abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 27 juli 2006 @ 09:07:49 #276
27148 raimen
SPEED IS SWEET
pi_40228493
Die Trainspotter heeft het zo slecht

Hele mooie foto's
Was van plan ook een keertje naar Italie te gaan. Maar dat is dus wel aan te raden?
Bruno....Ik zal je missen vriend
To Protect and to Serve
U wilt werkruimte... prima...:Barry...Vast.
Toezicht is gezond!
pi_40233995
damn, ik wordt hier echt jaloers ..

heb ook wel een beetje gemountainbiked in mijn vakantie, maar was niet zo heel erg leuk, was een weekendje weg in Center Parks Loohorst (vlakbij America en Horst). En daar had je bossen, waar ik de naam even van kwijt ben, maar mountainbiken daar is beetje af te raden.

Kan ook wel een beetje door mijn mountainbike komen, gehuurd van Center Parcs, en het zadel schoof steeds naar beneden. . En er waren echt onmogelijke klims in die bossen, TE steil, en dan in mul zand, oftewel als je probeerde te trappen, schoof je achterwiel al weg..

Als iemand nog op fietsvakantie wil ofzo, dan raad ik ook aan om naar Noorwegen te gaan, heel erg rustig, wel iets duurder maar de natuur daar is echt (op fotos van een vriend gezien dus)
  donderdag 27 juli 2006 @ 16:02:32 #278
2764 Trainspotter
Nu mèt goedkope zonnebril
pi_40240920
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 15:35 schreef -skippybal- het volgende:
Ja en alles ook smal en vaak klote wegen. Vaak denk je in zo'n klim gewoon van "hé lekker zeg, eventjes 9%
Inderdaad ja. Het gravel is heel grof en alles onder de 10% ga je als uitrusten zien .
quote:
Ik heb daar oa de Stelvio, Gavia, Mortirolo en de Fuori gedaan. Die laatste maakt z'n naam ook lekker waar.
Mooi man! Ze staan ook allemaal op mijn verlanglijstje. De Stelvio ziet er zo ontzettend mooi uit:

quote:
De Scanupio.reken ik niet tot m'n voltooide klimmen want ik moest daar te vaak afstappen. Achterwiel ging zowat bij elke trap wegslippen, en op sommige stukken gewoon je meeste kracht kwijt zijn om je voorwiel op de grond te houden.
Da’s wel herkenbaar ja. Je moet welhaast met je kin op het stuur rijden om niet een ongewenste wheely te maken. Dat, terwijl je eigenlijk al je energie in het trappen wilt stoppen. En dat moet je vervolgens weer gedoseerd doen, anders slipt je achterwiel weg. Maar uiteindelijk is het wel super als je weer boven bent .
quote:
Maar in Italië is het wel mooier klimmen dan die laffe Franse bergjes
In elk geval zwaarder. De gravelklims in Frankrijk, zoals de Furfande reken ik ook wel tot de mooiste en zwaarste die ik heb gedaan.



Beklimmingen als de Alpe d’Huez zijn alleen maar interessant door hun geschiedenis, maar verder heb ik daar weinig lol aan beleefd. De Izouard, Galibier en Agnel vind ik trouwens ook best mooi.
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 17:14 schreef Gripper het volgende:
Hee, je laatste foto, de tre cima. (3 vingers)
Ah, het betekent dus 'vingers'! Ik heb de Duitse benaming 'Zinnen' nog opgezocht in een woordenboek, maar daar stond het niet in om de een of andere reden. Ik heb me de hele vakantie afgevraagd wat het nou toch kon zijn .
quote:
Het plan is om daar over 3 weken bovenop te zitten, er loopt een klimroute over alle 3 de vingers heen (naar boven, abseilen, naar boven abseilen enz... )
Mountainbike blijft helaas thuis dit jaar, maar ik vul m'n vakantie wel met klimmen
Da's super zeg! Die wanden zijn zo indrukwekkend. Zeshonderd meter hoog is de grootste geloof ik hè? Echt schitterend daar. Jammer dat je er maar heel beperkt mag fietsen. Er lopen daar de meest waanzinnige trails naar beneden, maar die zijn helaas allemaal verboden terrein voor bikers.
quote:
Op donderdag 27 juli 2006 09:07 schreef raimen het volgende:
Die Trainspotter heeft het zo slecht Hele mooie foto's. Was van plan ook een keertje naar Italie te gaan. Maar dat is dus wel aan te raden?
Ik mag niet klagen nee . Zeker aan te raden. Al vermaak ik overal wel waar hoogtemeters zijn te maken.
quote:
Op donderdag 27 juli 2006 12:28 schreef Fentoozler het volgende:
Als iemand nog op fietsvakantie wil ofzo, dan raad ik ook aan om naar Noorwegen te gaan, heel erg rustig, wel iets duurder maar de natuur daar is echt (op fotos van een vriend gezien dus)
Dat is zeker mooi ja. Ik heb daar eens met een paar vrienden in een busje rondgetoerd. Natuurlijk wel mijn bike meegenomen, om de legendarische Trollstigen te bedwingen.



  donderdag 27 juli 2006 @ 16:14:46 #279
130803 Gripper
Get a grip
pi_40241422
quote:
Op donderdag 27 juli 2006 16:02 schreef Trainspotter het volgende:
Ah, het betekent dus 'vingers'! Ik heb de Duitse benaming 'Zinnen' nog opgezocht in een woordenboek, maar daar stond het niet in om de een of andere reden. Ik heb me de hele vakantie afgevraagd wat het nou toch kon zijn .
[..]

Da's super zeg! Die wanden zijn zo indrukwekkend. Zeshonderd meter hoog is de grootste geloof ik hè? Echt schitterend daar. Jammer dat je er maar heel beperkt mag fietsen. Er lopen daar de meest waanzinnige trails naar beneden, maar die zijn helaas allemaal verboden terrein voor bikers.
Mooi hè!!!

Inderdaad ja, routes op de drei zinnen variëren van 300 tot bijna 600 meter, en in alle moeilijkheidsgraden. www.summitpost.org is een leuke site, waar zowat alle bergen ter wereld opstaan, en er is een aparte pagina voor de drei zinnen:
http://www.summitpost.org(...)edo-drei-zinnen.html

Eigenlijk zijn er nog wel meer "vingers" , maar de drie grootste hebben de naam bepaald. Verder zijn er nog wat kleine piekjes en pukkeltjes.

Foto's op summitpost zijn ook geweldig! Als je dat ziet ga je waarschijnlijk bijna begrijpen waarom bij mij mountainbiken van de 1e naar de 2e plaats is gezakt qua favoriete tijdsbesteding.... Niet dat ik niet meer zo graag fiets, maar de voldoening van een plek kunnen bereiken waar je echt alleen maar te voet kunt komen is zo enorm groot, het is gewoon verslavend
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 27 juli 2006 @ 16:37:40 #280
2764 Trainspotter
Nu mèt goedkope zonnebril
pi_40242345
quote:
Op donderdag 27 juli 2006 16:14 schreef Gripper het volgende:
www.summitpost.org is een leuke site, waar zowat alle bergen ter wereld opstaan, en er is een aparte pagina voor de drei zinnen.
Die foto's . Schitterend hoe zo'n berg kan veranderen onder het invloed van het licht. Op Wikipedia had ik ook al het een en ander over de geschiedenis van de vingers gelezen.
quote:
Als je dat ziet ga je waarschijnlijk bijna begrijpen waarom bij mij mountainbiken van de 1e naar de 2e plaats is gezakt qua favoriete tijdsbesteding.... Niet dat ik niet meer zo graag fiets, maar de voldoening van een plek kunnen bereiken waar je echt alleen maar te voet kunt komen is zo enorm groot, het is gewoon verslavend
Dat wringt bij mij ook wel eens. Met de mtb kun je nu eenmaal niet overal komen. Klimmen is wat betreft puurder. Het lijtk me dat je echt het gevoel hebt dat je de berg hebt overwonnen. Staat echter tegenover dat je actieradius op de fiets groter is en ik afdalen op de bike vele malen leuker vind dan afdalen te voet. En abseilen duurt te kort . Daarnaast vind ik fietsen gewoon een prettige manier van (voort)beweging. Ik reed vanmiddag op m'n stadsfiets door Den Haag, daar kan ik al heel vrolijk van worden .
pi_40251360
wie doet hier aan mee? ik ga er aan meedoen, hele vakantie mooi beetje conditie op doen en dan mooi ff knallen daar
  vrijdag 28 juli 2006 @ 08:17:00 #282
2764 Trainspotter
Nu mèt goedkope zonnebril
pi_40260894
quote:
Op donderdag 27 juli 2006 21:52 schreef The_S het volgende:
wie doet hier aan mee? ik ga er aan meedoen, hele vakantie mooi beetje conditie op doen en dan mooi ff knallen daar
Holten is op zich wel een mooi rondje. Ik heb me gisteren aangemeld, maar ik weet nog niet of ik meedoe. Waarschijnlijk rijd ik dit jaar voor wat betreft XC alleen nog het NK en de twee resterende wedstrijden voor de Beneluxcup, in Genk en Kuinre.
pi_40422101
Hodver! ik wist niet eens dat dit topic bestond

Even voorstellen dan maar... ik ben dus jaguar

Momenteel berijd ik dit apparaat.

Frame: Haki takkie frame,
Afmontage: Deore afgemonteerd (deels LX )
Vork: Rock Shox judy J3 met lockout.
Framedemper: Rst 58
vorige week m'n achterdemper naar de klote gereden helaas
dus gelijk ff een nieuwe besteld, want zo'n soppige achterveer fietst echt rot.

hoop dat ik em snel binnen krijg
ijsbergvla
pi_40424563
wederom tvp
pi_40601099
Zo, heb in een weekje tussen het werken door 250 km gefietst tussen de Limburgse heuvels. Heerlijk mooie snelle afdalingen en zelfs de modder komt een beetje terug. Jammer dat hier in Enschede geen echte klimmetjes zijn.... .

Ben zaterdag ook gaan kijken naar het NK mountainbiken in Noorbeek, wel erg jammer dat je niet langs de route kon lopen maar alleen echt kon kijken bij de asfalt stukken.
Komt keesje bij de leraar: "Meester, ik word gepest, iedereen noemt me schele keesje"
Waarop de leraar antwoordt: "Wat kan jou dat nou schelen keesje ?"
_o_
pi_40619789
Even als complete n00b..

Ik fiets alweer 2 jaar rond op een 'stations fiets' nadat mijn mtb gestolen is. Nu word het wel eens tijd voor een nieuwe fiets en het liefst wil ik toch weer een mtb, simpel weg omdat ik het fietsen op een mtb leuker vind dan op een stadfiets en ook de mogelijkheid hebt even van het pad af te gaan zonder je spatborden te verliezen, dat het op het fietspad misschien wat zwaarder fietst is niet echt een bezwaar.

Nu heb ik vrij weinig verstand van mtb's, en welke merken ik beter kan vermijden. Een vriend van mij heeft een, voorgeveerde, fiets van het merk matra, ongeveer een jaar oud (en zag er opzich nog goed uit terwijl hij m toch dagelijks gebruikt, iig geen roest of cheapass zooi die eraf valt) Dus op zijn aanraden even hun site bekeken. Mijn budget is zo'n 250 a 300 euro, en dan blijkt een volgeveerde mtb met 'gewone' schijfremmen zelfs al mogelijk te zijn (http://www.matrabike.nl/shop/bike.ASP?VID=Phantom bijvoorbeeld) maar ik weet dus niet of dat niet wat te hoog gegrepen is voor dit budget. Nu zien die schijfremmen er opzich wel tof uit maar als ze minder goed werken dan standaard v-brakes vraag ik me af of het veel zin heeft.

Heeft er iemand advies ?
pi_40620147
quote:
Op dinsdag 8 augustus 2006 20:11 schreef Robin__ het volgende:
Even als complete n00b..

Ik fiets alweer 2 jaar rond op een 'stations fiets' nadat mijn mtb gestolen is. Nu word het wel eens tijd voor een nieuwe fiets en het liefst wil ik toch weer een mtb, simpel weg omdat ik het fietsen op een mtb leuker vind dan op een stadfiets en ook de mogelijkheid hebt even van het pad af te gaan zonder je spatborden te verliezen, dat het op het fietspad misschien wat zwaarder fietst is niet echt een bezwaar.

Nu heb ik vrij weinig verstand van mtb's, en welke merken ik beter kan vermijden. Een vriend van mij heeft een, voorgeveerde, fiets van het merk matra, ongeveer een jaar oud (en zag er opzich nog goed uit terwijl hij m toch dagelijks gebruikt, iig geen roest of cheapass zooi die eraf valt) Dus op zijn aanraden even hun site bekeken. Mijn budget is zo'n 250 a 300 euro, en dan blijkt een volgeveerde mtb met 'gewone' schijfremmen zelfs al mogelijk te zijn (http://www.matrabike.nl/shop/bike.ASP?VID=Phantom bijvoorbeeld) maar ik weet dus niet of dat niet wat te hoog gegrepen is voor dit budget. Nu zien die schijfremmen er opzich wel tof uit maar als ze minder goed werken dan standaard v-brakes vraag ik me af of het veel zin heeft.

Heeft er iemand advies ?
geen matra/volgeveerde fiets van 300 euro kopen.
zoals het potje thuis poept, poept het nergens
_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*
ACWW NWFC id: 2921-2609-9160 nick: tbone Town: Finetown
Fiets
pi_40621323
Schijfremmen voor in de stad?
'The Less you know, The more you believe'
  dinsdag 8 augustus 2006 @ 21:10:48 #289
102177 fs180
ik rem voor katten
pi_40621873
iemand ervaring met hardrock pro (disc) van specialized
pi_40641404
quote:
Op dinsdag 8 augustus 2006 20:20 schreef kareltje_de_grote het volgende:

[..]

geen matra/volgeveerde fiets van 300 euro kopen.
Reageer dan niet.. argumenten, alternatieven?
pi_40641480
quote:
Op dinsdag 8 augustus 2006 20:54 schreef juliusbackpacking het volgende:
Schijfremmen voor in de stad?
Dat is geen eis.. ziet er wel leuk uit maar als v-brakes beter zijn hoef ik ze niet te hebben. Ik had alleen niet verwacht ze al te vinden op een fiets met die prijs. Echt aldi kwaliteit dus?
pi_40641828
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 13:20 schreef Robin__ het volgende:

[..]

Reageer dan niet.. argumenten, alternatieven?
argumenten: een volledig geveerde MTB van 300 euro is slecht omdat er goedkope flut onderdelen op zitten.
alternatieven: koop geen volledig geveerde MTB onder de 1000 euro.

zo'n volledig geveerde MTB mag eigenlijk geen MTB genoemd worden omdat ermee crossen gewoon af te raden is. Als je er een beetje mee in de stad wilt gaan showen kan het best maar verwacht er gewoon niets van.
zoals het potje thuis poept, poept het nergens
_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*
ACWW NWFC id: 2921-2609-9160 nick: tbone Town: Finetown
Fiets
pi_40642125
quote:
Op dinsdag 8 augustus 2006 20:54 schreef juliusbackpacking het volgende:
Schijfremmen voor in de stad?
In de stad krijg ik mijn banden al met V-Brakes geblokkeerd
  woensdag 9 augustus 2006 @ 13:51:29 #294
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_40642479
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 13:41 schreef Geqxon het volgende:

[..]

In de stad krijg ik mijn banden al met V-Brakes geblokkeerd
Blokkeren is ook geen kunst, doseren daar gaat het om (en natuurlijk remkracht onder alle omstandigheden).
pi_40642958
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 13:33 schreef kareltje_de_grote het volgende:

[..]

argumenten: een volledig geveerde MTB van 300 euro is slecht omdat er goedkope flut onderdelen op zitten.
alternatieven: koop geen volledig geveerde MTB onder de 1000 euro.

zo'n volledig geveerde MTB mag eigenlijk geen MTB genoemd worden omdat ermee crossen gewoon af te raden is. Als je er een beetje mee in de stad wilt gaan showen kan het best maar verwacht er gewoon niets van.
Onder de 1000 euro Ok als dat je advies is zullen we dat maar gelijk vergeten.. alleen voorvering ook geen aanrader zeker? Ik ben opzich best van plan er later nog meer geld in te steken.. maar ik heb met een paar weken dus wel een fiets nodig, is het mogelijk een redelijk fatsoenlijk frame + toebehoren te kopen en daar dan later eventueel nog voorvering aan toe te voegen? Mn budget is trouwens nog wel iets rekbaar boven de 300 op dit moment.. maar niet heel ver
pi_40643595
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 14:05 schreef Robin__ het volgende:

[..]

Onder de 1000 euro Ok als dat je advies is zullen we dat maar gelijk vergeten.. alleen voorvering ook geen aanrader zeker? Ik ben opzich best van plan er later nog meer geld in te steken.. maar ik heb met een paar weken dus wel een fiets nodig, is het mogelijk een redelijk fatsoenlijk frame + toebehoren te kopen en daar dan later eventueel nog voorvering aan toe te voegen? Mn budget is trouwens nog wel iets rekbaar boven de 300 op dit moment.. maar niet heel ver
http://www.12gotrading.nl/?page=record&id=945&orderby=sub_soort

Best een aardig fietsje, niet echt super maar als je er niet te wild mee gaat crossen kan het er best even mee door. Voordeel is dat je een redelijk frame hebt, waarvan het de moeite is om wat up te graden.

of deze:
http://www.12gotrading.nl/?page=record&id=507&orderby=sub_soort
die heeft al voorvering.
zoals het potje thuis poept, poept het nergens
_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*_-*-_-*
ACWW NWFC id: 2921-2609-9160 nick: tbone Town: Finetown
Fiets
pi_40645101
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 13:51 schreef pdiscs het volgende:

[..]

Blokkeren is ook geen kunst, doseren daar gaat het om (en natuurlijk remkracht onder alle omstandigheden).
Ik bedoel meer dat je in de stad genoeg hebt aan V-Brakes (krachtig genoeg om het wiel te blokkeren, doseren doe je nog altijd zelf) , tenzij je met je dikke reet van 90kg stoppies wilt doen.
pi_40646437
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 13:20 schreef Robin__ het volgende:

[..]

Reageer dan niet.. argumenten, alternatieven?
Post dan niet, er is al menig topique gevuld met het kwaliteitsmerk Matra. De search werkt weer dus kan je een heleboel info vinden. Elke keer weer dezelfde mtb n00b's met hun matra bikes, dan krijg je dit soort reacties...
'The Less you know, The more you believe'
  woensdag 9 augustus 2006 @ 15:49:39 #299
102177 fs180
ik rem voor katten
pi_40646622
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 15:07 schreef Geqxon het volgende:

[..]

Ik bedoel meer dat je in de stad genoeg hebt aan V-Brakes (krachtig genoeg om het wiel te blokkeren, doseren doe je nog altijd zelf) , tenzij je met je dikke reet van 90kg stoppies wilt doen.
ik wil een schrijf op mn fiets met stalen remleidigen tis alleen niet reeel maar wel zooo geil
pi_40647158
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 15:49 schreef fs180 het volgende:

[..]

ik wil een schrijf op mn fiets met stalen remleidigen tis alleen niet reeel maar wel zooo geil
Koop nou eerst maar eens schijfremmen voor dat brommertje van je

Verder heb ik RVS remkabels
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')