abonnement Unibet Coolblue
pi_43398379
Op de uitnodiging staat 7 dagen geloof ik. Het is een uitnodiging voor een privevisum.

Ik vlieg de 17e heen en arriveer smiddags in Moskou en vlieg savonds door naar Novosibirsk waar ik rond 5.30 sochtends de 18e aankom. Ik blijf daar tot de 23e, alwaar ik savonds rond 18.30 naar Moskou vlieg en ik vlieg de 24e sochtends vroeg van Moskou terug naar Amsterdam. Ik heb mijn visum nog niet, maar alle formulieren zijn in orde. Ik heb aangegeven op mijn visumapplication bij 'datum aankomst' de 17e en bij 'datum vertrek' de 24e, gewoon zoals mijn vliegtijden zijn.

Bedankt in ieder geval
  donderdag 9 november 2006 @ 16:16:21 #202
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_43398493
Izvenite, gde restauran inturist v Tverskuje Ulitsa?

Ik zie me al helemaal in Moskva staan.
Confidence through competence
pi_43398924
Haha, komt me inderdaad erg bekend voor die zin:D...

Overigens, nog betreffende dat visum. Captain_Fabulous, je zei dat je 150 dollar moest neerleggen omdat je visum een dag verlopen was. Nou ik gá sowieso, ga niet alles cancellen dus mócht het zo zijn dat ik maar een visum tm de 23e heb, moet je dan in moskou ergens aangeven dat t een dag over tijd is, of komen zij daar achter? Maken ze er een groot probleem van of is het gewoon betalen? En waar moet dat gebeuren?(gewoon voor de zekerheid )
  donderdag 9 november 2006 @ 17:01:02 #204
146712 Backdoorman
Allez Les Bleus!!
pi_43400205
Bedankt voor de tips Stereotomy! Tis zowaar gelukt
Hier enkele foto's van mijn reis door Rusland afgelopen zomer...van Moskou (die foto's heeft iedereen denk ik wel eens gezien...) naar Perm!
Kzou graag weer terug willen, en dan in de winter als heel die regio bedolven is onder een groot en dik pak sneeuw en ijs!! Lijkt me fantastisch om te zien!

Express Moskou - Perm (reistijd: 21 uur)


Vanuit de trein


Centrum van Perm


Perm


Amkar Perm - Rubin Kazan 0 - 0


Oud vissersdorpje aan de Kama


Vissen


Russische dwaas die met een zelfgemaakt vlot de Kama (30 km breed!!) over wilde steken....


Belagora Monastir


Schitterend panorama-uitzicht van Belagora!


[ Bericht 1% gewijzigd door Backdoorman op 10-11-2006 00:47:32 ]
  donderdag 9 november 2006 @ 18:54:05 #205
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_43404043
@Xienix84:
Ik kwam er eigenlijk pas goed achter toen ik aan het inchecken was en de man van de KLM zei, u heeft een probleem meneer....dus een half uur zweten, en toen kwam hij weer tevoorschijn en zei, 150 ballen en de vertegenwoordiger van het consulaat zet een stempel voor je...waarschijnlijk ben ik ergens genaaid met dat bedrag, maar goed, leergeld denk ik nu maar...
Ik bedoelde meer, dat de ambassade bij een toeristenvisum dacht ik ook je tocket wil zien, dus dan weten ze al van je reistijden, en heb je hopenlijk geen probleem.
Ik wou je alleen maar waarwschuwen om te nonchalant over visa en de data daarvan te denken, de douane en politie zijn ongeloofelijk bureaucratisch, dus ter plekke iets regelen kun je vaak vergeten.

Een goede reis, en veel plezier, jij weet tenminste zeker dat je sneeuw ziet deze winter
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_43404494
Dankjewel! Ja t schijnt daar ontiegelijk koud te zijn als ik er ben. Maar goed, ik weet dat ik niet te nonchalant moet zijn hoor. Zelfs mijn vriendin weet dat en vindt dat ze nogal bureaucratisch zijn, alleen al het regelen van de uitnodiging duurde errug lang... Ik hoop in ieder geval dat het goed gaat! Nee de tickets hoefden ze niet te zien. Staat er ook niet bij op de website.

Maar ook toen ik mijn visumspullen ging inleveren. Heb een uur in de kou voor de deur van het consulaat gestaan, waar ze iedere 10 min iemand binnenlieten(behalve russen zelf en de visumdiensten).. maar goed, als het goed is allemaal geregeld. Ik moet nog wel even goed warme kleren kopen en uiteraard wat leuke nederlandse souveniers, maar dan ga ik als het goed is komende week toch echt richting Rusland. Ontzettend veel zin in.

Dankjewel voor je hulp in ieder geval!!!
  vrijdag 10 november 2006 @ 15:13:13 #207
97745 Thorical
finding a way
pi_43428035
quote:
Op donderdag 9 november 2006 15:41 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Het gaat om de data op je visum. Ik heb een keer 150 dollar mogen neerleggen omdat mijn visum 1 dag verlopen was toen ik terug vloog.
Dus is je uitnodiging voor 7 dagen? In dat geval weet ik niet zo zeker of je wel een visum tot de 24ste krijgt, want dat zijn 8 dagen!
Ze zijn niet zo soepel bij het consulaat, dus zeg nog eens duidelijk wat je precies gedaan hebt?
Das wel heel herkenbaar. Ik ben eens op zaterdagmiddag uit de trein gehaald omdat mijn visum verlopen was. Geen roebels bij de hand voor de taxi om bij de avir te komen. En ook bijna geen valuta meer. En de trein zou over twee uur weer vertrekken naar Berlijn, Utrecht.
Ik geloof dat een provodnic me het geld geld voor de taxi en een fles wodka gegeven heeft om een en ander te regelen. De avir in Brest vond mijn verhaal geweldig en heeft toen mijn visum verlengd. Ik was gelukkig weer op tijd in de trein en we hebben mijn behouden thuiskomst het de hele coupe gevierd.
pi_43435845
Maar, hoe komt dat dan? Je weet toch tot wanneer je een visum hebt? Hoe komt het dat je die dan laat verlopen?

En is het dan gewoon mogelijk om bij de OVIR je visum te verlengen?
  zaterdag 11 november 2006 @ 17:33:19 #209
97745 Thorical
finding a way
pi_43456878
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 19:45 schreef xienix84 het volgende:
Maar, hoe komt dat dan? Je weet toch tot wanneer je een visum hebt? Hoe komt het dat je die dan laat verlopen?

En is het dan gewoon mogelijk om bij de OVIR je visum te verlengen?
We zouden een paar dagen ervoor al vertrekken met de bus. Staan we 's morgens vroeg op die bus te wachten in Moskou komen er alleen twee mannen op ons af. Die vertelden dat de busreis niet door kon gaan omdat de chauffeur geen visum kreeg.
Dus als een idioot het 1e het beste treinkaartje naar Nederland gekocht. Ik heb er toen niet meer over nagedacht dat mijn visum aan het verlopen was.
En of het mogelijk is om een visum gewoon bij een Ovir te verlengen? Ik denk het niet maar wat moest die man anders? Nood breekt wetten ook in Rusland en zeker als ze je mogen.
pi_43570496
Ik heb die reis ook gemaakt, alleen ben ik al in Nederland begonnen en ben via st Petersburg naar Moskou en verder gegaan. De reis is te boeken bij Djoser enzo, maar wij zijn naar de treinreiswinkel in Leiden gegaan (www.treinreswinkel.nl) daar kun je zelf helemaal je reis samenstellen voor ongeveer de helft van de prijs (inclusief overnachtingen bij een 'lokaal' gezin in Mongolie enzo). Op die manier regel je al het een en ander hier, dat is wel zo veilig omdat je met het verlopen van je Visum zit én omdat ze in Rusland nou eenmaal niet zo makkelijk zijn!
pi_43854038
Ik ben alweer terug... was maar een korte trip want had niet meer tijd. Maar heb een geweeeeldige week gehad!!! Alleen in Novosibirsk geweest, maar genoeg te zien

En met visum was alles in orde, geen problemen met data
pi_43919161
Mooie foto's zie ik weer.
pi_44987170
Hoe is het Russische wegennet? Ik lees wel eens verhalen dat de ontwikkeling erg snel gaat. Op Google Earth is wel te zien dat de grote M-wegen vanuit Moskou toch wel 4 stroken hebben. (2+2). Snelwegen zijn er niet zoveel geloof ik.

Ook lees ik verhalen dat je om niks continue wordt aangehouden door de politie. Zijn er ook republieken (Bashkortostan, Mordovië ofzo), waar je maar beter niet kunt rijden met buitenlandse platen ivm banditisme?
/ ¦ ¦ / ¦ ¦
  donderdag 4 januari 2007 @ 04:06:04 #214
146712 Backdoorman
Allez Les Bleus!!
pi_44996571
Dit schreef ik over de Russische wegen in een onderwerp wat vlak onder dit topic te vinden is:

jaaaa als je dood wil en suicidale neigingen hebt dan moet je vooral heel rusland doorsjezen met een auto...
ik heb veel in en om Perm gereden (tegen de oeral) en ik kan echt met geen pen beschrijven hoe er daar gereden wordt.
infrastructuur is helemaal kut. Snelwegen zijn er niet, alleen tweebaanswegen met kuilen gaten en hobbels en geen wegbelijning. Vrachtverkeer en normaal verkeer gaan over dezelfde wegen waardoor je levensgevaarlijke inhaalmanoevres krijgt. We zijn ook een keer in de berm beland omdat we anders een frontale botsing zouden hebben gehad en let wel...er zat een doorgewinterde rus aan het stuur.
verder rijdt iedereen in oude afgeragde lada's en van richting aangeven, snelheidsverbod en sociaal gedrag in het verkeer hebben ze daar nog niet gehoord....het is gewoon een zooitje de sterkste overwint zeg maar...ik raad het sterk af om als Europeaan een flink stuk door rusland te reizen met de auto. geen wegbewijzering, slechte wegen, chaotisch verkeer...nee, ik zat vaak met angstzweet bij iemand in de auto.


voor meer info over het wegennet: zie dat onderwerp!
  FOK!fotograaf donderdag 4 januari 2007 @ 11:15:37 #215
73911 ultra_ivo
pi_44999373
Mwah, zo extreem is het ook weer niet. Als je buiten de grote steden zit is het prima te doen. Wel uiteraard opletten dat de kwaliteit van het asfalt wat minder is. Blijf je een beetje redelijk op de grote wegen is het allemaal geen probleem. Hou er wel rekening mee dat bij iedere republieks/oblastgrens een controlepost is waar alle verkeer gecontroleerd wordt. En vaak zijn er snelheidscontroles op allerhande plekken langs de weg.
  donderdag 4 januari 2007 @ 15:15:24 #216
97745 Thorical
finding a way
pi_45006322
Ik heb er echt geen problemen mee om dwars door Rusland te crossen. Behalve dan in het voorjaar.
Dan heb je van die heerlijke gaten in het wegdek die nog niet gerepareerd zijn. En 's winters rijd ik liever niet s' nachts. En dat er attent en assertief gereden moet dat heb je snel genoeg door. Je aan de snelheid limiet houden dat schiet niet echt op met al die lintbebouwing als je nog een tig aantal kilometers moet. En wat moet je in hemelsnaam met wegbelijning als die onder de sneeuw ligt? Ik zou al blij zijn met stokken die de rand wan de weg markeerden.
Das mijn ervaring tenminste met het rijden door Rusland. M1 enz tot M54 en wat steden en dorpen.
  donderdag 4 januari 2007 @ 16:42:19 #217
146712 Backdoorman
Allez Les Bleus!!
pi_45009561
wat ik van mijn schoonvader begreep is dat ze vaak in de winter niet eens kunnen rijden vanwege 4 meter hoog sneeuw...hij had geloof ik een sneeuwscooter om op tijd op zijn werk te kunnen komen, ook wel gaaf

en wat betreft dat rijden daar: ik heb hier bijna overal in Europa wel gereden, maar daar geweigerd....vond het te link. Elke dag zeker wel twee botsingen gezien. Buiten de stad is het inderdaad wel beter, maar dat komt voornamelijk omdat het dan ook een stuk rustiger is kwa verkeer.
pi_45018991
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 04:06 schreef Backdoorman het volgende:

verhaal over Perm.
Toevallig heb ik een zooi foto´s gezien van de M7, en die loopt door Perm (Moskva - Kazan - Ufa), en dat zag er niet slecht uit. zie hier

Die weg doet toch op veel plekken niet onder voor een grote provinciale weg in Nederland.

foto

Alleen schijnt de bewegwijzering nogal crap te zijn, in de vorm van het veelal ontbreken ervan...
/ ¦ ¦ / ¦ ¦
  donderdag 4 januari 2007 @ 21:54:25 #219
97745 Thorical
finding a way
pi_45020055
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 21:27 schreef highway101 het volgende:

[..]

Toevallig heb ik een zooi foto´s gezien van de M7, en die loopt door Perm (Moskva - Kazan - Ufa), en dat zag er niet slecht uit. zie hier

Die weg doet toch op veel plekken niet onder voor een grote provinciale weg in Nederland.

foto

Alleen schijnt de bewegwijzering nogal crap te zijn, in de vorm van het veelal ontbreken ervan...
Laat je nou niet verneuken een "pot hole"kan de hele voortrein van je auto kosten.
En hoe jij en jouw auto er daarna uitzien?
Let ook eens op foto 3. Nu zie geen gat maar misschien een halfjaar daarvoor? 20/30 cm diep ik weet het niet maar het zou goed kunnen.
Maar rijden in Rusland zet je wel op scherp.

[ Bericht 9% gewijzigd door Thorical op 04-01-2007 22:03:53 ]
  vrijdag 5 januari 2007 @ 00:24:42 #220
146712 Backdoorman
Allez Les Bleus!!
pi_45025889
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 21:27 schreef highway101 het volgende:

[..]

Toevallig heb ik een zooi foto´s gezien van de M7, en die loopt door Perm (Moskva - Kazan - Ufa), en dat zag er niet slecht uit. zie hier

Die weg doet toch op veel plekken niet onder voor een grote provinciale weg in Nederland.

foto

Alleen schijnt de bewegwijzering nogal crap te zijn, in de vorm van het veelal ontbreken ervan...
mooie foto's! erg leuk om te zien....lijkt inderdaad sterk op de omgeving van Perm!
Tja, foto's blijven fotos he...ik ben er geweest en heb op veel van die wegen gereden. Ik vind het met geen enkel wegennet in Europa te vergelijken, zelfs niet die van Belgie ;-)
je wordt helemaal door elkaar geschud en de manier van rijden is ook niet onbelangrijk...die mensen halen in en pas 4 meter voor de tegenligger passeert "duiken" ze als het ware naar rechts weer tussen het vrachtverkeer...
pi_45031323
Hey backdoorman, Ik zie dat jij in dezelfde trein heb gezeten als ik toen ik naar de Ural ging...:) leuke foto's!

En de wegen...tja...ik heb vaak zat met eenr us meegereden, en erg vaak doodsangsten gehad...:)
pi_45031879
Leuke topic zeg. Ik ben zelf al jaren niet meer in Rusland geweest.

[ Bericht 45% gewijzigd door samjustme op 05-01-2007 12:56:18 ]
Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you have decided to look beyond the imperfections
  FOK!fotograaf vrijdag 5 januari 2007 @ 18:48:14 #223
73911 ultra_ivo
pi_45048641
Wie heeft er al concrete plannen voor dit jaar? Ik vertrek over dik een week voor een weekje vrienden bezoeken in Moskou en Nizhnij Novgorod.
  vrijdag 5 januari 2007 @ 19:15:37 #224
97745 Thorical
finding a way
pi_45049618
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 18:48 schreef ultra_ivo het volgende:
Wie heeft er al concrete plannen voor dit jaar? Ik vertrek over dik een week voor een weekje vrienden bezoeken in Moskou en Nizhnij Novgorod.
Wat valt er te beleven in Gorki tegenwoordig?
  FOK!fotograaf vrijdag 5 januari 2007 @ 19:19:40 #225
73911 ultra_ivo
pi_45049774
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 19:15 schreef Thorical het volgende:

[..]

Wat valt er te beleven in Gorki tegenwoordig?
Vrienden bezoeken, oud kremlin bezichtigen, leuke winkelstraat doorlopen, schaatsen op de nieuwe schaatsbaan (400m kunstijsbaan).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')