abonnement Unibet Coolblue
pi_104952527
bij de toko die zakken met die "harde brokken" met hete pindasambal kopen en warm maken met water.

die is pittig met stukjes pindas.
pi_104972100
quote:
quote:
Op zondag 8 november 2009 17:15 schreef Agapimou het volgende:
Jamaar hoe krijg je nou echt die ranzige pinda/satésaus die je bij de snackbar krijgt
Gewoon te lang opgewarmd laten staan, wordt het vanzelf een keer smerig van.

Overigens moet er wat mij betreft pindakaas, knfolook, gember, sojasaus, sambal in, maar wat trassi, djinten, laos en citroengras kunnen ook lekker zijn. Met name verse laos en citroengras gaan er goed samen in
zeker, maar die ingredienten zitten vaak ook al in sambal.. Hoewel het natuurlijk lekkerder is om ze er zelf bij te doen!
pi_104972221
mijn versie:
wycko van die bruine potten.
daarin Pecel van de toko
en anders wat bruine/ rietsuiker
scheutje melk
scheut ketjap
sambal oelek , lekker flinke schep
vers geperste knoflook
trassi en laos

ik vind dit echt naar satehsaus smaken ipv met pindakaas dan is het echt zo pindasaus smaak houd ik niet zo van.
  dinsdag 29 november 2011 @ 17:02:34 #54
296595 foodlover
live and learn
pi_104972586
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 november 2011 16:53 schreef kovenant het volgende:
mijn versie:
wycko van die bruine potten.
daarin Pecel van de toko
en anders wat bruine/ rietsuiker
scheutje melk
scheut ketjap
sambal oelek , lekker flinke schep
vers geperste knoflook
trassi en laos

ik vind dit echt naar satehsaus smaken ipv met pindakaas dan is het echt zo pindasaus smaak houd ik niet zo van.
:? Wel pindasaus maken en eten maar niet van "pindasaus smaak" houden |:(
pi_104972626
satehsaus
pi_104991912
Ik fruit ui, knof, chilipeper en (flink wat) gember aan, doe daar nog wat kruiden bij (welke verschilt, korianderzaad/laos/citroengras en komijn meestal wel), scheut ketjap, enkele eetlepels pindakaas en kokosmelk en dan naar smaak nog z&p, citroensap en suiker. Maar volgens mij maak ik hem iedere keer net íetsje anders. Met verse pinda's maak ik meestal een variant die meer richting thaïs gaat (bij de pindakaas-versie heb ik volgens mij alle keukens een beetje door elkaar geflikkerd... maar hij is lekker vind ik!)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105139451
Shit ik was niet helemaal wakker.

Ik heb de indonesische satesaus gemaakt maar heb per ongeluk alle saus opgewarmd. Kan ik nu nog steeds een deel invriezen?
  zondag 4 december 2011 @ 01:32:41 #58
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_105155089
Ik doe altijd:

komijn en knoflook bakken in olie, als ik tijd en zin heb er een half, zeer fijn gesnipperd, uitje erdoor.
pindakaas + sojamelk in gelijke delen, scheut sojasaus, gember poeder, beetje koriander en een klodder sambal.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  zondag 4 december 2011 @ 01:40:07 #59
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_105155221
Ik heb pindasaus die je moet opwarmen in de microwave :@
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')