abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 28 juni 2006 @ 17:57:13 #101
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_39328157
Hmm, ik heb dus een keer zo'n reisbox gezocht bij de dierenwinkel en die vond ik te klein voor 2 caafjes. Maar goed, zullen ook wel voor 1 caaf bedoeld zijn dan
Wat voor iets heb jij bij de xenos gehaald dan? Gewoon een bak die je zelf tot reisbox hebt omgetoverd? Misschien neem ik google dan wel mee Doen meer mensen dat? de caaf meenemen in zo'n reisbox naar zo'n show?
En ik zal het onthouden...saskia. Zeg het tegen die tijd nog maar eens in een caviatopic, dan kom ik wel ff gedag zeggen met Google
To infinity…and beyond!
pi_39328937
Het lijkt mij toch ook wel heel erg leuk om naar die caviashow te gaan. Ik las in dat krantenartikel dat er ook aan de kids gedacht werd dus hij kan mooi mee.
Ik denk niet, dat ik een cavia meeneem. Ook al zou Buzz een hele goede kans maken om tot winnaar van de knuffelcavia's gekozen te worden
pi_39330184
Even gegoogled, dit type boxen heb ik (maar bij mij zijn de deksels ook transparant):



Zo'n type box dus op een redelijke maat (ik denk zo'n 40x25 ofzo), daar kunnen een of twee cavia's in. Maar meestal geldt dat je, als je niet constant toezicht kunt houden, cavia's beter individueel kunt vervoeren. Cavia's kunnen (bij warm weer of lange autoritten) ook op elkaar gaan liggen en daarmee de ander laten stikken. De kans dat het gebeurd is klein, aar je voorkomt het door ze apart te vervoeren. Als je gewoon naar de DA gaat samen met iemand en je houdt de diertjes in de box op schoot kan het niet veel kwaad, dat doe ik ook veel.

Voor de knuffelkeuring moet je je altijd vooraf aanmelden op ECC-shows. Je kunt dan dus met je cavia komen. De éénnalaatste ECC-show had speciale showkooien staan voor de diertjes, de laatste show hadden ze er de voorkeur aan gegeven om zelf je cavia van huisvesting te voorzien (dus dan kun je beter een grotere kooi meenemen aangezien ze er de hele dag staan, en jahoor, dat doen meer mensen).

Een knuffelkeuring is heel erg leuk voor liefhebbers. Je cavia wordt beoordeeld op diverse punten, zoals korte nagels, heldere ogen, schone neus, schone vacht, leuk kapsel, babe/hunk-gehalte, leuke geluidjes tijdens de keuring en dat soort dingen (dit kan per keuring afwijken omdat het natuurlijk niet officieel is en er geen richtlijnen zijn zoals bij rascavia's in een rassenkeuring)
I had a signature once. It was awful.
pi_39330259
Hmm ik zag toevallig net dat ze in de dierenwinkel hier speciale "knaagdiertransportkoffers" hebben.
Voor 4,95 dus.
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
pi_39330898
Ik ga proberen om een foto te plaatsen... Excuses alvast als het niet lukt!!



[ Bericht 15% gewijzigd door Maddy_K op 28-06-2006 19:56:46 ]
pi_39330960
pi_39331002
haal de spaties eens weg?
I had a signature once. It was awful.
pi_39331119



gewoon even edit klikken.. dan kun je zien wat ik veranderd heb
rechts klikken op het plaatje.. properties/eigenschappen en dan daar het exacte adres kopieren.


[ Bericht 59% gewijzigd door Uhmmie op 28-06-2006 20:06:15 ]
pi_39331142
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 19:55 schreef zoeperzazke het volgende:
haal de spaties eens weg?
Geprobeerd maar dus niet gelukt. Waren mijn foto's te groot? Misschien is dat het probleem.
pi_39331373
pi_39331382
pi_39331562
pi_39331587
Goesso!

liefjes hoor!
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
pi_39331632
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 20:16 schreef Uhmmie het volgende:
Goesso!

liefjes hoor!
Bedankt voor de uitleg!
pi_39331677
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 20:17 schreef Maddy_K het volgende:

[..]

Bedankt voor de uitleg!
geen dank

Nouja.. hooguit als dank maar veel lieve fotoos plaatsen dan he
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
pi_39331998
Nog eentje dan, van vanmiddag buiten.



(Nu weet ik hoe het moet, somebody stop me!)
pi_39336355
Je moet geen vitamine C druppels in het drinkwater doen. Deze helpen niet: binnen een half uur is het meeste vitamine C vervlogen en hou je vervuild drinkwater over. Daarbij heb je geen idee hoeveel ze drinken (veel groenvoer is weinig drinken) en weet je dus totaal niet wat ze binnen krijgen. Beter kun je de vitamine C tabletjes van Roter kopen, met citroensmaak, ook voor mensen. Een cavia mag 1 pilletje per dag, dat voldoet ruim aan de behoefte. Het teveel plassen ze uit. De eerste paar dagen, soms de eerste 2 a 3 weken, kan het wat vechten zijn om het erin te krijgen, maar op den duur lusten eigenlijk alle cavia's het, hier zijn ze er allemaal gek op!
I had a signature once. It was awful.
pi_39339047
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 22:28 schreef zoeperzazke het volgende:
De eerste paar dagen, soms de eerste 2 a 3 weken, kan het wat vechten zijn om het erin te krijgen, maar op den duur lusten eigenlijk alle cavia's het, hier zijn ze er allemaal gek op!
Vanaf de eerste dag vraten ze bijna mn hand eraf..
Gulzige cavia's / vuilnisbakjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 29 juni 2006 @ 14:58:42 #119
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_39355902
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 22:28 schreef zoeperzazke het volgende:
De eerste paar dagen, soms de eerste 2 a 3 weken, kan het wat vechten zijn om het erin te krijgen, maar op den duur lusten eigenlijk alle cavia's het, hier zijn ze er allemaal gek op!
Google at hem meteen op, en eigenlijk wilde Tinus dan ook omdat hij zich anders achtergesteld voelt maar hij lustte het niet Toen maar even vastgepakt en in z'n mondje gestopt en mondje even dichtgehouden. Na een paar keer at ook hij ze gewoon en nu staan ze altijd meteen te kijken met z'n tweeën als ze het bakje horen rammelen
To infinity…and beyond!
pi_39366200
Zoep, hoe gaat het met Iwi? Geneest de wond nog steeds goed? Ik ga morgen die Roter vitaminepilletjes halen.

Vandaag met Buzz naar de DA gegaan. Hij heeft haar nageltjes geknipt. Wel zei hij, dat ze erg veel eelt op haar pootjes had (was mij ook al opgevallen). Ik weet natuurlijk niet, waar ze vroeger altijd op gelopen heeft. Ze heeft zich keurig netjes gedragen en ik heb het idee dat ze een stuk makkelijker loopt.

Ze zijn nu samen het gras aan het maaien hier.
pi_39368165
Eelt is iets raars bij cavia's. Het zit altijd enkel op de voorpootjes en het is heel gek: de ene caaf heeft het wel, de andere niet. Bij mij hebben alleen Iwi (dierenwinkelcaaf) en Qwerty (raszuivere, zorgvuldig gefokte caaf) het. Afkomst heeft er dus weinig mee te doen. Ondergrond ook niet, want dan zouden ze het allemaal moeten hebben. Eelt zegt dus niets over de leefomstandigheden, maar gewoon om aanleg of niet, denk ik...

Iwi gaat goed. De wond geneest denk ik goed, als is hij wel wat hard en bobbelig. Ik vind het moeilijk om goed te oordelen.
Helaas heb ik ook minder nieuws: ik liet Iwi daarnet aan Ibi snuffelen en HAP, Ibi werd weer weggehapt. In dat pzicht heeft de sterilisatie dus helaas niets bijgedragen aan het toekomstige groepsverband...
I had a signature once. It was awful.
pi_39371836
Wat vervelend dat Iwi nog steeds zo bitchy kan doen! Misschien heeft ze nog pijn van de operatie? Ik hoop het, misschien gaat het over een paar dagen wel beter...

Zoep, jij weet nogal veel van cavia's. Heb ik nog een vraagje aan je: Hoeveel gras mogen caafjes eigenlijk eten? Met dit weer zet ik die 2 van ons gerust een paar uur op het grasveld en dan zijn ze constant aan het grazen. Dat kan toch geen kwaad? Ze hebben geen diarree of zo.
pi_39373270
Eigenlijk geld dit voor al het nieuwe voedsel, en dan met name groen en dus ook gras.

Zolang je het opbouwt, gaat het goed. Zodra het lekker weer wordt knip ik altijd eerst was gras en geef ik het aan de caafs (oppassen met jong gras, dat schijnt te eiwitrijk te zijn, mogen ze niet té veel van in 1 keer). Ze krijgen steeds meer. Dan mogen ze een uurtje op het gras, dan twee uurtjes, en dan een hele middag. Zolang je het allemaal netjes opbouwt en niet zomaar na een jaar geen gras onbeperkt op het gras zet, kunnen ze darmproblemen krijgen. Als je het geleidelijk doet gaat het goed en kun je ze inderdaad heerlijk buiten laten zitten. uiteraard in de schaduw.

Verder geld het advies bij langere tijden op het gras, dat je ze echt een drinkflesje of drinkbakje moet geven. hardvoer en hooi kunnen ze wel een middagje zonder, maar drinken is echt nodig. Eventueel kun je ook komkommer wegleggen. Fruit is uit den boze, dat is zoet en trekt ongedierte aan die heel erg soms een cavia kunnen steken. Een cavia die gestoken is door bv een wesp is eigenlijk ten dode opgeschreven, maar een wesp zal niet zomaar steken (dan moet de cavia erg vervelend doen, ze moeten bijvoorbeeld samen heel koppig in 1 klein nachthokje willen duiken, zoiets).
I had a signature once. It was awful.
pi_39442869
Vandaag was het caviadag in Zeddam. Het was er best druk, ondanks dat veel mensen (echt héél veel mensen) hadden afgezegd vanwege de hitte.
De hitte viel uiteindelijk best mee, het was er niet warmer dan in menigeen ander caviaverblijf.

Vandaag was dus ook de dag dat ik Onyx en ovide weer zag! Deze twee mannen waren twee weken uit logeren bij Joyce, de fokster van Jewel, Owen en Qwerty, omdat Onyx nog dringend een stilzitcursus nodighad Joyce had ze dus meegenomen naar de show voor mij. Al snel was Onyx aan de beurt voor de keuring. Hij werd gekeurd door Mady, de ene helft van Combinatie Maja

Eerst werd hij even netjes geborsteld.


Dat ziet er best netjes uit zo!


Op deze foto voelt Mady aan het begin van de haren, om te voelen wat voor stuctuur het haar heeft en of het een goede inplant heeft.


Hier bekijkt ze zijn bakkebaarden, en Onyx snuffelt zoals gewoonlijk weer aan alles wat aan zijn neus voorbij komt.


Ook wordt zijn buikje bekeken. Daar wordt gecontroleerd hoe de kleur is en of ook daar de beharing een mooie inplant heeft. Let overigens ook op de donkere vlek linksonder op de foto: Onyx was de eerste cavia die dag die een plas op de tafel van de keurmeester deed. Waar blijven zijn manieren...


Tot slot wordt er hie rnog even gekeken naar het totaalplaatje: de beharing in het algemeen, de kleurverdeling en de verzorging.


En zo was Onyx dus gekeurd! Zijn uiteindelijke briefje:

ZG bouw & type
ZG grootte
ZG haarinplant G op sleep ZG structuur
ZG kop ZG ogen F oren
G pony bakkebaard mogen wat meer ontwikkelt
G buikbeharing
ZG lengte lichaamsbeharing en sleep voor leeftijd, pony had iets voller gemogen
F kleurverdeling
ZG conditie en verzorging

Eindpredikaat: ZG

(even op een rijtje: DIS (gediskwalificeerd), NE (niet erkend), O (onvoldoende), M (matig), V (voldoende) G (goed) ZG (zeer goed) F (fraai) U (uitmuntend, wordt zelden behaald)

Ik ben dus heel erg tevreden! Alleen zijn pony en bakkebaarden zijn niet vol genoeg, dat is jammer, maar ach... voor mij is Onyx toch vooral een knuffelcavia en daar verdient ie wél een dikke U voor

Leuk was dat aan het einde van de dag bleek dat Onyx de beste peruvian van de show was. Tsja, dat was niet zo heel gek, aangezien Onyx de enige was die dat ras was komen vertegenwoordigen, hehe... Maar ik heb nu wél een mooie oorkonde voor hem!! *trots*
I had a signature once. It was awful.
pi_39443767
Onyx

Goed gedaan Zoep en Onyx!

Wat een supermooie cavia. Ik hou wel van die Peruviaanse caafjes, echt heel mooi.

[ Bericht 3% gewijzigd door Maddy_K op 02-07-2006 12:03:35 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')