abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_36075132
registreer om deze reclame te verbergen
De teams:


BENFICA

Trainer: Ronald Koeman
Belangrijkste spelers: Quim Sampaío, Miguel, Luisão, Petit, Simão Sabrosa, Nuno Gomes

De kampioen van vorig seizoen zag coach Giovanni Trapattoni vertrekken en haalde onze landgenoot Ronald Koeman binnen om in ieder geval de titel te verdedigen en eventueel Europees succes te behalen. Om hem daarbij te helpen, bleef de selectie grotendeels intact. Koeman kreeg zelfs versterkingen, waarvan Andriy Karyaka en de Braziliaan Léo de belangrijkste zijn. Vorig jaar was Benfica vooral erg degelijk en konden de gevaarlijke aanvallers vaak het verschil maken. Simão Sabrosa, Nuno Gomes en Geovanni zijn allen creatief en kunnen een doelpunt maken, terwijl de Angolees Pedro Mantorras na veel blessureleed in de tweede seizoenshelft al weer liet zien terug op weg naar zijn oude niveau te zijn. Koeman wil graag nog een extra spits aantrekken, maar ook met deze selectie behoort een titel tot de mogelijkheden.


Nuno Gomes, de sterspits van Benfica

FC PORTO

Trainer: Co Adriaanse
Belangrijkste spelers: Vítor Baía, Nuno Valente, Benni McCarthy, Jorginho, Hélder Postiga, Lucho González

FC Porto beleefde in het seizoen na de succesvolle periode onder Mourinho geen sterk seizoen. Wonderbaarlijk was het al dat men uiteindelijk nog tweede werd. Drie trainers stonden voor de groep, nu moet Co Adriaanse het gaan doen. Het is afwachten hoe dat uitpakt. Adriaanse werkt aan het inslijpen van zijn bekende systeem en selecteert daarbij naar eigen inzicht. Boegbeeld Jorge Costa werd evenals de nationale linksback Nuno Valente thuisgelaten voor het Amsterdam Tournament, terwijl Hélton best wel eens Vítor Baía uit de ploeg kan keepen. Niet vreemd, aangezien de nieuwe Braziliaan vorig jaar de beste keeper van de Superliga was, maar wel gewaagd. Vítor Baía, maar ook Jorge Costa, zijn namelijk ware volkshelden in Oporto. Ook "vedette" Ricardo Quaresma dreigt buiten de boot te vallen. Hoe gaan de sterren hiermee om? En de fans? Hoe lang duurt het inslijpen van het systeem? Krijgt Co de tijd? Veel onzekerheden dus, maar FC Porto doet altijd mee om de titel en dus ook nu. Ondanks het verlies van Costinha, Seitaridis en Maniche.


Benni McCarthy, vorig jaar topscorer van FC Porto

SPORTING PORTUGAL

Trainer: José Peseiro
Belangrijkste spelers: Ricardo Pereira, Deivid, Beto, Anderson Polga, Custódio, João Moutinho, Liédson

Onzekerheid is er ook bij de nummer drie van vorig seizoen en verliezend UEFA Cupfinalist Sporting Portugal, bij ons beter bekend als Sporting Lissabon. Liédson is nog altijd niet officieel verkocht, Fábio Rochemback heeft nog geen groen licht van Barcelona om weer voor Sporting uit te komen en routiniers Pedro Barbosa en Rui Jorge kregen geen nieuw contract. In hen plaats kwamen onbekendere spelers, onder wie Manoel. Deze oud-spits van PSV deed het goed bij degradant Moreirense en moet gaan concurreren met de andere aanvallers, onder wie dus nog Liédson en de nieuwe Braziliaan Deivid. De vorig seizoen leukst voetballende ploeg van de Superliga zal met name defensief moeten verbeteren en moeten hopen dat de spitsen even productief blijven als vorig seizoen. Dan is een titel mogelijk.


Liédson viert één van zijn vele goals als topscorer van de Superliga 2004/05

SPORTING BRAGA

Trainer: Jesualdo Ferreira
Belangrijkste spelers: Hugo Leal, Paulo Santos, Luís Loureiro, Cândido Costa

Braga, in Nederland vooral bekend vanwege hun ontmoeting met Vitesse in de UEFA Cup enkele jaren terug en hun harde spel daarin, werd afgelopen seizoen vierde. Dat kwam vooral door het hechte collectief en de goals van huurling João Tomás. Hij is weer vertrokken, waardoor Braga aanvallend veel in lijkt te moeten leveren. Van de nieuwelingen is het afwachten hoe ze aanslaan, al is ex-PSG speler Hugo Leal normaliter een goede aanwinst. Middenvelder Luís Loureiro zal voor een plek in de nationale selectie spelen en de international zal dus de drijvende kracht in dit team zijn, dat opnieuw Europees voetbal zou moeten kunnen halen.


Cândido Costa, spits van Braga

VITORIA GUIMARÃES

Trainer: Jaime Pacheco
Belangrijkste spelers: Mário Sérgio, Marek Saganowski, Paulo Sérgio, Sebastian Svård

De nummer vijf van afgelopen seizoen onderging een ware metamorfose. Ex-trainer van Mallorca, Jaime Pacheco, staat nu voor de groep en zag 16 spelers vertrekken en daar 15 man voor in de plaats komen. Het is dus afwachten hoe snel dat allemaal in elkaar gaat vallen. Zeker is wel dat Pacheco een prima trainer is en dat hij als geen ander in staat geacht moet worden de ploeg snel op te bouwen. Meer dan een nieuwe vijfde plaats lijkt echter onmogelijk.


Oud-Feyenoorder Marek Saganowski speelt nu in Portugal

BOAVISTA

Trainer: Carlos Brito
Belangrijkste spelers: José Manuel, William Souza, William Andem, Faye Fary, Diogo Valente

De club in de fraaie dambordshirts is een ploeg die in sommige seizoenen ineens opduikt in de titelstrijd. Vorig seizoen werd men zesde, een rangschikking die de ploeg wel paste. Ook dit seizoen zullen ze voor zo'n klassering spelen. Topscorer José Manuel bleef, terwijl ook de Senegalees Faye Fary in Portugal een naam heeft op doelpuntengebied. Van de nieuwe Braziliaan William Souza wordt eveneens één en ander verwacht, veteraan en ex-international João Pinto verliet de club.


Faye Fary, al jaren doeltreffend in de Superliga

MARÍTIMO FUNCHAL

Trainer: Rui Rodrigues
Belangrijkste spelers: Mitchell van der Gaag, Nuno Morais, Ferreira

Marítimo is bij ons vooral bekend vanwege Van der Gaag. Even leek Yuri Rose de tweede Nederlander bij de nummer zeven van vorig seizoen te worden, maar dat ging niet door. Ook bij Marítimo vond een grondige ombouw van de selectie plaats. Gewaardeerde krachten als Bino, Chainho, Silas, Zeca, Peña en Rui Marques gingen weg, Alan werd door FC Porto gekocht. Onbekende nieuwelingen, vooral Brazilianen en Balkanners, moeten hun plaats innemen. Wel kwamen Filipe Oliveira en Nuno Morais van Chelsea, maar de kwaliteiten van mannen als Damir Pekic, Walter Júnior en Valney laten zich nog moeilijk inschatten. Wel kanshebber op Europees voetbal, gezien de traditie.


Onze landgenoot en aanvoerder van Marítimo, Mitchell van der Gaag

RIO AVE

Trainer: António Sousa
Belangrijkste spelers: André Vilas Boas, Milhazes, Bruno Mendes, Evandro

Bij de nummer acht van vorig seizoen speelde de Nederlandse Marokkaan Junas Naciri. Ook Ron van Es speelde kort voor deze club, die de laatste jaren uitgroeide tot een stabiele middenmoter. Naciri is inmiddels weg, de aan Porto uitgeleende André Vilas Boas keerde terug. Hij redde het daar niet, maar is voor Rio Ave een prima speler. Dit team speelt altijd om handhaving en zal daar vermoedelijk dit seizoen ook weer ruim in slagen.

[IMG]
[url=http://img.photobucket.com/albums/v171/rioave/evandro/evandro0610_record.jpg[/IMG]]http://img.photobucket.com/albums/v171/rioave/evandro/evandro0610_record.jpg[/IMG][/url]
Evandro, de spits van Rio Ave

BELENENSES

Trainer: Carlos Carvalhal
Belangrijkste spelers: Lubo Djurdjevic, Paulo Silas, Romeu, Meyong, Amaral

Belenenses werd vorig seizoen negende, vooral door de goals van Henri Arnould Antchouet. Die spits vertrok echter richting Spanje. Met de Kameroener Meyong is die vacature echter goed ingevuld, terwijl ook Paulo Silas van Wolverhampton Wanderers een goede aanwinst is. Belenenses wil dit jaar echt meespelen om de Europese plaatsen, maar lijkt net iets tekort te komen.


Albert Meyong, vorig jaar vaak succesvol

VITORIA SETÚBAL

Trainer: Norton de Matos
Belangrijkste spelers: Mamadou Diakité, Binho, Heitor

Als er één ploeg treurig terug zal kijken op de transferperiode, dan is het dit Vitoria Setúbal wel. Vorig seizoen keurig en verrassend tiende, nu vertrokken bijna alle spelers die daar in hoge mate voor verantwoordelijk waren. Doelman Paulo Ribeiro wordt nu derde man bij FC Porto, Sandro is door Adriaanse al uitgeroosterd, Jorginho wordt er wel basisspeler, terwijl ook spits Meyong vertrok. Ook Igor en de huurlingen Bruno Moraes en José Rui verlieten Setúbal, dat er op het oog mindere spelers voor terugkrijgt. Een hernieuwde stunt lijkt lastig, degradatie moet zelfs niet uitgesloten worden. Niet vreemd dus dat men verwoede pogingen onderneemt Sandro en Paulo Ribeiro van FC Porto terug te huren.

PENAFIEL

Trainer: Luís Castro
Belangrijkste spelers: Orahovac, Jacques, José Rui, Fernando Aguiar, Rolf Landerl, Ljubinko Drulovic

Middenmoter Penafiel kocht leuk in met enkele jonge en opvallende spelers, maar zag ook routinier Antonio Folha stoppen, huurling Edgar Marcelino naar RBC trekken en topscorer Wesley een contract tekenen bij het Spaanse Alavés. Veel zal afhangen van de geslepen vos Drulovic. Opnieuw een elfde plaats zou men prima vinden.


Veteraan Drulovic, nu spelend voor Penafiel

NACIONAL

Trainer: Manuel Machado
Belangrijkste spelers: Ricardo Fernandes, Diego Benaglio, Alex, Hilário, Ávalos

Nacional zag het vorig seizoen flink mislukken. De twaalfde plaats strookte niet met de doelstelling om Europees voetbal te halen. Dat zal ook dit seizoen lastig worden, want de nieuwelingen zijn niet de meest spraakmakende. Bovendien vertrok de sterke middenvelder Gouveia, een heuse aderlating.

GIL VICENTE

Trainer: Ulisses Morais
Belangrijkste spelers: Armando Gouveia, Rodolfo Lima, Jorge Baptista, Gregory

Gil Vicente werd vorig seizoen dertiende en was daar tevreden mee. Ook nu speelt men om handhaving, waarbij de nieuwkomer Armando Gouveia wel eens een belangrijke pion kan worden.

ACADÉMICA

Trainer: Nelo Vingada
Belangrijkste spelers: Hugo Alcântara, Bruno Reis, Dani Mallo, Luciano Fonseca

De nummer veertien van vorig seizoen was lange tijd het filiaal van Benfica. Jonge spelers van die club werden verhuurd aan Académica, toen die club een niveau lager speelde. De laatste jaren is dat verband verbroken en doet Académica het op eigen kracht. Daardoor is de ploeg structureel degradatiekandidaat, ook dit seizoen weer. Bruno Reis, de excentrieke Braziliaan van Maccabi Tel Aviv, moet de nieuwe spelmaker worden. Verdediger José Antonio ging naar Gladbach, de Bundesliga in.

UNIÃO LEIRIA

Trainer: José Gomes
Belangrijkste spelers: Cadu da Silva, Paulo César, Gabriel

Dat Leiria vorig seizoen vijftiende werd en niet degradeerde, dankte men vooral aan het uitstekende keeperswerk van Hélton. De Braziliaan staat nu echter onder contract bij FC Porto. Ook de Kroatische spits Peter Krpan verliet Leiria, zodat acuut degradatiegevaar dreigt. Cadu da Silva komt over van GBA uit België en moet voor de goals gaan zorgen. Of dat voldoende is?

PAÇOS FERREIRA

Trainer: José Mota
Belangrijkste spelers: Renato Queirós, Primo, Fredy

De kampioen van de Liga de Honra moet het dit jaar op hoger niveau doen. Structureel hebben die clubs het lastig en dus zal ook Paços Ferreira het moeilijk krijgen. De ploeg heeft wel de ervaring van eerdere verblijven in de Superliga en hoopt dan ook op handhaving. Niets meer of minder.

NAVAL

Trainer: Manuel Cajuda
Belangrijkste spelers: Bessa, Giovanini, Saulo, Tixier

De tweede en meest verrassende promovendus. Ook Naval gaat voor handhaving en heeft amper spelers die bekend zijn in ons land. Giovanini, de lange Braziliaanse stopper die van Maccabi Tel Aviv kwam en tegen Ajax meedeed is de enige met een beetje bekendheid. Zijn komst is echter onzeker, nu ook Belgische clubs aan hem trekken. Lijkt een zekere degradant.

ESTRELA AMADORA

Trainer: António Conceição
Belangrijkste spelers: Amoreirinha, Bruno Vale, Paulo Machado, Valdir

De derde promovendus, die ook al de nodige ervaring op het hoogste niveau heeft en dus terugkeerde. Op basis van de naam die de ploeg opbouwde, wist men enkele spelers van Porto, Benfica en Sporting los te weken die moeten helpen de ploeg in de Superliga te houden. Dat zou zomaar eens kunnen. Lijkt van de drie nieuwelingen de grootste kanshebber erin te blijven.

Vorige deel: [Centraal] Superliga topic 2005/06Huidige stand:

01. FC Porto 57 26
02. Sporting 55 26
03. Benfica 50 26
04. Sp. Braga 48 26
05. Boavista 45 26
06. Nacional 43 26
07. V. Setúbal 39 26
08. U. Leiria 35 26
09. Académica 32 26
10. Marítimo 31 26
11. Belenenses 31 26
12. Rio Ave 30 26
13. E. Amadora 30 26
14. P. Ferreira 28 26
15. Naval 28 26
16. V. Guimarães 28 26
17. Gil Vicente 27 26
18. Penafiel 12 26

Resterende programma voor de topdrie:
quote:
Op zondag 12 maart 2006 15:46 schreef methodmich het volgende:
FC PORTO
27: Paços Ferreira (T)
28: Académica (U)
29: Gil Vicente (T)
30: Sporting Portugal (U)
31: União Leiria (T)
32: Penafiel (U)
33: Vitoria Guimarães (T)
34: Boavista (U) !!!!!!!

SPORTING PORTUGAL
27: União Leiria (U)
28: Penafiel (T)
29: Vitoria Guimarães (U)
30: FC Porto (T)
31: Estrela Amadora (U)
32: Naval (T)
33: Rio Ave (U)
34: Sporting Braga (T)

BENFICA
26: Naval (T)
27: Rio Ave (U)
28: Sporting Braga (T)
29: Belenenses (U)
30: Marítimo (T)
31: Boavista (U)
32: Nacional (U)
33: Vitoria Setúbal (T)
34: Paços Ferreira (U)
Bekervoetbal: Porto en Sporting bekeren door, Benfica eruit.


[ Bericht 40% gewijzigd door rubbereend op 17-03-2006 14:19:54 ]
pi_36077929
Sporting staat nog verdomd dichtbij zeg.
pi_36086890
quote:
Op donderdag 16 maart 2006 09:23 schreef BliksemSchigt het volgende:
Sporting staat nog verdomd dichtbij zeg.
Nadat Peseiro eruit vloog, en Paulo Bento kwam hebben ze geen wedstrijd meer verloren volgens mij...

Die gasten gaan idd als de brandweer...
  donderdag 16 maart 2006 @ 17:04:02 #4
67174 Dos37
Come on Twente
pi_36090684
registreer om deze reclame te verbergen
1 van de weinige competitie's in europa die nog wel spannend is.
Premier League toto winnaar 2007-2008 en 2008-2009
Held Blaise NKUFO All time topscoorder in Enschede
WE WON IT ELEVEN TIMES!
pi_36093689
Zeker als Porto daar straks nog verliest .. Dan is het misschien zelf wel bye bye Co.
pi_36095175
Karige OP hoor.... Doe daar eens wat aan Radegast!
ASWH, de trots van de regio
pi_36095191
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op donderdag 16 maart 2006 18:58 schreef BliksemSchigt het volgende:
Zeker als Porto daar straks nog verliest .. Dan is het misschien zelf wel bye bye Co.
Hij moet voor de 34e speeldag kampioen zijn, anders is het een verloren zaak.
ASWH, de trots van de regio
pi_36169743
Porto gewonnen van degradatiekandidaat Paços Ferreira met 3-0. Routinezege, moet ook wel.

Check ook enkele cijfers voor Paços!Vrijdag al een verrassende nederlaag voor het definitief afhakende Nacional bij degradatiekandidaat Naval met 3-1. Boavista deed gisteren ook slechte zaken, een thuisnederlaag tegen Belenenses met 0-2. Meyong scoorde een goal.

Vanavond Rio Ave - Benfica en União Leiria - Sporting Portugal.

Stand onderin trouwens ook spannend:

9. Belenenses 34 27
10. Académica 32 26
11. Naval 31 27
12. Marítimo 31 26
13. Rio Ave 30 26
14. E. Amadora 30 26
15. P. Ferreira 28 27
16. V. Guimarães 28 26
17. Gil Vicente 27 26
18. Penafiel 12 26

Penafiel kan het wel vergeten, maar de andere twee degradanten kan nog alle kanten op.
ASWH, de trots van de regio
pi_36207434
Benfica en Sporting doen wat ze moeten doen. Mannen van Koeman pas laat.Pedro Mantorras

En Sporting:Eigen goaltje van de keeper dus.

Stand dus niet veranderd bovenin.

Topscorers:

1. Meyong (Belenenses) 14
Nuno Gomes (Benfica) 14
3. Liédson (Sporting Portugal) 13
4. André Pinto (Nacional) 12
5. João Tomás (Braga) 10
Marek Saganowski (Vitoria Guimarães) 10

Beste speler:

1. Nuno Gomes (Benfica) 173
2. Miguelito (Nacional) 168
3. João Moutinho (Sporting Portugal) 167
4. Lucho González (FC Porto) 164
5. Paulo Santos (Braga) 163
ASWH, de trots van de regio
pi_36285964
vi.nl,

Adriaanse na penalty's naar Portugese finale

23/3/2006 0 :39

Co Adriaanse is met FC Porto nog één overwinning verwijderd van zijn eerste prijs. Eén redding van Vítor Baía in de penaltyreeks was afdoende om Sporting Lissabon uit de Portugese bekerfinale te houden.
FC Porto en Sporting Lissabon konden in de reguliere speeltijd het doel niet vinden. Liedson brak in de tweede verlenging de ban, maar het was niet voldoende voor de overwinning van Sporting.

Dankzij Benni McCarthy sleepte FC Porto een strafschoppenreeks uit het vuur, waarin de eerste penalty beslissend bleek. Want na de misser van João Moutinho, zijn inzet werd gepareerd dooor Porto-goalie Vítor Baía, maakten niemand meer een fout vanaf de stip. En was FC Porto winnaar.

FC Porto neemt in de finale op tegen de winnaar van de wedstrijd Vitória Setúbal-Vitória Guimarães. De tweede halve finale wordt donderdag wordt afgewerkt.
pi_36302215
Vitor Baía dus maar weer eens een extra hoofdstukje toegevoegd aan zijn eeuwige roem in Oporto.
ASWH, de trots van de regio
pi_36379473
Benfica wint de belangrijke wedstrijd tegen Braga:Vanavond Académica - FC Porto en Sporting Portugal - Penafiel.
ASWH, de trots van de regio
pi_36379625
Vroeg beslist, het hart van de Braga ploeg heeft het af laten weten dan volgens de cijfers.
That's all folks!
pi_36379687
Of gewoon overklast?
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
  zondag 26 maart 2006 @ 16:05:47 #15
93214 DeTolk
Elk puntje telt.
pi_36379760
Kan de OP niet worden aangepast? (layout)
pi_36380671
Wat is daar mis mee dan?
ASWH, de trots van de regio
pi_36393972
Porto wint met 1-0 bij Academica Coimbra. Doelpunt van Hugo Almeida.
Sporting wint thuis van Penafiel met 2-0.

Stand en topscorers:

pi_36408775
Sporting winst tegen de nummer laatst, vrij karig, hoewel dikke zeges zelden voorkomen.Porto ook een minimale, maar genoeg om bovenaan te blijven:Vanavond nog União Leiria - Boavista.
ASWH, de trots van de regio
pi_36471295
Hoop dat Benfica 3de plek kan vasthouden ( en hopelijk meer )
pi_36565530
Sporting en Benfica winnen allebei. Sporting wint met 0-1. En Benfica met 1-2.
pi_36572177
Fantastische goal van Miccoli, wat een schijnbeweging!

1-2 was mazzel, door de afwijking was de doelman kansloos. Verder vrij matte match.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_36580528
Sporting voor de tiende keer op rij gewonnen.

Goal "natuurlijk" van Liédson.

Benfica wint dus ook:Porto vanavond thuis tegen Gil Vicente.
ASWH, de trots van de regio
  zondag 2 april 2006 @ 17:44:37 #23
7889 tong80
Spleenheup
pi_36582815
Wordt nog spannend.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_36583833
Goede overwinning Benfica
pi_36591739
Porto - Gil Vicente bij rust 0-0.

Mocht dit zo blijven dan wordt de strijd om het landskampioenshap héél erg spannend met binnenkort Sporting - Porto op het programma...
pi_36592504
Porto 1-0 voor. Doelpunt van Cech.
  zondag 2 april 2006 @ 22:50:12 #27
7889 tong80
Spleenheup
pi_36593474
Cool

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 2 april 2006 @ 22:50:23 #28
7889 tong80
Spleenheup
pi_36593482
En nu ?


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_36593611
volhouden
pi_36596368
FC Porto wint vanavond met 3-0, goed gedaan co!
Club latest results »
Date Home - Away Result
05/03 v Nacional (H) 3-0
10/03 v Setúbal (A) 2-0
18/03 v Paços de Ferreira (H) 3-0
26/03 v Académica (A) 1-0
02/04 v Gil Vicente (H) 3-0

Co speelt aanvallend, maar blijkbaar staat het defensief gezien ook goed als je naar het aantal tegendoelpunten kijkt.
pi_36596390
Porto wint uiteindelijk met 3-0. Twee rode kaarten bij Gil Vicente trouwens.

Volgende week Sporting Lissabon - Porto! Valt daar de beslissing in 't kampioenschap?

CLASSIFICAÇÃO – LIGA
Clube Pts J
1. FC Porto 66 29
2. Sporting 64 29
3. Benfica 59 29
4. Sp. Braga 54 29
5. Boavista 47 29
6. Nacional 44 29
7. V. Setúbal 42 28
8. U. Leiria 37 29
9. E. Amadora 36 29
10. Marítimo 35 29
11. Naval 34 29
12. Belenenses 34 29
13. Académica 33 29
14. P. Ferreira 31 29
15. Rio Ave 31 28
16. V. Guimarães 30 29
17. Gil Vicente 29 29
18. Penafiel 14 29

pi_36596585
Hoop dat Benfica dan dichter bij kan sluipen
pi_36596638
Als Porto wint is het wel een een vor-entscheidung
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_36596653
denk wel

Zie liever Porto kampioen dan Sporting
pi_36596698
Speelt Manoel ooit?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_36596796
quote:
Op maandag 3 april 2006 00:37 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Als Porto wint is het wel een een vor-entscheidung
Denk ik ook.

Vorentscheidung schrijf je gewoon aan elkaar, geloof ik.
pi_36596849
quote:
Op maandag 3 april 2006 00:40 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Speelt Manoel ooit?
Bedoel je die spits van Guimaraes? Ja, die heeft 16 optredens (5 basis) gehad dit seizoen, 0 goals, twee keer geel.
pi_36616458
Porto dus winst. Bosingwa basis, dat is wel mooi.TOPSCORERS:

1. Nuno Gomes (Benfica) 15
2. Meyong (Belenenses) 14
3. Liédson (Sporting Portugal) 13
ASWH, de trots van de regio
pi_36616512
quote:
Op maandag 3 april 2006 00:40 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Speelt Manoel ooit?
Die hebben ze al weer verhuurd aan Guimarães.
ASWH, de trots van de regio
pi_36617456
quote:
Op maandag 3 april 2006 00:47 schreef Radegast het volgende:

Bedoel je die spits van Guimaraes? Ja, die heeft 16 optredens (5 basis) gehad dit seizoen, 0 goals, twee keer geel.
Zelfs als je bij PSV mislukt voetbal je eigen wel binnen
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_36772376
Superliga Preview (Rd.30): Sporting-Porto Eclipses All
The thirtieth round of the Superliga is dominated by the decisive clash between Sporting Lisbon and FC Porto. The Leões play host to the current leaders with only two points separating the two prime candidates to kiss Superliga silverware this season.
A win by Co Adriaanse’s visitors would be half the title in the bag as the gap between the two highest-placed clubs in Portugal would stretch to five points with only four games to go. If, on the contrary, the Alvalade boys get revenge for the Taça elimination, then Sporting will hold the torch.

Koeman’s Benfica come from a physically and emotionally exhausting game at Camp Nou, but 15 million Euros would probably prove that it wasn’t a wasted year in Europe. The Encarnados host Marítimo on Sunday.

The action kicks off tonight with the Nacional-Belenenses game at the Choupana stadium in the mid-Atlantic setting of Funchal). The hosts will have an eye on the fifth slot – giving entry to the UEFA Cup – and crossing fingers that Boavista slip up against already-relegated Penafiel.

Superliga (Rd.30): Full; Fixture List

Friday 07/04/06

Nacional-Belenenses (21:30)

Saturday 08/04/06

U. Leiria-V. Guimarães (17:15)
Sporting-FC Porto (20:45)

Sunday 09/04/06

Paços de Ferreira-Rio Ave (16:00)
Académica-Naval (16:00)
Gil Vicente-Est. Amadora (16:00)
Benfica-Marítimo (18.30)
V. Setúbal-Sp. Braga (20:45)

Monday 10/04/06

Penafiel-Boavista (20:30)

1. FC Porto 66 29
2. Sporting 64 29
3. Benfica 59 29
4. Sp. Braga 54 29
5. Boavista 47 29
6. Nacional 44 29
7. V. Setúbal 42 29
8. U. Leiria 37 29
9. E. Amadora 36 29
10. Marítimo 35 29
11. Naval 34 29
12. Rio Ave 34 29
13. Belenenses 34 29
14. Académica 33 29
15. P. Ferreira 31 29
16. V. Guimarães 30 29
17. Gil Vicente 29 29
18. Penafiel 14 29
pi_36774046
Vanavond kan een zege inderdaad betekenen dat Porto zo goed als kampioen is. Ben benieuwd of Sporting met die druk kan omgaan, want op basis van de laatste tijd zijn ze favoriet om te winnen.
ASWH, de trots van de regio
pi_36778134
tjonge men maakt wel veel overtredingen bij sporting - porto, nu al zeker 6 gele kaarten uitgedeeld.
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:28:58 #44
7889 tong80
Spleenheup
pi_36778364
Hoe is de stand ?


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_36779072
0-0 rust, ik kijk het via TVants, maar vind de wedstrijd niet zo boeiend doordat er teveel overtredingen worden gemaakt. 1 doelpunt van porto afgekeurd wegens buitenspel.
pi_36779976
0-0 gebleven ?
pi_36780312
0-1 Porto!!!!!!!!

wat een doelpunt.
pi_36780414
! ik gun het CO
pi_36780743
En Co heeft een goede stap richting de titel gezet met zijn 0-1 winst dankzij de doelpunt door Jorginho.
pi_36781101
Nog 4 wedstrijden en ze hebben alles in eigen hand
pi_36781942
Lekker voor Porto, mogen ze niet meer weggeven.
pi_36781945
Kan haast niet meer mis, daarvoor zit het te solide in elkaar. Ik gun het Co wel in z'n eerste jaar, uitstekende prestatie.
That's all folks!
pi_36785703
Wat een bagger wedstrijd was het zeg... maar wel een mooie goal Vond het wel leuk toen ze het wilde vieren en Jorginho bijna uitgleed

Nog effe volhouden voor Co en hij heeft eindelijk zijn prijs.
pi_36788675
De vreugde van Co was ook leuk om te zien, toen hij de rest omhelsde, maakt het toch weer goed ondanks dat de wedstrijd saai was.
pi_36794206
quote:
Op zondag 9 april 2006 00:32 schreef -Vaduz- het volgende:
Kan haast niet meer mis, daarvoor zit het te solide in elkaar. Ik gun het Co wel in z'n eerste jaar, uitstekende prestatie.
Dat moet je wel relativeren. Met zo'n selectie en zo'n begroting ben je altijd de grootste favoriet en hij heeft uiteindelijk niet echt op zijn eigen manier kunnen werken.

Co zelf kan onmogelijk tevreden zijn over zijn eerste jaar in Portugal. Natuurlijk vergoedt de titel veel en redt deze hem zelfs, maar ga na:

- roemloze Europese uitschakeling in een dramatisch zwak bezette poule
- twee keer verloren in de topper van Benfica
- op zijn eigen "hardheid" terug moeten komen door Quaresma, Diego en Benni in ere te herstellen
- meermaals uitgefloten en uitgewuifd
- kritiek uit de directie
- aanval op zijn auto
- mediaboycot

Ik denk dat als hij de kans krijgt naar PSV of Ajax te gaan, hij dit wel doet. Portugal past, ondanks de niet onlogische titel, gewoon niet echt bij hem.

Overigens is er nog niets zeker, want er wachten nog enkele lastige duels. Zeker op dag 34!
ASWH, de trots van de regio
pi_36794321
Hij kan ook naast de titel en beker grijpen..
Dan is het echt Exit

Wat MM zegt klopt ook allemaal.
  zondag 9 april 2006 @ 16:24:33 #57
7889 tong80
Spleenheup
pi_36795355
Klasse Cootje


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_36806663
Vi.nl,

Benfica ontsnapt aan verlies tegen Marítimo

9/4/2006 21:40

Benfica is maar een puntje ingelopen op nummer twee Sporting Lissabon, dat zaterdag de topper verloor van FC Porto. De ploeg van Ronald Koeman koerste thuis op een nederlaag af tegen Marítimo Funchal, maar dwong in de slotfase nog een gelijkspel af (2-2).
Tot aan de 79ste minuut leken de eilandbewoners te gaan stunten in Lissabon. Dankzij doelpunten van Valnei en Zé Carlos leidde de ploeg van Mitchell van der Gaag met 2-0. De stunt werd een stuntje omdat Benfica via Petit (80ste minuut) en Simão (benutte strafschop in de 90ste) terugkwam.
pi_36831883
Knap van Marítimo natuurlijk, al is Benfica toch al kansloos. Die gaan gewoon voor de 3e plek nu.
ASWH, de trots van de regio
pi_36862063
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 22:49 schreef JoleX het volgende:
0-0 rust, ik kijk het via TVants, maar vind de wedstrijd niet zo boeiend doordat er teveel overtredingen worden gemaakt. 1 doelpunt van porto afgekeurd wegens buitenspel.
Terecht buitenspel.

Die 2e geel voor die rechtsback was een aanfluiting van de scheids, maar paste in de wedstrijd, er werd alleen maar gespeeld om overtredingen te maken en er mee weg te komen, de scheids te bedonderen en kaarten aan te naaien. Lukte geloof ik wel aardig, meen een gele kaart of 12 geteld te hebben waarvan 2 spelers er 2 kregen (Die 2e geel voor Pinto had wel direct rood mogen zijn trouwens).
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_37004438
VI.nl,
quote:
Benfica heeft tweede plaats in het vizier

15/4/2006 23:47

Benfica heeft weer perspectief om beslag te leggen op de tweede plaats in de Portugese competitie. De ploeg van trainer Koeman pakte zelf drie punten en zag Sporting Lissabon gelijkspelen.
Estrela Amadora-Sporting Lissabon 0-0
Nadat het een week eerder al in een rechtstreeks duel van FC Porto verloor, heeft Sporting de titelstrijd definitief opgegeven door met 0-0 gelijk te spelen tegen Estrela Amadora. De nummer twee van ranglijst speelde fantasieloos en creërde nauwelijks kansen. De achterstand op koploper Porto liep op tot zeven punten.

Boavista-Benfica 0-2
Benfica houdt kans op de tweede plaats Koeman zag zijn ploeg de lastige uitwedstrijd tegen Boavista met 2-0 winnen en de achterstand ten opzichte van Sporting verkleinen tot twee punten.

Benfica werd in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Boavista's Tiago. Invaller Mantorras besliste de wedstrijddrie minuten na zijn entree.
Nou, de champagne kan al koud gezet worden bij Porto...
pi_37007495
Ja, het is gelopen. Dit gaat Porto niet meer verspelen, ze verliezen hoogstens nog op de laatste dag. Benfica kan nog langs Sporting dus, leuk dat Mantorras weer scoorde.

Hier nog even karakteristieken:

Penafiel, de club die zich vorig jaar nog knap wist te redden, is definitief gedegradeerd.
ASWH, de trots van de regio
  zaterdag 22 april 2006 @ 14:25:32 #63
7889 tong80
Spleenheup
pi_37184844
Hoe is het programma dit weekend ? Kan Co al kampioen worden ?

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_37190918
Ja, hij moet dan winnen van degradant Penafiel. Eitje dus.
ASWH, de trots van de regio
  zaterdag 22 april 2006 @ 18:46:24 #65
7889 tong80
Spleenheup
pi_37190935
Ja ik was er al achter gekomen.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_37195399
0-0 bij rust.
pi_37195525
Co kan dus kampioen worden.
pi_37195727
0-1 Porto!
pi_37195779
Champagne kunnen ze nu koud zetten voor na de pot.
pi_37196059
kampioen worden met aanvallend spel en maar 14 tegendoelpunten, klasse!
pi_37197231
de eerste fakkels branden op de tribune..
supporters rennen veld op.. GEKKENHUIS.
wedstrijd is nog niet eens afgelopen

wat een fuckin chaos daar spelers in onderbroek door de tunnel. haha

loopt behoorlijk uit de hand..

-edit

kleding werd gewoon van spelers lijf getrokken, sommige liepen in onderbroek de tunnel in..

meeste supporters zitten inmiddels weer op de plek...
Nu de wedstrijd nog uitspelen.. (tenminste, dat lijkt me wel )

dan zal het hele zootje wel weer het veld op stormen.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  zaterdag 22 april 2006 @ 22:14:48 #72
67174 Dos37
Come on Twente
pi_37197289
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 21:34 schreef JoleX het volgende:
kampioen worden met aanvallend spel en maar 14 tegendoelpunten, klasse!
14 doelpunten maar tegen
Premier League toto winnaar 2007-2008 en 2008-2009
Held Blaise NKUFO All time topscoorder in Enschede
WE WON IT ELEVEN TIMES!
pi_37197353
ze zijn nu begonnen aan die laatste minuut die nog gespeeld moest worden..
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_37197409
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 22:16 schreef venomsnake het volgende:
ze zijn nu begonnen aan die laatste minuut die nog gespeeld moest worden..
met zijn 11en in het eigen doel naakt nu ofzo?

ergens een live stream?
pi_37197463
afgelopen..

ipv feest sprint iedereen de kleedkamers in uit angst..


supporters nemen de boel over,


FELI CO.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_37197476
Gefeliciteerd Co!
pi_37197527
die supporters


Gekkenhuis daar!
pi_37198228
co grats
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 22 april 2006 @ 22:42:15 #79
57068 Bos81
Born to lose....
pi_37198298
Leuk voor Porto
.. but I'm living to win
"Geef me een joint" , zei de Goudvis, " Dan word ik haai"
  zaterdag 22 april 2006 @ 23:48:54 #80
118145 Trancelocator
A.TRANCY.STATE.OF.MIND
pi_37200207
Bij Studio Sport werd geloof ik gezegd dat de journalisten het veld op kwamen en de spelers van Porto uitkleedden. Daar moest ik even over nadenken.
  zaterdag 22 april 2006 @ 23:51:08 #81
118145 Trancelocator
A.TRANCY.STATE.OF.MIND
pi_37200258
Gekkenhuis!pi_37200545
feest dus
pi_37201028
dat waren geweldige beelden.. compleet debiel zootje.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_37215796
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 21:34 schreef JoleX het volgende:
kampioen worden met aanvallend spel en maar 14 tegendoelpunten, klasse!
Aanvallend spel??? Het team maakt nog geen 2 goals per wedstrijd.....Porto de meest constante ploeg dit seizoen, verhoudingsgewijs niet vreemd. Benfica valt uiteindelijk licht tegen, al kunnen die nog tweede worden.
ASWH, de trots van de regio
  zondag 23 april 2006 @ 17:50:49 #85
7889 tong80
Spleenheup
pi_37219266
Krijgen we er nog ergens beelden van te zien ?

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 23 april 2006 @ 17:55:54 #86
67174 Dos37
Come on Twente
pi_37219424
Misschien vanavond bij studio voetbal.
Premier League toto winnaar 2007-2008 en 2008-2009
Held Blaise NKUFO All time topscoorder in Enschede
WE WON IT ELEVEN TIMES!
  zondag 23 april 2006 @ 18:06:25 #87
76871 fanneke
Met heel m'n hart
pi_37219752
quote:
Op zondag 23 april 2006 16:05 schreef methodmich het volgende:

[..]

Aanvallend spel??? Het team maakt nog geen 2 goals per wedstrijd.....
Is er de ooit wel eens een Portugese ploeg geweest die dat gemiddelde haalde?
Bezochte-/geplande wedstrijden:
(104) 08-02-2014 WSV - ESC 2-0 (Districtsbeker Oost)
(105) 09-02-2014 Excelsior - FC Den Bosch 4-1 (Jupiler League)
(106) 14-02-2014 FC Den Bosch - Sparta (Jupiler League)
  zondag 23 april 2006 @ 18:09:16 #88
43763 DutchGooner
naar het andere forum!
pi_37219846
Sport1 had beelden toen straks
NAAR HET ANDERE FORUM!
pi_37252564
quote:
Op zondag 23 april 2006 18:06 schreef fanneke het volgende:

[..]

Is er de ooit wel eens een Portugese ploeg geweest die dat gemiddelde haalde?
FC Porto in 2002/03 onder José Mourinho..... En die noemen ze defensief.

Overigens gisteren zowel Sporting als Benfica gelijk gespeeld, dus de spanning om plek 2 blijft groot.
ASWH, de trots van de regio
pi_37457848
Gisteren jornada 33 geweest.

Porto geen cadeautjes uitgedeeld aan het tegen degradatie strijdende Guimarães:Ook Benfica wint:Sporting echter ook:De strijd om plaats 2 blijft spannend. Benfica moet dan volgende week zelf winnen bij Paços Ferreira en Sporting mag dan niet winnen van de nummer 4, Sporting Braga.

Onderin nog spannend welke 2 clubs Penafiel gaan vergezellen naar onderen:

14. Gil Vicente 33-37
15. Naval 33-36
16. Rio Ave 33-34
17. Vitoria Guimarães 33-34

Guimarães krijgt thuis Estrela Amadora, Rio Ave moet naar União Leiria, Naval naar degradant Penafiel en Gil Vicente moet thuis een punt pakken tegen Belenenses om helemaal veilig te zijn.

FC Porto sluit af met de stadsderby bij Boavista.

TOPSCORERS:

1. Meyong (Belenenses) 17
2. Nuno Gomes (Benfica) 15
3. André Pinto (Nacional) 14
João Tomás (Sporting Braga) 14
Liédson (Sporting Portugal) 14
6. Marek Saganowski (Vitoria Guimarães) 12
7. Joeano (Académica) 11
8. Alexandre Goulart (Nacional) 10

BESTE SPELER:

1. Miguelito (Nacional) 200
2. João Moutinho (Sporting Portugal) 196
3. Paulo Santos (Sporting Braga) 191
4. Nuno Gomes (Benfica) 183
5. Júnior (Paços Ferreira) 181

De hoogste speler van FC Porto, Lucho González, vinden we met 178 punten op plek 13.
ASWH, de trots van de regio
pi_37595742
tvp
pi_37598176
Jemig DeVinger, hoeveel tvp's heb jij geplaatst? Morgenavond de beslissing dus.
ASWH, de trots van de regio
pi_37598450
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 11:33 schreef methodmich het volgende:
Jemig DeVinger, hoeveel tvp's heb jij geplaatst? Morgenavond de beslissing dus.
hehe Ik heb ff het voetbalforum doorgeneusd
pi_37598623
17 goals maar voor de topscorer.
That's all folks!
  zaterdag 6 mei 2006 @ 11:50:36 #95
43763 DutchGooner
naar het andere forum!
pi_37598662
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 11:49 schreef -Vaduz- het volgende:
17 goals maar voor de topscorer.
Een beetje mijn niveau dus.
NAAR HET ANDERE FORUM!
pi_37599088
Er wordt niet veel gescoord natuurlijk, goede defensies.

En Meyong is met Kameroen enkele weken weggeweest. Maar het verhoudt zich ongeveer met Frankrijk qua goals.
ASWH, de trots van de regio
pi_37599194
Goede defensies en minder aanvallend spel, is inderdaad wel te vergelijken met Frankrijk.
That's all folks!
pi_37599223
Al is het in Frankrijk nog wat meer op tactiek en techniek, hier hebben de gemiddelde teams gewoon twee scheermessen centraal staan.

Zeker als Benfica, Porto of Sporting op visite komt, dan is het gewoon vechten voor een 0-0.
ASWH, de trots van de regio
pi_37601830
Die ene kerel dan, Liedson? Die was vorig jaar toch een flinke goalgetter?
  zondag 7 mei 2006 @ 15:53:56 #100
17328 methodmich
Nummer 10
pi_37629788
Dat klopt, maar die heeft het dit seizoen wat minder gedaan qua goals.

De stadsderby van Porto eindigde onbeslist, waardoor Boavista Europees voetbal misloopt:Nacional plaatste zich door de 1-1 bij bekerfinalist Setúbal wel voor Europa.

De rest vanavond.
ASWH, de trots van de regio
pi_37642878
Dan heeft Benfica zo'n grote waffel over de tegenstanders van Sporting en de sportieve plicht, gaan ze zelf met 3-1 de boot in. Dan zeg ik: je staat voor lul.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  maandag 8 mei 2006 @ 16:14:08 #102
17328 methodmich
Nummer 10
pi_37660171
Ze lopen de CL dus mis, moeten eerst voorronde doen. Liefst met Koeman, aldus de voorzitter.

Braga, Nacional en Setúbal Europa in dus, Belenenses, Rio Ave, Guimarães en Penafiel degraderen.

Promotie is er voor Beira-Mar en Aves.

Topscorer is geworden Meyong van Belenenses met 17 goals. Hij bleef João Tomás van Braga, Liédson van Sporting en Nuno Gomes van Benfica met 15 goals voor. Er waren 10 spelers die 10 goals of meer wisten te maken. Clubtopscorer van kampioen Porto is Lucho González met 10 treffers.

Beste speler volgens A Bola is Miguelito van Nacional geworden, Paulo Baptista werd beste arbiter, Setúbal won de Fair Play cup.
ASWH, de trots van de regio
  maandag 8 mei 2006 @ 16:22:53 #103
104956 DiegoArmandoMaradona
Argentina en PSV
pi_37660512
Hoe deed Lisandro Lopez het MM?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 8 mei 2006 @ 17:21:19 #104
17328 methodmich
Nummer 10
pi_37662612
Was onder Co altijd wel basisspeler, maar moest vaak als valse vleugelspits vanaf links spelen. Dus echt veel gescoord heeft hij niet, maar wel aardig voetbal laten zien.
ASWH, de trots van de regio
  maandag 8 mei 2006 @ 17:23:00 #105
104956 DiegoArmandoMaradona
Argentina en PSV
pi_37662659
Lisandro Lopez is natuurlijk geen linksbuiten. Wel redelijk wat assists gegeven?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 8 mei 2006 @ 17:33:31 #106
17328 methodmich
Nummer 10
pi_37662989
Dat weet ik zo niet, zou ik moeten opzoeken voor je.
ASWH, de trots van de regio
pi_40421168
Overigens nog een staartje.

Omdat Gil Vicente de Angolees Mateus in vier duels heeft opgesteld zonder dat deze speelgerechtigd was, wil de bond Gil Vicente laten degraderen. Belenenses zou dan de dans ontspringen en in de Superliga blijven, die overigens per dit seizoen nog maar 16 clubs telt.
ASWH, de trots van de regio
pi_40736537
Zo, geen Nederlandse coaches meer in Portugal. Nu kunnen we Portugal tenminste weer puntverlies op Europeesniveau wensen ivm de uefa ranking
  maandag 21 augustus 2006 @ 22:12:32 #109
529 twi
Het lichtje is uit...
pi_41044093
Nu met Zeljko Petrovic bij Boavista
pi_41097703
Ben benieuwd wat dat gaat worden eerlijk gezegd. Uiterst verrassende opvolger voor Jesualdo Ferreira!
ASWH, de trots van de regio
pi_41101995
Wat heeft die kerel voor connecties daar zitten Hoe the fuck komt die daar terecht?
Hijs alleen assistent geweest toch onder Gullit, en niet bepaald succesvol.
pi_41138261
Zeljko heeft overal vrienden natuurlijk. Zou alleen ook niet zo weten wie dat bij Boavista moeten zijn.
ASWH, de trots van de regio
pi_41191936
FC Porto gisteren de eerste competitiematch gewonnen. Ze kunnen het voorlopig dus prima zonder Co. Thuis werd Leiria met 2-1 geklopt. Adriano en Ricardo Quaresma scoorden, Sektioui speelde de hele match en kreeg van A Bola een 5.
ASWH, de trots van de regio
pi_41192745
Ja dat vroeg ik mij nog af, Tarik gehaald door Co, die vervolgens opstapt. Maar hij speelt dus toch.
pi_42063402
quote:
Eerste goal Tarik Sektioui voor FC Porto

22/9/2006 23:16

Landskampioen FC Porto blijft op volle kracht gaan in de nationale competitie. Thuis won het met 3-0 van Beira Mar. Alle doelpunten vielen in de tweede helft, toen Porto uitstekend speelde.
Invaller Anderson (foto) was daar voor een groot deel verantwoordelijk voor. Met de achttienjarige vaak ongrijpbare Braziliaan in het veld ging het tempo omhoog en kreeg Beira Mar het benauwd.

Hélder Postiga opende de score. Lisandro López verdubbelde de marge en Tarik Sektioui maakte het drietal in blessuretijd vol. Het was de eerste goal van de voormalige aanvaller van AZ en Willem II voor Porto, dat met twaalf uit vier soeverein aan kop gaat in Portugal.
Tsjah, toch flikt hij het weer. De erfenis van Co mag er wezen
Weg om een meningsverschil, maar zoals ze in de CL speelde, lekker Co. Niet zo benauwd zoals vorig jaar.
Nu hij er een heel jaar heeft gezeten en zijn eigen team bij elkaar heeft kunnen kopen kun je "de hand van" Co zien.
Leuk ook voor Tarik.
Sporting heeft toch ook van zich laten horen in de CL, aardige spelers en talenten.
Dan heb je Benfica ook nog.
Godverdomme, slecht voor de uefapunten
pi_42063589
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 22:12 schreef twi het volgende:
Nu met Zeljko Petrovic bij Boavista
Hij won een tijdje terug wel even met 3-0 van Benfica geloof ik.
pi_42072150
Klopt, Petrovic had een zeer goede avond toen. Het schijnt dat hij eerst dacht in de maling genomen te worden toen Boavista voor de eerste keer contact opnam.
ASWH, de trots van de regio
pi_42077545
Logisch, alleen assistent geweest bij een falend Feyenoord en dan ineens Boavista
pi_42094057
De beker gewonnen met Jong RKC.
ASWH, de trots van de regio
pi_42094716
Dat staat in Portugal wel in de kranten
pi_43024002
Porto wint de topper van Benfica met 3-2.

12' [1 - 0] H. Postiga

20' [2 - 0] R. Quaresma

62' [2 - 1] K. Katsouranis

81' [2 - 2] N. Gomes

90' [3 - 2] B. Moraes

Appeltje, eitje. Porto wordt weer kampioen.
pi_43024801
Ik blijf het de erfenis van Co noemen
pi_43030932
Lijkt me niet, als de huidige topscorer en uitblinker vorig jaar door Co is weggestuurd.

Overigens staat Sporting slechts op 2 punten en Benfica bij winst in de inhaalpot op 3, dus nog spannend zat.
ASWH, de trots van de regio
pi_43032929
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 11:44 schreef methodmich het volgende:
Lijkt me niet, als de huidige topscorer en uitblinker vorig jaar door Co is weggestuurd.

Overigens staat Sporting slechts op 2 punten en Benfica bij winst in de inhaalpot op 3, dus nog spannend zat.
Boeiend? Iemand anders maakt de goals ook wel hoor. Het gaat me om het spel.
pi_43040953
Dat is niet wezenlijk veranderd. Onder Mourinho speelden ze ook 4-3-3 en in de competitie vaak aanvallender.

Het bewijst vooral dat FC Porto gewoon een topclub is en dat je daar als trainer minder moeite hoeft te doen om kampioen te worden. Het is geen Braga ofzo.
ASWH, de trots van de regio
pi_43939239
Even TT veranderd in [Centraal] Superliga topic 2006/07 #2.
Achter-elkaar-bezochte-Ajax-thuiswedstrijden-meter: [b]29[/b].
[b]Laatste wedstrijd:[/b] FC Timişoara. [b]Volgende:[/b] ADO Den Haag.
Ray's Statshoekje - 2009/2010.
  maandag 27 november 2006 @ 20:16:10 #127
17420 DeX090
bastard on parade
pi_43939807
Ik moet zeggen dat ik wel eens actievere topics heb gezien, maar goed, here goes:

Heeft iemand bij toeval een video van de gigantische blunder van Helder Postiga, uitgezonden door Talpa gisteravond in de late uitzending der Wedstrijden?

Hij krijgt de bal via de kluts (dacht ik) zo dat hij de bal vanaf de doellijn, letterlijk, kan inkoppen in leeg doel. Hij krijgt het voor elkaar om de bal op de paal te koppen.
Beter één joint in de hand, dan tien Joint Strike Fighters in de lucht.
  donderdag 30 november 2006 @ 18:09:01 #128
17420 DeX090
bastard on parade
pi_44030116
Heb em zelf uiteindelijk gevonden. Voor degenen die geinteresseerd zijn:

http://www.youtube.com/watch?v=WkIjic265ts
Beter één joint in de hand, dan tien Joint Strike Fighters in de lucht.
pi_44123890
Speelt Tarik Sektioui nog bij Porto in de basis?

Kan het natuurlijk zelf opzoeken, maar het is hier idd niet echt levendig...
pi_44141532
Hélder Postiga vrolijk topscorer van de Superliga inmiddels. Heeft de voorzitter toch gelijk gehad....
ASWH, de trots van de regio
  dinsdag 5 december 2006 @ 16:49:01 #131
17420 DeX090
bastard on parade
pi_44166646
quote:
Op maandag 4 december 2006 19:17 schreef methodmich het volgende:
Hélder Postiga vrolijk topscorer van de Superliga inmiddels. Heeft de voorzitter toch gelijk gehad....
Toch, als 'ie kansen zoals bovenstaande mist ben ik nog niet zo overtuigd van z'n kwaliteiten.

Geintje overigens, ik vind het een goede spits.
Beter één joint in de hand, dan tien Joint Strike Fighters in de lucht.
pi_45895044
*Schopje

February 2

20:30 Benfica ? - ? Boavista

February 3

19:15 FC Porto ? - ? Amadora

21:15 Sporting Lisbon ? - ? Nacional

February 4

16:00 Associacao Naval ? - ? Academica Coimbra

16:00 Beira Mar ? - ? Uniao Leiria

16:00 Maritimo ? - ? Pacos Ferreira

16:00 Vitoria Setubal ? - ? Belenenses

20:15 Braga ? - ? Aves
pi_45895809
Wie is beter? AZ of Fener?
pi_45895839
Sorry?
pi_58152367
quote:
Spelers Boavista in staking

LISSABON - Boavista komt zondag in de Portugese voetbalcompetitie niet in actie. Alle spelers van de armlastige club zijn officieel in staking gegaan wegens achterstallige betalingen. Dat heeft een woordvoerder van de Portugese spelersfederatie vrijdag bekendgemaakt.

Volgens de zegsman hebben de spelers van Boavista nog geen salaris over februari en maart ontvangen en hebben ze nog 60 procent van het loon van december 2007 te goed. Boavista staat op de tiende plaats in de Portugese competitie, met nog vier speelronden te gaan.

Televaag
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_168674964
Zeegelaartje lekker bezig nu
To the well-organized mind, death is but the next great adventure.
pi_168675015
Latgod
To the well-organized mind, death is but the next great adventure.
pi_168675144
2-1

Cumbek
To the well-organized mind, death is but the next great adventure.
pi_168676260
Mooie redding Casillas nog
To the well-organized mind, death is but the next great adventure.
pi_168678779
http://streamable.com/c6uon

Oh wow, dit is weer Casillas of old. Het is nog niet zoals zijn reddingen in Sevilla ooit, maar toch.
pi_169934169
Pingel Benfica
pi_169934185
1-0
pi_175438494
7GLeaNG.png

Hahaha.
pi_177560116
Kraker du jour: Portoe tegen Sporting over ongeveer een half uur.
pi_177561930
1-0
#flappieovermarsenbergkamprotop #hennieoprotten
pi_177561985
Porto kampioen
#flappieovermarsenbergkamprotop #hennieoprotten
  vrijdag 2 maart 2018 @ 22:51:47 #147
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_177563531
Wtf. :D
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
  vrijdag 2 maart 2018 @ 22:52:11 #148
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_177563535
Twee medische staf naar de tribune.
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')