abonnement Unibet Coolblue
pi_37741800
Heaven, Basje had altijd een fantastisch mooie vacht: heel glad en glanzend en zacht als zijde! Serieus, geen van mijn beide jonge nijntjes kunnen er aan tippen.
Maar hij is nu ten eerste in de rui, en ten tweede is met de ouderdom zijn vacht ook minder mooi geworden. Ach, hij geeft volgens mij toch niet echt om uiterlijk

Hier nog wat foto's van hem, toen het weer even wat beter ging (het schommelt echt).
Lekker relaxen op het kleed, vlakbij het vrouwtje (is hier recht achter waar ik zit te internetten )



pi_37742013
Het was absoluut niet beledigend bedoeld hoor! Ik vind het juist een onwijs lekker ding zoals ie overal lekker ligt Bovendien is ie al oud dus dan ziet ie er gewoon nog hartstikke goed uit!
pi_37742084
Geweldige foto's
pi_37742205
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 17:49 schreef heaven7 het volgende:
Het was absoluut niet beledigend bedoeld hoor! Ik vind het juist een onwijs lekker ding zoals ie overal lekker ligt Bovendien is ie al oud dus dan ziet ie er gewoon nog hartstikke goed uit!
No worries, zo had ik het niet opgevat. Maar als zijn engelbewaarder moet ik natuurlijk wel even uitleggen dat ie écht het mooiste konijn op de planeet is.... ik wil geen boze Basje riskeren... hij kan heel hard grommen enzo
pi_37742311
*Smelt*

Ik zal dadelijk eens wat meer foto's van mijn lummels posten!
pi_37752432
jaa laat allemaal fotos zien!
  vrijdag 12 mei 2006 @ 09:42:20 #107
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_37753433
leuk topic dit..! Zal dadelijk even m'n telefoon leeghalen, daar staan denk ik nog wat foto's in van onze nieuwe aanwinst, bibi.
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
  vrijdag 12 mei 2006 @ 10:49:08 #108
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_37755076
Goed, onze bibi dus. Nu ongeveer zo'n 11 weken oud Hier foto's van toen ze 9 weken was.


Suffen..


Nog verder aan het indutten op de schoot van m'n vriendin..


En hier weer enigzins wakker..

Woon net samen, wilden allebei graag een huisdier. Vroeger altijd een konijn gehad dus weet er wel iets van af.
Helaas wat problemen om het beestje een beetje tam te krijgen. Tegen beter weten in het diertje bij een dierenwinkel gehaald. Blijkt dus pasteurella (= niesziekte) te hebben. 2 keer een antibiotica kuurtje gehad. 2 weken zit het beestje nu aan de antibiotica. Moet via een injectie toegediend worden, de eerste kuur was elke dag een injectie, de 2e kuur om de 2 dagen en injectie. Elke dag ook meerdere malen het neusje schoonmaken.
Resultaat: het beestje is nu een beetje wild. Als ze d'r hokje uit mag, wordt ze wild als je ze vast wilt pakken. Het beestje associeert "uit het kooitje mogen" met "een injectie krijgen" of "neusje schoonmaken" schijnbaar. Beide vind ze nou niet echt bepaald leuk.
Nu zit de 2e antibiotica kuur erop (zonder resultaat ook helaas, beestje blijft niezen) en ze is nog steeds "wild". Ik zit helemaal onder de krassen en halen tot in m'n gezicht zelfs van het oppakken. (is bij m'n vriendin ook zo.. Pak je het beestje op om mee naar de ren te lopen, springt ze opeens in je nek en bekrast je hele gezicht)
Ach, dat laatste boeit niet zoveel, is alleen wel jammer dat zo'n beestje al ziek is als het net uit de dierenwinkel komt, en direct al die stress van injecties e.d. mee moet maken. Klote dierenzaak.
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_37756538
Wat sneu allemaal... sja, als het konijn je niet vertrouwt (ook al heb je er het beste mee voor) dan kan je het wel vergeten geloof ik.. ik heb mijn konijn ook niet uit de dierenwinkel. mijn zusje heeft er pas een cavia gehaald en die blijkt nu schurft te hebben, ook erg zielig..

Het is wel een heel mooi konijn trouwens.. wat voor merk is het??
  vrijdag 12 mei 2006 @ 12:00:32 #110
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_37756949
quote:
Op vrijdag 12 mei 2006 11:43 schreef Noella het volgende:
Het is wel een heel mooi konijn trouwens.. wat voor merk is het??
Geen idee eigenlijk.. Ach, bij de dierenzaak zeiden ze ook dat het een dwergje was. Ondertussen weten we wel beter.. Beest groeit als kool en is ondertussen al bijna groter dan mijn volwassen dwergje vroeger ooit was.. Schoonzusje zei destijds dat het een leeuwekop konijntje was. Nog nooit van gehoord eigenlijk. Heb wel konijnenboeken liggen, maar daarin gaat "men" over het algemeen niet verder dan Angora's en dwergjes..

Misschien een vuilnisbakkie..?
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_37757344
Wel een onwijs schatje hoor neo2000

Ik ga dadelijk het hok van mijn 2 schatten schoonmaken, zal meteen weer even foto's posten.
Ik ben gewoon verliefd op mijn huisdieren
pi_37757832
leeuwekop is wel toepasselijk.. trouwens, als de hele niesaffaire achter de rug is kan je best het vertrouwen van het konijn terugwinnen geloof ik. hem niet zelf uit de kooi halen maar hem naar buiten laten komen als hij wil, niet oppakken (vindt volgens mij geen enkel konijn fijn) etc. als ik mijn konijn uit zijn kooi heb gepakt merk ik echt dat hij banger wordt dus ik probeer het te vermijden.
  vrijdag 12 mei 2006 @ 12:51:40 #113
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_37758278
Dank voor de reakties! (en complimentjes.. )

Dat konijnen niet graag opgepakt worden weet ik wel.. M'n vorige konijn vond het ook niet erg fijn.. maar die begon vervolgens niet zo wild te spartelen als dat Bibi nu doet.
We zijn bezig te proberen het konijn zindelijk te krijgen (althans, zodat ze op de bak gaat) maar dit werkt niet echt. Zit een hooiruif in d'r kooi, daar doet ze altijd d'r behoeftes. Niet op de zindelijkheidsbak.. Daar gaat ze in liggen slapen, alsof het een veredeld bed is.. Dus, iemand tips over hoe dat beestje zindelijk te krijgen..? Dan kan ik ook eindelijk een loopplankje maken zodat ze zelfstandig haar hok uit kan.. Misschien toch maar die ruif eruit halen?

[ Bericht 1% gewijzigd door neo2000 op 12-05-2006 13:01:15 ]
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_37759001
ja misschien wel de ruif eruit. Het konijn kiest de plek voor de plee uit en daar blijft ie denk ik bij. Ik denk dat als je de ruif eruit haalt en de zindelijkheidsbak op die plaats neerzet dat je dan, als het konijn de bak gewend is, de bak kan proberen te verplaatsen naar de plek waar jij wil dat de plee is.
pi_37759262
Neo2000, wat een schatje zeg!! Prachtig konijntje, ik vind vosjes sowieso altijd erg mooi.
Ik heb ook weer konijntjes genomen toen ik ging samenwonen, heerlijk he?

Alleen jammer dat ze zo ziek was. Om eerlijk te zijn zou ik ook NOOIT meer een konijn uit de dierenwinkel halen. Ik heb het echt al ZO ontiegelijk vaak gehoord: "Ze zeiden dat het een dwergje was", "Ze zeiden dat het twee vrouwtjes waren".
Wat denk je wat het belangrijkste doel van de dierenwinkel is? Geld verdienen. Die gaan echt niets zeggen wat er voor kan zorgen dat jij je konijn ergens anders haalt.
Mocht je ooit nog een konijn willen (een vriendje voor je lieve Bibi misschien?), zou ik je aanraden het bij een opvang te halen. Daar zitten zo veel lieve arme schatjes die een goed leven verdienen! En denk maar niet dat daar alleen lelijke oude beesten zitten ofzo (die verdienen natuurlijk ook liefde, maar ik kan me voorstellen dat zo'n jong mooi konijntje je vertedert). Ik heb er schattige babykonijntjes gezien, die heel erg op de jouwe lijken. Onze eigen konijnen zijn ook heel mooi vind ik
En het goede van de opvang is dat ze heel eerlijk zijn over het konijn: heeft het bepaalde gezondheidsproblemen, hoe groot wordt het, is het karakter geschikt? Sterker nog, dit willen ze graag bespreken omdat ze zelf ook zeker willen weten dat het goed gaat.

Oh, wat betreft het zindelijk maken: dat is ze al hoor! Zindelijk bij een konijn is wat anders dan bij een mens : het is al heel fijn als ze het steeds op dezelfde plek doen Dus inderdaad zou je de hooiruif kunnen verplaatsen.
pi_37760284
Foto sessie:

Billy & Brechtje




Samen eten


Lekker stel he
pi_37760743
wat lief!! die bruin met witte is grappig! een groot koppie met klein rond lijfje!! geweldig!!!!
pi_37761142
Wat schattig!
Mijne hebben ieder een eigen etensbakje, maar die zie ik soms ook bij elkaar afsnoepen.
Geweldig is dat.

Heb trouwens vanochtend een ellende gehad met die kleine etterbakken van me!
Had net 's ochtends Basje dwangvoer gegeven voor mijn vriend naar zijn werk ging. Ik zette het grote hok van Punky en Inky aan de bovenkant open omdat ik ze eten ging geven, maar zei nog even bij de gang mijn vriend gedag. Kom ik de kamer binnen, is Punky gewoon met een reuzensprong ontsnapt en met goede moed op weg naar de kooi van Basje!
Als Punk&Ink buiten spelen, zet ik Basje altijd op tafel want ik wil niet dat hij schrikt of last heeft van die twee anderen... nou ja, daar was het nu te laat voor. Ik kon nog net zijn bovenklep dichtdoen anders had Punky er nog bij gezeten, die man-slet.

Nou ja, ik dacht dat ik hem wel met eten kon lokken, dus ik rammelen met die brokjes... komt hij aangehold, dus ik de voorklep van het hok opendoen, ontsnapt Inky ook!!
Het was echt een chaos, die twee kleine donderstenen uitgebreid snuffelen bij Basje en overal keutels laten vallen van opwinding (doen ze normaal nooit!) en Basje gans ontstemd over die twee vlegels bij zijn hok!
Uiteindelijk Punky gelokt met voer, die zat lekker in het hok te eten dus ik dacht dat ik Inky wel kon gaan vangen. Bovenklep nog open, anders kon ik haar niet in het hok krijgen. Maar goed, als het vrouwtje in nood is moet Ridder Punky natuurlijk 'to the rescue': wéér allebei los!
Uiteindelijk heb ik ze zo goed en kwaad als het ging hun hok in gekregen, maar het was me het ochtendje wel
pi_37766071
Klein meisje:

Oink oink!

2 donderstraaltjes

Lekker samen liggen:

Nesteldrang!

Knuffelen met mama

Toen ze nog klein waren en de grote enge hond even kwam snuffelen

Hallo, wij zijn nog heel klein en heel erg lief
pi_37766095
Haha, ik zie het helemaal voor me Melusine
pi_37777744
Ooooooooooooh Heaven wat zijn ze LIEF!!! Ik smelt helemaal hier. Die donkergrijze lijkt exact op Basje toen hij (/zij) nog een jonge bom was. Precies met van die minioortjes. Superschattig!
En die oink oink foto...
pi_37780656
Ja wat een liefies he, ik ben echt onwijs gek op ze En ze is net een varkentje op die oinkfoto vind je niet?

Heb je ook foto's van Basje toen hij/zij klein was?
pi_37863401
ik ben echt overstag ik wil er echt heel graag een of twee.. die oranje kobus heeft t em gedaan bij me!! zo een wil ik ook! en die harige leeuwenkop van neo awww liefff

wij hadden vroegen een witte vlaamse reus (ik was peuter dus ken hem alleen van verhalen)
onze kobus gleed over het parket in huis.. na een spur en sjoesssss zo over de vloer.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_37870259
Wat een dotten van konijntjes, heaven7!!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_37873190
Dankje Isabeau
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')