abonnement Unibet Coolblue
pi_41445516
Zou ik wel doen Morgaine, als ze een grote kans op genezing heeft en ze is nog sterk zou ik het altijd proberen. Wie weet leeft ze gewoon nog 2 jaar in goede gezondheid, dat wil je haar en jezelf toch niet ontnemen? Veel sterkte!
  zondag 3 september 2006 @ 10:48:22 #277
78092 gebakken-koekje
Soms best schattig
pi_41446081
die konijntjes op dat plateautje zo vreselijk schattig
  maandag 4 september 2006 @ 14:10:45 #278
78092 gebakken-koekje
Soms best schattig
pi_41481013

Mijn lieve Yuna, helemaal verliefd op een knuffel


Moppie is het toch ook he
  maandag 4 september 2006 @ 14:31:42 #279
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_41481424
quote:
Op maandag 4 september 2006 14:10 schreef gebakken-koekje het volgende:
[afbeelding]
Mijn lieve Yuna, helemaal verliefd op een knuffel

[afbeelding]
Moppie is het toch ook he
Awww Hier ook eens geprobeerd, knuffels worden of afgetuigd of ze doen er niets mee. Al eens over een echte konijntje erbij gedacht voor Yuna? Was er hier in het begin een beetje huiverig voor maar als ik ze nu zo samen zie, geweldig. Aan Bunny is echt te merken dat ze veel gelukkiger is met een soortgenootje erbij.
Porch Monkey 4 Life!
  maandag 4 september 2006 @ 14:52:30 #280
78092 gebakken-koekje
Soms best schattig
pi_41481888
jawel, en ook wel es geprobeerd maar zelfs bij mensen die echt verstand hebben van koppelen tuigt ze ze gewoon af, we hebben al het advies gekregen om het later nog een keer te proberen. Yuna is naar mensen toe echt een scheetje, maar zodra is een ander konijn ziet, ookal is het maar in het hok ernaast wordt ie een duiveltje, op neutraal terein precies hetzelfde verhaal, net als met gaas er tussen/genoeg mogelijkheid om elkaar te ontlopen, allemaal al getest maar had nog geen succes.
pi_41486419
Ik merk ook aan mijn nijntjes dat ze enorm gelukkig zijn met elkaar. Een knuffel raggen ze dus alleen maar af en liggen doen ze met mekaar Als ik het zo zie op foto's (wel enorm schattig hoor) dan lijkt ze zich eenzamig te voelen en gezelschap zoekt bij een knuffel..
  maandag 4 september 2006 @ 17:56:20 #282
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41486749
Wauw wat een mooi konijntje is Yuna wat voor iets is het ? ja een konijntje dat snap ik maar het ras
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  maandag 4 september 2006 @ 20:26:19 #283
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_41491940
En maar weer eens een fototje van Steph die nu toch wrs alleen blijft omdat de bedoeling was dat we gingen koppelen aan Oma, ging dat niet hadden ze allebei een eigen hok, maarja ga niet het risico nemen door nieuw konijntje te halen, om dan uiteindelijk een ander huis te zoeken omdat Steph niet zn hok wil delen

Wat mot dat ding in mn hok
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_41502570
oCe, ik heb ook zo'n vleermuisfoto van zoef..toen hij nog hangoortjes had!
of ja, toch een halve vleermuis..


en Melusine, over die wam onder zoef haar kin, tis nu al heel wat verbeterd..
maar eigenlijk weet ik nie zo goed wat ik verkeerd doe!
's morgens vul ik haar pot met eten en 's avonds krijgt ze dan nog een klein beetje, maar meer krijgt ze niet. Ze heeft wel altijd voldoende hooi..misschien moet ik haar gewoon wat minder eten geven?
ofja, die biks, wat is dat dan precies? want die term ken ik niet ..ze krijgt misschien wel gewoon het verkeerde voer!

Nuja, maar ondertussen heeft ze alweer wat uitgestoken hoor..
ze heeft alweer een paar keer uitgebroken..we hebben nu vandaag heel haar ren uitgegraven en draad gelegd met dan opnieuw aarde en gras erboven, maar ondertussen was ze alweer aan het graven, maar nu geraakt ze niet meer verder..dus dat is al opgelost..
enja, flapke was haar vriendje, maar dat lukte echt niet, zoef wou hem maar niet aanvaarden en ze was echt wel een kreng..dus nu zit ze weer alleen..maar we proberen het nog wel opnieuw!

en vandaag zat ze ook nog met een bezoeker in haar boompje!


en toen hadden de kippen ook bezoek!


hehe maar er zijn er in onze straat een drietal uitgebroken een maand geleden, en de grijze roodstaart vliegt nu nog steeds rond..
deze zat ook eens in onze appelboom..


Maar..we mogen ons fotomodel niet vergeten!!
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_41506494
Ik moet me eigenlijk haasten, maar heel even...
YIKES, Pertoef, wat bedoel je met "de pot vullen met eten"? Je wil hopelijk niet zeggen dat je het bakje voldoet he? Dat is namelijk echt VEEL te veel. Een konijn als Zoef moet ongeveer twee flinke eetlepels voer per dag krijgen. Reken ong. 25g voer per kilo lichaamsgewicht (en dan die overtollige pondjes van Zoef niet meetellen he )
Zie ook de tip die ik Heaven7 laatst gaf; gebruik zo'n mini-blikje waar tomatenpuree in heeft gezeten. 1 vol blikje is zat per dag.

Oh en biks is van die groen/bruine korrels die ook tussen verrijkt voer zitten. Je moet een konijn alleen van die korrels geven, want ze hebben absoluut niets aan al die zaadjes, pitjes en ander lekkers in sommige soorten konijnenvoer. Sterker nog, het is een nr 1 dikmaker!! Koop dus gewoon een zak konijnenvoer met alleen die korrels, liefst een goed merk (Russell Rabbit, Hope Farms, Science Selective) omdat dat beter smaakt en ruikt, en laat Zoef langzaam wennen door het oude voer te mengen met steeds grotere hoeveelheden biks.
Konijnen hebben weinig behoefte aan koolhydraten en heel veel behoefte aan vezels. Daarom is hooi zo vreselijk belangrijk, daar moet je nooit minder van gaan geven hoor! Maar al die rommel in konijnenvoer is dus hartstikke zonde, korrels (biks) is perfect. Oh en wat groenvoer natuurlijk - je noemde dat niet, maar misschien geef je het wel? Zo niet, heel rustig aan beginnen!

Zoef ziet er weer verrukkelijk uit trouwens, wat een dotje is het ook. Hoe is het met de andere... Flappie of hoe heette hij nou?
Leuke papegaai ook! Bij mijn vriendin met drie katten zat laatst ook opeens een grote groene papegaai binnen Die katten meteen zo van maar hij is gelukkig gered hoor.
pi_41508298
Neenee, ik bedoel wel dat ik haar bakje vul met de juiste hoeveelheid eten..
en hooi en groenvoer krijgt ze ook altijd..
en we hebben nu ook lappen gras in haar ren gelegd, dus dat heeft ze dan ook al..
maar ik zal haar gewoon het verkeerde eten geven, kzal er dan eens een foto van nemen, maar 't is zo van dat gemengd eten!
Kzal vandaag eens op zoek gaan naar zo'n gewone korrels!

En ik zal dan ook eens wat foto's nemen van haar nieuw parkje, met het hoge gras, ze amuseert haar wel..ze huppelt weer zo mooi rond
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  dinsdag 5 september 2006 @ 10:16:53 #287
1124 Mark
Awesome dad from hell
pi_41508546
quote:
Op maandag 4 september 2006 14:31 schreef oCe het volgende:
Awww Hier ook eens geprobeerd, knuffels worden of afgetuigd of ze doen er niets mee.
Kees beschouwt mijn berenvoet-sloffen als 2 vrouwtjes

Meneer heeft trouwens na 3 jaar ontdekt dat je ook in de open haard kunt gaan zitten. Hij heeft nog niet ontdekt dat je dan een zwarte neus en pootjes overhoudt. Zal eens een foto gaan maken
We used to hate people - Now we just make fun of them - It's more effective that way
Elk jaar Towel Day!(2)](3)
Dommage arachide-fromage
pi_41515702
quote:
Op dinsdag 5 september 2006 10:05 schreef pertoef het volgende:
Neenee, ik bedoel wel dat ik haar bakje vul met de juiste hoeveelheid eten..
en hooi en groenvoer krijgt ze ook altijd..
en we hebben nu ook lappen gras in haar ren gelegd, dus dat heeft ze dan ook al..
maar ik zal haar gewoon het verkeerde eten geven, kzal er dan eens een foto van nemen, maar 't is zo van dat gemengd eten!
Kzal vandaag eens op zoek gaan naar zo'n gewone korrels!
Oooh, sorry, dan begreep ik je verkeerd.
Ja, die korrels/biks lijkt me een goed idee om Zoef van haar dikke wam af te helpen. Al die zaadjes enzo bevatten te veel vetten en geven te veel energie.
Met gras moet je wel een beetje oppassen - in net nieuw gras (dus net opgekomen) zitten eigenlijk te veel eiwitten, en sowieso is hooi beter en minder dikmakend dan gras. Maar voor de afwisseling is het wel lekker voor Zoefje natuurlijk.
  dinsdag 5 september 2006 @ 14:48:28 #289
62733 Stamp_Kip
The Chick of the night!!
pi_41515863
Hallo

Morgen krijgt pukkie een vriendjuh drbij

Zal gauw foto's maken
Fotoboek
Hating me is easy...Loving me takes courage
  dinsdag 5 september 2006 @ 20:11:10 #290
62733 Stamp_Kip
The Chick of the night!!
pi_41525670
Ik heb dr al

Was van plan dr morgen tehalen..gaat rond 5uur de bel..maak open staat me vriend aan de deur..

Mooi doosje strikje drom

Aangezien ik afgelopen zondag jarig was en toaal nie tom verjaardagen geef en niks wilde hebben kwam die dus onverwachts met un kadootje..

Dus ik kijke raaie denke rammele..hij nee niet rammelen..

Oeps
Lopen na binnen ik trek strikje los, maak doosje open en wat zie ik drin zitten, nijntjuh die ik dag eerder gezien had.

(Via via info opgedaan en kwam bij dit adres uit bij een meid die een opvang voor konijnen heeft en drbij gewoon een dierenzaak deel van het geld gaat na dierenbescherming)

Kijk









Zo liggen ze saampjus nu.. hoop dat zo blijft gaan.

Heb ze eerst laten kennis maken achterom in de tuin..achter mekaar aan rennen..in tussentijd heb ik de kooi schoon gemaakt,ik wist niet of beter was zo telaten met pukkie's geurtje?? maar hij moest zoiezo schoon gemaakt worden..ze kwam alle 2 kijke..en ik had de bovenkant eraf en spronge dr alle 2 in..drna puk weer eruit rennen en doen..toen kooi binnen gezet puk mee na binnen, die jumpte meteen weer drin..ff bleut kijke van heej waar is de bovenkant en me eten en me water
En toen die kleine ojee..rennen wie gekken kleine ging onderdanig in een hoekje liggen.Puk ligt dr nu naast zoals op de laatste foto, en lijkt relax tezijn wassen op een stukje brood kanbbelen en de kleine durft niet tebewegen bang dat pukkie dr weer achter aan komt ofzo??

Hebben jullie nog tips? of kan ik beter de natuur zijn gang laten gaan? of heb ik iets fouts gedana ofzo:)
Fotoboek
Hating me is easy...Loving me takes courage
pi_41530003
Wow... het lijkt erop dat je heel veel geluk hebt stampkip: ziet eruit als liefde op het eerste snuitje!
Hou het goed in de gaten, ze kunnen toch nog gaan vechten of rijden, en je zou ze dan uit elkaar moeten kunnen halen, maar het ziet er fantastisch uit. Wat een schatjes zo samen! Dat ze maar lang en gelukkig mogen leven
Oh ja voor de zekerheid, ik neem aan dat je 2 vrouwtjes of vrouwtje + gecastreerd mannetje hebt? Dat is natuurlijk wel belangrijk. Verder klinkt het prima!
Voor tips kun je altijd dit topic even doorlezen, er worden tips in overvloed gegeven. Zo staat er niet al te ver naar boven dat je een konijn geen brood moet geven... zou ik anders even lezen, ik zag dat je Puk brood gaf.
  dinsdag 5 september 2006 @ 22:30:36 #292
62733 Stamp_Kip
The Chick of the night!!
pi_41531370
quote:
Wow... het lijkt erop dat je heel veel geluk hebt stampkip: ziet eruit als liefde op het eerste snuitje!
Hou het goed in de gaten, ze kunnen toch nog gaan vechten of rijden, en je zou ze dan uit elkaar moeten kunnen halen, maar het ziet er fantastisch uit. Wat een schatjes zo samen! Dat ze maar lang en gelukkig mogen leven
lief he..ik hou het ook goed in de gate heb spiegel tegen me kast opgezet dus ik zie vanuit 1 oog opslag wat ze doen want in het begin beh ik gezellig voor d ekooi gezeten, maar ik wil ze saampjus wat rust geven dus heb ik 't op deze manier ff gedaan. Kleine heeft net wat gedronken en puk keek toe hoe ze dat deed puk heeft dr richting voerbak geduwt..en nu knabbelt ze wat eten na binnen. Puk moedergevoelens??
quote:
Oh ja voor de zekerheid, ik neem aan dat je 2 vrouwtjes of vrouwtje + gecastreerd mannetje hebt? Dat is natuurlijk wel belangrijk. Verder klinkt het prima!
Voor tips kun je altijd dit topic even doorlezen, er worden tips in overvloed gegeven. Zo staat er niet al te ver naar boven dat je een konijn geen brood moet geven... zou ik anders even lezen, ik zag dat je Puk brood gaf.
heb ik hier uit het topic geplukt want ik had extra gevraagt of me gedachte goed was 2 vrouwtjus of vrouwtje ex-mannetje zijn dus 2 vrouwtjes.

Ik heb altijd me nijnen brood gegeven, wel dan (oud) bruin brood..ik ga het ff in ut topic zoeken, want dat heb ik dan zeker over het hoofd gezien..
Fotoboek
Hating me is easy...Loving me takes courage
pi_41535293
quote:
Op dinsdag 5 september 2006 22:30 schreef Stamp_Kip het volgende:

lief he..ik hou het ook goed in de gate heb spiegel tegen me kast opgezet dus ik zie vanuit 1 oog opslag wat ze doen want in het begin beh ik gezellig voor d ekooi gezeten, maar ik wil ze saampjus wat rust geven dus heb ik 't op deze manier ff gedaan. Kleine heeft net wat gedronken en puk keek toe hoe ze dat deed puk heeft dr richting voerbak geduwt..en nu knabbelt ze wat eten na binnen. Puk moedergevoelens??
quote:
Ik heb altijd me nijnen brood gegeven, wel dan (oud) bruin brood..ik ga het ff in ut topic zoeken, want dat heb ik dan zeker over het hoofd gezien..
Ja, brood is gewoon nergens voor nodig en is veel te energierijk. Het darmstelsel van konijnen is vooral gebaat bij heel veel ruwe vezels, en die vind je in hooi. Een klein beetje biks voor de overige benodigde voedingsstoffen, en lekker een beetje groenvoer elke dag. Maar brood is een echte dikmaker (vooral bij vrouwtjes niet goed, die hebben eerder een dikke wam (=vetkwab onder koppie) dan mannetjes) en voegt niets toe aan hun dieet. Niet doen dus, geef liever wat lekker groenvoer.
pi_41535609
Gebeurt hier inmiddels een week Hoe snel of langzaam gaat huppel afvallen? Ik moet zeggen dat ze ook niet zoveel beweegt, ik jut haar wel eens zachtjes op maar dat vind ze vooral eng en dat is ook weer zielig..

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 06-09-2006 00:13:21 ]
pi_41545218
Achgossie. Hoe vaak loopt Huppel buiten de kooi? En wat doet ze dan meestal? Gaat ze gewoon ergens zitten of liggen? Het kan te maken hebben met het tijdstip waarop je ze eruit laat... overdag, zeker voor vieren/vijven, liggen ze hier altijd als een stelletje comateuze zombies voor zich uit te vegeteren. 's Avonds zijn ze meestal een stuk actiever.

Verder kun je proberen allerlei verschillende speeltjes te geven aan Huppel, kijken wat ze leuk vindt. Sommige konijnen gaan uit zichzelf overal in, op, onder etc. (zoals het kleine ongehoorzame rotzakje waar ik mee gezegend ben *kuch*PUNKY*kuch*) en rennen zich suf door de kamer heen. Inky rent en springt juist maar af en toe, maar van haar hebben we weer ontdekt dat ze verzot op graven is, dus die krijgt een kleedje (of ze gebruikt gewoon de grandfoulard ) en dan zit ze als een bezetene te graven. Wil ook nog eens proberen wat ze van graven in een bak met zand vindt. Weer andere konijnen vinden het leuk om te scheuren, met kartonnen dozen en kranten enzo. Je kunt een kartonnen doos helemaal dichtmaken, met alleen een klein beginnetje van een gat in een hoek, en dan doe je lekker vers hooi binnenin de doos, of wat andijvie. En dan Huppel maar lekker laten werken om de doos stuk te krijgen. Wat verder leuk gevonden wordt door sommige nijntjes: een bal (niet te groot, max. volleybal-formaat) om achteraan te rennen, een tunnel om door te kruipen (ik wil nog steeds eens zo'n kattentunnel van pluche hebben) of andere dingen waar ze in kunnen (aan elkaar geknutselde dozen enzo). Wat ze hier ook te gek vinden is een hut. Het kleed dat altijd voor hun pootjes op het laminaat ligt, leg ik dan over een stoel gedrapeerd, liefst nog met een doos of tunnel of gekantelde emmer ofzo erin. Vinden ze super, gaan ze op die stoel proberen springen, eronder door racen, etc.
Misschien heeft Huppel haar 'ding' nog niet gevonden. Misschien moet je gewoon even afwachten tot ze wat meer op haar gemak is buiten het hok, dat ze vanzelf een keer gaat springen.

Hoop dat het lukt!
  woensdag 6 september 2006 @ 14:46:28 #296
78092 gebakken-koekje
Soms best schattig
pi_41549764
Yuuntje is vandaag voor het eerst naar het konijnen ent uur geweest en heeft meteen even een APK keuring gehad hij is helemaal goedgekeurd gewicht, hartje, tanden/kiezen en oren waren helemaal goed, ik heb wel een stuk of 5x te horen gekregen dat ik zo'n mooi konijntje heb over een half jaar mag ie gezellig weer
pi_41575648
Als juppel buiten de kooi is gaat ze emestal wel op onderzoek uit maar dat is dan allemaal op een rustig en relaxed gangetje Die kleine stuitert lekker rond maar huppel doet niet zoveel aan beweging. Ze vindt verder ook weinig leuk heb ik het idee, er liggen wilgentakken in de kooi (groot en klein), een balletje, een houten peertje met een stuk touw eraan, beters hangen bovenin de kooi, ze hebben een hooibal met een belletje, een gewoon belletje (eigenlijk voor vogels), krijgen regelmatig een wcrolletje of een doos maar ze doet er niet zoveel mee..
Wel bedankt voor je tips, misschien kan ik eens een tiental grote dozen bij de super halen en daar een soort van gang van bouwen, kijken hoe ze dat vinden

Oh, mooi dat mijn dames hun bakje biks laten staan 's morgens he Gister deed ik er een kwart handje oud (en dus verrijkt) voer bij en ze vielen aan als wolven..
  donderdag 7 september 2006 @ 09:55:31 #298
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_41575691
quote:
Op woensdag 6 september 2006 12:05 schreef Melusine het volgende:
overdag, zeker voor vieren/vijven, liggen ze hier altijd als een stelletje comateuze zombies voor zich uit te vegeteren. 's Avonds zijn ze meestal een stuk actiever.
Hahaha! maar inderdaad, ook hier doen ze dat
quote:
Sommige konijnen gaan uit zichzelf overal in, op, onder etc. (zoals het kleine ongehoorzame rotzakje waar ik mee gezegend ben *kuch*PUNKY*kuch*) en rennen zich suf door de kamer heen.
*kuch*JOY*kuch*
quote:
Inky rent en springt juist maar af en toe, maar van haar hebben we weer ontdekt dat ze verzot op graven is, dus die krijgt een kleedje (of ze gebruikt gewoon de grandfoulard ) en dan zit ze als een bezetene te graven. Wil ook nog eens proberen wat ze van graven in een bak met zand vindt.
*kuch*BUNNY*kuch* Bunny hebben we een keer in een emmer met zand gezet. Of nouja, die emmer hadden we per ongeluk in de kamer laten staan. Komen thuis; veel zand ernaast, zand tegen de muur en een onschuldig kijkend konijntje met zwarte ipv witte pootjes + onderbuik Denk dat Inky het prachtig zal vinden, maar pas op de zooi die je ervan krijgt...

Leuk om te lezen dat veel users hier ook een vriendje of vriendinnetje erbij zoeken in iedergeval
Porch Monkey 4 Life!
  donderdag 7 september 2006 @ 10:01:09 #299
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_41575810
quote:
Op donderdag 7 september 2006 09:53 schreef heaven7 het volgende:
Oh, mooi dat mijn dames hun bakje biks laten staan 's morgens he Gister deed ik er een kwart handje oud (en dus verrijkt) voer bij en ze vielen aan als wolven..
Bunny wou ook nooit biks hebben, liet van het gemengde voer dat ze eerst altijd kreeg de biks ook altijd liggen. Op een gegeven moment is ze weer aan d'r tandjes geholpen (kiezen groeien wat scheef en moeten met regelmaat worden bijgeslepen) en hebben ze haar daar wat Science Selective biks gegeven. Het ging in eerste instantie niet van harte, maar ze at het wel. We hebben haar op dat moment eigenlijk volledig overgezet op de Science Selective, de dierenarts verzekerde dat dat geen probleem moest zijn; als er maar genoeg hooi was als 'uitwijk'. Natuurlijk wel in de gaten houden of ze het eten, een konijn moet blijven eten, ookal is 't alleen maar hooi. Na een tijdje is ze het oude voer volgens mij compleet vergeten en bunkert de Science Selective als een idioot naar binnen. Sindsdien is Bunny afgevallen (het begin is er) en ze heeft vrijwel nooit meer last van 'plakpoep'; altijd een mooi schoon kontje, wat eerst niet altijd zo was. Ik kan je dan ook echt aanraden om een beetje door te zetten of een andere soort biks te proberen, daar 'doen' konijnen het toch echt het beste op!
Porch Monkey 4 Life!
pi_41578905
Dat doe ik ook zeker, heb die grote en dure zak niet voor niets gekocht Uiteindelijk eten ze ook wel maar ze komen 's morgens altijd als hongerige wolven naar me toe als de kooi opengaat en gaan beteuterd in een hoekje zitten als ik alleen biks in het bakje doe
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')