abonnement Unibet Coolblue
pi_2450480
Winschoten (nhp), 08-12-2001
Corrie Rave behaalde zaterdag tijdens de tweede wedstrijd in het kader van de T.B. Mellema Bokaal een afgetekende zege in de Z2.

Rave liet in deze zwaarste klasse 200 punten noteren met haar paard Navarra (v. Darwin). Daarmee bleef de combinatie uit Nieuwe Pekela ruimschoots baas over Claudia Rolfes van de plaatselijke rijvereniging Neta. Rolfes bleef met Misterion op 187 punten steken.

In de Z1 ging de overwinning naar Esther Coenraadts van de rijvereniging Finsterwolde. Met haar paard Germa behaalde ze 192 punten. Heidi Boekweit uit Bellingwolde werd met 185 punten op Moodtimes (v. Goodtimes)tweede. In de M2 zette Ronald Bloksma van LR Neta de beste prestatie neer. In de M1 zegevierde Rita Geurten uit Schilwolde met Newton.

pi_2483574
Ermelo (nhp), 13-12-2001
Na het succes van de eerste Professionals on Tour die plaatsvond in Deurne, is de belangstelling voor de komende editie enorm. Op woensdag 19 december vindt de tweede aflevering van Professionals on Tour plaats in het Federatiecentrum in Ermelo. In de afgelopen week vlogen de laatste kaarten als warme broodjes de deur uit en is Professionals on Tour geheel uitverkocht.

Het avondvullende programma is vergelijkbaar met dat van Deurne. Naast Anky van Grunsven zal dit keer niet Isabell Werth van de partij zijn, maar Ulla Salzgeber. Europees kampioene Ulla Salzgeber zat samen met Isabell Werth in het dressuurteam op de Olympische spelen in Sydney 2000 waar Duitsland als vanouds won. Tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker dressuur in Dusseldorf heeft de 43-jarige Ulla Salzgeber laten zien dat zij niet voor niets nummer één van de wereldranglijst is. Ulla won met Rusty met een prachtige score van 83,96% en stond daarmee op eenzame hoogte. Tijdens het EK Dressuur won Ulla Salzgeber goud in de individuele klasse en won Duitsland voor de negentiende achtereenvolgende keer de landenwedstrijd.

Momenteel is Anky druk bezig de problemen in de africhting van paarden te invertariseren, die de kaartkopers hebben voorgelegd. Er zullen weer vier ruiters met hun paarden uitgekozen worden die de unieke kans krijgen om met Anky en Ulla het bewuste probleem aan te pakken. Ulla zal niet zelf rijden, maar Heike Kemmer meenemen, een van haar beste pupillen waarmee ze al jaren samenwerkt. Daarnaast zal Anky twee eigen paarden meenemen. Krack C zal de avond passend afsluiten.

pi_2516964
Geen dressuurnieuws maar wel paardennieuws:

Holwerd (nhp), 14-12-2001
Een loslopend paard heeft op de Dokkumerwei in Holwerd een aanrijding veroorzaakt, waarbij een 22-jarige autobestuurder uit Holwerd en een 24-jarige passagier uit Dongjum gewond raakten.

Het paard, eigendom van een zestigjarige inwoner van Holwerd, overleefde de aanrijding niet. De beide slachtoffers moesten door de brandweer uit hun vernielde auto worden gehaald. De bestuurder is overgebracht naar het Medisch Centrum Zuid in Leeuwarden, de passagier naar ziekenhuis Sionsberg in Dokkum. De auto is weggesleept.

pi_2845135
loop dr serieus over na te denken om weer een paard te kopen
maar wat voor een gewoon voor de lol geen wedstrijd stress meer voor mij maar wat dan? k'heb mn oog laten vallen op friezen zo'n knuffel die zich niet druk maakt als dr ergens iets engs wappert of langs komt....of zal ik me vervelen met een fries?? k 'weet ut nog niet vnd western horses ook wel leuk maar die outfit he cowgirl minx zie me al wrd dr lacherig van maar tis wel iets nieuws dus dr zit wel weer een wedstrijd element in.....keuzes...maar welke
Pluk de dag voordat iemand anders het doet ;-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')