abonnement Unibet Coolblue
pi_36143467
Het water liep me meteen in de mond
pi_36143662
kaas en salami.

al is ham/kaas ook wel goed
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zaterdag 18 maart 2006 @ 16:28:41 #178
56819 Kimske
Juf in wording
pi_36144650
Zoooo... liggen d'r weer twee in de koekenpan
Stem:
http://www.businesschallenge.nl/261-dhr_l_tome.html
en maak kans op een notebook!
pi_36146225
oh, het water loopt me met stralen uit de mond, na het doorlezen van dit topic.

ik moet echt eens wat exotischere ingredienten dan mijn:
- witbrood (evt. blue-band brood)
- ham
- jonge kaas
- olijfolie
(het lekkere zit hem in het gebruik van een klap-(antiAanbak)ijzer, de olijfolie om de buitenkant dicht te schroeien, en het belangrijkste een paar plakken kaas aan de buitenkant van de broodjes om heerlijke geharde/gestolde(of hoe je het ook noemt) kaas te krijgen, met die magnifique kaas-smaak)


kan niet wachten tot ik weer thuis ben van m'n werk.
pi_36152826
Tosi Hawai met beetje ketchup
  zaterdag 18 maart 2006 @ 22:07:13 #181
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_36153295
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 17:38 schreef immortalsean het volgende:
olijfolie om de buitenkant dicht te schroeien,
Olijfolie en schroeien gaat bij mij niet samen

Olijfolie is fijn voor koude gerechten en roerbakken, maar alles wat qua temperatuur daarboven komt is een no-no voor mij, vanwege de lelijke bijsmaak van olijfolie wanneer het te ver verhit wordt.

[ Bericht 1% gewijzigd door Stereotomy op 18-03-2006 22:21:23 ]
Confidence through competence
pi_36153337
Gewoon wat boter op de buitenkanten smeren
  zaterdag 18 maart 2006 @ 22:08:46 #183
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_36153351
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 22:08 schreef DeVinger het volgende:
Gewoon wat boter op de buitenkanten smeren
Eensch. Gezouten echte boter.
Confidence through competence
  zaterdag 18 maart 2006 @ 22:18:55 #184
73255 Frezer
Niet Henk!
pi_36153673
Smakelijk topic! Die boter aan de buitenkant is nieuw voor mij, . Ik eet sinds kort regelmatig tosti's, sinds ik een snack-grill heb. Die tosti ijzers vond ik verschrikkelijk om mee te werken, .

Ik hou het meestal simpel; mosterdkaas en ham. .
"Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man."
pi_36165655
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 22:07 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Olijfolie en schroeien gaat bij mij niet samen

Olijfolie is fijn voor koude gerechten en roerbakken, maar alles wat qua temperatuur daarboven komt is een no-no voor mij, vanwege de lelijke bijsmaak van olijfolie wanneer het te ver verhit wordt.
Je moet ook gewone olijfolie gebruiken voor warme gerechten. Voor koude gerechten kan je beter extra vierge gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  zondag 19 maart 2006 @ 14:08:06 #186
62338 Maxster4th
...Are You Kiddin' Me...
pi_36167038
Tosti's eet ik op verschillende manieren: met gril (zo'n klapper) en een tosti ijzer (soort broodrooster).
In de grill, vind ik ze het minst lekker...maar als ik ze dan eet dan gaat er hetvolgende tussen:
kaas-tomaat-provencaalse kruiden-kaas

in het tosti ijzer gewoon:
1.kaas-ham-kaas
2.kaas
3.kaas-salami-kaas
en altijd de fles curry standby
Soms zegt stilte meer dan 1000 woorden kunnen
  zondag 19 maart 2006 @ 14:39:48 #187
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_36167900
quote:
Op zondag 19 maart 2006 13:14 schreef henkSX het volgende:

[..]

Je moet ook gewone olijfolie gebruiken voor warme gerechten. Voor koude gerechten kan je beter extra vierge gebruiken.
Hoe milder de olijfolie, hoe heter het vuur kan staan, maar de mildste olijfolie is nog niet echt geschikt voor schroeien e.d.

Gebruik gewoon boter op je tosti.
Confidence through competence
  maandag 20 maart 2006 @ 14:57:02 #188
62913 Blik
The one and Only!
pi_36200754
Brie, Honing, walnoten

of

Oude kaas, spek, uienringen
pi_36205329
quote:
Op maandag 20 maart 2006 14:57 schreef Blik het volgende:
Brie, Honing, walnoten

of

Oude kaas, spek, uienringen
Dat lijkt me niet te vreten.
pi_36205489
Heerlijk, kaas spek en ui

Gisteravond een witte boterham besmeert met tomatenpesto en een plak kaas, buitenkant besmeerd met boter even op de gloeiend hete grillpan gelegd, even omdraaien
  maandag 20 maart 2006 @ 17:52:19 #191
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_36205896
Gister ff uitjes gebakken in de pan, daarna wit brood met kaas in de pan gelegd, uitjes ertussen. Oh...
  maandag 20 maart 2006 @ 17:59:15 #192
21984 Kresj
Ik ben sowieso de beste...
pi_36206156
quote:
Op donderdag 2 maart 2006 16:41 schreef Sandertje21 het volgende:
Met ham en kaas.
Deze en net nog gegeten.
pi_36206284
De kruiden worden helemaal vergeten in dit topic: Een gewone ham-kaas tosti, verrijken met wat oregano hmmmm...
ik ben sowieso da bomb
pi_36221238
Een tosti met Kaas en tussen de kaas Knakworstjes!

Wel eerst even de knakworstjes koken.
pi_36221365
Knakworstjes
  dinsdag 21 maart 2006 @ 02:24:01 #196
72234 Quoteje
Rijmt 't wel? :-)
pi_36221390
Een tosti ham
een tosti kaas
feta is geen luxe
broodje zonder relaas
En zonder croque monsieur
zeker geen baas
Voor rede(n) vatbaar :)
  dinsdag 21 maart 2006 @ 02:24:58 #197
72234 Quoteje
Rijmt 't wel? :-)
pi_36221393
hongerkrijgtopic
Voor rede(n) vatbaar :)
  dinsdag 21 maart 2006 @ 02:30:00 #198
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_36221411
quote:
Op dinsdag 21 maart 2006 01:56 schreef Fonzarelli het volgende:
Een tosti met Kaas en tussen de kaas Knakworstjes!

Wel eerst even de knakworstjes koken.
In Frankrijk verkopen ze baguettes en croque-monsieurs met knakworstjes erin, en daaroverheen een heleboel gesmolten kaas! Echt een vetbommetje maar wel heel lekker.
Confidence through competence
pi_36221431
oven voorverwarmen 200 c
Chiabatta bijna gaar afbakken (totdat ie net begint te kleuren)
uitje (of 2) glazig bakken in koekepan (zachtjes)
laat 2 eetlepels(of minder) Jalapeno pepers (uit ut zuur) uitlekken

Chiabatta uit de oven direct overmidden snijden en bestrijken met curry/tom.ketchup/chilli-saus dan beide kanten besprenkelen met laag geraspte kaas, hierover doe je wat van de glazige uitjes vervolgens bedek je de "tosti" met 1 ons ham (naar keuze) hierover weer een laagje kaas en de laatste uitjes.
Als laatste doe je de Jalapeno pepers er over en je bakt de "tosti" nog ff af in oven op 225 c (3a4min)
Daarna wikkel je het hele geval in de alu-folie laat ff rusten .........uitpakken, plakkies snijden

SMULLEN MAAR !!!!!
If you can't fix it, fuck it
  dinsdag 21 maart 2006 @ 16:43:56 #200
62913 Blik
The one and Only!
pi_36236149
quote:
Op maandag 20 maart 2006 17:32 schreef yok het volgende:

[..]

Dat lijkt me niet te vreten.
Moet je maar eens proberen, de tosti met honing is echt een tosti voor de zoetekauw, is bijna een soort van toetje. De tosti met oude kaas, spek en ui is echt zoooo lekker, zou je op het eerste gezicht niet zeggen.

Ik ken beide tosti's uit de kroeg waar ik gewerkt heb in Den Bosch
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')