pi_38304913
Heeft iemand een goed receptje voor zelfgemaakte satesaus?
pi_38305432
Post hier recepten voor satesaus!

Kijk hier eens, zit vast iets tussen.
pi_38305506
Indonesisch

4 volle eetlepels pindakaas
2 teentjes knoflook
1 ui
1 deciliter (soja-)melk,
of vleesbouillon of water
2 eetlepels ketjap manis
4 theelepels citroensap
4 eetlepels suiker
3 theelepels sambal oelek
zout naar smaak
gemberpoeder

let de knoflook en snipper het samen met het uitje en fruit het aan in een pannetje. Voeg de pindakaas* en de helft van de vloeistof (het lekkerste is bouillon) geleidelijk toe en laat het smelten op een zacht vuurtje en blijf roeren totdat een gladde saus is verkregen. Voeg langzaam de overgebleven melk, bouillon of water toe en roer de rest van de ingrediŰnten en eventueel de gember door het mengsel. Voeg naar smaak sambal toe. Als de saus te dik wordt nog wat (soja-)melk of water toevoegen. Bij te dunne saus nog wat pindakaas toevoegen. Laat de saus nog heel even zachtjes pruttelen.

---------------------

Javaans :

2 teentjes knoflook
mespunt trassi
2 eetlepels olie
250 gram pindakaas
1/2 theelepel djinten
1/2 eetlepel suiker
vers gemalen peper
3 theelepels azijn
2,5 eetlepels ketjap
1,5 dl water


Vermeng de gekneusde knoflook met de trassi en bak dit in de olie. Voeg de rest van de ingrediŰnten toe en het water. Laat het geheel nog enige minuten zachtjes doorkoken. Probeer intussen al roerende de pindakaas in de saus op te lossen, totdat er een gladde pindasaus is ontstaan. De saus kan meteen over de satÚstokjes of apart naast de stokjes worden geserveerd.

---------------------------
Met Sojamelk


6 eetl sojamelk (gezoet)
4 eetl pindakaas
2 tenen knoflook
6 eetl ketjap (zoet)
1 eetl gistpoeder of -vlokken
(of bouillonpoeder naar smaak,
of 2 theel. Marmite)
2 eetl bloem
300 ml water
zout naar smaak

Doe alle ingrediŰnten, behalve de bloem, in een pannetje en roer ze goed door elkaar. Rustig en onder regelmatig roeren verwarmen op het fornuis. Tijdens het verwarmen de bloem door een zeef toevoegen en verder aan de kook brengen. Tot een mooie gladde saus binden.




  zondag 28 mei 2006 @ 17:22:07 #4
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_38305538
Pindakaas in de magnetron stoppen totdat de fik erin gaat.
  zondag 28 mei 2006 @ 17:22:19 #5
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_38305546
Oh, wat Bluezzz zegt kan ook ja.
pi_38305939
Klinkt goed!
Bedankt voor de link, Kabouter, ik had blijkbaar weer eens niet goed gezocht
Vraagje:
In het andere topic wordt steeds gesproken over goedkope pindakaas (geen Calve). Hoe dat zo?
En pindakaas met nootjes, zou dat wel of juist niet lekker zijn?
  zondag 28 mei 2006 @ 17:41:59 #7
140904 MLF
Unazukin
pi_38306037
1 ding: NOOIT melk gebruiken

je kunt het op verschillende manieren maken, overigens is er verschil tussen satÚ en pindasaus

ik maak satÚsaus elke keer weer anders
van de week zo gedaan:
flinke lepel pindakaas
ketjap manis
en mango chutney of op z'n surinaams tjatnie
elke keer dat het te dik wordt er water bij doen
pi_38309780
quote:
Op zondag 28 mei 2006 17:41 schreef MLF het volgende:
1 ding: NOOIT melk gebruiken
want?
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_38311220
Het is wellicht niet chique maar de saus van Wyco met extra sambal badjak en scheutje ketjap en eventueel beetje (bruine) suiker is mjummmie
  maandag 29 mei 2006 @ 10:42:13 #10
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38326397
quote:
Op zondag 28 mei 2006 20:25 schreef kabouter.muts het volgende:
Het is wellicht niet chique maar de saus van Wyco met extra sambal badjak en scheutje ketjap en eventueel beetje (bruine) suiker is mjummmie
Waar kun je die van Wyco eigenlijk kopen? Ben hem nog nooit tegen gekomen in de supermarkt (Of ik kijk niet goed genoeg )
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 29 mei 2006 @ 10:51:20 #11
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_38326706
quote:
Op maandag 29 mei 2006 10:42 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Waar kun je die van Wyco eigenlijk kopen? Ben hem nog nooit tegen gekomen in de supermarkt (Of ik kijk niet goed genoeg )
Makro. Sligro ook wel denk ik. Daar kun je vast toch wel een pasje van regelen, of niet?
  Moderator maandag 29 mei 2006 @ 10:52:25 #12
6253 HeatWave
FOK!'s Apex-predator
pi_38326736
Wyco ligt bij mij gewoon bij de C1000 hoor, gelukkig .
A gentle wave of Heat flows over the FOK! forum
pi_38327007
WYCO???
Bij de meeste suppermarkten wel denk ik
Het is een bruine pot en staat bij ons bij de sausen (mayo, ketchup) onderop.
  dinsdag 30 mei 2006 @ 17:15:19 #14
35189 Troel
scherp en bot
pi_38376047
Bij de Edah hebben ze hem staan en bij de Sanders ook. Dus de Boni en de andere winkels die het Perfect huismerk hebben zullen hem ook wel hebben staan. de WYCO dus

Overigens is de WYCO beter van smaak dan de aro. Die is echt anders en minder lekker.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
autistyle, foodstyle, homestyle, lifestyle, nerdstyle, workstyle
  woensdag 4 november 2009 @ 19:08:55 #15
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_74394829
Ik ga dit topic kicken!

Ik zit in het buitenland, en heb dus niet altijd satehsaus bij de hand..... zijn er nog meer recepten?
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_74399130
Dank je wel, Maartena!

Ik lees gelijk ook even mee!
 FR
  woensdag 4 november 2009 @ 22:11:42 #17
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_74402941
1 deel goedkope pindakaas, 1 deel ketjap en 1 deel water. Even op het vuur tot het indikt, eventueel wat sambal erbij als je het pittiger wilt. Zo wordt het hier thuis gemaakt. Ikzelf vind sojasaus lekkerder dan de zoete ketjap maar daar ben ik de enige in hier geloof ik.
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
pi_74411153
3 lepels pindakaas van de aldi (evt met stukjes noot), scheut ketjap, water, suikerklontje, sambal.
Roeren en als je bijna klaar bent kun je er nog wat kokos bij doen.

Zo wordt ie bij ons gemaakt
De puppycam is life! Back & tan en ruby Cavalier King Charles pups zijn 4 Maart geboren.
http://www.facebook.com/DogDuDuraDingle
http://dogduduradingle.wix.com/dogduduradingle
pi_74460929
Simpel, neem pindakaas met pindastukjes erin. Neem een paar eetlepels en gooi in een pannetje, giet er een beetje water bij. Vervolgens roeren en Javaanse suiker ( Gula Jawa) erbij, van dat bruine geurige suiker maar gewone suiker kan ook. Vervolgens gooi je er wat ketjap manis in. Echte ketjap haal je in de toko ( kecap ABC). Vervolgens Sambal Trassi toevoegen.

Klaar is kees.
  zondag 8 november 2009 @ 17:15:18 #20
267323 Agapimou
Morgen gratis bier
pi_74511857
Jamaar hoe krijg je nou echt die ranzige pinda/satÚsaus die je bij de snackbar krijgt
You'll receive that which you tolerate.
pi_74537936
Bij het restaurant van het binnenzwembad maken ze de satesaus met pindakaas, ketjap, druppel maggie, peper, zout, beetje melk en sambal, deze satesaus vind ik lekker, want eet de satesaus met patat en dan
hoef ik geen brokken knoflook in mijn satesaus te proeven .


Post hier recepten voor satesaus!

en die ranzige bij de snackbar , dat is meestal satesaus uit een emmer, kant en klaar die een paar uur
of dagen heeft staan te pruttelen , ingedikt en waar ze dan af en toe wat water bijschenken, vind die niet bij alle snackbars lekker soms te zout.

[ Bericht 5% gewijzigd door Sinarades op 09-11-2009 13:31:39 (Tikfout) ]
pi_74577737
Ik zal eens kijken of mijn stiefpa zijn recept aan me wil geven...

Wat kan die Sate(saus) maken! geleerd van een kennis, die zelf op markten etc staat, en waar je vaak een half uur moet wachten totdat je aan de beurt bent wegens de drukte.

To be continued!
pi_74577769
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 18:06 schreef Prometus het volgende:
Simpel, neem pindakaas met pindastukjes erin. Neem een paar eetlepels en gooi in een pannetje, giet er een beetje water bij. Vervolgens roeren en Javaanse suiker ( Gula Jawa) erbij, van dat bruine geurige suiker maar gewone suiker kan ook. Vervolgens gooi je er wat ketjap manis in. Echte ketjap haal je in de toko ( kecap ABC). Vervolgens Sambal Trassi toevoegen.

Klaar is kees.
Je vergeet citroensap...

Dat kan echt niet ontbreken!
  dinsdag 10 november 2009 @ 17:02:35 #24
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_74578256
quote:
Op zondag 8 november 2009 17:15 schreef Agapimou het volgende:
Jamaar hoe krijg je nou echt die ranzige pinda/satÚsaus die je bij de snackbar krijgt
Hier hebben ze remia of gouda's glorie, dus ik weet wel hoe ik die kan krijgen, gewoon in de supermarkt
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
  dinsdag 10 november 2009 @ 18:12:51 #25
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_74580007
quote:
Op zondag 8 november 2009 17:15 schreef Agapimou het volgende:
Jamaar hoe krijg je nou echt die ranzige pinda/satÚsaus die je bij de snackbar krijgt
Je besteld een emmer Gouda's Glorie Sate Saus pasta, en een zut melk.

Pan. Mixen. Klaar.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')