abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_38213056
registreer om deze reclame te verbergen
Bij deze alweer een topic over emigreren. Er zijn al veel topics over geweest, ik heb de zoekfunctie wel gebruikt dus, maar helaas komt er in de meeste topics geen informatie naar voren maar staat het vol met mensen die aan de TS gaan vragen waarom diegene uit Nederland weg wil. Ik hoop dat ook dat mensen hier wel zinnige overwegingen en tips willen plaatsen, want met opmerkingen dat overal wel wat mis is schiet ik niets op. Ik weet ook wel dat Engeland zo z'n slechte punten heeft en ik wil hier niet weg vanwege het politieke klimaat of wat dan ook. Het is ook geen overhaaste beslissing, ik denk er al jaren over na. Ik twijfel nog steeds wel, want je doet het natuurlijk niet zomaar.

Ik denk dat het grootste 'obstakel' dat me ervan weerhoudt gewoon het feit is dat ik niet weet wat ik moet verwachten qua papierhandel. Hoe regel ik het precies? Waar kan ik informatie vragen? Heb ik ergens vergunningen of papieren voor nodig? Heb ik een minimuminkomen nodig? Moet ik gelijk werk hebben, regel ik eerst werk en dan een huis of andersom, hoe krijg ik m'n spullen aan de overkant, etc. En wat doe ik als ik daar m'n werk verlies of zo.

En verder zit ik nog met de vragen wanneer en waar precies? Eigenlijk wil ik naar York, maar misschien is dat wel te duur of kan ik daar geen werk krijgen, en wat wil ik dan? Dat is natuurlijk geen vraag die iemand hier kan beantwoorden, maar ik zou het wel graag horen van mensen die zelf willen emigreren of het ooit overwogen hebben.

En wanneer ga ik dan? Ga ik eerst in Rotterdam wonen en van daaruit de boel regelen en wat financiele reserves opbouwen of ga ik gelijk? Aan de ene kant lijkt het eerste me makkelijker, veiliger. Aan de andere kant ben ik heel bang dat ik op het moment dat ik hier een leven aan het opbouwen ben, een baan zoek, een huis koop, vrienden maak, etc. of misschien zelfs wel een relatie zou krijgen niet meer de beslissing kan nemen om naar Engeland te gaan en dat ik dan een beetje tussen twee werelden in blijf hangen omdat ik eigenlijk wel weg wil, maar ook dingen heb die me hierhouden. Dat ik dan niet meer durf te laten gaan wat ik hier heb, maar daar ondertussen ook niet helemaal gelukkig mee kan zijn.

Verder is het idee om dat weinige wat ik hier heb achter te laten toch ook wel eng op sommige momenten, terwijl ik er op andere momenten heel nuchter over denk. Hoe ver is Yorkshire nu helemaal? Het is niet de andere kant van de wereld, het is zelfs best dichtbij. Er zit alleen een onhandig watertje tussen, maar je kunt zowel met trein, boot als vliegtuig redelijk voordelig en snel heen en weer reizen. Dus ergens denk ik ook, waar maak je je druk om, doe het gewoon! De handvol mensen in Nederland die ik de moeite waard vind om op te zoeken wonen nu ook niet naast de deur. Sommige mensen zie ik nu ook maar een paar keer per jaar, dus wat dat betreft hoeft er niet veel te veranderen.

In ieder geval, ik denk wel dat ik het echt wil doen en ik denk dat als ik eenmaal in Engeland zit, het helemaal goed komt en ik m'n weg wel vind. Ik ben iemand die zichzelf makkelijk bezig houdt, goed alleen kan zijn en best makkelijk nieuwe contacten legt. Als je lang genoeg blijft staan praat ik wel tegen je. Ook op vakantie in Engeland leg ik makkelijk contact, ik ga altijd gewoon mee uit met mensen die ik niet ken, of ik krijg via via wel weer adresjes van mensen die me de stad wel willen laten zien. Wat dat betreft voorzie ik geen problemen.

Een huis heb ik hier nog niet, een baan ook nog niet (een bijbaantje wel, maar geen 'echt' werk). Geen vrienden in m'n directe omgeving, de dichtstbijzijnde woont een uur hier vandaan en de verste een uur of vier, dus even 's avonds op de koffie komen tussen alle bedrijven door is er nu ook niet bij. Ik heb drie mensen die ik goede vrienden zou noemen en vier mensen die ik als familie zie maar waar ik geen hele hechte band mee heb. Ik ben niet het type dat wekelijks bij pa & ma op de koffie zou komen. Opa en oma zie ik ook alleen met verjaardagen. Ik studeer van de zomer af als het goed is, heb geen studieschuld. Een uitzet heb ik en ik heb geen kapitaal op de bank staan, maar ik heb nu al een bedragje waar je een leuk tweedehands autootje van kan kopen, en hoop over een paar maanden een bedrag te hebben waar ik als het meezit behalve die auto ook nog m'n huishoudelijke apparaten en stoffering van kan betalen. De rest van m'n uitzet heb ik dus al, ook meubilair en zo. Verder geen huisdieren die mee moeten, hooguit een konijn als het dan nog leeft en m'n moeder niet besluit dat ze 't toch wil houden.

Dit als situatieschets, dat is misschien wat handiger om wat zinnigs te kunnen zeggen over de beslissing.
Sanity is (not) statistical
  donderdag 25 mei 2006 @ 22:09:39 #2
70076 Alicey
Miss Speedy
pi_38213166
-edit : Verkeerd gelezen -

[ Bericht 92% gewijzigd door Alicey op 26-05-2006 08:57:53 ]
  donderdag 25 mei 2006 @ 22:12:28 #3
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_38213258
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 22:09 schreef Alicey het volgende:
Engeland is een stuk duurder dan New York denk ik.. Om die reden zou ik niet voor Engeland kiezen.
York in Engeland!

Verder kun je nogal je licht opsteken door eens flink te googlen
De ambassade wil ook nogal eens uitkomst bieden, als je die schrijft sturen ze meestal een behoorlijk infopakket op met allerlei zaken waar je aan moet denken.
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
SamenzweringstheorieŽn behoren tot de wetenschap van onwetenden
pi_38213746
registreer om deze reclame te verbergen
Dankjewel. Google is fijn hoor, maar als iemand gewoon eigen ervaringen heeft hoor ik dat ook graag dus vandaar ook dit topic.
Sanity is (not) statistical
  donderdag 25 mei 2006 @ 22:31:32 #5
93616 Adik
That's me!
pi_38213927
Kijk ook eens hierzo voor vragen over papierwinkel en vergunningen; http://expats.startpagina.nl/

Maar, ik denk dat als je er niet 100% van overtuigd bent dat je wil het een riskante onderneming wordt. Daarnaast kan je een hoop al vooraf regelen voor een beetje zekerheid (werk / inkomen etc.). Zonder financiŽle reserve zou ik het sowieso niet doen - met name UK is duur, en als je even een maandje of twee zonder werk (moet) zitten ben je al gauw het dubbele kwijt van hier in NL.

Eigen ervaring: ik heb een baan gevonden waarbij ik veel reis (lees: 5 dagen per week door heel europa, en in het weekend thuis). Dat is een aardig alternatief voor het "voorgoed" migreren. Voor europa heb je sowieso een vergunning nodig (UK ervaring heb ik niet)...
  donderdag 25 mei 2006 @ 22:33:18 #6
70357 Hyperdude
Happiness Is a Warm Gun
pi_38213996
-Waarom specifiek Engeland/York?
-Zie je het als nieuwe kanskans of als vluchten?
-Werk, huisvesting en relaties en vrienden allemaal tegelijkertijd nieuw; lijkt mij wel erg veel gevraagd.


Ik zou eerst eens in NL wat rondneuzen/werkervaring op doen. Solliciteren in Engeland kan je ook vanuit NL. Je bent er immers vrij snel. 1 dag heen-en-weer is prima te doen.
Mijn eigen ervaring: alleen is het veel moelijker ergens te aarden dan met 2 personen (of 3 ).
#ivorytowerlivesmatter
pi_38214633
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 22:33 schreef Hyperdude het volgende:
-Waarom specifiek Engeland/York?
Dit klinkt ongetwijfeld heel belachelijk, maar ik weet al vanaf m'n vijftiende ongeveer dat ik meer met Engeland heb dan met Nederland. Ook toen ik er nog niet geweest was. Toen ik eenmaal in York kwam op m'n 18e was het precies wat ik verwachtte. Ik heb ook echt meer met Yorkshire dan met de rest. Ben in London en Bath geweest en vond daar niet zo veel aan, maar York vind ik geweldig en Hull, Whitby, Scarborough vond ik ook ok (al zou ik in de laatste twee niet willen wonen want te klein en dorps). Als ik een jaar niet naar Engeland kan voel ik me dus onrustig (zoals nu, want ik moet afstuderen dus heb geen vakantie geboekt). Ik voel me daar thuis en hier niet.
quote:
-Zie je het als nieuwe kansof als vluchten?
Vluchten zeker niet, maar nieuwe kans is wel overdreven. Ik ga sowieso van de zomer uit huis en werk zoeken, dus een 'nieuwe kans' is het allemaal sowieso wel.
quote:
-Werk, huisvesting en relaties en vrienden allemaal tegelijkertijd nieuw; lijkt mij wel erg veel gevraagd.
Nou ja, zoals ik dus zeg, ik moet sowieso op mezelf en werk zoeken, en ik ben sowieso alleen. Ik ben al drie jaar single en m'n vrienden zie ik dus ook niet heel erg veel en m'n familie komt toch wel op bezoek, of ik nu in Engeland ga wonen of in Nederland blijf maar op een paar uur reizen woon. Alleen zullen ze dan wel willen blijven slapen, maar vooruit.

Verder is hier werken en daar wonen, of hier relaties en daar werken niet echt een optie lijkt me. Je kan zo moeilijk op twee plaatsen tegelijk zijn. Dus voor mij is het sowieso alles of niets, nu of nooit (zo voelt het momenteel een beetje). Ik ben nu op een punt dat ik denk dat ik het relatief makkelijk kan doen. Hoe langer ik blijf hoe moeilijker het wordt denk ik. Ik vind het ook zo zonde om eerst te gaan investeren in een leven hier en het dan allemaal weer 'weg te gooien'. Dan kan ik toch beter gelijk gaan? Terug kan altijd nog. Dat het eerst best moeilijk zal zijn daar ga ik wel vanuit. Je hebt even geen vangnet. Al is het maar dat je nog niemand kent met startkabels als je je koplampen weer hebt laten branden om maar een simpel praktijk voorbeeld te noemen Daar ben ik me dus wel van bewust maar dat heb ik er wel voor over denk ik. Ik denk niet dat ik het type ben dat zich uit eenzaamheid en wanhoop in de Ouse zou verdrinken hoor.

En ja, met z'n tweeŽn of drieŽn emigreren is geen optie, want ik ben alleen en heb de intentie dat nog heel erg lang te blijven.

Het was wel mijn intentie om vanuit Nederland te proberen werk te vinden ja. Er op goed geluk heen gaan en dan maar wat zoeken vind ik wel erg ongeorganiseerd.
Sanity is (not) statistical
pi_38214922
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 22:31 schreef Adik het volgende:
Zonder financiŽle reserve zou ik het sowieso niet doen - met name UK is duur, en als je even een maandje of twee zonder werk (moet) zitten ben je al gauw het dubbele kwijt van hier in NL.

Vertel me wat ja. Ik heb al aardig wat geld aan vakanties geinvesteerd waar mijn collega's me voor gek verklaren omdat zij met een tiende van wat ik uitgeef een week in Spanje zitten.

Die financiŽle reserve is er deels, want evt. kunnen mijn ouders garant staan voor bijv. woonruimte (ik weet niet of het mogelijk is daar gelijk een huis te kopen en of je daar ook iemand garant kunt laten staan? dat zijn dus ook van die dingen waar je mee zit). Ik weet op zich ook wel dat ik met de 5000 euro die ik nu heb niet echt ver kom, maar voorlopig heb ik nog wel even de tijd. Als ik hieraan begin wordt het toch pas eind dit jaar, begin volgend jaar dat ik werkelijk dingen ga regelen.
quote:
Eigen ervaring: ik heb een baan gevonden waarbij ik veel reis (lees: 5 dagen per week door heel europa, en in het weekend thuis). Dat is een aardig alternatief voor het "voorgoed" migreren. Voor europa heb je sowieso een vergunning nodig (UK ervaring heb ik niet)...
Ja, maar het gaat mij dus niet zomaar om 'buitenland' of 'weg van Nederland'. Alhoewel een baan bij het ministerie van buitenlandse zaken me ook gaaf leek, met iedere drie ŗ vier jaar een andere werkplaats, maar daar moest je vloeiend Frans voor spreken en zo'n gebrek aan vastigheid is helemaal niets voor me. Ik heb al moeite om me te hechten aan dingen (plaatsen, mensen) en ik denk dat dat rond blijven reizen daar niet bevorderlijk voor zou werken.

Sowieso houd ik niet van onderweg zijn, daar ga ik alleen maar van stressen. Ik heb nu vijf jaar gestudeerd en moest daarvoor dagelijks op en neer naar Utrecht en ik ben blij dat ik daarvan verlost ben. Vier uur per dag verspillen met reizen is zo niet mijn kopje thee.
Sanity is (not) statistical
  donderdag 25 mei 2006 @ 22:58:52 #9
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_38215014
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 22:26 schreef Maeghan het volgende:
Dankjewel. Google is fijn hoor, maar als iemand gewoon eigen ervaringen heeft hoor ik dat ook graag dus vandaar ook dit topic.
Ik kan je alleen mijn ervaringen vanuit Ierland vertellen en weet niet in hoeverre die schelen met Engeland.

In ieder geval zijn wij begonnen met de beesten in te laten enten tegen rabies. Een en ander vanwege de quarantaine wetten in Engeland en Ierland. Daarna zijn we spullen gaan verkopen in nederland omdat we toch een gemeubileerd huis zouden gaan huren in Ireland. We zijn spullen gaan scheiden, wat is persoonlijk en moet persť mee, en wat kan naar de kringloopwinkel of moet verkocht worden. Na een maand zijn de beesten opnieuw ingeent tegen rabies en weer twee weken daarna is er bloed afgenomen en opgestuurd naar het lab. Weer drie weken later kwam daar de uitslag van binnen en werden ze 'goedgekeurd' qua antistoffen tegen Rabies. Het half jaar wachten ging nu in. (Je mag beesten pas Engeland en Ierland invoeren een half jaar na de bloedafname).

Die tijd hebben we benut om de papieren rompslomp te regelen. Verzekeringen opzeggen, abonnementen opzeggen, aandelen verkopen, lijfrente bevriezen. In de zomervakantie zijn we toen drie weken naar Ierland gegaan om te gaan jobhunten. Dat is gelukt. Ik had binnen een week een baan. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een school voor onze zoon, een huis en zijn teruggekeerd naar NL om de laatste dingetjes te regelen want ik moest 4 weken later beginnen in mijn baan.

We hebben ons uit laten schrijven in NL en zijn vertrokken met een volgeladen auto aan persoonlijke spullen en kleding. 1,5 Dag later zaten we in Ierland, in ons huis, en vierden weekend. Maandag daarop ben ik in mijn baan begonnen.

Dat was het heel in het kort zo ongeveer.
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
SamenzweringstheorieŽn behoren tot de wetenschap van onwetenden
pi_38215265
Misschien kun je op dit forum meer informatie vinden, er zitten volgens mij meer mensen die geemigreerd zijn dan op Fok! http://www.wereldwijzer.nl/
pi_38215369
Had je van tevoren contact gehad met bedrijven of heb je je verdiept in hoeveel werkgelegenheid er was?

Ik ben toch wel blij dat je het vertelt hoor. Dingen als abonnementen opzeggen of zo zou ik rustig vergeten =P

En hoe heb je dat met je auto gedaan? Kun je die gewoon daar houden dan? (mss is dat een hele domme vraag, maar ik heb echt geen idee hoe dat zit...)
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 23:04 schreef _Boo_ het volgende:
Misschien kun je op dit forum meer informatie vinden, er zitten volgens mij meer mensen die geemigreerd zijn dan op Fok! http://www.wereldwijzer.nl/
Thanks!
Sanity is (not) statistical
pi_38215792
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 22:50 schreef Maeghan het volgende:

Dit klinkt ongetwijfeld heel belachelijk, maar ik weet al vanaf m'n vijftiende ongeveer dat ik meer met Engeland heb dan met Nederland. Ook toen ik er nog niet geweest was. Toen ik eenmaal in York kwam op m'n 18e was het precies wat ik verwachtte. Ik heb ook echt meer met Yorkshire dan met de rest. Ben in London en Bath geweest en vond daar niet zo veel aan, maar York vind ik geweldig en Hull, Whitby, Scarborough vond ik ook ok (al zou ik in de laatste twee niet willen wonen want te klein en dorps). Als ik een jaar niet naar Engeland kan voel ik me dus onrustig (zoals nu, want ik moet afstuderen dus heb geen vakantie geboekt). Ik voel me daar thuis en hier niet.
Ik heb echt precies hetzelfde! Ook van ongeveer die leeftijd weet ik dat ik meer met Engeland heb dan met NL, ik was er toen ook nog nooit geweest.
Toen ik er echter een paar jaar later heen ging werd dit gevoel alleen maar versterkt. (dat was in 98) toen ben ik er tot aan vorig jaar september niet meer geweest en het voelde wederom als thuiskomen.
Ik hoop ook ooit te kunnen emigreren maar heb totaal geen idee waar te beginnen.
Ik zal dit topic dan ook geod in de gaten houden.
  donderdag 25 mei 2006 @ 23:18:34 #13
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_38215837
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 23:06 schreef Maeghan het volgende:
Had je van tevoren contact gehad met bedrijven of heb je je verdiept in hoeveel werkgelegenheid er was?
Het barst in Ierland van het werk. Ik had me van tevoren geregistreerd op een Ierse job site en daar mijn CV neergeplant. De dag dat wij in Ierland aankwamen om te gaan jobhunten kreeg ik een telefoontje van een Ierse recruitment agency. Mij werd een baan aangeboden. Na op gesprek te zijn geweest werd ik aangenomen ook nog.
quote:
Ik ben toch wel blij dat je het vertelt hoor. Dingen als abonnementen opzeggen of zo zou ik rustig vergeten =P
Daar zijn ergens op het internet lijstjes voor te vinden, ik ben alleen te lui om te zoeken
quote:
En hoe heb je dat met je auto gedaan? Kun je die gewoon daar houden dan? (mss is dat een hele domme vraag, maar ik heb echt geen idee hoe dat zit...)
Je mag van de verzekering, althans van die van mij, een half jaar in het buitenland rijden zonder enig probleem. Dat hebben we ook gedaan. Inmiddesl is de auto officieel ingevoerd in Ierland, zonder kosten overigens. Je kunt hier kosteloos een Iers kenteken krijgen als je kunt aantonen de autp al langer dan een half jaar in bezit gehad te hebben voordat je naar Ierland verhuist. Hij heeft dus nu een Iers kenteken en is hier ook verzekerd. Met de volledige no-claim.
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
SamenzweringstheorieŽn behoren tot de wetenschap van onwetenden
pi_38216297
Tip voor als je gaat... scan _al_ je officiŽle documenten in en zet ze op een Yahoo-, Hotmail-account o.i.d. Mocht je nl. je documenten verliezen of om een of andere reden in problemen komen, dan kan je naar de nederlandse ambassade stappen, ff op internet inloggen en e.e.a. weer opvragen. Is welliswaar niet helemaal rechtsgeldig, maar het scheelt wel een hoop tijd en gedoe om de ambtelijke molens op gang te krijgen...
  vrijdag 26 mei 2006 @ 08:58:04 #15
70076 Alicey
Miss Speedy
pi_38223204
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 22:12 schreef ElizabethR het volgende:

[..]

York in Engeland!

Verder kun je nogal je licht opsteken door eens flink te googlen
De ambassade wil ook nogal eens uitkomst bieden, als je die schrijft sturen ze meestal een behoorlijk infopakket op met allerlei zaken waar je aan moet denken.
Verkeerd gelezen dus.
  vrijdag 26 mei 2006 @ 09:00:53 #16
70357 Hyperdude
Happiness Is a Warm Gun
pi_38223225
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 23:29 schreef Simpson_Jr het volgende:
Tip voor als je gaat... scan _al_ je officiŽle documenten in en zet ze op een Yahoo-, Hotmail-account o.i.d. Mocht je nl. je documenten verliezen of om een of andere reden in problemen komen, dan kan je naar de nederlandse ambassade stappen, ff op internet inloggen en e.e.a. weer opvragen. Is welliswaar niet helemaal rechtsgeldig, maar het scheelt wel een hoop tijd en gedoe om de ambtelijke molens op gang te krijgen...
Ik ben niet zo security-concious, maar alles op Hotmail knallen vind ik ook niet een fijn idee. Je kan ook gewoon een toeristenkaart EN een paspoort aanvragen. En dan 1 van de 2 goed opbergen. Heb je ook altijd nog een identiteitsbewijs. Overigens hoef je in Engeland geen Ausweis te hebben, die hebben nl. de oorlog gewonnen
#ivorytowerlivesmatter
pi_38231586
Ik zou gewoon kopietjes maken en een setje meenemen en een setje thuis achterlaten.
Sanity is (not) statistical
pi_67301061
Aangezien dit topic bovenaan google komt als je zoekt op emigreren engeland' vroeg ik me af: ben je uiteindelijk nog gegaan of ben je nog steeds in ons koude kikkerlandje?

[ Bericht 3% gewijzigd door jmac op 22-03-2009 19:01:24 ]
pi_67301383
quote:
Op zondag 22 maart 2009 18:44 schreef jmac het volgende:
Aangezien dit topic bovenaan google komt als je zoekt op emigreren engeland in google vroeg ik me af: ben je uiteindelijk nog gegaan of ben je nog steeds in ons koude kikkerlandje?
Hahaha, wat een kick, toch ben ik benieuwd..
pi_67302361
Whehe, toen bestond KAA nog niet zeker.

Ik ben ook wel benieuwd naar de afloop...
Alle eendjes zwemmen in het water. :)
Anatidaephobia is altijd terecht! Wij zijn de beste stalkers...
pi_67337354
Helaas geen spannend antwoord. Ik heb inmiddels al twee jaar een relatie en m'n vriend was hier in procedure voor een verblijfsvergunning toen ik hem leerde kennen en studeerde hier. Daardoor is het een beetje in het water gevallen.

Maar ik wil eigenlijk nog steeds naar Engeland en ik denk ook wel dat ik het ergens in de toekomst ga doen (middellange termijn). Of een internationale baan zoeken, dat lijkt me ook wel wat eigenlijk. Maar liever daar wonen.

Momenteel ben ik even te druk bezig in Nederland, niet zozeer met dingen die me echt binden aan Nederland, maar praktische zaken om mijn toekomstperspectief qua werk te verbeteren. Ik kan nu hier in Nederland geen werk op niveau vinden en heb niet de illusie dat ik in Engeland makkelijker aan werk zou komen - ik heb hier nu de kans om daar wat aan te doen, al gaat het niet zo vlot, dus dat doe ik eerst.

Maar ik moet het ooit gaan doen. Het is voor mij geen optie om hier te blijven. Als ik bijv. een woonprogramma op de BBC kijk, dan zie ik mezelf daar ook wel wonen en eigenlijk zie ik mezelf ook altijd daar als ik aan de toekomst denk. Ik zie mezelf over twintig jaar echt niet in Nederland wonen.
Sanity is (not) statistical
pi_67345621
Ik ben verhuisd naar West-Yorkshire...
hoi!
Ik support gevallen topclubs!
  dinsdag 24 maart 2009 @ 07:26:42 #23
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_67346174
Ik geef dit topic even een slinger naar de buren in KAA daar wonen de experts
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_67403680
quote:
Op dinsdag 24 maart 2009 02:15 schreef Fetai het volgende:
Ik ben verhuisd naar West-Yorkshire...
hoi!
Mag ik bij jou komen wonen?
Sanity is (not) statistical
  woensdag 25 maart 2009 @ 20:39:40 #25
129292 LXIV
misdunker
pi_67406818
quote:
Op maandag 23 maart 2009 20:58 schreef Maeghan het volgende:
Helaas geen spannend antwoord. Ik heb inmiddels al twee jaar een relatie en m'n vriend was hier in procedure voor een verblijfsvergunning toen ik hem leerde kennen en studeerde hier. Daardoor is het een beetje in het water gevallen.

Maar ik wil eigenlijk nog steeds naar Engeland en ik denk ook wel dat ik het ergens in de toekomst ga doen (middellange termijn). Of een internationale baan zoeken, dat lijkt me ook wel wat eigenlijk. Maar liever daar wonen.

Momenteel ben ik even te druk bezig in Nederland, niet zozeer met dingen die me echt binden aan Nederland, maar praktische zaken om mijn toekomstperspectief qua werk te verbeteren. Ik kan nu hier in Nederland geen werk op niveau vinden en heb niet de illusie dat ik in Engeland makkelijker aan werk zou komen - ik heb hier nu de kans om daar wat aan te doen, al gaat het niet zo vlot, dus dat doe ik eerst.

Maar ik moet het ooit gaan doen. Het is voor mij geen optie om hier te blijven. Als ik bijv. een woonprogramma op de BBC kijk, dan zie ik mezelf daar ook wel wonen en eigenlijk zie ik mezelf ook altijd daar als ik aan de toekomst denk. Ik zie mezelf over twintig jaar echt niet in Nederland wonen.
Als je het niet gedaan hebt toen alle seinen op groen stonden, dan zul je het nu helemaal nooit meer doen!
Liberals are acting like Trump is going to kill all the gays, make slavery legal again, and take away women's rights...
Like he's a Muslim or something.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')