abonnement Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 18 september 2012 @ 10:37:58 #301
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_116925528
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2012 10:38 schreef Weltschmerz het volgende:
Verder zijn er naar mijn idee twee types goede spelers. Enerzijds heb je de agressieve speler, die staat altijd op zijn voorvoeten, staat eerder te ver naar voren dan te ver naar achteren, wil zoveel mogelijk volleren, altijd het initiatief willen overnemen en het spel dicteren en snel het punt maken.

Anderzijds heb je van die Zen-meesters, ik ken veel Tai Chi-ers die zo speelden. Die gebruiken de energie van de tegenstander als een bejaarde Kung Fu-leraar uit van die films. Die dicteren niet maar sturen het spel, vaak zonder dat de tegenstander het merkt. Die laten de ander lopen, hebben rust, wachten hun kansen af, spelen de ballen vaak zachter om zichzelf meer tijd te geven, breken het ritme van hun tegenstander met tempowisselingen. Ik heb een keer tegen zo eentje gespeeld toen ik nog onervaren was. Ik was veel fitter, veel en veel jonger, en vooral beter. Ik sloeg hem helemaal van de baan, behalve dat ik opeens van de scheidsrechter hoorde dat ik met 3-0 verslagen was.

Welke van de twee je kunt worden is een kwestie van persoonlijkheid. Ik heb zelf te lang de agressieve speler proberen te worden.
Heel herkenbaar.

Ik was zelf altijd een agressieve speler. Altijd gaan voor de kill. Het is spectaculair en het geeft veel voldoening als je overstroomt van de energie. Het is alleen ook bijzonder foutgevoelig.

Sinds mijn ziekte kan ik de agressieve speelstijl niet meer opbrengen en ben ik noodgedwongen meer als een zen-meester gaan spelen. Rustig de ballen terugbrengen, af en toe een boogbal voor extra rust, meer diepte in de lange slagen, beter letten op de loopbewegingen van m'n tegenstander, kortom, tactischer spelen. Ondanks dat ik een stuk minder speel, heb ik wel het gevoel beter te zijn geworden. Het tactische / strategische (mentale aspect) is in mijn ogen een stuk belangrijker dan het technische / conditionele (fysieke aspect) in deze mooie sport.

Maar dan moet je natuurlijk wel de basistechnieken onder de knie hebben.

En vol. :P
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')