abonnement Unibet Coolblue
pi_36988811
Hier alweer deeltje ## in een (blijkbaar) succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

Wie heeft er mooie treinpics?
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 2.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 3
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 4
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 5
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 6
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 7.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+1
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+2
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 11
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje dozijn
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 13
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 14
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 15
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 16
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 17
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 18

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is niet veel intresse in, iig niet bij mij en ik heb er weinig vraag naar gezien, dus daar ga ik niet op in.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs ga ik ook niet op in, maar wil je er wat van weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak. Het is mij te veel werk om dit op voorhand allemaal te gaan zitten typen.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion en Syntus, en voor het grensoverschrijdend verkeer nog de NMBS (Maastricht-Luik en Roosendaa-Antwerpen), DB Regionalbahn (Leer-Nieuweschans, Enschede-Munster en Heerlen-Aken), Prignitzer Eisenbahn Gesellschaft (Enschede-Dortmund) en per 11 december 2005 Syntus met enkele ritten Arnhem-Emmerich.

Arriva rijdt in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans/Leer. Verder verzorgde NoordNed het vervoer op Groningen-Leeuwarden in opdracht van NS. Met de dienstregeling 2006 is de concessie Groningen/Friesland overgegaan naar Arriva. Er zullen oa. nieuwe treinen komen: Stadler GTW’s. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen. Vanaf december 2006 zullen alle treinen ten noorden van Zwolle als stoptrein gaan rijden.

Syntus is actief in Twente in de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Oldenzaal. En vanaf 2005 ook nog op het traject Arnhem-Tiel.

Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Marienberg.

De NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, Enschede-Munster en Nieuweschans-Leer.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.


Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?

Arriva
Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Vroeger NoordNed, dochter van Arriva/NS)Dit bedrijf huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. Er wordt gereden met DM90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden en met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden).

Links de Wadloper (DH2), dit is het enige groene stel van Noordned. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Voor de DM90-foto's: zie NS.

De Stadler GTW die voor Arriva zal gaan rijden.

Syntus
Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.



Twee Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.

Connexxion
Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Marienberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus.

Interieur en exterieur.


NS Reizigers
diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van NoordNed en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

NS-Regio heeft de aanbesteding gewonnen voor Apeldoorn-Zutphen.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

electrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ietsje nieuwer, en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en Dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden).
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als Venlo-Den Haag (met ICK), Maastricht/Heerlen-Haarlem, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
De inzet in de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht zal vanaf december 2006 ten einde komen als hier IRM op ingezet gaat worden. Hiermee zal van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar zal voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (niet meer in dienst), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig) Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.
ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu vrijwel afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt.
Hoe eea er van binnen en van buiten uitziet, zie de foto'jes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-bakken (weer zo'n treinterm, is gewoon 'treindeel' of 'rijtuig') voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Deze stuurstanden worden vooralsnog alleen ingezet op Haarlem-Limburg.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 bakken ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). Om loc's vrij te maken voor andere werkzaamheden is bij sommige DD-ARstammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de (1700)loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de motoren.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, SM90, plan V, plan T en SGM.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om debiele reden overigens buiten dienst sedert enige maanden, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Andersom natuurlijk ook.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein.
Verder wordt het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht.
Foto's:

Een close-upje van de doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is.

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en met de Spelen van nu in Turijn (waar NS sponsor van is), rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Er is ook een Olymische Thalys, maar die staat nog op reserve tot 25 februari.Aanvulling, deze thalys heeft de sporters op 26 februari terug naar Zwolle gebracht en is nu waarschijnelijk z'n bestickering al weer kwijt.

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. Nu het reizigersvervoer wat terugloopt, komt NSR om in de IRM-stellen en ze weten van gekheid niet wat ze er mee moeten doen, dus ze komen de komende tijd op de gekste plaatsen in dienst, bijvoorbeel op Venlo-Haarlem. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

Een wat minder bekend treinstel was de SM90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat ze weer alle negen in Zwolle aan de kant staan, al mogen ze tegenwoordig weer als los treinstel rijden, waar vroeger altijd met twee stellen moest worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal worden gereden in verband met uitstekende stukken trein.
Tegenwoordig is de indeling (in beide klassen, net als DM’90) 2+2, en is de inzet beperkt tot Zwolle-Emmen. Als ze werken is het echter één van de fijnste treinen van het land.
Helaas worden de rumoeren omtrent het verdwijnen (op reserve, verkoop....) de laatste tijd steeds sterker, dus wil je nog zo’n technisch geavanceerd stel meemaken: grijp je kans!
Per december 2005 staan deze high-tech stellen terzijde in Onnen
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kunt zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant ziet het ding er zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen zou moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn er bijna 250 gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 10 jaar ouder dan de nieuwste.
Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen..
De belangrijkste overeenkomst is dat beiden gehaat worden voor hun krottigheid en harde bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je. Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet.
De selectieprocedure voor vervangers is al een tijd bezig, en verwacht wordt dat dit jaar toch eindelijk eens besloten wordt waarmee mat'64 vervangen gaat worden. Het zit er dik in dat het deze keer geen speciaal Nederlands product wordt, maar een kant-en-klaar trein.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over.

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in drie smaken: de tweebaks Citypendel en de driebaks Sprinter. Van de laatste zijn inmiddels ook weer gereviseerde exemplaren te zien: de SGMm.
De Citypendels zijn eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een inefficiënte spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Utrecht-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Rotterdam-Hoek van Holland, en in de hoek Haarlem-Uitgeest-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. Sinds vorig jaar zijn de eerste Sprinters weer terug uit Denemarken, en daarmee voerde NS Commercie het product 'Sprinter' in, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen.

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.

NS Internationaal
NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, net alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.

Overig internationaal
Hier alleen maar wat foto's.
Op Enschede-Munster/Dortmund rijden Bauheihe 643 en 624. De eerste komt ook in Heerlen vanuit Aachen, de laatste in Nieuweschans vanuit Leer. In Enschede zijn deze oudjes met het verlenen van de concessie aan de PEG verdwenen.


Op Roosendaal-Antwerpen:



Maastricht-Luik:
De AM86 doet dienst op Maastricht-Luik

(foto: treinfoto.be)


Venlo-Hamm:


Overig binnenland
Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op castellum te laten stoppen. Nu rijden er twee trams van de HTM, evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Nico Spilt)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden
pi_36988818
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:56 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

dat ik geen klote weet van PHP of Macromedia of zo?
Met php heb je niets. Kan gewoon met html:

<img name="blaat75" src="media/blaat75.gif" height="534" border="0" usemap="#m_75" alt=""><map name="m_75">
<area shape="poly" coords="172,431" href="URLl" title="x" alt="x" >
</map>
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 20:22:47 #4
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36989031
ja nee die foto's maak ik het liefste zelf allemaal

maar toch bedankt
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36989049
lijkt me logisch, maar ik wou in de sfeer blijven met mn tvp
pi_36989179
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 20:20 schreef Alexxxxx het volgende:
[afbeelding]
pi_36989424
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 20:27 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Wat is er?
  zaterdag 15 april 2006 @ 20:36:22 #8
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36989444
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 20:35 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Wat is er?
Sommige mensen houden wat meer van rubber kippen dan anderen
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36989491
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 20:35 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Wat is er?
streep? en ik moest toch een tvp hebben
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 20:58:39 #10
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36990001
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 20:23 schreef Alexxxxx het volgende:
lijkt me logisch, maar ik wou in de sfeer blijven met mn tvp
ah okee zeg, ben je op MSN ?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36990145
van mij mag er ook goederenverkeer worden besproken hier

Bahn TV is geheel vrij te ontvangen zonder tussenkomst van canaldigitaal
via astra satelliet (free to Air)
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 21:07:19 #12
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36990196
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 21:04 schreef verzameldirk het volgende:
van mij mag er ook goederenverkeer worden besproken hier

Bahn TV is geheel vrij te ontvangen zonder tussenkomst van canaldigitaal
via astra satelliet (free to Air)
en waar kanik dat geheel gratis ende legaal downloaden?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36990230
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 21:07 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

en waar kanik dat geheel gratis ende legaal downloaden?
Valt niets te downladen is gewoon een TV programma van de Deutsche Bahn
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
pi_36990593
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 21:09 schreef verzameldirk het volgende:

[..]

Valt niets te downladen is gewoon een TV programma van de Deutsche Bahn
download prima vanaf de newsgroepen
pi_36990962
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 21:04 schreef verzameldirk het volgende:
van mij mag er ook goederenverkeer worden besproken hier

Bahn TV is geheel vrij te ontvangen zonder tussenkomst van canaldigitaal
via astra satelliet (free to Air)
healaas, geen sateliet hier. Geen online stream?
pi_36990978
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 21:42 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

healaas, geen sateliet hier. Geen online stream?
denk het niet,
pi_36991024
Ja, bahnTV heeft een uitzending gemist

http://www.bahntv-online.de
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 21:50:01 #18
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36991145
jaaa alexxxxxxxxxxxxxxx had laatst zo'n linkje weggeknipt, wat was het ook weer... alt.binaries.nogwat.trein
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36991171
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 21:50 schreef Dr_Flash het volgende:
jaaa alexxxxxxxxxxxxxxx had laatst zo'n linkje weggeknipt, wat was het ook weer... alt.binaries.nogwat.trein
alt.binaries.multimedia.rail
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 21:52:35 #20
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36991208
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 21:51 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

alt.binaries.multimedia.rail


ja loop ff het mes in lullekop
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36991222
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 21:52 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]



ja loop ff het mes in lullekop
ach, FTA spul kan nooit warez zijn
  zaterdag 15 april 2006 @ 22:04:51 #22
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36991468
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 21:53 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ach, FTA spul kan nooit warez zijn
Het noemen van een nieuwsgroep is per definitie net zo illegaal als het roepen van 'kazaa' of wat dan ook.

Bovendien is downloaden legaal in Nederland.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36991480
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 22:04 schreef MREn het volgende:

[..]

Het noemen van een nieuwsgroep is per definitie net zo illegaal als het roepen van 'kazaa' of wat dan ook.

Bovendien is downloaden legaal in Nederland.
precies, hoewel ze op Kazaa en aanverwante spullen vast ook wel staan
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 22:06:40 #24
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36991507
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 22:04 schreef MREn het volgende:

[..]

Het noemen van een nieuwsgroep is per definitie net zo illegaal als het roepen van 'kazaa' of wat dan ook.

Bovendien is downloaden legaal in Nederland.
*KAZAA*

ban me dan, als je kan
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zaterdag 15 april 2006 @ 22:08:38 #25
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36991541
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 22:06 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

*KAZAA*
gezondheid
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 22:32:27 #26
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36991990
ja dank je
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36992148


zeg ik blijf niet bezig he

En nee ik ben niet op MSN, maar mn gmail staat in mn profiel
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 22:42:26 #28
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36992229
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 22:39 schreef Alexxxxx het volgende:


zeg ik blijf niet bezig he

En nee ik ben niet op MSN, maar mn gmail staat in mn profiel
lama, voorlopig niet nodig, en TF was er ook al
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zaterdag 15 april 2006 @ 22:50:39 #29
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_36992421
uit het vorige deeltje:
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:27 schreef Dr_Flash het volgende:
hmm jammer.. Ik vond deze veel mooier eigenlijk



geen idee wat voor BR nummer dit was trouwens..
Dat zijn rijtuigen met een getrokken loc. De rijtuigen zijn trouwens in Duitsland net zo bekend als Mat '64 (het is dan ook dé stoptrein van Duitsland). Ze zijn ook wel bekend als "Silberling" (Zilverling). Ze waren ooit zilver, toen groen-wit en nu rood. Meer info: http://de.wikipedia.org/wiki/Silberling
De stuurstand die je hier ziet is er trouwens pas later opgezet. Van oorsprong werd dit type geleverd als BD, later hebben ze er BDs van gemaakt. Eerst door naast de rubber balgen ramen te zetten en een deur tussen de balgen, later hebben ze er een echte kop opgezet. En weer een ;later een fietscompartiment, dus BDfs.
So we just called him Fred
pi_36995558
hoe heet dat treinprogramma 's nachts op 1 van de duitse zenders?
"die schönste zugbahnen" oid?
dag
pi_36996077
quote:
Op zondag 16 april 2006 00:55 schreef petre86 het volgende:
hoe heet dat treinprogramma 's nachts op 1 van de duitse zenders?
"die schönste zugbahnen" oid?
Duitsland 1 ARD

Führerstandsmitfahrten
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 april 2006 @ 10:49:32 #32
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36999897
oh nog ff over een foto uit de OP:



Ik noem dit ding altijd "de duikbril" Geen idee of er een algemeen bekende koosnaam voor is eigenlijk
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 16 april 2006 @ 11:55:27 #33
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37001117
quote:
Op zondag 16 april 2006 10:49 schreef Dr_Flash het volgende:
oh nog ff over een foto uit de OP:

[afbeelding]

Ik noem dit ding altijd "de duikbril" Geen idee of er een algemeen bekende koosnaam voor is eigenlijk
Dit is de algemene koosnaam voor zo'n ding, maar ik moet toegeven: ze rijden lekkerder dan het uiterlijk doet vermoeder. Die andere lelijke rode gevallen zijn varkensneuzen, die rijden daarentegen wel zoals het uiterlijk doen vermoeden, z'n geval kwam laatst nog opdraven doen ik van Brussel naar Charleroi moest.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 april 2006 @ 11:57:19 #34
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37001159
oh okee Logisch ook eigenlijk

Maar ze rijden inderdaad verrassend lekker. Die ouwe shit, laten we het maar "mat58" noemen, rijdt die nog steeds ergens in Belgie rond?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 16 april 2006 @ 13:11:53 #35
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_37002971
Tering, wat is deze reeks opeens snel geworden.

@ OP: de foto bij "interieur DDM-1" klopt volgens mij niet... dat ziet er meer uit als ICM (zie de bagagerekken en TL-bak. o.a.)
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
  zondag 16 april 2006 @ 14:02:25 #36
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37004279
Ja wel hoor
Linker plaatje is 2e klas DDM-1, rechter plaatje is 1e klas SGM-III maar dat is het zelfde als DDM-1 1e klas.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  zondag 16 april 2006 @ 14:28:57 #37
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_37004833


Deze bedoel ik dus he. Nooit gezien in een dubbeldekkert .
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 april 2006 @ 14:31:01 #38
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37004887
dat concave plafond is wel verdacht voor een dubbeldekker ja
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 16 april 2006 @ 14:32:14 #39
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_37004906
quote:
Op zondag 16 april 2006 14:02 schreef MREn het volgende:
Ja wel hoor
Linker plaatje is 2e klas DDM-1, rechter plaatje is 1e klas SGM-III maar dat is het zelfde als DDM-1 1e klas.
Oh, wacht, ik vat 'm al, het is SGM-III-interieur dat ter illustratie bij DDM is gezet.
Zondag, kater, enzo .
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_37012130
quote:
Op zondag 16 april 2006 14:28 schreef JDude het volgende:
[afbeelding]

Deze bedoel ik dus he. Nooit gezien in een dubbeldekkert .



foutje van mijn browser alleen zo is die wel Cool
pi_37015750
Bij dit topic doe ik ook weer mee trouwens
  zondag 16 april 2006 @ 23:27:26 #42
67385 ROG
Go on, say it.
pi_37020166
Heeft iemand de urenstaat (van 't Nachtnet) zoals hij hier op de NS.nl site staat ook in de meest up-to-date versie? Tegenwoordig vertrekken de nachttreinen om x.58 vanaf A'dam CS namelijk?

('t is een handig papiertje nl.)
  zondag 16 april 2006 @ 23:48:50 #43
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37020746
quote:
Op zondag 16 april 2006 23:27 schreef ROG het volgende:
Heeft iemand de urenstaat (van 't Nachtnet) zoals hij hier op de NS.nl site staat ook in de meest up-to-date versie? Tegenwoordig vertrekken de nachttreinen om x.58 vanaf A'dam CS namelijk?

('t is een handig papiertje nl.)
zoiets?

http://www.ns.nl/www.ns.nl/pdf/vertrekstaten/asd7.pdf
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  zondag 16 april 2006 @ 23:55:35 #44
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_37020911
hoeveel koplopers zijn er trouwens? ik kom namelijk heel vaak de oranje koplopers etc tegen maar heel zelden de koploper met witte deuren
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_37020950
1 met witte deuren, 3 oranje en een heeeeeleboel geel-blauwen

zo uit mn hoofd
  zondag 16 april 2006 @ 23:59:52 #46
67385 ROG
Go on, say it.
pi_37021047
quote:
Top, bedankt!
  maandag 17 april 2006 @ 00:02:19 #47
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37021116
Eén drietje met witte deuren, verder een oranje viertje en twee viertjes met sporters en een vietjes met twee A-bakken ipv één, verder zijn er 140 andere stellen (94 drietjes en 46 viertjes)
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  maandag 17 april 2006 @ 00:03:00 #48
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_37021140
ja dat weet ik alexxx... maar kan t zijn dat er zoveel zijn dat sommigen bijna nooit rijden? waaronder die met witte deuren?
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 17 april 2006 @ 00:06:44 #49
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_37021275
quote:
Op maandag 17 april 2006 00:03 schreef Erosjuhhh het volgende:
ja dat weet ik alexxx... maar kan t zijn dat er zoveel zijn dat sommigen bijna nooit rijden? waaronder die met witte deuren?
Die met witte deuren (4023) rijdt niet meer of minder dan de rest, maar als het er maar 1 is, heb je al een vrij geringe kans om 'm vaak tegen te komen he!
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
  maandag 17 april 2006 @ 00:06:46 #50
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37021276
quote:
Op maandag 17 april 2006 00:03 schreef Erosjuhhh het volgende:
ja dat weet ik alexxx... maar kan t zijn dat er zoveel zijn dat sommigen bijna nooit rijden? waaronder die met witte deuren?
Er zijn zo veel diensten dat ze bijna allemaal alle dagen dienst hebben.

Morgen rijdt ie de hele dag in de stopdienst Dv-Aml:
Maandag 17 april 2006 - Dienst HI46: 80471(V) Zl-Dv, 7071(V) Dv-Aml, 77071 Aml-Hgl, 77071 Hgl-Es, 7086 Es-Apd, 77086 Apd-Zp

Nou ja, eigenlijk staat ie dus vooral stil te Hgl
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37022807
quote:
Op maandag 17 april 2006 00:02 schreef MREn het volgende:
Eén drietje met witte deuren, verder een oranje viertje en twee viertjes met sporters en een vietjes met twee A-bakken ipv één, verder zijn er 140 andere stellen (94 drietjes en 46 viertjes)
Je vergeet de zeven protostellen weg te laten . Verder hobbelt ook de 4011 niet rond: proto revisie. Vanaf de 4012 dus beginnen met tellen. 4023 = Mendini (ding met witte deuren), 4201 = olympisch, 4231 = nu 4444 = extra bak eerste klas (hoort te rijden in 501 en 502 Gn-Gvc v.v.), 4240 = olympisch, 4241 = olympisch oud, had alweer ontstickerd moeten zijn.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 10:37:21 #52
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37026077
zeg, waarom kan je eigenlijk op geen enkele online planner de prijs van een internationaal kaartje zien? Bij de automaat zelf weten ze altijd heel goed hoeveel ze van je moeten hebben...
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37026317
quote:
Op maandag 17 april 2006 10:37 schreef Dr_Flash het volgende:
zeg, waarom kan je eigenlijk op geen enkele online planner de prijs van een internationaal kaartje zien? Bij de automaat zelf weten ze altijd heel goed hoeveel ze van je moeten hebben...
Gewoon via de internationale reisplanner van NS toch?
pi_37026376
toevoeging: bij online kaartje kopen.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 10:57:59 #55
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37026427
Hmm voor een zeer beperkt en volledig uit de lucht gegrepen zootje buitenlandse stations ja. Maar als ik gewoon wil weten wat een retourtje Heerlen-Aachen kost, dan is dat al teveel gevraagd
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 17 april 2006 @ 11:30:10 #56
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_37027098
quote:
Op maandag 17 april 2006 00:06 schreef MREn het volgende:

[..]

Er zijn zo veel diensten dat ze bijna allemaal alle dagen dienst hebben.

Morgen rijdt ie de hele dag in de stopdienst Dv-Aml:
Maandag 17 april 2006 - Dienst HI46: 80471(V) Zl-Dv, 7071(V) Dv-Aml, 77071 Aml-Hgl, 77071 Hgl-Es, 7086 Es-Apd, 77086 Apd-Zp

Nou ja, eigenlijk staat ie dus vooral stil te Hgl
zal morgen eens kijken of ik hem bij hgl zie staan bijna de hele dag
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_37027166
quote:
Op maandag 17 april 2006 11:30 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

zal morgen eens kijken of ik hem bij hgl zie staan bijna de hele dag
Morgen in dat bericht was vandaag
Morgen, dinsdag dus, rijdt 'ie waarschijnlijk deze dienst:
80130(A) Zp-Dv, 1722(V) Dv-Ut, 21722(A) Ut-Rtd, 20533(V) Rtd-Ut, 533(A) Ut-Zl, 10533(A) Zl-Lw, 10548(V) Lw-Zl, 548(V) Zl-Ut, 20548(A) Ut-Rtd, 21759(V) Rtd-Ut, 1759(A) Ut-Dv, 1664(V) Dv-Amf, 21664 Amf-Asd, 20771 Asd-Amf, 771(A) Amf-Zl, 10771 Zl-Lw, 10584 Lw-Zl, 584(V) Zl-Ut
  maandag 17 april 2006 @ 11:37:52 #58
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_37027277
quote:
Op maandag 17 april 2006 11:32 schreef Carport het volgende:

[..]

Morgen in dat bericht was vandaag
Morgen, dinsdag dus, rijdt 'ie waarschijnlijk deze dienst:
80130(A) Zp-Dv, 1722(V) Dv-Ut, 21722(A) Ut-Rtd, 20533(V) Rtd-Ut, 533(A) Ut-Zl, 10533(A) Zl-Lw, 10548(V) Lw-Zl, 548(V) Zl-Ut, 20548(A) Ut-Rtd, 21759(V) Rtd-Ut, 1759(A) Ut-Dv, 1664(V) Dv-Amf, 21664 Amf-Asd, 20771 Asd-Amf, 771(A) Amf-Zl, 10771 Zl-Lw, 10584 Lw-Zl, 584(V) Zl-Ut
oh shit
ben net wakker dat zal t m zijn

morgen kom ik hem dus nie tegen
kom vnaaf nog wel in hgl kijken of ik hem zie
waarom ik dit vroeg trouwens.. in me hele leven heb ik nog maar 1 keer in dat ding gezeten en die oranjes ben ik al veeel vaker in geweest, stuk of 20 keer al minimaal
daarom dat ik t vroeg
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 13:04:38 #59
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37029708
waar haal je die info vandaan Carport?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 17 april 2006 @ 13:27:58 #60
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_37030355
quote:
Op maandag 17 april 2006 13:04 schreef Dr_Flash het volgende:
waar haal je die info vandaan Carport?
http://www.somda.nl, denk ik.
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 13:38:10 #61
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37030642
quote:
Op maandag 17 april 2006 13:27 schreef JDude het volgende:

[..]

http://www.somda.nl, denk ik.
tering, weer een forum moet ik weer reggen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37032335
quote:
Op maandag 17 april 2006 13:27 schreef JDude het volgende:

[..]

http://www.somda.nl, denk ik.
Klopt inderdaad.
Overigens zitten daar de serieuze die-hard spotters. Die schrijven van echt elke trein die ze tegenkomen het nummer op
  maandag 17 april 2006 @ 14:36:22 #63
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_37032356
quote:
Op maandag 17 april 2006 14:35 schreef Carport het volgende:

Klopt inderdaad.
Overigens zitten daar de serieuze die-hard spotters. Die schrijven van echt elke trein die ze tegenkomen het nummer op
Ik doe wel eens mee als ik op stage aan het raam zit en ik me verveel .
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
  maandag 17 april 2006 @ 18:03:02 #64
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37037756
quote:
Op maandag 17 april 2006 11:30 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

zal morgen eens kijken of ik hem bij hgl zie staan bijna de hele dag
Er stond toch nog 'maandag 17 april' voor de treindiensten?
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  maandag 17 april 2006 @ 18:36:50 #65
128033 eer-ik
Koning. Ja, nog steeds.
pi_37038572
Hallooooo,
Ik heb eigenlijk niks te schaften met treinen, maar ik zag vandaag deze en dit vond ik wel een gaaf ding
Heeft iemand er meer specs over?
Of is ie zelfs nep?
Stond in Aalsmeer vandaag
Signature.
pi_37038672
quote:
Op maandag 17 april 2006 18:36 schreef eer-ik het volgende:
Hallooooo,
Ik heb eigenlijk niks te schaften met treinen, maar ik zag vandaag deze en dit vond ik wel een gaaf ding
Heeft iemand er meer specs over?
Of is ie zelfs nep?
Stond in Aalsmeer vandaag
[afbeelding]
Dat is een Sikje dacht ik?
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 18:45:17 #67
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37038770
die staat ALTIJD in Aalsmeer trouwens Tegenover de jachthaven, stukje terug richting het busstation toch?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37039010
welk nummer heeft die?
pi_37039075
quote:
Op maandag 17 april 2006 18:54 schreef Ou-Tannu het volgende:
welk nummer heeft die?
352. Staat er op tenminste
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 18:58:01 #70
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37039108
352

klik
quote:
Locomotor 352 is tegenwoordig eigendom van de gemeente Aalsmeer en staat als historisch monument opgesteld aan de voorzijde van het voormalige station Aalsmeer. Nadat het sikje bij NBM-rail in Dordrecht in de historische kleurstelling was geschilderd waarin de locomotoren vroeger op de Haarlemmermeerlijnen hebben gereden, werd het op 8 december 2000 per dieplader naar Aalsmeer vervoerd.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37039117
quote:
Op maandag 17 april 2006 18:56 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

352. Staat er op tenminste
(zie t zo niet op die foto vandaar)

de 323 staat verder te niksen op Sneek,
pi_37039182
quote:
Op maandag 17 april 2006 18:58 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

(zie t zo niet op die foto vandaar)

de 323 staat verder te niksen op Sneek,
Rechts naast het 'raam' bijna geheel in de schaduw. Je ziet de onderste randje gele letters. Bij inzoomen zie je de cijfers duidelijk
pi_37039241
quote:
Op maandag 17 april 2006 19:01 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Rechts naast het 'raam' bijna geheel in de schaduw. Je ziet de onderste randje gele letters. Bij inzoomen zie je de cijfers duidelijk
nou je t zegt

is het toch duidelijker en mooier imo
  maandag 17 april 2006 @ 20:05:37 #74
128033 eer-ik
Koning. Ja, nog steeds.
pi_37040817
quote:
Op maandag 17 april 2006 18:45 schreef Dr_Flash het volgende:
die staat ALTIJD in Aalsmeer trouwens Tegenover de jachthaven, stukje terug richting het busstation toch?
Er zijn echt fokking veel jachthavens in aalsmeer.
Maar je hebt wel gelijk inderdaad. Daar staat ie wel
Ik kom overigens niet uit aalsmeer, maar ik was daar vandaag toevallig, en ik zag hem daar staan
Allejezus chille wijk is dat trouwens. Mega dikke huizen enzo
Signature.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 20:16:01 #75
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37041160
ja, ik heb een paar jaar geleden bij de TV studio gewerkt, kwam er iedere dag langs, vandaar dat ik em herkende
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37041878
Bij winkel Blokker schijn je dagkaartjes NS te kopen voor 12,95 euro die geldig zijn op zaterdagen en zondagen in mei en juni. Zijn er al mensen die al kaartjes gekocht hebben. Ik kwam er trouwens net pas achter.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 20:36:25 #77
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37042020
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:32 schreef cootje_1983 het volgende:
Bij winkel Blokker schijn je dagkaartjes NS te kopen voor 12,95 euro die geldig zijn op zaterdagen en zondagen in mei en juni. Zijn er al mensen die al kaartjes gekocht hebben. Ik kwam er trouwens net pas achter.
dat zag ik ook net ja, ik dacht eigenlijk dat je die alleen afgelopen vrijdag kon kopen of zo?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 20:38:19 #78
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37042082
ff eentje uit de oude doosch:

Donald Duck

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37042157
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:36 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

dat zag ik ook net ja, ik dacht eigenlijk dat je die alleen afgelopen vrijdag kon kopen of zo?
Kopen kan nog t/m 28 april, maar ik denk dat het verstandig is om er snel bij te snel. Ik ga er morgen ook een paar kopen.
pi_37042296
Even een vraagje: weet iemand wat het langste treinperron van Nederland is en welk station dat is? Ik had er een discussie over met mijn broer. Het liefst met bewijs/bron.
pi_37042333
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:40 schreef cootje_1983 het volgende:

[..]

Kopen kan nog t/m 28 april, maar ik denk dat het verstandig is om er snel bij te snel. Ik ga er morgen ook een paar kopen.
Mooie tip. Eens kijken hoevaak ik een weekend nog weg moet
  maandag 17 april 2006 @ 20:47:05 #82
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37042392
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:44 schreef cootje_1983 het volgende:
Even een vraagje: weet iemand wat het langste treinperron van Nederland is en welk station dat is? Ik had er een discussie over met mijn broer. Het liefst met bewijs/bron.
Ik gok vast op de dubbele perrons van Amsterdam Centraal, hoewel Utrecht en Amersfoort goede kans hebben wegens 15-baks IC's + marge. Zoek het ff op voor je.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37042498
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:47 schreef MREn het volgende:

[..]

Ik gok vast op de dubbele perrons van Amsterdam Centraal, hoewel Utrecht en Amersfoort goede kans hebben wegens 15-baks IC's + marge. Zoek het ff op voor je.
Amsterdam zou inderdaad een goede kunnen zijn. De noordelijkste perrons zijn onlangs nog flink verleng dacht ik.
pi_37042556
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:44 schreef cootje_1983 het volgende:
Even een vraagje: weet iemand wat het langste treinperron van Nederland is en welk station dat is? Ik had er een discussie over met mijn broer. Het liefst met bewijs/bron.
3de keer dat ik dit linkje post

http://www.prorail.nl/NR/(...)verzicht03042006.pdf
  maandag 17 april 2006 @ 20:55:47 #85
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37042711
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:47 schreef MREn het volgende:

[..]

Ik gok vast op de dubbele perrons van Amsterdam Centraal, hoewel Utrecht en Amersfoort goede kans hebben wegens 15-baks IC's + marge. Zoek het ff op voor je.
Winnaar is Amsterdam Centraal met 680m (Amersfoort 639).
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 20:57:03 #86
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37042760
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:44 schreef cootje_1983 het volgende:
Even een vraagje: weet iemand wat het langste treinperron van Nederland is en welk station dat is? Ik had er een discussie over met mijn broer. Het liefst met bewijs/bron.
volgens een intern document van ProRail wat ik onlangs ergens wist op te scharrelen:

1. Nijmegen Spoor 1 686 m
2. Amsterdam CS Spoor 13 680 m
3. Leiden spoor 4 677 m

kan t linkje zo gauw ff niet vinden beter door the_disheaver laten posten
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 20:57:24 #87
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37042774
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:55 schreef MREn het volgende:

[..]

Winnaar is Amsterdam Centraal met 680m (Amersfoort 639).
kijk nogeens bij Nijmegen dan?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 20:59:09 #88
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37042847
Kortste is trouwens Houten Castellum met 55 meter. Het enige station in NL met maar 1 stationsnaambord, no doubt
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37042848
695 meter bied ik tot zover
pi_37042866
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:51 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

3de keer dat ik dit linkje post

http://www.prorail.nl/NR/(...)verzicht03042006.pdf
Hier ben ik echt blij mee. Dit is wat ik zocht, ik heb er dus 3 keer overheen gelezen
  maandag 17 april 2006 @ 20:59:55 #91
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37042883
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:57 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

kijk nogeens bij Nijmegen dan?
686/679 afh. van richting
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 21:00:22 #92
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37042900
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:59 schreef MREn het volgende:

[..]

686/679 afh. van richting
686 dus
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 17 april 2006 @ 21:01:01 #93
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37042920
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:59 schreef Dr_Flash het volgende:
Kortste is trouwens Houten Castellum met 55 meter. Het enige station in NL met maar 1 stationsnaambord, no doubt
Gbr en Ese ook zo uit het hoofd.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37042929
Ik zie Sittard perron 3A/B 695 meter? Mijn broertje dacht dat Sittard het langste perron had, volgens mij heeft hij gelijk, of niet?
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 21:03:20 #95
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37043027
quote:
Op maandag 17 april 2006 21:01 schreef MREn het volgende:

[..]

Gbr en Ese ook zo uit het hoofd.
154-158 en 115 m respectively. Dat van 1 bordje zou kunnen, weet ik niet
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 21:03:53 #96
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37043050
quote:
Op maandag 17 april 2006 21:01 schreef cootje_1983 het volgende:
Ik zie Sittard perron 3A/B 695 meter? Mijn broertje dacht dat Sittard het langste perron had, volgens mij heeft hij gelijk, of niet?
tering idd overheen gelezen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 17 april 2006 @ 21:04:28 #97
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37043074
quote:
Op maandag 17 april 2006 21:01 schreef cootje_1983 het volgende:
Ik zie Sittard perron 3A/B 695 meter? Mijn broertje dacht dat Sittard het langste perron had, volgens mij heeft hij gelijk, of niet?
Dan klopt dat, wat ik krijg niets gevonden boven de 700m.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37043077
quote:
Op maandag 17 april 2006 21:03 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

tering idd overheen gelezen
695 meter is wel lang B)

hoeveel ICM3tjes kan je daar op kwijt?
  maandag 17 april 2006 @ 21:05:24 #99
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37043117
quote:
Op maandag 17 april 2006 21:03 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

154-158 en 115 m respectively. Dat van 1 bordje zou kunnen, weet ik niet
Wel weet ik (bijna) zeker dat Ese het enige station in Nederland is waarvan twee afwijkende namen op elke zijde van het verlichte bord staan
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  maandag 17 april 2006 @ 21:06:19 #100
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37043157
quote:
Op maandag 17 april 2006 21:04 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

695 meter is wel lang B)

hoeveel ICM3tjes kan je daar op kwijt?
695/(3*27) = 8
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 21:10:44 #101
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37043347
quote:
Op maandag 17 april 2006 21:05 schreef MREn het volgende:

[..]

Wel weet ik (bijna) zeker dat Ese het enige station in Nederland is waarvan twee afwijkende namen op elke zijde van het verlichte bord staan
ja joh heeft Hurdegaryp niet ook zo'n grap?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37043685
quote:
Op maandag 17 april 2006 21:10 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja joh heeft Hurdegaryp niet ook zo'n grap?
Nee, Hurdegaryp heeft de naam hardegarijp helemaal laten vallen (het dorp) Ze hebben het niet zo op Nederlandstalig daar
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 21:25:33 #103
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37043996
tsssk separatisten
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 17 april 2006 @ 21:45:54 #104
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37044895
quote:
Op maandag 17 april 2006 21:25 schreef Dr_Flash het volgende:
tsssk separatisten
Och, wel grappig toch?
En dat Fries is zo lastig nog niet, goedemorgen, goedemiddag en goedeavond wordt allemaal vertaald als 'goeie'.en zo.

* MREn heeft Friese vrouw
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 21:48:17 #105
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37044990
anyway MREn, post eens pics van de Eschmarke?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 17 april 2006 @ 21:52:30 #106
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37045176
quote:
Op maandag 17 april 2006 21:48 schreef Dr_Flash het volgende:
anyway MREn, post eens pics van de Eschmarke?
Ik kom er regelmatig onderdoor met de fiets of op doorreis met de trein, maar heb er nog geen foto's van nu... wellicht dat ik er deze week nog kom, hoewel ik nog lekker een weekje vrij ben.

Maar om het toch goed te maken, een (niet al te beste) foto van de betreffende lijn.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37045387
quote:
Op maandag 17 april 2006 20:45 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Mooie tip. Eens kijken hoevaak ik een weekend nog weg moet
Ik heb al 2 kaartjes gekocht a 12.95 Ze zijn niet zo lang geldig. Geloof nog 6 weken ofzo. Maar denk dat je er snel bij moet zijn
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 22:12:03 #108
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37045897
ik koop liever gewoon een Lentetoer

en ik zoek nog steeds gezelschap voor 7 mei
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37046933
quote:
Op maandag 17 april 2006 22:12 schreef Dr_Flash het volgende:
ik koop liever gewoon een Lentetoer

en ik zoek nog steeds gezelschap voor 7 mei
Welke trajecten wil je gaan doen..??

Wat ik eigenlijk wel jammer vind is dat ik hier weinig tot niets tegen kom over reizigers aantallen. Ik weet wel dat er heel ff een lijstje opgestaan heeft met reizigers aantallen. Maar deze werd er snel weer afgehaald vanwege gevoeligheid en ik was er net te laat bij
  maandag 17 april 2006 @ 22:39:43 #110
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_37047012
quote:
Op maandag 17 april 2006 22:38 schreef Willy84 het volgende:
Welke trajecten wil je gaan doen..??

Wat ik eigenlijk wel jammer vind is dat ik hier weinig tot niets tegen kom over reizigers aantallen. Ik weet wel dat er heel ff een lijstje opgestaan heeft met reizigers aantallen. Maar deze werd er snel weer afgehaald vanwege gevoeligheid en ik was er net te laat bij
Ik heb het nog nagevraagd, dat lijstje is op zich niet vertrouwelijk of zulks.
Mocht je het nog willen hebben, mail dan even. Wordt denk ik wel woensdag voor je het hebt.
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 22:43:29 #111
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37047180
oh dat lijstje wil ik ook wel JDude
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 22:45:14 #112
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37047251
quote:
Op maandag 17 april 2006 22:38 schreef Willy84 het volgende:

[..]

Welke trajecten wil je gaan doen..??
Boeit me strikt genomen vrij weinig, maar ik wil in elk geval Enschede - Gronau ff doen, het enige stuk in NL, en de enige buitenlandverbinding, die ik nog niet gehad heb. Chances are: rest van de dag beetje in het Syntusgebeuren blijven hangen Of gewoon naar Emmen en dan terug via Zwolle en dan nog maar eens kijken hoeveel tijd er nog is
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37047577
Ik wil je wel mailen maar kan je het ook hier posten dan kunnen de andere liefhebbers er ook van genieten
  maandag 17 april 2006 @ 22:56:45 #114
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_37047692
quote:
Op maandag 17 april 2006 22:53 schreef Willy84 het volgende:
Ik wil je wel mailen maar kan je het ook hier posten dan kunnen de andere liefhebbers er ook van genieten
Nah, dat leek me achteraf toch niet zo slim. Dat het op zich openbare info is, betekent vast nog niet dat ik het ook maar zomaar op een forum kan knikkeren.
Ik neem het risico iig liever niet .

En als ik het naar iemand mail zou ik het ook zeer op prijs stellen als die persoon er goed mee omgaat.
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 april 2006 @ 22:57:59 #115
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37047742
quote:
Op maandag 17 april 2006 22:56 schreef JDude het volgende:

[..]

Nah, dat leek me achteraf toch niet zo slim. Dat het op zich openbare info is, betekent vast nog niet dat ik het ook maar zomaar op een forum kan knikkeren.
Ik neem het risico iig liever niet .
geen idee, maar dat kan je waarschijnlijk zelf het beste inschatten
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37048110
toch maar een mailtje gestuurd ben benieuwd. Wat nou het grootste station is. Dacht dat het Utrecht CS was of toch Amsterdam CS
pi_37048364
Vanaf december 2006 worden de Connexxion-Wadlopers op Almelo - Mariënberg waarschijnlijk vervangen door Linten, die in een rode kleur ('Twents Rood') gespoten zullen worden. Waarschijnlijk zullen hiervoor twee nieuwe stellen worden aangeschaft, de 46 en 47

Vond ik op een site. Wist ik nog niet
pi_37048776
quote:
Op maandag 17 april 2006 23:14 schreef Willy84 het volgende:
Vanaf december 2006 worden de Connexxion-Wadlopers op Almelo - Mariënberg waarschijnlijk vervangen door Linten, die in een rode kleur ('Twents Rood') gespoten zullen worden. Waarschijnlijk zullen hiervoor twee nieuwe stellen worden aangeschaft, de 46 en 47

Vond ik op een site. Wist ik nog niet
hm dan zullen die 2 wadslopers ook wel een nieuwe bestemming krijgen? aangezien Arriva ze ook begint te dumpen tegen die tijd
  maandag 17 april 2006 @ 23:31:58 #119
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_37049013
quote:
Op maandag 17 april 2006 23:14 schreef Willy84 het volgende:
Vanaf december 2006 worden de Connexxion-Wadlopers op Almelo - Mariënberg waarschijnlijk vervangen door Linten, die in een rode kleur ('Twents Rood') gespoten zullen worden. Waarschijnlijk zullen hiervoor twee nieuwe stellen worden aangeschaft, de 46 en 47

Vond ik op een site. Wist ik nog niet
Zelfde kleur als de bussen in o.a. Almelo/Hengelo/Enschede? Cool.
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
  maandag 17 april 2006 @ 23:56:06 #121
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37049825
quote:
Op maandag 17 april 2006 23:07 schreef Willy84 het volgende:
toch maar een mailtje gestuurd ben benieuwd. Wat nou het grootste station is. Dacht dat het Utrecht CS was of toch Amsterdam CS
Wat is groot? Oppervlak? Aantal sporen? Aantal treinen? Reizigersaantallen?

Als je de laatste bedoelt: dan is Utrecht het groots, met ong. 265.000 mensen per dag, dit tegen ong. 1,2 miljoen treinreizigers per dag.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  maandag 17 april 2006 @ 23:57:19 #122
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37049865
quote:
Op maandag 17 april 2006 23:31 schreef JDude het volgende:

[..]

Zelfde kleur als de bussen in o.a. Almelo/Hengelo/Enschede? Cool.
Dat is al een hele tijd bekend, Twents-concessie bevat ook de treinen. Die worden dus inderdaad ook Twents-rood, met Twents ros.
Dat het Linten zouden worden, was volgens mij ook al een tijdje bekend
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37050331
quote:
Op maandag 17 april 2006 23:56 schreef MREn het volgende:

[..]

Wat is groot? Oppervlak? Aantal sporen? Aantal treinen? Reizigersaantallen?

Als je de laatste bedoelt: dan is Utrecht het groots, met ong. 265.000 mensen per dag, dit tegen ong. 1,2 miljoen treinreizigers per dag.
Ik bedoel natuurlijk reizigersaantallen. En dan het aantal mensen dat in of uitstapt. En overstappers natuurlijk 1x tellen. Ik bedoel natuurlijk niet de mensen die het station voorbij komen en gewoon in de trein blijven zitten
  dinsdag 18 april 2006 @ 00:28:44 #124
4921 blup
Shoarma Sin Farma
pi_37050747


Mocht iemand 'm spotten, meld het.
Op de toilet heb je van die kastjes waar je evt een bestemming achter kan plaatsen..
. Ik heb dr een fanta papiertje achter gedaan

Misschien leuk om te doen? i-was-here zonder iets te slopen?
  dinsdag 18 april 2006 @ 01:08:44 #126
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37051468
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 01:02 schreef Willy84 het volgende:
http://tk.files.storage.m(...)yU0K4uCD_pXLA4SN2Kcc
Zo kan je hem ook markeren
Bij te erge zooi gaat zo'n stel direct aan de kant bij einde dienst.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37051598
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 01:08 schreef MREn het volgende:

[..]

Bij te erge zooi gaat zo'n stel direct aan de kant bij einde dienst.
je kan zien dat er wel op gepoetst is.. maar anders vervangen ze de platen?
dag
  dinsdag 18 april 2006 @ 01:28:10 #128
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37051702
Ik denk dat de eerste zooi er gewoon bij de dagelijkse poetsbeurten afgaat, en als het te erg wordt of niet schoon kan, dat er dan wat betere middelen worden gebruikt. Van een beetje verf hoef je zo'n paneel niet te vervangen lijkt me.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37052146
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 01:28 schreef MREn het volgende:
Ik denk dat de eerste zooi er gewoon bij de dagelijkse poetsbeurten afgaat, en als het te erg wordt of niet schoon kan, dat er dan wat betere middelen worden gebruikt. Van een beetje verf hoef je zo'n paneel niet te vervangen lijkt me.
anders gewoon met een in het plaatkleurtje verven
  dinsdag 18 april 2006 @ 08:13:03 #130
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37053461
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 00:12 schreef Willy84 het volgende:

[..]

Ik bedoel natuurlijk reizigersaantallen. En dan het aantal mensen dat in of uitstapt. En overstappers natuurlijk 1x tellen. Ik bedoel natuurlijk niet de mensen die het station voorbij komen en gewoon in de trein blijven zitten
De grootste is Amsterdam, met 145.093 reizigers per dag. In 2004 tenminste.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 18 april 2006 @ 09:00:46 #131
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37053963
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 08:13 schreef Duvel het volgende:

[..]

De grootste is Amsterdam, met 145.093 reizigers per dag. In 2004 tenminste.
ik hoor net trouwens dat 265.000 aanzienlijk meer is dan 145.000
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 18 april 2006 @ 11:01:36 #132
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37056038
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 09:00 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ik hoor net trouwens dat 265.000 aanzienlijk meer is dan 145.000
Joh! Dit komt uit die lijst van JDude.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 18 april 2006 @ 11:56:07 #133
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37057404
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 11:01 schreef Duvel het volgende:

[..]

Joh! Dit komt uit die lijst van JDude.
hoe staat Utrecht CS daarin? En waar heeft MREn die 265k dan vandaan?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37058229
quote:
Op maandag 17 april 2006 23:57 schreef MREn het volgende:Dat is al een hele tijd bekend, Twents-concessie bevat ook de treinen. Die worden dus inderdaad ook Twents-rood, met Twents ros.
Dat het Linten zouden worden, was volgens mij ook al een tijdje bekend
Er zit mij iets van bij dat die rode kleurstelling alweer afgeblazen is vanwege het niet kunnen uitwisselen met andere stellen dan.
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 18 april 2006 @ 12:35:58 #135
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37058373
wat heeft dat met kleurstelling te maken dan?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37058394
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 12:28 schreef Tfz het volgende:

[..]

Er zit mij iets van bij dat die rode kleurstelling alweer afgeblazen is vanwege het niet kunnen uitwisselen met andere stellen dan.
andere linten mogen ook wel rood worden natuurlijk
  dinsdag 18 april 2006 @ 12:56:24 #137
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37058932
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 11:56 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

hoe staat Utrecht CS daarin?
Op de vijfde plaats
quote:
En waar heeft MREn die 265k dan vandaan?
Geen idee? Ik ben wel benieuwd!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37059091
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 01:08 schreef MREn het volgende:

[..]

Bij te erge zooi gaat zo'n stel direct aan de kant bij einde dienst.
zo te zien hebben ze al wat geprobeerd met remmenreiniger oid. Maar is rot troep. Dat was zo een rolstoel toilet in een v-irm.
Overigens valt dit nog reuze mee als je een ritje hebt gemaakt in de oudste metrostellen, hier in Amsterdam. Dat ze er uberhoupt nog mensen mee durven te vervoeren en er strippen voor durven vragen
pi_37059184
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 13:01 schreef Willy84 het volgende:

[..]

zo te zien hebben ze al wat geprobeerd met remmenreiniger oid. Maar is rot troep. Dat was zo een rolstoel toilet in een v-irm.
Overigens valt dit nog reuze mee als je een ritje hebt gemaakt in de oudste metrostellen, hier in Amsterdam. Dat ze er uberhoupt nog mensen mee durven te vervoeren en er strippen voor durven vragen
Zelfde met de oudere lijnbussen hier, stoelen zijn voor meer dan de helft gesloopt, maar rijd nog steeds, :/
pi_37059277
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 12:35 schreef Dr_Flash het volgende:
wat heeft dat met kleurstelling te maken dan?
De overheden beginnen te zeuren als je met een Twents-rood stel gaat rijden op een andere dienst natuurlijk. Er is ook een scheiding gemaakt tussen de stellen voor de Achterhoek en dat andere gebied (zitten kleine stickers op), gelukkig valt dat onderscheid niet zo op en wordt dat ook niet aangehouden.
pi_37059339
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 13:09 schreef Tfz het volgende:

[..]

De overheden beginnen te zeuren als je met een Twents-rood stel gaat rijden op een andere dienst natuurlijk. Er is ook een scheiding gemaakt tussen de stellen voor de Achterhoek en dat andere gebied (zitten kleine stickers op), gelukkig valt dat onderscheid niet zo op en wordt dat ook niet aangehouden.
nja de linten verdwalen toch niet zo snel, net als de GTW's die gaan ook niet zo maar even op een ander traject heen en weer racen, dus de haalbaarheid is wel groter?
pi_37059687
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 13:11 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

nja de linten verdwalen toch niet zo snel, net als de GTW's die gaan ook niet zo maar even op een ander traject heen en weer racen, dus de haalbaarheid is wel groter?
Ik denk dat ze het allemaal veel te moeililjk maken. Ieder lijntje van 3 stellen een ander kleurtje en andere stickertjes. Dat maakt het allemaal veel te ingewikkeld. Gewoon 1 en hetzelfde type overal. Veel handiger met onderhoud en omloop (niet dat onderhoud veel met stickers heeft te maken)
pi_37059779
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 13:24 schreef Willy84 het volgende:

[..]

Ik denk dat ze het allemaal veel te moeililjk maken. Ieder lijntje van 3 stellen een ander kleurtje en andere stickertjes. Dat maakt het allemaal veel te ingewikkeld. Gewoon 1 en hetzelfde type overal. Veel handiger met onderhoud en omloop (niet dat onderhoud veel met stickers heeft te maken)
mja tis natuurlijk not done om een rode Lint op winterswijk - tiel in te zetten oid
pi_37060266
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 13:11 schreef Ou-Tannu het volgende:
nja de linten verdwalen toch niet zo snel, net als de GTW's die gaan ook niet zo maar even op een ander traject heen en weer racen, dus de haalbaarheid is wel groter?
Tuurlijk niet. De GTW's rijden gewoon op alle lijnen binnen het concessiegebied, waar Syntus rijdt is er niet sprake van één consessie. Daarnaast gaan de stellen ook in onderhoud en verdwalen dus sowieso.
pi_37061139
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 13:43 schreef Tfz het volgende:

[..]

Tuurlijk niet. De GTW's rijden gewoon op alle lijnen binnen het concessiegebied, waar Syntus rijdt is er niet sprake van één consessie. Daarnaast gaan de stellen ook in onderhoud en verdwalen dus sowieso.
de linten blijven toch ook redelijk op hun eigen gebied? en sja voor onderhoud gaan ze wel buiten hun gebied, maar dan rijden ze gewoon niet in dienst verband
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 18 april 2006 @ 14:12:13 #146
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37061209
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 13:27 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mja tis natuurlijk not done om een rode Lint op winterswijk - tiel in te zetten oid
Wrom nie?

Tiel = Betuwe = Flipje

Bessenjam > Rood
Frambozenjam > Rood
Kersenjam > Rood
Aardbeienjam > Rood

welke mafkees gaat daar met een GELE trein tussenin rijden?

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 18 april 2006 @ 14:14:48 #147
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37061291
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 13:09 schreef Tfz het volgende:

[..]

De overheden beginnen te zeuren als je met een Twents-rood stel gaat rijden op een andere dienst natuurlijk. Er is ook een scheiding gemaakt tussen de stellen voor de Achterhoek en dat andere gebied (zitten kleine stickers op), gelukkig valt dat onderscheid niet zo op en wordt dat ook niet aangehouden.
Wat natuurlijk wel belachelijk is omdat de provincie eerst met een belachelijke leeftijdseis NS met hun prima DM'90 stellen uit had gesloten. En het erge is, dat dus juist de achterhoek-stellen van Syntus ook niet aan die eisen voldoen.

Maar goed, het vervloekte NS is weg, en daar ging het om natuurlijk.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37061323
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:12 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wrom nie?

Tiel = Betuwe = Flipje

Bessenjam > Rood
Frambozenjam > Rood
Kersenjam > Rood
Aardbeienjam > Rood

welke mafkees gaat daar met een GELE trein tussenin rijden?

Whehe! idd! je heb gelijk! roodschilderen die linten
  dinsdag 18 april 2006 @ 14:16:08 #149
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37061328
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:09 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

de linten blijven toch ook redelijk op hun eigen gebied? en sja voor onderhoud gaan ze wel buiten hun gebied, maar dan rijden ze gewoon niet in dienst verband
Nee hoor, Syntus heeft eigenlijk maar één lijn (Odz-Zp-Ww-Ah-Tl), die wel in drie concessies uiteen valt (Twente, Achterhoek en Ah-Tl).
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  dinsdag 18 april 2006 @ 14:17:03 #150
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37061360
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 11:56 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

hoe staat Utrecht CS daarin? En waar heeft MREn die 265k dan vandaan?
Aantal in/uit/over stappers niet alleen aantal instappers.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37061377
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:16 schreef MREn het volgende:

[..]

Nee hoor, Syntus heeft eigenlijk maar één lijn (Odz-Zp-Ww-Ah-Tl), die wel in drie concessies uiteen valt (Twente, Achterhoek en Ah-Tl).
provinciale overheden moeten niet zo zeiken dan, wees blij dat er uberhaubt een trein rijd dan
  dinsdag 18 april 2006 @ 14:23:09 #152
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37061567
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:17 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

provinciale overheden moeten niet zo zeiken dan, wees blij dat er uberhaubt een trein rijd dan
Die reed er voor ook al, en nog sneller en comfortabeler dan nu.
Alleen een frequentieverhoging zoals op Zp-Odz trekt natuurlijk een hoop mensen.

Dat wordt door de aanbestedende overheden mooi gepresenteerd met 'meer mensen in de trein' waarmee ze dan wel even vergeten dat erg drukke buslijnen als Delden-Hengelo nu niet meer rijden, dus dat die reizigersgroei niet autonoom is.
Bovendien is het natuurlijk ook een soort oneerlijke concurrentie als je als NSR verplicht ben op elke trein een hc te hebben, en Syntus dat niet heeft. Gelukkig is NS er nu achter door niet als NS-reizigers maar als RegioNS in te schrijven, de hc ook weg kan. Treinlease gaat gewoon via NSFS.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37061681
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:23 schreef MREn het volgende:

[..]

Die reed er voor ook al, en nog sneller en comfortabeler dan nu.
Alleen een frequentieverhoging zoals op Zp-Odz trekt natuurlijk een hoop mensen.

Dat wordt door de aanbestedende overheden mooi gepresenteerd met 'meer mensen in de trein' waarmee ze dan wel even vergeten dat erg drukke buslijnen als Delden-Hengelo nu niet meer rijden, dus dat die reizigersgroei niet autonoom is.
Bovendien is het natuurlijk ook een soort oneerlijke concurrentie als je als NSR verplicht ben op elke trein een hc te hebben, en Syntus dat niet heeft. Gelukkig is NS er nu achter door niet als NS-reizigers maar als RegioNS in te schrijven, de hc ook weg kan. Treinlease gaat gewoon via NSFS.
dm90 mag idd harder dan een lint, en ze zijn ook nog confortabeler
  dinsdag 18 april 2006 @ 14:30:40 #154
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37061804
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:26 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

dm90 mag idd harder dan een lint, en ze zijn ook nog confortabeler
Ze mogen beide gewoon baanvaksnelheid rijden hoor

Alleen Linten kunnen dat niet. En ze trekken net zo snel, of iets trager op dan DM'90, en geen plee, en geen 1e klas, hoewel dat laatste ook vrij relatief is in DM'90. Het gemakkelijkste vind ik de rust, en het balkje tussen de stoelen tegenover je om je voet op je zetten. En natuurlijk de armsteun, voor tijdens het krantlezen.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37061830
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:30 schreef MREn het volgende:

[..]

Ze mogen beide gewoon baanvaksnelheid rijden hoor

Alleen Linten kunnen dat niet. En ze trekken net zo snel, of iets trager op dan DM'90, en geen plee, en geen 1e klas, hoewel dat laatste ook vrij relatief is in DM'90. Het gemakkelijkste vind ik de rust, en het balkje tussen de stoelen tegenover je om je voet op je zetten. En natuurlijk de armsteun, voor tijdens het krantlezen.
Dacht dat de DM90 sneller was dan de lint? nja mijn fout dan
  dinsdag 18 april 2006 @ 14:39:34 #156
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37062069
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:31 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Dacht dat de DM90 sneller was dan de lint? nja mijn fout dan
Maximumsnelheid zeker (140 tegen 120), maar bij de presentatie werd gesproken over het feit dat Linten sneller op zouden trekken, maar als dat al zo is, scheelt het toch bijzonder weinig in mijn ogen.

Zeker als je Es-Hgl-Zp doet en je van DM'90 in een Lint stapt, zijn de verschillen toch wel erg duidelijk. Als je vol gas weg blaast uit Esd kun je de laatste honderden meters heerlijk uitrollen naar Hgl, heerlijk stil
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37062099
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:39 schreef MREn het volgende:

[..]

Maximumsnelheid zeker (140 tegen 120), maar bij de presentatie werd gesproken over het feit dat Linten sneller op zouden trekken, maar als dat al zo is, scheelt het toch bijzonder weinig in mijn ogen.

Zeker als je Es-Hgl-Zp doet en je van DM'90 in een Lint stapt, zijn de verschillen toch wel erg duidelijk. Als je vol gas weg blaast uit Esd kun je de laatste honderden meters heerlijk uitrollen naar Hgl, heerlijk stil
ah maar de baanvak snelheid is daar toch 125km/h? ( waar de linten rijden ) ? dan zou de dm90 wel 5km/h harder kunnen
  dinsdag 18 april 2006 @ 14:42:19 #158
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37062161
Ah-Zv, Zp-Ww, Zp-Hgl is 130, Hgl-Odz is 125, Ww-Zv, Tl-Est 100

[ Bericht 36% gewijzigd door MREn op 18-04-2006 14:47:55 ]
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  dinsdag 18 april 2006 @ 17:54:36 #159
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37067839
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:42 schreef MREn het volgende:
Ah-Zv, Zp-Ww, Zp-Hgl is 130, Hgl-Odz is 125, Ww-Zv, Tl-Est 100
Wegwijzers erbij gepakt?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  dinsdag 18 april 2006 @ 17:57:54 #160
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37067903
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 17:54 schreef Duvel het volgende:

[..]

Wegwijzers erbij gepakt?
Mens kan niet alles uit het hoofd weten
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  dinsdag 18 april 2006 @ 18:02:35 #161
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37068023
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 17:57 schreef MREn het volgende:

[..]

Mens kan niet alles uit het hoofd weten
Nee, klopt, heb je abonnement op die dingen?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37073002
ok Hoeveel DH-1 / 2 stelletjes zijn er eigenlijks?

ik kom zelf op 50 uit

31 2tjes, en 19 1tjes

[ Bericht 59% gewijzigd door Ou-Tannu op 18-04-2006 20:19:37 ]
pi_37073322
Er staat een mooie animatie op de ns site over een bezoek aan mijn mooie Amsterdam op koninginedag
pi_37073463
19 stuks DH-1 en 31 stuks DH-2.
pi_37073515
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 20:20 schreef mdeen het volgende:
19 stuks DH-1 en 31 stuks DH-2.
rijden ze ook nog allemaal? of zijn er al enkelen naar de schroothoop?
  dinsdag 18 april 2006 @ 20:26:51 #166
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37073757
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 20:21 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

rijden ze ook nog allemaal? of zijn er al enkelen naar de schroothoop?
Voor zover ik weet is er nog geen een definitief naar de treinenhemel.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 18 april 2006 @ 20:27:19 #167
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37073775
Bij mijn weten rijden ze allemaal nog. Nu staan er natuurlijk wel enkele in verschillende werkplaatsen, maar er is niet een DH treinstel afgeschreven, ondanks dat ze soms serieuze botsingen hebben meegemaakt.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_37073796
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 20:26 schreef Duvel het volgende:

[..]

Voor zover ik weet is er nog geen een definitief naar de treinenhemel.
kon er ook niks over vinden dat er een stel naar de treinenhemel gegaan is.

Technisch goede treintjes dan?
pi_37074025
Dunbevolkt gebied en daardoor weinig aanrijdingen? De meest memorabele is toch wel de overbreningsrit waarbij ze een paar koeien zijn tegengekomen. Maar toch zijn ze weer opgebouwd.
Misschien zijn ze wel nodig.
pi_37074109
dunbevolkt gebied met veel overwegen lijkt mij
pi_37074401
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 20:33 schreef mdeen het volgende:
Dunbevolkt gebied en daardoor weinig aanrijdingen? De meest memorabele is toch wel de overbreningsrit waarbij ze een paar koeien zijn tegengekomen. Maar toch zijn ze weer opgebouwd.
Misschien zijn ze wel nodig.
ach dr zijn toch een paar goed mishandeld?

ach strax mogen ze toch naar de treinenhemel
pi_37074676
ik heb anders foto's gezien met mesttanks inde cabine geboord en wadlopertjes die op de kop in de sloot naast het spoor lagen.... knap dat ze die weer rijdend hebben gekregen
  dinsdag 18 april 2006 @ 21:14:57 #173
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37075603
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 20:50 schreef Alexxxxx het volgende:
ik heb anders foto's gezien met mesttanks inde cabine geboord en wadlopertjes die op de kop in de sloot naast het spoor lagen.... knap dat ze die weer rijdend hebben gekregen
Die in de sloot was de nachtelijke aanrijding met de koeien, dat was een rotklap. En verder kunnen ze veel in de werkplaatsen van NedTrain.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37076131
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 20:50 schreef Alexxxxx het volgende:
ik heb anders foto's gezien met mesttanks inde cabine geboord en wadlopertjes die op de kop in de sloot naast het spoor lagen.... knap dat ze die weer rijdend hebben gekregen
waar zijn die foto's dan?

dr is ook es een 1300 Eloc (geloof ik) ergens wezen zwemmen in de modder, die hebben ze maar gesloopt stuk onderplaat en een draaistel schijnen er nog te liggen
  dinsdag 18 april 2006 @ 21:36:57 #175
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37076435
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 21:29 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

waar zijn die foto's dan?

dr is ook es een 1300 Eloc (geloof ik) ergens wezen zwemmen in de modder, die hebben ze maar gesloopt stuk onderplaat en een draaistel schijnen er nog te liggen
De 1303 in Weesp!

Zie ook: http://www.nicospilt.com/Weesp.htm.

Overigens dacht ik dat dat verhaal over een stuk trein in de modder opging voor een deel van een 2200 die bij Halfweg in de prut is gegleden.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 18 april 2006 @ 21:55:52 #176
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37077297
Op Niels zn wadloper pagina staat de geschiedenis van de wadloper. Hieronder enkele ongelukken met de wadloper
quote:
mei 1985
Op 21 mei 1985 kwam de 3231 te Uithuizermeeden in botsing met de 2467. Beide liepen daarbij zware schade op. In dezelfde maand kwam de 3205 tussen Winsum en Sauwerd in botsing met een tractor. De minst beschadigde bakken B 3231 en Bz 3205 werden gecombineerd en kwamen als treinstel 3231 weer in dienst. Het herstel van de Bz 3231 duurde ruim twee jaar. Door Talbot Uerdingen werd een nieuwe kop geleverd, welke door de Hoofdwerkplaats Tilburg op de Bz 3231 werd geplaatst. Op 21 juni 1987 kwamen de B 3205 en Bz 3231 als het treinstel 3205 weer in dienst.

29 juli 1988
De 3204 kwam op 29 juli 1988 onzacht in aanraking met een zandauto, waarbij de chauffeur en de machinist het leven lieten.

24 februari 1993
Op 24 februari 1993 ontspoordde de 3209 te Groningen, waarbij één bak dwars op het spoor kwam te staan.

15/16 september 1994
In de nacht van 15 op 16 september 1994 botste een lege trein, bestaande uit de 3110, 3209, 3214, 3111 en Koploper 4090 tussen Leeuwarden Camminghaburen en Tietjerk op een kudde koeien. De 3110 en 3209 ontspoorden en kantelden naast het spoor. Ook één bak van de 3214 raakte het spoor bijster. De 3110 en 3209 waren zo zwaar beschadigd dat ze per dieplader naar de werkplaats in Tilburg werden vervoerd. De 3209 werd op 3 oktober 1994 binnengenomen voor herstel, de 3110 volgde op 10 november 1994. Op 23 maart 1995 werd de 3110 afgeleverd, de 3209 werd op 1 juni 1995 afgeleverd.

14/15 december 1995
In de nacht van 14 op 15 december 1995 kwamen de 3114 en 3103 in Leeuwarden bij het achteruit rangeren in aanraking met een door de wind verplaatste Fccppss zelflosser. De zijwand van de 3103 werd door een buffer van de zelflosser opengereten. De 3114 bleef ongedeerd. Het beschadigde motorrijtuig werd op 15 december om 12:49 in opzending meegezonden naar Groningen.
De wadloper heeft dus zeker enkele ongemakken gehad. Ik verbaas me erover dat er bij de ontsporing tussen Leeuwarden en Tytsjerk een koploper betrokken was. Kwam dat vroeger wel vaker voor dat er een koploper zo in opzending was?
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_37078554
Wie kent Riekje uit Waterhuizen ?

Daar is namelijk voor haar huis ook eens een dh stel uit de wissels gevlogen
rechtstreeks de sloot in.


maar inderdaad de dh's zijn sterk
kun je nagaan, een blauwe engel reed maar een keer per
uur van Gn naar Rd en de wadloper 2 keer per uur
dus een verdubbeling van de draaiuren....
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
pi_37078718
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 21:36 schreef Duvel het volgende:

[..]

De 1303 in Weesp!

Zie ook: http://www.nicospilt.com/Weesp.htm.

Overigens dacht ik dat dat verhaal over een stuk trein in de modder opging voor een deel van een 2200 die bij Halfweg in de prut is gegleden.
zoek dat verhaal dr ook es bij dan?
pi_37079427
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 22:19 schreef verzameldirk het volgende:
maar inderdaad de dh's zijn sterk
kun je nagaan, een blauwe engel reed maar een keer per
uur van Gn naar Rd en de wadloper 2 keer per uur
dus een verdubbeling van de draaiuren....
En dus relatief gezien een kortere tijd tussen onderhoudsbeurten. Je redenering is nogal krom.
pi_37081970
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 22:37 schreef Tfz het volgende:

[..]

En dus relatief gezien een kortere tijd tussen onderhoudsbeurten. Je redenering is nogal krom.
kijk dat je mij niet begrijpt is rot voor jou

ik bedoel dus ;

een blauwe engel ging ca 35 jaar mee, en de DH ruim 25 jaar, maar met
veel meer draaiuren.

[ Bericht 8% gewijzigd door verzameldirk op 19-04-2006 00:39:28 ]
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
pi_37083936
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 23:34 schreef verzameldirk het volgende:
kijk dat je mij niet begrijpt is rot voor jou
Hm, is het rot voor mij dat jij je niet goed kunt uitdrukken?
quote:
ik bedoel dus ;

een blauwe engel ging ca 35 jaar mee, en de DH ruim 25 jaar, maar met
veel meer draaiuren.
Dat is nog evengoed kort door de bocht.
pi_37085335
quote:
Op woensdag 19 april 2006 00:44 schreef Tfz het volgende:

[..]

Hm, is het rot voor mij dat jij je niet goed kunt uitdrukken?
[..]

Dat is nog evengoed kort door de bocht.
volgens mij zijn de DHtjes nog niet versleten? hoewel sommigen wel even een beurt mogen,
  woensdag 19 april 2006 @ 03:32:36 #183
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37085507
quote:
Op woensdag 19 april 2006 02:40 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

volgens mij zijn de DHtjes nog niet versleten? hoewel sommigen wel even een beurt mogen,
Mwa, ze zijn ontworpen om 20 jaar mee te kunnen en Arriva heeft er ook geen cent meer voor over dan noodzakelijk om ze rijdend te houden. En terecht natuurlijk, de reiziger verdient wel beter, en tweede hands kan je die dingen toch nergens kwijt, kan je ze net zo goed oprijden.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 19 april 2006 @ 09:31:13 #184
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_37087529
ben benieuwd hoelang onze trein morgen is naar ajax
  woensdag 19 april 2006 @ 10:39:17 #185
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37089129
quote:
Op woensdag 19 april 2006 09:31 schreef jorienvdherik het volgende:
ben benieuwd hoelang onze trein morgen is naar ajax
Wat mij betreft wordt het een sleepje van dit spul:





[ Bericht 2% gewijzigd door Duvel op 19-04-2006 11:21:01 (een -> het) ]
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37089449
quote:
Op woensdag 19 april 2006 10:39 schreef Duvel het volgende:

[..]

Wat mij betreft wordt een een sleepje van dit spul:

[afbeelding]

eens
pi_37090462
Wat picca's van het Stoomdepot in Rotterdam:











pi_37090651
Er is een nieuwe nieuwsbrief op http://www.hov-rn.nl/
pi_37091017
En een dagje spoorwegmuseum als standaard voor een ieder hier

























pi_37091125
quote:
Op woensdag 19 april 2006 11:40 schreef Willy84 het volgende:
Er is een nieuwe nieuwsbrief op http://www.hov-rn.nl/
Lekker leesvoer op deze saaie woensdag
pi_37091181
quote:
Op woensdag 19 april 2006 11:55 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Lekker leesvoer op deze saaie woensdag
Moet eigenlijk leren maar ach ja
  woensdag 19 april 2006 @ 14:58:27 #192
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37095809
quote:
Op woensdag 19 april 2006 11:57 schreef Willy84 het volgende:

[..]

Moet eigenlijk leren maar ach ja
Eigenlijk moet ik werken, maar ach ja...

[ Bericht 2% gewijzigd door Duvel op 19-04-2006 15:06:58 ]
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 19 april 2006 @ 16:10:42 #193
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37098225
Ik heb vakantie
Maar HOV gisteren al gelezen

Vanavond naar lezing over spoorwegbeveiliging, seinen, bediening etc. Liefhebbers: het is vlak bij het station van Enschede.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37098716
mischien dat Alexxxx of een andere FOK!er uit Leeuwarden t weet wat ze op t CS daar doen?

bij spoor 4( geloof ik ) waren ze druk bezig?
  woensdag 19 april 2006 @ 16:25:28 #195
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37098792
quote:
Op woensdag 19 april 2006 16:23 schreef Ou-Tannu het volgende:
mischien dat Alexxxx of een andere FOK!er uit Leeuwarden t weet wat ze op t CS daar doen?

bij spoor 4( geloof ik ) waren ze druk bezig?
Gewoon regulier onderhoud zoals op elk station moet gebeuren?

Voordeel van Lw (en ook Es) is dat dat gewoon overdag kan, omdat er toch sporen genoeg zijn.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37098850
quote:
Op woensdag 19 april 2006 16:25 schreef MREn het volgende:

[..]

Gewoon regulier onderhoud zoals op elk station moet gebeuren?

Voordeel van Lw (en ook Es) is dat dat gewoon overdag kan, omdat er toch sporen genoeg zijn.
ja de ICM duwde bijna de DH2 naar groningen vooruit
spoortje delen
  woensdag 19 april 2006 @ 16:35:33 #197
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_37099132
morgen van rotterdam lombardijen naar eindhoven , weer lekker vanaf dord in een irm hopelijk
pi_37099937
quote:
Op woensdag 19 april 2006 16:27 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ja de ICM duwde bijna de DH2 naar groningen vooruit
spoortje delen
treinen naar Groningen komen op spoor 5 <-> spoor 8... Misschien had het iets te maken met dat akkefietje wat hier plaatsvondt een week geleden ?
pi_37101041
quote:
Op woensdag 19 april 2006 16:56 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

treinen naar Groningen komen op spoor 5 <-> spoor 8... Misschien had het iets te maken met dat akkefietje wat hier plaatsvondt een week geleden ?
geen idee?

Stoptrein naar Groningen stond op t zelfde spoor als de IC vanaf Zwolle binnen kwam

en op Spoor 3 ging de IC toen net weg?

normaal gaat de IC van :17 op spoor 4 weg? en de :35 op spoor 5?
  woensdag 19 april 2006 @ 17:30:00 #200
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37101043
quote:
Op woensdag 19 april 2006 16:35 schreef jorienvdherik het volgende:
morgen van rotterdam lombardijen naar eindhoven , weer lekker vanaf dord in een irm hopelijk
Hoe laat?

Volgens planning heb je in elke trein IRM, mits je niet de IC's van 13:01, 14:01, 14:31, 16:01 of 16:31 neemt; die worden gereden met ICK. (gekeken tussen 12:00 en 18:05)

[ Bericht 18% gewijzigd door MREn op 19-04-2006 17:37:37 ]
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 19 april 2006 @ 17:39:01 #201
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37101302
quote:
Op woensdag 19 april 2006 16:10 schreef MREn het volgende:
Ik heb vakantie
Maar HOV gisteren al gelezen

Vanavond naar lezing over spoorwegbeveiliging, seinen, bediening etc. Liefhebbers: het is vlak bij het station van Enschede.
Klinkt leuk, jammer dat het zo ver weg is. Wie organiseert het?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 19 april 2006 @ 17:46:05 #202
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37101498
quote:
Op woensdag 19 april 2006 17:39 schreef Duvel het volgende:

[..]

Klinkt leuk, jammer dat het zo ver weg is. Wie organiseert het?
19 april 2006

Het seinwezen in Nederland

De beveiliging van het treinverkeer is tot nu toe gebaseerd op wettelijke voorschriften uit 1863 en 1875. Reden genoeg om daarmee te beginnen. Door middel van dia’s en een dvd laat dhr. J.G.C. van de Meene zien dat een aantal principes uit die jaren nog altijd geldig is. Aan de orde komen de seinreglementen en de vertaling daarvan in seinbeelden, dus datgene wat de machinist ziet. Maar ook de seinhuiswachter / verkeersleider wordt niet vergeten: de wereld van de handelinrichtingen, bedieningstableaus en beeldschermen.

http://www.nvbs.com/Afdelingen/Twente.htm

Ook regelmatig in andere plaatsen te zien, vorige maand nog ergens in het westen geweest.

Misschien dit leuk voor westerlingen (is in Dordrecht):
16 mei 2006

Belevenissen van een museumloc machinist

Een diaprogramma door Bernd - Jan Kraan.

Als museumloc- en NS machinist zie je vaak gebeurtenissen op en langs de baan die de spoorhobbyist alleen maar in zijn vrije tijd ziet. Bernd - Jan heeft altijd een camera bij zich en daardoor niet-alledaagse dingen gefotografeerd. Zoals ritten van de lok 1202, rangeren in Deventer-haven en DE-2 op de lijn Alphen - Leiden.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 19 april 2006 @ 17:46:08 #203
138687 Hr-Flip
flipperderflap
pi_37101499
NVBS
  woensdag 19 april 2006 @ 17:48:02 #204
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37101552
quote:
Op woensdag 19 april 2006 17:46 schreef Hr-Flip het volgende:
NVBS
Ook present soms?
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 19 april 2006 @ 17:48:12 #205
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37101556
quote:
Op woensdag 19 april 2006 17:46 schreef MREn het volgende:

[..]

19 april 2006

Het seinwezen in Nederland

De beveiliging van het treinverkeer is tot nu toe gebaseerd op wettelijke voorschriften uit 1863 en 1875. Reden genoeg om daarmee te beginnen. Door middel van dia’s en een dvd laat dhr. J.G.C. van de Meene zien dat een aantal principes uit die jaren nog altijd geldig is. Aan de orde komen de seinreglementen en de vertaling daarvan in seinbeelden, dus datgene wat de machinist ziet. Maar ook de seinhuiswachter / verkeersleider wordt niet vergeten: de wereld van de handelinrichtingen, bedieningstableaus en beeldschermen.

http://www.nvbs.com/Afdelingen/Twente.htm

Ook regelmatig in andere plaatsen te zien, vorige maand nog ergens in het westen geweest.

Misschien dit leuk voor westerlingen (is in Dordrecht):
16 mei 2006

Belevenissen van een museumloc machinist

Een diaprogramma door Bernd - Jan Kraan.

Als museumloc- en NS machinist zie je vaak gebeurtenissen op en langs de baan die de spoorhobbyist alleen maar in zijn vrije tijd ziet. Bernd - Jan heeft altijd een camera bij zich en daardoor niet-alledaagse dingen gefotografeerd. Zoals ritten van de lok 1202, rangeren in Deventer-haven en DE-2 op de lijn Alphen - Leiden.
Klinkt interessant die seinwezen-lezing! Ook de voorstelling van Bernd-Jan Kraan lijkt me grappig, even zien of ik dan tijd heb en zo.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 19 april 2006 @ 17:49:34 #206
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_37101596
quote:
Op woensdag 19 april 2006 17:30 schreef MREn het volgende:

[..]

Hoe laat?

Volgens planning heb je in elke trein IRM, mits je niet de IC's van 13:01, 14:01, 14:31, 16:01 of 16:31 neemt; die worden gereden met ICK. (gekeken tussen 12:00 en 18:05)
rond 9 uur sochtends
pi_37101636
Gepland zijn de treinen van 8:31, 9:01 en 9:31 allemaal met ICK
  woensdag 19 april 2006 @ 18:13:10 #208
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37102251
quote:
Op woensdag 19 april 2006 17:51 schreef Carport het volgende:
Gepland zijn de treinen van 8:31, 9:01 en 9:31 allemaal met ICK
Inderdaad...maar het goede nieuws: 08:01 en 10:01 is weer IRM
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37103232
quote:
Op woensdag 19 april 2006 17:29 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

geen idee?

Stoptrein naar Groningen stond op t zelfde spoor als de IC vanaf Zwolle binnen kwam

en op Spoor 3 ging de IC toen net weg?

normaal gaat de IC van :17 op spoor 4 weg? en de :35 op spoor 5?
Volgens planning vertekt .17 vanaf spoor 3 en .35 vanaf spoor 4. De extra stopper van 17.02 vanaf spoor 5. Maar het is niet vanzelfsprekend dat een IC aankomt op spoor 5, maar het gebeurt wel vaker. In dat geval zou het wel kunnen wat je zegt.

pi_37103341
quote:
Op woensdag 19 april 2006 18:49 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Volgens planning vertekt .17 vanaf spoor 3 en .35 vanaf spoor 4. De extra stopper van 17.02 vanaf spoor 5. Maar het is niet vanzelfsprekend dat een IC aankomt op spoor 5, maar het gebeurt wel vaker. In dat geval zou het wel kunnen wat je zegt.

[afbeelding]
mja, aangezien de stootjuk op spoor 4 tot 2x toe een beste klap gehad heeft,

ach zo`n DH2tje neemt toch niet zo veel ruimte in, maar t wordt wel krap als je er nog 2 ICM3 achter wil persen
pi_37105391
http://rjb.bikkelsinc.nl/zooi/zoetermeer2.swf

wordt lekker doelloos die zoetjemeer stadslijn als ik dat zo zie ?
pi_37114606
quote:
Op woensdag 19 april 2006 19:54 schreef Ou-Tannu het volgende:
http://rjb.bikkelsinc.nl/zooi/zoetermeer2.swf

wordt lekker doelloos die zoetjemeer stadslijn als ik dat zo zie ?
He! Die animatie lijkt op die van de ns over koninginnedag Adam
pi_37114671
quote:
Op woensdag 19 april 2006 16:10 schreef MREn het volgende:
Maar HOV gisteren al gelezen
En je meld niet even dat er een nieuwe editie is

Overigens stand erin als ik het me goed herinner. Dat er vandaag en gisteren conditie ritten zouden zijn geweest met het ICK mat. Op de Dijkgracht. Maar reed er vanmiddag ff met het sprintertje langs en alles stond er nog gewoon netjes.
  donderdag 20 april 2006 @ 00:54:53 #214
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_37115874
quote:
Op woensdag 19 april 2006 19:54 schreef Ou-Tannu het volgende:
http://rjb.bikkelsinc.nl/zooi/zoetermeer2.swf

wordt lekker doelloos die zoetjemeer stadslijn als ik dat zo zie ?
wordt inderdaad niet veel meer.
Volgende de plannen is het onderdeel van randstadrail, het komt er dus op neer dat in je hartje Den Haag op de tram stapt en in Zoetermeer of Rotterdam-Zuid op kan stappen.

Het klinkt allemaal leuk en aardig, maar volgensmij wordt dit systeem enorm onbetrouwbaar en zeer storingsgevoelig worden.
So we just called him Fred
pi_37116995
Het was een beetje donker, maar het was niet echt een moderne goederenloc vanacht bij zwolle. Leek meer een boot met ronde raampjes...
  donderdag 20 april 2006 @ 03:53:52 #216
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37117311
quote:
Op donderdag 20 april 2006 02:37 schreef the_disheaver het volgende:
Het was een beetje donker, maar het was niet echt een moderne goederenloc vanacht bij zwolle. Leek meer een boot met ronde raampjes...

ACTS 6700?
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 20 april 2006 @ 03:55:16 #217
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37117317
quote:
Op donderdag 20 april 2006 00:02 schreef Willy84 het volgende:

[..]

En je meld niet even dat er een nieuwe editie is
En jij hebt je niet netjes aangemeld voor de gratis e-mail service om direct te horen te krijgen dat een nieuwe versie uit is?
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37123090
quote:
Op donderdag 20 april 2006 00:02 schreef Willy84 het volgende:

[..]

En je meld niet even dat er een nieuwe editie is

Overigens stand erin als ik het me goed herinner. Dat er vandaag en gisteren conditie ritten zouden zijn geweest met het ICK mat. Op de Dijkgracht. Maar reed er vanmiddag ff met het sprintertje langs en alles stond er nog gewoon netjes.
Na een conditieritje wordt het materieel dan ook weer op de Dijksgracht geparkeerd.
pi_37123848
Voorzover ik dat goed kon bekijken was alles onaangeroerd. Maar ik weet niet of iemand het spul ergens heeft zien rond rijden?
pi_37123867
quote:
Op donderdag 20 april 2006 03:55 schreef MREn het volgende:

[..]

En jij hebt je niet netjes aangemeld voor de gratis e-mail service om direct te horen te krijgen dat een nieuwe versie uit is?
Ik had me wel een x aangemeld maar heb geen mailtje ontvangen
pi_37124394
quote:
Op woensdag 19 april 2006 19:54 schreef Ou-Tannu het volgende:
http://rjb.bikkelsinc.nl/zooi/zoetermeer2.swf

wordt lekker doelloos die zoetjemeer stadslijn als ik dat zo zie ?
Hoezo doelloos?
Op dit moment ziet de Zoetermeer Stadslijn er hetzelfde uit, maar dan zonder die vertakking rechts. Overigens klopt de animatie niet helemaal, RandstadRail gaat naar mijn weten ook links- en rechtsom rijden (en keert dus niet vlak voor Centrum West).
quote:
Op donderdag 20 april 2006 12:36 schreef Willy84 het volgende:
Voorzover ik dat goed kon bekijken was alles onaangeroerd. Maar ik weet niet of iemand het spul ergens heeft zien rond rijden?
De ICK-rijtuigen zijn wel gespot tijdens het conditieritje, ze hebben dus wel gereden.
pi_37125445
quote:
Op donderdag 20 april 2006 12:55 schreef Carport het volgende:

[..]

Hoezo doelloos?
Op dit moment ziet de Zoetermeer Stadslijn er hetzelfde uit, maar dan zonder die vertakking rechts. Overigens klopt de animatie niet helemaal, RandstadRail gaat naar mijn weten ook links- en rechtsom rijden (en keert dus niet vlak voor Centrum West).
[..]

De ICK-rijtuigen zijn wel gespot tijdens het conditieritje, ze hebben dus wel gereden.
wou al zeggen, laat die krakeling maar 2 kanten uit blijven rijden ipv te keren en weer terug te rijden, vind t altijd wel makkelijk als ik bij vrienden daar ben :p

maar zo als die animatie er uit ziet ist gewoon triest :p
pi_37132149
Waar zijn de ICK rijguigen gespot dan? In de reizigersdienst of dat niet?
  donderdag 20 april 2006 @ 16:59:16 #224
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37132309
quote:
Op donderdag 20 april 2006 16:55 schreef Willy84 het volgende:
Waar zijn de ICK rijguigen gespot dan? In de reizigersdienst of dat niet?
Nee, conditieritje is gewoon de zaak aan een loc knopen en even een slagje Zwolle rijden ofzo.

Het ICK dat na de winterproblemen in is gezet, is trouwens nooit terug gegaan naar de Dgr, maar stilletjes in vaste dienst gekomen.
Rest van het ICK zal door het toegenomen aantal treinen miv DRGL2007 ook weer allemaal in dienst gaan, samen met een hoop locs die nu nog aan de kant staan.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37132419
Zag trouwens gister ook een trein H'lem Z-Limburg rijden met 1 loc aan iedere kant en zonder stuurstand.
pi_37132709
quote:
Op donderdag 20 april 2006 17:02 schreef Willy84 het volgende:
Zag trouwens gister ook een trein H'lem Z-Limburg rijden met 1 loc aan iedere kant en zonder stuurstand.
komt voor ja!
pi_37134245
Klopt t dat Wadlopertje 3103 nog NS logotjes heeft? :p
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 april 2006 @ 18:13:23 #228
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37134553
Dat klopt helemaal. Helemaal opvallend is dat de 3103 op de site van hov nog bij NSR staat, terwijl het stel al enige jaren in dienst van NoorNed/Arriva rijdt.
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 20 april 2006 @ 18:17:23 #229
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37134645
quote:
Op donderdag 20 april 2006 18:13 schreef Peterselieman het volgende:
Dat klopt helemaal. Helemaal opvallend is dat de 3103 op de site van hov nog bij NSR staat, terwijl het stel al enige jaren in dienst van NoorNed/Arriva rijdt.
Ze zijn niet van NSR maar van NSFS, die gooit HOV op één hoop.

Hoewel ik nu zie dat alle DM'90 van Syntus en Arriva niet onder NS-FS staan, terwijl die stellen bij mijn weten wel van NS-FS zijn...
Enige dat ik kan bedenken is dat langdurige lease onder Syntus/Arriva komt te staan, terwijl bij de (korte termijn) verhuur wel het mat. bij de eigenaar wordt gezet.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37134997
quote:
Op donderdag 20 april 2006 18:17 schreef MREn het volgende:

[..]

Ze zijn niet van NSR maar van NSFS, die gooit HOV op één hoop.

Hoewel ik nu zie dat alle DM'90 van Syntus en Arriva niet onder NS-FS staan, terwijl die stellen bij mijn weten wel van NS-FS zijn...
Enige dat ik kan bedenken is dat langdurige lease onder Syntus/Arriva komt te staan, terwijl bij de (korte termijn) verhuur wel het mat. bij de eigenaar wordt gezet.
dan vraag ik me af, stoot Arriva de DM90 stellen ook af met de komtst van de GTWs?
  donderdag 20 april 2006 @ 18:31:20 #231
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37135019
quote:
Op donderdag 20 april 2006 18:30 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

dan vraag ik me af, stoot Arriva de DM90 stellen ook af met de komtst van de GTWs?
Ongetwijfeld.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37135054
quote:
Op donderdag 20 april 2006 18:31 schreef MREn het volgende:

[..]

Ongetwijfeld.
vraag me af waar die dan weer verder mogen tuffen :p
  donderdag 20 april 2006 @ 18:36:47 #233
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37135137
quote:
Op donderdag 20 april 2006 18:33 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

vraag me af waar die dan weer verder mogen tuffen :p
Nergens vrees ik.

Zeker als het bedrijf dat de concessie voor de Maaslijn krijgt met nieuw materieel gaat rijden, zijn er is maar 40% van de Buffels over.

Wellicht nog een of twee voor Syntus voor spitsritten die nu nog chronisch te vol zitten (vooral Ah-Dtc), maar veel emplooi is er niet voor, helaas...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37135200
quote:
Op donderdag 20 april 2006 18:36 schreef MREn het volgende:

[..]

Nergens vrees ik.

Zeker als het bedrijf dat de concessie voor de Maaslijn krijgt met nieuw materieel gaat rijden, zijn er is maar 40% van de Buffels over.

Wellicht nog een of twee voor Syntus voor spitsritten die nu nog chronisch te vol zitten (vooral Ah-Dtc), maar veel emplooi is er niet voor, helaas...
die gaan dus de elektrische broertjes/zusjes gezelschap houden
  donderdag 20 april 2006 @ 18:45:51 #235
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37135368
quote:
Op donderdag 20 april 2006 18:39 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

die gaan dus de elektrische broertjes/zusjes gezelschap houden
Mwa, dat is ook nog niet gezegd.

Een stel als DM'90 is een stuk couranter (net 10 jaar oud) dan plan U's van meer dan 40 jaar oud, dus in die zin zijn andere maatschappijen er wellicht nog blij mee.

Misschien als er met DRGL2007/2009 weer een materieeltekort ontstaat door de vele extra treinen, het uit elkaar vallen van mat '64 en de verwachte lage levering van AnsaldoBreda waardoor ICR bij NSR wegblijft, is er wellicht nog op wat geïsoleerde lijntjes vervoer mee mogelijk (zoals met de plan U's drie jaar geleden). Al verwacht ik dat dat gat eerder opgevuld gaat worden door verbouwde citypendels van de stadslijn.

Wellicht leuk als Friesland en Groningen samen besluiten Heerenveen-Drachten-Groningen aan te leggen om uit kostenoogpunt geen electrisch baanvak te knutselen, maar die kans lijkt me bijzonder klein.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 april 2006 @ 18:49:35 #236
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37135465
quote:
Op donderdag 20 april 2006 18:39 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

die gaan dus de elektrische broertjes/zusjes gezelschap houden
Dat vrees ik wel ja. Buffels zijn goede treinstellen. Het is alleen jammer dat ze waarschijnlijk de economische levensduur niet gaan halen, tenzij er net zoiets zal gebeuren als met Plan U gebeurd is. Inzetten op trajecten zoals Groningen-Zwolle vv. Moeten er overigens wel assentellers geplaatst worden, omdat anders zo'n stel mogelijk niet gedetecteerd wordt.

Het materieel dat anders op deze lijn gereden zou hebben, kan dan elders ingezet worden.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 april 2006 @ 19:28:38 #237
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37136625
quote:
Op donderdag 20 april 2006 18:45 schreef MREn het volgende:

Wellicht leuk als Friesland en Groningen samen besluiten Heerenveen-Drachten-Groningen aan te leggen om uit kostenoogpunt geen electrisch baanvak te knutselen, maar die kans lijkt me bijzonder klein.
dat zou wel erg cool zijn trouwens
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 20 april 2006 @ 19:33:07 #238
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37136760
quote:
Op donderdag 20 april 2006 19:28 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

dat zou wel erg cool zijn trouwens
Frylân heeft wel altijd gezegd dat ze dat wilden doen. En lijkt mij ook wel handig, Drachten is nog altijd een van de grootste plaatsen zonder station.
En dan kan ik misschien nog wel met de trein naar Gorredijk voor de chinees

Overigens is één van NS-plannen aangaande het noorden het doortrekken van Gn-Shl naar Gvc en rijden via Lls ipv Amf. Treinen uit Lw/Hr via Zl en Amf naar Rtd. En Wolvega IC-station

"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 april 2006 @ 19:38:55 #239
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37136960
I dream
in wishful thinking
in my peaceful world


Ik geloof er maar weinig van. 6 sprinters en 6 IC's per uur
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 20 april 2006 @ 19:44:25 #240
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37137153
quote:
Op donderdag 20 april 2006 19:38 schreef Dr_Flash het volgende:
I dream
in wishful thinking
in my peaceful world


Ik geloof er maar weinig van. 6 sprinters en 6 IC's per uur
IC's 2x per uur tot Gn, 2x per uur tot Lls (plus die 2 naar Gn) en 2x per uur tot Alm.

Samen 6 IC's per uur naar Alm...lijkt me niet overdreven gezien de woon-werk relatie Alm-Asd/Shl. Vervoersstroom wordt geschat op 26.200.
Tegen 21.400 voor Noord-Nederland <-> midden/oost Nederland (Veluwelijn, IJssellijn), en 3.600 Noord-Nederland <-> Asd/Shl (Hanzelijn).
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37137371
quote:
Op donderdag 20 april 2006 19:33 schreef MREn het volgende:

[..]

Frylân heeft wel altijd gezegd dat ze dat wilden doen. En lijkt mij ook wel handig, Drachten is nog altijd een van de grootste plaatsen zonder station.
En dan kan ik misschien nog wel met de trein naar Gorredijk voor de chinees
idd! k vind t ook wel wat, evt doortrekken naar Lemmer

en als het er ligt dan ga je zien dat denhaag / ns t ineens nodig vind om de lijn door te trekken
  donderdag 20 april 2006 @ 19:55:46 #242
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37137528
quote:
Op donderdag 20 april 2006 19:50 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

idd! k vind t ook wel wat, evt doortrekken naar Lemmer

en als het er ligt dan ga je zien dat denhaag / ns t ineens nodig vind om de lijn door te trekken
Die kans heb je wel. Bovendien hebben de noordelijke provincies 1,2 miljard gereserveerd, en daar kan je erg veel voor doen.

Maar dit is de visie van NS (let op de afsnijding bij Meppel)
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 april 2006 @ 20:03:30 #243
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37137775
van wanneer is dat laatste kaartje?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 20 april 2006 @ 20:04:54 #244
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37137816
quote:
Op donderdag 20 april 2006 20:03 schreef Dr_Flash het volgende:
van wanneer is dat laatste kaartje?
maart 2006
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37137997
Ziet er cool uit eindelijk eens wat vernieuwing in het lijnennet bij NS
pi_37139180
quote:
Op donderdag 20 april 2006 19:55 schreef MREn het volgende:

[..]

Die kans heb je wel. Bovendien hebben de noordelijke provincies 1,2 miljard gereserveerd, en daar kan je erg veel voor doen.

Maar dit is de visie van NS (let op de afsnijding bij Meppel)
[afbeelding]


even de Qliner 315 er compleet opgekladderd :'D

die zou vervangen worden met de ZZL
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 april 2006 @ 20:53:32 #247
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37139693
er si ook nog steeds niks gedaan aan de zwakte van Zwolle zeg maar. Als er op Zwolle iets majors gebeurt, is heel noord NL op slag onbereikbaar. Kwetsbaar punt hoor
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37139705
Hoogtepunt van Joure
pi_37139718
quote:
Op donderdag 20 april 2006 20:53 schreef Dr_Flash het volgende:
er si ook nog steeds niks gedaan aan de zwakte van Zwolle zeg maar. Als er op Zwolle iets majors gebeurt, is heel noord NL op slag onbereikbaar. Kwetsbaar punt hoor
Zoals 1,5 week geleden op zondag
  donderdag 20 april 2006 @ 20:54:48 #250
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37139739
quote:
Op donderdag 20 april 2006 20:53 schreef Zug-Chef het volgende:
Hoogtepunt van Joure
Allicht beter dan het dieptepunt van Joure: die schijtrotonde
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 20 april 2006 @ 20:57:13 #251
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37139829
quote:
Op donderdag 20 april 2006 20:53 schreef Dr_Flash het volgende:
er si ook nog steeds niks gedaan aan de zwakte van Zwolle zeg maar. Als er op Zwolle iets majors gebeurt, is heel noord NL op slag onbereikbaar. Kwetsbaar punt hoor
Op Zwolle zal niet snel gebeuren, maar vooral Zwolle-Meppel zou een ramp zijn. Gelukkig gebeurt daar bijna nooit iets.

Alternatief: vanaf Almelo rijdt een bus naar Hoogeveen, die kruist vast ook wel ergens de Emmerlijn.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37139837
quote:
Op donderdag 20 april 2006 20:54 schreef MREn het volgende:

[..]

Allicht beter dan het dieptepunt van Joure: die schijtrotonde
Rotondes zijn zooooo veilig, ik hoor t mn docent Verkeerstechniek nog zeggen
pi_37139891
quote:
Op donderdag 20 april 2006 20:57 schreef MREn het volgende:

[..]

Op Zwolle zal niet snel gebeuren, maar vooral Zwolle-Meppel zou een ramp zijn. Gelukkig gebeurt daar bijna nooit iets.

Alternatief: vanaf Almelo rijdt een bus naar Hoogeveen, die kruist vast ook wel ergens de Emmerlijn.
De bus van Zwolle naar Meppel wil je in ieder geval niet in zitten. Dat stuk is nog onbewoonder dan Friesland
  donderdag 20 april 2006 @ 21:01:01 #254
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37139988
quote:
Op donderdag 20 april 2006 20:57 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Rotondes zijn zooooo veilig, ik hoor t mn docent Verkeerstechniek nog zeggen
Dat zijn ze op zich ook wel, alleen begin dan niet met allerlei gejank als dubbelbaansrotondes, al dan niet met additionele VRI's.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 20 april 2006 @ 21:01:40 #255
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37140015
quote:
Op donderdag 20 april 2006 20:58 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

De bus van Zwolle naar Meppel wil je in ieder geval niet in zitten. Dat stuk is nog onbewoonder dan Friesland
Dat valt wel mee hoor...die lui zitten alleen allemaal binnen op zondag
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37140493
quote:
Op donderdag 20 april 2006 20:54 schreef MREn het volgende:

[..]

Allicht beter dan het dieptepunt van Joure: die schijtrotonde
des te meer reden om een spoorlijn + station hier neer te gooien
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 april 2006 @ 21:14:34 #257
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37140505
Als Staphorst in de verre toekomst weer een station zou krijgen dan kunnen ze in ieder geval het station op zondag overslaan, want de enige persoon die op dat station dan uitstapt en weer instapt is de conducteur
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_37140541
quote:
Op donderdag 20 april 2006 21:14 schreef Peterselieman het volgende:
Als Staphorst in de verre toekomst weer een station zou krijgen dan kunnen ze in ieder geval het station op zondag overslaan, want de enige persoon die op dat station dan uitstapt en weer instapt is de conducteur
als je dr automatische wissels etc op gooit, sprinter er op, kan je 1 mans bediening doen, hoeft die zn zetel niet eens te verlaten
  donderdag 20 april 2006 @ 21:16:09 #259
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37140556
quote:
Op donderdag 20 april 2006 21:14 schreef Peterselieman het volgende:
Als Staphorst in de verre toekomst weer een station zou krijgen dan kunnen ze in ieder geval het station op zondag overslaan, want de enige persoon die op dat station dan uitstapt en weer instapt is de conducteur
Maar stiekem valt dat best wel mee, op Rijssen wordt ook nog gewoon gestopt op zondag, en de meer progressieven stappen ook wel in de trein.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 april 2006 @ 22:11:40 #260
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37143411
Wie heeft er trouwens nog leuke suggesties voor de namen van de nieuwe arrivatreinen?


Weet iemand ook of de NS in verband met de opendag van de vliegbasis Leeuwarden op 16 en 17 juni dubbeldekkers naar het noorden in gaat zetten?
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_37143726
edit


Dubbeldekkers naar Leeuwarden, zou best kunnen, zullen dan neem ik aan wel de DDm / DD-AR worden. Die heb ik al wel ns gespot hier...

[ Bericht 72% gewijzigd door Zug-Chef op 20-04-2006 22:25:08 ]
pi_37144329
quote:
Op donderdag 20 april 2006 22:19 schreef Zug-Chef het volgende:
edit


Dubbeldekkers naar Leeuwarden, zou best kunnen, zullen dan neem ik aan wel de DDm / DD-AR worden. Die heb ik al wel ns gespot hier...
V-IRM ook wel
  donderdag 20 april 2006 @ 22:50:00 #263
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37145079
quote:
Op donderdag 20 april 2006 22:19 schreef Zug-Chef het volgende:
edit


Dubbeldekkers naar Leeuwarden, zou best kunnen, zullen dan neem ik aan wel de DDm / DD-AR worden. Die heb ik al wel ns gespot hier...
Ik hoop het niet voor de Leeuwarders... DD-AR
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37145280
quote:
Op donderdag 20 april 2006 22:50 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ik hoop het niet voor de Leeuwarders... DD-AR
wel even door de wasstraat dan eerst
pi_37145364
quote:
Op donderdag 20 april 2006 22:11 schreef Peterselieman het volgende:
Wie heeft er trouwens nog leuke suggesties voor de namen van de nieuwe arrivatreinen?


Weet iemand ook of de NS in verband met de opendag van de vliegbasis Leeuwarden op 16 en 17 juni dubbeldekkers naar het noorden in gaat zetten?
vorige keer wel dacht ik

volgens mij moet ik 1 dag uitterekken voor de open dag, en 1 dag voor de bussen en treinen en zo Nou ja met een beetje geluk mag ik naar een belsoten open dag van te voren, maar dat zoen we nog wel
pi_37145739
quote:
Op donderdag 20 april 2006 22:11 schreef Peterselieman het volgende:
Weet iemand ook of de NS in verband met de opendag van de vliegbasis Leeuwarden op 16 en 17 juni dubbeldekkers naar het noorden in gaat zetten?
Lijkt me niet in de Noord-Oost zonder verdere aanpassingen, want die diensten lopen allemaal in elkaar over op de knooppunten. Misschien een pendeldienst ergens?
pi_37159410
quote:
Op donderdag 20 april 2006 23:03 schreef Tfz het volgende:

[..]

Lijkt me niet in de Noord-Oost zonder verdere aanpassingen, want die diensten lopen allemaal in elkaar over op de knooppunten. Misschien een pendeldienst ergens?
mischien een dubbeldekker ipv ICM stammen?
  vrijdag 21 april 2006 @ 13:56:24 #268
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37159695
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 13:46 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mischien een dubbeldekker ipv ICM stammen?
Een ICM die start in Leeuwarden kan op een dag Leeuwarden, Groningen, Enschede, Deventer, Amsterdam, Schiphol, Den Haag en Rotterdam aandoen (niet noodzakelijk in deze volgorde). En ook nog koppelen en ontkoppelen hier en daar. Dus als je daar een IRM tussendoor fietst, gaat er ongetwijfeld iets niet goed.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37159734
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 13:56 schreef Duvel het volgende:

[..]

Een ICM die start in Leeuwarden kan op een dag Leeuwarden, Groningen, Enschede, Deventer, Amsterdam, Schiphol, Den Haag en Rotterdam aandoen (niet noodzakelijk in deze volgorde). En ook nog koppelen en ontkoppelen hier en daar. Dus als je daar een IRM tussendoor fietst, gaat er ongetwijfeld iets niet goed.
hmm, nja dat is ook een kwestie van plannen, gewoon de ICM bij zwolle laten stoppen, en dan alles overladen in een dubbeldekker
pi_37159824
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 13:57 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

hmm, nja dat is ook een kwestie van plannen, gewoon de ICM bij zwolle laten stoppen, en dan alles overladen in een dubbeldekker
laat de roosendaal/zwolle dubbeldekker dan maar doorgaan naar leeuwarden ( zonder stops). als daar materieel voor is..
dag
pi_37159889
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 14:00 schreef petre86 het volgende:

[..]

laat de roosendaal/zwolle dubbeldekker dan maar doorgaan naar leeuwarden ( zonder stops). als daar materieel voor is..
mja dat kan ook

wel lekker omrijden via nijmegen dan :'P
pi_37159967
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 14:02 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mja dat kan ook

wel lekker omrijden via nijmegen dan :'P
hoezo, die lijn gaat al via nijmegen? en je kan in zwolle dan daar ook in/overstappen he
dag
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 21 april 2006 @ 14:32:22 #273
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37160789
Heb je wel weinig tijd voor overstappen in Zwolle
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_37160859
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 14:04 schreef petre86 het volgende:

[..]

hoezo, die lijn gaat al via nijmegen? en je kan in zwolle dan daar ook in/overstappen he
drom, maar roosendaal - zwolle is volgens mij toch wel sneller via utrecht ?
  vrijdag 21 april 2006 @ 14:38:50 #275
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_37160965
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 14:35 schreef Ou-Tannu het volgende:
drom, maar roosendaal - zwolle is volgens mij toch wel sneller via utrecht ?
Rsd-Rtd-Ut-Zl is de snelste route, maar het scheelt maar een paar minuten met de (rechtstreekse) verbinding via Nm/Ah.
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_37161714
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 14:38 schreef JDude het volgende:

[..]

Rsd-Rtd-Ut-Zl is de snelste route, maar het scheelt maar een paar minuten met de (rechtstreekse) verbinding via Nm/Ah.
Aah Juist!
pi_37170350
weet iemand hier trouwens wat een Oranje Retour kost? de Ns site verteld het me niet
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 21 april 2006 @ 21:00:12 #278
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37170775
wat is een Oranje Retour?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 21 april 2006 @ 21:05:23 #279
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37170870
Oh dat. Lijkt me afhankelijk van waar je vandaan komt he Gewoon een retourtje wat (bijvoorbeeld gratis) ook geldig is in de metro etc
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37170968
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 21:05 schreef Dr_Flash het volgende:
Oh dat. Lijkt me afhankelijk van waar je vandaan komt he Gewoon een retourtje wat (bijvoorbeeld gratis) ook geldig is in de metro etc
ah nja als of ze dan controleren,, hmm :p
pi_37171341
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 13:46 schreef Ou-Tannu het volgende:
mischien een dubbeldekker ipv ICM stammen?
Ik zeg net dat dat niet zomaar kan, omdat die stellen het hele land doorgaan en niet op Zwolle-Groningen/Leeuwarden blijven.
pi_37171980
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 21:25 schreef Tfz het volgende:

[..]

Ik zeg net dat dat niet zomaar kan, omdat die stellen het hele land doorgaan en niet op Zwolle-Groningen/Leeuwarden blijven.
nja gewoon tot zwolle met de ICM naar leeuwarden he, en de V-IRM pendelen tussen leeuwarden en zwolle
pi_37172997
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 21:50 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
nja gewoon tot zwolle met de ICM naar leeuwarden he, en de V-IRM pendelen tussen leeuwarden en zwolle
Zég dan wat je bedoelt. Ik kan me overigens niet meer herinneren wat er vorig jaar is gedaan. Reden er toen überhaupt pendeltreinen?

[ Bericht 11% gewijzigd door Tfz op 22-04-2006 12:33:39 ]
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 april 2006 @ 16:07:29 #284
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37186954


ja, op tijd weggesprongen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37189318
uniek model op marktplaats

inspectierijtuig NS omBC 11 in H0

ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 april 2006 @ 17:59:02 #286
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37189549
linkie?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37191107
ben inderdaad met gering kennis
even naar marktplaats.nl gaan en intypen ns ombc
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 april 2006 @ 19:03:35 #288
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37191444
naah lama anders
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37191526
deze dus

@ verzameldirk: euhm.... Hoe leg je het nut en principe van onderschriften uit?

[ Bericht 43% gewijzigd door Alexxxxx op 22-04-2006 19:11:10 ]
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 april 2006 @ 19:08:44 #290
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37191606
mooie donkervoort, wel

en los van het feit dat dirk z'n sig ook niet klopt, nou weet je, laat ook maar
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37191704
ja, hele bijzondere donkervoort van de NS met spoorwielen ombouw

  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 april 2006 @ 19:13:54 #292
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37191776
tering, 200 euro geboden voor een H0 rijtuigje... Zal wel een heel bijzonder ding zijn, maar dan nog..
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37197022
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 19:13 schreef Dr_Flash het volgende:
tering, 200 euro geboden voor een H0 rijtuigje... Zal wel een heel bijzonder ding zijn, maar dan nog..
Dit is een motorrijtuig, geen rijtuig dus een voorloper van de blauwe engel,
in gebruik bij de directie als inspectierijtuig, zoals later de kameel.

ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 april 2006 @ 22:18:19 #294
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37197431
ja okee, vrij bijzonder idd maar kan je niet gewoon een matje 34 ombouwen tot zo'n ding?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 23 april 2006 @ 00:50:08 #295
103551 Doc__Zenith
www.orienteering.nl
pi_37201659
quote:
Op donderdag 20 april 2006 20:57 schreef MREn het volgende:

[..]

Alternatief: vanaf Almelo rijdt een bus naar Hoogeveen, die kruist vast ook wel ergens de Emmerlijn.
Hardenberg. Dankzij de nieuwe tijden sluit die bus ook nog eens mooi aan (op de sneltrein)
  zondag 23 april 2006 @ 13:07:04 #296
67385 ROG
Go on, say it.
pi_37209185
Hoe zit het met 1e klas kaartjes als er busvervoer plaatsvindt? Ik dacht lekker te kunnen tukken vanochtend, werden we in bussen gepropt!
pi_37209728
quote:
Op zondag 23 april 2006 13:07 schreef ROG het volgende:
Hoe zit het met 1e klas kaartjes als er busvervoer plaatsvindt? Ik dacht lekker te kunnen tukken vanochtend, werden we in bussen gepropt!
volgens mij heb je dan ook wel een vertraging van xx min? dan mag je toch wel centen terug vragen?
  zondag 23 april 2006 @ 13:28:38 #298
67385 ROG
Go on, say it.
pi_37210185
Hm was een werktraject, Hoofddorp - Leiden.
pi_37210237
quote:
Op zondag 23 april 2006 13:28 schreef ROG het volgende:
Hm was een werktraject, Hoofddorp - Leiden.
das imo nog vertraging

maar hoe het dan precies zit? i dunno mss iemand anders wel
  zondag 23 april 2006 @ 13:32:54 #300
67385 ROG
Go on, say it.
pi_37210361
Ik vroeg het me ook pas achteraf af.
pi_37211295
Je kan alleen geld terug krijgen als de verstoring ongepland was. Werkzaamheden die aangekondigd zijn vallen daar niet onder.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')