abonnement Unibet Coolblue
pi_37806911
quote:
Op zondag 14 mei 2006 00:34 schreef zodiakk het volgende:
: Die nieuwe Traum-compilatie Interkontinental 5 is een van de sterkere releases de laatste tijd.
Tering vette plaat zeker. .
“Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.” ― Frédéric Bastiat
pi_37811144
Thule Records was dacht ik IJslands. Ze hadden wel de nodige sterke dubtech releases, als je ze tenminste kon bemachtigen. Een van de producers van dat label, Exos heeft ook op andere labels platen en CD's uitgebracht.

Die Octex CD heb ik ook, een nog sterkere release op het Sloveense Tehnika label is "Temponauta - Der zeitschritt". Die plak vinyl gaat bijna de Rhythm & Sound kant uit.

Wat de minimal hoek betreft, draag ik deze release aan:
Oliver Hacke - Millepieds remixes op Level records.
  zondag 14 mei 2006 @ 16:13:51 #178
28553 jimjim1983
Villalobos
pi_37817176
quote:
Op zondag 14 mei 2006 00:34 schreef zodiakk het volgende:
2000 and one
hij draaide echt te vet gister
  zondag 28 mei 2006 @ 03:10:19 #179
146683 Scummy
Teenage kicks!
pi_38292182
Basic Channel -Lyot Remix (Edit). Werkelijk wat een nummer......de opbouw, de diepgang, de geluiden...alles. Het nummer klinkt letterlijk buitenaards, alsof er geen mensenhanden bij betrokken zijn geweest. Respect.......ik moet meer van dit soort nummers vinden
pi_38294931
quote:
Op zondag 28 mei 2006 03:10 schreef Scummy het volgende:
Basic Channel -Lyot Remix (Edit). Werkelijk wat een nummer......de opbouw, de diepgang, de geluiden...alles. Het nummer klinkt letterlijk buitenaards, alsof er geen mensenhanden bij betrokken zijn geweest. Respect.......ik moet meer van dit soort nummers vinden
Check deze Rhythm & Sound - Smy Remixes #4 eens en dan specifiek de Basic Reshape. De heren achter Basic Channel sluiten zelf de remix 12inch serie af op Burial, in onnavolgbare stijl.
  woensdag 31 mei 2006 @ 00:24:55 #181
146683 Scummy
Teenage kicks!
pi_38395522
quote:
Op zondag 28 mei 2006 11:23 schreef Circuitbreaker het volgende:

[..]

Check deze Rhythm & Sound - Smy Remixes #4 eens en dan specifiek de Basic Reshape. De heren achter Basic Channel sluiten zelf de remix 12inch serie af op Burial, in onnavolgbare stijl.
Ben hem aan het zoeken.

Toch, Lyot Remix (edit) blijft een van de meest enerverende en ongrijpbare nummers die in de laatste tijd heb gehoord. Niet van deze wereld.
pi_38482851
http://www.discogs.com/release/649818

nieuwere Ai Records

wat is ie gruwelijk vet, het is wel meer IDM maar zeker een aanrader
Tenderness Can Be Just As Abstract As Insanity.
  dinsdag 6 juni 2006 @ 18:09:52 #183
28553 jimjim1983
Villalobos
pi_38597846
tering,

iemand zondag Mathias Kaden @ NDSM nog meegemaakt?
pi_38601446
[quote]Op donderdag 19 januari 2006 12:01 schreef jimjim1983 het volgende:
Wie luistert er hier allemaal naar minimal? ben het net een beetje aan het ontdekken met de Wighnomy Brothers en nog wat andere artiesten maar ken er verder niet veel van. wat is de beste minimal?
[/quote

Je bent al op de goede weg met de Wighnomy Brothers, heb ik een paar live sets van echt
Maar de beste minimal ja... kijk eens op www.3voor12.nl en ik vind R. Hawtin & R. Villalobos goed.
Drukqs gebruik wordt zo geromantiseerd
last.fm
  dinsdag 6 juni 2006 @ 19:54:52 #185
146683 Scummy
Teenage kicks!
pi_38601918
over 3voor12.nl geproken. Steve Bug met Bugnology 2 op de luisterpaal
pi_38605126
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 18:09 schreef jimjim1983 het volgende:
tering,

iemand zondag Mathias Kaden @ NDSM nog meegemaakt?
Helaas niet, had andere dingen te doen. . Maar Kaden is echt wel vet. .

Hoe was Putch verder?
“Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.” ― Frédéric Bastiat
pi_38633192
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 21:02 schreef teknomist het volgende:

[..]

Helaas niet, had andere dingen te doen. . Maar Kaden is echt wel vet. .

Hoe was Putch verder?
erg vet, de eerste dj maakte wel erg veel fouten (vrouw he ) maar er werd echt heel vet gedraaid.
pi_39106108
zijn er nog onbekende minimal dj's die op awakenings gaan draaien die ik niet ken maar die toch heel vet zijn?
pi_39107759
Moet je er wel bijzetten wat je niet kent. Aril Brikha lijkt me erg vet, de rest is of electro of wel redelijk bekend. Niet dat Brikha nou zo onbekend is, maar kan me voorstellen dat je daar nog niet veel van gehoord hebt
pi_39109936
ken ik idd niet
Anja Schneider draait ook minimal las ik net, ga ik ook ff naar luisteren.
pi_39319201
2 x 190 mb Anja Schneider en Sebo K:
http://www.mnml.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=8524
pi_39445075
quote:
Wie zich de afgelopen jaren ook maar op enigerlei wijze heeft bezig gehouden met elektronische muziek, moet de minimalhype niet ontgaan zijn. Al wat tegenwoordig neigt naar vierkwartsmaat en geen overduidelijke clubhouse of looptechno is, wordt zonder pardon onder dezelfde minimale noemer geplaatst. Zelfs de melodische bombastiek van producers als Booka Shade en John Dahlbäck gaat vaak door voor minimal, terwijl deze muziek vaak meer raakvlakken vertoont met ouderwetse trance dan met de hedendaagse clickhouse. Sommige Duitse platenzaken hebben dan ook besloten het beestje bij de naam te noemen. Zij scharen de zweverige emoproducties van Dominik Eulberg, James Holden, de Dahlbäckjes en Booka Shade sinds kort onder het kopje 'neotrance'. Deze term mag dan bij sommige artiesten niet in goeden aard vallen - "Trance is a dirty word!" - volgens anderen slaat hij de spijker op de kop.

Maar niet volgens Jon Sutton, manager van het Britse 3Beat Records, het bedrijf dat onder andere James Holden's label Border Community distribueert. Bij de term trance krijgt hij alles behalve fijne associaties. "Ik denk dan aan stadions gevuld met glowsticks," verzucht hij. Zelf zou Sutton de muziek op zijn labels liever minimal of microhouse noemen. Maar de link met trance kan hij niet ontkennen. Holden verwierf immers faam met progressive trance-hits alvorens het minimalisme te omarmen. En de producties op Border Community hebben wat Sutton betreft ook wel een klein beetje weg van trance: de opbouw, de melodieën... "Maar deze muziek is wel een stuk dieper en ingetogener dan de stadiontrance van eind jaren negentig," Dat trancegeluiden de laatste tijd weer aan populariteit winnen, vindt hij niet verwonderlijk. "Muziek werkt globaal gezien in cycli van tien jaar," zegt hij. "Nu is misschien de trance weer aan de beurt om in te raken."

Hoofdredacteur van Release Magazine, frontman van het legendarische Quazar en part-time housepaus Gert van Veen kan zich de opkomst van trance in de vroege jaren negentig nog wel herinneren. "Toen had de term nog wel iets stoers," zegt hij. "In 1992 stonden we samen met Paul van Dyk op een compilatie van het Berlijnse label MFS. Dat was de eerste compilatie die over trance sprak." In een nog te verschijnen interview van Van Veen met Booka Shade, vertellen de twee mannen over de vroege jaren negentig, toen zij kind aan huis waren in de legendarische Frankfurtse Omen-club. "Hun hit Mandarine Girl is geinspireerd op die tijd," aldus Van Veen. "Eigenlijk is al hun muziek een ode aan de trance van toen." Midden jaren negentig werd de term trance volgens Van Veen gekaapt door popartiesten, die muziek volgens een bepaald concept maakten. Maar de trance die artiesten als Booka Shade maken, is weer sterk beinvloed door hedendaags minimalisme. "Het spierballenwerk is eruit," legt Van Veen uit. "Wat overblijft is een bescheidener vorm van trance."

Artiestenmanager Hugo de Graaf van het Bredase Black Hole Recordings merkt de laatste jaren ook een kentering bij zijn deejays. Werd het label van tranceheld Tiësto eind jaren negentig nog bekend als een entiteit in de stadiontrance-scene, de laatste jaren heeft Black Hole zich verbreed richting de techno en de house. "Artiesten als Mark Norman en Cor Fijneman draaien eigenlijk nog maar weinig stadiontrance," zegt de Graaf. "Op hun laatste wereldtour paseerden alle soorten stijlen de revue." Volgens hem groeien de subgenres in de dance steeds verder naar elkaar toe. Zijn artiesten voelen zich ook wel aangesproken door de sound die 'neotrance' genoemd wordt. "Maar ze zullen het minder snel draaien dan hun eigen producties," dekt De Graaf. "De muziek van artiesten als M.A.N.D.Y. en Booka Shade is voor een groot deel van het publiek nog wel te moeilijk."

Terry Toner van Electronation ziet de neotrance helemaal zitten. Toner remixte onlangs samen met DJ Mason stadiontrance-klassieker The Orange Theme. Hij is immers van de generatie die de opkomst van Tiësto aan den lijve heeft ondervonden. Met deze vernieuwde versie hebben Toner en Mason gekozen voor een soberder vorm dan het origineel. "Ik hou wel van emotie en melodie in muziek," legt Toner uit. "Maar wat me tegenspreekt aan stadiontrance is de overgeproduceerdheid en het formule-denken. Zo van: hier een riedeltje, daar een roffel, en klaar is Kees." Volgens Toner is die vorm van trance uiteindelijk tenonder gegaan aan haar eigen hype. Uiteindelijk zal er waarschijnlijk hetzelfde gebeuren met de neotrance. Alhoewel er volgens Toner nog geen sprake is van een echte hype, eerder een tendens.

Hoe je het ook wendt of keert, volgens Roy Avni van Electronation is de tijd in ieder geval rijp om het woord trance weer in ere te herstellen. "Trance is not a dirty word anymore," zegt hij met een knipoog. Om dit heugelijke feit te vieren, heeft hij op 27 juli een speciale trance-editie van Electrorated. Line-up: Terry Corsten, Arter V, Mason van Buuren en meer. Kom maar op met je minimale Orange Theme!

Voor meer inspiratie inzake neotrance, check de artiesten en labels aan de rechterzijde...
http://3voor12.vpro.nl/3voor12/magazines/news/index.jsp?portals=2534202&magazines=10719222&news=28920182
"The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There's also a negative side." - Hunter S. Thompson
Last.fm
  zondag 2 juli 2006 @ 11:50:43 #194
28553 jimjim1983
Villalobos
pi_39445163
Neotrance is zooo heerlijk op festivals. .
“Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.” ― Frédéric Bastiat
pi_39445208
Booka Shade
"The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There's also a negative side." - Hunter S. Thompson
Last.fm
  zondag 2 juli 2006 @ 11:55:07 #197
28553 jimjim1983
Villalobos
pi_39445239
quote:
Op zondag 2 juli 2006 11:52 schreef teknomist het volgende:
Neotrance is zooo heerlijk op festivals. .
draait Paul Kalkbrenner ook neotrance?
pi_39445396
quote:
Op zondag 2 juli 2006 11:54 schreef DubzOne het volgende:
Booka Shade
dj-set op ADE 21-10-2004
"The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There's also a negative side." - Hunter S. Thompson
Last.fm
pi_39445448
quote:
Op zondag 2 juli 2006 11:55 schreef jimjim1983 het volgende:

[..]

draait Paul Kalkbrenner ook neotrance?
Yep.
“Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.” ― Frédéric Bastiat
  zondag 2 juli 2006 @ 12:05:57 #200
28553 jimjim1983
Villalobos
pi_39445481
quote:
Op zondag 2 juli 2006 12:04 schreef teknomist het volgende:

[..]

Yep.
dan heb ik daar een schijthekel aan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')