abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 20 juni 2006 @ 21:00:34 #1
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39049788
Hier alweer deel 25 in een (blijkbaar) succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

Wie heeft er mooie treinpics?
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 2.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 3
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 4
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 5
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 6
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 7.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+1
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+2
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 11
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje dozijn
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 13
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 14
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 15
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 16
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 17
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 18
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 19
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 20
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 21
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 22
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 23
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 24

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is niet veel intresse in, iig niet bij mij en ik heb er weinig vraag naar gezien, dus daar ga ik niet op in.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs ga ik ook niet op in, maar wil je er wat van weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak. Het is mij te veel werk om dit op voorhand allemaal te gaan zitten typen.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion en Syntus, en voor het grensoverschrijdend verkeer nog de NMBS (Maastricht-Luik en Roosendaa-Antwerpen), DB Regionalbahn (Leer-Nieuweschans, Enschede-Munster en Heerlen-Aken), Prignitzer Eisenbahn Gesellschaft (Enschede-Dortmund) en per 11 december 2005 Syntus met enkele ritten Arnhem-Emmerich.

Arriva rijdt in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans/Leer. Verder verzorgde NoordNed het vervoer op Groningen-Leeuwarden in opdracht van NS. Met de dienstregeling 2006 is de concessie Groningen/Friesland overgegaan naar Arriva. Er zullen oa. nieuwe treinen komen: Stadler GTW’s. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen. Vanaf december 2006 zullen alle treinen ten noorden van Zwolle als stoptrein gaan rijden.

Syntus is actief in Twente in de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Oldenzaal. En vanaf 2005 ook nog op het traject Arnhem-Tiel.

Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Marienberg.

De NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, Enschede-Munster en Nieuweschans-Leer.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.


Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?

Arriva
Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Vroeger NoordNed, dochter van Arriva/NS)Dit bedrijf huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. Er wordt gereden met DM90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden en met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden).

Links de Wadloper (DH2), dit is het enige groene stel van Noordned. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Voor de DM90-foto's: zie NS.

De Stadler GTW die voor Arriva zal gaan rijden.

Syntus
Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.



Twee Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.

Connexxion
Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Marienberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus.

Interieur en exterieur.

RandstadRail
Het metronet van Rotterdam, het tramnet van Den Haag en de Zoetermeerstadslijn worden op elkaar aangesloten met light-rail voertuigen. Hiervoor worden de treintrajecten Hofpleinlijn en de Zoetermeerstadslijn van trein naar light-rail omgebouwd en worden enkele tramlijnen in Den Haag opgewaardeerd tot light-rail traject. RandstadRail is een samenwerkingsverband van het Haagse OV-bedrijf HTM en het Rotterdamse RET.
Sinds 3 juni rijden er op de Hofpleinlijn en de Zoetermeerstadslijn geen treinen meer. Op 4 september met de ombouw naar RandstadRail gereed zijn. De Zoetermeerstadslijn is dan uitgebreid met een tak naar de nieuwbouwwijk Oosterheem.
De eerste jaren zal de metro van Den Haag Centraal naar Rotterdam nog zijn eindpunt hebben op station Hofplein. Momenteel wordt gewerkt aan een boortunnel tussen (ongeveer) station Kleiweg en het Rotterdamse Centraal Station, waar RandstadRail aan zal sluiten op het Rotterdamse metronet. De treinen van RandstadRail rijden dan van Den Haag Centraal door naar metrostation Slinge in Rotterdam Zuid.
Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl
Op RandstadRail gaat het volgende materieel rijden:



NS Reizigers
diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van NoordNed en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

NS-Regio heeft de aanbesteding gewonnen voor Apeldoorn-Zutphen.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

electrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ietsje nieuwer, en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en Dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden).
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als Venlo-Den Haag (met ICK), Maastricht/Heerlen-Haarlem, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
De inzet in de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht zal vanaf december 2006 ten einde komen als hier IRM op ingezet gaat worden. Hiermee zal van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar zal voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (niet meer in dienst), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig) Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.
ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu vrijwel afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt.
Hoe eea er van binnen en van buiten uitziet, zie de foto'jes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten, en een coupé en het gangpad van binnen.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-bakken (weer zo'n treinterm, is gewoon 'treindeel' of 'rijtuig') voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Deze stuurstanden worden vooralsnog alleen ingezet op Haarlem-Limburg.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 bakken ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). Om loc's vrij te maken voor andere werkzaamheden is bij sommige DD-ARstammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de (1700)loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de motoren.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, SM90, plan V, plan T en SGM.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om debiele reden overigens buiten dienst sedert enige maanden, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Andersom natuurlijk ook.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein.
Verder wordt het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht.
Foto's:

Een close-upje van de doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is.

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en met de Spelen van nu in Turijn (waar NS sponsor van is), rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Er is ook een Olymische Thalys, maar die staat nog op reserve tot 25 februari.Aanvulling, deze thalys heeft de sporters op 26 februari terug naar Zwolle gebracht en is nu waarschijnelijk z'n bestickering al weer kwijt.

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. Nu het reizigersvervoer wat terugloopt, komt NSR om in de IRM-stellen en ze weten van gekheid niet wat ze er mee moeten doen, dus ze komen de komende tijd op de gekste plaatsen in dienst, bijvoorbeel op Venlo-Haarlem. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

Een wat minder bekend treinstel was de SM90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat ze weer alle negen in Zwolle aan de kant staan, al mogen ze tegenwoordig weer als los treinstel rijden, waar vroeger altijd met twee stellen moest worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal worden gereden in verband met uitstekende stukken trein.
Tegenwoordig is de indeling (in beide klassen, net als DM’90) 2+2, en is de inzet beperkt tot Zwolle-Emmen. Als ze werken is het echter één van de fijnste treinen van het land.
Helaas worden de rumoeren omtrent het verdwijnen (op reserve, verkoop....) de laatste tijd steeds sterker, dus wil je nog zo’n technisch geavanceerd stel meemaken: grijp je kans!
Per december 2005 staan deze high-tech stellen terzijde in Onnen
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kunt zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant ziet het ding er zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen zou moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn er bijna 250 gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 10 jaar ouder dan de nieuwste.
Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen..
De belangrijkste overeenkomst is dat beiden gehaat worden voor hun krottigheid en harde bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je. Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet.
De selectieprocedure voor vervangers is al een tijd bezig, en verwacht wordt dat dit jaar toch eindelijk eens besloten wordt waarmee mat'64 vervangen gaat worden. Het zit er dik in dat het deze keer geen speciaal Nederlands product wordt, maar een kant-en-klaar trein.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over.

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in drie smaken: de tweebaks Citypendel en de driebaks Sprinter. Van de laatste zijn inmiddels ook weer gereviseerde exemplaren te zien: de SGMm.
De Citypendels zijn eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een inefficiënte spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Utrecht-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Rotterdam-Hoek van Holland, en in de hoek Haarlem-Uitgeest-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. Sinds vorig jaar zijn de eerste Sprinters weer terug uit Denemarken, en daarmee voerde NS Commercie het product 'Sprinter' in, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen.

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.

NS Internationaal
NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, net alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.

Overig internationaal
Hier alleen maar wat foto's.
Op Enschede-Munster/Dortmund rijden Bauheihe 643 en 624. De eerste komt ook in Heerlen vanuit Aachen, de laatste in Nieuweschans vanuit Leer. In Enschede zijn deze oudjes met het verlenen van de concessie aan de PEG verdwenen.


Op Roosendaal-Antwerpen:



Maastricht-Luik:
De AM86 doet dienst op Maastricht-Luik

(foto: treinfoto.be)


Venlo-Hamm:


Overig binnenland
Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op Castellum te laten stoppen. Nu rijdt er een tram van de HTM (oorspronkelijk afkomstig uit Hannover), evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Nico Spilt)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 20 juni 2006 @ 21:04:24 #2
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39049986
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 20:54 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Was het je btw ook al opgevallen dat de 3222 een gele kap weer heeft ipv een groene?
Ik denk dat dat een nieuwe kap is, maar dat is een gok van me
ik heb eigenlijk daar niet op gelet toen ik vandaag de 3222 zag. Ik heb de 3222 in Zuidhorn kort gezien, omdat mijn trein naar leeuwarden, de 3229 er al aankwam.
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 20 juni 2006 @ 21:06:26 #3
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39050082
TreinVrijePeriode
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  dinsdag 20 juni 2006 @ 21:08:37 #5
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39050187
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 21:04 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

ik heb eigenlijk daar niet op gelet toen ik vandaag de 3222 zag. Ik heb de 3222 in Zuidhorn kort gezien, omdat mijn trein naar leeuwarden, de 3229 er al aankwam.
De 3229 moet ik nog steeds op de gevoelige chip vastleggen

Ik hoef nog maar 2 nummers, de 3229 en de 3108
pi_39050245
Wadloper:

www.somda.nl aanmelden en zoeken
  dinsdag 20 juni 2006 @ 21:10:42 #7
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39050265
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 21:10 schreef Zug-Chef het volgende:
Wadloper:

www.somda.nl aanmelden en zoeken
Ben daar al lid van
Spot bijna elke dag
Alleen de voorspellingen kloppen nooit (Voor de wadlopers dan he )
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 20 juni 2006 @ 21:13:04 #8
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39050369
voorspellen ze ook wanneer wadlopers op hun kant gaan?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39050379
Vandaag was t vanaf Lw richting Gn volgens mij aardig in orde.

Van/Naar Sneek en Harlingen was t chaos. Harinxmakanaalbrug voor de diesels stond uren open.
pi_39050548
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 21:10 schreef Wadloper het volgende:
[[url=http://img21.imagevenue.com/loc299/th_30630_IMG_6853.jpg]afbeelding][/URL]
[..]

Ben daar al lid van
Spot bijna elke dag
Alleen de voorspellingen kloppen nooit (Voor de wadlopers dan he )
Nou nog een x uit de kont genaamd Gn komen Dr is zoveel meer dan alleen die stad

Ik las op t forum van Somda een hele waslijst aan leuke spotplekjes, niet op stations. Vanaf maandag heb ik vakantie en dan nog 3 weken lang mn OV, dus daar gaan we ff flink gebruik van maken
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 20 juni 2006 @ 21:22:07 #11
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39050808
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 21:13 schreef Zug-Chef het volgende:
Vandaag was t vanaf Lw richting Gn volgens mij aardig in orde.

Van/Naar Sneek en Harlingen was t chaos. Harinxmakanaalbrug voor de diesels stond uren open.
Tussen Leeuwarden en groningen waren vandaag geen vertragingen. Ben even heen en weer gegaan en alles reed mooi op tijd.
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 20 juni 2006 @ 21:24:02 #12
86072 thatsme
and That's you!
pi_39050887
wanneer worden de eerste GTW's verwacht?
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  dinsdag 20 juni 2006 @ 21:24:24 #13
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39050907
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 21:16 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Nou nog een x uit de kont genaamd Gn komen Dr is zoveel meer dan alleen die stad

Ik las op t forum van Somda een hele waslijst aan leuke spotplekjes, niet op stations. Vanaf maandag heb ik vakantie en dan nog 3 weken lang mn OV, dus daar gaan we ff flink gebruik van maken
KLopt, maar de aanzet moet nog komen
Waarschijnlijk ben ik gewoon teveel vertrouwd aan de goede oude wadlopers
Ik ben wel al 1x naar Zwolle geweest
pi_39050930
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 21:24 schreef thatsme het volgende:
wanneer worden de eerste GTW's verwacht?
Oktober 06, tussen Gn en Leer (D) Ik kan niet wachten
  dinsdag 20 juni 2006 @ 21:25:59 #15
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39050989
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 21:13 schreef Dr_Flash het volgende:
voorspellen ze ook wanneer wadlopers op hun kant gaan?

Nee, maar de foto had ik op de kant genomen, vandaar dat ie scheef is
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 21:24 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Oktober 06, tussen Gn en Leer (D) Ik kan niet wachten
Klopt, dus ik sta mooi in Zuidbroek de trein op te wachten (en ff wat graffitybussen mee )
  dinsdag 20 juni 2006 @ 21:55:50 #16
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_39052368
TreinVindPost .

En mensen met spuitbussen mogen ze opknopen
Wat ziet dát er lelijk uit, die "kunst-uitingen".
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_39052542
Ze willen toch namen voor die GTW's he? Ik weet een geniale naam voor een van die treinen

"wadloper"
pi_39052613
Hé, er staat ook een foto van een RandstadRail-voertuig in de OP
pi_39052842
Gewoon Stadler GTWs houden. In Duitsland heten de treinen ook gewoon zoals ze uit de fabriek komen... tijd dus omdat hier ook in te voeren
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 20 juni 2006 @ 22:18:02 #20
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39053434
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 22:06 schreef Zug-Chef het volgende:
Gewoon Stadler GTWs houden. In Duitsland heten de treinen ook gewoon zoals ze uit de fabriek komen... tijd dus omdat hier ook in te voeren
Dat is hier al het geval Denk maar eens aan de lint
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_39053760
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 22:18 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Dat is hier al het geval Denk maar eens aan de lint
die syntus-dingen hebben namen van "lokale beroemdheden"
dag
  dinsdag 20 juni 2006 @ 22:43:55 #23
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_39054640
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 22:18 schreef Alexxxxx het volgende:
goede zaak
hm, er schijnt zoveel mis te gaan in OV, maar zelf zie ik er eigenlij nooit wat van...
So we just called him Fred
pi_39054713
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 22:43 schreef FredvZ het volgende:

[..]

hm, er schijnt zoveel mis te gaan in OV, maar zelf zie ik er eigenlij nooit wat van...
beter opletten
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 20 juni 2006 @ 23:02:36 #25
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39055615
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 22:26 schreef petre86 het volgende:

[..]

die syntus-dingen hebben namen van "lokale beroemdheden"
Klopt. Het ging hierbij om de typenaam voor de trein. Deze hebben ze bij Syntus niet aangepast.

Ik hoop dat een van de door mij ingediende namen uitgekozen wordt, want ik heb denk ik 10 namen van lokale beroemdheden ingediend.
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 20 juni 2006 @ 23:54:23 #26
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_39058277
ben beetje leek, maarre, wat is de GTW?
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_39058450
instroom GTW is mnd 9 2 stuks gaan meest in de nach rijden ivm
toelating Nederland
In maand 10,11 en 12 iedere keer 5 of 6 stellen
daarna 5 stellen per maand.
Dit is de laatste planning
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
pi_39058494
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 23:54 schreef Erosjuhhh het volgende:
ben beetje leek, maarre, wat is de GTW?
Gelenk Triebwagen oftwel gelede treinstel

ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  woensdag 21 juni 2006 @ 00:10:10 #29
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_39058912
aah die dingen van arriva!, dacht al..zat maar te denken aan treinen van ns ofzo
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 21 juni 2006 @ 12:21:32 #30
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39070137
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 21:55 schreef JDude het volgende:
TreinVindPost .

En mensen met spuitbussen mogen ze opknopen
Wat ziet dát er lelijk uit, die "kunst-uitingen".
Kunst-uitingen het is gewoon je reinste vandalisme. Wegwezen met die mongolen

Ik dacht trouwens dat het Castellum-trammetje een tijdje weg was ivm het aanbrengen van grafitti-werende folie? Nou dat heeft lekker gewerkt zeg, sjonge jonge
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 21 juni 2006 @ 12:24:49 #31
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_39070251
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 12:21 schreef Dr_Flash het volgende:
Kunst-uitingen het is gewoon je reinste vandalisme. Wegwezen met die mongolen
Dat zei ik dus ook.
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
  woensdag 21 juni 2006 @ 12:30:18 #32
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39070494
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 12:21 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Kunst-uitingen het is gewoon je reinste vandalisme. Wegwezen met die mongolen

Ik dacht trouwens dat het Castellum-trammetje een tijdje weg was ivm het aanbrengen van grafitti-werende folie? Nou dat heeft lekker gewerkt zeg, sjonge jonge
Het idee is toch dat je de folie eraf kunt halen zodat ie weer schoon lijkt?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 21 juni 2006 @ 13:42:56 #33
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39073395
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 12:30 schreef Duvel het volgende:

[..]

Het idee is toch dat je de folie eraf kunt halen zodat ie weer schoon lijkt?
Er zitten drieduizend lagen folie op?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39073449
Het idee achter dat folie is toch dat de verf niet goed blijft plakken en de trein dus heel gemakkelijk weer schoongespoten kan worden? Ik dacht dat het een kwestie was van water erover en het is er weer af (zou dan logischerwijs ook met regen moeten werken..).
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 21 juni 2006 @ 13:46:18 #35
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39073516
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 13:44 schreef Carport het volgende:
Het idee achter dat folie is toch dat de verf niet goed blijft plakken en de trein dus heel gemakkelijk weer schoongespoten kan worden? Ik dacht dat het een kwestie was van water erover en het is er weer af (zou dan logischerwijs ook met regen moeten werken..).
Vanmiddag nog maar eens kijken dan
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39077871
als 1 van die grafittie-spuitende-lui en nou iets moois op zou zetten.. een mooi berglandschap.. de skin van een oude trein oid.. dan staat het wel.. maar die namen en tags en joints die spuit je maar op je eigen voordeur

[ Bericht 1% gewijzigd door Peter op 21-06-2006 15:49:34 ]
dag
  woensdag 21 juni 2006 @ 15:46:00 #37
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39078233
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 15:36 schreef petre86 het volgende:
als 1 van die grafittie-spuitende-lui en nou iets moois op zou zetten.. een mooi berglandschap.. de skin van een oude trein oid.. dan staat het wel.. maar die namen en tags en joints die spuit je maar op je eigen voordeel
Ze zouden die spuitbussen overdwars rectaal moeten inbrengen bij dat tuig...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 21 juni 2006 @ 15:57:33 #38
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39078684
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 15:46 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ze zouden die spuitbussen treinstellen overdwars rectaal moeten inbrengen bij dat tuig...
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39079303
als er echt iets moois op komt.. of ècht kunstzinnig ( zoals die groninger-museum-trein van binnen)
dan vind ik het best kunnen.. heb alleen geen idee of de NS dat er ook even hard weer afhaald
dag
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 21 juni 2006 @ 16:14:26 #40
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39079371
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 16:13 schreef petre86 het volgende:
als er echt iets moois op komt.. of ècht kunstzinnig ( zoals die groninger-museum-trein van binnen)
dan vind ik het best kunnen.. heb alleen geen idee of de NS dat er ook even hard weer afhaald
Als alle ramen van een bepaald rijtuig compleet dichtgeticheld worden met zilvergrijs, en ik zie hoe *hard* de NS dat er weer afhaalt, dan zakt me wat dat betreft de moed wel een beetje in de schoenen af en toe
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39082309
TVP!

en nu happie happies doen
  woensdag 21 juni 2006 @ 18:25:10 #42
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39084169
Er wordt hard gewerkt aan een nieuw station Rotterdam Centraal. Daardoor gaan echter ook kenmerkende zaken verloren, zoals deze mooie huisjes:

Deze bevindt zich op het perron van spoor 11/12, ernaast de zojuist gearriveerde intercity uit Utrecht.

Een paar perrons verder zijn ze bezig een doorgang te maken naar de Provenierstunnel die onder het emplacement loopt. Hiervoor is al zo'n perronhuisje gesneuveld helaas. De 6404 stond hier met een werktrein:


Het voorplein van het station is inmiddels een bende. Looproutes veranderen constant. Om afscheid te nemen van het station, is de pui beplakt met folie, en is het woord "EXIT" te zien:
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 21 juni 2006 @ 18:26:11 #43
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39084209
Wat hebben die huisjes nou weer misdaan?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 21 juni 2006 @ 18:37:42 #44
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_39084592
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 18:26 schreef Dr_Flash het volgende:
Wat hebben die huisjes nou weer misdaan?
In de weg staan .
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
  woensdag 21 juni 2006 @ 18:43:40 #45
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39084840
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 18:37 schreef JDude het volgende:

[..]

In de weg staan .
Ja... eikels!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 21 juni 2006 @ 18:49:16 #46
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39085081
Hadden ze ze maar niet daar moeten bouwen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 21 juni 2006 @ 19:58:53 #47
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39088108
Ik heb de OP iets bijgewerkt. Details heb ik op een overlegpagina gezet.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 21 juni 2006 @ 20:24:35 #48
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39089081
"een" overlegpagina?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39089409
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 20:24 schreef Dr_Flash het volgende:
"een" overlegpagina?
vast op de wiki
dag
  woensdag 21 juni 2006 @ 23:34:37 #50
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39096407
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 18:49 schreef Dr_Flash het volgende:
Hadden ze ze maar niet daar moeten bouwen
Het zijn mooie details van het station. Het is jammer dat ze gesloopt worden. Overigens is er ook al een artikel van verschenen in het AD/Rotterdams Dagblad: http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article417789.ece.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 22 juni 2006 @ 12:08:10 #51
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39107177
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 20:34 schreef petre86 het volgende:

[..]

vast op de wiki
Dat klopt. Is altijd makkelijk he.
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 22 juni 2006 @ 14:38:19 #52
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39112790
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 12:08 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Dat klopt. Is altijd makkelijk he.
Zeker. En de wijzigingen lijken me prima!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39121153
Treinseries en Materieelinzet dienstregeling 2007 is bekend
http://www.rover.nl/nieuws/berichten/ber060622bijl5.pdf

enkele opvallende zaken:

* SGMm op de 5500 (Stoptrein Utrecht - Baarn)
* DD-AR op de 4800 ( Stoptrein Amsterdam C - Haarlem - Uitgeest)
* DDM-1 op de 4600/4500/2200
* DD-AR op de 5400. (Intercity Amsterdam C - Zandvoort aan Zee)
* Mat64 op de 3300 (geen SGMm) ( Stoptrein Hoorn K - Hoofddorp)
* SGMm op de 5800. (Sneltrein (!) Amsterdam - Amersfoort Vathorst.)
* ICR op de 2000 (Intercity Den Haag C - Utrecht - Arnhem (-Nijmegen)
* ICR/ICK op de 1900 (Intercity Den Haag C - Venlo)
* Mat64 op de 7000 (Stoptrein Apeldoorn - Deventer - Almelo)
* Mat64 op de 9100 (Stoptrein Zwolle - Groningen)
* Mat64 op de 3700 (Intercity Zwolle - Arnhem - Nijmegen)
* ICR op de 3600 (Intercity Arnhem - Tilburg - Roosendaal
* VIRM/ICK (ICK !) op de 3500 (Intercity Eindhoven - Schiphol)

Toch Mat 64 op Zwolle - Arnhem - Nijmegen... vind het een enorme achteruitgang kwalitatief gezien op dit traject...

[ Bericht 5% gewijzigd door Zug-Chef op 22-06-2006 19:25:51 ]
pi_39122413
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 19:19 schreef Zug-Chef het volgende:
Treinseries en Materieelinzet dienstregeling 2007 is bekend
http://www.rover.nl/nieuws/berichten/ber060622bijl5.pdf

................
Wat zijn vleugeltreinen?
vliegtuigen die landen op water heb ik gezien, auto`s die kunnne varen heb ik gezien, zelfs vliegtuigjes die je tot auto kon omtoveren heb ik gezien maar ik heb nooit treinen die kunnen vliegen
(zie blad 4 onderaan)
  donderdag 22 juni 2006 @ 20:20:48 #55
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39123566
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 19:52 schreef Baan1980 het volgende:

[..]

Wat zijn vleugeltreinen?
vliegtuigen die landen op water heb ik gezien, auto`s die kunnne varen heb ik gezien, zelfs vliegtuigjes die je tot auto kon omtoveren heb ik gezien maar ik heb nooit treinen die kunnen vliegen
(zie blad 4 onderaan)
Dat is het afgekoppelde deel van een gecombineerde intercity. Zo rijdt bijvoorbeeld de IC van Enschede naar Den Haag en Rotterdam tussen Enschede en Utrecht gekoppeld in de 1700 serie (treinnummer). Vanaf Utrecht gaat het Haagse deel door als 1700, terwijl het Rotterdamse deel er een 2 voor krijgt, en doorgaat als 21700. Zelfde geldt voor de 500 serie (Groningen - Den Haag), die vanaf Utrecht naar Rotterdam de 20500 is (geen 2500, dat is Den Haag - Venlo).

Dit noemt men dus vleugeltreinen!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39129160
* Mat64 op de 3700 (Intercity Zwolle - Arnhem - Nijmegen)
* ICR op de 3600 (Intercity Arnhem - Tilburg - Roosendaal)

bummers
betekend dat wel dat die lijnen het snelste nieuwe treinen krijgen?
en ik zie geen IRM ?
dag
pi_39129318
VIRM staat er vaak in?
  donderdag 22 juni 2006 @ 22:23:07 #58
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39129457
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 22:17 schreef petre86 het volgende:
betekend dat wel dat die lijnen het snelste nieuwe treinen krijgen?
Heb je proefgezeten in de hal van Utrecht Centraal een tijdje geleden? Ik hoop dat Mat'64 nog een tijd blijft rijden!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39129885
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 22:23 schreef Duvel het volgende:

[..]

Heb je proefgezeten in de hal van Utrecht Centraal een tijdje geleden? Ik hoop dat Mat'64 nog een tijd blijft rijden!
net alsof ze SGM inzetten op Zwolle - arnhem
( *afklopt )
dag
  donderdag 22 juni 2006 @ 22:33:56 #60
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39130060
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 22:31 schreef petre86 het volgende:

[..]

net alsof ze SGM inzetten op Zwolle - arnhem
( *afklopt )
Dat was proefzitten voor de opvolger van Mat'64. 't Zat ietsjes minder beroerd dan SGMm. Maar ook maar een klein beetje minder beroerd!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39130403
Ik kan niet goed opmaken uit de documenten wat er gebeurt met de IC verbinding Rotterdam - Deventer. Blijft deze, net als nu, 2 maal in het uur te rijden (1 keer met overstap en 1 keer zonder), ook in de avonduren en in het weekend? En met dezelfde IC-stations maar dan met Gouda (Rotterdam Alexander, Gouda, Utrecht Centraal, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo, Hengelo, Enschede)?
  vrijdag 23 juni 2006 @ 00:06:20 #62
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_39134364
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 19:19 schreef Zug-Chef het volgende:
* VIRM/ICK (ICK !) op de 3500 (Intercity Eindhoven - Schiphol)
Het is niet eens mogelijk om fatsoenlijk om te lopen op Schiphol
Laten ze de trein zeker doorrijden tot Hoofddorp om daar om te lopen.

ook opvallend:
Veenendaal C. - Utrecht C. Stoptrein met SGM II
CityPendels buiten de randstad

Amsterdam C. - Haarlem - Leiden C. - Den Haag HS - Rotterdam C. - Dordrecht - Breda IC met DDAR/DDM
Eindelijk DDM in Rotterdam

Wel minder dat ze nu DDAR/DDM en Mat '64 voor IC's gaan gebruiken
So we just called him Fred
pi_39138240
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 22:39 schreef Fluffy_Augurk het volgende:
Ik kan niet goed opmaken uit de documenten wat er gebeurt met de IC verbinding Rotterdam - Deventer. Blijft deze, net als nu, 2 maal in het uur te rijden (1 keer met overstap en 1 keer zonder), ook in de avonduren en in het weekend? En met dezelfde IC-stations maar dan met Gouda (Rotterdam Alexander, Gouda, Utrecht Centraal, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo, Hengelo, Enschede)?
Volgens mij blijft er op die ICM lijnen veel hetzelfde... Maar pin me er niet op vast
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 00:06 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Het is niet eens mogelijk om fatsoenlijk om te lopen op Schiphol
Laten ze de trein zeker doorrijden tot Hoofddorp om daar om te lopen.
Ja dat gebeurt nu ook al. Stond laatst op Hoofddorp wat te spotten, en toen reden er ook al veel ICM'etjes voorbij Hoofddorp om daar voorbij dan schoongemaakt te worden en te keren


Kijk is dit niet ook een goed idee voor de NS:





[ Bericht 21% gewijzigd door Zug-Chef op 23-06-2006 07:35:57 ]
  vrijdag 23 juni 2006 @ 08:34:26 #64
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_39138726
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 00:06 schreef FredvZ het volgende:

Amsterdam C. - Haarlem - Leiden C. - Den Haag HS - Rotterdam C. - Dordrecht - Breda IC met DDAR/DDM
Is nu ook al zo, alleen heet het nu nog een sneltrein.
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_39138965
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 00:06 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Veenendaal C. - Utrecht C. Stoptrein met SGM II
CityPendels buiten de randstad
Die stoptreinsprinter komt erbij op dat lijntje, er gaat straks 2x per uur eentje naar Rhenen en 2x per uur een naar Veenendaal Centrum (wat ik op zich wel een hele verbetering vind).
Die SGM II's, zijn dat de afdankertjes van de Zoetermeer Stadslijn?
  vrijdag 23 juni 2006 @ 09:01:17 #66
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39139090
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 08:53 schreef SNArky het volgende:

[..]

Die SGM II's, zijn dat de afdankertjes van de Zoetermeer Stadslijn?
Ander SGM II is er niet volgens mij...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39139240
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 09:01 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ander SGM II is er niet volgens mij...
Dat dacht ik al, dan gaan ze van de ene hooliganlijn naar de andere .
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 23 juni 2006 @ 09:47:18 #68
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39139962
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 00:06 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Het is niet eens mogelijk om fatsoenlijk om te lopen op Schiphol
Laten ze de trein zeker doorrijden tot Hoofddorp om daar om te lopen.
De treinen met als eindbestemming Schiphol rijden door naar Hoofddorp Opstel. Daar kunnen ze gereinigd worden en wachten ze op de volgende inzet vanaf schiphol naar plaatsen elders in het land. Deze treinen stoppen echter niet op station hoofddorp zelf, maar gaan als lege rit naar hoofddorp opstel.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_39143249
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 09:47 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

De treinen met als eindbestemming Schiphol rijden door naar Hoofddorp Opstel. Daar kunnen ze gereinigd worden en wachten ze op de volgende inzet vanaf schiphol naar plaatsen elders in het land. Deze treinen stoppen echter niet op station hoofddorp zelf, maar gaan als lege rit naar hoofddorp opstel.
Waarom niet gewoon ook nog tot Hoofddorp baggeren? zit er toch nog volk in je trein
  vrijdag 23 juni 2006 @ 12:50:26 #70
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39145778
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 11:36 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Waarom niet gewoon ook nog tot Hoofddorp baggeren? zit er toch nog volk in je trein
De capaciteit van het baanvak wordt daarmee nogal gereduceerd. En als je zo nodig in Hoofddorp moet zijn, pak je de stopper maar!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39147134
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 22:17 schreef petre86 het volgende:
* Mat64 op de 3700 (Intercity Zwolle - Arnhem - Nijmegen)
* ICR op de 3600 (Intercity Arnhem - Tilburg - Roosendaal)

bummers
betekend dat wel dat die lijnen het snelste nieuwe treinen krijgen?
en ik zie geen IRM ?
Ligt er aan, met welke mat64 ze gaan rijden, als ze met treinen van ongeveer 40 jaar oud gaan rijden dan zal er nieuw materieel wel als eerste komen. Maar de laatste mat64 zijn nog geen 30 jaar oud, dus vrees het niet .
En daarbij, wat voor onmogelijk combinaties wil de NS mee gaan rijden dan Wordt het 4*Plan V, als je nu al ziet de 3600 tussen Nijmegen - Zutphen vol zit, en dat is een V-IRM VI.
En daarbij als ik voor een Intercity verbinding kies, dan mag ik toch ook wel fatsoenlijk materieel hebben .
  vrijdag 23 juni 2006 @ 17:09:18 #72
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_39154384
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 08:34 schreef JDude het volgende:
Is nu ook al zo, alleen heet het nu nog een sneltrein.
Er rijdt nu geen DDM op, alleen DDAR en af toe eens een VIRM.
So we just called him Fred
  vrijdag 23 juni 2006 @ 18:41:28 #73
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_39156615
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 17:09 schreef FredvZ het volgende:

Er rijdt nu geen DDM op, alleen DDAR en af toe eens een VIRM.
Oh wacht, DDM is die meuk met een 1800-loc en zes bakken? Die zijn er nu niet, inderdaad .
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_39158710
ik dacht dat t 4 bakkig was? mDDM is wel weer 4 bakken?
  vrijdag 23 juni 2006 @ 21:16:43 #75
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_39160894
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 20:03 schreef Ou-Tannu het volgende:
ik dacht dat t 4 bakkig was? mDDM is wel weer 4 bakken?
Er zijn, meen ik, drie verschijningsvormen.
4 bakken met 1700'er.
6 bakken met 1800'er (en ander interieur, nl. rood).
4 bakken met motorwagen, feitelijk 3,5 passagiersbak.
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_39160929
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 21:16 schreef JDude het volgende:

[..]

Er zijn, meen ik, drie verschijningsvormen.
4 bakken met 1700'er.
6 bakken met 1800'er (en ander interieur, nl. rood).
4 bakken met motorwagen, feitelijk 3,5 passagiersbak.
Jah, stimmt ja
En af en toe nog wat van die bakken in een trein met ICR, maar dat valt niet onder DDM/DDAR vind ik.
pi_39162217
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 21:17 schreef Carport het volgende:

[..]

Jah, stimmt ja
En af en toe nog wat van die bakken in een trein met ICR, maar dat valt niet onder DDM/DDAR vind ik.
vind t toch best zonde om die 4500kW zuipende locs voor zo`n bagger trein te zetten
pi_39164679
Bah. Bij den dolder (net ervoor). Opeens een voelbare heuveltje op het spoor. anderhalve seconder erna: noodremming... Een oproep met 'noodremming ingezet, controle blabla en de machinist had iets gezien'.

Door die 'heuvel' vreesde ik het ergste... Na een kwartiertje bleek het 'dakpannen' op de rails te zijn....

Echter: het was midden in het bos, plus tijdens de spits tussen utrecht en amersfoort. Dus niet echt makkelijk om dakpannen op de rails te gooien. Bovendien voelde dat heuveltje totaal niet als dakpannen (na 140 meter trein zou er toch echt niets meer voelbaar moeten zijn neem ik aan...).

Ach, gelukkig geen gek. Maar ben wel benieuwd wat het wel was...
pi_39165258
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 22:59 schreef the_disheaver het volgende:
Bah. Bij den dolder (net ervoor). Opeens een voelbare heuveltje op het spoor. anderhalve seconder erna: noodremming... Een oproep met 'noodremming ingezet, controle blabla en de machinist had iets gezien'.

Door die 'heuvel' vreesde ik het ergste... Na een kwartiertje bleek het 'dakpannen' op de rails te zijn....

Echter: het was midden in het bos, plus tijdens de spits tussen utrecht en amersfoort. Dus niet echt makkelijk om dakpannen op de rails te gooien. Bovendien voelde dat heuveltje totaal niet als dakpannen (na 140 meter trein zou er toch echt niets meer voelbaar moeten zijn neem ik aan...).

Ach, gelukkig geen gek. Maar ben wel benieuwd wat het wel was...
nja wel fijn dat ze t dan vertellen dat t dak pannen waren?
pi_39165640
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 23:13 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

nja wel fijn dat ze t dan vertellen dat t dak pannen waren?
Ja, en dan ook nog: Dit is de machinist, er is niets aan de hand. Er lagen dakpannen op de rails '

pi_39165698
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 23:22 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Ja, en dan ook nog: Dit is de machinist, er is niets aan de hand. Er lagen dakpannen op de rails '

liever dan "dit is u machinist, we zijn helaas over iemand heen gereden en wachten nu op de politie voor een onderzoek"
pi_39165866
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 22:59 schreef the_disheaver het volgende:
Bah. Bij den dolder (net ervoor). Opeens een voelbare heuveltje op het spoor. anderhalve seconder erna: noodremming... Een oproep met 'noodremming ingezet, controle blabla en de machinist had iets gezien'.

Door die 'heuvel' vreesde ik het ergste... Na een kwartiertje bleek het 'dakpannen' op de rails te zijn....

Echter: het was midden in het bos, plus tijdens de spits tussen utrecht en amersfoort. Dus niet echt makkelijk om dakpannen op de rails te gooien. Bovendien voelde dat heuveltje totaal niet als dakpannen (na 140 meter trein zou er toch echt niets meer voelbaar moeten zijn neem ik aan...).

Ach, gelukkig geen gek. Maar ben wel benieuwd wat het wel was...
Die dakpannen zouden verbrijzeld of weggesprongen moeten zijn. Maar jij zat ergens achterin en voelde het nog steeds?
pi_39165965
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 23:23 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

liever dan "dit is u machinist, we zijn helaas over iemand heen gereden en wachten nu op de politie voor een onderzoek"
heb ik wel eens gehad ..
"Dames en Heren, onze excuses voor het ongemak, maar we staan nu stil omdat de machinist denkt dat we iets of iemand geraakt hebben, we gaan op onderzoek uit"

5 minuten later:
"Dames en heren, ik heb niets kunnen vinden, we denken dat het een vogel was, we zullen over enkelijke ogenblikken de reis voortzetten"
dag
pi_39166049
Naja, niet alleen de machinist dacht het, de hele trein (behalve de helft die niet oplette) voelde het. Bij mij was de vrees van een springer best wel groot...

edit: nu ik er over nadenk: ontterecht. Mocht het echt een springer zijn geweest, neem ik aan dat het wel eerder zou worden opgemerkt. Voor de 'heuvel'. Maar dat was dus niet het geval. De noodremming was anderhalve seconde ofzo na de bobbel...
pi_39166755
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 23:31 schreef petre86 het volgende:

[..]

heb ik wel eens gehad ..
"Dames en Heren, onze excuses voor het ongemak, maar we staan nu stil omdat de machinist denkt dat we iets of iemand geraakt hebben, we gaan op onderzoek uit"

5 minuten later:
"Dames en heren, ik heb niets kunnen vinden, we denken dat het een vogel was, we zullen over enkelijke ogenblikken de reis voortzetten"
liever een vogel of dakpannen dan een mensch toch?
  zaterdag 24 juni 2006 @ 10:35:06 #86
136283 knars
Teethgrinder
pi_39172086
Ik volg deze topic normaal niet, dus wellicht achterhaald feitje. De Citypendels van de zoetermeer Stadslijn rijden sinds de sluiting van de stadslijn in de spits als extra treinen tussen Gouda -Zoetermeer Oost - Zoetermeer - Den Haag CS vv, zonder stops in Voorburg of Ypenburg.
pi_39172605
quote:
Op zaterdag 24 juni 2006 10:35 schreef knars het volgende:
Ik volg deze topic normaal niet, dus wellicht achterhaald feitje. De Citypendels van de zoetermeer Stadslijn rijden sinds de sluiting van de stadslijn in de spits als extra treinen tussen Gouda -Zoetermeer Oost - Zoetermeer - Den Haag CS vv, zonder stops in Voorburg of Ypenburg.
En af en toe extra tussen Gouda en Rotterdam, en Rotterdam en Vlaardingen Centrum
  zaterdag 24 juni 2006 @ 12:08:35 #88
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39173709
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 23:34 schreef the_disheaver het volgende:
Naja, niet alleen de machinist dacht het, de hele trein (behalve de helft die niet oplette) voelde het. Bij mij was de vrees van een springer best wel groot...

edit: nu ik er over nadenk: ontterecht. Mocht het echt een springer zijn geweest, neem ik aan dat het wel eerder zou worden opgemerkt. Voor de 'heuvel'. Maar dat was dus niet het geval. De noodremming was anderhalve seconde ofzo na de bobbel...
Bij een springer hoor je alle botten onder de trein doorgaan, en zet de machinist al voor de klap een noodremming in (wellicht nog vooraf gegaan door een flinke stoot lucht uit de tyfoon (=toeter)).

Inderdaad, één keer meegemaakt, niet voor herhaling vatbaar...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zaterdag 24 juni 2006 @ 12:15:55 #89
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39173882
quote:
Op zaterdag 24 juni 2006 11:13 schreef Fluffy_Augurk het volgende:

[..]

En af en toe extra tussen Gouda en Rotterdam, en Rotterdam en Vlaardingen Centrum
Ze komen zelfs in Utrecht!



[ Bericht 3% gewijzigd door Duvel op 24-06-2006 12:24:30 ]
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39175030
quote:
Op zaterdag 24 juni 2006 12:15 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ze komen zelfs in Utrecht!

[afbeelding]
Dan was het de stoptrein naar Utrecht die ik zag, idd i.c.m. SGMm
  zaterdag 24 juni 2006 @ 13:31:27 #91
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39175641
quote:
Op zaterdag 24 juni 2006 13:06 schreef Fluffy_Augurk het volgende:

[..]

Dan was het de stoptrein naar Utrecht die ik zag, idd i.c.m. SGMm
Op de betreffende foto waren ze nog niet of niet meer gekoppeld.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39176701
Oh ik zag ze dan ook vrijdag
pi_39177264
Ik zal de komende tijd af en toe ff foto's maken hier, ze zijn met het spoor bezig (Zoetermeer Stadslijn)
pi_39177664
quote:
Op zaterdag 24 juni 2006 14:34 schreef CasB het volgende:
Ik zal de komende tijd af en toe ff foto's maken hier, ze zijn met het spoor bezig (Zoetermeer Stadslijn)
http://picserver.bikkelsinc.nl/not-known/zsl/ ook nog wat foto's van de zsl ombouw

copyright bij not-known
  zaterdag 24 juni 2006 @ 18:28:58 #95
86072 thatsme
and That's you!
pi_39183700

I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  zondag 25 juni 2006 @ 00:39:22 #96
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39195830
Hier een paar foto's van de treinbotsing in Maastricht van vanmiddag, meer op http://www.brandweer-maastricht.com.

Hier de flinke deuk in de neus van een van de treinstellen:


Deze bak zal denk ik niet terugkeren in de dienst: geknikt en volgens mij niet tegen redelijke kosten te repareren:
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zondag 25 juni 2006 @ 01:32:49 #97
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_39197036
Daar hebben ze bij NS wel een oplossing voor: de twee bakken van de treinen die niet beschadigd worden aan elkaar gekoppeld en de 2 bakken die beschadigd zijn worden gestript en daarna afgevoerd.
So we just called him Fred
pi_39198070
quote:
Op zondag 25 juni 2006 01:32 schreef FredvZ het volgende:
Daar hebben ze bij NS wel een oplossing voor: de twee bakken van de treinen die niet beschadigd worden aan elkaar gekoppeld en de 2 bakken die beschadigd zijn worden gestript en daarna afgevoerd.
moet je wel een moterbak en een niet moterbak hebben?

en Plan T combineert toch niet echt lekker met een V dacht ik?
  zondag 25 juni 2006 @ 02:52:38 #99
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_39198378
quote:
Op zondag 25 juni 2006 02:26 schreef Ou-Tannu het volgende:
moet je wel een moterbak en een niet moterbak hebben?
Das wel het makkelijkste. In theorie kunnen gelijke bakken ook, maar dan krijg je wel een apart geval met foutieve klassen en een trein zonder moter en pantograven is niet echt handig.
Maar bij de werkplaatsen van Nedtrain zijn ze zeer creatief met trein.
quote:
en Plan T combineert toch niet echt lekker met een V dacht ik?
Dat gaat inderdaad niet samen. Alleen de bak zonder moter kan met aanpassingen worden gebruikt.
So we just called him Fred
  zondag 25 juni 2006 @ 09:26:48 #100
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39199633
quote:
Op zondag 25 juni 2006 02:52 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Das wel het makkelijkste. In theorie kunnen gelijke bakken ook, maar dan krijg je wel een apart geval met foutieve klassen en een trein zonder moter en pantograven is niet echt handig.
Maar bij de werkplaatsen van Nedtrain zijn ze zeer creatief met trein.
Gelijke bakken kunnen niet echt hoor, op maar één bak zitten stroomafnemers, en de compressor en zo zit ook maar onder één van de twee. Overigens: bij Plan V zijn beide bakken motorbakken!

Maar met een beetje mazzel is van deze twee stellen nog één te maken. Ik weet niet hoe het zit met de verschillende deelseries en koppelbaarheid (al kan ik me herinneren dat een tijdje twee Plan V's uit de series 400 en 900 gecombineerd zijn).
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39204422
quote:
Op zondag 25 juni 2006 09:26 schreef Duvel het volgende:

[..]

Gelijke bakken kunnen niet echt hoor, op maar één bak zitten stroomafnemers, en de compressor en zo zit ook maar onder één van de twee. Overigens: bij Plan V zijn beide bakken motorbakken!

Maar met een beetje mazzel is van deze twee stellen nog één te maken. Ik weet niet hoe het zit met de verschillende deelseries en koppelbaarheid (al kan ik me herinneren dat een tijdje twee Plan V's uit de series 400 en 900 gecombineerd zijn).
Wat ook zou kunnen, is dat het gebruikt gaat worden als pluk-materieel. Als er ergens een compressor kapot is, pak je hem daar uit etc.
pi_39207854
quote:
Op zondag 25 juni 2006 09:26 schreef Duvel het volgende:

[..]

Gelijke bakken kunnen niet echt hoor, op maar één bak zitten stroomafnemers, en de compressor en zo zit ook maar onder één van de twee. Overigens: bij Plan V zijn beide bakken motorbakken!

Maar met een beetje mazzel is van deze twee stellen nog één te maken. Ik weet niet hoe het zit met de verschillende deelseries en koppelbaarheid (al kan ik me herinneren dat een tijdje twee Plan V's uit de series 400 en 900 gecombineerd zijn).
dus je zou wel 2 bakken met panto kunnen koppelen? alleen je moet de panto er afhalen?

2 bakken zonder panto koppelen lukt ook wel, alleen eh echt rijden doet t niet


Hoe zit dat bij een T eigenlijks? omdat daar op 1 van de middenbakken de panto zit? waar zit daar de moter? in zn 2 kopbakken?
  zondag 25 juni 2006 @ 16:39:26 #103
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39210439
quote:
Op zondag 25 juni 2006 15:18 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

dus je zou wel 2 bakken met panto kunnen koppelen? alleen je moet de panto er afhalen?
Nee, dat gaat niet werken, omdat onder de beide bakken verschillende hulpapparatuur zit (motorgenerator, compressor).
quote:
2 bakken zonder panto koppelen lukt ook wel, alleen eh echt rijden doet t niet
Ja, je kunt alles wel koppelen, maar echt nuttig wordt het niet. Dit is meer een zweefvliegtuig. Net als een stel elektrische treinstellen in de Tweede Wereldoorlog: deze waren in aanbouw, maar er was geen materiaal meer voor de motoren, zodat ze ze hebben afgebouwd zonder motoren en tussen twee wel gemotoriseerde soortgenoten hebben ingezet. Deze treinen hadden destijds echt de naam "zweefvliegtuigen".
quote:
Hoe zit dat bij een T eigenlijks? omdat daar op 1 van de middenbakken de panto zit? waar zit daar de moter? in zn 2 kopbakken?
Plan T heeft vier gemotoriseerde draaistellen zitten onder de middelste twee bakken. De kopbakken zijn qua casco geheel gelijk, en zouden met een kleine ingreep uitwisselbaar moeten zijn (tenmiste, dat was oorspronkelijk het plan). Het voordeel van de tractie in het midden is dat bij een aanrijding de duurdere aangedreven bakken niet snel in de kreukels komen te liggen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 25 juni 2006 @ 22:46:39 #104
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39225533
Zug-chef kan je ff online komen?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39228512
Ik ben toch op msn fles
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 26 juni 2006 @ 00:08:23 #106
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39232907
ja ja cool
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 26 juni 2006 @ 01:40:42 #107
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_39236934
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 21:56 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

vind t toch best zonde om die 4500kW zuipende locs voor zo`n bagger trein te zetten
Helemaal niet, dan komt het spul nog een beetje vooruit, en dat is juist de bedoeling van die treinen. Veel mensen, korte afstanden.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  maandag 26 juni 2006 @ 01:46:00 #108
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_39237085
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 09:01 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ander SGM II is er niet volgens mij...
Nog niet.
De laatste plannen zijn toch modernisering a la SGM-III

Overgens worden wel alle SGM-II's rijvaardig gehouden, mochten ze morgen weer nodig zijn, of in de herfst of wanneer dan ook.

Ik heb ze afgelopen weekend weer zien staan, net als een van de laatste ongereviseerde drietjes, en een 1500, de 1253, wat zwarte 1700's en de 2992 of ander gloednieuw stel.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  maandag 26 juni 2006 @ 04:01:34 #109
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39238302
quote:
Op maandag 26 juni 2006 01:46 schreef MREn het volgende:

zwarte 1700's
Dit zegt mij niets?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  maandag 26 juni 2006 @ 10:36:18 #110
86072 thatsme
and That's you!
pi_39241444
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 21:56 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

vind t toch best zonde om die 4500kW zuipende locs voor zo`n bagger trein te zetten
En daarnaast gebruikt de loc alleen vermogen in dat nodig is... Dat heb je bij natuurkunde wel gehad. Als de trein eenmaal rolt gebruikt hij echt geen 4500kW continue.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  maandag 26 juni 2006 @ 12:00:50 #111
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_39243910
quote:
Op maandag 26 juni 2006 01:46 schreef MREn het volgende:
Overgens worden wel alle SGM-II's rijvaardig gehouden, mochten ze morgen weer nodig zijn, of in de herfst of wanneer dan ook.
Ze moeten die dingen voor supporterstreinen gaan gebruiken... Dr zit zo weinig meubelair dat ze moeilijk wat kunnen slopen

Valt me wel op dat de spitspendels op de Hoekse lijn nu SGm-II uit een andere deelserie zijn. IIG de 2034, er staat er nog 1voor , maar die kon ik niet " herkennen".
So we just called him Fred
  maandag 26 juni 2006 @ 13:17:29 #112
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_39246678
quote:
Op maandag 26 juni 2006 04:01 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dit zegt mij niets?
De 1700's met de lage nummers hebben maar aan een kant AK's, dus staan altijd met dezelfde kant naar de DD-AR-stam toe. Als je ze losgekoppeld ziet, is die kant geheel zwart.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  maandag 26 juni 2006 @ 14:32:24 #113
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39249722
quote:
Op maandag 26 juni 2006 13:17 schreef MREn het volgende:

[..]

De 1700's met de lage nummers hebben maar aan een kant AK's, dus staan altijd met dezelfde kant naar de DD-AR-stam toe. Als je ze losgekoppeld ziet, is die kant geheel zwart.
Ah ja, nu snap ik 'm!

Toen die dingen net in dienst waren, hadden ze een hoop gezeik met de automatische koppelingen (spontaan ontkoppelen, doet-ie-het-of-doet-ie-het-niet op de perrons). Ze hebben er toen een tijd lang voor gekozen om stammen te koppelen en niet meer te ontkoppelen. Alleen als die dingen een tijd gekoppeld hadden gereden, was de te bedienen cabine in het midden van die trein dus net zo zwart als jij laatst zag. Ik heb een keer een machinist verwoed zien boenen op Asd toen ie een toch weer ontkoppelde stam meekreeg die ze niet even door de wasstraat hadden gehaald...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  maandag 26 juni 2006 @ 16:00:38 #114
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_39252926
Ik vraag me trouwens al jaren af waarom de stam en 1700 eigenlijk ook niet gekoppeld zijn met een AK. Lijkt mij makkelijker met het uitwisselen van stammen en je hebt gelijk de mogelijkheid om 2 stammen aan 1 lok te hangen. Zo'n 1700 is daar toch sterk genoeg voor.
So we just called him Fred
  Redactie Frontpage / Sport maandag 26 juni 2006 @ 16:25:56 #115
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39254057
Ik heb in de wiki even een stukje over Veolia toegevoegd. Dit bedrijf neemt namelijk per 10 december de lijnen tussen Nijmegen en Roermond en tussen Maastricht en Kerkrade over
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 26 juni 2006 @ 16:33:29 #116
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_39254378
Vant weekend in Cochum geweest, duitsland. Had geen camera bij, maar stonden op de camping met prachtig uitzicht op spoorbaan. Prachtig in de verte de bocht te zien met de berg op de achtergrond.
Veel serie 110 gezien en 111
http://de.wikipedia.org/wiki/DB_Baureihe_111
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
pi_39256507
Ik zag vandaag een sgm2 en sgm3 samen in de sprinter naar Utrecht
pi_39280540
Gisteren dagje wezen spotten in de buurt van Veenendaal en 's middags nog ff in Maarssen, jammer van het sombere weer, al heeft het niet geregend.


mDDM 7878
Veenendaal West
26-06-2006


VIRM
Emminkhuizen (Veenendaal)
26-06-2006


(V)IRM
Emminkhuizen (Veenendaal)
26-06-2006


ICE3 4810
Emminkhuizen (Veenendaal)
26-06-2006


Railion 6425 + Cargo (onbekend)
Schalm (Veenendaal)
26-06-2006


(V)IRM
Schalm (Veenendaal)
26-06-2006


ICE3 4609
Schalm (Veenendaal)
26-06-2006


(V)IRM
Schalm (Veenendaal)
26-06-2006


ACTS 1251 + Cargo (onbekend)
Veenendaal de Klomp
26-06-2006


NS ICE3 4654
Maarssen
26-06-2006


ICM 4056 + 4037 + 4066
Maarssen
26-06-2006


Railion 1611 + Kalktrein 47750 (waarschijnlijk +120)
Maarssen
26-06-2006


Railion 6405 + 6406 + Essent Afvaltrein 57224
Maarssen
26-06-2006


NS 1762 + ICRm
Maarssen
26-06-2006


SGMm 2945 + 2955
Maarssen
26-06-2006


Railion 6405 + 6406 + Essent Afvaltrein 57224
Maarssen
26-06-2006


ICE3 4609
Maarssen
26-06-2006

[ Bericht 1% gewijzigd door Zug-Chef op 27-06-2006 13:04:18 ]
  dinsdag 27 juni 2006 @ 12:56:50 #119
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_39281328
Hoe maak je die foto's in Maarssen? Het lijkt haast alsof je in de baan staat, maar dat lijkt me toch niet helemaal de bedoeling .
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_39281555
Op het randje van t perron, halve meter verder en ik stortte naar beneden Ok die laatste (ICE) is iet wat ingezoomed
  dinsdag 27 juni 2006 @ 15:06:33 #121
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39285626
Mooie foto's

Ikzelf ga binnenkort ook weer wat platen in Groningen, maar ik ga in de vakantie naar andere plaatsen
pi_39287658
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 15:06 schreef Wadloper het volgende:
Mooie foto's

Ikzelf ga binnenkort ook weer wat platen in Groningen, maar ik ga in de vakantie naar andere plaatsen
Heb je die twee ontbrekende wadjes al gepicca'd of nog steeds niet

Waar gaat de reis heen van de zomer ?
pi_39287780
quote:
Op maandag 26 juni 2006 16:33 schreef 456 het volgende:
Vant weekend in Cochum geweest, duitsland. Had geen camera bij, maar stonden op de camping met prachtig uitzicht op spoorbaan. Prachtig in de verte de bocht te zien met de berg op de achtergrond.
Veel serie 110 gezien en 111
http://de.wikipedia.org/wiki/DB_Baureihe_111
zonde zonde, zijn mooie E-Loks die BR 110/111
  dinsdag 27 juni 2006 @ 18:21:09 #124
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39292344
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 16:10 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Heb je die twee ontbrekende wadjes al gepicca'd of nog steeds niet

Waar gaat de reis heen van de zomer ?
Nee, heb de 3108 en de 3229 nog steeds niet :S
Geen idee waar ze nou precies telkens zijn, ik heb alleen in het weekend echt tijd om te fotograferen

In de zomer gaat de reis naar Zwolle --> Emmen --> Marienberg ---> Zwolle (beetje omweg, maar zo bereik ik wel meer plaatsen)
Ik zal wel ff in de kaart tekenen welke route ik ga doen dan, die upload ik wel even hier




Geel is de reis die ik wil gaan maken Blauw heb ik al gereden
En onder zijn nog wat foto's van afgelopen zaterdag


[ Bericht 18% gewijzigd door Wadloper op 27-06-2006 18:26:30 ]
  dinsdag 27 juni 2006 @ 18:54:37 #125
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_39293504
Hier nog wat liefhebbers te vinden voor iets leuks?
16 september: treintrekwedstrijd! Waar is het FOK! team?
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_39294274
Jij wadloopliefhebber heeft nog niet eens alle wadloop-trajecten getreint? pfff

] (blauw: is gedaan)

Schiet niet echt op om meer trajecten te doen... ik doe alleen maar dezelfde...

[ Bericht 8% gewijzigd door the_disheaver op 27-06-2006 21:14:53 ]
  dinsdag 27 juni 2006 @ 19:50:29 #127
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39295483
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 19:18 schreef the_disheaver het volgende:
Jij wadloopliefhebber heeft nog niet eens alle wadloop-trajecten getreint? pfff

][[url=http://my.opera.com/the_disheaver/homes/albums/90805/thumbs/ns-mijnlijenen.png_thumb.jpg]afbeelding][/url] (blauw: is gedaan)

Schiet niet echt op om meer trajecten te doen... ik doe alleen maar dezelfde...
Ik weet het, het is slecht
Ga ze allemaal nog wel doen hoor
  dinsdag 27 juni 2006 @ 20:44:20 #128
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39297573
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 19:18 schreef the_disheaver het volgende:
Jij wadloopliefhebber heeft nog niet eens alle wadloop-trajecten getreint? pfff

][[url=http://my.opera.com/the_disheaver/homes/albums/90805/thumbs/ns-mijnlijenen.png_thumb.jpg]afbeelding][/url] (blauw: is gedaan)

Schiet niet echt op om meer trajecten te doen... ik doe alleen maar dezelfde...
Ik heb een paar weken geleden mijn laatste niet-internationale lijntje in Nederland gereden: Sauwerd - Roodeschool. Nu nog de grenstrajecten Arnhem - Emmerich, Venlo - Kaldenkirchen en Nieuweschans - Leer (en Neerpelt - Weert, maar daar rijden geen regulieren treinen). De laatste stond ook op het programma de dag dat ik naar Roodeschool ging, maar er reed geen trein. En sorry: een inderhaast ingezette taxi laat ik dan schieten.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39298387


Blauwe lijn = geweest
Blauw station = uitgestapt
Blauwe lijn / Rood station = langsgereden, niet uitgestapt
Rode lijn = nog niet geweest
Rood station = niet geweest, niet uitgestapt

[ Bericht 16% gewijzigd door Zug-Chef op 27-06-2006 21:13:43 ]
pi_39298431
Misschien een kleiner plaatje met link naar de grote handig?

edit: en dank!

[ Bericht 11% gewijzigd door the_disheaver op 27-06-2006 21:15:34 ]
pi_39298562
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 21:10 schreef the_disheaver het volgende:
Misschien een kleiner plaatje met link naar de grote handig?
hij werd hier automatisch verkleind, maar heb m aangepast
  dinsdag 27 juni 2006 @ 21:31:25 #132
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39299312
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 21:07 schreef Zug-Chef het volgende:
[[url=http://members1.chello.nl/ewo.nielsen/nskaartZugChefp.jpg]afbeelding][/url]

Blauwe lijn = geweest
Blauw station = uitgestapt
Blauwe lijn / Rood station = langsgereden, niet uitgestapt
Rode lijn = nog niet geweest
Rood station = niet geweest, niet uitgestapt
Jij bent ook al een eind op weg!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39300552
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 21:31 schreef Duvel het volgende:

[..]

Jij bent ook al een eind op weg!
Ja heb al 4,5 jaar mn OV kaart, en maak pas sinds 1 - 1,5 jaar bewust foto's als spotter. Daarvoor dus wel heel erg veel gereisd.
pi_39305447
Vind zelf de route Zwolle - Roosendaal de mooiste route, die ik heb gedaan.
  dinsdag 27 juni 2006 @ 23:55:50 #135
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_39305729
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 23:47 schreef Urvin het volgende:
Vind zelf de route Zwolle - Roosendaal de mooiste route, die ik heb gedaan.
Alleen het stuk Zwolle-Arnhem dan toch, daarna is er niet veel meer aan.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_39306201
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 23:55 schreef MREn het volgende:

[..]

Alleen het stuk Zwolle-Arnhem dan toch, daarna is er niet veel meer aan.
ijssel
en trouwens, jammer dat je niet in deventer over de ijsselbrug komt op dat traject .. ook prachtig gezicht..
en die havezaten, dijken, kasteeljtes, oude boerderijen, bomenrijen...
dat krijg je als je aan die lijn woonde en aan de ijssel bent opgegroeid
dag
pi_39306262
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 23:55 schreef MREn het volgende:

[..]

Alleen het stuk Zwolle-Arnhem dan toch, daarna is er niet veel meer aan.
Dat stukje na Nijmegen de grote brug (weet naam van rivier niet) dat uitzicht
pi_39307160
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 00:10 schreef Urvin het volgende:

[..]

Dat stukje na Nijmegen de grote brug (weet naam van rivier niet) dat uitzicht
De brug bij ravenstein . Wat is dat een vage brug, als je dan in de trein staat met je koffie ben je echt de sjaak . Met dik 100 wordt er overheen geramd, als of het niets is .

Vind zelf tussen Utrecht en Arnhem ook wel mooi, begin van Arnhem eerst de bult op. Daarna gebundeld met A12, daarna paar koeitjes en dan komt Utrecht .
Ook vanuit Arnhem naar Zutphen, net voorbij Centraal boven in V-iRM mooi uitzicht over de stad en dan een beetje rustig tuffen. Bij Velp gaat ie pas voluit , en dan net na Rheden dat je de IJssel ziet . En dan pas bij Zutphen dat je weer een brug hebt en de stad ziet.
pi_39307529
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 00:41 schreef Brembo het volgende:

[..]

De brug bij ravenstein . Wat is dat een vage brug, als je dan in de trein staat met je koffie ben je echt de sjaak . Met dik 100 wordt er overheen geramd, als of het niets is .

Vind zelf tussen Utrecht en Arnhem ook wel mooi, begin van Arnhem eerst de bult op. Daarna gebundeld met A12, daarna paar koeitjes en dan komt Utrecht .
Ook vanuit Arnhem naar Zutphen, net voorbij Centraal boven in V-iRM mooi uitzicht over de stad en dan een beetje rustig tuffen. Bij Velp gaat ie pas voluit , en dan net na Rheden dat je de IJssel ziet . En dan pas bij Zutphen dat je weer een brug hebt en de stad ziet.
Moet zeggen dat het station van Arnhem een vreselijk lelijk gebouw is
pi_39307633
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 01:03 schreef Urvin het volgende:

[..]

Moet zeggen dat het station van Arnhem een vreselijk lelijk gebouw is
Waren ze daar niet al bezig met de verbouwingen?
  woensdag 28 juni 2006 @ 01:12:32 #141
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_39307660
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 01:03 schreef Urvin het volgende:

[..]

Moet zeggen dat het station van Arnhem een vreselijk lelijk gebouw is
Komt omdat het bouwkundig ook al in niet al te beste staat is (lees: tegen het gevaarlijke aan), het gaat daarom binnenkort dicht, met een noodstation een eind naar het noorden en zo'n beetje nieuwbouw (met extra perron) op de plaats van het huidige station.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_39307936
Overigens zonde van die Plan v

[ Bericht 47% gewijzigd door eBay op 28-06-2006 02:12:46 ]
  woensdag 28 juni 2006 @ 14:28:00 #143
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_39321163
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 16:14 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

zonde zonde, zijn mooie E-Loks die BR 110/111
Misschien dat een kameraad van me nog wat shots heeft, voor de grap.
Die 110 vind ik niet zo heel byzonder. Gewoon een goed werkpaard. Staat ook vaak voor onze Bergland Expres, rijdt ie van Aachen naar Innsbruck door (mag ook in oostenrijk rijden).
Wat ik wel een byzonder locje vind, lijkt op deze:
http://de.wikipedia.org/wiki/DR_Baureihe_243
Maar die ik daar zag, zagen er anders uit. Die hadden een raampartij, a la de 110. Reden vaak de kolentreinen, maar ook de lokale trek-duw treinen.
ERG veel spijt dat ik er niet wat meer mee heb gedaan...

edit: http://de.wikipedia.org/wiki/DB_Baureihe_151
deze is het.
Ook veel FRET kwam er langs viel me op. Fransen freten wel mee van de privatisering in het buitenland, maar zelf het spoor opengooien ho maar.
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
  woensdag 28 juni 2006 @ 15:00:13 #144
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_39322248
De eerste GTW gaat trouwens 20 oktober de dienst in, als het goed gaat.



[ Bericht 37% gewijzigd door MREn op 28-06-2006 15:11:14 ]
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 28 juni 2006 @ 15:04:06 #145
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39322356
En wanneer komt hij om de machinisten 'om te scholen'?
Want hij zou al eerder naar Groningen toekomen, voor de machinisten

Vandaag alweer drie zwakko's die met de omroep zaten te kloten in de trein, machinist waarschuwde dat als het nog 1x gebeurde, de trein dichtbleef

Vind dat echt zo zielig gedrag he
  woensdag 28 juni 2006 @ 15:16:17 #146
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_39322744










"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_39323328
Dat trappetje
  woensdag 28 juni 2006 @ 16:17:51 #148
3269 Dixidito
*loves Joke*
pi_39325039
Het is wel geen trein, maar heeft wel met treinen te maken. Gisteren gezien op station Amersfoort:

pi_39325209
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 16:17 schreef Dixidito het volgende:
Het is wel geen trein, maar heeft wel met treinen te maken. Gisteren gezien op station Amersfoort:

[afbeelding]
Hij was al op een paar stations tussen amersfoort en zwolle geloof ik.

Zag vorige week dat ding ook op amersfoort, op spoor 1/2. Echter alleen maar helemaal achterin. Op de rest van het perron hing de oude bakken nog gewoon.
  woensdag 28 juni 2006 @ 16:29:09 #150
136283 knars
Teethgrinder
pi_39325414
Ik vind die digitale borden met de eerstvertrekkende treinen, die je nu op de meeste middelgrote stations hebt, ook zo grappig. Hoe vaak zie je daar geen mooie blauw windows scherm met een fatal error foutmelding op?
pi_39325685
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 16:29 schreef knars het volgende:
Ik vind die digitale borden met de eerstvertrekkende treinen, die je nu op de meeste middelgrote stations hebt, ook zo grappig. Hoe vaak zie je daar geen mooie blauw windows scherm met een fatal error foutmelding op?
Hij is wel blauw, maar niet met fatal error.

Maar erg stabiel zijn ze idd niet.
pi_39325887
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 16:37 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Hij is wel blauw, maar niet met fatal error.

Maar erg stabiel zijn ze idd niet.
Die dingen zie ik vaak in 't Gooi
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 28 juni 2006 @ 16:48:19 #153
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39326064
Ik geloof dat er zojuist een aanrijding heeft plaatsgevonden op het traject Leeuwarden-Groningen. Ben ik even blij dat ik voor die tijd al weer in Groningen was. De 3219 waar ik in zat, was waarschijnlijk wel deels defect. De trein kon wat lastiger op gang komen, een van de motoren bleef constant bij het versnellen op volle toeren draaien en bovendien hadden ze de kachel ook nog even aanstaan.

@ Wadloper: De 3229 zit vandaag op het traject Leeuwarden-Groningen. Deze trein is als het goed is om 16.20 vertrokken als stoptrein richting Leeuwarden. Door de aanrijding weet ik echter niet op welk schema de trein nu zit.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_39326216
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 16:48 schreef Peterselieman het volgende:
Ik geloof dat er zojuist een aanrijding heeft plaatsgevonden op het traject Leeuwarden-Groningen. Ben ik even blij dat ik voor die tijd al weer in Groningen was. De 3219 waar ik in zat, was waarschijnlijk wel deels defect. De trein kon wat lastiger op gang komen, een van de motoren bleef constant bij het versnellen op volle toeren draaien en bovendien hadden ze de kachel ook nog even aanstaan.

@ Wadloper: De 3229 zit vandaag op het traject Leeuwarden-Groningen. Deze trein is als het goed is om 16.20 vertrokken als stoptrein richting Leeuwarden. Door de aanrijding weet ik echter niet op welk schema de trein nu zit.
Prio 1 Onder/tegen trein FOKSEGATTEN 38,0 HURDEGARYP ( HURD ) Inzet TS1BURGU HVDOKKUM
0320908 CPA Friesland ( OvD-G )

Bij hurdegaryp
pi_39327915
Heee peeps,
Heb zojuist het stomme idee gekregen om morgen te gaan treinen..... ik heb nog even mijn OV dus daar moet ik gebruik van maken

Ik woon in rotterdam en wil eigelijk naar boven. Iemand tips wat ik niet mag missen daarzo? Qua steden c.q. treien/bussen/boten dat we hierro in de randstad niet hebben
(moet wel wat comfor hebben, want anders kom ik gebroken terug en dat wil ik niet :p)

. Iemand tips wat ik niet mag overslaan
pi_39328074
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 17:47 schreef Baan1980 het volgende:
Heee peeps,
Heb zojuist het stomme idee gekregen om morgen te gaan treinen..... ik heb nog even mijn OV dus daar moet ik gebruik van maken

Ik woon in rotterdam en wil eigelijk naar boven. Iemand tips wat ik niet mag missen daarzo? Qua steden c.q. treien/bussen/boten dat we hierro in de randstad niet hebben
(moet wel wat comfor hebben, want anders kom ik gebroken terug en dat wil ik niet :p)

. Iemand tips wat ik niet mag overslaan
Gewoon een wadloper nemen! Die heeft dan wel geen comfort, maar ach, ook de laatste kans om er in te zitten! Ze gaan in augustus ofzo weg. En bovendien: terugweg met een koploper: de lekkerste trein!

Ga je naar harlingen ofzo. van Lw naar harlingen haven is een halfuur.

Bussen zijn niets aan! Misschien wel de interliner over de afsluitdijk. en in n-holland met de trein
pi_39328134
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 17:47 schreef Baan1980 het volgende:
Heee peeps,
Heb zojuist het stomme idee gekregen om morgen te gaan treinen..... ik heb nog even mijn OV dus daar moet ik gebruik van maken

Ik woon in rotterdam en wil eigelijk naar boven. Iemand tips wat ik niet mag missen daarzo? Qua steden c.q. treien/bussen/boten dat we hierro in de randstad niet hebben
(moet wel wat comfor hebben, want anders kom ik gebroken terug en dat wil ik niet :p)

. Iemand tips wat ik niet mag overslaan
Lekker in de koploper stappen e rechtsreeks naar Zwolle gaan, en vanaf daar naar Grunnn of Ljouwert. (in Ljouwert kun je nog snel wat Noordned bussen er op zetten voor ze allemaal weg zijn, in Grunn hebben ze Kutsenitsen, en in beide plaatsen natuurlijk wadlopers)

Of met de koploper naar Enschede, Duitse treinen op de foto zetten.
  woensdag 28 juni 2006 @ 18:49:55 #158
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39329308
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 16:48 schreef Peterselieman het volgende:
Ik geloof dat er zojuist een aanrijding heeft plaatsgevonden op het traject Leeuwarden-Groningen. Ben ik even blij dat ik voor die tijd al weer in Groningen was. De 3219 waar ik in zat, was waarschijnlijk wel deels defect. De trein kon wat lastiger op gang komen, een van de motoren bleef constant bij het versnellen op volle toeren draaien en bovendien hadden ze de kachel ook nog even aanstaan.
Ik geloof dat die dingen nogal eens last hebben van warme motoren. Boven de zoveel graden gaan ze uit en willen ze vaak niet meer aan. Aangezien de 3219 twee motoren heeft, zou ie weleens op halve kracht gereden kunnen hebben. Ik weet niet hoe de verwarming precies werkt, maar als met de warmte van het koelwater werkt, zou 't aanzetten van de verwarming een manier kunnen zijn geweest om de motor koel te houden.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 28 juni 2006 @ 19:27:26 #159
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39330220
Klopt helemaal. Gelukkig kon ik de trein in zuidhorn verlaten en verder met de bus naar groningen in plaats van door te gaan naar groningen cs, dit omdat dat voor mij sneller was. Ik denk dat de trein op max 2/3 van de kracht heeft gereden, dit omdat de 3111 er ook nog aan hing.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_39332181
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 16:29 schreef knars het volgende:
Ik vind die digitale borden met de eerstvertrekkende treinen, die je nu op de meeste middelgrote stations hebt, ook zo grappig. Hoe vaak zie je daar geen mooie blauw windows scherm met een fatal error foutmelding op?
ze hadden linux based borden moeten nemen.. kan je hooguit Kernel PANIC er op krijgen
pi_39332450
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 18:49 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ik geloof dat die dingen nogal eens last hebben van warme motoren. Boven de zoveel graden gaan ze uit en willen ze vaak niet meer aan. Aangezien de 3219 twee motoren heeft, zou ie weleens op halve kracht gereden kunnen hebben. Ik weet niet hoe de verwarming precies werkt, maar als met de warmte van het koelwater werkt, zou 't aanzetten van de verwarming een manier kunnen zijn geweest om de motor koel te houden.
De verwarming loopt inderdaad ook op moterwarmte
pi_39332487
Zow dat was me weer een mooie warme dag zeg. Ben verbrand in de zon tijdens t spotten. Eerst bij Moordrecht en daarna tussen Den Dolder en Soestduinen gelopen. Erg mooie pics, zet ze hier later wel, ze zijn het waard
  woensdag 28 juni 2006 @ 21:07:45 #163
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39333281
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 17:47 schreef Baan1980 het volgende:
Heee peeps,
Heb zojuist het stomme idee gekregen om morgen te gaan treinen..... ik heb nog even mijn OV dus daar moet ik gebruik van maken

Ik woon in rotterdam en wil eigelijk naar boven. Iemand tips wat ik niet mag missen daarzo? Qua steden c.q. treien/bussen/boten dat we hierro in de randstad niet hebben
(moet wel wat comfor hebben, want anders kom ik gebroken terug en dat wil ik niet :p)

. Iemand tips wat ik niet mag overslaan
Een wadloper moet je zeker weten een keer gevoeld hebben hoe dat rijdt

Daarna terug van Groningen naar Den Haag, en dan naar Rotterdam (als dat kan btw )
  woensdag 28 juni 2006 @ 21:08:47 #164
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39333308
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 16:48 schreef Peterselieman het volgende:
Ik geloof dat er zojuist een aanrijding heeft plaatsgevonden op het traject Leeuwarden-Groningen. Ben ik even blij dat ik voor die tijd al weer in Groningen was. De 3219 waar ik in zat, was waarschijnlijk wel deels defect. De trein kon wat lastiger op gang komen, een van de motoren bleef constant bij het versnellen op volle toeren draaien en bovendien hadden ze de kachel ook nog even aanstaan.

@ Wadloper: De 3229 zit vandaag op het traject Leeuwarden-Groningen. Deze trein is als het goed is om 16.20 vertrokken als stoptrein richting Leeuwarden. Door de aanrijding weet ik echter niet op welk schema de trein nu zit.
Schrijft 3219 van lijstje (die kan ik dus niet meer fotograveren )
Of wordt deze toch nog gerepareerd?
pi_39335108


Merk en type: Plan V
Eigenaar: NS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Utrecht
Datum: 25 juni 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema



Merk en type: Sprinter / SGMm
Eigenaar: NS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Utrecht CS
Datum: 25 juni 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: treinnummer 2968




Station Wolvega, 25 juni 2006

[ Bericht 14% gewijzigd door Alexxxxx op 28-06-2006 22:13:12 ]
pi_39336125
Leuke pics alexx !

We ontlopen elkaar weer net met spotten
pi_39336150
Tada


(V)IRM 9525
Utrecht Centraal
28-06-2006


ICM 4217 + 4058
Moordrecht
28-06-2006


(V)IRM 9525
Moordrecht
28-06-2006


Railion 1616 + trein 51024
Moordrecht
28-06-2006


Railion 232-109-9 + trein 47731 geladen met aluminiumblokken
Moordrecht
28-06-2006


Plan V 852 + 893
Moordrecht
28-06-2006


ICM 4210 + 4089
Moordrecht
28-06-2006


ICM ? + ?
Moordrecht
28-06-2006


Railion trein 48746 met een lege kolentrein
Moordrecht
28-06-2006


Plan V 932
Den Dolder
28-06-2006


(V)IRM ?? + Plan V 932
Den Dolder
28-06-2006


Plan V 860 + 844
omgeving Soestduinen
28-06-2006


Railion 1618 met trein 48640
omgeving Soestduinen
28-06-2006


mDDM 7804
omgeving Soestduinen
28-06-2006


NMBS 7788 + ?? met trein 46259 (in opdracht van Railion) beladen met Volvo onderdelen
omgeving Soestduinen
28-06-2006


Plan V 869 + 832
omgeving Soestduinen
28-06-2006


ICM 4027
omgeving Soestduinen
28-06-2006

[ Bericht 2% gewijzigd door Zug-Chef op 28-06-2006 22:27:34 ]
pi_39336660
Deel 1 terug naar het verleden - Soestduinen




  woensdag 28 juni 2006 @ 22:54:27 #169
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_39337280
Leuke series, alleen jammer dat je je locs (232, 1616 en 1618) steeds net hebt geknipt met een portaal er half doorheen.
Nu ben ik niet zo'n die-hard paaltjes- en takkenfetisjist maar iets eerder afdrukken (indien mogelijk natuurlijk), geeft -naar mijn mening- toch een wat mooiere foto.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 28 juni 2006 @ 22:55:25 #170
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39337325
Ik vind het alleen maar jammer dat het bordje van Soestduinen er zo verdomd belazerd op staat


Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39337427
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 22:54 schreef MREn het volgende:
Leuke series, alleen jammer dat je je locs (232, 1616 en 1618) steeds net hebt geknipt met een portaal er half doorheen.
Nu ben ik niet zo'n die-hard paaltjes- en takkenfetisjist maar iets eerder afdrukken (indien mogelijk natuurlijk), geeft -naar mijn mening- toch een wat mooiere foto.
Tsja, de meeste treinen rijden niet zo snel op de noordelijke diesellijntjes...

Kan moeilijk anders...
  woensdag 28 juni 2006 @ 23:00:11 #172
136283 knars
Teethgrinder
pi_39337483
De omgeving tussen Soestduinen en Soest-Zuid is mooi.

Hoe veel meer "verlaten", in onbruik geraakte stations liggen er nog net zo bij als Soestduinen? Ze hebben er nog maar weinig aan gedaan om die perrons weg te halen.
pi_39337520
Ja, wat zijn alle stations die niet meer in gebruik zijn (maar wel een mooi gebouw hebben enzo)
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 28 juni 2006 @ 23:02:31 #174
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39337572
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 23:01 schreef the_disheaver het volgende:
Ja, wat zijn alle stations die niet meer in gebruik zijn (maar wel een mooi gebouw hebben enzo)
http://www.spoorzoeker.nu/stat/stat_02.htm
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 28 juni 2006 @ 23:03:34 #175
22754 Steve-O
Sarcasm-O
pi_39337619
Sprinters
Zat laatst in een citypendel een soort voorloper van de sprinter volgens mij
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 28 juni 2006 @ 23:06:55 #176
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39337743
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 21:08 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Schrijft 3219 van lijstje (die kan ik dus niet meer fotograveren )
Of wordt deze toch nog gerepareerd?
Ik denk dat de 3219 nog gewoon diensten gaat draaien. De rijtijden werden keurig gehaald, alleen had ik sterk het idee dat de trein erg traag op gang kwam. Misschien kan deze trein met een kleine reparatie nog opgelapt worden. Ik reis dan ook het liefst niet met wadlopers maar met DM'90. Laat die GTW's maar snel komen. Ik denk dat er vanaf januari inzet van GTW's is op Leeuwarden-Groningen.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 28 juni 2006 @ 23:07:00 #177
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39337747
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 23:03 schreef Steve-O het volgende:
Sprinters
Zat laatst in een citypendel een soort voorloper van de sprinter volgens mij
Dude

Citypendels zijn 2baks sprinters, die alleen op de zoetermeerlijn reden. En op de Hofpleinlijn. En nu zijn ze vrijgekomen, en worden ze gebruikt voor wegleerritten voor machinisten, en voor noodgevallen als extra mat in de spits, soms.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 28 juni 2006 @ 23:08:50 #178
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39337821
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 23:06 schreef Peterselieman het volgende:
Laat die GTW's maar snel komen. Ik denk dat er vanaf januari inzet van GTW's is op Leeuwarden-Groningen.
Ik ga straks voor het eerst sinds 1992 weer naar de MittelThurgauBahn, en daar schijnen ook allemaal van die flitsende hypermoderne dingen te rijden

Ik wil gammelheid! AM6, DE2, dat soort shit Hard core old scool

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 28 juni 2006 @ 23:11:14 #179
22754 Steve-O
Sarcasm-O
pi_39337906
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 23:07 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Dude

Citypendels zijn 2baks sprinters, die alleen op de zoetermeerlijn reden. En op de Hofpleinlijn. En nu zijn ze vrijgekomen, en worden ze gebruikt voor wegleerritten voor machinisten, en voor noodgevallen als extra mat in de spits, soms.
Toch zat ik er laatst in
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 28 juni 2006 @ 23:13:20 #180
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39337987
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 23:11 schreef Steve-O het volgende:

[..]

Toch zat ik er laatst in
Oh ja, en mail me ff op dr.flash <apelul> gmail.com als je nog shore crew wil zijn voor Rondje NL
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 28 juni 2006 @ 23:34:40 #181
136283 knars
Teethgrinder
pi_39338773
quote:



Fijn
Kan het niet laten om voor meer foto's van die gebouwen nog even door te verwijzen naar Stationsweb

Die Citypendels rijden elke ochtend en middag extra diensten tussen Gouda en Den Haag, ze hebben zelfs nog het routeoverzicht van Hofpleinlijn & Zoeteremeer Stadslijn boven de deuren hangen. Ik had altijd de indruk dat die verschrikkelijk kaal ingerichte Citypendels het resultaat waren van sprinters die te vaak voor voetbalwedstrijden zijn ingezet.
pi_39340039
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 23:11 schreef Steve-O het volgende:

[..]

Toch zat ik er laatst in
Zeker dat het niet gewoon een niet-gereviseerde SGM was?
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 29 juni 2006 @ 00:22:29 #183
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39340547
SGM 2 baks wordt tegenwoordig op verschillende trajecten ingezet ter versterking. Je kunt gemakkelijk een SGM onderscheiden van een vlaflip, bovendien is de ombouwoperatie al bijna voltooid

Ik heb de OP nu een flinke update gegeven en up to date gebracht. Mochten er dingen veranderd moeten worden, ga gerust je gang, want mn kennis over het geheel kan hier en daar tekortschieten.
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 29 juni 2006 @ 06:28:14 #184
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39344801
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 23:06 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Ik denk dat de 3219 nog gewoon diensten gaat draaien. De rijtijden werden keurig gehaald, alleen had ik sterk het idee dat de trein erg traag op gang kwam. Misschien kan deze trein met een kleine reparatie nog opgelapt worden. Ik reis dan ook het liefst niet met wadlopers maar met DM'90. Laat die GTW's maar snel komen. Ik denk dat er vanaf januari inzet van GTW's is op Leeuwarden-Groningen.
Ik denk, dat nu ik weet dat het meevalt, de 3219 nog wel naar de werkplaats ging of gaat.

Dus ik ben gelukkig

Weten jullie ook waar de 3209 staat, en wat daar mee gaat gebeuren? (deze is defect na een aanrijding met een trekker)
pi_39350770
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 22:54 schreef MREn het volgende:
Leuke series, alleen jammer dat je je locs (232, 1616 en 1618) steeds net hebt geknipt met een portaal er half doorheen.
Nu ben ik niet zo'n die-hard paaltjes- en takkenfetisjist maar iets eerder afdrukken (indien mogelijk natuurlijk), geeft -naar mijn mening- toch een wat mooiere foto.
Aldoende leer ik zeg ik dan maar, ik let zelf als steeds meer op details, maar kan natuurlijk altijd beter. Zal er rekening mee houden volgende spotdag, want je hebt zeker een punt
pi_39350932
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 22:55 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik vind het alleen maar jammer dat het bordje van Soestduinen er zo verdomd belazerd op staat


[afbeelding]
maandag of dinsdag gaat ie in de herkansing op een beter tijdstip

*promised*

  donderdag 29 juni 2006 @ 19:22:29 #187
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_39364662
Uit de OP:
quote:
De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om debiele reden overigens buiten dienst sedert enige maanden, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Andersom natuurlijk ook.
Waarom eigenlijk?
  donderdag 29 juni 2006 @ 19:26:08 #188
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39364792
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Uit de OP:
[..]

Waarom eigenlijk?
Ze zouden de punctualiteit negatief beïnvloeden, beweert NS. Mijn lezing is dat je die dingen wel moet onderhouden, anders gaan ze stuk. En onderhoud kost geld, dus hebben ze ze maar buiten dienst gesteld.

Naar mijn mening een belachelijke maatregel, maar inmiddels niet echt makkelijk meer terug te draaien: de doorloopkop is in zijn geheel uit het elektrische circuit van de treinen gehaald.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 29 juni 2006 @ 19:30:52 #189
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39364989
Een van de argumenten voor het gebruik van de doorloopkop was de veiligheid. Nu de doorloopkop niet meer in gebruik is, is de kans een stuk groter dat de conducteur bij incidenten je niet meer bereiken, maar dat alleen via de intercom kan doen. Verder kan het niet meer in gebruik hebben van de doorloopkop voor meer zwartrijderszorgen en de bijbehorende problemen die hier aan verbonden zijn.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 29 juni 2006 @ 20:17:18 #190
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39366582
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 19:30 schreef Peterselieman het volgende:
Een van de argumenten voor het gebruik van de doorloopkop was de veiligheid. Nu de doorloopkop niet meer in gebruik is, is de kans een stuk groter dat de conducteur bij incidenten je niet meer bereiken, maar dat alleen via de intercom kan doen. Verder kan het niet meer in gebruik hebben van de doorloopkop voor meer zwartrijderszorgen en de bijbehorende problemen die hier aan verbonden zijn.
Ja, dat zal alles bij elkaar wel drie dubbeltjes goedkoper zijn dan het onderhouden van die dingen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 29 juni 2006 @ 22:21:57 #191
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39371762
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 20:17 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ja, dat zal alles bij elkaar wel drie dubbeltjes goedkoper zijn dan het onderhouden van die dingen
NS is gewoon klote bezig alleen maar om die punctualiteit op peil te brengen. Natuurlijk is het van de staat uit ook debiel om alleen daarop te sturen, maar goed. Steeds vaker worden treinen opgeheven omdat ze anders als vertraagd in de boeken komen, of aansluitingen worden niet overgenomen. En dan dus dat gezeik met die doorloopkoppen. Eeuwig zonde dit!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 29 juni 2006 @ 23:46:27 #192
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_39375062
Tja, dit krijg je met onzorgvuldige privatiseringen. Als dit zo doorgaat dan interesseert de NS zich totaal niet meer voor de reiziger, op de lange afstand hebben ze immers nog steeds het monopolie, dus reiziges zullen toch niet massaal weglopen. En de opdrachtgever kijkt toch alleen maar naar de punctualiteit. Dus waarom zou je dan nog klantvriendelijk zijn.

Zou een stuk beter als de NS beoordeeld zou worden op reizigersaantallen (hoe hoger hoe beter) en dat er een jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek moet komen waarop op alle fronten (punctualiteit, klantenservice, aantal zitplaatsen e.d.) een voldoende moet worden gescoord.
So we just called him Fred
pi_39378408
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 23:46 schreef FredvZ het volgende:
Tja, dit krijg je met onzorgvuldige privatiseringen. Als dit zo doorgaat dan interesseert de NS zich totaal niet meer voor de reiziger, op de lange afstand hebben ze immers nog steeds het monopolie, dus reiziges zullen toch niet massaal weglopen. En de opdrachtgever kijkt toch alleen maar naar de punctualiteit. Dus waarom zou je dan nog klantvriendelijk zijn.

Zou een stuk beter als de NS beoordeeld zou worden op reizigersaantallen (hoe hoger hoe beter) en dat er een jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek moet komen waarop op alle fronten (punctualiteit, klantenservice, aantal zitplaatsen e.d.) een voldoende moet worden gescoord.
Tjah, staat is niet dom.
Ik heb liever dat ze naar aansluitingen kijk dan, naar vertragingen. Want laatst ook, zit je in de trein Dieren - Zutphen en je wilt naar Apeldoorn. Maar Zwolle - Roosendaal is Zwolle - Roosendaal niet als er geen vetraging is van jawel . Precies 10 minuten, oftewel je mist je aansluiting in zutphen net. De trein naar Apeldoorn rijd over de spoorbrug terwijl Zwolle - Roosendaal d'r ook rijd.

Dan denk ik, 2 minuten kost het kan zo'n treintje makkelijk in halen op een enkel spoor. Maar nee, we moeten punctueel zijn. Maar aan de andere kant heeft de Staat het spoorwegen net, belabberd gemaakt. De laatste jaren wordt er hard gewerkt, maar om te zeggen dat het top is

Het openbaar vervoer moet beoordeeld worden op Aansluiting (bus/trein/tram etc), klantvriendelijkheid (persooneel / automaten / boetes/ plaats), punctualiteit als laatste.

Bijvoorbeeld de afschaffing van de doorlopkop is gewoon zonde op lange ritten naar Groningen/Leeuwarden. Daar is het ideaal, maar op korte stukken kan ik me voorstellen dat het niet loont. Anders moet groningen maar gereden worden met getrokken materieel .
pi_39381850
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 01:26 schreef Brembo het volgende:
Anders moet groningen maar gereden worden met getrokken materieel .
Ja zoiets had ik ook al ingedachten ICM weg uit Noord Nederland. Zet er ICRm met stuurstand en 1700 voor in de plaats. Laat de Intercity's verspringen. Laat ze zo rijden dat ze om het kwartier aan komen in Zwolle, om en om uit Groningen en dan uit Leeuwarden enzovoort. Zo krijg je een goede kwartier dienst op Zwolle - Amersfoort (-Utrecht) en heb je gewoon 1 lange trein zonder gedoe van doorloopkoppen enzovoort
  vrijdag 30 juni 2006 @ 10:44:35 #195
86072 thatsme
and That's you!
pi_39384369
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 01:26 schreef Brembo het volgende:
Dan denk ik, 2 minuten kost het kan zo'n treintje makkelijk in halen op een enkel spoor. Maar nee, we moeten punctueel zijn. Maar aan de andere kant heeft de Staat het spoorwegen net, belabberd gemaakt. De laatste jaren wordt er hard gewerkt, maar om te zeggen dat het top is
Het probleem op enkel spoor waar meerdere treinen rijden zoals bijvoorbeeld zwolle - enschede is dat als er eenmaal 1 trein 5 min te laat is alle treinen op het traject 5 minuten te laat zijn omdat ze elke keer op elkaar moeten wachten. In Zwolle hebben trein die over enkel spoor rijden ook prioriteit met op tijd wegrijden. Deze worden dan evt voor andere treinen gelaten om dat effect te voorkomen.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 30 juni 2006 @ 11:04:50 #196
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39385075
Ik heb zojuist gelezen dat Arriva dit najaar een proef gaat houden met de ov chipkaart op het traject Leeuwarden-Groningen. Het zal mij dan ook benieuwen hoe lang de poortjes in bijvoorbeeld Zwaagwesteinde heel zullen blijven. Dit omdat de wachthokjes in die plaats al jaren niet meer van glas zijn voorzien. Het vervangen werd toch iets te duur
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_39385479
staal ofzo. En wachthokjes weer van glas
pi_39385539
oef ik had een discussie. Over trams dan wel, maar principe is gelijk. Wel systeem is beter: amsterdams of den haags?

a: één plaats voor instappen, en de rest alleen uitstappen
dh: overal in en uitstappen
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 30 juni 2006 @ 11:27:56 #199
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39385904
In amsterdam kun je toch met die nieuwe trams op meerdere plaatsen instappen? Dit omdat er toch een conducteurshokje inzit?

Ik denk dat het niet uit zal maken. Met instappen op een plaats kun je het zwartrijden misschien iets meer beperken, maar het kost wel meer tijd. Dat het is lastig om er een keuze te maken, voor beide systemen valt wel iets te zeggen.
Altijd onderweg naar het avontuur
  vrijdag 30 juni 2006 @ 11:30:39 #200
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39386003
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 09:09 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Ja zoiets had ik ook al ingedachten ICM weg uit Noord Nederland. Zet er ICRm met stuurstand en 1700 voor in de plaats. Laat de Intercity's verspringen. Laat ze zo rijden dat ze om het kwartier aan komen in Zwolle, om en om uit Groningen en dan uit Leeuwarden enzovoort. Zo krijg je een goede kwartier dienst op Zwolle - Amersfoort (-Utrecht) en heb je gewoon 1 lange trein zonder gedoe van doorloopkoppen enzovoort
ICM moet lekker in Groningen en Leeuwarden blijven
Zijn mooie treinen, zitten goed
  vrijdag 30 juni 2006 @ 11:31:32 #201
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_39386033
So we just called him Fred
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 30 juni 2006 @ 11:49:45 #202
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39386654
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 11:30 schreef Wadloper het volgende:

[..]

ICM moet lekker in Groningen en Leeuwarden blijven
Zijn mooie treinen, zitten goed
Precies hetzelfde geldt voor ICRm natuurlijk. Die zitten nog aanzienlijk beter dan (nog vaak niet gereviseerde) koplopers
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 30 juni 2006 @ 12:03:05 #203
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39387143
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 11:49 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Precies hetzelfde geldt voor ICRm natuurlijk. Die zitten nog aanzienlijk beter dan (nog vaak niet gereviseerde) koplopers
Daar ben ik het toch niet mee eens!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39387644
Tadaaaaaaaaaaaaaa

http://planner2007.ns.nl

Het gehele Veolia stuk staat er niet in, reizen naar bijvoorbeeld Valkenburg of Venray is niet meer te plannen (of nog niet)
  vrijdag 30 juni 2006 @ 12:23:44 #205
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39387853
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 12:17 schreef Zug-Chef het volgende:
Tadaaaaaaaaaaaaaa

http://planner2007.ns.nl

Het gehele Veolia stuk staat er niet in, reizen naar bijvoorbeeld Valkenburg of Venray is niet meer te plannen (of nog niet)
Daar ga zo eens mee spelen...

Wie krijgt er ook de neiging om hier te posten?
http://forum.fok.nl/topic/878196
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39387957
uhhh, van groningen naar amsterdam 2007: 2.19
van groningen naar amsterdam 2006: 2.19

pfff, we gaan er wel echt op achteruit!
pi_39388006
je doet er dus even lang over zo te zien
pi_39388067
Ow, ik zie het al. De ene is in de nieuwe de snelste, en in de oude de langzaamste

2006: 2.10 & 2.19
2007: 2.19 & 2.29
pi_39388130
Ah ja, ik zie t, valt nog mee opzich, 9 - 10 minuten langzamer, of zelfs 0 als je de 'andere' trein pakt als nu...

Arriva heeft de nieuwe tijden ook al bekend gemaakt zo te zien
pi_39388296
Leeuwarden - Sneek - Stavoren
.01 Stavoren
.31 Sneek

Leeuwarden - Harlingen Haven
.33
.59

Leeuwarden - Groningen
.01 Stoptrein stopt overal
.33 Stoptrein
.57 Sneltrein

Groningen - Leeuwarden
.01 Stoptrein stopt overal
.33 Stoptrein
.52 Sneltrein

Groningen - Nieuweschans
.01
.25 (op de 'even' uren naar Leer)

Groningen - Roodeschool
.29
.59 (spits)

Groningen - Delfzijl
.03
.33

[ Bericht 4% gewijzigd door Zug-Chef op 30-06-2006 13:37:51 ]
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 30 juni 2006 @ 12:59:41 #211
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39388995
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 12:36 schreef Zug-Chef het volgende:

.01 Stoptrein stopt overal
.33 Stoptrein
Ik zal wel dom zijn

maarreh...
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 30 juni 2006 @ 13:20:33 #212
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39389734
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 12:59 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ik zal wel dom zijn

maarreh...
Er zijn daar stations waar zo weinig mensen instappen, dat zelfs sommige stoptreinen er niet altijd stoppen. Sneltreinen stoppen sowieso niet overal, dat is het verschil.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 30 juni 2006 @ 13:36:01 #213
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39390261
klopt helemaal. Echter als de nieuwe treinen van arriva in dienst zijn, dan is het de bedoeling om op deze stations wel te gaan stoppen.

@zug chef: Er staat een klein foutje in je post. Bij Leeuwarden - Groningen staat dat de .33 trein op elk station stopt. Dit moet de .01 zijn.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_39390341
bedankt, en aangepast...

zo ik ben de rest van de dag weg, spotten in baarn en daarna in 't harde..

pi_39390550
vind ut toch wel debiel van arriva dat ze alleen 2 bakkige GTWs gekocht hebben?

leeuwarden - groningen wordt voor zo ver ik weet bjina altijd met 4 bakken gereden? :S
pi_39390597
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 13:44 schreef Ou-Tannu het volgende:
vind ut toch wel debiel van arriva dat ze alleen 2 bakkige GTWs gekocht hebben?

leeuwarden - groningen wordt voor zo ver ik weet bjina altijd met 4 bakken gereden? :S
Nee, s'avonds zijn het er 2. En dan nog, er is meer dan alleen lw-gn
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 30 juni 2006 @ 13:55:09 #217
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39390857
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 13:44 schreef Ou-Tannu het volgende:
vind ut toch wel debiel van arriva dat ze alleen 2 bakkige GTWs gekocht hebben?

leeuwarden - groningen wordt voor zo ver ik weet bjina altijd met 4 bakken gereden? :S
Ze hebben 16 stellen met 2 bakken gekocht en 27 met 3 bakken. Op Leeuwarden - Groningen wordt veel in wisselende samenstellingen gereden. In de spits is de sneltrein nu 4 bakken en buiten de spits 2. De .20 stoptrein heeft in de spits meestal 3 of 4 bakken en buiten de spits maar 2. Het hangt er vanaf of ze er een DH1 of een DH2 aanhangen. De .50 stoptrein heeft tegenwoordig bijna standaard nu 3 bakken. Al wordt er voor de ochtendspits wel eens een extra bak aangehangen.
Altijd onderweg naar het avontuur
  vrijdag 30 juni 2006 @ 14:34:47 #218
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39392078
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 13:44 schreef Ou-Tannu het volgende:
vind ut toch wel debiel van arriva dat ze alleen 2 bakkige GTWs gekocht hebben?

leeuwarden - groningen wordt voor zo ver ik weet bjina altijd met 4 bakken gereden? :S
Die GTW's zijn ook gewoon koppelbaar, dus twee tweetjes is netjes vier bakken, lijkt mij.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 30 juni 2006 @ 16:03:11 #219
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39394493
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 12:21 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

maandag of dinsdag gaat ie in de herkansing op een beter tijdstip

*promised*

Ja laat nou maar zitten



Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39395481
Geen directe Intercity meer naar enschede vanaf Rotterdam?
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 30 juni 2006 @ 16:38:47 #221
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39395643
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 16:34 schreef Fluffy_Augurk het volgende:
Geen directe Intercity meer naar enschede vanaf Rotterdam?
Nee, overstappen in Soestduinen


Sorry, flauw
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39395668
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 16:38 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nee, overstappen in Soestduinen


Sorry, flauw
Zoiets cools zou ik nog niet eens erg vinden

Voor een paar keer
pi_39395823
Oh, alleen maar 4 keer per dag een intercity zonder overstap?
  vrijdag 30 juni 2006 @ 16:54:30 #224
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_39396184
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 16:44 schreef Fluffy_Augurk het volgende:
Oh, alleen maar 4 keer per dag een intercity zonder overstap?
om het halve uur toch?
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  vrijdag 30 juni 2006 @ 17:53:27 #225
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39398011
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 16:54 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

om het halve uur toch?
't Is wisselt volgens mij tussen doordeweeks of in het weekend.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  vrijdag 30 juni 2006 @ 18:13:06 #226
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_39398703
komende week nog maar eens genieten van me OV. de 16e mag ik niet meer gratis. Moet nog ff naar schiphol fotos maken
pi_39403843
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 16:54 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

om het halve uur toch?
Wat ik ook in de planner invoer, het komt elke keer (op heel enkele uitzonderingen na) neer op een overstap in Gouda.

Daarnaast is de weekend-dienstregeling er nog niet in verwerkt.
  vrijdag 30 juni 2006 @ 20:44:09 #228
71721 Alexxxxx
Friespeuk
  vrijdag 30 juni 2006 @ 20:44:37 #229
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_39405014
dinsdag met de trein vanaf rotterdam lombardijen naar valkenburg tour kijken
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 30 juni 2006 @ 20:48:12 #230
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39405134
quote:
Harmelen uit, altijd lastig

Jaaa ja dit was net ergens anders, I know
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 30 juni 2006 @ 22:23:45 #231
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39408489
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 20:48 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Harmelen uit, altijd lastig

Jaaa ja dit was net ergens anders, I know
1962, da's voor mijn tijd, sorry.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  vrijdag 30 juni 2006 @ 22:59:04 #232
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_39409482
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 20:13 schreef Fluffy_Augurk het volgende:

[..]

Wat ik ook in de planner invoer, het komt elke keer (op heel enkele uitzonderingen na) neer op een overstap in Gouda.

Daarnaast is de weekend-dienstregeling er nog niet in verwerkt.
je komt niet eens langs gouda met intercity naar r'dam? probeer t morgen nog eens :p
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  vrijdag 30 juni 2006 @ 23:10:58 #233
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39409807
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 22:59 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

je komt niet eens langs gouda met intercity naar r'dam? probeer t morgen nog eens :p
Huh? Je komt wel langs Gouda hoor, alleen stop je er nu nog niet, in de nieuwe dienstregeling wel.

En ik ben tegen de nieuwe dienstregeling omdat ik een metro eerder moet hebben anders mis ik de fijne trein naar Utrecht!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_39412540
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 16:03 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ja laat nou maar zitten

[afbeelding]

mooie pic man vanmiddag geschoten
pi_39412965
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 14:34 schreef Duvel het volgende:

[..]

Die GTW's zijn ook gewoon koppelbaar, dus twee tweetjes is netjes vier bakken, lijkt mij.
uiteraard, maar 1 trein uit 4 bakkies is net ff anders dan een 2x2
pi_39413146
Middagje Baarn en avondje 't Harde in combinatie met een tocht door het bos en over de snelweg leverden de onderstaande prentjes op:

Middagje Baarn:

ICM 4050 + 4026
Baarn
30-06-2006


Plan T 524
Baarn
30-06-2006


ACTS MRCE 513-9 met een containertrein die daar op dat moment niet hoorde door te komen...
Baarn
30-06-2006


Baarn
30-06-2006


ICM 4241
Baarn
30-06-2006


ICM 4201
Amersfoort
30-06-2006

Avondje 't Harde:

't Harde
30-06-2006


Railion 1612 + 6465 met trein 54300 op weg naar de Kijfhoek
Baarn
30-06-2006


Railion 6455 + 6446 kwam met trein 57234 beladen met afval van oa Essent 60 minuten te vroeg door op weg naar Onnen
Baarn
30-06-2006

en na een tocht door het bos en over de snelweg speciaal en alleen voor dit:

DB 332-247-6 & NedTrain sik 332
't Harde
30-06-2006


DB 332-247-6
't Harde
30-06-2006


NedTrain sik 332
't Harde
30-06-2006

[ Bericht 2% gewijzigd door Zug-Chef op 01-07-2006 11:12:47 ]
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 1 juli 2006 @ 09:15:57 #237
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39416920
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 01:00 schreef Zug-Chef het volgende:
[afbeelding]
NS sik 332
't Harde
30-06-2006
Er staat anders een best wel grote sticker "NedTrain" op, zo te zien
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 1 juli 2006 @ 09:16:44 #238
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39416925
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 00:40 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

mooie pic man vanmiddag geschoten
Ja, na mn werk ff op en neer geweest
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39418525
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 09:15 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Er staat anders een best wel grote sticker "NedTrain" op, zo te zien
ghe wat stom ik had het al wel gezien, maar was niet doorgedrongen toen ik de post schreef
  zaterdag 1 juli 2006 @ 11:23:59 #240
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_39418720
mooie gave fotos

komende week ook door mij veel fotos

schiphol en valkenburg
  zaterdag 1 juli 2006 @ 21:22:21 #241
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39432702
Valkenburg heeft een mooi station
  zaterdag 1 juli 2006 @ 21:30:23 #242
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_39432966
quote:
Op vrijdag 30 juni 2006 23:10 schreef Duvel het volgende:

[..]

Huh? Je komt wel langs Gouda hoor, alleen stop je er nu nog niet, in de nieuwe dienstregeling wel.

En ik ben tegen de nieuwe dienstregeling omdat ik een metro eerder moet hebben anders mis ik de fijne trein naar Utrecht!
oh zo bedoel je
iemand de stoomlocomotief tussen e'de en h'lo nog gefotograffeerd? dit ivm 140 jarig bestaan van die spoorlijn
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_39434044
Helaas woon ik niet meer in Arnhem, dus ben er niet wezen spotten vandaag.
  zondag 2 juli 2006 @ 15:49:31 #244
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_39450114
Digitale borden, met volstrekt onzinnige afkrotingen, op Hilversum Noord:

en Baarn:
pi_39450843
quote:
Op zondag 2 juli 2006 15:49 schreef ReisT het volgende:
Digitale borden, met volstrekt onzinnige afkrotingen, op Hilversum Noord:

[afbeelding]
Die sneltrein is een veredelde stoptrein vanaf A'dam CS
  zondag 2 juli 2006 @ 17:10:18 #246
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_39451879
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 21:30 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

oh zo bedoel je
iemand de stoomlocomotief tussen e'de en h'lo nog gefotograffeerd? dit ivm 140 jarig bestaan van die spoorlijn
Was wat lastig te combineren met mn 85-urige werkweek ...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 2 juli 2006 @ 17:51:35 #247
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39452778
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 21:30 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

oh zo bedoel je
iemand de stoomlocomotief tussen e'de en h'lo nog gefotograffeerd? dit ivm 140 jarig bestaan van die spoorlijn
Op Nu.nl staat er een plaatje van (foto van de maand)
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 2 juli 2006 @ 20:21:31 #248
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39456427
Zie net dat de 3229 GDST staat in Groningen (gespot door iemand op Somda)

Ben ik er een weekend niet, staat ie in Groningen
  zondag 2 juli 2006 @ 20:46:35 #249
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_39457109
quote:
Op zaterdag 1 juli 2006 21:22 schreef Wadloper het volgende:
Valkenburg heeft een mooi station
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_39457319
Compleet uit mergel gebouwd
pi_39457856
@@Zie net dat de 3229 GDST staat in Groningen (gespot door iemand op Somda)@@

Wat is een GDST ???
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  zondag 2 juli 2006 @ 21:21:37 #252
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39458137
quote:
Op zondag 2 juli 2006 20:53 schreef Baan1980 het volgende:
Compleet uit mergel gebouwd
Dus vinden sommige malloten het nodig er hun naam in te krassen...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zondag 2 juli 2006 @ 22:29:37 #253
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_39460216
GDST = geen dienst
So we just called him Fred
  zondag 2 juli 2006 @ 22:30:36 #254
148385 Wadloper
Noorderling
pi_39460244
Sorry, ik spot namelijk, dus begin je al in spottaal te praten...

GDST is inderdaad Geen Dienst
pi_39463616
quote:
Op zondag 2 juli 2006 22:30 schreef Wadloper het volgende:
Sorry, ik spot namelijk, dus begin je al in spottaal te praten...

GDST is inderdaad Geen Dienst
Sorry hoor, maar in spoortaal noemen we dat Z gesteld.

Wie heeft dit bedacht, zo kun je Roodeschool wel RDSCH noemen
i.p.v. Rd.

Het moet niet gekker worden


ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 3 juli 2006 @ 07:04:16 #256
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39465703
Ik vind spotters maar rare mensen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 3 juli 2006 @ 10:49:44 #257
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_39468085
quote:
Op maandag 3 juli 2006 07:04 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik vind spotters maar rare mensen
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
  maandag 3 juli 2006 @ 10:51:23 #258
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_39468124
Van de week de AutoSlaap Treinen gespot van Euro-Express. Alles bij elkaar 17 rijtuigen! Het zomerseizoen is begonnen!

Heeft iemand daar al fotos van? Kstond zelf gewoon koffie erbij te drinken die ik kreeg van iemand van de trein op spoor 1 in Ht, dus geen pics gemaakt.
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
pi_39468319
quote:
Op maandag 3 juli 2006 10:51 schreef 456 het volgende:
Van de week de AutoSlaap Treinen gespot van Euro-Express. Alles bij elkaar 17 rijtuigen! Het zomerseizoen is begonnen!

Heeft iemand daar al fotos van? Kstond zelf gewoon koffie erbij te drinken die ik kreeg van iemand van de trein op spoor 1 in Ht, dus geen pics gemaakt.
Als je mij kan vertellen waar die trein rijdt de komende week en volgende week (niet vrijdags) dan kan ik wel ff een kijkje gaan nemen en wat foto's schieten
  maandag 3 juli 2006 @ 11:14:38 #260
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_39468659
quote:
Op maandag 3 juli 2006 10:58 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Als je mij kan vertellen waar die trein rijdt de komende week en volgende week (niet vrijdags) dan kan ik wel ff een kijkje gaan nemen en wat foto's schieten
Inderdaad vrijdags vertrek. Echter zondag aankomst in Ht weer. Ik weet de retour tijden niet uit mijn hoofd eerlijk gezegd. (iets van 9u trein uit Avignon (1400) Mt->Ehv-Ht) en om 12u aankomst Bologna trein (13200) Vl->Ehv->Ht)

Maaar doe geen moeite hoor speciaal voor mij. Kga misschien zelf wel een keer de weg op

Lijkt me wel gaaf om die trein x te platen langs de rijnoever ofzo in D.
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
pi_39468835
quote:
Op maandag 3 juli 2006 11:14 schreef 456 het volgende:

[..]

Inderdaad vrijdags vertrek. Echter zondag aankomst in Ht weer. Ik weet de retour tijden niet uit mijn hoofd eerlijk gezegd. (iets van 9u trein uit Avignon (1400) Mt->Ehv-Ht) en om 12u aankomst Bologna trein (13200) Vl->Ehv->Ht)

Maaar doe geen moeite hoor speciaal voor mij. Kga misschien zelf wel een keer de weg op

Lijkt me wel gaaf om die trein x te platen langs de rijnoever ofzo in D.
Vertrek is dan enige optie voor mij, want aankomst is in het weekend en is vanaf Leeuwarden ff te duur om alleen voor wat foto's te doen.

Heb je ook de vertrektijden? Wil komende vrijdag zoiezo weg vanwege een boel museumritten die geplanned staan...
  maandag 3 juli 2006 @ 11:51:04 #262
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_39469733
Als ik morgen zin heb om nog naar de tour de france in valkenburg te gaan

3 uur heen
3 uur terug
  maandag 3 juli 2006 @ 12:10:00 #263
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_39470283
quote:
Op maandag 3 juli 2006 11:21 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Vertrek is dan enige optie voor mij, want aankomst is in het weekend en is vanaf Leeuwarden ff te duur om alleen voor wat foto's te doen.

Heb je ook de vertrektijden? Wil komende vrijdag zoiezo weg vanwege een boel museumritten die geplanned staan...
Kmoet het ff uit mijn hoofd doen:
13201 naar Bologna (Ht-Ehv-Vl) vertrek 1624
1401 naar Avignon (Ht-Ehv-Mt) vertrek 1804
Kmeen dat het dit was.
Mocht het echt in je schema passen, laat ff weten. dan kan ik misschien wel wat gedetailleerdere tijden opzoeken.
Ze willen ook nog wel met wat vertraging rijden ivm de belading in Ht die vaak te laat is.
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 3 juli 2006 @ 16:51:25 #264
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39478389
Spam

[Treinen] iets met "Rondje Nederland" - Aanmeld en infotopic

Er kunnen nog 3 mensen reiskostenloos mee!!

Aanmelden allemaal

Dawast
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 3 juli 2006 @ 16:57:46 #265
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_39478555
zo doe je goed
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 3 juli 2006 @ 20:00:48 #266
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39483195
Dat dacht ik ook

En nu allemaal aanmelden
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 3 juli 2006 @ 20:06:56 #267
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_39483377
quote:
Op maandag 3 juli 2006 20:00 schreef Dr_Flash het volgende:
Dat dacht ik ook

En nu allemaal aanmelden
Ik zou graag willen, maar lijkt me niet handig om met net een nieuwe baan meteen een paar dagen vrij te nemen

Leuke foto op de FP btw
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 3 juli 2006 @ 20:15:00 #268
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39483668
quote:
Op maandag 3 juli 2006 20:06 schreef Alexxxxx het volgende:
Leuke foto op de FP btw
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39483738
Van die kromme rails denk ik... Bij zwammerdam

http://images.fok.nl/uplo(...)m%20zwabberspoor.jpg
  maandag 3 juli 2006 @ 20:19:20 #270
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_39483825
quote:
Op maandag 3 juli 2006 20:16 schreef Zug-Chef het volgende:
Van die kromme rails denk ik... Bij zwammerdam

http://images.fok.nl/uplo(...)m%20zwabberspoor.jpg
Klopt
pi_39484224
quote:
Op maandag 3 juli 2006 20:16 schreef Zug-Chef het volgende:
Van die kromme rails denk ik... Bij zwammerdam

http://images.fok.nl/uplo(...)m%20zwabberspoor.jpg
En hier is de foto wat groter (let op de onderschrift )

plus nog 18 foto's derbij

http://www.oranjevereniging.nl/2006_06_nieuws/trein_ontspoord.htm


Sommige dingen sporen niet
pi_39485968
Ik ben paar maanden geleden ook zoiets op foto tegengekomen. Ook zo zwabberend. Daar reden nog oude DB railbussen...
  maandag 3 juli 2006 @ 21:35:12 #273
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_39486659

Kwam deze pagina nog tegen in ee oud familie-album, fotos genomen in 1976

Detailfoto's rechtop staan hier
  maandag 3 juli 2006 @ 22:32:02 #274
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39488809
Zo, en dan vandaag, terwijl heel Nederland het ergens anders zocht, het uitermate rustige spoorwegmuseum bezocht. Ik moet zeggen: het is er enorm op vooruit gegaan. Alleen was het nu wel een beetje raar dat iemand een soort act moest opvoeren voor twee mensen, dus dat deed ie maar niet! Je kon er een kanon afschieten, maar dat betekende gelukkig wel dat er niet teveel mensen voor de trein langsliepen.

Hier onder een paar foto's:

De Diesel-III, bouwjaar 1934, in de originele kleustelling:


Er liepen ook mensen rond die rondleidingen in de treinen gaven, zodat we hier hier interieur van de eerste klasse afdeling, tot 1956 de tweede klasse:


Dan hier e-loc 1010, bouwjaar 1948 en gered door de inzet van de Stibans. Je kon door deze hele loc heen lopen, waar je dan de snelschakelaar zag zitten, de rijweerstanden, diverse magneetschakelaars en de compressor. Erg leuk! Maar helaas: onmogelijk om daar foto's van te maken.


De laatste stoomloc die regulier in de Nederlandse dienst reed was de 3737, die een mooie plaats in het museum heeft. De loc was tot voor een paar jaar dienstvaardig, maar nu even niet.


De turquoise 1122 (eigenlijk de 1125) was ook van de partij. Op de deur ontbreekt een deel van de sierstrip. Hier te zien naast de Diesel-III:


Over de kleur van deze Hondekop is veel te doen geweest. Maar hij zit nu strak in de lak:


Buiten stond een DE-loc, de 2498, weg te smelten in de zon. De lak kan wel een opkikker gebruiken zo vaal als hij is...


Dan nog een foto van een van de werelden: ze hebben duidelijk werk gemaakt van het museum!


Al met al een erg geslaagde dag: lekker rustig in het museum, mooie treinen. Wat ik miste waren de kameel (staat geloof ik bij TROM in Tilburg momenteel) en de 1202. Wat me ook opviel was dat ze veel materieel verwerkt hebben in de werelden. Zo kom je op een gegeven moment langs een Beul (stoomloc uit de 6300-serie), maar die is eigenlijk maar heel kort te zien en het is er ook nog heel donker. Die loc had meer verdiend!

[ Bericht 3% gewijzigd door Duvel op 03-07-2006 22:46:56 (6 -> 7) ]
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  maandag 3 juli 2006 @ 22:33:40 #275
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_39488877
mooie foto's!

maar juli is de 7e maand van het jaar
  maandag 3 juli 2006 @ 22:35:54 #276
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_39488963
quote:
Op maandag 3 juli 2006 22:33 schreef Alexxxxx het volgende:
mooie foto's!

maar juli is de 7e maand van het jaar
OK dank je wel, ik heb het even aangepast!

[ Bericht 8% gewijzigd door Duvel op 03-07-2006 22:48:39 ]
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  maandag 3 juli 2006 @ 22:40:17 #277
11102 knep
Mountainfreak
pi_39489167
Heb vorige week de Bernina Express gepakt van Tirano naar Sankt Moritz.
Erg mooi, geweldig zelfs, heb ook nog wel wat foto's van 'Il trenino rosso' .
Is daar nog behoefte aan?
  maandag 3 juli 2006 @ 22:40:48 #278
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_39489182
quote:
Op maandag 3 juli 2006 22:40 schreef knep het volgende:
Heb vorige week de Bernina Express gepakt van Tirano naar Sankt Moritz.
Erg mooi, geweldig zelfs, heb ook nog wel wat foto's van 'Il trenino rosso' .
Is daar nog behoefte aan?
Ja.
  maandag 3 juli 2006 @ 22:44:50 #279
11102 knep
Mountainfreak
pi_39489337
quote:
Op maandag 3 juli 2006 22:40 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Ja.
Okay, dat zal ik onthouden, moet ze nog bewerken e.d. en helaas ontbreekt me nu de tijd.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 3 juli 2006 @ 22:53:23 #280
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39489715
quote:
Op maandag 3 juli 2006 22:44 schreef knep het volgende:

[..]

Okay, dat zal ik onthouden, moet ze nog bewerken e.d. en helaas ontbreekt me nu de tijd.
Schiet je wel een beetje op?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39494721
Ik weet niet of het al gevraagd is, maar in welke trein of bij welke maatschappij hebben ze de clip van Ilse de Lange ( ) geschoten? Het leek mij op een wagon van de VSM...
pi_39497202
Okee, vandaag Almelo - Valkenburg, 4 keer overstappen 4 uur reizen heen en 4 uur terug
pi_39497354
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 08:19 schreef Remzz het volgende:
Okee, vandaag Almelo - Valkenburg, 4 keer overstappen 4 uur reizen heen en 4 uur terug
krijg je heh, als je tour wilt zien
pi_39497645
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 08:35 schreef ILCILA het volgende:

[..]

krijg je heh, als je tour wilt zien
Ach ja ik zie dat ze vanaf Roermond extra treinen inzetten dus ik denk dat het wel goedkomt

Je kunt trouwens toch wel op een station kaartjes met een ander beginbestemming kopen?
pi_39499001
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 09:03 schreef Remzz het volgende:

[..]

Ach ja ik zie dat ze vanaf Roermond extra treinen inzetten dus ik denk dat het wel goedkomt

Je kunt trouwens toch wel op een station kaartjes met een ander beginbestemming kopen?
Jup, met die nieuwe automaten gaat dat zelfs nog handiger dan met de oude. Gewoon ff op je vertrekstation klikken en dan kan je hem veranderen.
pi_39499080
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 01:27 schreef CasB het volgende:
Ik weet niet of het al gevraagd is, maar in welke trein of bij welke maatschappij hebben ze de clip van Ilse de Lange ( ) geschoten? Het leek mij op een wagon van de VSM...
Volgens mij gewoon in het Spoorwegmuseum.
pi_39499108
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 10:12 schreef SNArky het volgende:

[..]

Jup, met die nieuwe automaten gaat dat zelfs nog handiger dan met de oude. Gewoon ff op je vertrekstation klikken en dan kan je hem veranderen.
OKee top
pi_39499182
En mocht je een oude automaat tegenkomen: eerst 0000 intoetsen en dan mag je de code van je beginbestemming invoeren.
pi_39502355
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 10:12 schreef SNArky het volgende:

[..]

Jup, met die nieuwe automaten gaat dat zelfs nog handiger dan met de oude. Gewoon ff op je vertrekstation klikken en dan kan je hem veranderen.
makkelijker?

je moet ff weten hoe, maar '0000' intoetsen, en vervolgens de 4 cijfers van het beginstation, en 4 cijfers van het eindstation, en klaar.

edit: zie hierboven
pi_39502430
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 12:09 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

makkelijker?

je moet ff weten hoe, maar '0000' intoetsen, en vervolgens de 4 cijfers van het beginstation, en 4 cijfers van het eindstation, en klaar.

edit: zie hierboven
Nou ok, intuitiever dan.
  dinsdag 4 juli 2006 @ 12:42:06 #291
86072 thatsme
and That's you!
pi_39503334
quote:
Op maandag 3 juli 2006 22:40 schreef knep het volgende:
Heb vorige week de Bernina Express gepakt van Tirano naar Sankt Moritz.
beste spoorweg ooit!!!
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 4 juli 2006 @ 19:28:08 #292
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39515421
Was weer feest vanmiddag

De IC Ht-Ut had al een half uur bij vertraging uit Ht, STAMPEND vol, en onderweg kwam er nog ff een half uurtje bij
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39515466
ht = hertogenbosch domme Zug-Chef
pi_39517948
Utrecht Centraal, het drukste station van Nederland met 250.000 passagiers per dag, beleefde gisteren de primeur van het eerste werkende W8-scherm. Het betreft hier een immens digitaal tv-scherm dat is opgebouwd uit meerdere kleinere digitale schermen. Binnen drie jaar hoopt Viacom Outdoor een landelijk W8-netwerk op de 10 grootste NS stations in Nederland te hebben.

Kan iemand mij vertellen wat de 10 grootste staions van NL zijn?

Ik gok zelf op A'dam CS, R'dam CS, Den Haag CS/HS, Utrecht CS, Schiphol, Leiden CS en welke 3 nog meer? (denk amersfoort, sloterdijk en den bosch ofzo?)
  dinsdag 4 juli 2006 @ 20:41:02 #295
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_39517966
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 20:40 schreef PabloLopez het volgende:
Utrecht Centraal, het drukste station van Nederland met 250.000 passagiers per dag, beleefde gisteren de primeur van het eerste werkende W8-scherm. Het betreft hier een immens digitaal tv-scherm dat is opgebouwd uit meerdere kleinere digitale schermen. Binnen drie jaar hoopt Viacom Outdoor een landelijk W8-netwerk op de 10 grootste NS stations in Nederland te hebben.

Kan iemand mij vertellen wat de 10 grootste staions van NL zijn?

Ik gok zelf op A'dam CS, R'dam CS, Den Haag CS/HS, Utrecht CS, Schiphol, Leiden CS en welke 3 nog meer? (denk amersfoort, sloterdijk en den bosch ofzo?)
eindhoven ? breda
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 4 juli 2006 @ 20:41:24 #296
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39517981
Arnhem misschien? Zwolle?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_39518026
eerder Arnhem dan Breda denk ik... en Zwolle...
  dinsdag 4 juli 2006 @ 20:52:13 #298
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_39518312
Drukste stations
De top vijf van drukste stations (hoogste aantal
passanten per dag) van Nederland bestaat uit:
Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Rotterdam
Centraal, Den Haag Centraal en Leiden Centraal.
Amsterdam Centraal heeft het hoogste aantal
passanten per dag (145.000)
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 4 juli 2006 @ 20:53:07 #299
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_39518343
nou kom op met de rest van dat lijstjeen reken voor waar breda staat
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 4 juli 2006 @ 20:55:26 #300
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_39518416
geduld
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 4 juli 2006 @ 21:02:57 #301
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_39518695
en hij is vol
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 4 juli 2006 @ 23:20:46 #302
20849 Fred
Beroepschagrijn
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')