abonnement Unibet Coolblue
  zondag 25 juni 2006 @ 20:04:10 #176
151582 A_L_N_F
Blanche-Meki :')
pi_39218134
quote:
Op zaterdag 24 juni 2006 19:38 schreef Pupil het volgende:
Dat was in april 2004. Heb de datum veranderd naar de maand juni.. dat neem ik dan maandag mee.

Heb ongeveer 10 tot 12 glycolzuurpeelingen gehad en 2 megapeel behandelingen. Verder dus al sinds die tijd het md formulations regime
kun je wat meer vertellen over peelings of is dat teveel offtopic

ik heb wel eens vaag wat gehoord van fruitzuurpeeling om je huid beter te maken....
ik ben lief :)
pi_39234613


[ Bericht 100% gewijzigd door Yake op 26-06-2006 00:44:23 (geedit, 2 post verder) ]
  maandag 26 juni 2006 @ 00:41:58 #178
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_39234981
quote:
Op maandag 26 juni 2006 00:35 schreef Yake het volgende:
Het spijt me zeer maar ik zou echt moe worden als ik 2low4zero was. Telkens maar dingen nog beter uitleggen omdat je telkens maar weer dezelfde vragen krijgt. En iedere keer weer het inleidende topic verbeteren en uitbreiden, tevergeefs.
True! Dingen die overduidelijk in de OP staan leg ik meestal ook niet meer uitgebreid uit en verwijs ik gewoon naar de OP met een korte omschrijving. Maar in sommige onderdelen van de OP ga ik niet echt diep op sommige dingen in en blijkbaar houden mensen daar dan vragen over.

Maar het zou idd welkom zijn als sommige mensen de OP wat beter zouden lezen.

[ Bericht 0% gewijzigd door 2L0w4Zer0 op 26-06-2006 00:59:24 ]
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_39235049
Erm, mensen toch, dit is deel 12 alweer. Het gaat bijna in iedere post over peeling gerelateerd spul (AHA, BHA, in lotion, liquid, masker, wat je maar wil). Waarschijnlijk ook op elke van deze 4 pagina's staat weer wat te lezen over peeling gerelateerd spul. In het stappenplan van de inleidende post staat ook exfolieren en als je goed leest leer je dat dit min of meer wat peelen inhoud, het is praktisch hetzelfde. Alleen die peelings waar nu naar wordt gerefereerd zijn de zwaardere schoonheidspecialist peelingen.

Die inleidende topic, iets wat je als beginnner toch eerst zou doorlezen zodat je uberhaupt iets ervan snapt waar we het over hebben.

Er staat potverdomme nog een link genaamd "Chemische Peeling" in de link sectie en als je even nadenkt staat het misschien wel (!!) uitgelegd in een van die andere 432484 links boordevol info.

Het spijt me zeer maar ik zou echt moe worden als ik 2low4zero was. Telkens maar dingen nog beter uitleggen omdat je telkens maar weer dezelfde vragen krijgt. En iedere keer weer het inleidende topic verbeteren en uitbreiden, tevergeefs.

De gedachte dat andere mensen zonder nadenken toch steeds maar weer gevraagd worden om alles eens effe te vertellen (wat eigenlijk helemaal niet in een post te doen is, het is informatie die je van een heleboel websites vandaan wil halen waarna je er nog steeds niet de helft van weet), dat, terwijl je maar even hoeft te klikken op de "1" bovenaan de pagina, even zoeken bij de links en dan nog een keer klikken.

Ik ben pissed off dat Nederland net verloren heeft maar bij deze posts vraag ik me sowieso telkens weer af hoe lui sommige mensen met het internet omgaan.

[ Bericht 0% gewijzigd door Yake op 26-06-2006 11:18:36 ]
  maandag 26 juni 2006 @ 00:52:45 #180
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_39235452
quote:
Op maandag 26 juni 2006 00:43 schreef Yake het volgende:
(wat eigenlijk helemaal niet in een post te doen is, het is informatie die je van een heleboel websites vandaan wil halen waarna je er nog steeds niet de helft van weet),
Ain't that the truth!

Alle informatie die ik nu weet, dat zou idd een hele lang post worden en dan vergeet ik nog de helft te vermelden. Het heeft mij ook meerdere maanden gekost om al deze kennis te vergaren. Bovendien weet ik ook niet alles, op z'n tijd lees en leer ik ook weer nieuwe dingen. Bovendien hebben sommige users in deze topic reeks best wel specifieke kennis over bepaalde dingen en das natuurlijk ook weer van harte welkom!

Aan de andere kant verwacht ik niet van mensen dat ze alle 12 delen van deze reeks door gaan worstelen, dat zou ik zelf ook niet doen. Deze reeks loopt immers al meer dan 2 jaar.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  maandag 26 juni 2006 @ 01:13:29 #181
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_39236146
In vorige reeksen was mij opgevallen dat veel dezelfde vragen iedere keer weer terugkwamen. Toen had ik besloten om de OP een stuk uitgebreider te maken, zodat op simpele vragen direct een antwoord beschikbaar was. Tendele denk ik dat het best geholpen heeft, als de OP niet zo uitgebreid was dan waren er een stuk meer dubbele vragen.

Maar afhankelijk van mijn humeur en de vraagstelling, ben ik best bereid om sommige dingen te herhalen en het eventueel op een andere manier te vertellen dan hoe het in de OP vermeld staat.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat mensen hun ervaringen blijven posten en om te laten zien dat huidverzorging voor mannen niet iets vreemds is. Het is weleens in me opgekomen dat de OP misschien te uitgebreid is en dat mensen zodoende het niet meer de moeite waard vinden om in deze reeks te posten, omdat veel van de benodigde informatie al in de OP staat..
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_39237387
Ik denk dat dat juist goed is. Zo posten mensen alleen als ze iets echt nuttigs toe te voegen hebben.

Punt is, dat als je basis inleidende informatie wil vergaren over wat dan ook, dan kun je dat toch ook verschrikkelijk makkelijk zelf opzoeken. Het is net als op school wat je in principe doet om wat te leren. Dingen waarvan je weet dat ze (waarschijnlijk) in het boek staan uitgelegd ga je toch ook niet de leraar mee lastig vallen. Pas als je het hebt doorgenomen en nog steeds onduidelijkheden hebt of specifiekere vragen hebt ga je langs. Een leraar en medestudenten waarderen het dan toch ook niet wanneer je toch zo'n super algemene vraag gaat stellen?

Al gebruik je alleen Google, dan kom toch heel erg ver (ik gebruik google zelf nog steeds voor acne info).

Ik heb gisteren overigens eindelijk achterhaald dat Tazarotene fotostabiel is. Waarschijnlijk rept geen enkele site daar een woord over omdat het spul je huid (bij gebruik snachts) sowieso al erg fragiel maakt voor zon. En waarschijnlijk gaat het met zonnenbrand toch gewoon goed.

Daarnaast las ik ook dat Tazarotene een halveringstijd van maar liefst 18 uur heeft. Dat betekent dus dat sowieso nog een heel groot deel in je huid, smorgens en smiddags actief is (?! erg veel).

Ik dacht zeg het ff . Tazarotene is volgens mij gewoon de beste/sterkste retinoide die er is op het moment. Hoe meer gebruikservaringen ik lees en tests/onderzoeken ik zie, des te positiever word ik over deze retinoide. Maarja, eerst maar eens een goede 3 maandjes Differin afmaken (werkt volgens mij wel lekker bij mij alhoewel ik op het moment serieus denk dat ik echt iets nodig heb wat heel diep in mijn huid doordringt, beter dan Differin of BP, en Tazorac is volgens mij de ideale kandidaat).

Heb overigens de Vichy Ultra Fluide SPF 20 zonnebrand lotion gehaald en het bevalt tot nu toe wel goed. Het smeert goed uit en nadat het helemaal is ingetrokken geeft het een mooi en vrij mat effect. Ik heb wel een beetje last van kleine witte stukjes op mijn huid, volgens mij rubbelt het spul een beetje af op mijn huid. Tegenvaller. Daarnaast is er een goede kans dat avobenzone geen ideale synergie met mijn huid heeft .
  maandag 26 juni 2006 @ 11:20:00 #183
83103 yvette1982
Respect is slechts een trend.
pi_39242704
quote:
Op zondag 25 juni 2006 15:23 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Als het bij hem echt zo erg is, dan denk ik dat die het beste gelijk aan de isotretinoïne (roaccutane) kan gaan, zie ook dit topic: Het Roaccutane topic - deel 14

Alternatieven die hij op z'n huid kan smeren zijn: Benzyolperoxide, Tretinoine, Antibiotica en Salicylzuur. Tretinoine en Antibiotica zijn alleen op recept van de dokter verkrijgbaar. Salicylzuur is tot een concentratie van 2% vrij verkrijgbaar, hogere concentraties heb je over het algemeen ook weer een doktersrecept nodig. Zie anders ook dit topic: Het middel tegen puistjes (deel 16)

Zie ook de diverse informatieve links in de openingspost van dit topic!
[..]

Afgezien van definitieve laserontharing, is het toch een kwestie van de juiste scheermesjes vinden en een goede scheerolie, -schuim, -gel of iets dergelijks.

Enkele tips:

- 3 mesjes (zoals mach 3) zijn niet per definitie beter dan 1 mesje.
- Scheer atijd na het douchen en het wassen van je gezicht.
- Ontsmet je scheermesjes regelmatig met alcochol.
- Scheer altijd met de haarrichting mee.
- Maak zo min mogelijk scheerbewegingen.
- Spoel na elke scheerbeweging je mesje af met heet water.
- Spoel na het scheren je gezicht af met koud water.
- Doe geen aftershave op alcohol-basis op je gezicht, ga voor alcohol-vrij.

Zie ook de diverse links over scheren in de openingspost van dit topic!

Thanx.
Nog even verzinnen hoe ik dat tactisch moet brengen om dat spul op te smeren. Hij is al wat onzeker en vind het vast niet leuk als ik opeens met dat spul kom.
In het dagelijks leven is iedereen een acteur.
  maandag 26 juni 2006 @ 16:01:15 #184
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_39252957
quote:
Op zondag 25 juni 2006 20:04 schreef A_L_N_F het volgende:

[..]

kun je wat meer vertellen over peelings of is dat teveel offtopic

ik heb wel eens vaag wat gehoord van fruitzuurpeeling om je huid beter te maken....
http://www.dermnetnz.org/treatments/fruit-acids.html
http://www.skinsite.com/info_alpha_hydroxyacid_peels.htm
http://www.plasticsurgery(...)res/ChemicalPeel.cfm

Misschien dat Pupil zijn persoonlijke ervaringen kan posten met zijn glycolzuur peelings?

"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  maandag 26 juni 2006 @ 16:33:00 #185
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_39254355
@Yake:

Hoeveel onderzoek heb je precies gedaan naar de volgende 3 retinoiden?

- Tretinoin
- Adapalene
- Tazarotene

Wat ik na een snelle zoektocht vond is dat ze alle drie waarschijnlijk een ander werkingsmechanisme hebben.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_39257293
Na steeds aandachtig alle delen gevolgd te hebben, werd het dringend tijd voor deze 21-jarige Belg om zich te registreren :-) Een woord van dank voor diegenen die deze topic in goede banen leiden en ons de nodige info geven!

Ikzelf heb 1.5 jaar geleden een roaccutane-kuur ondernomen, had al vele jaren last van acne. Na die kuur had ik een perfect uitziende (maar zeer droge) huid. maar na een 8 maanden begon de acne trug te komen (wel in beperkte mate) dus ben ik sinds een geruime tijd actief bezig met de verzorging van men gezicht. Nu heb ik men gezicht goed onder controle (dankzij een vriendin die schoonheidsspecialiste is).

Huidverzorging betekent niet enkel je gezicht eh? Vond het altijd al een beetje vreemd dat enkel de gezichtshuid aan bod kwam. Iedereen wil toch een mooie huid als je in zwemshort ergens rondloopt? Met de info van men vriendin heb ik wat producten gevonden die ik al een tijd onder en naast de douche gebruik en de conditie van men huid is stukken beter.

douchegel:
- Louis Widmer zonder parfum (bij de apotheek). Niet agressief en weinig
schuimend maar maakt je huid superglad en zacht.

- Mylène Hydralene Wash&Scrub douchegel met peeling (via homeparty's, ook bekend in
Nederland). Sinds ik die gebruik heb ik een veel beter egaal bruin kleurtje en ziet men huid er wat
minder dof uit.

- Dove douchegel met 1/4 hydraterende crème is een handige aanrader, pik em gerust van je
vriendin want deze is een goedkope en makkelijk te vinden oplossing voor een zeer goede
hydratatie.

na de douche:
- Govan Uiercrème zonder parfum. Die uiercrème die je goedkoop in elke winkel vind is een fantastische moisterizer! Volgens mijn vriendin de schoonheidsspecialiste beter dan sommige dure alternatieven van bekende merken. Uiercrème bevat geen parfum of andere chemische stoffen. Door me af en toe hier mee goed in te smeren verdwenen de rode plekjes op men armen en bostkas.

- Mylène lichaamsbalm, of een ander merk. Het gaat hem vooral over de nertsolie in het product. Wil je een zachte huid en een subtiele glans, dan is dat iets voor jou.

zonnecrème en after-sun:
VICHY VICHY VICHY, mijn vriendin haar opleidingsinstituut, zijzelf en ik zweren bij zonneproducten van Vichy!

paar tips:
- veel parfum in een douchegel is uit den boze! douche liever met een gel zonder parfum, een lekkere geur haal je toch uit je reuk of deo
- wissel af met koud en warm water in een douche, sluit zeker af met koud water
- wrijf je niet droog met de handdoek maar dep jezelf droog
- zet gerust wat kracht op een body-peeling maar pas op bij je nek en hals, die zijn gevoeliger
  maandag 26 juni 2006 @ 18:46:28 #187
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_39258558
@JoostVV

Je hebt inderdaad gelijk dat huidverzorging je hele lichaam betreft, maar het is wel zo dat de meeste mensen hoofdzakelijk huidproblemen hebben die alleen het gezicht betreft. Mensen zullen niet vaak problemen hebben met de huid op hun armen of benen bijvoorbeeld. Dit heeft meerdere redenen, het gezicht wordt het meeste bloot gesteld aan externe omgevingsfactoren, terwijl de rest van het lichaam praktisch altijd bedekt is. Ook bevat het gezicht samen met de borst en rug de meeste talgklieren in verhouding met de rest van het lichaam, vandaar dat hier ook de meeste acne problemen ontstaan.

Over je hele lichaam gezien is er geen enkel ander stukje huid wat zo veel te verduren heeft als iemand zijn gezicht, vandaar dat deze topic reeks hoofdzakelijk alleen gezichtsverzorging behandelt. Maar veel dingen die voor je gezicht gelden kan je natuurlijk ook prima toepassen op de rest van je lichaam. De meeste onderdelen van het 8 stappenplan kan je prima gebruiken voor je lichaam. Omdat het lichaam zo'n grote oppervlakte is heb je wel meer van een product nodig, zodoende kan je dan ook beter producten gebruiken die in wat grotere verpakkingen zitten om daarmee kosten te besparen.

Parfum is inderdaad een zeer overbodig ingrediënt dat totaal nutteloos is en het risico op huidirritaties vergroot. Maar ja, mensen willen graag dat een crème of douchegel lekker ruikt. Wel is het zo dat de huid van je lichaam vaak meer irritatie aankan dan je gezicht, omdat lichaamshuid over het algemeen dikker is.

Mensen die deze topic reeks volgen mogen uiteraard alle aspecten van huidverzorging aan de orde brengen, dus ook verzorging van het lichaam.

O ja welkom trouwens JoostVV
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  maandag 26 juni 2006 @ 19:37:47 #188
151762 flashermx
Think Different, Think Apple.
pi_39261161
@ joostW,

Ja dat viel mij ook al op joostW. Ik gebruik nu sinds gisteren ook een bodyscrub en daar hoor je ook weinig over hierro
  maandag 26 juni 2006 @ 19:55:56 #189
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_39261553
Gezichtsverzorging is voor veel mannen al heel wat, maar ik denk dat bodyscrubs en vooral bodylotions voor veel mannen te langdradig is en te veel tijd kost. Om mezelf ff als voorbeeld te nemen, ik heb 's ochtends echt geen tijd om met dingen als bodylotions aan de gang te gaan.

Maar ik ben idd wel benieuwd hoeveel mannen dit soort producten gebruiken.

@JoostVV:

Heb je die vriendin die schoonheidsspecialist is deze topic reeks weleens laten lezen?
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_39261965
ik gebruik na het douchen altijd een body moisterizer(Biotherm Homme aquapower body of Nickel body Cooler voor na het sporten) en een geurloze deodorant
  maandag 26 juni 2006 @ 20:15:10 #191
118447 Tique3
deze avater kreeg aandacht :7
pi_39262200
Ik wil ook wel aan de huidverzorging beginnen. Mijn vriendin heeft het al een aantal keer gezegd en omdat ik nogal een zware tijd achter de rug heb ziet het er ook niet zo goed meer uit.
Heeft er iemand ervaring met die spullen van Zirh?
Als je mij serieus neemt, dan doe ik dat ook :7
  maandag 26 juni 2006 @ 20:19:52 #192
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_39262367
quote:
Op maandag 26 juni 2006 20:15 schreef Tique3 het volgende:
Ik wil ook wel aan de huidverzorging beginnen. Mijn vriendin heeft het al een aantal keer gezegd en omdat ik nogal een zware tijd achter de rug heb ziet het er ook niet zo goed meer uit.
Heeft er iemand ervaring met die spullen van Zirh?
Stress, spanningen en dergelijke eisen idd hun tol van de huid. Sad, but true.

Lanvin was altijd heel erg te spreken over Zirh, zelf heb ik alleen de oogcreme van hun gebruikt en die beviel op zich redelijk.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  maandag 26 juni 2006 @ 20:29:35 #193
118447 Tique3
deze avater kreeg aandacht :7
pi_39262619
wel prijzig spul trouwens..
Ik heb een paar monstertjes van mijn vriendin gekregen en ik heb het vandaag voor het eerst allemaal gebruikt.. ik moet zeggen dat mijn huid een stuk fijner en frisser aanvoelt..
Ik heb niet alle delen gevolgd maar is er misschien een voorkeur voor een bepaald merk? (dat dan uiteraard minder prijzig zou zijn )
Als je mij serieus neemt, dan doe ik dat ook :7
  maandag 26 juni 2006 @ 20:35:33 #194
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_39262753
quote:
Op maandag 26 juni 2006 20:29 schreef Tique3 het volgende:
wel prijzig spul trouwens..
Ik heb een paar monstertjes van mijn vriendin gekregen en ik heb het vandaag voor het eerst allemaal gebruikt.. ik moet zeggen dat mijn huid een stuk fijner en frisser aanvoelt..
Ik heb niet alle delen gevolgd maar is er misschien een voorkeur voor een bepaald merk? (dat dan uiteraard minder prijzig zou zijn )
Paula's Choice

Maar merken als Shiseido, Lab Series, Biotherm, Clarins en Clinique hebben ook goede producten in hun assortiment zitten, bovendien zijn deze 5 merken gewoon bij Douglas en ICI Paris verkrijgbaar.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  maandag 26 juni 2006 @ 20:57:11 #195
83046 Nino
carpe diem!
pi_39263487
quote:
Op maandag 26 juni 2006 20:29 schreef Tique3 het volgende:
wel prijzig spul trouwens..
Ik heb een paar monstertjes van mijn vriendin gekregen en ik heb het vandaag voor het eerst allemaal gebruikt.. ik moet zeggen dat mijn huid een stuk fijner en frisser aanvoelt..
Ik heb niet alle delen gevolgd maar is er misschien een voorkeur voor een bepaald merk? (dat dan uiteraard minder prijzig zou zijn )
Gebruik al jaren Shiseido, heerlijk spul. Wel eens een uitstapje naar Biotherm gemaakt maar dat resulteerde in een gezicht met rode vlekken.
  maandag 26 juni 2006 @ 21:41:30 #196
151762 flashermx
Think Different, Think Apple.
pi_39265157
quote:
Op maandag 26 juni 2006 19:55 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Gezichtsverzorging is voor veel mannen al heel wat, maar ik denk dat bodyscrubs en vooral bodylotions voor veel mannen te langdradig is en te veel tijd kost. Om mezelf ff als voorbeeld te nemen, ik heb 's ochtends echt geen tijd om met dingen als bodylotions aan de gang te gaan.

Maar ik ben idd wel benieuwd hoeveel mannen dit soort producten gebruiken.
valt opzich wel mee hoor gewoon onder de douche inplaats van shampo , hoog uit 5 min langer douchen voor een mooie en scho0ne huid
  maandag 26 juni 2006 @ 21:45:15 #197
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_39265308
quote:
Op maandag 26 juni 2006 21:41 schreef flashermx het volgende:

[..]

valt opzich wel mee hoor gewoon onder de douche inplaats van shampo , hoog uit 5 min langer douchen voor een mooie en scho0ne huid
Bodylotion ipv shampoo? Jezelf wassen met bodylotion, is dat niet een beetje nutteloos? Ik zie een bodylotion meer als een soort lichaamscreme.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  maandag 26 juni 2006 @ 21:47:30 #198
69950 MadGuy
Fever Ray
pi_39265400
Ik denk dat flashermx bodyscrubs bedoelt. Je hebt douchegels met scrubsensatie, namelijk.
  maandag 26 juni 2006 @ 21:50:10 #199
118447 Tique3
deze avater kreeg aandacht :7
pi_39265513
Ik wil aan gezichtsverzoging gaan doen en dat is voor mijn doen al heeel erg veel...
Douchen doe ik alleen omdat ik schoon wil zijn, niet omdat ik het lekker vind. En zo gaat het met een hele boel dingen gewoon omdat ik er geen tijd voor heb..
Als je mij serieus neemt, dan doe ik dat ook :7
  maandag 26 juni 2006 @ 21:54:46 #200
151762 flashermx
Think Different, Think Apple.
pi_39265749
quote:
Op maandag 26 juni 2006 21:47 schreef MadGuy het volgende:
Ik denk dat flashermx bodyscrubs bedoelt. Je hebt douchegels met scrubsensatie, namelijk.
Jah bodyscrub bedoel ik ook

Heb nu nivea peeling rice & lotus link gekocht. Die heeft een redelijk nutrale geur

[ Bericht 7% gewijzigd door flashermx op 26-06-2006 22:01:46 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')