omdat je bij gebruik van dit middel sneller littekens krijgt? (schoonheidspec. heeft een soort pealing en maakt je hele huid schoon met een naaldje , het resultaat is op korte termijn zeer goed.

Gebruik van Alcohol en Sigaretten (in combo met ROA) ? Ben nu al 3 weken gestopt met roken en drinken maar heb het gevoel alsof ik niet meer leef en ik word langzamerhand heel erg gestressed. Hormonen staat toch niet onder invloed van nicotine/alcohol?

En welke dosis raden jullie een beginner aan? (zal de dermatoloog wel weten natuurlijk)

Bedankt!
Hai Sab!

In het begin van mijn Roa kuur heb ik ook last gehad van uitslag. Vooral op mijn armen, en benen. Dit was héél goed onder controle te houden met Vaseline Intsensive Care Lotion. Het is een Vaseline product, in de vorm van een creme die niet vettig aanvoelt, en ook geen glimmende huid etc. achterlaat. Ook perfect geschikt voor de droge huid bij je gezicht. Wat je ook zou kunnen doen is MSM, en/of Biergist tabletten slikken. Beide producten werken lichaams reinigend, en het hersteld je huid ook prima. MSM is aardig prijzig... je betaald voor zo'n 60 tab. 5,50 euro... daar doe je ongeveer een klein maandje mee. Biergist daar ben je voor de komende 2/3 maanden wel zoet mee Zitten zo'n 470 tabletten in, en de dagelijkse dosis is 9 pilletjes per dag. 'Smorgens 3, 'S middags 3, en 's avonds 3. Zo'n pot kost iets van 1,90, 2,- euro, en is vergrijkbaar bij oa. Trekpleister, Kruidvat.

Hmmm... wat die schoonheids-specialiste betreft, ik zou het alleen doen als je echt last hebt van diepe groeven, putjes etc. Ken je toevallig Lt. Martin Castillo uit Miami Vice? De beste man heeft in zijn vroegere jaren ook last van acne gehad, wat duidelijk op deze foto te zien is...


Dus als je echt last hebt, van diepe icepicks, groeven etc. Tsja... dan zou je kunnen overwegen om zo'n peeling te ondergaan. Maar, als je last hebt van een paar putjes, deukjes oid. die bijna niet opvallen... zou ik het niet doen. Ik zelf heb ook aardig wat littekens opgelopen tijdens mijn acne periode, maar ja... ik zal ermee moeten leven. Ik zal echter voor geen goud zo'n peeling willen ondergaan, terwijl mijn littekens toch aardig groot zijn, en vlink zichtbaar zijn. Ik mag al blij zijn, dat de Roa mij van al die ellende heeft afgeholpen, en dan ook nog een peeling ondergaan? Nee dankje! Het hoort bij mij, het geeft je een persoonlijkheid. Tenminste... zo denk ik erover hoor!

Maar dit was niet echt de vraag op je antwoord... alhoewel...

Je mag pas ná 1 jaar, na je Roa kuur, zo'n peeling ondergaan. Je huid is in die tussentijd nog aan het aandikken. Roa maakt je huid behoorlijk dun. Dat heb je mischien wel eens gemerkt tijdens je kuur, als je bijv. met je nagel langs je wang kraste, en er zat een dikke jaap. Wat je normaal gesproken nooit last van had. Dus er moet echt 1 JAAR tussen zitten.

En wat je vader zegt... dat slaat als een slappe lul, op een drumstel. Roa is dan totaal, maar dan ook totaal geen vergif, dus praat dat maar even uit je vaders hoofd! Het is een pracht medicijn, en oplossing voor acne, waar geen enkel ander middel tegen opkan. De één heeft wat meer bijwerkingen tijdens de kuur, dan de ander. En dat zul je nou eenmaal uit moeten zitten. Ik heb dat ook mee gemaakt. De een wordt zwaar deprisief, terwijl die geen droge huid heeft. En de ander heeft een droge huid, terwijl die niet deprisief is. Per persoon is het dus totaal verschillend. Wat je vader je wijsmaakt, is kant en klare stierenstront!

Alcohol mag met Roa opzich wel geconsumeerd worden, mits je het met mate doet. 4 tot 5 biertjes in het weekend, moet kunnen, maar let er wel op... je lever heeft er wel wat meer moeite mee, om de alcohol te verwerken. Dus je zou evt. iets sneller dronken kunnen worden Maar verders, als je met mate drinkt, moet het kunnen!

En ja roken... dat is héél slecht voor de huid. Het verstopt de porien, waarmee je dus meer kans hebt op puistjes, mee eters etc. Maar hoe het met Roa, en rokerij zit... ik heb verders geen flauw benul. Ik ben geen roker. Mischien heeft iemand anders daar antw. op ?

En de dosis bepaal je, aan de ernst van het probleem. Heb je vrij hevige acne...? Dan zal je hoogswaarschijnlijk wel 40 of 60 mg per dag krijgen. Heb je het wat in mindere mate... dan krijg je denk ik 20 mg per dag. Dus ook dat is verschillend.

Ik hoop je voldoende geholpen te hebben!

Succes!
pi_41722493
quote:
Op maandag 11 september 2006 20:17 schreef anneloeke het volgende:

[..]

wel... ik denk dat je gelijk hebt... ik ben nog steeds niet gestopt... ik neem zelfs terug 60mg per dag...

Als ik mijn totale hoeveelheid uitreken zit ik nu aan 170 mg/kg (terwijl de richtlijn toch 120 mg/kg is).
Als ik alles opneem wat ik nog liggen heb kom ik zelfs aan 190 mg/kg...
Toch durf ik niet stoppen

Weet er trouwens iemand hoe lang je moet wachten voor je een tattoo mag/kan laten zetten na de roa??
Je zult op een gegeven moment toch moeten stoppen, anders zit je over het aantal mg's heen, wat je max. binnen mag krijgen (correct me, if i'm wrong)

Je moet natuurlijk ook geen overdosis roa binnenkrijgen, ook dat is niet goed! Je kunt altijd nog een 2e kuur starten. Na je 1e kuur, duurt het ongeveer 4 a 6 weken totdat je je 2e kuur mag starten, en meestal slaat het medicijn dan nog beter aan! Het is een moeilijke periode, ik weet wat je doorstaat, maar toch zul je door moeten vechten!

Hoe dat met een tat zit... ik heb geen idee. Iemand anders mischien ervaring hier mee?

Succes meid!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')