De conversatie die in een ander topic erop volgde (ook leuk om erbij te pakken) :quote:Op zondag 30 oktober 2005 13:43 schreef gimme.shelter het volgende:
Laat ik nou net die pinda hebben overgeslagen!!!
We kwamen om kwart voor acht aan bij De Librije met onze zoon en een dispuursgenoot van hem (die als lunchkok in Amsterdam een bijbaantje heeft en altijd kookt voor het dispuutshuis; vandaar dat het mij leuk leek om hem uit te nodigen); we werden door twee man buiten ontvangen ("daar ben u weer!"). Jas aangenomen en naar beneden de keuken in. Het interieur is erg modern geworden, veel zwart wit. Wel mooi; maar echt anders dan de vorige keer. Toen we de keuken binnenkwamen kregen we een hand van Jonnie Boer en hij heette ons welkom. Er werd direct gevraagd of we tijdens het wachten op de andere gasten (twee collega's van me, vrouw van collega, mijn beste vriendin en haar zus en zwager) een glas champagne wilden. Om acht uur was iedereen van ons gezelschap binnen en begonnen we aan het aperitief (7x witte wijn (vina santa ines), 1x kir en 1 campari). Voor iedereen lag er een broodje klaar met een kommetje olijfolie en boter. Bij iedere gang kregen we een ander broodje geserveerd.
Mijn eerste amus was een eitje met koffie en nootmuskaat. Errug lekker en prachtig geserveerd op een wat Japans aandoend grijs vierkant bordje. (ik schrijf maar gewoon op wat ik me nog herinner).
Omdat ik iedereen had uitgenodig ben ik maar met mijn rug naar de keuken gaan zitten, zoadt de anderen een beter uitzicht op de keuken hadden. Dat vond ik met name voor Youri (de kokende vriend van mijn zoon) leuk.
De asbakken kwamen op verzoek van Youri meteen op tafel! Daarna kwam Jonnie Boer aan onze tafel staan om te vragen of iemand iets echt niet lustte en hoevel gangen hij voor ons mocht maken. Hij zei ook dat we gewoon mochten rondlopen in de keuken en hem allles mochten vragen. Toch doe je dat niet zo gemakkelijk; ik had toch wat schroom (ligt helemaal aan mij) want die mensen zijn heel hard aan het werk, die wil je niet graag voor de voeten lopen. Na enig overleg kwamen we uit op 5 gangen. Therese vroeg of we de wijnkaart wilden bekijken (ja graag!) maar we hebben gekozen voor het wijnarrangement. Dat kostte voor tien man 650 euro; en er werd doorgeschonken, niet normaal meer! Ik zie nu op de nota dat we ook 10 flessen plat water hebben gebruikt. De Librije heeft eigen water.
Tweede amuse was de inderdaad befaamde lolly van eendenlever. Die hadden we vorige keer ook gehad en was weer heerlijk, alhoewel het een enigszins raar gezicht blijft...volwassenen aan de lolly. Moest weer denken aan Johan Cruijff toen hij met gestopt was met roken.
De lekkerste amuse vond ik toch het halve eitje met artisjok, boleten en krokante boerenkaas (dat lag er als een korstje bovenop).
Als laatste kreeg ik de rode kool met de sjalottencompote.
Daarna gingen we aan het menu. Alles was gewoon zooo lekker!! Na de tweede gang ( de zeebaars) zijn we een rondje door de keuken gaan lopen. De keuken is niet erg groot er was een man of zes aan het werk. Het viel me op dat er heel stil gewerkt werd, geen hard gepraat, al helemaal geen geschreeuw, niets van dat alles. Jonnie Boer vertelde dat hij daar een bloedhekel aan heeft.
Het lekkerste gerecht van de avond vond ik de kabaljauwrug met slakjes, aardpeer en truffel. Toen de borden bij Jonnie doorkwamen stond mijn man naast hem en met een simpel afkeurend handgebaar van Boer werd 1 bord verwijderd en vervangen door een ander. Gewoon een wegwerpgebaar, zonder woorden of ophef.
Tegn half elf ,elf uur was de keueknbrigade klaar en kwamen er flesjes bier te voorschijn voor de mannen. Ze hebben daarna echt heel lang schoongemaakt!!
Tegen een uur waren we klaar met de desserts en de digestieven. We hebben meteen weer gereserveerd voor tien man in de keuken, 14 juli!!
Wij zijn toen naar ons hotel gestrompeld (was gelukkig dichtbij zeg). Mijn zoon en zijn studievriend zijn nog langer gebleven. Ze hebben een rondleiding gekregen door het restaurant, want daar is het interieur ook vervangen; ze hebben nog meer gedronken en Youri heeft nog wat lectuur mee naar huis gekregen.
Oh ja, we werden bediend door een hele aardige jongen van een Hotelschool (weet niet meer welke). Hij deed het heel goed, had af en toe wat moeite om de gesprekken te onderbreken om alle gangen aan te kondigen, maar dat lag puur aan ons.
Al met al een hele ervaring; vorige keer aten we in het resaturant en dat is toch anders. Het is in het restaurant al informeel, maar in de keuken is het helemaal los! Er zaten ook maar twee mannen in jasje/dasje maar die gingen snel uit (toen mijn man dat in Brussel bij Villa Lorraine deed werd hij direct terechtgewezen). Enige nadeel van in de keuken eten is dat het er wat warm is maar alla!!
Ik kan het echt iedereen aanraden voor 194 euro p.p. heb je een prachtige avond!!
Voorlopig hoef ik even niet meer uit eten; kan alleen maar tegenvallen hierna!
Kortom het was top!!
quote:Op zondag 30 oktober 2005 16:44 schreef Bluezz het volgende:
Wauw, wat een ervaring g.s.
*zet librije in de keuken eten op lijstje van wensen erbij*
Klinkt echt top!
quote:Op zondag 30 oktober 2005 20:42 schreef SHE het volgende:
Wat een heerlijke recensie ! Precies zoals ik de Librije ken.
Ik denk met weemoed terug aan de tijd dat ik in Zwollywood woonde, toen was de stap er naartoe veel makkelijker.
Nu ik in R'dam ben ik sneller geneigd naar antwerpen te karren dan naar Zwolle . Stom eigenlijk.
Leuk dat je het naar je zin hebt gehad...en hopelijk voor de twijfelaars een boost om toch te gaan.
Ok, het is niet goedkoop, maar kwaliteit kost een paar centen..Wat ik zo bijzonder vind aan de Librije is de enorme ongedwongen sfeer, de eerlijke keuken en de lekker platte kaart. Los van het stelselmatig gebruik van seizoensprodukten...
quote:Op zondag 30 oktober 2005 21:42 schreef golfer het volgende:
Bluezz en ik houden ons aanbevolen, als je het ook leuk lijkt.
quote:Op zondag 30 oktober 2005 21:57 schreef gimme.shelter het volgende:
Lijkt me heel leuk!! Van harte welkom, we hebben gewoon maar meteen gereserveerd voor tien man; komt wel vol!!
quote:Op zondag 30 oktober 2005 22:34 schreef golfer het volgende:
We hebben de datum alvast in de agenda genoteerd.
quote:Op zondag 30 oktober 2005 22:55 schreef gimme.shelter het volgende:
We zien jullie 14 juli tussen half acht en acht in de keuken bij Jonnie en Therese!
En daarvoor mailen we nog wel. Leuk!!
quote:Op maandag 31 oktober 2005 00:44 schreef Bluezz het volgende:
Pfoe, het is wel kort dag maar ok
Het lijkt me echt een belevenis!
quote:Op maandag 31 oktober 2005 08:37 schreef Euc- het volgende:
Kun je daar 16 juli geen 11 mensen van maken?
Nogal verkeerd gelezen, ik zou 14 juli ook érg graag meewillen
quote:Op maandag 31 oktober 2005 12:26 schreef Euc- het volgende:
Ja wie weet, Bluezz en Golfer, ik, Chielus? Misschien krijgen we karper ook nog wel mee
quote:Op maandag 31 oktober 2005 16:31 schreef gimme.shelter het volgende:
Met dit kleine clubje kunnen we gewoon de 14e juli. Als er echt meer mensen meewilen moeten we ergens in het najaar gaan!
En nou sparen!
Dat klinkt goedquote:Op vrijdag 28 april 2006 02:18 schreef golfer het volgende:
Oh, en we zitten dus aan die lange tafel in de keuken bij de koks en niet in het restaurant-gedeelte.
Blijven slapen is wel zo handig ja, sjonge wat kwamen we daar teut vandaan zeg de laatste keer.quote:Op vrijdag 28 april 2006 08:46 schreef Bluezz het volgende:
Dat is te hopen zeg, er zit een deeltje vak. geld van me in
En we maken er meteen een gezellig weekendje Zwolle van.
Ja, zulke dingen komen zeker voor, maar dat verwacht je gewoon niet in de Librije.quote:Op vrijdag 28 april 2006 15:15 schreef Bluezz het volgende:
Oeps, dat is idd niet netjes zeg
Dit soort dingen komen natuurlijk voor, heb ze zelf ook wel eens meegemaakt.
Het hoort in ieder geval wel in dit topic thuis natuurlijk
Gelukkig was het eten op zich ok.
Ik denk ook dat het een uitzondering was hoor . Ben wel benieuwd naar de recensie.quote:Op vrijdag 28 april 2006 15:15 schreef Bluezz het volgende:
Oeps, dat is idd niet netjes zeg
Dit soort dingen komen natuurlijk voor, heb ze zelf ook wel eens meegemaakt.
Het hoort in ieder geval wel in dit topic thuis natuurlijk
Gelukkig was het eten op zich ok.
Dat werd er letterlijk bij gezegd. Dat was mijn punt ook. Het gebeurt wel vaker dat er een cocktail als aperitief wordt aangeboden die dan achteraf vrij kostbaar zijn . Maar hiervan was ik overtuigd dat dat dan gratis zou zijn.quote:Op vrijdag 28 april 2006 15:32 schreef Gert het volgende:
Niet bepaald sjiek, dat er überhaupt geprobeerd wordt om te onderhandelen over het aantal gangen, zeker niet als de wensen van tevoren al zijn doorgegeven.
Als er letterlijk bij gezegd werd dat de champagne als "een pleister op de wonde" geschonken werd, dan is het zwaar niet in de haak om die vervolgens wel op de rekening te zetten.
Ben er persoonlijk ook niet zo van gediend. Haalt de ontspannenheid een klein beetje weg.quote:Nu is mijn ervaring sowieso bij de 'betere' restaurants dat er gewoekerd wordt met die "aperitiefjes" en het vele dure water dat ze maar in up-tempo blijven bijschenken. Ook bij de Librije, al kan het nog veel schaamtelozer.
Ik houd niet van dergelijke truckjes.
Oh, ik begrijp ook wel dat zulke grapjes op een gegeven moment niet meer leuk zijn. Voor mij is de lol er ook redelijk af als mensen mij "Aretha Franklin" noemen.quote:p.s. dat er niet gelachen wordt om zo'n flauwe en belegen vissticks-grap, daar kan ik 100% inkomen. Ze krijgen daar natuurlijk wekelijks wel wat "naamgenoten van de chef" over de vloer die leuk willen doen door een hamburger o.i.d. te bestellen
Jee, das wel heel ergquote:Op vrijdag 28 april 2006 13:50 schreef arithaterhorst het volgende:
Toen uiteindelijk de rekening kwam, stond er ook nog extra op voor wijn. Wij hadden een wijnarrangement en volgens hun zeggen hebben wij meer genomen dan in het arrangement zat. Er was een stel dat wat meer had gedronken, maar ook mensen die minder op hadden. Ook bleek toen dat de champagne gewoon op de rekening stond. Maar helaas, voor rede vatbaar waren ze niet. De dag erop hebben we nog een keer gebeld, en toen nog steeds niet.
O áls dat zo is hou ik me aanbevolen!!quote:Op zondag 30 april 2006 21:24 schreef Bluezz het volgende:
Aankomende week gooi ik er even een mail uit richting gimme.shelter
Mss zijn er nog plaatsjes vrij Dude!
Dadelijk heb ik al mijn afspraken voor niks gecancelledquote:Op maandag 1 mei 2006 22:34 schreef Bluezz het volgende:
Mail verstuurd
(ik voelde de hete adem van Euc in mijn nek)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |