abonnement Unibet Coolblue
pi_37913571
Shitzooi ik heb weer te vroeg gejuicht

Welgeteld drie dagen zonder pukkels gezeten en hoppa, er zitten er nu alweer een stuk of vijf aan te komen op exact dezelfde plek als waar ze iedere keer tevoorschijn komen.

Het begint iedere keer als een soort kleine blaasjes en daar komen dan wel een soort witte kopjes op. En zo gaat het nu dus al drie jaar, als ze dan eidnelijk verdwenen zijhn komen ze op precies dezelfde plek were terug. Dus ook met de ROA

Verdomme, de lol is er wel vanaf nu, ik kan wel janken onderhand
It's all about respect!
  woensdag 17 mei 2006 @ 13:17:35 #202
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_37913650
Soms heb je dat, na 2 kuren heb ik er ook nog mindere dagen bijzitten. Uiteindelijk is het wel veel beter dan dat het was.
Helemaal gaaf en perfect krijg je het toch nooit, dat heb ik nu wel geleerd.
pi_37914236
Hmmm ik weet niet of ik deze foto's mag doorlinken, maar op Acne.org staan deze foto's...

Voor:


Na 3 maanden:


Na 6 maanden (met alleen een beetje poede, geen foundation):


Dit ben ik dus niet!
Toen ik deze laatste foto voor het eerst zag, kreeg ik trouwens wel erg hoge verwachtingen van de Roa!
Mijn huid is nu ongeveer vergelijkbaar met foto 2, alleen iets minder rode vlekjes maar mijn acné was ook niet zo erg...(ben 3,5 maand bezig, time flies)
pi_37922482
quote:
Op woensdag 17 mei 2006 13:15 schreef wackiejacky het volgende:
Shitzooi ik heb weer te vroeg gejuicht

Welgeteld drie dagen zonder pukkels gezeten en hoppa, er zitten er nu alweer een stuk of vijf aan te komen op exact dezelfde plek als waar ze iedere keer tevoorschijn komen.

Het begint iedere keer als een soort kleine blaasjes en daar komen dan wel een soort witte kopjes op. En zo gaat het nu dus al drie jaar, als ze dan eidnelijk verdwenen zijhn komen ze op precies dezelfde plek were terug. Dus ook met de ROA

Verdomme, de lol is er wel vanaf nu, ik kan wel janken onderhand
na 3 jaar? hoeveel kuren heb je gehad dan? en nu nóg bezig of al (paar maanden?) gestopt
Haleloeja
pi_37948528
quote:
Op woensdag 17 mei 2006 17:40 schreef Gelderland het volgende:

[..]

na 3 jaar? hoeveel kuren heb je gehad dan? en nu nóg bezig of al (paar maanden?) gestopt
Nee ik bedoel dat ik al 3 jaar voortdurend van die uitbarstingen heb. Dat ik dan weer effe een gaaf huidje heb en kabaaaam dan komen d'r ineens weer 10 pukkels tegelijk. Altijd op dezelfde plaatsen.

Met die ROA-kuur is dat patroon niet echt doorbroken geweest, sterker nog, heb eigenlijk alle maanden onder gestaan. Ik ben daar dus 4,5 maand mee bezig. Formuleerde het een beetje ongelukkig.

Maar goed, die bultjes van gisteren trekken alweer weg. Ik merk echt dat ik helemaal para ben als er maar iets op mn gezicht verschijnt. Misschien ook te hoge verwachtingen had en me erbij moet neerleggen dat 't altijd wel wat onrustig zal blijven rondom mn mond (want daar zitten ze altijd).

Gewoon bizar hoeveel het scheelt. de dagen dat mn huid rustig is heb ik energie voor tien en voel me super. Zodra er maar iets begint op te spelen raak ik gelijk down.

Maar goed, geduld geduld...nog ene paarw eekjes en misschien dat het daarna ook alleen maar nog meer gaat herstellen.


Heb nl. al wel vaak gehoord "He Jack, je huid ziet er echt beter uit nu" en dat doet me goed. het begint mensen op te vallen, mn ouders zeiden het vorige week ook al. Is dus eigenlijk pas sinds en weekje of twee dat het ein-de-lijk gaat verbeteren nu. Ben dus alleen heel para dat het maar voor even is en ik straks weer (zoals ik gewend ben) zo'n uitbarsting krijg.
It's all about respect!
  donderdag 18 mei 2006 @ 22:43:44 #206
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_37969921
@MISTAH!
Al een tijdje niks meer van je gehoord, ben erg benieuwd welke keuzes je uiteindelijk gemaakt hebt en of het inmiddels al wat beter met je gaat. Hoop het echt voor je!

@Wackiejacky
Als je je psychische gesteldheid zo laat beinvloeden door een paar puistjes is een psycholoog dan niet beter voor je dan een dermatoloog? Of is het een bijwerking van de Roa?
pi_37989255
hmmm, ik dacht dat het raar was dat ik nog niet zoveel resultaat heb achter 2 maand
maar na de andere posts te lezen is dit blijkbaar niet ongewoon
  vrijdag 19 mei 2006 @ 15:10:55 #208
88849 Extend
Nee vast niet...
pi_37990319
Ik ben nu 1.5 maand gestopt met de kuur, toen ik stopte was lang niet alles over (rug vooral), maar het verbeterd nog elke dag, ik ben nu helemaal puistvrij (alleen zo nu en dan eeen heeeeele kleine op voorhoofd of neus ). Heb alleen nog vlekken op men rug maar door de lekkere zon(nebank) verdwijnen die ook als sneeuw voor de zon

Gewrichtenpijn en moeheid heb ik ook niet meer

Succes iedereen en blijf doorzetten, voor de meeste is het echt de moeite waard!
  zaterdag 20 mei 2006 @ 11:04:07 #209
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_38011913
Lekker bezig extend! Hoop dat iedereen op termijn zo tevreden zal zijn over het resultaat!
Wat heb je tijdens de kuur als vervelendste bijwerking ervaren?

Ik ben nu een maand bezig en heb echt elke dag een bloedneus, rete irritant op je werk bijvoorbeeld. Mn bloedtests waren gelukkig prima in orde ondanks mijn zondige gedrag! Dus een stevig sappie op zn tijd kan zeker geen kwaad...
pi_38012422
quote:
Op zaterdag 20 mei 2006 11:04 schreef Oom_Govert het volgende:
Wat heb je tijdens de kuur als vervelendste bijwerking ervaren?
toen ik het vorig jaar gebruikte heb ik (toenertijd) niets écht als vervelende bijwerking ervaren. Het enige wat ik super k*t vond was dat je dus (niet veel) alcohol mag drinken! En aangezien ik elke week uitga (en alcohol drink) was dat best verrot. Want 't liefst wil ik niet hebben dat mijn vrienden etc. weten dat ik Roa slik voor acné....
Haleloeja
pi_38026902
Hoi mensen,

Ik ben nu precies 1 maand op weg in mijn 6 maanden durende ROA kuur van 60 mg/dag. Voordat ik aan deze kuur begon heb ik hier een lijstje met probleempunten gepost waarover ik duidelijkheid wilde voordat ik begon, en waren verschillende mensen zo aardig om hierop te reageren. Dit ga ik nu dus ook doen aan de hand van mijn eigen ervaringen. Dit waren de probleempunten:

1. Zeer weinig alcohol
2. Negatieve invloed op sportprestaties en herstel
3. Moeheid en lusteloosheid
4. Kans op depressieve gevoelens
5. Niet of weinig in de zon / geen zonnebank
6. Droge lippen en gevoelige huid

En dit is wat ik (tot nu toe) daadwerkelijk heb ervaren:

1. Ik ben wel iets voorzichtiger met alcohol, maar toch heb ik bijvoorbeeld op bevrijdingsdag wel een pilsje of 10 gedronken. Het effect hiervan was eigenlijk niet anders dan het effect wat alcohol normaliter op me heeft. Misschien dat ik ietsjes sneller wat wankeltjes wordt, maar ik betwijfel het.

2. Sporten gaat echt prima. Wel heb ik het gevoel iets langer spierpijn of een beetje een verzuurd gevoel in mijn benen te hebben na voetbal, fietsen of hardlopen. Ik geloof wel dat sporten je fitter houdt tijdens de kuur en de rest van de bijwerkingen vermindert.

3. Moe en lusteloos ben ik niet over het algemeen. Wel een paar daagjes erg moe geweest, maar heb ook een erg drukke tijd nu, en het is weer het eind van het studiejaar dus ben ook echt aan vakantie toe.

4. Van depressieve gevoelens of extra angst/paniekklachen (waar ik ook vragen over had) heb ik geen last.

5. Zon: Ik merk dat ik zeker sneller kan verbranden, vooral in the face. Maar door mijn fijne Vichy SPF 60 zonnebrand kan ik heel lang in de zon vertoeven. Tijdens een excursie waarbij ik de hele dag buiten was vorige week, met die warme dagen, was ik zelfs één van de weinigen van de groep die níet was verbrand!

6. De meest irritante bijwerking tot nu toe is toch: droge lippen. Tering zeg, vooral vorige week met die zon. Zo droog, en zo mijn mondhoeken uitgescheurd dat ik amper nog kon lachen, letterlijk! De vellen hingen aan mijn lippen. Heb er echt hele potjes Blistex tegenaan moeten gooien. De laatste dagen gaat ook dat weer beter. Heb ook een flink droge huid, soms korstjes op mijn hoofdhuid (in haar), en droge armen. Na het douchen slaat mijn gezicht soms ook wit uit van de droogheid. Soms heb ik ook last van droge ogen. Maar goed, dit is ook een teken dat er iets gebeurt, toch?


Nou ja, en verder weinig onvoorziene bijwerkingen. Regelmatig een bloedneusje idd, maar dat vind ik niet zo erg. Komt ook vaak omdat er korstjes in zitten (droog ook) en ik daardoor ga zitten peuteren, waardoor het dus gaat bloeden.

Tot nu toe zijn de bijwerkingen dus zeker te overzien. Het ging ook steeds beter met mijn puisten, maar helaas sinds een dag of 4 toch weer een beetje een uitbraak. Maar dit is okay, ik heb geduld, ik heb me er ook op ingesteld dat het een maand of 2 a 3 duurt voordat het echt gaat verbeteren.

Alright, dat was hem weer. Succes allemaal!


p.s. Ik gebruik als dagcreme Nivea for Men Sensitive, maar heb soms het gevoel dat dit een beetje te vettig is, en wel eens wat puistjes zou kunnen veroorzaken. Zijn er andere gebruikers hier van Nivea (for Men) producten die goede of slechte ervaringen er mee hebben?
  zondag 21 mei 2006 @ 00:40:04 #212
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_38035596
Hey A_J, mooie opsomming, laat ik hetzelfde doen en bij je ps beginnen:
Ik gebruik ook nivea sensitive, heerlijk spul, beetje vettig inderdaad, maar wel de hele dag een soepel huidje!

1. Zeer weinig alcohol:
Ik drink mede door het mooie weer eigenlijk best veel. Had even twijfels over mn bloedtests maar gelukkig geen probleem. Mn derma heeft er ook niet veel problemen mee, zolang het maar 1 à 2 keer in de week is. Ik houd er eigenlijk geen enkele rekening mee, maar ben wel sneller aangeschoten. Ik ben voorstander van de theorie dat in de bijsluiter van een asperine ook staat dat je geen alcohol mag drinken en daar trekt ook niemand zich wat van aan.

2. Negatieve invloed op sportprestaties en herstel:
Ik merk door hockey dat mn polsen wel meer te verduren hebben, maar goed te houden

3. Moeheid en lusteloosheid:
's avonds merk ik wel dat ik echt op ben, maar vooral mn droge ogen geven me een moe gevoel terwijl het verder fysiek best meevalt.

4. Kans op depressieve gevoelens:
Geen

5. Niet of weinig in de zon / geen zonnebank:
Nog niet geprobeerd, ga zeker voordat ik op vakantie ga een zonnebankje pakken. Doen meerdere mensen zoals uit dit forum blijkt.

6. Droge lippen en gevoelige huid:
Sjesus, droge lippen tot en met! Blistex is geen goed spul trouwens, Purol is zachter, vetter en droogt minder uit.
En sinds een week elke dag een bloedneus, soms zelfs meerdere!
Neem het voor lief, alles voor het goede doel.

Veel plezier met jullie roa pret pilletjes
(ps: iemand wel eens zo n capulse doorgebeten? is ie vies? )
pi_38199568
Woeiiii nog anderhalve week en dan ben ik eindelijk klaar! Wordt tijd ook, begin te merken dat er rare vlekken op mijn huid komen en wondjes genezen steeds minder goed. Heb nu een aantal dagen alleen maar zinkzalf op mn pukkels gesmeerd omdat ik de deur niet uithoefde en nu zijn ze aardig weg. Maar goed, nu is mn huid weer vet droog. Ga toch eens aan de derma vragen of 't niet iets met creme ofzo te maken kan hebben.

Wat ik ook al bedacht heb, is dat die pukkels steeds alleen aan de rechterkand van mn gezicht komen. Rondom mn mond dus. Of dat misschien kan omdat ik op die kant slaap. En er zodoende dus veel meer wrijving is.

Anywayz, afgezien van twee grote rode vlekken aan weerszijden van mn gezicht (waar twee dikke knoeperds zaten waar ik natuurlijk weer niet vanaf kon blijven, ik blijf die korstjes en velletjes eraf peuteren en dat moet je NIET doen met ROA! ) lijkt het nu toch weer aardig rustig. Nu moet ikzelf nog rustig worden haha want ben elke dag weer bang dat er weer zo'n uitbarsting aankomt. Moet zeggen dat ik tijdens de ROA-kuur ook veel meer last heb gehad van pukkels dan daarvoor, heel raar. Je zou 't andersom verwachten.

Ik hoop dat deze ene kuur voor mij genoeg is geweest. Is me toch nog tegengevallen, vooral qua vermoeidheid. Aan de droge lippen e.d. ben ik allang gewend, daar zou ik 't niet voor laten. Mara je moet gewoon wel sterk in je schoenen staan. ROA wordt aangeprezen als een of ander wondermiddel en als dan maandenlang blijkt dat het bij jou nog niets uithaalt kun je daar aardig down van raken.

Ik las hierboven een opmerking van iemand die zei dat ik beter bij een psycholoog terecht kon dan bij een dermatoloog. Nou ik had al eerder aangegeven dat ik een verleden heb van depressies en inderdaad best onzeker ben. Believe me daar heb ik jarenlang hulp voor gekregen en hard voor geknokt. Maar door dingen uit het verleden zijn er nu eenmaal littekens gemaakt en heb inderdaad gemerkt dat deze hele periode weer dingen omhoog heeft gehaald. Het is niet zo dat ik er mijn hele leven oor laat beinvloeden, met een hele dot make-up op ga ik toch wel op stap in het weekend, maar ik voel me egwoon minder happy met mezelf. En zo gek is dat ook niet, het ziet er soms echt nasty uit.

Ik zit nog steeds te dubben of ik de foto's eens zal plaatsen, maard aarvoor moet mn huid wel eerst weer helemaal zuiver en goed zijn. Omdat het me ander te confronterend is. Wellicht dat degenen die vinden dat ik niet zo moet piepen (al denk ik dat de meesten hier donders goed begrijopen hoe verrot het is als je huid je in de steek laat) dan snappen waarom ik er zo mee gezeten heb.

Zo sta ik bijv. regelmatig model voor een fotograaf en je snapt dat dat niet echt opschiet met al die bulten op je smoel. Ik ben ook wel eens visagiemodel, idem dito. Hele veel dingen die ik altijd deed vielen ineens in het water omdat ik juist bekend stond om mn zachte zuivere perzikhuidje en ineens veranderde dat in een onregelmatige aangetaste huid. Dat is gewoon kut.


Nou ja, genoeg geluld weer even, ik ben erg benieuwd wat de derma zegt over een week.
It's all about respect!
pi_38205883
Ik zit echt in de meest rotte periode van m'n kuur tot nu toe... M'n lippen zijn zo droog dat ze overal gebarsten zijn, vooral in de hoeken. Maar het bleef niet bij gebarste huid in m'n mondhoeken, het trekt steeds verder naar m'n wang!! Dus vanuit m'n mondhoeken lopen er droge, korstige rode gebieden naar m'n wang. Het ziet er heel vies uit en vandaag op m'n werk vroeg iemand wat ik in godsnaam met m'n gezicht heb, en: 'goh, nou, het ziet er wel slecht uit zeg!!'

Ik ben niet blij... Voel me ultiem lelijk en afstotelijk en wil de deur eigenlijk niet meer uit...

Bijna 4 maanden nu, en nog steeds pukkels hier en daar....
  donderdag 25 mei 2006 @ 18:41:34 #215
144262 thewishmaster
Born and Raised in Amsterdam
pi_38206383
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 18:26 schreef Laura 2000 het volgende:
Ik zit echt in de meest rotte periode van m'n kuur tot nu toe... M'n lippen zijn zo droog dat ze overal gebarsten zijn, vooral in de hoeken. Maar het bleef niet bij gebarste huid in m'n mondhoeken, het trekt steeds verder naar m'n wang!! Dus vanuit m'n mondhoeken lopen er droge, korstige rode gebieden naar m'n wang. Het ziet er heel vies uit en vandaag op m'n werk vroeg iemand wat ik in godsnaam met m'n gezicht heb, en: 'goh, nou, het ziet er wel slecht uit zeg!!'

Ik ben niet blij... Voel me ultiem lelijk en afstotelijk en wil de deur eigenlijk niet meer uit...

Bijna 4 maanden nu, en nog steeds pukkels hier en daar....
Ik heb het probleem met de mondhoeken ook. Pas geleden was het helemaal rood in de hoeken. Dus een of andere "grappenmaker" op mijn werk zei: Heb je soms teveel tomaten gegeten? In ieder geval, als ik gewoon trouw elke dag 's ochtends vaseline op de mondhoeken doe (niet te dik) ziet het er wel een stuk beter uit, niet helemaal weg, maar toch. Je moet de vaseline niet te vaak gebruiken trouwens, want het werkt de ROA tegen, aangezien het nogal vet is. Maar als je het maar 1 keer per dag gebruikt is er (in mijn geval) niets aan de hand, geen extra pukkels enzo.
pi_38206438
Update:
Nu 11 weken bezig weinig last van de ROA:)

1. Zeer weinig alcohol:
Ik dronk voor de ROA al weinig tot niets dus ik heb besloten eigelijk helemaal niks meer te drinken, alleen af en toe op een feestje 1 glaasje

2. Negatieve invloed op sportprestaties en herstel:
Toen ik nog 60 mg gebruikte had ik daar wel erg snel last van: veel spierpijn en hele zere benen naar een dag staan. Nu veel minder, wel iets meer dan voordat ik ROA gebruikte

3. Moeheid en lusteloosheid:
Ben de laatste tijd wel erg moe met veel hoofdpijn, maar ik ben heel erg druk geweest de afgelopen tijd dus ik weet bijna zeker dat het daaraan ligt.

4. Kans op depressieve gevoelens:
Alleen tussen de oren in het begin. Nu niet meer.

5. Niet of weinig in de zon / geen zonnebank:
Laatst even een half uurtje in de zon gelegen en ik was gelijk toch wel rood. Dus goed smeren .

6. Droge lippen en gevoelige huid:
Ik gebruikte eerst blistex daarna purol eens geprobeerd en die werkt echt veel beter.
Verder werkt Happyderm super voor mijn gezicht en een beetje bodylotion van dove voor mijn huid.

Ik ben best wel tevreden: mijn huid is nu veel stabieler, eerst was die de ene dag heeel droog en de andere dag heeel vet. Nu is die altijd iets aan de droge kant maar met een beetje dagcreme is dat zo te verhelpen. Mijn huid ziet er nog niet echt mooi uit vind ik, ik heb dan nog maar een paar puistjes maar nog wel veel onregelmatigheden en vlekjes. Maar ik zie het wel positief in.
pi_38230936
Zo, Weer eens een update.
Ik ben nu een maand of 8 klaar met Roa. had daarvoor middelmatige acné. Ik heb nu in 8 maanden misschien 5 pukkeltjes gehad. Met andere woorden, ROA heeft mij gewoon clean gemaakt.
Ik heb er wel op moeten wachten. Pas na 5 maanden enig resultaat. ben ook wat ouder, 32. Ik denk dat hoe dieper de rotzooi zit de langer het duurt voordat het eruit komt.
Ik heb geen spijt van mijn kuur, als het terug komt ga ik gelijk weer aan de ROA. Bijna geen bijwerkingen gehad. Alleen droge lippen. Smeren met Aquaphor is het enige wat echt goed hielp bij mij. Het spul lijkt sterk op vaseline, maar het werkt voor mij heel erg goed. (Te bestellen via Amazon.com in de US)

Ik wens iedereen die het nu moeilijk heeft heel veel succes. Bedenk goed dat resultaat met ROA voor (bijna) iedereen komt, vroeg of laat. Zet door, denk positief (voor zover mogelijk...) en bedenk dat de kuur nog maar een paar weken of maanden duurt. Je zal er enorm van opknappen.
pi_38232109
Thanks subsence, dit soort berichten hebben we nodig hier.

Deze week was ik bij mijn derma, waar ik vertelde dat ik geen Roaccutane kreeg maar Isotretinoine. Hij vertelde dat hij eigenlijk wel Roa had voorgeschreven, maar dat apothekers vaak een goedkoper middel voorschrijven omdat dat door verzekeraars min of meer wordt verplicht. Alleen als er een (R) rechtsboven het woord Roaccutane wordt gezet, is de apotheker verplicht om dit merk ook daadwerkelijk voor te schrijven, en niet een middel met min of meer dezelfde werkzame stoffen. Bij de apotheker heb ik dit nagevraagd. Aanvankelijk had de mevrouw die mij hielp geen antwoord op mijn vraag, dus ik werd door de apotheekmanager in een bespreekkamer gevraagd. Hier vertelde hij me dat de producten in principe wel binnen een bepaalde foutmarge werden geproduceerd, maar toch niet hetzelfde waren als het origineel (qua vulstof, partikelgrootte, etc.). Hij vond dat dermatologen eigenlijk maar een beperkte kennis hebben op het gebied van medicatie, en vooral gekeken moest worden naar resultaat en daarnaast veiligheid. En daarin bleek weinig verschil te zitten, volgens hem. Dus was het niet een slecht idee om mensen een middel voor te schrijven wat meer dan de helft goedkoper is, en hetzelfde resultaat oplevert.

Ik heb via mijn universiteit de mogelijkheid om wat in wetenschappelijke artikeltjes te neuzen en ben eens gaan zoeken op dit onderwerp. Onderstaand abstract wil ik de nieuwsgierige ROA gebruiker niet onthouden:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uit:
Current Medical Research and Opinion
Volume 22, Issue 3, March 2006, Pages 603-615

Pharmaceutical quality of generic isotretinoin products, compared with Roaccutane

Taylor, P.W.a c , Keenan, M.H.J.b

a School of Pharmacy, University of London, London, United Kingdom
b Micron Research Limited, Ely, Cambridgeshire, United Kingdom
c School of Pharmacy, University of London, 29/39 Brunswick Square, London WC1N 1AX, United Kingdom


Abstract

Background: Isotretinoin is the drug of choice for the management of severe recalcitrant nodular acne. Several generic products are available. However, their pharmaceutical quality, in particular particle size distribution, which may affect safety and efficacy is unknown. Hence, prescribing of some generic products may be problematic. Objectives: To assess the pharmaceutical quality of 14 generic isotretinoin products compared with Roaccutane (F. Hoffmann-La Roche Ltd). Research design and methods: Tests were performed according to Roche standard procedures, European and US pharmacopoeia specifications. Tests included isotretinoin content, identity and amount of impurities and degradation products, effect of accelerated shelf-life studies on stability, particle size distribution and composition of non-active ingredients. Results: The 14 isotretinoin products differed by 30-fold in median particle size and showed variation in their non-active ingredients. The average isotretinoin content of Acnotin and Acne-Tretin fell outside the 95-105% Roche specifications. Following accelerated shelf-life tests, only four products retained isotretinoin content within Roche specifications, whilst Acne-Tretin (the only powder formulation) lost 72.5% isotretinoin content. Two generic products exceeded the ± 2% specification (Ph.Eur.) and a further three exceeded the ± 1% (USP) for tretinoin content, eight exceeded the 2.54% specification for total impurities and six contained ≥ 5 unknown impurities. Isotretinoin-5.6-epoxide content exceeded the 1.04% specification in five generic products. Conclusions: Thirteen generic products failed to match Roaccutane in one or more tests and 11 failed in three or more tests. It cannot be assumed that all generic isotretinoin products are as therapeutically effective or safe as Roaccutane. © 2006 Librapharm Limited.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Het lijkt er dus op dat Roaccutane van la Roche wel het meest betrouwbare product is. Toch moet je je bij dit soort onderzoeken altijd afvragen of Librapharm Limited wel compleet onafhankelijk is en op geen enkele manier banden heeft met la Roche.

[ Bericht 2% gewijzigd door A_J_ op 26-05-2006 14:49:45 ]
pi_38265449
En je kan je afvragen of die 1% meer of minder isotretinoine wel effect heeft aangezien de dosis per persoon toch maar vaak met de natte vinger wordt vastgesteld.
pi_38272152
Even een update: ik ben bij de dermatoloog geweest en ik ga nu weer van 30 mg naar 20 mg. Het gaat erg goed, ben nu 15 weken bezig en heb eigenlijk geen acné meer! Maar vooral vanwege mn rode mondhoeken ga ik nu naar 20 mg toe. Dan heb ik weinig tot geen bijwerkingen en is de kuur gemakkelijk uit te zitten. Ook hoef ik waarschijnlijk niet tot 120 mg per kg lichaamsgewicht door te gaan. Dus das helemaal mooi Ik heb ook een nieuw cremepje gekregen voor mn mondhoeken en waarempel, hij helpt! Het heet: miconazolnitraat (20mg) en hydrocortison (10mg) en het is van ratiopharm. Het neemt echt de roodheid op mn mondhoeken weg! Dus misschien een ideetje om te vragen aan je derma.

Ik ben me erg bewust van het geluk dat ik heb nu ik al de verhalen lees op het forum. Ik heb niet zo'n erge acné en tis nu al over (hoop dat ik niet te vroeg juich natuurlijk).

Maar daarom wens ik iedereen heel veel sterkte! Het kan echt verdwijnen, richt je maar op de gedachte van een mooi huidje. En dat je iedereen recht in zn gezicht durft aan te kijken, zonder zelfbewust te hoeven zijn. Dat is echt fijn!
pi_38272478
Ben nu ook al een jaar (give or take 1 of 2 weken) klaar met ROA.
Ben ook helemaal clean, geen pukkels meer op m'n rug en heel af en toe nog 1 op m'n gezicht, maar dat blijf je houden door het scheren

Kortom... ROA is echt de grootste troep ooit... maar het werkt wel.
pi_38272846
Ik vind het zo heerlijk dat mijn rug en mijn gezicht lekker zacht aanvoelen zonder vet te zijn
pi_38272850
Een hele tijd dit topic/forum bezocht, maar tijdens mijn pauze tijdens het blokken klikte ik er nog eens op.

We zijn nu 6(denk ik) maanden verder...
ik slik nu 30mg per dag. Mijn acne is reeds enorm verminderd, maar nog niet volledig weg.
Ik heb nog steeds last van enorm droge lippen, maar mijn droge huid is weg. Dit kan wel zijn omdat ik mijn huid goed insmeer, maar voorheen droogde mijn huid veel sneller uit! Ik kan soms zelf zonder creme rondlopen. Aangezien ik, net zoals iedereen, graag met een bruin tintje erbij loop heb ik het gewaagd om in de zon te zitten. Het gevolg was dat ik helemaal verbrand was! Geen pretje als je je dus niet goed insmeert. Ik had me ingesmeert maar blijkbaar was de zonnencreme out of date.
Volgende week moet ik terug op consultatie gaan en we zullen zien wat de dokter zegt. Ik denk wel dat ik nog eventjes zal moeten verder doen, want alles is nog niet weg.

Owja, soms komen er weer wat bij. Dat vind ik eigenlijk wel verschrikkelijk want mijn huid is nu juist terug wat mooier. Mensen spreken mij precies gemakkelijker aan en als ik weg ga ofzo dan kijken er af en toe zelfs meiden naar mij . Desondanks dat ik reeds een schat van een vriendin heb is het wel fijn om te beseffen dat er nog andere meisjes u een leuke jongen vinden. Ik ga er nooit op in ze, het geeft gewoon een fijn gevoel.

Bij deze....
pi_38328421
Hey allemaal, ik heb ook al een hele tijd dit forum bezocht. Ik heb de afgelopen 4 maanden elke dag 30mg roaccutane geslikt en ik heb vandaag van mijn dermatoloog te horen gekregen dat ik klaar ben met mijn kuur!!!! Het is ook echt enorm verbeterd bij mij, heb eigenlijk alleen nog maar een paar rode vlekjes maar verder is alles weggetrokken!!! Ik hoop dat het niet meer terugkomt maar als dat wel het geval is, zal ik zeker weer een kuur doen. Ik wil iedereen nog sterkte wensen met zijn of haar kuur en hou de moed erin want het is zeker de moeite waard!!

@ TT2: het is zeker ene fijn gevoel dat je mensen weer fatsoenlijk kunt aankijken en dat je weet dat zij jou weer kunnen aankijken zonder iedere keer vreemde blikken te moeten werpen op je gezicht!!!!

Groetjes Danielle
  dinsdag 30 mei 2006 @ 08:33:43 #225
129759 poohy
gelegenheidsfokster
pi_38358516
Hier kabbelt het nog steeds vrolijk door
De ene week gaat het de goede kant op, maar de andere week ziet het er niet uit door het krabben

En inderdaad, dan die blikken van anderen. Maar ja nu is het meer mijn eigen schuld. Ben nu trouwens een maand of twee bezig.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')