abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 30 mei 2006 @ 01:03:26 #1
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_38355838
Naar ik vernomen heb ben ik niet langer de enige Dick Norman-fan op fok (bedankt, XL). Het is nu dan toch eindelijk tijd voor een fantopic voor deze tofste tennisser allertijden (nou ja, iig sinds Karsten Braasch gestopt is).

Waarom is Dick Norman zo'n extreem toffe tennisser?

- Hij is 35 maar weet maar niet van ophouden.
- Hij is beter dan ooit.
- Hij is 2.04 (en da's ongeveer precies net zo lang als ik ben)
- Hij heeft een ontzettend tof weblog.
- Hij geeft bier weg aan zijn fans en lust zelf ook wel een biertje na een overwinning.

Foto's van onze held:








Wat dagboekfragmenten:

Dick neukt het systeem en analyseert de mexicaanse volksaard:
quote:
De lange trip van Mexico en Colombia is achter de rug. Toen ik vertrok naar Mexico was ik niet in goeie form. Had men me toen gezegd dat ik meer als 100 atp-punten ging winnen, dan zou ik een gat in de lucht gesprongen hebben van blijdschap. Het eigenaardige is, nu dat ik die100 punten heb, toch een ietwat ontgoocheld gevoel heb!! Omdat er achteraf gezien volgens mij er nog veel meer in had kunnen zitten. (winst in San Luis, Leon, en Bogota bvb) Tennisspelers zijn gulzig zeker???

De terugvlucht vanuit Colombia was moeilijker dan een top100-speler kloppen! Eerst een anderhalf uur aan de telefoon het ticket proberen te veranderen, daarna 3u aan de bureau van Iberia gestaan om het op papier te zetten. De Colombiaanse snelheid is niet de onze. Toen we zaterdagmorgen in Madrid aankwamen was er geen connectie naar Brussel. Alles zat vol : Iberia, sn, virgin, air france... Een nachtje Madrid dus. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om Madrid eens te bezoeken, we hadden toch niks anders te doen. Met de touribus op stap, Madrid is best wel een mooie stad! Avonds gezellig gegeten op de plaza Major, waar het krioelde van de mensen en straatartiesten.

Wat ik ook niet ga vergeten van mijn Mexico trip is dat wanneer een "latino" yes antwoordt : dat vanalles kan betekenen zoals :
misschien / later / ik begrijp je niet / nooit / ja / ik weet het niet / nee / ik heb geen goesting. Je kan enkel maar raden welkeen het is.

Tunis ; Ja, omdat mijn Mexico trip toch redelijk geslaagd was, wilde ik Tunis niet spelen. Ik had me willen terugtrekken, maar de Atp maakte het mij lastig. Eerst laten ze je niet toe je terug te trekken zolang je actief in een tornooi speelt. Vrijdagmiddag (na mijn verlies tegen Falla) belde ik dan naar hun bureaus, maar kreeg toen te horen dat de deadline om terug te trekken net enkele uren gepasseerd was... tenzij ... ik een boete van 2000 euro betaal. Hey wat denken die mannen! dat ze op mijn rug groeien of wat !!! De enige oplossing die ik zag, was even naar Tunis op en af te vliegen om een "acte de presence" te doen. Ziezo, die is gedaan. Met het prijzengeld van de eerste ronde (1000E) heb ik mijn vliegtuigticket (850E) betaald en ben ik van die belachelijke boete af.

Veel groetjes, de langen.
Dick geeft bier weg aan zijn fans: (dat is dus geweest nu, het werden uiteindelijk bijna 2 fusten)
quote:
Vandaag sta ik nr. 93 op de atp-lijst, (het hoogste wat ik al ooit gestaan heb!), het is dus al bij al geen slecht jaar geweest! In mei heb ik beloofd aan de lezers van mijn website om een gratis vat te geven, als ik mijn beste ranking (nr.95) van drie jaar geleden verbeterde. Zie zo, bij deze is dit dus gebeurd en is het nu tijd om er enen op te drinken! Met veel plezier trakteer ik jullie met een gratis vat in de ‘watertoren’, gelegen in de Rooseveltlaan 155 te Waregem en dit op 15 december. Vanaf 19u30 zijn jullie welkom.

Het zware leven van de tennisprof:
quote:
Momenteel zit ik in de States. De Bronx Challenger en New Haven zijn mijn 2 voorbereidingstornooien voor de US Open. Het goeie nieuws i.v.m. de US Open is dat ik deze keer rechtstreeks geplaatst ben , Het is meteen ook de derde Grand Slam op rij dit jaar, waar ik op de hoofdtabel sta. Ik kijk er wel naar uit!

De Bronx is een ruige buitenbuurt van New York. Veel last van die ruige buurt hebben we niet, want de club is letterlijk omring door een heel leger politieagenten!! Er staan iedere dag een 12tal politiewagens aan de ingang van de club. Er zijn hier meer agenten dan lijnrechters Het tornooi valt wel dik tegen, en dan spreek ik niet van mijn nederlaag in de eerste ronde. Luxe is hier ver te zoeken. Er is geen clubhuis, enkel en alleen maar wat plastiekstoelen die in het gras staan. Ons douchen moeten we in een vuile caravan doen, die ze naast de velden geplaatst hebben (warm water is er niet). Het maaltijden zijn ook niet om naar huis te schrijven. De meeste spelers hoor ik zeggen dat ze nooit meer terugkomen naar de Bronx Challenger. Voor mij is het ook hoogstwaarschijnlijk de eerste en laatste keer…
Dick over de grootste klootzak van het circuit:
quote:
De mening van de spelers is unaniem daarover. Die prijs gaat met grootste onderscheiding naar Daniel Koellerer uit Oostenrijk. Dat was mijn tegenstander in de eerste ronde. Hij ‘is’ de grootste smeerlap van het circuit. Hij doet altijd uiterst vervelend in zijn matchen, en iedereen moet eraan geloven, iedereen krijgt de volle laag scheldwoorden : de tegenstanders, de arbiters, lijnrechters, ballenrappers, de tornooileiding. Hij krijgt bij iedere match waarschuwingen, boetes, e.d. Hij tovert vanalles uit zijn hoed om zijn tegenstanders het leven meer dan zuur te maken. Hij kan zich ook geen coach permitteren, omdat na de boetes (die rechtstreeks van het prijzengeld afgehouden worden), er maar bitter weinig overschiet. Veel hersenen heeft hij niet, vrienden nog veel minder! In het laatste jaar heeft hij al twee maal slaag gekregen van spelers! De laatste maal was toen Luzzi, een italiaan, hem na de match, op weg naar de kleedkamers hem een ‘toek’ op zijn bakkes heeft gegeven. Bij deze schermutselingen hebben beide spelers 2 maanden schorsing opgelopen. In de kleedkamers hoor ik wel af en toe dat koellerer eigenlijk vaker op zijn smoel zou moeten krijgen, en dat dat de enige manier is dat hij zijn slechte gewoontes zou afleren. Ik ga daar mee volledig akkoord . Iedereen kwam dan ook voor mij supporteren, spelers, toeschouwers, zelfs arbiters, dat was grappig. Zelf de Oostenrijkers, zijn eigen landgenoten ! supporterden voor me!



Vandaag was ik niet zo gerust in mijn tweede ronde. De jonge Steve d’Arcis is 'ne sympathieke gast', en hij beschikt ook over héél wat tennistalent. Nu en dan train ik soms in Bergen met Steve, en dan is het altijd afzien op training omdat ik niet graag verlies van die jonge kerels! Hij is goed op weg naar boven in de rankings en ik ben ervan overtuigd dat hij binnen bepaalde tijd ook de top 100 behaalt. Ook al hoop ik dat hij het ver zal schoppen in zijn carrière, vandaag heb ik geen medelijden getoond op de baan. 6/3 7/5 was het verdict vandaag.



Op naar de volgende ronde tegen Fernando Vicente. Ik verloor nog van hem in de finale van San Luis Potosi dit jaar met twee maal 6/4. Toen was ik favoriet om te winnen en nu is het niet anders veronderstel ik, maar nu ben ik veel meer op mijn hoede. Ik ken nu ook zijn sterke punten en zijn zwakkere punten. Aangezien er op Wimbledon weinig of zelfs geen lucky losers zullen zijn dit jaar, ga ik er donderdag nog eens mogen invliegen.



De kwalificaties van Wimbledon gebeuren in Roehampton, een plaatsje niet ver van Wimbledon. De terreinen hier liggen voor zover mijn geheugen reikt (en dat is toch al een heel tijdje), er heel schaamtelijk bij. De accommodaties rond de velden zijn ook niet super. De ‘spelers-lounge’ is een tentje ergens in de weide, enz. Eindelijk is er beterschap in zicht… blijkbaar zijn er werken begonnen om het allemaal te verbeteren. Ze gooien er 65 miljoen euro tegenaan om de club wat op te frissen! Ik verlang al om het volgend jaar te zien, al hoop ik dan toch geen kwalies meer te moeten spelen.

Dit was Roger Simoens, sorry Dick Norman vanuit Londen
Hij heeft het afgelopen weekend alledrie z'n kwalificatiepartijen gewonnen en speelt nu morgen in de eerste ronde van het hoofdtournooi van Roland Garros tegen Massa, een andere qualifier. Niet de eerste de beste, maar ik ga er natuurlijk van uit dat Dick m wel hebben kan.

Wie is die Massa? Zie het dagboek:
quote:
Massa is een niet te onderschatten tegenstander! Clay is veruit zijn favoriete ondergrond. In april 2005 stond hij nummer 91 op de atp-lijsten, toen hem een dramatisch ongeval voordeed op het tennisveld. Massa deed een clinic met kleine kinderen en speelde een dubbel met een klein meisje. Toen een bal centraal in het veld kwam, liepen ze tegen elkaar aan en kwamen ze beiden ten val. Hij vertelde me (eerder dit jaar) dat hij bovenop het meisje zou beland zijn, indien hij haar niet vanonder hem zou weten weg te draaien. Het pijnlijke gevolg was dat hij op zijn schouder landde en een dubbele sleutelbeenbreuk opliep!! Na de operatie had hij 8 maanden revalidatie voor de boeg : van april tot december 2005... Je moet het maar tegenkomen...

Hij is dus heel wat beter dan sommige mensen denken. Zijn actuele ranking is 575, een makkie voor mij blijbaar, volgens vele kranten. Was het maar waar. Op clay behoort hij makkelijk tot de top zestig van de wereld.

Vandaag verliep mijn training goed. De spanning begint al wat te stijgen. Gelukkig heb ik nog wat extra kaarten kunnen kopen en zal ik kunnen rekenen op de steun van een harde kern supporters. Alle hulp is welkom.

Veel groeten, Dick.
Morgen de 2e partij op baan 5!
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  dinsdag 30 mei 2006 @ 01:20:44 #2
2207 Juan Zueco
Rap is geen muziek!
pi_38356194
Is Braasch gestopt?

Damn!

J.
You bend your words like Uri Geller spoons...
  dinsdag 30 mei 2006 @ 01:24:39 #3
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_38356282
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 01:20 schreef Juan Zueco het volgende:
Is Braasch gestopt?

Damn!

J.
Z'n laatste enkelpartij was in 2001. En in de dubbel speelde ie tot vorig jaar zo nu en dan een partijtje.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_38358180
Goeie vent en zeker ook een leuke weblog.
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
  dinsdag 30 mei 2006 @ 08:18:59 #5
118904 Vector_SLD
Carpe noctem
pi_38358399
Dick is zeker een ware held!
Dwalen kan iedereen, maar alleen dwazen volharden in hun dwaling.
  dinsdag 30 mei 2006 @ 09:15:01 #6
118904 Vector_SLD
Carpe noctem
pi_38359145


Met zijn lange haren!
Dwalen kan iedereen, maar alleen dwazen volharden in hun dwaling.
  dinsdag 30 mei 2006 @ 09:59:25 #7
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_38360176
Hij ziet er ook gewoon grappig uit. Kan niet missen dat ze hem vroeger vuurtoren op school noemde. Zo'n rode reus. Wat een held!

Hij heeft overigens 43 punten te verdedigen deze week. Het is dus zaak dat hij zijn eerste ronde wel weet te winnen.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 30 mei 2006 @ 10:01:34 #8
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_38360249
Mijn streekgenoot.

Hij gaat natuurlijk stunten op Roland Garros.
  dinsdag 30 mei 2006 @ 10:09:32 #9
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_38360488
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 09:59 schreef XL het volgende:
Hij ziet er ook gewoon grappig uit. Kan niet missen dat ze hem vroeger vuurtoren op school noemde. Zo'n rode reus. Wat een held!

Hij heeft overigens 43 punten te verdedigen deze week. Het is dus zaak dat hij zijn eerste ronde wel weet te winnen.
Hij staat iig goed voor Wimbledon. Hij is 5e op de reservelijst voor directe toegang en er zijn altijd een aantal afmeldingen (iig Andreev en Coria).
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  dinsdag 30 mei 2006 @ 10:12:17 #10
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_38360574
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 10:09 schreef I.R.Baboon het volgende:

[..]

Hij staat iig goed voor Wimbledon. Hij is 5e op de reservelijst voor directe toegang en er zijn altijd een aantal afmeldingen (iig Andreev en Coria).
Is die lijst voor Wimbledon al opgemaakt? Ik dacht dat ze dat in de week naar Roland Garros vaststelde?
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 30 mei 2006 @ 10:14:40 #11
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_38360635
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 10:12 schreef XL het volgende:

[..]

Is die lijst voor Wimbledon al opgemaakt? Ik dacht dat ze dat in de week naar Roland Garros vaststelde?
http://www.menstennisforums.com/showthread.php?t=77182

Al een weekje uit.

Maar geplaatsten moeten nog wel vastgesteld worden (en dat gaat op Wimbledon net wat anders dan op alle andere tournooien).
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  dinsdag 30 mei 2006 @ 10:16:11 #12
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_38360674
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 10:14 schreef I.R.Baboon het volgende:

[..]

http://www.menstennisforums.com/showthread.php?t=77182

Al een weekje uit.

Maar geplaatsten moeten nog wel vastgesteld worden (en dat gaat op Wimbledon net wat anders dan op alle andere tournooien).
Ondanks dat Dick erg in vorm is, denk ik niet dat hij geplaatst zal worden
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 30 mei 2006 @ 10:32:37 #13
23234 zjroentje
DiFontaine
pi_38361218
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 01:20 schreef Juan Zueco het volgende:
Is Braasch gestopt?

Damn!

J.
Wat een held was dat zeg.



Al was ie met z'n Derrick bril veel cooler.
While we're living, the dreams we have as children fade away
AFC Ajax | Borussia Mönchengladbach] | Kansas City Chiefs | Alabama Crimson Tide
  dinsdag 30 mei 2006 @ 10:33:53 #14
23234 zjroentje
DiFontaine
pi_38361279
quote:
Veel hersenen heeft hij niet, vrienden nog veel minder! In het laatste jaar heeft hij al twee maal slaag gekregen van spelers! De laatste maal was toen Luzzi, een italiaan, hem na de match, op weg naar de kleedkamers hem een ‘toek’ op zijn bakkes heeft gegeven.
While we're living, the dreams we have as children fade away
AFC Ajax | Borussia Mönchengladbach] | Kansas City Chiefs | Alabama Crimson Tide
  dinsdag 30 mei 2006 @ 11:22:59 #15
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_38362941
Sportwereld (belgische krant) heeft een heel stuk over Norman:
quote:
Dick Norman rekent prijzengeld om in uren tennisles en prijst zich gelukkig
,,Ook als nummer 110 is het leven mooi''

Zeven jaar nadat hij stopte met tennis, speelt Dick Norman (35) morgen de eerste ronde van Roland Garros en streeft naar zijn hoogste ranking ooit. ,,Sinds ik door heb dat het leven ook als nummer 110 mooi kan zijn, gaat het veel beter.''
Naar Dick Norman kijk je op. Letterlijk. Met zijn 2m03 is hij de op één na grootste speler van het circuit. Alleen Ivo Karlovic is nog langer. En heeft nog grotere voeten. Maar ook figuurlijk. In deze wereld van schone schijn is Norman een verademing. Intussen draagt hij wel al schoenen, short en shirt van hetzelfde merk - wellicht de invloed van zijn meereizende vriendin - maar voor holle woorden ben je nog altijd aan het verkeerde adres. Norman geeft grif toe dat hij een prinselijk leven leidt. En dat gevoel spat ook van zijn website, die hij vult met vakantiekiekjes uit exotische oorden en een echt dagboek. Eigenhandig geschreven, niet door een woordvoerder of pr-man.

,,Ik weet zeer goed dat we een schoon leven hebben'', aldus Norman. ,,Ik heb dan ook al de andere kant gekend. In 1998 ben ik gestopt met tennis. Ik raakte maar niet bij de top-100 en de frustratie groeide. Tot ik er op een dag genoeg van had. Zes maanden heb ik, depressief, in een hoekje gezeten. Dan ben ik beginnen tennisles geven. Maar al snel begon ik het tennisleven te missen. Het reizen, het contact met de mensen, de zon ook. Wij zitten altijd in de zon. In januari in Australië, maart in Miami, april in Mexico, de zomer in Europa en na de zomer naar Amerika. Die zon, dat miste ik nog het meest.''

Sparen

Norman hernam. En speelde beter dan in zijn eerste carrière. Eind vorig jaar stond hij 95, zijn hoogste ranking ooit. Verklaring? ,,Voor ik stopte was die top-100 een obsessie. Toen ik herbegon was dat gewoon om weer het leven van een tennisprof te leiden. Was dat als nummer 200, dan was dat maar zo. Maar ik klom hoger dan ooit. 95ste in december '05. En dan heb ik nog de flater begaan van racket te veranderen. Ik koos voor een racket die meer power genereerde. Maar ik wist op twee meter na niet waar de bal zou belanden. Drie maanden lang, vanaf Wimbledon, heb ik geen match meer gewonnen. Tot ik teruggreep naar mijn oude racket. En nu ga ik voor de top- 80.''

Wat hem in elke Grand Slam rechtstreeks naar de hoofdtabel zou loodsen. Tikt lekker aan. De eerste ronde in Roland Garros bv betaalt 14.000 euro. Maal vier Grand Slams: meer dan 50.000 euro. Wie top-100 staat, strijkt dus jaarlijks meer dan 2 miljoen oude Belgische franken op door gewoon voor elke Slam op te dagen. We beginnen Norman te begrijpen. ,,In mijn eerste carrière speelde geld geen rol'', aldus Norman. ,,Ik deed maar op. Als ik verloor, wou ik op het eerste vliegtuig zitten. Wat ook de prijs. Nu reken ik veel meer uit. Als ik bijvoorbeeld 15.000 Belgische frank kan sparen, door een dag langer te blijven en een goedkoper ticket te versieren, dan doe ik dat. Want 15.000 frank, dat zijn 25 uren tennisles. Ik ga niet zo ver dat ik altijd en overal de kamer ga delen. Ik heb geen zin om op de kamer te liggen met een gastje van 22 jaar dat de muziek keihard zet. Ik reis trouwens meestal met mijn vriendin.''

En misschien houdt het hier niet op bij die eerste ronde. Want over de loting kan Norman alvast niet klagen. Nadat hij zijn beslissende kwalificatiematch moest spelen tegen het nummer 754 van de wereld, krijgt hij morgen nummer 561 voorgeschoteld. Maar ook hier is een maar. ,,Edgardo Massa is pas sinds februari weer aan het spelen'', weet Norman. ,,Vorig jaar brak hij tijdens een kid's day zijn sleutelbeen. Om te beletten dat hij bovenop een meisje zou vallen, nam hij haar in zijn arm en brak met zijn eigen schouder de val. Gevolg: sleutelbeenbreuk en acht maanden out. Hij stond toen 104.''

Een halve martelaar dus. Wat niet wegneemt dat we Norman de tweede ronde toewensen. 23.280 euro. Hoeveel tennislessen zijn dat niet?
En dat betekent dus dat ie de komende maanden nog flink wat kan stijgen. .
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  dinsdag 30 mei 2006 @ 16:17:49 #16
118904 Vector_SLD
Carpe noctem
pi_38373981
Gewonnen van Massa
Dwalen kan iedereen, maar alleen dwazen volharden in hun dwaling.
  dinsdag 30 mei 2006 @ 23:37:34 #17
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_38393886
quote:
Op mijn veld zat het ‘stampvol’ met Belgen, in het begin kreeg ik er kippevel van. Er was geen plaats meer op de tribune voor Argentijnen! Ik begon de match goed en serveerde aan 90% eerste servicen (tijdens de eerste set) ! 60% is al een goed percentage, maar 90 is echt exceptioneel. Edgardo Massa serveerde heel wat minder goed. Na de eerste set riep hij een kinesist ter hulp, om zijn schouder wat op te lappen. Hij kon weinig kracht zetten bij het serveren, volgens mij heeft hij zich wat geforceerd tijdens zijn 3 kwalificatiewedstrijden, waar hij wel nog normaal kon serveren. 6/1 6/3 6/3 was de uitslag, en ziehier ik zit in de tweede ronde! Ik had niet eens verwacht dat ik me ging kwalificeren!! Laat staan me in de tweede ronde van de hoofdtabel te zien.

Morgen train ik één uurtje intensief met Bagdathis als voorbereiding op mijn match tegen Monfils. Ik veronderstel dat ik op één van de twee center courts zal spelen. De laatste keer (enige keer) dat ik op het centre court van Roland Garros gespeeld heb, was in 97 tegen Sergi Bruguera. Het was een afgang, drie korte setjes… Ik hoop het deze keer beter te doen!



Veel groeten, Dick
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 30 mei 2006 @ 23:37:38 #18
32015 suus21
Andre rocks!
pi_38393891
bij Topspin hebben wij een pop gemaakt K. Braasch en die lijkt ook nog best...
fijn!
  Trouwste user 2022 dinsdag 30 mei 2006 @ 23:46:38 #19
7889 tong80
Spleenheup
pi_38394291
Leuk topic

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 31 mei 2006 @ 02:58:14 #20
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_38397509
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 10:32 schreef zjroentje het volgende:

[..]

Wat een held was dat zeg.

[afbeelding]

Al was ie met z'n Derrick bril veel cooler.
Karsten Braasch

Zijn service is geweldig
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_38400088
BIG DICK IS EEN HELDD
  woensdag 31 mei 2006 @ 10:38:13 #22
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_38401349
Tegen Monfils en een leger Fransen in plaats van Belgen zal het wel heeel moeilijk zijn.
  woensdag 31 mei 2006 @ 13:15:53 #23
125669 Postlezer
Leest al je post...
pi_38406987
Van Sportwereld:
quote:
Norman mag nu stunten op Court Central
Norman-Massa 6-1, 6-3, 6-3 (1u31')

Dick Norman mepte Edgardo Massa gewoon van de baan. 6-1, 6-3, 6-3 in 1u31'. De kortste match van de hele eerste ronde bij de mannen. Nu wacht Gael Monfils en wellicht Court Central. ,,Die zal ik niet volledig met West-Vlamingen kunnen vullen'', vreesde de oudste man in Roland Garros.
Norman is een slimme. Via zijn website had hij de fans opgeroepen vroeg plaats te nemen in de tribunes van de knusse baan 5. Zodat er geen Argentijnen meer bij zouden kunnen. Het plan slaagde, want toen de match begon was er geen zitje meer vrij. Finaal bleek het niet nodig, want Massa was nergens. ,,Ik vermoed dat hij last had van zijn schouder want anders serveert hij beter'', aldus Norman. ,,Ik weet niet of het die schouder is die hij brak, want de andere staat ook vol littekens. Ik had verwacht dat het moeilijker zou zijn dan in de kwalificaties, maar het tegendeel bleek waar.''

Norman speelt een soort tennis dat atypisch is voor gravel. Gebaseerd op zijn zware opslag, bijwijlen zelfs serve-and-volley. En hij is ook één van de slechts vier linkshandigen op de tabel. Gevolg: zijn spel stoort. ,,Dat is ook de bedoeling'', aldus Norman. ,,Eén op de vier punten speel ik serve-and-volley. Alleen hier kan dat omdat de gravel zo hard is. En ik weet dat mijn linkshandigheid een voordeel is. Omdat het zo zeldzaam is, vloekt het met de automatismen van 90 procent van de spelers: ze willen mijn backhand bestoken, maar slaan automatisch in mijn forehand.''

En Norman heeft zijn gestalte mee. 2m03, de op Karlovic na langste speler. Als hij naar het net oprukt, is het alsof er een scherm wordt opgetrokken. Kent hij zijn spanwijdte trouwens? ,,Ik heb het eens nagemeten: 2m15. Zonder racket. Ik speel dat ook uit om de tegenstander te intimideren.''

Een vat voor de fans

Bij Massa lukte het alvast. Monfils is natuurlijk andere koek, reekshoofd en Fransman. Zes maanden geleden klopte hij Norman al eens, bij een interclub op gravel. Want Norman is ook aangesloten bij een club in Parijs. ,,Van die match weet ik alleen nog dat ik meteen 4-0 achter stond'', aldus Norman. ,,Maar ik heb daarnet zijn tweede set tegen Murray gezien, dat was toch niet indrukwekkend. En hij speelt wel thuis, maar hij is ook de favoriet. Wat mij kansen geeft. Hij mag zich aan een paar dropshots verwachten.''

De tweede ronde levert Norman 23.260 euro op en vooral een pak ATP-punten. Meegenomen, want zijn doel is tegen het einde van het jaar top-80 te staan. ,,Wat die centen betreft, die hebben al een bestemming gekregen. Ik ben met mijn vriendin namelijk gaan shoppen in de Galeries de la Fayette. Geen goed idee, maar je moet hier iets doen. Ik heb hier ook al een sightseeing-tour gedaan in één van die cabrio-dubbeldekkers.''

Toen hij met de top-100 flirtte, beloofde hij op zijn website de fans een vat. En nu? ,,Ik heb nog niks beloofd, maar als ik top-80 haal, zal een vat er wel vanaf kunnen.''
  woensdag 31 mei 2006 @ 13:19:15 #24
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_38407087
quote:
Op woensdag 31 mei 2006 13:15 schreef Postlezer het volgende:
Toen hij met de top-100 flirtte, beloofde hij op zijn website de fans een vat. En nu? ,,Ik heb nog niks beloofd, maar als ik top-80 haal, zal een vat er wel vanaf kunnen.
wat een held!
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  woensdag 31 mei 2006 @ 15:30:07 #25
118904 Vector_SLD
Carpe noctem
pi_38411767
quote:
Op woensdag 31 mei 2006 13:15 schreef Postlezer het volgende:

maar als ik top-80 haal, zal een vat er wel vanaf kunnen.'
Dwalen kan iedereen, maar alleen dwazen volharden in hun dwaling.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')