abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_37970303
jeeej mijn nijntjuhs op het forum
thanks keiichi (L)
Draakjuh (L) Keiichi
16-06-2012 (L) Michelle
  donderdag 18 mei 2006 @ 22:57:39 #152
113667 Keiichi
Konnichiwa!
pi_37970668
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 22:51 schreef Draakjuh het volgende:
jeeej mijn nijntjuhs op het forum
thanks keiichi (L)
Alsjeblief lieverd

Laten we binnenkort ook het Kattenfototopic volspammen met onze poes
pi_37987233
Wij hadden er in het begin na een paar maanden noodgedwongen twee, achteraf gezien hartstikke goed. Ons was ook niet verteld dat je er beter 2 kan nemen, dus wij Snoopy gehaald en na een maand of 2? stond de kooi 's morgens open (buiten) en was ze weg Wij gezocht en gezocht, advertenties opgehangen maar niks! Dus wij een nieuwe gehaald. Humpie Na een halve week ofzo kwam er een vrouw aan de deur met Snoopy! Dus toen hadden we er twee Het was absoluut geen optie om er ééntje weer weg te doen. En ze waren zo geweldig leuk samen, echt ongelooflijk!
Halverwege dat jaar kwam er nog een zwervercavia bij en ze leefden echt goed met z'n 3 in een megagrote ren in de tuin.
Tot Snoopy doodging En Humpie plots alleen was, dat vonden we zo zielig dat we er een ukkie bijgehaald hebben, Snuffie.
Ook die leefden in harmonie tot Snuf ook doodging. Humpie was toch 6 denk ik.
Toen mocht ik geen nieuwe meer van mijn ouders Omdat ze de tuin helemaal gingen veranderen en er geen plaats meer zou zijn voor de nijnen.
Humpie is met 7.5 jaar gestorven in haar uppie

Nu dus een hele duidelijke keuze voor 2 donders gemaakt, als je eenmaal hebt gezien wat ze aan elkaar hebben kun je het toch niet over je hart verkrijgen het ooit anders te gaan doen!

Wat een lulverhaal he

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 19-05-2006 13:36:10 ]
pi_37987760
Geweldig verhaal Heaven, wat een gelukkig toeval zeg.
Hier is het allemaal wat minder... Basje...
Ik heb de dierenarts gebeld voor advies en uitgebreid met mijn moeder overlegd, omdat ik bang ben dat het binnenkort toch te zwaar voor hem wordt allemaal. Kijk dat hij bijna alleen nog dwangvoer krijgt vind ik geen probleem, want hij eet het graag en ziet er steeds tevreden uit. Maar ik begin in te zien dat er een moment dichtbij komt dat hij zich gewoon niet meer fijn voelt. Hij kan bijna niet meer lopen of wassen, en ... ach, hij is gewoon op.
Het staat me zo vreselijk tegen om een spuitje te geven terwijl hij op zich zo alert is en vaak nog erg tevreden.... het moment is heel moeilijk te bepalen: wanneer is de grens nou bereikt?
Maar ik ben bang dat als het zo doorgaat, ik hem toch moet laten gaan binnenkort. Ik ben blij dat ik die beslissing kan nemen omdat ik alleen maar het beste voor hem wil en niet egoïstisch wil zijn, maar als het eenmaal zo ver is weet ik niet wat ik ermee aanmoet...
Klotezooi.
Tja hij is altijd heel gelukkig geweest en ergens voelt het heel fijn dat hij tot het laatste moment op me kan vertrouwen, dat ik doe wat het beste voor hem is, maar fuck wat zal het moeilijk worden...
Ik zie het een tijdje aan, en hoop dat ik op het goede moment weet wat ik moet doen.
pi_37988105
Oh shit Dat zal idd verdomd moeilijk worden, maar je moet idd in je achterhoofd houden dat je het doet voor Basje mocht het zover komen.
Maar we duimen hier natuurlijk gewoon allemaal hard dat Basje wel 25 wordt
pi_38018152
M'n lieve ouwe mannetje is echt helemaal op... het gaat waarschijnlijk maandag gebeuren...

Hij ligt nu op zijn zij, helemaal moegestreden volgens mij. Net even keihard gehuild, maar ik ga z'n leven niet rekken voor mijn eigen gevoelens. Heb een lekker muziekje voor hem opgezet (is ie dol op) en probeer maar om zijn laatste dagen zo goed mogelijk te maken. Arm beestje, het is echt mooi geweest.
pi_38020308
Wat verdrietig
Sterkte
pi_38020486
Dank je wel Bluezz...
Fotootje van hem, nog lekker plat op het kleed.

Daarnet kon hij nauwelijks overeind komen, poor thing. We hebben afgesproken dat als er niets wonderbaarlijks gebeurt, we maandag met hem naar de DA gaan om hem in te laten slapen. Hij is zo onwijs stoer en dapper, probeert nog steeds te eten, drinken, wassen etc. Maar hij is echt op.
pi_38021376
Och gut Ik hoopte al zo dat het niet zo'n bericht zou zijn toen ik zag dat je had gepost! Onwijs klote joh, maar ik vind het erg goed van je dat je zijn belang op de eerste plaats zet
Heel veel sterkte met je lieve ragebolletje

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2006 17:32:56 ]
pi_38046041
ik heb nog een vraagje.
ik krijg donderdag over een week het konijn van mn vriend te logeren, en ik wilde kijken of ik dat konijntje bij mijn 2 konijntjes kan laten even, iig dat ze wat contact heeft met andere nijnen.
maar nu ik er zo over na dacht, bedacht ik me ineens dat het konijn van mn vriend wel inte-ent is, en mijn konijnen niet. kan ik ze dan gewoon bij elkaar zetten of is er dan een risico dat het inge-ente konijn ziektes overbrengt waar zij wel tegen kan, en mijn 2 konijnen niet?
(en nou geen discussies over dat ik mijn konijnen wel in moet laten enten, die discussie heb ik al zo vaak gevoerd)
pi_38046559
Ik zou haar er sowieso niet bij laten. Een koppeling is niet zomaar iets, en ik zou het zielig vinden als dat konijntje van je vriend (als het al in een keer goed gaat met bij elkaar zetten) daarna (na de logeerpartij) weer alleen is. Ik weet trouwens niet met zekerheid te zeggen of het ingeënte konijn ziektes kan overbrengen, in theorie natuurlijk wel. Ik zou om al die factoren bij elkaar er dus voor kiezen ze niet bij elkaar te doen.

Als je het konijn van je vriend graag contact met andere nijnen geeft, kun je beter je vriend zo ver krijgen dat hij een vriendje koopt voor zijn beest.

Ik heb zelf trouwens ook een vraag, non-konijngerelateerd. Weet iemand of er een site is waar je (Quicktime) filmpjes gratis kan uploaden? Zeg maar net zoiets als Tinypic en Imageshack, maar dan voor filmpjes... Heb een paar lieve gemaakt van Basje.

Heaven, heel erg bedankt voor je steun. Ik ga het heel moeilijk krijgen vrees ik. Gister echt zo gejankt... Maar ik denk echt dat het beter voor hem is. Ik denk ook steeds, het is een prooidier - op het moment dat hij zelf niet meer kan bewegen gaat dat zo tegen zijn instinct in: hij moet kunnen vluchten als hij dat wil...
Heb ik ook nog eens een klote deadline boven mijn hoofd hangen die ik absoluut niet ga halen...

Om op een iets vrolijker noot te eindigen: Inky geneest goed na haar castratie, en vandaag mocht ze weer bij Punky in het grote huis komen wonen
We hebben ze heel even in de badkuip "herkoppeld" om problemen te voorkomen, maar inmiddels liggen ze al weer samen heerlijk platgeslagen op hun plateautje
Toen ze net in het hok zat, liep Inky echt zo woest mopperend rond, overal gravend enzo... echt zo van "Potverdorie, je bent maar een week van huis, maar die kerel maakt er meteen een puinzooi van. Getverderrie, kijk nou toch, mijn kleedje ligt helemaal verkeerd en de poephoek is helemaal niet goed doorgewoeld..."
pi_38046788
een konijntje erbij kopen is voor hen (vriend + zus + moeder) geen optie, ik heb het al vaker voorgesteld, maargoed
ik heb wel vaker konijnen gekoppeld die in eerste instantie niet goed samengingen, maar daarna zo lief samen waren, en dat is zo'n leuk gezicht! ^^
daarnaast hebben wij zeg maar zo'n hok met 2 verdiepingen en een deurtje, en daar zelf een ren aan gemaakt, dus het ene konijntje kan in de ren, terwijl de twee van mij in het hok zitten.
en omdat het konijntje van mn vriend gewend is om veel los te lopen en dat bij ons waarschijnlijk veel minder kan (we hebben het oude buitenhok nog, en daar gaat ze in, en als dat echt niet gaat komt ze naar binnen)
verder heeft het konijntje niet de mogelijkheid om met andere konijnen in aanraking te komen, behalve bij mij zegmaar, dus anders zouden we niet weten of het konijntje graag bij andere konijntjes is (misschien kan ik ze wel overhalen )

filmpjes kan je oploaden bij www.photobucket.com :-)
pi_38047411
Ja, maar hoe lang duurt die logeerpartij dan?
Kijk, als ze het leuk vinden samen dan kun je het dat beestje écht niet aandoen om later weer alleen te moeten zitten. Dus dan moet je al 100% zeker weten dat je je vriend+zus+moeder kunt overtuigen (tip: site van Bunnybin enzo laten zien). Ik snap dat je het konijntje even wat gezelschap gunt wat hij anders niet kan krijgen, maar konijnen hechten zich verschrikkelijk aan elkaar (zijn er helemaal naar van als hun vriendje overlijdt, etc.) dus je kan hem dan niet daarna weer alleen laten zitten. Ons mannetjesbeest was finaal van slag toen z'n vrouwtje 1 dagje weg was voor castratie - echt, totaal apatisch en verloren. Dus ik raad het echt af.
Weet je wat schijnt te werken bij nijntjes die alleen zitten? Buiten natuurlijk enorm veel aandacht en aaitjes van mensen, kun je een knuffel in het hok doen. Dus bijvoorbeeld een knuffelkonijn of een andere fijne vorm knuffel. Haal dan wel even alle gevaarlijke zaken als oogjes, nylon snorharen, kaartjes e.d. eraf. Sommige konijnen schijnen dan heerlijk tegen die knuffel aan te gaan liggen.
pi_38047831
Dank je voor de link trouwens... even iets uittesten.
Basje lust graag dwangvoer.
pi_38047832
die duurt maar een paar dagen :-)
ik werk zelf op het asiel en heb mn ene konijn daar ook vandaan en mn andere konijn uit een konijnenopvang in hilversum en ik heb 1x een dagje in een andere konijnenopvang in hilversum gewerkt. en idd ik weet dat konijnen er behoorlijk naar van kunnen zijn, wij hadden eerst een vrouwtje, en die overleed bij de dierenarts, en toen hebben we haar mee naar huis genomen en het mannetje erbij gezet (hij ging het vrouwtje berijden ), maar toch, dat vind ik wel een soort van afscheid idd.
het vrouwtje wat we nu hebben is nogal bang enzo en zij hecht ook helemaal aan het mannetje, soms kruipt ze echt zo onder hem, terwijl hij groter is!
en ik heb mn vriend ook aangeraden om een knuffel in het hok te leggen, zowieso voor als ze naar hier komt, dan heeft ze tenminste wat van thuis, maar hij zei dat ze geen knuffels hadden die daar geschikt voor waren -_-'
pi_38047878
quote:
Op zondag 21 mei 2006 15:59 schreef Melusine het volgende:
Dank je voor de link trouwens... even iets uittesten.
Basje lust graag dwangvoer.
ik kan het filmpje niet zien :-(
wat voor dwangvoer gebruik jij by the way? wij hadden van die groene smurrie van harrison's ofzo voor toen mijn konijntje de hele tijd kaakabcessen had
pi_38047884
Tja, koop er een ofzo. (ja sorry hoor, maar een beetje moet je toch wel voor je beest over hebben?!)
Zielig van dat eerste konijn trouwens, maar ik heb ook altijd gelezen dat hoe jij het hebt gedaan de beste manier is.
Bij ons is het vrouwtje ook wat banger - het mannetje moet eerst alles uitproberen voordat zij durft.
pi_38047983
quote:
Op zondag 21 mei 2006 16:01 schreef hiena het volgende:

[..]

ik kan het filmpje niet zien :-(
wat voor dwangvoer gebruik jij by the way? wij hadden van die groene smurrie van harrison's ofzo voor toen mijn konijntje de hele tijd kaakabcessen had
He, wat vreemd, hier lukt het wel. Ik ga nog even kijken.
Edit: werkt dit wel?


Wij gebruiken Science Select ofzo (ruikt naar klaver) en Critical Care van Oxbow (ruikt een beetje zoet). Dat laatste gebruiken we het meest, vindt ie heel lekker. Hebben we ook voor Inky gebruikt toen die na de castratie niet wilde eten.
pi_38048207
quote:
Op zondag 21 mei 2006 16:05 schreef Melusine het volgende:

[..]

He, wat vreemd, hier lukt het wel. Ik ga nog even kijken.
Edit: werkt dit wel?
[[url=http://i72.photobucket.com/albums/i191/sarahvolz/th_PICT0010.jpg]afbeelding][/URL]

Wij gebruiken Science Select ofzo (ruikt naar klaver) en Critical Care van Oxbow (ruikt een beetje zoet). Dat laatste gebruiken we het meest, vindt ie heel lekker. Hebben we ook voor Inky gebruikt toen die na de castratie niet wilde eten.
owgosh! zo deed mijn konijntje ook, zo lief!
mijne kon je gewoon op je schoot zetten en die begon al meteen aan het spuitje te likken ook als het al op was. maar van een lepel wilde meneer niet eten hoor, dat was te min
heeeeeeeel veel sterkte morgen!
pi_38048266
Hier ook - niet van een schoteltje, moest gevoerd worden, maar dan wel heel gretig naar dat spuitje happen.
Dank je wel... ik geniet nog maar even van hem en schiet honderd filmpjes... kan wel janken ondertussen
pi_38048318
quote:
Op zondag 21 mei 2006 16:01 schreef Melusine het volgende:
Tja, koop er een ofzo. (ja sorry hoor, maar een beetje moet je toch wel voor je beest over hebben?!)
Zielig van dat eerste konijn trouwens, maar ik heb ook altijd gelezen dat hoe jij het hebt gedaan de beste manier is.
Bij ons is het vrouwtje ook wat banger - het mannetje moet eerst alles uitproberen voordat zij durft.
ben ik met je eens hoor, ze kunnen best een knuffel kopen, maar ja, ik denk dat zij iets anders met hun konijn om gaan dan jij en ik..
mja ik vond dat het konijntje het recht had om afscheid te nemen, het was toch zijn vrouwtje. maar ik weet niet waardoor het kwam, mischien dat hij zo ziek was (gebroken poot/kaakabcessen) en dat ze daardoor gescheiden moesten zitten, dat er niet zo veel aan hem te zien was qua verdriet zegmaar.
gekke vrouwtjes ook altijd ik merk trouwens wel dat zij bestwel sproeit, kan dat?
ik heb al voorgesteld dat we dr laten helpen, maar dat vindt mn moeder op dit moment nog niet zo nodig..
pi_38048421
Ach Melusine, wat een knuffie Ik vind het zo jammer voor jullie allebei. Maar je hebt ook een hele lange tijd van hem/haar kunnen genieten, er zijn niet veel nijnen (helaas ) die 10 jaar oud worden! Dus je hebt het onwijs goed gedaan.

En die 2 andere floepjes van je zijn ook heerlijk zo te lezen, kan het me helemaal voorstellen
pi_38048444
Overigens kost een knuffel bij de Wibra ofzo echt geen drol Belachelijk als je dat niet eens voor je konijn overhebt (Sorry hoor maar imo ben je het dier niet waard!)
pi_38049107
quote:
Op zondag 21 mei 2006 16:21 schreef heaven7 het volgende:
Overigens kost een knuffel bij de Wibra ofzo echt geen drol Belachelijk als je dat niet eens voor je konijn overhebt (Sorry hoor maar imo ben je het dier niet waard!)
ja maar misschien moet je niet te snel conclusies trekken, zij hebben het nou eenmaal niet zo ruim als ze zouden willen.
pi_38049338
In dat geval zou ik met liefde een knuffel doneren hoor, dat is toch te overzien. Ik heb er misschien nog wel een liggen zelfs. Mail even als je dat wil (sarahvolz at gmail).
Want ik vind idd ook wel dat als je geen 2e konijn wil nemen, je in ieder geval de andere dingen kunt proberen die hem gelukkig zouden kunnen maken.

Heaven, je hebt gelijk over Bas: hij is zooo oud geworden! Ben ook supertrots op hem. Hij heeft al een hoop doorstaan (iets van 6-7x naar dierenarts voor darmproblemen, af en toe ontstoken oogje waar zalf in moest, etc) en het is echt een klein vechtertje. Heeft net weer zitten drinken en wassen, maar het kost hem zo veel moeite, hij valt steeds bijna om.
Als ik het aan hem over zou laten weet ik niet hoe lang hij nog doorvecht terwijl het eigenlijk niet meer kan, dus vandaar de beslissing voor hem genomen. Zal later nog wel een filmpje plaatsen, nu even knuffelen.

Hiena nog even over dat sproeien, ik heb daar geen ervaring mee met beide vrouwtjeskonijnen (Bas is stiekem een vrouwtje, we ontkennen het alleen ) maar inderdaad is het zo dat een castratie dat kan verhelpen. Een castratie moet eigenlijk voor het 1.5e levensjaar worden uitgevoerd en voorkomt ook baarmoederkanker en -ontstekingen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')