Ja mensen, welkom in BrauN's kookrubriek. Vandaag gaan we een verse bolus koken.
Wat zeg je nu, gekkie!? Een drol koken! Dat zeg ik! Doof hoerenkind!
Sorry.
Doe wel een beetje water in de pan, anders gaat het natuurlijk meteen aanbakken. Je moet 'm op groot vuur zetten, zodat ie gelijk keihard gaat koken. Na een tijdje moet je 'm wel uit elkaar roeren, zodat de stront zich goed door het water verspreid. Zodra het gaat verdampen komen er heerlijke aroma's vrij en zal je hele huis verrukkelijk ruiken.
Het is wel raadzaam om af en toe te roeren. Een 'kennis' van mij deed dat dus niet en het resultaat is een bruine rand in de pan, die je er waarschijnlijk met moeite uit krijgt.
De persoon in kwestie heeft er, alszijnde een echte held, zijn vingertje ingestoken en die afgelikt. Of het lekker was weet ik niet, want hij moest direct kotsen dus konden we 'm niet goed verstaan.
Bekijk onderstaande afbeelding maar eens en misschien wordt u enthousiast. Heeft u vragen? Schroom niet en stel ze!