abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 20 juli 2006 @ 10:11:43 #126
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_40003164
registreer om deze reclame te verbergen
Wat is de beste tactiek om niet de hele tijd met een grote rugzak te slepen? Zsm een hostel opzoeken en het daar dumpen? Of toch eerder een stationskluis?
Vampire Romance O+
pi_40004013
Ik ben in 2002 alleen in Amerika op vakantie geweest en dat was perfect. Ik heb toen Boston - Chicago - Grand Canyon - L.A. met de trein gedaan, waarbij ik zo'n 62 - 64 uur in de trein heb gezeten. Ontzettend interessante verhalen uitgewisseld en heel verschillende mensen ontmoet. Ik zou het dan ook zo weer doen als het kon.
quote:
Op donderdag 20 juli 2006 10:11 schreef MouseOver het volgende:
Wat is de beste tactiek om niet de hele tijd met een grote rugzak te slepen? Zsm een hostel opzoeken en het daar dumpen? Of toch eerder een stationskluis?
Ik heb toen redelijk geluk gehad in de zin dat ik steeds rond het eind van de ochtend op mijn bestemming aankwam. Tegen de tijd dat ik bij het hotel of hostel was kon ik gelijk inchecken. Houdt er wel rekening mee dat als je heel vroeg ergens aankomt je kamer nog niet klaar zal zijn, dus dan is een stationskluis misschien eerst handiger. Bij vertrek ben ik steeds zo vroeg mogelijk uitgecheckt en heb de tas in een stationskluis bewaard, zodat ik de rest van de dag (tot vertrek) niet met dat ding hoefde te slepen.
Bananenyoghurt...
pi_40020286
Waren die er in 2002 nog in de VS?

In Spanje heb je ze bijvoorbeeld vrijwel nergens en op een luchthaven al helemaal niet
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_40026088
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op donderdag 20 juli 2006 10:11 schreef MouseOver het volgende:
Wat is de beste tactiek om niet de hele tijd met een grote rugzak te slepen? Zsm een hostel opzoeken en het daar dumpen? Of toch eerder een stationskluis?
Ligt eraan hoe moeilijk je het hebt met onderkomen vinden en in welk punt van de stad/plaats je aankomt. Als je het zelf regelt, kun je ook van te voren een lijst maken van plekken waar je eventueel wilt overnachten. Zoek met viamichelin.com ofzo op waar dat in de stad ligt en neem dat als uitgangspunt in welke richting je in de stad/plaats gaat zoeken. Dan weet ook meteen of je die eerste wandeling met of zonder rugzak onderneemt. Meeste lui doen met, vroeg of laat moet dat ding toch van A naar B.
Maar inderdaad de complete bagage is een van de kleine handicaps die een soloreiziger te dragen heeft. Als je met meerdere bent en het wordt teveel kan een bij de stapel achterblijven en de andere olijk alle trappen open af. Remedie? Minimaliseer op gewicht.
pi_40029810
quote:
Op donderdag 20 juli 2006 18:37 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Waren die er in 2002 nog in de VS?
In Spanje heb je ze bijvoorbeeld vrijwel nergens en op een luchthaven al helemaal niet
Kluisjes op treinstations. Omdat ik zoveel met de trein heb gereisd werkte dat voor mij ideaal.
Bananenyoghurt...
pi_42386276
Mijn laatste drie reizen heb ik ook alleen gemaakt met Djoser. Mensen uit mn vriendengroep gingen liever naar Spanje en daar had ik geen zin meer in. Ik ben dus naar Nepal, Egypte (eclipsreis) en Kenia&Tanzania+Kilimanjaro gegaan. De groepen zijn me steeds erg goed bevallen en is goed aan te raden als je alleen reist.

Er zijn heel veel organisaties die even goed zijn en misschien zelfs beter dan Djoser, maar omdat het mij elke keer goed is bevallen blijf ik er mee op reis gaan.
pi_42500777
registreer om deze reclame te verbergen
Ik ga begin februarie richting australie voor een maand of 6-7. Wel spannend, ook omdat ik alleen ga. Maar als ik het hier zo lees is alleen reizen juist leuker dus dat is goed om te horen.
  maandag 9 oktober 2006 @ 07:35:04 #133
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_42502355
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 01:56 schreef -Beer- het volgende:
Ik ga begin februarie richting australie voor een maand of 6-7. Wel spannend, ook omdat ik alleen ga. Maar als ik het hier zo lees is alleen reizen juist leuker dus dat is goed om te horen.
Idd, komt best goed. En Aussies zijn relaxede dudes, dus enjoy!!
pi_42512627
Ik ben nu een weekje op weg van de 2 maanden in Madagascar, in mijn eentje, en ik vind het veel gaver en spannender dan een groepsreis! Heb dingen meegemaakt die je met een groepsreis niet zo snel zal meemaken... veel contact met locals, grote vrijheid, ideaal!
Unox, the worst operating system.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 17:14:47 #135
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_60124642
Nieuwe input voor discussie.
Uit het AD van vorige week =>
quote:
In je eentje op reis is niet zielig
Door MICHèLE HARTOG

Het is vakantie! Voor singles soms een lastige periode: blijf je thuis, ga je met vrienden mee of kies je voor een alternatief in je eentje? Er is keuze genoeg in het aanbod van groeps- en singlevakanties.
Chantal Dekker (32) is duidelijk. Een singlereis leek haar vier jaar geleden helemaal niks toen haar verkering na tien jaar over was.

,,Ik dacht echt dat alleen zielige alleenstaanden zich daarvoor inschreven,’’ vertelt ze. ,,Mensen zonder vrienden en wanhopig op zoek naar een relatie. Ik zag me al aankomen op Schiphol en dan van die keurende blikken. Vreselijk. Inmiddels weet ik wel beter. Ik hoor goede verhalen over singlereizen.’’


Toch gaat Dekker zelf niet met een groep vrijgezellen op pad. De eerste zomer als vrijgezel bleef ze thuis, het jaar erop boekte ze een groepsreis naar Canada. De vakantie samen met stellen, gezinnen, vrienden en alleenstaanden beviel goed.

,,Heel spannend, zo’n vakantie met vreemden, maar het was super. Ik voelde me nooit te veel of alleen. Vol enthousiasme boekte ik weer een reis. Alleen gingen er nu vooral stelletjes mee. De eerste avond regende het en iedereen dook direct zijn lodge in. Daar zat ik dan in mijn uppie. Ik was die vakantie veel alleen en ontmoette daardoor de leukste mensen. Dus voor mij geen groepsreis meer. Ik ga voortaan lekker alleen.

,,Mensen vinden het moedig dat ik alleen of met een groep reis. Zo ervaar ik dat niet. Ik wil niet afhankelijk zijn van vrienden of familie, dus trek ik mijn eigen plan. Dat voelt goed.’’

Er zijn steeds meer vrijgezellen in Nederland en daarmee groeit het aantal singlereizen. Deze vakanties zijn alles behalve suf. Wintersport, safari in Afrika, rondtrekken door Australië, luieren in Spanje, wandelvakanties, culturele reizen, 50plus-reizen en sportieve trips. Het kan allemaal.

,,Het taboe is er eindelijk af,’’ zegt Monique Johann van www.single2travel.nl. ,,Vroeger vond men het sneu als je een singlereis boekte. Tegenwoordig is het juist hip en trendy om met een bepaalde groep weg te gaan. De vraag is enorm. Singles redden zich in het dagelijks leven prima alleen en willen voor hun vakantie niet afhankelijk zijn. Wil je niet alleen, dan biedt een single- of groepsreis uitkomst.’’

Het verschil tussen een reis met vrijgezellen en een andere groepsreis is niet zo groot. Beiden bieden een breed activiteitenprogramma aan, maar reizigers kunnen ook dingen alleen doen.

,,Een singlereis is geen date-vakantie waar je alles samen moet doen. Het single-zijn ligt er niet dik bovenop. De meeste reizigers zijn niet op zoek. Ze reizen gewoon liever met gelijkgestemden dan alleen. Sommige organisaties houden wel rekening met leeftijden en een gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen. De kans op een klik is dan groter, maar een leuke vakantie blijft de belangrijkste insteek.’’

To Vollebregt (65) reist veel. Soms alleen, soms met een groepsreis of met één van haar kinderen. In april voor het eerst met een singlereis. ,,Ik ben al 25 jaar vrijgezel en absoluut niet op zoek. Dus mijn kinderen vonden het hilarisch: ik op vrijerspad! Maar ik ging niet voor een man. Ik wilde zo graag naar Egypte en het beste aanbod was een singlereis."

Het werd geen reis met flirtende vrijgezellen. De vakantie was niet volgeboekt, dus trokken ook stellen en een groot gezin mee. ,,De sfeer was precies hetzelfde als bij een normale groepsreis. Eigenlijk was niemand echt op zoek of teleurgesteld over het geringe aanbod vrijgezellen. Er waren geen romances, terwijl je dat bij andere groepsreizen soms wel ziet. Dit was gewoon een geweldige vakantie met een leuke groep.’’

Hoewel het taboe doorbroken is, blijft zo’n reis voor de meeste vrijgezellen spannend. Volgens Johann biedt een stedentrip uitkomst. ,,Mensen zijn bang dat het niet klikt en dat ze na een week gillend naar huis willen. Een korte trip naar Londen of Milaan is dan een mooi voorproefje.’’

SINGLEREIZEN
Steeds meer reisorganisaties richten zich op singles en alleenreizenden. De belangrijkste zijn:

1 One2gether Travel
2 Cirkel vakantie
3 Kras
4 Single Maar Niet Alleen
5 Flight 4 You (golf en bridge)
6 Villa Vibes (weekendje/week)
7 Amorgos Zeilvakanties
8 Mates dates (dagjes weg)
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
pi_60127055
Ik vind alleen reizen verreweg de meest ideale manier van reizen. Alles in de hand, totale vrijheid, geen concessies, en als je gezelschap wil dan is dat echt wel te vinden. Maar dan asjeblieft dus geen groepsreis. OOK niet met allemaal andere "singles". Ik heb wel een paar keer een groepsreis met o.a. Koning Aap gedaan en heb me best vermaakt hoor, maar in je eentje is zo ontzettend veel gaver. In zo'n groepsreis heb je vaak nauwelijks contact met de locale bevolking omdat je het grootste gedeelte in de veilige cocon van de groep zit.

In je eentje ben je veel toegankelijker en zal men eerder een gesprek met je beginnen. En als je het ergens naar je zin hebt kun je blijven, of juist veel eerder dan gepland verdertrekken als het niet bevalt. Geen schema waar je je aan moet houden, geen reisleider die je achterna hoeft te lopen, geen vervelende zeikerige medereizigers die lopen te meuten over alles. Je bent je eigen reisleider. Dat houdt natuurlijk ook in dat je vaak volledig op jezelf bent aangewezen, maar hey, als je niet eens op jezelf kan vertrouwen, op wie kun je dan WEL vertrouwen?
  dinsdag 15 juli 2008 @ 20:29:42 #137
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_60129035
als je naar scandinavie (of waar dan ook) in europa gaat, koop dan europe on a shoestring van lonely planet, een boek met tips etc over heel europa, met de grote steden, en een algemeen stuk over elk land. echt een aanrader voor iedereen die in europa weggaat.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_60136346
Met een goede vriend of vriendin reizen is natuurlijk leuker dan alleen, maar aangezien die goede vriend vaak niet aanwezig zul je het toch alleen moeten doen. Of een groepsreis moeten boeken
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_60136779
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 02:37 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Met een goede vriend of vriendin reizen is natuurlijk leuker dan alleen, maar aangezien die goede vriend vaak niet aanwezig zul je het toch alleen moeten doen. Of een groepsreis moeten boeken
ja maar een groepsreis is dan weer kut omdat die over het algemeen alles voorbij vliegen en amper ooit ergens een dagje blijven.
pi_60136842
Groepreis is kut vind ik.

Met een leuke vriend(in) is leuker dan alleen.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_60136866
dat klopt

Makkelijke is dat m'n vriendin mij wel vertrouwd en zodoende afgelopen vakanties heb ik mooi alles kunnen plannen, beetje jammer dat ik nu wel alleen ga in augustus maar dan is het maar hopen dat ik wat lui tegenkom, zoveel haast heb ik niet
  woensdag 16 juli 2008 @ 11:38:12 #142
6280 k_man
pedante eikel
pi_60140586
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 06:33 schreef WooZ het volgende:

ja maar een groepsreis is dan weer kut omdat die over het algemeen alles voorbij vliegen en amper ooit ergens een dagje blijven.
Onzin. Dat ligt er maar net aan bij wie je zo'n reis boekt.
I got the style but not the grace - I got the clothes but not the face
  woensdag 16 juli 2008 @ 11:39:15 #143
6280 k_man
pedante eikel
pi_60140620
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 06:58 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Groepreis is kut vind ik.
Hoeveel groepsreizen had jij ook al weer gemaakt?
I got the style but not the grace - I got the clothes but not the face
pi_60144851
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 10:21 schreef fishbeer het volgende:
Verschrikkelijk zo'n groepsreis, vorig jaar zaten we op Java, na de Bromo te hebben beklommen wezen ontbijten in ons Hostel komt er een buslading Nederlanders binnen met een kartonnenlunchpakketje.... we spraken opeens geen Nederlands meer... Toen de groepsleidster zei dat het tijd was om weer weg te gaan stond te meute op om gezamelijk rek- en strekoefeningen buiten te doen en de air-conditioned bus weer in te gaan met Koos Alberts over de speaker... 'avontuurlijk reizen' noemen ze dat dan....
WAT een Nederlanders daar he.Schrok er gewoon van:Hey Piet mot je hier is kijke...walgelijk haha
Wij begonnen inderdaad ook spontaan Engels met elkaar te praten

ontopic:Ik ben ook een aantal keer alleen geweest.Helemaal niet erg.
Je ontmoet zo snel mensen,en wil je lekker alleen zijn dan kan dat ook!

[ Bericht 7% gewijzigd door Walking_On_Sunshine op 16-07-2008 14:59:26 ]
Travel 2014: Jan: Florida. Mei: Antwerpen en Trier
Juli: Rome + Athene en eilanden Greece Okt: Peru!
pi_60147611
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 11:38 schreef k_man het volgende:

[..]

Onzin. Dat ligt er maar net aan bij wie je zo'n reis boekt.
nou ik heb nog nooit een reis gezien waar ze ergens 2 volle dagen blijven, het is allemaal aankomen, en soms de volgende dag al vertrekken,

nu is dit ook wel logisch, omdat de meeste deelnemers niet zolang vakantie hebben en toch zoveel mogelijk willen 'zien'
  woensdag 16 juli 2008 @ 17:50:41 #146
6280 k_man
pedante eikel
pi_60148941
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 16:36 schreef WooZ het volgende:
nou ik heb nog nooit een reis gezien waar ze ergens 2 volle dagen blijven, het is allemaal aankomen, en soms de volgende dag al vertrekken,
Zoals ik al zei: dan kijk je niet goed.

Er zijn allerlei reizen waarbij je bijv aan het eind nog een week blijft hangen op een mooie plek. Of waarbij je vaak twee nachten op dezelfde plek verblijft.

[ Bericht 14% gewijzigd door k_man op 16-07-2008 17:59:02 ]
I got the style but not the grace - I got the clothes but not the face
pi_60148955
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 11:39 schreef k_man het volgende:

[..]

Hoeveel groepsreizen had jij ook al weer gemaakt?
Voldoende om te weten dat het kut is
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_60148974
Komt ook doordat als je ´s nachts reist minder dagen hotels nodig hebt, wat de winst hoger maakt voor het onganisator
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 16 juli 2008 @ 17:57:57 #149
6280 k_man
pedante eikel
pi_60149057
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 17:51 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Voldoende om te weten dat het kut is
Geen enkele dus.
I got the style but not the grace - I got the clothes but not the face
pi_60149099
Jawel
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')