abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 7 juni 2006 @ 10:03:56 #226
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38617929
Ik was laatst hardlopen in Utrecht, en bij zo'n cafe vlak naast de domtoren (is wel bekend geloof ik) stond zo'n Kees van der Westen ding geloof ik. Er stond ook een maler, maar de "barista" gebruikte de tamper niet , schuimde de melk op zonder er naar te kijken (hij hield een gigantische bak melk onder het kraantje, en deed ondertussen wat anders), en de melk en het schuim, die nog best redelijk waren, gooide hij met een soort rare lepel in de kopjes. Het ging wel snel en het was oer-druk, maar om je koffie nou niet aan te tampen voordat je het in zo'n machine stopt! Misschien moet ik er maar eens heen als het rustig is en dan vragen of ik zelf koffie mag zetten
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_38619720
Ja, heel irritant is dat. Ik was ooit kwaliteitsmedewerker van een koffiebranderij. Mijn hart deed pijn als ik zag hoe achteloos er met "mijn" product werd omgesprongen... doe je met zijn allen al die moeite om een topproduct af-branderij te leveren, verkloten ze hem in de laatste schakel...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_38623823
quote:
Op woensdag 7 juni 2006 10:03 schreef faberic het volgende:
... zo'n Kees van der Westen ding geloof ik. Er stond ook een maler, maar de "barista" gebruikte de tamper niet , schuimde de melk op zonder er naar te kijken (hij hield een gigantische bak melk onder het kraantje, en deed ondertussen wat anders), en de melk en het schuim, die nog best redelijk waren, gooide hij met een soort rare lepel in de kopjes. Het ging wel snel en het was oer-druk, maar om je koffie nou niet aan te tampen voordat je het in zo'n machine stopt! Misschien moet ik er maar eens heen als het rustig is en dan vragen of ik zelf koffie mag zetten


Ik werk overigens ook met een Kees van der Westen !
Niet in Utrecht, hoor.
" there is nothing to not be amazed at "
  donderdag 8 juni 2006 @ 08:39:20 #229
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38645961
quote:
Op woensdag 7 juni 2006 13:43 schreef corc het volgende:

[..]



Ik werk overigens ook met een Kees van der Westen !
Niet in Utrecht, hoor.
ik moet op mijn woorden letten
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_38663863
Kees van der Westen machine, die wil ik thuis ook wel
Mag ook best tweedehands zijn
pi_38727691
Wat leuk! nog meer mensen die het hebben ontdekt!

Ziet er leuk uit allemaal!

Zelf ben ik Barista in Living Tomorrow en Team member van het Piazza D'oro wedstrijd barista team.
Een Mirage van Kees van der Westen is inderdaad top, zit zoveel op en in wat een "normale machine" niet heeft. Zelf werk ik er niet mee.. Jammer..

Mijn Speelgoed..
Leone van DE + Mazzer Mini

Qua molens is een mazzer perfect! mede door het tandloos stellen van de fijnheid.

Kijk even op mijn site.. of kom een keertje langs!
Coffee with a whole "Latte" Love..
Please visit www.baristacompany.nl
pi_38729228
Ben je al net zo goed als Jeroen en Rose
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_38733945
Jeroen is mijn trainer.. en 2 voudig NL kampioen, dus dat duurt nog even voor ik daar ben. Rose is 8e geworden van de Wereld! vorige maand in Bern dat is helemaal een knappe prestatie! Nederland wordt steeds beter! Ik ben nu 2 jaar bezig in het wereldje, of ik goed ben moet je niet aan mij vragen..

Ga even een shotje maken..
Coffee with a whole "Latte" Love..
Please visit www.baristacompany.nl
  woensdag 14 juni 2006 @ 10:01:19 #234
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38840441
Wat cool om een "echte" barista hier te hebben!
Vanochtend had ik overigens volmaakt melkschuim, een van de betere. ondanks dat ik de steel te snel maakte zag het er toch zeer mooi uit, met al die kleuren en sliertjes door elkaar, en het smaakte zeer goed.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_39042768
Mooi om te lezen dat iedereen hier zo gek is van een bakkie pleur

Ik heb een Quickmill 810 met ESE en gebruik Jolly pads, en dat bevalt prima. Weinig gepruts en wat mij betreft prima espresso.
Alleen met het melk opschuimen zit ik nog te pielen. Ik heb al aardig wat kannetjes melk vol gekregen met grove bellen / belletjes, maar het blijft schuim dat op de rest van de melk ligt.

Heeft iemand hier tips om fijner schuim te krijgen, of gaat dat niet lukken met een dergelijk apparaat?
  woensdag 21 juni 2006 @ 09:14:12 #236
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_39063882
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 17:54 schreef texl het volgende:
Mooi om te lezen dat iedereen hier zo gek is van een bakkie pleur

Ik heb een Quickmill 810 met ESE en gebruik Jolly pads, en dat bevalt prima. Weinig gepruts en wat mij betreft prima espresso.
Alleen met het melk opschuimen zit ik nog te pielen. Ik heb al aardig wat kannetjes melk vol gekregen met grove bellen / belletjes, maar het blijft schuim dat op de rest van de melk ligt.

Heeft iemand hier tips om fijner schuim te krijgen, of gaat dat niet lukken met een dergelijk apparaat?
Belletjes moet je niet hebben, dat is niet de bedoeling. Je moet microschuim hebben, dat is het beste. Een degelijk apparaat is wel nodig, maar vaak kom je een heel eind met een wat minder apparaat. Zoek eens op "Milk frothing", dan krijg je wat howto's.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_39071219
Dit is een goede guide.

http://www.coffeegeek.com/guides/frothingguide

In mijn ervaring speelt de tip een heel belangrijke rol. Liefst met gaatjes aan de zijkant, en precies op de oppervlakte van de melk. Als je KCCHCHCCHCCHTT!! hoort, dan zit je eigenlijk net te hoog, je moet aan het begin van het ontstaan van dat geluid blijven. Zodat je weet dat het wel ontstaat als je hoger zou gaan met de tip.

En je moet de pitcher een beetje schuin houden, zodat er een soort whirlpool van melk ontstaat, die mixt de schuim me de melk, zodat je die tweedeling minder krijgt.
" there is nothing to not be amazed at "
pi_39084000
Weet je toevallig waar je die tips kan kopen en of ze op elk apparaat passen?

Want volgens mij is de tip die er op zit niet zo'n beste.
Hij heeft iig geen gaatjes aan de zijkant en er zit een plastic hulsje om (al kan die er makkelijk af)
pi_39103122
Misschien bij zo'n dure espressoapparaten verkoper. Ik zou de oude meenemen, om de draadgrootte te vergelijken.

Of bij wholelattalove.com:

http://www.wholelattelove.com/WholeLatteLove/3hole_steamtip.cfm
" there is nothing to not be amazed at "
  donderdag 22 juni 2006 @ 20:49:57 #240
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_39124874
Ik heb een tip met gaatjes aan de zijkant. Een hele goeie, dat microschuim lukt nu echt goed, het moet een heel "steady" geluid zijn, dus niet kssjjjjj ksjj met tussenpozen, maar een heel zacht, vrij aangenaam geluid dat de hele tijd duurt, en je ziet eigenlijk geen bubbels (het lijkt alsof het niet schuimt bijna).

Vandaag had ik nog een restje bonen, en ik heb m'n maler maar ff in stand 1 gezet en in een pannetje turkse koffie geprobeerd te maken. Dat was best aardig gelukt, het smaakte als bij de griek (best zoet, ontzettend lekker). Ik zou ook wel zo'n turkse koffie ding willen. Heerlijk als avondkoffie lijkt me.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  donderdag 22 juni 2006 @ 20:52:57 #241
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_39125013
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 12:47 schreef corc het volgende:
Dit is een goede guide.

http://www.coffeegeek.com/guides/frothingguide

In mijn ervaring speelt de tip een heel belangrijke rol. Liefst met gaatjes aan de zijkant, en precies op de oppervlakte van de melk. Als je KCCHCHCCHCCHTT!! hoort, dan zit je eigenlijk net te hoog, je moet aan het begin van het ontstaan van dat geluid blijven. Zodat je weet dat het wel ontstaat als je hoger zou gaan met de tip.

En je moet de pitcher een beetje schuin houden, zodat er een soort whirlpool van melk ontstaat, die mixt de schuim me de melk, zodat je die tweedeling minder krijgt.
Van die guide heb ik het ook geleerd.
Wat nu bij mij goed werkt is om te proberen tijdens het ksj geluid niet te whirlpoolen, dan wordt hij toch iets minder stabiel gestoomd, alleen bij ongeveer 50 graden laat ik de tip in de melk verdwijnen, en dan wel whirlpoolen, dat geeft eigenlijk het beste effect.

Ik hou de tip helemaal achterin aan de rand van het kannetje (ik druk hem een beetje tegen het kannetje aan). dat werkt erg goed.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_39128982
Dat apparaat waar ik op werk gaat zo snel dat ik de fases (schuimen en door elkaar whirlpoolen) vaak niet kan onderscheiden. Als ik maar voor 1 capo maak dan is het in 5 seconden op temperatuur .

Op echte cappuccino's kan ik niet echt blaadjes zetten, alleen (dubbele) appeltjes of hartjes (wel hele mooie!). Voor art heb je veel meer koffie nodig en veel minder melk, anders is er te weinig contrast.

Dit is trouwens een hele vieze capo, kan iemand dat plaatje aanpassen?

Het plaatje:

Voor deze bijvoorbeeld

[ Bericht 17% gewijzigd door corc op 22-06-2006 22:22:58 ]
" there is nothing to not be amazed at "
  maandag 26 juni 2006 @ 14:18:30 #243
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_39249169
Ik was zaterdag bij la mano maestra, een koffiecafe in den haag. Daar stond volgens mij zo'n Huge kees van der westen, echt een prachtig ding. Mooie crema!
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_39256510
La mano schijnt hele goede koffie te hebben, maar ik ben er nog nooit geweest.
Ik hoor altijd veel goeds over de Crunch in Den Haag. Dat zit best dichtbij de Mano, in de Piet Heinstraat.

Ook een Kees van der Westen
" there is nothing to not be amazed at "
  dinsdag 27 juni 2006 @ 11:31:41 #245
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_39278667
Wel vreemd dat je alleen mooie hartjes en appeltjes kan maken en geen blaadjes. Volgens mij ligt bij een rosetta toch echt de basis van het schenken etc. Een hartje is toch gewoon een zwaar op elkaar geperst blaadje waardoor je die mooie laagjes krijgt, en dan met een flinke "steel" om het hartje af te maken?
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_39765737
Hallo!

ik ben op zoek naar iemand die wil gaan jammen (koffies maken) om te oefenen voor de barista kampioenschappen. Met name wil ik gaan expirimenteren om just iets origineels en unieks te gaan doen. zelf heb ik ervaring met branden en koffie proeven volgens de CoE methode. Ik ben op zoek naar mensen dit het leuk vinden om te jammen en in de buurt van utrecht wonen of hier kunnen komen ervaring is geen must, zo lang het maar leuk blijft. Alle apparatuur en benodigdheden is aanwezig.

Mocht iemand dit leuk vinden hoor ik het graag

ricvie
life's like a cup of coffee, you never know what you're gonna get!
  woensdag 12 juli 2006 @ 21:45:11 #247
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39767852
Deze post stond er al....
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 21 juli 2006 @ 17:32:49 #248
120482 mirugai
very fishy
pi_40053233
Was net in duesseldorf en vond deze brander in de uitverkoop voor de helft van de prijs. Nah, dat kon ik niet laten liggen...

Volgende week ongebrande bonen halen!
  maandag 31 juli 2006 @ 12:49:30 #249
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_40349248
Mooie brander. Ik wil er nu ook een.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  maandag 31 juli 2006 @ 15:56:07 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40354796
quote:
Op vrijdag 21 juli 2006 17:32 schreef mirugai het volgende:
Was net in duesseldorf en vond deze brander in de uitverkoop voor de helft van de prijs. Nah, dat kon ik niet laten liggen...
[afbeelding]
Volgende week ongebrande bonen halen!
Wat koste hij deze waar?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')