abonnement Unibet Coolblue
pi_37912639
Goeiedag!

Voodat ik deze vraag bij de gemeente neerleg wil ik hem graag eerst even hier stellen. Ik ben voornemens een nieuwe woning met grond te kopen waar een agrarische bestemming op zit. Om geen risico's te lopen wil ik hier ook een agrarisch bedrijf starten (op zeer kleine schaal). Nu heb ik enkele ideeen maar vraag me af in hoeverre dat als agrarisch gezien zal worden. Graag jullie mening/visie:

- Bemiddeling in agrarisch personeel
- In- en verkoop van gebruikte agrarische machines, gereedschap en materiaal
- ICT-adviesbureau voor de agrarische sector (automatiseren van een agrarisch bedrijf)

Als jullie andere suggesties hebben voor een agrarisch bedrijf waarbij geen dieren gehouden worden en geen gewassen verbouwd worden dan hoor ik het graag!
  woensdag 17 mei 2006 @ 13:11:02 #2
23571 Shivan
Rotzooi op me buro
pi_37913423
Kan je niet een eenmanszaak die zich verhuurd aan agrarische bedrijven voor diensten ?

hoef je ook niks te doen want het verhuren komt er niet van?
Judoka
pi_37914053
Moet je bij zo'n bestemming ook niet wat agrarisch gaan doen? Dus geen dienstverlening zoals jij hierboven in je voorbeelden noemt...
Het enige dat rijmt op Niels is (spoor)biels...
pi_37916380
Bemiddeling in agrarisch personeel: markt is behoorlijk verzadigt. De agrarische bedrijfsverzorging heeft er al last van. Ze kunnen de mensen die ze in vaste dienst hebben in de wintermaanden niet kwijt omdat er ook polen zijn die dit werk doen en het aanbod van werk laag is. Ondertussen moeten hun mensen wel doorbetaalt worden. Wat wil je precies want de indruk die ik heb is dat er voornamelijk gebrek is aan mensen die met varkens en kippen om kunnen gaan. Als je de tuinbouw in wil, zou ik duitse polen aannemen.

Maar om heel eerlijk te zijn, ik denk niet dat je kunt concurreren met een reus als AB, zeker AB Oost (doen Gelderland, Overijssel en Drenthe). Ze praten al over het samenvoegen van alle AB organisaties, en dan is er geen poot tussen te krijgen. Ze hebben concurrerende prijzen, goeie krachten werken graag voor AB en zoveel werk is er gewoon niet te doen.

En inderdaad, dit is dienstverlening. Agrarische grond zul je toch echt moeten verbouwen of laten begrazen wil je er een bedrijf op zetten.

Gebruikte agrarische machines, ook lastig want de meeste boeren hebben hun vaste adressen voor hun materiaal. Bovendien: gebruikte machines vinden niet echt gretig aftrek nu de economie aantrekt. Boeren hebben nog altijd het liefst een dure splinternieuwe trekker als het financieel haalbaar is.

ICT-adviesburo: er zijn niet veel boerenbedrijven die geautomatiseerd moeten worden. Melkrobots zijn al geautomatiseerd door de fabrikanten, plantjes stekken, paprika's en komkommers zijn ook niet echt geautomatiseerde toepassingen van. Alleen simpele dingen die met timers werken, zoals bewatering en noem maar op.

Mijn advies: solliciteer bij de agrarische bedrijfsverzorging op kantoor. Ze hebben (zeker bij een grote jongen als AB Oost in Huissen, Rijssen, Beilen en Dronten) heel wat leuke banen. Alleen is het geen leuk bedrijf om voor te werken.
pi_37916536
Wellicht is mijn insteek niet geheel duidelijk.

Ik zou graag een woning+grond willen aankopen waar nu een agrarische bestemming op ligt. Ik zou graag de agrarische bestemming willen behouden ivm de voordelen ten aanzien van vergunningen en m2-bijgebouwen. Ik heb reeds een bedrijf in de ICT en zou eigenlijk (liefst fictief) een bedrijf willen ontplooien om de gemeente te doen geloven dat er agrarisch ondernomen wordt. De ideeen hoeven wat mij betreft absoluut niet haalbaar te zijn. Een klein verlies leiden per jaar is geen enkel probleem. De voordelen van de agrarische bestemming zijn voor mij groter.

Mocht iemand nog ideeen hebben dan hoor ik het graag!
  woensdag 17 mei 2006 @ 14:51:34 #6
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_37916745
Zet bonzaiboompjes of wat kerstbomen neer en huur 2x per maand een uurtje of twee een tuinman die ze in orde houdt.
Vampire Romance O+
pi_37916812
Dan is kerstbomen een goed idee.
pi_37918642
m2 bijgebouwen...hmmm... een slakkenfarm... mega hal bouwen en er 5 slakjes in zetten..beetje groenvoer en vochtig houden.. waarom maar 5? Tja, de arme beestjes moeten toch de ruimte hebben he
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')