abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_51230735
Oh en waarom ben ik niet verder spanje ingegaan? Bah, vieze stinkende spanjaarden...
Waarom niet naar interlaken? AAAH verslapen, wilde vanuit bern een dagtripje maken maar had teveel gedronken met wat Kiwi's
pi_51241555
quote:
Op zaterdag 7 juli 2007 14:15 schreef VrAnKiE het volgende:
Yay ik ben dus gaan interrailen van 3 juni tot en met 2 juli.. Had vantevoren een paar voorbeeldroutes gemaakt maar me daar helemaal niet aan gehouden, de uiteindelijke route:

Utrecht-Parijs-Avignon-Marseille-Carcassonne-Cadaques-Geneve-Bern-Munchen-Dusseldorf (Pearl Jam concert) -Berlijn-Nijmegen(Pearl jam concert)-Brugge-Utrecht

Kheb lekker de tijd genomen om elke stad/dorp te zien en dat is me goed bevallen. Het viel me enorm mee hoeveel mensen je ontmoet als je in je eentje op reis bent trouwens, en ook vooral veel locals waar je normaal als je met meer mensen bent niet zo gauw mee zou gaan praten! Maar al met al een supertoffe ervaring, heb veel geleerd over de steden waar ik ben geweest, en veel over mezelf natuurlijk, en heb veel leuke mensen ontmoet! Dit was mn eerste keer interrailen maar zeker niet de laatste!
Leuk om meer over te horen

Heb je nog gebruik gemaakt van speciale reisgidsen, of ben je overal ter plekke dingen uit gaan zoeken? En was het makkelijk om overal slaapplaatsen en reserveringen te regelen?
pi_51268591
quote:
Op zaterdag 7 juli 2007 21:03 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Leuk om meer over te horen

Heb je nog gebruik gemaakt van speciale reisgidsen, of ben je overal ter plekke dingen uit gaan zoeken? En was het makkelijk om overal slaapplaatsen en reserveringen te regelen?
Eerst even de vragen;
Ik heb gebruik gemaakt van de lonely planet, en verder ben ik meestal bij aankomst ook wel even langs de touristeninformatie geweest. Ik vond de Lonely Planet heel sterk, en ze schrijven meestal wel echt wat je kunt verwachten.

Bij aankomst ben ik gewoon een slaapplaats gaan zoeken en in je eentje is dat wel te doen, al merkte ik naar het einde toe (dus eind juni, begin juli) wel dat steeds meer plaatsen vol zaten. Ik heb echter nergens buiten hoeven slapen ofzo, en heb zonder veel moeite altijd wel een slaapplaats kunnen vinden. Het enige nadeel is misschien dat je af en toe een dag uit moet checken en dan weer in, omdat je van kamer moet wisselen.

Wat de reserveringen betreft: ik heb geloof ik alleen in de TGV gereserveerd (omdat het verplicht is) en voor de rest nauwelijks. Alleen af en toe als ik op tijd moest zijn ofzo. Wanneer je in je eentje reist is reserveren bij aankomst altijd wel goed te doen, al moet ik ook hierbij zeggen dat ik dus niet weet hoe dat in juli en augustus is. Ben trouwens tijdens mijn reis bijna geen Europeanen tegen gekomen, maar vooral Amerikanen, Canadezen en Kiwi's.

De reis:

Op 2 juni ben ik in Rotterdam op de TGV gestapt naar Parijs. Daar aangekomen eerst een hostel gezocht, dit werd Peace & Love, omdat de naam me wel aanstond Het personeel is aardig en helpt je goed op weg, verder is het gewoon een prima hostel met weinig bijzonders verder. In het hostel meteen een groepje Amerikanen en Canadezen ontmoet. Verder lekker de tourist uitgehangen (misschien waren de Parijzenaren daarom naar mijn mening niet zo aardig) in Parijs (dwz. Catacomben, Jim Morrissons graf, Eiffeltoren by night, Centre Pompidou enz. enz.) en een halve dagtrip gemaakt naar Versailles. Ook nog naar een klassiek pianoconcert geweest in een of andere kerk, wat behoorlijk goed was. Enige minpunt was dat het pedaal van de piano kraakte . Daarover flipten een paar mensen in de pauze maar daar kon verder niets aan gedaan worden . Na drie dagen ofzo ben ik op de TGV gestapt naar Avignon.

In Avignon kwam ik aan, en ik had een tent mee genomen. Mijn tentje opgezet op een camping waar ook een hostel bij was (heette geloof ik Bagatelle). Deze camping lag langs de Rhone, met prachtig uitzicht op het oude stadsdeel van Avignon. Zoals ik tijdens deze reis in elke stad wel een dag gedaan heb; lekker een dagje rondgelopen. 's Avonds zat ik met een fles witte wijn, stokbrood en wat brie (en mn gitaar die ik in Avignon gekocht heb) te genieten van het prachtige uitzicht over de Rhone.



Vervolgens komt er een groep jongeren met grof harde muziek in hun autos aangescheurd, en ik denk van; "Wat zullen we nou krijgen?". Het bleken toffe Avignonners (of hoe je dat ook zegt ) te zijn en ze vroegen of ze bij me mochten komen zitten. Ja natuurlijk mag dat ik zit hier toch maar in mn eentje blablabla. Afin: op een gegeven moment vragen deze redelijk beschonken lui en lui-innetjes van hey ga je mee naar onze stambar. Ik dacht aan hoe dronken de mensen waren maar ik ben toch maar mee gegaan . Daar aangekomen was er vrij weinig te doen, maar wel veel leuke mensen ontmoet daar. De volgende dag mijn roes uitgeslapen en een fiets gehuurd en lekker rondgefietst. Al met al heel leuke tijd gehad in Avignon.

Mijn volgende stop was op aanraden van die jongelui Marseille. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar het was geen slechte keuze achteraf denk ik zo. Een enorm bruisende stad met veel energie, met vismarkten waar de vissersboten aanmeren en meteen hun vangst verkopen en natuurlijk strand! Ik heb het met heel wat mensen tijdens mijn reis over Marseille gehad, en het is Hate it or love it. Ik hield er wel van maar mijn CD's werden in de metro uit mijn rugzak gehad (Ja, stom ik had gewoon een dikke mp3player mee moeten nemen maar ik had al mijn originelen in een mapje .

Om maar weer even van de kust weg te gaan ben ik daarna naar Carcassonne gegaan. Bedankt voor de tip nog Roellio . Niet overslaan als je die richting in gaat! Schitterend plaatsje en ook het nieuwe gedeelte is leuk om een keer doorheen te banjeren. Wel erg touristisch maar dat is geen reden om niet te gaan. Ik kwam in het nieuwe gedeelte aan en ze waren daar iets aan het veilen en er lag allemaal groenten op de grond. Bleek dus dat je per opbod een doos kon kopen en deze daarna mocht vullen met groenten/fruit. Tof om te zien!


Mijn meest zuidelijke stop was Cadaques, een dorpje aan de oostkust van Spanje niet heel ver over de grens. Hier heeft Dali een tijd gewoond, en dat had hij niet slecht bekeken als je het mij vraagt. Helaas geen hostels hier, maar wel goedkope hotels. Ik werd onderweg hiernaartoe een beetje ziek van het Mediterraanse temperament en van het feit dat toch niet zo heel veel spanjaarden engels spreken, maar gelukkig kwam ik op het busstation in Figueres een meid tegen die the lonely planet aan het lezen was. Deze Amerikaanse sprak vloeiend spaans en kon mij dus een heel eind uit de brand helpen met het reserveren van treintickets, en kopen van een buskaart. Met haar uiteindelijk ook een kamer gedeeld in Hotel Marina voor 22,50 pp/nacht. In Cadaques vrienden ontmoet die voor de studie hun laatste week veldwerk hier vertoefden en daarmee geouwehoerd.

De rest van mijn verhaal komt later, ik ga even koken

[ Bericht 1% gewijzigd door VrAnKiE op 08-07-2007 20:23:47 ]
pi_51402787
Vorig jaar heb ik al eerder geinterraild, en toen kreeg ik er een boekje bij waarin ALLE treintijden in stonden, en hoe vaak ze per dag vertrokken etc.

Dit jaar zit dit boekje er niet bij, waarom weet ik ook niet.

Maar omdat wij op de bonnefooi gaan is zon boekje wel handig.
Overal op internet vind ik alleen maar planners.

Weet iemand waar ik alle treintijden kan vinden (duitsland, italie, griekenland, beetje oost-europa) zodat ik mijn eigen boekje kan maken?

tips suggesties?
mvg
"Professionalisme is: alles in twijfel trekken, Harry..."
pi_51405480
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 19:03 schreef TGV2 het volgende:
www.bahn.de
Die stop je in je zak.
pi_51406512
quote:
* voegt to aan Favorieten als nieuwe Bijbel
Xbox Live Gamertag: Harmen84
pi_51406847
Hoi allemaal,

Nóg een Interrailtopic....

Tot dit jaar gingen mijn vriendin en ik altijd met de auto/vliegtuig/camper/tent op vakantie, dit jaar gaan we voor het eerst Interrailen

De bestemming is nog niet geheel duidelijk . Het kan Scandinavie, Groot Brittannie, Oostblok of Zuidoost-Europa gaan worden, of een combi van die twee laatsten.

Ik heb echter geen idee of het verstandig is om "op de bonnefooi" te gaan trekken, of dat dat een gegarandeerd drama gaat worden in het hoogseizoen.

Daarom een paar vragen aan de doorgewinterde backpackers hier:

- Is het gangbaar, en goed te doen, om op de bonnefooi te gaan? Boek je hostels van tevoren, of ga je ter plekke iets regelen?
- Als je boekt: hoe lang van tevoren? (Thuis of onderweg?)
- Waar haal je adressen van hostels vandaan? (heb geen mobiel internet, dus iets in boekvorm is wel handig)
- Hebben hostels ook tweepersoonskamers, of is het bijna alleen maar slaapzalen?

Alvast bedankt voor je reactie , dit is voor mij namelijk een soort van niuwe manier van reizen...
Xbox Live Gamertag: Harmen84
pi_51408259
Hoi, toen ik met een vriend in 2005 ging Interrailen gebruikten we deze website om alles vooruit te boeken:

http://www.hostelworld.com/

Vaak hebben de betere hostels ook tweepersoonskamers. Of je op de bonnefooi kunt hangt erg af van het soort stad en de tijd, moeilijk in te schatten. Je vindt altijd wel iets maar het kan erg veel van je kostbare tijd gaan kosten en erg ongunstig zijn qua prijs/kwaliteit.

Als je een papieren gids wil is de LonelyPlanet de beste optie, ze hebben vaak ook 'On a shoestring' boeken, zoals deze over Europa:

http://shop.lonelyplanet.(...)?bmUID=1184267927216

Wij vonden het handig om een reisschema te maken en alles te plannen (ook met treinreserveringen), en dus ook alle hostels. Dat liep als een trein, maar als je wil improviseren (wat ook makkelijker kan in ex Oostblok) zou ik het allemaal op de bonnefooi doen (ws minder slim in UK en West-Europa).

Veel plezier jullie, hoop dat internationaal treinen bevalt! Ik vond het super, op wat persoonlijke dingetjes op het einde na dan.
pi_51412824
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 21:23 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
-
Bedankt voor je reactie, hier kan ik wel wat mee!

Improviseren ben ik niet bang voor, ik wil alleen wel even checken of het enigzins te doen is zonder vooruit te boeken....
Xbox Live Gamertag: Harmen84
  donderdag 12 juli 2007 @ 23:40:09 #237
137929 beertenderrr
Wup Holland Wup
pi_51413457
ik ben vorig jaar in Zuid-Europa geweest en dan op campings. Dat raad ik iig niet aan

hostels en jeugdherbergen zijn prima te doen en nog leuk ook je ontmoet veel mensen en leert ze in een korte tijd kennen. Daarnaast moet je (en dit geldt niet alleen voor Zuid-Europa) bij aankomst eigenlijk al je vervoer voor de volgende rit regelen. Ik heb over een maand ongeveer 5 dagen uitgezeten, omdat de treinen telkens volzaten en we geen alternatief hadden met een redelijke prijsklasse.

Daarnaast heb ik deze site ( http://www.worldonrails.nl/ ) erg veel gebruikt. Hier staan veel spoorkaarten van Europese landen in, zeer handig en verder zijn er veel mensen met interrail ervaring en tips te vinden.

Verder durf ik te stellen dat er in de zomer veel treinen al vol gereserveerd zijn. Ik heb vorig jaar ook met hangen en wurgen m'n eerste rit naar Madrid moeten maken met 3 a 4x overstappen. Ook zijn niet alle landen/treinmaatschappijen even flexibel met het reizen op de gang.

Mocht je eventueel nog vragen hebben, kan je ze stellen via pm en als je m'n reisverslag wilt lezen, moet je even naar de site in m'n sig gaan, je vind het daar vanzelf

alvast veel plezier
A "Nederlands restaurant" is a 'contradictio in terminus'.
If it don't matter to you, it don't matter to me
pi_51421946
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 23:40 schreef beertenderrr het volgende:
-
Bedankt voor je reactie!

Ik ga binnenkort dan maar wat treinen reserveren voor de eerste etappes, om niet al na een paar dagen ergens te stranden...

Je reisverslag ben ik aan het lezen, maar ik moet ook nog werken tussendoor
Xbox Live Gamertag: Harmen84
pi_51421986
Nog een vraagje:

We gaan niet kamperen, alleen in hostels. Is het raadzaam om een slaapzak(je) mee te nemen, of hebben vrijwel alle hostels standaard bedlinnen?
Xbox Live Gamertag: Harmen84
  vrijdag 13 juli 2007 @ 11:28:40 #240
137929 beertenderrr
Wup Holland Wup
pi_51423899
ik mag er vanuit gaan dat alle hostels bedlinnen hebben

ik heb maar in 1 hostel geslapen verder, maar daar hadden ze het wel. Ik zou zeggen dat het standaard is, maar kan het niet bevestigen.
A "Nederlands restaurant" is a 'contradictio in terminus'.
If it don't matter to you, it don't matter to me
pi_51425625
Ik heb vorig jaar frankrijk, spanje en portugal met de trein gedaan. Ter plekke hebben we steeds hostels geboekt ( hier en daar een camping ) Wij gingen meestal gewoon naar de VVV. Die mensen leggen je uit waar het hostel is, wat de prijs is, ze bellen meteen even of er nog plek is, en je krijgt meestal ook basiskaartje van de stad.

Het is altijd een beetje afwachten waar je terecht komt natuurlijk. In madrid zaten we in een enorm onduidelijk 3 kamer hostel van 2 hele oude mensjes. In lissabon in een soort van grote hotelkamer midden in het centrum tegenover de H&M, met tv, grote bedden, en een fatsoenlijk ontbijt.
pi_51428279
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 10:19 schreef Harmen1984 het volgende:
Nog een vraagje:

We gaan niet kamperen, alleen in hostels. Is het raadzaam om een slaapzak(je) mee te nemen, of hebben vrijwel alle hostels standaard bedlinnen?
Soms wel, soms niet. Soms is het gebruik van slaapzakken niet toegestaan, soms verplicht, en vrijwel altijd kun je bedlinnen - eventueel tegen betaling - bij de receptie krijgen
  vrijdag 13 juli 2007 @ 17:16:04 #243
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_51435995
Bonnefooi! Dat is nou net de lol van Interrailen...
Alles vooruit boeken is zoooo zonde: het hele idee van interrail is dat je voor het eerst kunt snuffelen aan het vrijheidsgevoel van reizen. Dat betekent: ter plaatse uit de trein rollen met een gidsje, of even naar de lokale vvv (zit vrijwel altijd op het station) en daar iets regelen. Als de lokatie niks is, of de stad is niks, of het weer is niks, ben je zo weer verder. Als het ontzettend mooi is, er zijn leuke mensen, het is goedkoop en gezellig dan blijf je plakken... zonder je zorgen te maken om de volgende boeking!
Ik heb drie interrails achter de rug en verschillende losse reizen door heel Europa. Er zijn maar heel weinig steden waar je als interrailer heen wilt (zelfs in het hoogseizoen) waar je je accomodatie perse vooraf moet regelen. In drie interrails heb ik één keer problemen gehad met het vinden van iets (lees: een flinke poos rondlopen met rugzak), omdat er schijnbaar een ontzettend evenement was waar wij waren. Kwam ook goed uiteindelijk.
Geen zorgen maken... gewoon gaan!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_51436402
Voor hostels hoef je geen slaapzak mee te nemen. Een deken meenemen kan wel handig zijn, stél dat er geen bedlinnen beschikbaar is, of bijvoorbeeld voor op een verboot (slapen op het dek ).
Ter plekke dingen regelen is goed te doen zoals al gemeld is.

Let ook op dat sommige trajecten verplicht gereserveerd moeten worden en er bijbetaald moet worden. Denk bijvoorbeeld aan de TGV-verbindingen van en naar Parijs en nachttreinen (couchettes).

Boek tip: European Rail Timetable: handig om adhoc waar dan ook een treinrit naar een andere locatie te plannen.

[ Bericht 3% gewijzigd door DeuceFour op 13-07-2007 17:39:23 ]
pi_51442793
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 12:19 schreef SuperSchurk het volgende:

Het is altijd een beetje afwachten waar je terecht komt natuurlijk. In madrid zaten we in een enorm onduidelijk 3 kamer hostel van 2 hele oude mensjes. In lissabon in een soort van grote hotelkamer midden in het centrum tegenover de H&M, met tv, grote bedden, en een fatsoenlijk ontbijt.
Welk (youth)ho(s)tel was dat in Lissabon? Ik ga over 2 weken met mn vriendin treinen door Portugal, en we zijn ook van plan een paar dagen Lissabon aan te doen. We hebben een camping gevonden (camping Lisboa), maar een goedkoop hotel in het centrum is altijd beter natuurlijk! En verder nog tips voor Portugal?
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:52:46 #246
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_51444193
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 10:19 schreef Harmen1984 het volgende:
Nog een vraagje:

We gaan niet kamperen, alleen in hostels. Is het raadzaam om een slaapzak(je) mee te nemen, of hebben vrijwel alle hostels standaard bedlinnen?
Ik heb nog nooit een hostel meegemaakt dat geen bedlinnen levert.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_51494891
Voor degene die ook op campings verblijven: Nemen jullie gas- en kooktoestellen mee en zo ja, hoeveel dan? Neemt zo veel ruimte in beslag (is al snel 3 kg bij elkaar) maar aan de andere kant is het natuurlijk wel de charme van cameren .

Alternatief is natuurlijk hostels enzo, maar ik vind met vriendinnetje een camping veel fijner . Bovendien moeten we voor NoordPortugal toch campings hebben, dus tentje moet sowieso mee .
pi_51512647
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 17:16 schreef Hik het volgende:
-
Thanks, dat is precis de manier die ik voor ogen heb! Ik wil alleen even bij de "experts" checken of het in Europa mogelijk is (heb het wel in Canada en Noorwegen gedaan), maar dat komt wel goed zie ik zo...
Xbox Live Gamertag: Harmen84
pi_51540870
quote:
Op zondag 15 juli 2007 17:34 schreef Sport_Life het volgende:
Voor degene die ook op campings verblijven: Nemen jullie gas- en kooktoestellen mee en zo ja, hoeveel dan? Neemt zo veel ruimte in beslag (is al snel 3 kg bij elkaar) maar aan de andere kant is het natuurlijk wel de charme van cameren .

Alternatief is natuurlijk hostels enzo, maar ik vind met vriendinnetje een camping veel fijner . Bovendien moeten we voor NoordPortugal toch campings hebben, dus tentje moet sowieso mee .
Met een simpel pitje kan je zo goed als alle maaltijden wel maken, als het water van de spagheti eenmaal kookt kan je het bijvoorbeeld wegzetten en de saus maken en als je klaar bent met de saus is de pasta zo ongeveer ook wel klaar. Je moet niet de hoogste eisen stellen, want dan kan je verrekte veel maken.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 01:22:23 #250
137929 beertenderrr
Wup Holland Wup
pi_51545007
je kan ook pizza's eten op de camping
A "Nederlands restaurant" is a 'contradictio in terminus'.
If it don't matter to you, it don't matter to me
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')