abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 6 juli 2006 @ 23:00:20 #51
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_39588955
Nee: die bovenste foto

Oh oh... we hebben een beetje een probleem... Joy blijkt een mannetje te zijn. Toestraks zat Joy ineens op Bunny te 'rijden' dus maar eens een extra goede geslachtscontrole gedaan.

Bunny heeft netjes een 'spleetje' en Joy... die heeft dus 'mooi' een klein bultje met een 'stipje' erop. Duw je de huid daaromheen aan de kant dan zit er aan beide kanten een klein balletje naast; iets wat Bunny niet heeft... Precies zoals een mannetje en vrouwtje omschreven worden en afgebeeld worden op foto's / plaatjes. Dit zou dus voor 99% zeker zo moeten zijn.

Als het goed is is Joy nog niet geslachtsrijp, dat zou pas vanaf 3 a 4 maanden zo moeten zijn. Hopelijk is dat in dit geval ook zo... of is 't feit dat Joy al 'rijd' een teken van geslachtsrijpheid?

Joy is inmiddels zo'n 9 weken oud, veelste jong voor castratie dus. (pas vanaf 5 a 6 maanden een optie gezien de botgroei etc) Bunny is inmiddels zo'n 3 jaar, wat een leeftijd is waarop sterrilisatie niet meer aangeraden wordt. (risicovol volgens b.v. konijnen.nl)

Om Joy van Bunny te scheiden voor de aankomende 3 maanden is ook niet echt wat vinden we, maar misschien wel de beste oplossing. Dan maar Bunny overdag los zoals ze gewent is en Joy los wanneer Bunny in d'r hok zit en wij thuis zijn. (overdag werken we) Maar da's eigenlijk ook niet wat we willen. En een nest al helemaal niet!

Suggesties? Wat is wijsheid?

[ Bericht 3% gewijzigd door oCe op 06-07-2006 23:05:27 ]
Porch Monkey 4 Life!
pi_39589463
Joy een mannetje!!
Dierenwinkelkonijn zeker? Die gasten kunnen echt NOOIT het goede geslacht bepalen

Rijden is geen teken van geslachtsrijpheid; ook vrouwtjes rijden op mannetjes, en dat heeft te maken met dominantiebepaling.
MAAR Joy kan wel bijna geslachtsrijp zijn, ik zou er mee oppassen. Vanaf drie maanden oud kan het al mis zijn. En een nestje is zo zonde, dat vind ik echt niet kunnen als er zo veel ongewenste konijnen zijn.

En ons konijntje Punky is al met 3 maanden oud gecastreerd hoor, dat kan zodra de balletjes indalen. Ik dacht eerst ook dat het later pas kon, maar bij Bunnybin bijvoorbeeld is het standard practise: balletjes ingedaald dan meteen castreren. Moet je natuurlijk wel een kundige konijnenkennende dierenarts vinden hè.

Inderdaad is Bunny nogal oud voor castratie. Het kan, wij hebben ons konijntje Inky laten castreren terwijl we geen leeftijd van haar weten (maar we gokken op rond de twee jaar oud) maar het is inderdaad risicovoller. Sowieso is castratie bij vrouwtjes veel zwaarder dan bij mannetjes... alleen aan te raden voor gezondheidsredenen dus.

Als je ze nou eens gescheiden laat wonen maar wel zo dat ze elkaar kunnen zien en ruiken? En dan elke dag als ze uit hun hok mogen hou je toezicht zodat ze samen kunnen zijn? Tja... het is heel vervelend hoe dan ook.
pi_39589623
Ik heb nog eens gedacht. Als Joy's balletjes wat sneller indalen, is het misschien te overzien.
Bunny los zoals ze gewend is, en als jullie erbij zijn kan Joy eruit. Je kunt de konijnen elke avond van hok wisselen; dus Joy in Bunny's hok en vice versa. Zo blijven ze vertrouwd met elkaars geur. En misschien over een maand al kan de castratie plaatsvinden en daarna de liefdevolle hereniging

Mijn ervaring is dat je eenmaal gekoppelde konijnen wel kunt scheiden, maar alleen als ze elkaar nog kunnen zien en ruiken enzo. Toen Inky geopereerd werd en dus de hele dag weg was, werd Punky echt helemaal apatisch, het was zo vreselijk zielig om te zien! Maar toen ze weer thuis was en in een aparte kooi een aantal dagen bijkwam, was hij weer blij, want hij kon haar zien enzo. Kooien vlak naast elkaar gezet etc.
Ik zou dus toch zeggen 'better safe than sorry' en ze zolang scheiden.
  donderdag 6 juli 2006 @ 23:20:30 #54
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_39589677
Melusine: bedankt voor je reactie.

Morgen maar eens met de dierenarts bellen en overleggen wat wijsheid is mbt de castratie van Joy. Sowieso moet ze errr... hij nog ingeent worden. Joy gaat denk ik morgen overdag maar in 't hok dan... De hokken staan naast elkaar, haaks; ze kunnen elkaar ten alle tijde zien en ruiken. Zo heeft Bunny Joy ook leren kennen, met d'r neus door de tralies heen geduwd om te kijken wat er toch in dat andere hok zat

Hieronder een foto van het hok (oude foto van Bunny), wanneer deze dicht zit dan gaat er een klep van middenuit helemaal naar voren dicht waardoor de tralies doorgetrokken worden tot de voorzijde van 't hok. Genoeg zicht dus om elkaar toch in de gaten te kunnen houden.

Porch Monkey 4 Life!
pi_39590286
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 23:20 schreef oCe het volgende:
Melusine: bedankt voor je reactie.

Morgen maar eens met de dierenarts bellen en overleggen wat wijsheid is mbt de castratie van Joy. Sowieso moet ze errr... hij nog ingeent worden. Joy gaat denk ik morgen overdag maar in 't hok dan... De hokken staan naast elkaar, haaks; ze kunnen elkaar ten alle tijde zien en ruiken. Zo heeft Bunny Joy ook leren kennen, met d'r neus door de tralies heen geduwd om te kijken wat er toch in dat andere hok zat

Hieronder een foto van het hok (oude foto van Bunny), wanneer deze dicht zit dan gaat er een klep van middenuit helemaal naar voren dicht waardoor de tralies doorgetrokken worden tot de voorzijde van 't hok. Genoeg zicht dus om elkaar toch in de gaten te kunnen houden.

[afbeelding]
Dat klinkt goed hoor.
Ik kom in dit topic trouwens wel heel glijerig zoetsappig over, maar ik kan het weer niet laten...
Wat ligt Bunny LIEF in die foto!! Echt, wat een schatje zeg.

Inenten kan toch ook pas vanaf een bepaalde leeftijd? Weet even niet uit mijn hoofd wanneer, maar Punky is met 4 maanden ingeënt.
pi_39590517
ik zat vandaag met mijn achterbuurvrouw te praten, en zij vertelde dat hun eerste konijntje, wat ook een jonkie was, overleden is aan een 'overdosis' injectie zegmaar..
dat is een van de redenen waarom ik mijn konijnen niet laat inenten.
maar iedereen moet het zelf weten, sorry als ik nu een spelbreker ben
pi_39590690
Dat lijkt me nogal stom, om op 1 zo'n ervaring af te gaan. Niet dat ik je ga verketteren als je niet inent hoor, ik heb zelf ook een (binnen)konijn gehad dat nooit is ingeënt en heel oud is geworden.

Maar ik vind het wel een beetje suf om op 1 zo'n verhaal af te gaan, terwijl er van alles kan zijn misgegaan. Je moet je natuurlijk aan de officiele leeftijdsgrens houden, en de juiste dosis gebruiken. Dus ZELF de verantwoordelijkheid hebben om te checken of je een konijn-kundige dierenarts hebt. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat er dan iets mis kan gaan.

Trouwens vind ik het bij binnenkonijnen ook helemaal geen must hoor. Ik heb alleen geen zin om mijn konijnen te zien creperen, en heb een fantastische DA, dus ik doe het wel bij mijn huidige nijnen.
  vrijdag 7 juli 2006 @ 00:23:36 #58
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_39591597
Same here, Bunny is een binnenkonijn en gewoon ingeent. Bij onze dierenarts hebben ze half jaarlijkse inent-dagen voor konijnen, dus dan gaan we d'r weer even langs. Joy gaat dan gewoon bij de volgende inent-dag mee. Ze zijn hier, voor zover wij het kunnen beoordelen, ook erg kundig met konijnen. Veel informatie, goede adviezen, snelle hulp en overal een goede begeleidende brief bij met nazorg-informatie enzovoorts. Voorkomen is beter dan genezen, dus mijn advies; inenten die hap.

Morgen de dierenarts in iedergeval maar even bellen, zit d'r wel een beetje mee; schrok wel toen ze aan het 'rijden' waren en ik bij controle Joy ander gereedschap tussen de stampers had hangen dan verwacht... Hopelijk zijn er nog geen jonkies in productie inmiddels. Om die eventueel af te moeten staan lijkt me niets. Om zoveel konijnen te houden ook niet. Het gescheiden van elkaar houden evenmin. Zucht! Het ging juist zo goed en mooi samen en dan moet d'r (voorlopig) eentje overdag het hok in...
Porch Monkey 4 Life!
pi_39592316
mijn achterbuurvrouw is HEEL zorgzaam met dieren, heeft een konijnkundige dierenarts, een enorm hok waarin ze kunnen graven en spelen en doen (zelfs met een balkon) (het was trouwens een buitenkonijn ), dus niet goed zorgen voor haar dieren kan je haar niet verwijten.

het schijnt hier gewoon helemaal uit den boze te zijn om niet te enten, want het HOEFT niet. stel nou, jij laat je konijnen inenten, helemaal blij, want jouw konijnen kan toch niks overkomen. maar dan muteert het desbetreffende virus zich (inspiratie: vogelgriep) en is je konijntje zo weer vatbaar voor dat virus.
en bij mijn dierenarts hebben ze die dagen ook, ik kreeg een oproepkaart. ik heb serieus getwijfeld of ik ze dit keer wel in liet enten, maar ik blijf er vanaf zien, ze zijn zo ook kerngezond.
en ik mag dan suf zijn, maar mijn gevoel (icm mijn verstand) heeft me nog niet in de steek gelaten mbt mijn konijnen.
pi_39595004
Ik heb nooit gezegd dat jij suf bent, wel dat ik die conclusie trekken op basis van 1 voorval suf vind.
Ik heb nooit gezegd dat je buurvrouw niet voor haar dieren zorgt, alleen dat ik het een uitzonderlijk geval vind, waarvan ik denk dat de arts misschien iets verkeerd heeft gedaan, of het konijn al zwak was (dierenwinkel bijvoorbeeld).
Dus graag geen woorden in mijn mond meer.
Verder ben ik me er juist erg van bewust dat mijn konijnen altijd wat kan overkomen, en ik neem het liefst weloverwogen medische beslissingen die naar mijn mening dat risico verkleinen. In dit geval was dat dus castratie en inenting.

oCe, fijn dat je zo'n goede DA hebt zeg! Ik nu eindelijk ook... echt een opluchting. Er lopen zoveel figuren rond die echt nauwelijks een konijnenkopje van een konijnenkont kunnen onderscheiden
pi_39597240
wat jij wil :-)
maar graag dan ook geen rare conclusies meer dat het dier misschien wel uit de dierenwinkel kwam, want dat weet je niet.
pi_39602758
pi_39604627
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 09:43 schreef hiena het volgende:
wat jij wil :-)
maar graag dan ook geen rare conclusies meer dat het dier misschien wel uit de dierenwinkel kwam, want dat weet je niet.
Argh, dat zég ik toch ook niet? Ik zei dat als een konijn zomaar bezwijkt aan een inenting, dat op mij overkomt alsof er iets goed mis was, bijvoorbeeld dat de arts te veel heeft gegeven, het beestje net te jong was, of een aandoening had, of zwak was en dat dat laatste weer bijvoorbeeld zou kunnen als het een dierenwinkelkonijn was of een doorgefokt konijn.
Sheesh, doe niet zo aangevallen joh, ik heb zelf een dierenwinkelkonijn tien jaar niet ingeënt en ik beschuldig niemand ergens van. Ik zeg alleen dat ik ervan opkijk dat het konijntje zo heftig erop reageerde dat het doodging. Dat is namelijk echt niet normaal hoor, dus niet zo gek dat ik me ga afvragen of en wat er misging.
  vrijdag 7 juli 2006 @ 14:59:43 #64
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_39607030
quote:
Hey, mag ze eigenlijk altijd overdag in die ren? Of maar af en toe? Want in het eerste geval zou ik haast zeggen dat die ruimte al groot genoeg voor twee is... misschien met een leuk uitbouwtje erbij ofzo? Of een hok erbovenop en dan een gat in het midden met een trappetje.
jaja daar loopt ze de ganse dag in rond in die ren..behalve als het nu water zou gieten..
Maar ze zit daar eigenlijk niet zo goed, de zon zit daar heel de dag door te branden..
Maar kzou het dan gewoon wat verzetten!
Goh zoef is zo lief, als ik ze zo wrijf onder haar kinneke dan laat ze haar zo vallen en dan ligt ze daar te genieten met haar poten achteruit terwijl ik haar aan't strelen ben!

snorrie



Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_39608198
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:59 schreef pertoef het volgende:

jaja daar loopt ze de ganse dag in rond in die ren..behalve als het nu water zou gieten..
Maar ze zit daar eigenlijk niet zo goed, de zon zit daar heel de dag door te branden..
Maar kzou het dan gewoon wat verzetten!
Goh zoef is zo lief, als ik ze zo wrijf onder haar kinneke dan laat ze haar zo vallen en dan ligt ze daar te genieten met haar poten achteruit terwijl ik haar aan't strelen ben!
Ahhww wat lief zeg!
Ja met de zon moet je wel heel erg oppassen.. een oververhit konijn is geen goed idee
Kan ze zelf in d'r hok terugspringen vanuit die ren? Dan kan ze een beetje schaduw opzoeken. Wat ook heel goed werkt is een tegel of een fles water invriezen en die (eventueel in een dekentje of handdoek) bij haar neerleggen. Lekker koel.
pi_39608285
Trouwens, ik wou dat ik een foto kon maken van Punky en Inky nu... ZO LIEF.
Ze hebben zo'n tunneltje van boomstammetjes, en nu liggen ze daar af en toe samen in! Dan zie je aan weerskanten van de tunnel zo'n konijnenkontje met voetjes eruitsteken, en als je dan naar binnen kijkt liggen ze met hun koppetje op elkaars buikje te rusten. Het ziet er echt verschrikkelijk lief uit, alleen kan ik geen goede hoek vinden om een foto te maken. Nou ja... ik laat ze maar lekker liggen.
  vrijdag 7 juli 2006 @ 15:52:28 #67
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_39608941
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 15:35 schreef Melusine het volgende:
Trouwens, ik wou dat ik een foto kon maken van Punky en Inky nu... ZO LIEF.
Ze hebben zo'n tunneltje van boomstammetjes, en nu liggen ze daar af en toe samen in! Dan zie je aan weerskanten van de tunnel zo'n konijnenkontje met voetjes eruitsteken, en als je dan naar binnen kijkt liggen ze met hun koppetje op elkaars buikje te rusten. Het ziet er echt verschrikkelijk lief uit, alleen kan ik geen goede hoek vinden om een foto te maken. Nou ja... ik laat ze maar lekker liggen.
Foootooo!

Joy zit vandaag in d'r hok, Bunny loopt gewoon vrij rond. Joy is z'n hele hok aan 't slopen lijkt 't wel. Boos aan het stampen, z'n tanden aan het slopen op de tralies... da's ook geen doen zo. Toestaks met de dierenarts gebeld. Verhaal verteld. Ook de dierenarts vind 9 weken wel erg vroeg om te gaan rijden, mogelijk dat Joy al wat ouder is dan is verteld. Of Joy is gewoon vroeg geslachtsrijp; kan gebeuren net zoals dit bij andere dieren en bij mensen verschilt.

Maandagochtend gaan ze Joy bekijken, want 4 maanden in d'r hok opsluiten overdag wanneer we werken -zeker zoals 'tie zich nu daarin gedraagt- is niet wat. Dan zou 't arme beestje jaloers kunnen worden op Bunny en daardoor zichzelf wat aan kunnen doen tijdens het agressief tralies-bijten bijvoorbeeld. Of in de stress schieten volgens de dierenarts. Op deze leeftijd castreren kan wel, mits 't hele zaakje daar allemaal in orde is / volgroeit is. Mocht dat maandag allemaal in orde zijn dan hebben we later op de dag een ex-mannetje in huis. Het is niet ideaal gezien z'n leeftijd maar beter dan 't alternatief.

p.s. Melusine, wanneer slaap jij? Meerdere posts van jou op o.a. 03:00 uur 'snachts!

---edit: alle vrouwelijke termen mbt Joy even in mannelijke veranderd. Het blijft wennen
Porch Monkey 4 Life!
pi_39609460
Ik krijg ze echt niet op de foto, sorry
Een paar oudere om het goed te maken dan?



Oh ja enne, ik ben een nachtmens. Ik ben 's ochtends altijd moe en 's avonds wakker. Het is meestal niet zo extreem als nu, maar de zomer maakt het wat erger, en ik heb de laatste tijd een aantal heftige deadlines gehad waarvoor ik soms een nacht heb doorgehaald. Dus m'n ritme is een beetje naar de klote

Ik hoop heel erg dat Joy klaar is voor castratie. Tis inderdaad niet ideaal, maar als hij klaar is kan het echt. Punky heeft er ook helemaal geen last van gehad. Arme Joy...
Probeer je de tip nog van in elkaars hok zetten om de dag? Dan blijven ze vrtrouwd met elkaars geur, helpt erg goed.

Edit: ze liggen er nu allebei vanaf de zelfde kant ingepropt! Dus konten steken aan 1 kant eruit, hoofdjes samen in dat smalle tunneltje. Ze willen zeker ongestoord kletsen.
Heb twee telefoonfoto's gemaakt, volgen later...

[ Bericht 17% gewijzigd door Melusine op 07-07-2006 16:13:22 ]
  vrijdag 7 juli 2006 @ 18:27:11 #69
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_39613593
Onderste foto, lekker he, die blindedarm keutels! Hier zit Bunny altijd zo 'smakelijk' te smakken als ze d'r blindedarm keutels aan het wegwerken is, getver

Ze mogen samen los lopen als we thuis zijn, dus op die manier blijven ze sowieso wel aan elkaar gewend. Mocht het nodig zijn dan zal ik omwisselen van hok, wie weet helpt het Nu (inmiddels thuis) zijn ze lekker weer rond aan het hoppen samen. We houden ze in iedergeval even in de gaten, geen sex on our watch!

Heb Bunny alvast verklapt dat aanstaande maandag d'r mannetje waarschijnlijk onder 't mes gaat, Joy durf ik 't nog niet te vertellen Bunny heeft trouwens vandaag wel van alles onder geplast, doet ze normaal nooit. Altijd keurig op de bak... Misschien vanwege 't feit dat Joy in d'r hok zat ofzo. Nouja, het zal allemaal wel goed komen.

Hier dan ook nog maar een oudje, die ik gewoon geweldig vind. Bunny, in de armen van m'n vriendin, aan het bellen:



Porch Monkey 4 Life!
pi_39614094
Jij hebt elke keer echt de allerschattigste foto's die er zijn zeg! Ik heb geen superlatieven meer over.


De foto's van daarnet zijn niet echt gelukt.. jammer. Ik wacht op een nieuwe kans.
Dinsdag aanstaande gaan de wolbalen trouwens uit logeren: we gaan op vakantie naar Griekenland, en dat is een beetje warm voor konijntjes. Dus zij mogen lekker een tijdje logeren bij "oma" (mijn moeder). Ben benieuwd of die ze aankan...
  zaterdag 8 juli 2006 @ 15:22:32 #71
62733 Stamp_Kip
The Chick of the night!!
pi_39633467
Ik zal mijn knijn ook ff showe







mun knijn puk
Fotoboek
Hating me is easy...Loving me takes courage
  zaterdag 8 juli 2006 @ 16:03:00 #72
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_39634325
Wat heeft'tie in z'n bekje op de bovenste foto?
Porch Monkey 4 Life!
  zaterdag 8 juli 2006 @ 16:21:19 #73
62733 Stamp_Kip
The Chick of the night!!
pi_39634751
quote:
Wat heeft'tie in z'n bekje op de bovenste foto?
stukkie wortel

Ik snij altijd alles in stukjus hahaha..
Maak ik zo'n lekkere maaltijd van :p
Ze is helemaal weg van dat groene kussen, waar me moeder niet zo blij mee is
Fotoboek
Hating me is easy...Loving me takes courage
pi_39635027
ik zal mijn liefe dwergkonjntje chicko wel effe naar boven brengen en een paar foto's met de webcam maken

misschien zelfs een filmpje als dat gewenst is.
  zaterdag 8 juli 2006 @ 19:39:51 #75
62733 Stamp_Kip
The Chick of the night!!
pi_39639542
ja laat maar zien dat filmpjuh

Puk is un gekke bui..savonds laat ik dr altijd huppele achterom..ze is de marathon aant het rennen

Ik zat dr net ff bij ..zie ik dr bloempjuhs plukken..dus ik meteen drbij denk daluk zijn die giftig ofzo..maar ze plukt ze draf met dr bekkie legt ze op de grond en plukt een nieuwe..

Owee als me moeder dat ziet
Fotoboek
Hating me is easy...Loving me takes courage
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')